skinny.bitch 04.11.08, 18:21 o tym jak stac sie silniejszym. ciekawe ze wszystkie informacje sa dokladnym przeciwienstwem lowena. jakby dwa przeciwstawne treningi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skinny.bitch Re: czytam ksiazke 04.11.08, 18:40 nagi wojownik. to o technice cwiczen na sile. Odpowiedz Link
skinny.bitch Re: czytam ksiazke 04.11.08, 18:46 tak sile miesni. ale na marginesie dlatego nagi bo bez przyrzadow. Odpowiedz Link
skinny.bitch Re: czytam ksiazke 04.11.08, 18:51 to nawet logiczne. sa twardziele i mieczaki. lowen chcial rozpuszczac zbroje miesniowa. dowiedzialem sie ze to ze kapral cie kopie jak robisz pompki, to nie tylko taki bajer zeby byc wytrzymalszy psychicznie, ale zeby nauczyc sie spinac cialo, a napiecie to sila. Odpowiedz Link
skinny.bitch Re: czytam ksiazke 04.11.08, 18:56 na przyklad pisalo gdzies ze osobnikom oralnym, tak zwanym mieczakon zaleca sie trening silowy, kiedys tez na depresji jakas kobieta pisala, ze powodem jej depresji bylo slabe napiecie miesniowe. jednych trzeba rozmiekczac innych utwardzac. Odpowiedz Link
aidka Re: czytam ksiazke 04.11.08, 19:17 napięcie jest ok. czasem, a czasem nie. tzn. dla mięśni. nie dla psychiki. bo jak kiedyś miałam kłopot z kolanami, już nie chodziłam prawie, to mój ortopeda, pomacał kolana, popatrzał jak stoję, jak chodzę i spytał czy wolę ciepło czy gorąco, czy jestem emocjonalna i nadopiekuńcza etc., i stwierdził, że rozwalam kolana przez to, że wciąż jestem spięta. ale potem na rehabilitacji miałam przez rok i siłowe ćwiczenia, i takie na napinanie mięśni nóg. i wychodzi na to, że podświadome, nerwicowe - szkodziło, a takie w ramach ćwiczeń celowych wzmacniało mięśnie. Odpowiedz Link
pillow7 Re: czytam ksiazke 04.11.08, 19:26 oj poplątasz sobie w głowie jeden pan o czym innym a drugi o czym innym rozróżniasz już napięcie fazowe a toniczne? i w obrębie jednego ciała mogą być odmiennie napięte strefy itd. , itd. a po napięciu świadomym mięśnia, lub przeciwko oporowi następuje jego samoczynne rozluźnienie i to jest czysta fizjologia uważaj bo się zapętlisz powodzenia Odpowiedz Link
pillow7 Re: czytam ksiazke 04.11.08, 19:40 a to jest przyrost nadmierny niefizjologiczny, źle dobrany buduje masę , skracając długość mięśnia nawet przerost mięśni karku może powodowac zamknięcie światła trójkąta przez które przebiegaja arterie i nerwy i tak dalej i tak dalej i w nieskończoność by tłumaczyć czytasz książkę , o odmiennych historiach niż u Lowena one się nie wykluczają każdy człek to inny zbiór zaburzeń(?) Odpowiedz Link
skinny.bitch Re: czytam ksiazke 04.11.08, 19:42 nie powiedzialem o wykluczaniu, tylko przeciwnych cwiczeniach, Odpowiedz Link
skinny.bitch Re: czytam ksiazke 04.11.08, 19:56 piszesz o skracaniu miesnia, i dlatego trzeba sie rozsciagac. wlasnie a rolfing to zdaje sie polega na wydluzaniu miesni, w czasie ktorego rzekomo pojawiaja sie rozne stany emocjonalne. czy to sa rozne rzeczy? czy tsany depresyjne po przetrenowaniu to rozne rzeczy? a jak lowen pisze o kulturystach to tez rozne? Odpowiedz Link
pillow7 Re: czytam ksiazke 04.11.08, 19:41 o stretchingu nie pisałam , bo mnie paluchy rozbolały, sorry Odpowiedz Link
skinny.bitch Re: czytam ksiazke 04.11.08, 19:41 w obydwu przypadkach nie ma grama teorii sa przeciwstawne zalecenia praktyczne Odpowiedz Link
pillow7 Re: czytam ksiazke 04.11.08, 19:42 wszystko jest trzeba interpretacji obiecałam chyba ? czy nie obiecałam? Odpowiedz Link
skinny.bitch Re: czytam ksiazke 04.11.08, 19:50 ja czasem wogole nie wiem co piszesz, masz umilowania do skrotow myslowych, sladowego zaznaczania 5 mysli ktora sie zjawi w glowie albo nawet szostej po kisielu. jak obatala albo hydra. hydre zlapie kazda mysl bo ma glowe blizniacza, ale obatali wogole nie lapalem ciebie tez nie zawsze. Odpowiedz Link
pillow7 Re: czytam ksiazke 04.11.08, 20:24 wyjaśniałam ale mnie resetuje notorycznie widać nie dane o rolfingu pani Idy R. popisać inną razą pewnie Odpowiedz Link
loserka Re: czytam ksiazke 04.11.08, 18:50 nie znam, ale poszukałam coś w sieci o tym wojowniku - to chyba założenia tego treningu są odmienne od lowenowskich i inne cele mu przyświecają, czy tak? Odpowiedz Link