Dodaj do ulubionych

czy na forum mozemy czuc sie bezpiecznie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 10:44
Mam pytanie do administratorow forum, czy mozemy czuc sie bezpiecznie,
dlaczego po wpisaniu sie na forum jest widoczny ip, dlaczego nie zostaje on
do wiadomosci administratora, czy nie zostanie on udostepniony ?, wiedzac ze
widac nasze ip czujemy sie ograniczeni i przestraszeni, czy administrator
daje nam gwarancje ze dane z logow serwera nie zostana pod zadnym naciskiem
odostepnione w celu zidetyfikowania autora ?
Obserwuj wątek
    • przecinack Re: czy na forum mozemy czuc sie bezpiecznie 15.01.04, 10:48
      szczerze mowiac nie czuje sie tu bezpiecznie...
      mam wrazenie, ze wszystko, co tu napisze ktos czyta,
      a potem robi jeszcze dopiski rozne... jakies komentarze
      i takie tam...
    • jottka Re: czy na forum mozemy czuc sie bezpiecznie 15.01.04, 10:50
      Gość portalu: czytelnik napisał(a):

> dlaczego po wpisaniu sie na forum jest widoczny ip

niewidoczny, widać tylko końcówkę

> widac nasze ip czujemy sie ograniczeni i przestraszeni

to sie zaloguj, wtedy nic nie widać

, czy administrator
      > daje nam gwarancje ze dane z logow serwera nie zostana pod zadnym naciskiem
      > odostepnione w celu zidetyfikowania autora ?

ustawa daje policji takie prawo :)
      • Gość: Ana Re: czy na forum mozemy czuc sie bezpiecznie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 10:54
        pełnia xiężyca była,czy co???
    • Gość: czytelnik Re: czy na forum mozemy czuc sie bezpiecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 10:55
      nie tylko policji, strazy granicznej i wszelkim sluzba, wiec urzad miejski
      ktory ma napewno spora wladze, bez problemu moze ustalic ip autora czy ten sie
      zaloguje czy tez nie, jedynym wyjscie by bezpiecznie wpisac sie na forum
      korzystac z cafejki odleglem o 100 km od domu bedac tam tylko jeden raz i nigdy
      wiecej, czyli zero bezpieczenstwa, czy policja musi miec pozwolenie prokuratury
      czy musi byc jakis formalny wniosek ? czy o tak sobie moga zarzadac ?.
      • jottka Re: czy na forum mozemy czuc sie bezpiecznie 15.01.04, 11:00
        ty może idź poczytaj sobie stosowne ustawy, zanim zaczniesz wieścić apokalipsę

a co takiego zamierzasz napisać na forum, że sie policji i samorządów boisz?
    • skuter70 nie 15.01.04, 11:00
      wlasnie do ciebie celuje...
      • jottka Re: nie 15.01.04, 11:01
        z tego górnego okienka urzędu miejskiego, no nie?
      • Gość: czytelnik Re: nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 11:03
        :-) wiec ana miala racje, pelnia ksiezyca, kosmici, talibowie a tu jeszcze do
        mnie celuja :-), ja tam powaznie, a moze tak sobie mysle ze np. admin forum
        wcale niewie bo niemusi ze ma zalozonego snifera bo wiem ze policja czy inne
        sluzby moga zakladac wcale nie informujac admina, i wszystko przechwytuja :-)
        • rrado Re: nie 15.01.04, 11:18

> :-) wiec ana miala racje, pelnia ksiezyca, kosmici, talibowie a tu jeszcze do
          > mnie celuja :-), ja tam powaznie, a moze tak sobie mysle ze np. admin forum
          > wcale niewie bo niemusi ze ma zalozonego snifera bo wiem ze policja czy inne
          > sluzby moga zakladac wcale nie informujac admina, i wszystko przechwytuja :-)

nasza polska policja napisala ogloszenie w glosie ze szuka przecinacka jak
          przecinack zawsze tu znami przy piwku siedzi cos pisze cos komentuje.
          pozdrawiam rado
      • Gość: Ana Re: nie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 11:04
        facet chciał napisać"jurczyk jest gupi"ale rozważa wszystkie za i przeciw,zanim
        zdecyduje się na taki desperacki krok.po prostu nie lubi bezmyślnego
        bohaterstwa...
        • skuter70 czytelnik 15.01.04, 11:06
          o d w a g a c y w i l n a

mowi ci to cos??

