red.kazik 09.09.09, 10:48 zdecydowanie kandydat musi miec poparcie powiatowej egzekutywy PO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ula66 Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 12:44 Pani redaktor!Nie mówi się na rok czasu tylko na rok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfita Wreszcie będzie Akademia Sztuki, super :-) IP: *.szczecin.mm.pl 09.09.09, 17:12 To naprawdę dobra nowina dla Szczecina,dla uzdolnionej artystycznie młodzieży z regionu, że Akademia Sztuki zacznie swoją działaność już od nowego roku. Powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: *.chello.pl 09.09.09, 21:35 Rzeczywiście, z jerzykiem polskim u redaktorów nietęgo. Nazwiska męskie typu "Handke" odmienia się, jeśli jest to tylko możliwe, tak więc: "Ryszarda Handkego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: 62.69.217.* 16.09.09, 18:48 Pani redaktór, a nie redaktor. Odpowiedz Link Zgłoś
lescigales Kto rektorem Akademii Sztuki? 09.09.09, 17:43 Pan Andrzej Tomczak jest związany ze Szczecinem.Szczęśliwie nie polityczny,nie koniunkturalny.Byłby dobrym rektorem.Mając odrobinę władzy(i oleju w głowie)stawiałabym na niego.Dodam,że znam Pana A.Tomczaka tylko z Jego prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Tylko Nitras lub Marcinkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 18:31 Ludzie o czym wy piszecie? Jedynie słuszne kandydatury to Nitras i Maercinkiewicz. Dlaczego? Bo oni znają się na WSZYSTKIM. A nawet jeśli sie nie znają to sie naucza na żywym organiźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bony francuz Re: Tylko Nitras lub Marcinkiewicz IP: 89.108.211.* 09.09.09, 20:28 Halo, Halo! Że się spytam ile procent to będzie akademia muzyczna , a ile plastyczna? Bo wy panowie muzycy ,to od wielu lat mieliście filie i nie musieliście jeździć do innych miast . Natomiast my plastycy musieliśmy obijać się po całej Polsce Jeżeli ma to być Akademia muzyczna z poszerzonymi sztukami plastycznymi (salka na strychu ) To ja to pie..e w d... Tomczak nie daj się ! Zasługujesz na to , bo dobrą robotę dla miasta robisz. Bo jak nie ty , to jeszcze zacznie się tam szarogęsić ta Danuta od parawanów z lokalnej telewizji. W końcu to malarze robili te rewolucje w sztuce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler Re: Tylko Nitras lub Marcinkiewicz IP: 78.133.149.* 19.09.09, 11:48 a potrzebna nam ta uczelnia tak w ogóle, że się kulturalnie zapytam? jeszcze kulturalniej sie zapytam: czy muzyczna uczelnia nam jest potrzebna, bo z tego co wiem, nie mamy kadry, ktora szczycić sie może jakimiś zaj...mi osiągnięciami. Chyba że znów będziemy zakątkiem dla tych co dojeżdżają z wawki poznania i okolic chałturzyć dając lekcje miszczofskie... i kogo tu uczyć bo ja nie bardzo wiem... na razie to nawet nie mamy "po co" uczyć. Opera ledwo ledwo, filharmonia 3 miesiące wolnego. ale kulturalny rynek muzyczny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 dziś pytanie - dziś odpowiedź 09.02.10, 00:11 Gość portalu: googler napisał(a): > a potrzebna nam ta uczelnia tak w ogóle, że się kulturalnie zapytam? jeszcze kulturalniej sie zapytam: czy muzyczna uczelnia nam jest potrzebna, bo z tego co wiem, nie mamy kadry, > i kogo tu uczyć bo ja nie bardzo wiem... .......................... oczywiście najlepiej zatrzymać się tak jak w twoim przypadku na wykształceniu podstawowym Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: dziś pytanie - dziś odpowiedź 09.02.10, 15:23 Pociąg pani beatrix do Akademii nazbyt często przejawia się rzucaniem inwektywami bez zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik blondi beatrix IP: *.szczecin.mm.pl 09.02.10, 17:47 A czym ma rzucać? Tylko to ma czym rzuca... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: blondi beatrix 10.02.10, 00:53 Gość portalu: anty-ZED-bredzik napisał(a): > A czym ma rzucać? Tylko to ma czym rzuca... ................... do ciebie mistrzu inwektyw i twojej radenej spamerki mi b. dalek, wszak wy na forum rzucacie gejami,grubasami, głupkami, chamami, debilami,złodziejami itp. itd. wrzucic linki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek Re: Tylko Nitras lub Marcinkiewicz IP: 62.69.217.* 16.09.09, 18:50 Chyba zostanę penisem jedynie słusznej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: 89.72.106.* 19.09.09, 09:46 Kandydat musi być kolega, sympatykiem, albo cżłonkiem jedynie słusznej partii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: *.szczecin.mm.pl 19.09.09, 19:49 Najlepiej Boguszewski, US pozbędzie się niedochodowej katedry Edukacji Artystycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: 81.219.195.