olga_w_ogrodzie 26.05.09, 08:49 a morza ani widu, ani słychu. ani jeziora bez glajdy na dnie. ani basenu bez chloru. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga_w_ogrodzie Re: taka piękna pogoda 26.05.09, 08:59 w Skorzęcinie jest takie jezioro. jedno z nielicznych, jakie się znało, gdzie nie było glajdy, tylko miły na dnie piasek i woda przejrzysta. Odpowiedz Link
ichnia Re: taka piękna pogoda 26.05.09, 09:00 Jak ja dawno nie pływała w jeziorze... Teraz nawet gdybym chciała, to w nich taki syf, że szkoda nawet wchodzić... Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: taka piękna pogoda 26.05.09, 09:05 można teraz kupić dom nad Balatonem w cenie niedużego mieszkania w W- wie. albo w niektórych rejonach Włoch, Hiszpanii, Francji...- też tanio można kupić dom , np. z gajem oliwnym i miejscem na budowę basenu. Odpowiedz Link
ichnia Re: taka piękna pogoda 26.05.09, 09:10 olga_w_ogrodzie napisała: > można teraz kupić dom nad Balatonem w cenie niedużego mieszkania w W- > wie. > albo w niektórych rejonach Włoch, Hiszpanii, Francji...- też tanio > można kupić dom , np. z gajem oliwnym i miejscem na budowę basenu. A tak, słyszałam. Nie mam pieniędzy na takie mieszkanie jak są ceny w Warszawie. A gdybym miała, nie chciałoby mi się załatwiać skomplikowanych formalności z tym związanych. Chyba żebym kogoś opłaciła i załatwił to za mnie. A w ogóle to nie wiem, kiedy wygrzebię się z tego błotka... Odpowiedz Link
dolor Re: taka piękna pogoda 26.05.09, 11:19 O, kupię sobie płyn o zapachu morskim do wysprzątania gabinetu, w którym żar tropików. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: taka piękna pogoda 26.05.09, 15:01 wiatrak sobei lepiej kup bo ci zwierzątka wyzdychają, nie wolno tak męczyć pacjentów jakimiś aerozolami. Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: taka piękna pogoda 27.05.09, 11:17 no i co? piękna pogoda była i się zmyła. padać zaczyna. zważywszy że są to nagłe zmiany niezależne od otoczenia, diagnozuję pogodę jako F.31 a konkretnie chad ultra-ultra rapid cycling :) Odpowiedz Link
ichnia Re: taka piękna pogoda 27.05.09, 12:41 aurelia_aurita napisała: > no i co? piękna pogoda była i się zmyła. padać zaczyna. Tak właśnie. Na dodatek konieczność wyjścia w taką pogodę była. Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: taka piękna pogoda 27.05.09, 12:45 ja mam na szczęście wolne do piątku. jeszcze nie wiem jak zmarnuję ten czas. aaa już wiem! siedząc przed kompem! Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: taka piękna pogoda 27.05.09, 12:52 w sumie to dobrze jednak, że jest tak pochmurno. służy mi to - moja zazdrość mniejsza... Odpowiedz Link
ichnia Re: taka piękna pogoda 27.05.09, 14:32 olga_w_ogrodzie napisała: > w sumie to dobrze jednak, że jest tak pochmurno. > służy mi to - > moja zazdrość mniejsza... Zazdrość czego? Że inni łażą jak jest ładna pogoda? To mnie akurat nie przeszkadza, a taka deszczowa i pochmurna pogoda i owszem... Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: taka piękna pogoda 27.05.09, 14:55 > Zazdrość czego? Że inni łażą jak jest ładna pogoda? tak. że łażą sobie po mieście bądź parku, że mają pod nosem morze, albo rzekę czystą lub jezioro, lub dom z ogodem i basenem, a jakby tego mało, to jeszcze pogodę mieli. no to teraz nie mają jej. a jeśli im się nie podoba niech jadą do St. Tropez. albo do Portofino. /prawodopodbnie się jest dzisiaj z lekka wkurzoną - i fajnie, przynajmniej będzie siła, by do banku napisać i opierdolić te łajzy/ Odpowiedz Link
ichnia Re: taka piękna pogoda 27.05.09, 15:00 olga_w_ogrodzie napisała: > /prawodopodbnie się jest dzisiaj z lekka wkurzoną - i fajnie, > przynajmniej będzie siła, by do banku napisać i opierdolić te łajzy/ No to do dzieła :) > że łażą sobie po mieście bądź parku, > że mają pod nosem morze, albo rzekę czystą lub jezioro, > lub dom z ogodem i basenem E tam, ja tego nie zazdroszczę. Wiesz ile trzeba wysiłku, żeby utrzymać basen w czystości, ile nerwów i niepewności, żeby złodzieje się nie włamali i nie okradli (nie ma takiej ochrony co by zapewniła 100% bezpieczeństwa). Lepiej mieć mniej, bo mniej zmartwień, mówię Ci ;P Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: taka piękna pogoda 27.05.09, 15:13 > E tam, ja tego nie zazdroszczę. Wiesz ile trzeba wysiłku, żeby utrzymać basen w > czystości, ile nerwów i niepewności, żeby złodzieje się nie włamali i nie > okradli (nie ma takiej ochrony co by zapewniła 100% bezpieczeństwa). Lepiej mie > ć > mniej, bo mniej zmartwień, mówię Ci ;P do basenu to faceci. dom jest okamerowany zewsząd. gdy nie był okamerowany, to był najbardziej dostępny w okolicy dla złodziei - zwłaszcza, gdy psy pomarły. często był zostawiany sam, bez opieki, bo się wyjeżdżało. jednak nigdy, gdy się tam mieszkało, nikt się nie próbował zakraść. teraz też nie zakradają się. zatem , pod tym względem, zmartwień nie ma. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: taka piękna pogoda 27.05.09, 15:20 dziś, gdyby się mogło, to kupiłoby się buty na straszliwie wysokim i cienkim obcasie, a do tego nową czarną kieckę i luksusowy samoopalacz. i masumi. i nowofunlanda - tj. nowofunland na miejscu pierwszym - przed szpilkami i kiecką, i samoopalczem, i masumi. i jeszcze jednego psa ze schronu by się wzięło. co dwa psy, to nie jeden wszak. Odpowiedz Link
ichnia Re: taka piękna pogoda 28.05.09, 10:19 olga_w_ogrodzie napisała: > zatem , pod tym względem, zmartwień nie ma. Ja tam mam. Przynajmniej od pewnego czasu strasznie bojaźliwa się zrobiłam. I z mojego punktu widzenia napisałam, że im mniej tym lepiej... Masz dobry samochód, to boisz się że albo ci ukradną, albo zarysują, na każdym kroku uważasz, bo lakier nówka (i nawet ubezpieczenie nie gwarantuje spokoju). Masz staruszka, jeździsz na luzie i spokojnie, nie boisz się bo w razie czego i tak strata niewielka, a najlepsze jest to, że inni są bardzo ostrożni bojąc się swe piękne auto o to wysłużone zahaczyć ;P Mam skłonność ostatnio do takich strachów, więc minimalizując potencjalne zagrożenia, zmniejszam w dużym stopniu mój strach :) Odpowiedz Link