napisz szczerze i otwarcie, ze rzady w miescie sa co prawda dobre ale moglyby
          byc lepsze

nie nalezy bac sie prawdy!
          • Gość: czytelnik ja nie musze sie obawiac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 11:09
            ja akurat nie obawiam sie tego , a ze jest do dupy to wiadomo, mowie o np.
            sytuacji zditm gdzie pracownikom po wpisach na forum zablokowana dostep do
            internetu decyzja dyrektora w celu ograniczenia swobody wypowiedzi i ustalenia
            autora wypowiedzi, czy to normalne ? jak znam zycie teraz pewno biedakow
            przesladuja i snifuja im wszystko z kompow
            • skuter70 Re: ja nie musze sie obawiac 15.01.04, 11:11

> autora wypowiedzi, czy to normalne ?

czy to normalne , ze pracownicy w godzinach pracy bawia sie internetem?
              a bileciki coraz drozsze...
              • jottka ale 15.01.04, 11:15
                niezależnie od męki, jaką cierpią pracownicy tej firmy, to szef/owa ma prawo na
                dzień dobry zablokować im cały internet z wyjątkiem tych stron, których do
                pracy potrzebują :)

żadna policja ani inni kosmici nie są tu potrzebni
            • Gość: Ana czy nie za ostro? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 11:12
              skuter,podziwiam twoją odwagę!
              • skuter70 Re: czy nie za ostro? 15.01.04, 11:25
                moj praszczur pod grunwaldem otwarcie wystapil przeciw Jagielle bezkompromisowo
                stwierdzajac:

Wasza wysokosc ma zle zawiazany trzewik czy wolno mi bedzie dostapic zaszczytu
                i poprawic wiazanie?
                • jottka Re: czy nie za ostro? 15.01.04, 11:48
                  praszczur leciał potem na czele wojsk jako żywa tarcza?

źle zawiązany trzewik, cham jeden, mówi sie, że sznurowadełko nieco
                  przekrzywione
                  • skuter70 Re: czy nie za ostro? 15.01.04, 11:58
                    jottka napisała:

> praszczur leciał potem na czele wojsk jako żywa tarcza?

juz nie musial
                    pilnowal czy nie zachodza nas od tylu
          • rrado Re: czytelnik 15.01.04, 11:20
            skuter70 napisał:

> o d w a g a c y w i l n a
            >
            > mowi ci to cos??
            >
            > napisz szczerze i otwarcie, ze rzady w miescie sa co prawda dobre ale moglyby
            > byc lepsze
            >
            > nie nalezy bac sie prawdy!

ja tak niesmialo powiem ze sa bardzo dobre. i tu z tego miejsca chcialbym
            bardzo podziekowac panu prezydentowi za caly wklada jaki wlozyl w obrone
            naszego kochanego piastowskiego szczecina. i takze pozdrowic jego najlepszeggo
            oprzyjaciela. mam dla niego mleczko. pozdrawiam rado
            • Gość: czytelnik normalnie jaja :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 11:55
              nie chodzilo mi tylko o net, ale uwazam ze jestesmy inwigilowani w kazdy
              sposob, net to zabawka ktora ma za zadanie dac wrazenie swobodnego wypowiadania
              sie, mysle ze ci aktywniejsci gdyby przeanalizowali dlaczego im sie zaczelo tak
              a nie tak to by wiedzieli, czy wiecie ile rozmow w tp jest podsluchiwanych ?
              pewno niezdajecie sobie sprawy, ze Wasz komp zostal przeszperany kiedys lub
              bedzie, moze macie cos tam waznego, moze zabieracie prace do domu, rozmawiacie
              przez gg o prywatynych rzeczach, wiecie jak wiele mozna wykorzystac, macie ubaw
              i cywilna odwage tylko czy zawsze i do konca, a moze to brak swiadomosci, ja
              wiem ze to co nami gospodaruje jest do dupy ale myslicie ze sluzby tez ?,
              mowicie tu o odpowiednich ustawach, to po co wy wogule sie wypowiadacie skoro
              liczycie na to ze ustawy sa respektowane, gdyby tak bylo to byscie niemieli co
              pisac, wiec nikt niczego nie potrzebuje by zagladnac Wam do kompa, poza checia.
              Wiec uswiadomcie sobie ze niewielu z Was posiada w pelni legalny soft, wielu z
              Was posiada na kompie lub posiadalo informacje ktore nie koniecznie powinny byc
              wiadome osoba obcym, niewielu jest swiadom tego ze ktos teraz moze ogladac okno
              twojego monitora a jak bedzie chcial to porusza za ciebie mycha, otworzy cdrom
              lub zamknie ci WINDOWSA, internet daje niesamowite mozliwosci poznawania wielu
              tajemnic :-)))) POZDRAWIAM Z USZANOWANIE CZYTELNIK WASZYCH KOMPUTEROW
              • jottka Re: normalnie jaja :-) 15.01.04, 12:00
                my siem wzruszamy do łez twoją dobrocią, że nam ciemnym uświadomiłeś te
                straszne rzeczy, ale - skoro i tak oni wszędzie już weszli - to co cię
                obchodzi, czy widać twoje ip czy nie?

• skuter70 Re: normalnie jaja :-) 15.01.04, 12:04
                czytelniku czy wiesz ilu trzebaby ubekow, zeby przeczytac wszystkie brednie w
                sieci i wysluchac wszystkich telefonow

a ilu trzeba ubekow , zeby sprawdzic tych pierwszych ubekow??

i czego sie o mnie dowiedza?
                ze mam 3 kochanki? i co z tego?
                moga mi zazdroscic:)
                • Gość: czytelnik Re: normalnie jaja :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:11
                  niechodzilo mi o moje IP, ja rozumiem ze Ty wiesz i jestes swiadom ale jestem
                  pewien ze 90 % nie jest swiadoma bo zna obsluge pakietu office i wie ze
                  internet to www i gadu gadu, nie pisalem tego postu z mysla o sobie, tylko o
                  ludziach, to jest forum, dyskusja, nie wytykanie, ja wiem ze wielu ubekow :-) a
                  wiesz ilu informatykow za zadanie ma przechwytywanie informacji pracownikow,
                  mowie tu o duzych firmach i urzedach. Poznaja w ten sposob wiele mocnych i
                  slabych stron swoich pracownikow, masz 3 kochanki ok, a masz zone, bo mogla by
                  byc smutna tak np. Czasem sami mamy rzeczy w kompie ktore mogly by nas
                  kompromitowac , chyba tu sie ze mna zgodzisz ze nie wszyscy wiedza ze internet
                  niesie za soba pewne zagrozenia nie mowie o wirusach.
              • Gość: Wodnik Totalna inwigilacja - Wielki Brat czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:12
                "Czytelnik" prosze! Zmień lekarza. Ten Cię po pierwsze oszukuje, a po drugie
                inwigiluje.
                To cos nazywa sie Mania Prześladowcza.
                I co z tego, że zajrzą mi do kompa? Znajda adres kochanki? Pół Szczecina go
                zna więc nie trzeba szukać.
                Oczywiście, ze wszystko mozna podsłuchac i sprawdzic, kazdego można znaleźć
                jak sie chce. Tylko po co?
                Mam dla Ciebie dobra rade. Na 100% unikniesz inwigilacji komputera gdy
                odłączysz go na stałe od netu.
                • Gość: Ana Re: Totalna inwigilacja - Wielki Brat czuwa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 12:16
                  czytelniku,jedno muszę ci przyznać:masz bardzo nietypowy rozmiar kapelusza...
                • Gość: Wodnik Re: Totalna inwigilacja - Wielki Brat czuwa - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:17
                  "Czytelnik" komputer to pliszka. Najbardziej podsłuchują Cie przez kran w
                  kuchni i muszle w WC
                • Gość: czytelnik Re: Totalna inwigilacja - Wielki Brat czuwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:23
                  zgodze sie z toba, a ja nie mowie o sobie. Moj mozna szperac. I lekarz mnie nie
                  inwigiluje :-) Polowa tutaj to odwazna na necie, ciekawe ile osob zgodziloby
                  sie zeby im na aucie wykleil napis Jurczyk to zlodziej i swinia ? Zrobie napis
                  gratis !!! Dawajcie odwazni zglaszajcie sie
                  • przecinack AAAAAA!!! UCIEKAJCIE!!! PRZYSZLI PO MNIE... 15.01.04, 12:34
                    ...sa zieloni z niebieskimi i jeszcze straz pozarna...
                    sa i biali i maja cos z bardzo dlugimi rekawami...
                    a totomawzorek w...przecinacki.... auuuuuu...
                    • Gość: czytelnik Re: AAAAAA!!! UCIEKAJCIE!!! PRZYSZLI PO MNIE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:39
                      niby nie temat a ciagle u gory :-), jednak interesujace, lepsze od Jurczyka a
                      co poza klikaniem robicie by w Szczecinie bylo lepije :-)?
                      • jottka Re: AAAAAA!!! UCIEKAJCIE!!! PRZYSZLI PO MNIE... 15.01.04, 12:45

> niby nie temat a ciagle u gory :-)

ty wiesz od jak dawna nie było na forumszczecin przyjemnego wątku, na którym
                        można by wesoło popleplać???

nawet skuter porzucił panienki i wziął sie za klawiature
                        • Gość: czytelnik ciezko o ciekawy watek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:50
                          jak ciagle o jurczyku :-) a jurczyk sie cieszy, bo lepiej jak cokolwiek mowia
                          jak nie mowia nic :-), ci co milcza sa bardziej niebezpieczni. Wiec skoro o
                          bezpieczenstwie to juz nie o Jurczyku, zreszta on biedak niewie co to komputer,
                          a oni mu wcisneli superb i co on teraz zrobi, dobrze ze ma kierowce
                          • skuter70 Re: ciezko o ciekawy watek 15.01.04, 12:53
                            pan m a g a z y n i e r jurczyk ma swoja strone internetowa, na ktorej jest
                            nawet jego program wyborczy

pani p r o f e s o r lubinska jeszcze o takim medium nie slyszala

a jotka niech nie bedzie zazdrosna, bo popsuje zmywarke
                            • absztyfikant Re: ciezko o ciekawy watek 15.01.04, 13:00
                              Stowarzyszenie 'cos tam cos tam' Od Nowa ustami (a dokladnierj klawiatura)
                              radnej Jacyny-Witt obiecalo juz dawno temu zreszta na naszym wspanialym forum,
                              ze strona powstanie.
                              • Gość: Ana obiecanki-cacanki IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 10:06
                                nikt ci tyle nieda,co jacyna obieca...
                                • Gość: czytelnik JESTESMY BEZPIECZNI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 10:11
                                  dobra juz wiemy ze wielki brat jest :-)
                      • skuter70 Re: AAAAAA!!! UCIEKAJCIE!!! PRZYSZLI PO MNIE... 15.01.04, 12:50
                        ja dla szczecina robie to co potrafie najlepiej:

nie wtracam sie do rzadzenia
                        • Gość: czytelnik hmm,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:53
                          a co ja robie :-), w sumie tez nic, ale kicha, a szkoda bo chetnie bym cos
                          zrobil, a moze i robie, prowadze firme w najgorszej i najbardziej doprowadzonej
                          do ruiny gospodarczej czesci kraju
                          • skuter70 Re: hmm,, 15.01.04, 12:57
                            to dlaczego wyzewnetrzniasz sie akurat na forum szczecin a nai u siebie?
                            • Gość: czytelnik Re: hmm,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:59
                              u siebie u siebie, przecie ze ja ze szczecina, ale chyba wszyscy bardziej
                              rozsadni to pouciekali, chyba powinienem zaliczyc sie do glupcow albo liczacych
                              na te ufo
                              • dutchman O co tu chodzi ?? 15.01.04, 13:03
                                Nie przesadzaj Czytelniku. Dopoki nie lamiesz prawa, to Ci kazdy
                                moze "naskoczyc". Czy to na forum, czy poza. Wiec o co chodzi? To nie sa czasy
                                komuny. Obudz sie ! Chyba ze planujesz jakies przestepstwa, ale z Twoich
                                tekstow wynika, ze nie.
                                najlepsze pozdrowienia
                                dutchman
                              • Gość: Ana Re: hmm,, IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 10:09
                                co racja,to racja....tak jak piszesz,powinieneś zaliczyć się do głupców!
                            • jottka Re: hmm,, 15.01.04, 13:00
                              bo pewnie szef właśnie ogłosił, że od jutra blokuje wszystkim dostęp do sieci :(
                              • Gość: czytelnik Re: hmm,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 13:01
                                nie posiadam szefa, i dobrze i zle jak tu dogodzic, szef to chociaz by mi
                                placil nawet wtedy gdy tu pisze :-) a Wam placi za pisanie na forum ?
                                • skuter70 Re: hmm,, 15.01.04, 13:10
                                  mi akurat nie chce placic:(

dlatego ocieram sobie lzy na forum
                              • absztyfikant jottka 15.01.04, 13:02
                                Co myslisz o moim pomysle 'swarozycowo-resocjalizacyjnym' przedstawionym na
                                krakforum ? Tylko nie pisz mi, ze to jakas absztyfikantowa aberracja...
                                • jottka Re: jottka 15.01.04, 13:06
                                  myślę, że gdzieś tak co najmniej od początku grudnia admin wzywał do
                                  opamiętania się i zaprzestania zabaw w podrabianie nicków, a swarożyc jak widać
                                  miał to gdzieś

to teraz sam powinien pisać listy z przeprosinami do admina i ew. zobowiązania
                                  podejmować, a nie przez posły - głową za niego ręczyć nie będziesz
                                  • absztyfikant Re: jottka 15.01.04, 13:09
                                    Zadne posly, ino mediatory.
                                    • jottka Re: jottka 15.01.04, 13:13
                                      ty sie może nie przejmuj wizjami gryfa, ban nie oznacza, że niedobra gw
                                      swarożycowi dostęp do wszelkich mediów odcięła - maila ma, napisać prywatnie do
                                      admina może, a jak go przekona, to juz jego sprawa
        • Gość: zniezmaczona Re: nie IP: 217.153.159.* 16.01.04, 13:14
          facet ma kiepska orientacje. Na temat Jurczyka wolno wszystko, co pokazuje
          lokalna prasa i forumowicze. Jurczyk przekroczyl dawno swoj prog niekompetencji,
          ale te nieustanne, czesto bezrefleksyjne ataki sa juz niesmaczne. A co z innymi
          "politykami" i biznesmenami ?
          Przeciez nawet nie znajduje sie innej (lepszej) kandydatury na prezydenta.
          Innych "wybitnych" dzialaczy szczecinskich strach tykac ?
          Przy okazji atakow na jego decyzje, wypadalo by uzasadnic bardziej na czym polega
          blad.

• spik masz jeszcze zasiłek?stac cię na szczerość 15.01.04, 13:09
      podało właśnie pr szczecin, że ów żak- nieborak co to zwyzywał funkcjonariusza
      na służbie od krawęzników i ogólnie życzył mu niezbyt długiego żywota, na
      witrynie miejskiej wałcza, został skazany na grzywnę 500(pincet) zł.

za takiego Maryjana to ze razy 3 trzeba policzyć, kto ma jeszcze pracę
      albo zaoszczędzi z zasiłku może poużywać sobie w necie na panuprezydencie.
      tylko gdzie ? maryjan zdjął swoją księgę gości z www.jurczyk.pl

• Gość: czytelnik Re: masz jeszcze zasiłek?stac cię na szczerość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 13:14
        ja mysle ze za jurczyka by jeszcze doplacili, a jak myslicie czy plastyk
        miejeski wyrazil by zgode na powieszenie baneru na miescie z wizerunkiem
        prosiaczka + zlodzija = MJ taki rebus, pewno nie choc niby dlaczego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka