Dodaj do ulubionych

Pomysl na referendum - odowlanie MJ

09.01.04, 09:47
pomysl jest super a podsunal mi go pan gdakowicz. zeby bylo wazne trzeba aby
poszlo do urn 30 proc obywateli. i pojdzie bo beda wybory do parlamentu
europejskiego. wtedy jednoczesnie mozna przeprowadzic udane referendum
odwolujace mariana jurczyka. czekam na komentarze i propozycje. potrzeba by
kilka organizacji spolecznych, partii, i sponsorow na platne reklamy. jest
jeszcze sporo czasu zeby to przygotowac.
pozdrawiam rado
Obserwuj wątek
    • Gość: Ana Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 11:50
      rzeczywiście,sposób jest ok. i chyba jedyny realny...
      • Gość: li-put Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 12:23
        No to do roboty, kr-owo. Zamiast pyskować na forum i klaskać absztyfikantowi
        zabierajcie się lenie do roboty. Zobaczymy czy siłe macie tylko w pysku.
        • rrado Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 09.01.04, 13:33
          Gość portalu: li-put napisał(a):

> No to do roboty, kr-owo. Zamiast pyskować na forum i klaskać absztyfikantowi
          > zabierajcie się lenie do roboty. Zobaczymy czy siłe macie tylko w pysku.

ok ale jak rozumiem ty wlaczasz sie w to od razu? pozdrawiam rado
          • absztyfikant Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 09.01.04, 14:07
            Ciekawy jestem co na ten temat maja do powiedzenia radni buszujacy na forum.
            Pewnie przemilcza...
            • rrado Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 09.01.04, 14:11
              absztyfikant napisał:

> Ciekawy jestem co na ten temat maja do powiedzenia radni buszujacy na forum.
              > Pewnie przemilcza...

a co ty na to?
              pozdrawiam rado
              • absztyfikant Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 09.01.04, 14:12
                A jak myslisz ?:)
                • rrado Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 09.01.04, 15:41
                  absztyfikant napisał:

> A jak myslisz ?:)

wiem ze jestes za ale chodzi o to zebysie jakos ruszyc cos zadzialac.
                  pozdrawiam rado
                  • absztyfikant Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 09.01.04, 15:45
                    Moze Teresa Lubinska ? Przepraszam zartowalem...
            • donald13 Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 09.01.04, 17:17
              radnym trzeba najpierw uświdomić że odwołanie jurczyka nie jest równoznaczne z
              ich odwołaniem , oni tak to rozumieją. jezeli dotrze do ich pustych głów że to
              nie jest zagrożenie dla ich diet to się włączą, zawsze można zbić kapitał na
              następne wybory.pozdrawiam
              • rrado Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 10.01.04, 16:13
                donald13 napisał:

> radnym trzeba najpierw uświdomić że odwołanie jurczyka nie jest równoznaczne
                z
                > ich odwołaniem , oni tak to rozumieją. jezeli dotrze do ich pustych głów że
                to
                > nie jest zagrożenie dla ich diet to się włączą, zawsze można zbić kapitał na
                > następne wybory.pozdrawiam

chyba rzecz w tym ze to jest zagrozenie. pozdrawiam rado
          • Gość: li-put Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 14:23
            Nie włączam się w nierealne projekty i nie popieram propozycji niemożliwych do
            przeprowadzenia. Jestem realistą. Robię to inaczej.
            • rrado Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 09.01.04, 15:44

> Nie włączam się w nierealne projekty i nie popieram propozycji niemożliwych
              do
              > przeprowadzenia.

dzwonisz ze szpitala dla oblakanych? kilka postow wyzeja npisales: "Zamiast
              pyskować na forum i klaskać absztyfikantowi
              zabierajcie się lenie do roboty".

>Jestem realistą. Robię to inaczej.

czyli?
              pozdrawiam rado
              • Gość: li-put Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.04, 00:09
                Nawołujecie innych a sami nie potraficie kiwnąć palce. Zabierajcie się lenie
                śmierdzące do roboty. Zobaczycie co to znaczy. Zróbcie całą kampanię, wydajcie
                kasę, zwerbujcie wolontariuszy, nakłońcie do współdziałanie partie polityczne,
                które doskonale żerują na prezydenturze M.J. He, he, jesteście żałośni i
                śmieszni.
                Ja to robię inaczej. Jak? To moja sprawa, ale napewno sprawniej niż nawoływanie
                na forum. Odezwę się za pól roku. Zobaczymy kto był skuteczniejszy. Odwołać
                Jurczyka nie ma możliwości ale można napsuć mu krwi żeby nie utwierdzał się w
                swoim dobrym samopoczuciu, które posiada dzięki części mediów (uzależnionych) i
                czołobitnych polityków, którzy ciągną z tego korzyści.
                • rrado Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 10.01.04, 17:26

> Ja to robię inaczej. Jak? To moja sprawa, ale napewno sprawniej niż
                  nawoływanie
                  >
                  > na forum. Odezwę się za pól roku.

ok to czekamy. pozdrawiam rado
                  • Gość: piotruś Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: 80.48.19.* 11.01.04, 11:24
                    rrado

pozdrawiam

mam propozycje bo pomysł jest niezły!! wex telefon i podzwoń porozmawiaj jak
                    zaczniesz daj znac ja też czegoś poszukam. mam kilka kątaktów z upr, sld,
                    pis!!!! zobaczymy ale musisz mi udowodnic że tez masz zamiar coś zrobic, nie
                    tylko bablac na forum

pozdrawiam wszystkich przeciwko mariankowi!!!!

ps. martwi mnie tylko jedno JAKI PREZYDENT BĘDZIE NASTĘPNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: kolejarz Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 11:41
                      Żeby cię za te kątakty do konta nie postawili :). Oj, dzieci, dzieci.
                      Sympatyczy ten wasz pomysł na odwołanie Jurczyka. Tylko, że Jurczyk tkwi w
                      samozadowoleniu z pełnionej przez siebie funkcji, podlewanej sosikiem
                      wszystkich, którzy mu przyklaskują. Czy słyszeliście, aby ktokolwiek, kto ma za
                      sobą tak zwane struktury partyjne powiedział na ten temat chociaż słowo? Od
                      rozdokazywanej młodzieżówki UW (5 osób), która rzuciała ten pomysł, odcięła się
                      góra partyjna UW (5 osób), gdyż to popsułoby jej interesy. I tak jest u
                      wszystkich. To fajnie, że cały czas trwa taka miła dyskusja na forum.Na razie
                      poparcia udziliło, no niech wam będzie, 20 osób. No to jeszcze potrzeba ok. 50
                      tysięcy głosów. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
                    • rrado Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ 11.01.04, 20:32
                      Gość portalu: piotruś napisał(a):

> rrado
                      >
                      > pozdrawiam
                      >
                      > mam propozycje bo pomysł jest niezły!! wex telefon i podzwoń porozmawiaj jak
                      > zaczniesz daj znac ja też czegoś poszukam. mam kilka kątaktów z upr, sld,
                      > pis!!!!