* 08.02.10, 21:41 od razu zaznaczam, że pomysł powołania mi się podoba, żeby nie było. Ale - skoro wszyscy ci kandydaci są związani z uczelniami to chyba mają świadomość, czym powinna się wykazywać akademia, zgodnie z ustawą. A i dziennikarze powinni się zaznajomić z nią, żeby wiedzieć, że rektora nie wybiera senat tylko grono elektorskie. Które zresztą wybiera też senat w uczelni. Ale to tylko tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczykrupa Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: *.szczecin.mm.pl 08.02.10, 21:57 czym szybciej odejdą z US, tym lepiej; tylko generują straty finansowe Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_2 Hawana tam jest klimat 08.02.10, 22:22 - W swej formule Akademia powinna integrować plastykę i muzykę, stawiając na nowoczesność i twórczą wymianę myśli, i między plastykami a muzykami, i między nauczycielami a studentami - mówi prof. Jorge Luis Valcarcel Gregorio. - I jak już widzę tę naszą wspólną siedzibę w pałacu Pod Globusem, to czuję, że na to jest ogromna szansa. ,,,,, trzymam kciuki za tą myśl Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Re: Hawana tam jest klimat 08.02.10, 22:32 > trzymam kciuki za tą myśl Lepiej brzmiałoby: tę myśl. Pomijając fakt, że grubas z urzędu marszałkowskiego jak na razie palcem nie kiwnął żeby Pałac pod Globusem był dla uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_2 Re: Hawana tam jest klimat 08.02.10, 22:37 to co powiedziałam kupię dla p. Magdaleny Kochan kwiaty jak to wyjdzie i tyle, a facet mi się podoba ,bo fajnie powiedział i w Hawanie jest super klimat dla artystów. Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Re: Hawana tam jest klimat 08.02.10, 22:47 No widzisz,ty kupisz tulipana kwoce przez którą kwasiła się atmosfera wkoło AS a ja kupię kwiaty pani profesor Radomskiej- Tomczak, której determinacji tę akademię zawdzięczmy Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_2 Re: Hawana tam jest klimat 08.02.10, 22:49 hi masz obsesję na tulipany, ja akurat myślałam o innych kwiatach, twoja Jacynka dostanie pokrzywę spoko dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Re: Hawana tam jest klimat 08.02.10, 22:55 dlaczego mam obsesję na punkcie tulipanów? jeżeli napisałem że dasz kwoce tulipana, to jest to obsesja?To daj jej goździka. A co do pokrzywy,to proponuję ci się nią wysmagać.Może ta zawziętość i chorobliwa nienawiść z ciebie wyjdzie razem z bąblami absztyfikant Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Hawana tam jest klimat 09.02.10, 00:21 esmeralda_2 napisała: > hi masz obsesję na tulipany, ja akurat myślałam o innych kwiatach, twoja Jacynka dostanie pokrzywę spoko dostanie .............. ee zaraz pokrzywę, wystarczy,ze figę z makiem dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: 213.155.168.* 09.02.10, 13:19 Kandydat powinien być gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: *.szczecin.mm.pl 09.02.10, 13:27 Czyli kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: *.globalconnect.pl 09.02.10, 14:14 gej byłby dobry bo mógłby się skupić na dobrym zarządzaniu , bo takie artystki mogą zawrócić w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: *.szczecin.mm.pl 09.02.10, 16:26 Ci panowie raczej myślą tylko o sobie i swoim wyglądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Kto rektorem Akademii Sztuki? IP: *.szczecin.mm.pl 09.02.10, 17:50 Znasz geja, który troszczy się o grupę, czy firmę którą kieruje? Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet Kto rektorem Akademii Sztuki? 09.02.10, 19:43 Jestem za Boguszewskim - jedyne mocniej polsko brzmiące nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Handke? IP: 83.238.212.* 10.02.10, 11:40 Wypowiedź Handkego z czerwca 2008 (artykuł pod wymownym tytułem "Poznań dławi szczecińską Akademię Sztuki"): "- Niech nikt nie oczekuje od nas, że pójdziemy do rektora w Poznaniu i rzucimy mu nasze umowy - mówi prof. Ryszard Handke. - Mamy tam poważną pracę i nie będziemy ryzykowali statusu zawodowego. Pracuję 25 lat na poznańskiej uczelni, ona ma ponad 60-letnią tradycję, a ja status profesora zwyczajnego. Mam teraz powiedzieć mojemu rektorowi: dziękuję ci bardzo, że sfinansowałeś wszystkie moje przewody, ale ja odchodzę do nowej szkoły? Mamy do stracenia zbyt dużo, a do zyskania na razie niewiele." Koniunkturalistom i karierowiczom już podziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Handke? IP: *.cable.smsnet.pl 10.02.10, 14:09 Czy nie znajdzie sie ktoś o inteligencji, mądrości i kochający Sztukę jak Helena Kurcyuszowa ? Odpowiedz Link Zgłoś