no widzisz popis ustami pana litwinskiego nie poparl inicjatywy. przykreale
                      prawdziwe. pozdrawiam rado
            • Gość: Ana Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 10:12
              nawet widać,że myślisz inaczej lilipucie........
    • Gość: Malutka Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: 194.151.64.* 09.01.04, 14:39
      popieram! niezwracajac uwagi na chamskie komentarze niektoych internautow ;)
      pozdrowienia
      • Gość: aktywista Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: 212.14.12.* 09.01.04, 15:51
        Pomysl jest godny uwagi i zasluguje na zastanowienie!
        Tylko zbior podpisow trzeba by zrobic sprawniej i skuteczniej niz zrobila to w
        czasie wakacji ta mierna szczecinska uw.
        pozdrrawiam
        • Gość: Gradus No to Towarzysze... IP: *.biomag.uni-jena.de 09.01.04, 18:43
          ... bierzcie sie do roboty a rado w tym czasie jakas konferencje prasowa
          zorganizuje...
          :D
          • Gość: henio56 A jak Jurczyka już nie będzie to kogo rrado widzi IP: *.comnet.krakow.pl 10.01.04, 08:31
          • Gość: henio56 A jak Jurczyka już nie będzie,to kogo rrado wi IP: *.comnet.krakow.pl 10.01.04, 08:34
            widzi na jego stołku? oby to nie była powtórka z rozrywki.
    • Gość: przechodzien Re: Pomysl na referendum - odowlanie MJ IP: *.a2000.nl 10.01.04, 13:25
      Jedyny rozsadny post na temat odwolania Jurczyka z calego morza smieci na ten
      temat. Gratulacje Rrado ! :)
      Gdybym mial prawo glosu, to poszedlbym do referendum.
      pozdrowienia
      przechodzien
    • Gość: FM Re: daruj sobie IP: 217.153.159.* 10.01.04, 23:55
      Rrado dlaczego mącisz ludzim w głowach pomysłami godnymi absztyfikanta? Bądż
      bardziej orginalny, stać Cię na to człowieku.Tyle jest wdzięcznych tematów.
      Choćby sprawa zagospodarownia Wałów Chrobrego. Niedługo Pani Wiosna
      zawita.Trochę optymizmu.
      • Gość: myslacy Re: daruj sobie IP: *.atlsfl.adelphia.net 11.01.04, 02:22
        Jak bedziemy sobie tak darowac to miasto straci nastepne miliony. To wlasnie
        optymizm nakazuje podjecie dzialan i to mozliwie szybko.
        Po Jurczyku - ktokolwiek, pan Kazio, pani Zosia lub Malgosia, kazdy bedzie
        lepszy. Wprawdzie dobrze by bylo wybrac madrze ale na to potrzeba kampanii,
        pieniedzy , przygotowan... a tu czs nagli bo miliony uciekaja.
        • buazen Im mocniej powiedziane tym lepiej odebrane 12.01.04, 11:53
          bla...bla...bla... Polska specjalność "słowo mówione nie poparte żadnym
          czynem". Im mocniej powiedziane tym lepiej odebrane. "Usunąć Jurczyka!", a może
          lepiej "Usunąć Millera!" lub jeszcze lepiej "Usunąć Bush'a!". A może razem z
          sąsiadami z bloku*, ulicy*, dzielnicy* (*niepotrzebne skreslić) usunąć bariery
          architektoniczne dla niepełnosprawnych, naprawić chodnik, odrestaurować plac
          zabaw albo postarać się o fajny wybieg dla piesków? Może nie psuć sobie krwi w
          urzędach, być bardziej "ludzkim", kulturalniejszym? Nieeee.... to za mało. To
          tyle co nic! Dla nas, aktywistów - taka "psia" robota?! Dla odważnych ludzi
          mających chęć zmiany świata - czyn społeczny na dzielnicy w wolną sobotę?! To
          już było - socjalistyczne bzdety. Zmienimy rzeczywistość - usuwając Jurczyka!
          Gra warta świeczki i przerost formy nad treścią. Kolejne marnotrastwo sił,
          środków i energii. Jurczyk sam w sobie nie jest groźny. Co da to, że przestanie
          być Prezydentem??? Wybory z niezmienionym społeczeństwem wybierającym między
          cżłowiekiem z doświadczeniem administracyjnym (juz pracował w magistracie??? to
          złodziej, oszust i cyklista!) lub człowiekiem "z nikąd" (coooo? a to kto, co on
          umie, kolejny "specjalista" od niczego - bez doświadczenia jako urzędnik to on
          będzie musiał się podpierać ludźmi z wewnątrz szepczącymi mu do uszka róźne
          bzdety) - jednym słowem kolejne wybory to jedna wielka niewiadoma. Zmęczone
          społeczeństwo wybierze równie zmęczonego kandydata. Kolejny Pan Smutny stanie,
          coś tam popapla o zmianach, o straconych milionach, coś tam beknie pod nosem o
          rozliczeniach i tyle. I nic się nie zmieni. Tyle tylko, że rrado i reszta
          popierających ten pomysł powie kiedyś wnusiowi siedzącemu na kolanach: "wiesz
          wnusiu, dziadziuś walczył kiedyś o to, byś ty mógł żyć w normalnych, ludzkich
          warunkach - 60 lat temu zorganizował referendum odwołujące jednego z
          prezydentów tego miasta. To były czasy!" I nic więcej nie zostanie z tego
          pomysłu. Nic więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka