g.r.a.f.z.e.r.o 18.03.10, 08:44 Rozumiem że w przyszłym tygodniu osoby odpowiedzialne pożegnają się z posadą. Nie wiem tylko czy Roguszkę można wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tony1971 Patrząc na dzisiejsze atrakcje wieczoru... 18.03.10, 09:07 ...zastanawiam się czy bardziej nie pasują do schronu podziemnego pod dworcem:-) Ci co by przyszli na dłużej by zapamiętali to co zobaczą... Myślałem, iż namiot jest miejscem do prezentacji sztuki cyrkowej, u nas może służyć wszystkiemu ale sztuce na pewno robi niedźwiedzią przysługę...Strzał w stopę,pan Roguszko powinien zrezygnować, jeśli ma choć odrobinę honoru.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.chello.pl 18.03.10, 09:12 Roguszko z Jarmolińskim podpisał umowę stałą na dyrektora , może go wyrzucić Krzystek , ale niby jak , kiedy dzisiaj przyznaje im nagrodę pieniężną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.vspace.pl 18.03.10, 09:16 w tym stanie rzeczy hale nie mogą być udostępnione publiczności. jest to samowola budowlana a sprawcy tej samowoli - prezydenccy pracownicy urzędu miasta, podlegli preziowi, winni trafić na przesłuchanie do prokuratury. wszystkie decyzje podejmuje się z upoważnienia i w imieniu prezydenta, więc prezydent też. to jest przestępstwo, gdzie jest prokurator ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.chello.pl 18.03.10, 09:50 hehe pięknoduchom specjalistom od "sztuki" nie w głowie takie przyziemne sprawy jak jakieś pozwolenia budowlane hehe a jak nie będzie pozwolenia na uzytkowanie tych namiotów to kto zapłaci za ich rozstawienie? to przeciez będą zmarnotawione pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R09 Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 10:18 Najlepiej namioty "jakoś tam " zalegalizować i zrobić strefę kibica sponsorowane niekoniecznie przez dobry ale tani browar by lokalna "elita" miała gdzie się spotykać i grupowo sikać pod drzewami! Jak nic był by to produkt na miarę ESK ! Dlaczego we Wrocławiu, 3city można zrobić z obojetnie jakiego wydarzenia produkt turystyczny i atrakcję dla mieszkańców a w Szczecinie nie? ..... bo nasz Szczecin jest taki polski, niestety. Az wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zanussi Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.10, 10:20 A ja uważam, że Roguszka padł ofiarą niekompetencji urzędników. Skąd miał wiedzieć, ze trzeba coś legalizować, przeczytać prawo, zapytać? Przecież nawet nasz Prezydent nic nie wiedział o tym , że mieszkanie dostał nielegalnie, a to w końcu radca prawny! Nie pierwsza to impreza co się WALI z powody niekompetencji: Music Brain i kompletna klapa, Szczecin Rock Festiwal i gdzie ta CYKLICZNA IMPREZA I PROMOWANIE MARKI SZCZECINA o czym bajdurzyli prezydenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Już wiem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.10, 10:23 Ta sprawa to taka "artystyczna prowokacja", tak jak z błędnym zapisem fonetycznym nazwy miasta! Będą mówic źle, ale będą mówić! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Już wiem! 18.03.10, 11:59 Taaaaaa tylko prowokacja - nic innego, z drugiej strony rzeczywiście skąd prezydent czy jego współpracownicy maja takie różne rzeczy wiedzieć? Nie wiedza i nie maja pojęcia po prostu... "Zarzutów na razie nie potwierdził ani nie wykluczył. Ale wykrył, że Klub XIII Muz nie zawiadomił wydziału urbanistyki i administracji budowlanej Urzędu Miasta o postawieniu pawilonów na Wałach Chrobrego. A to oznacza, że namioty są samowolą budowlaną. PINB wszczął w sprawie samowoli postępowanie wyjaśniające, ale będzie musiał je umorzyć, gdyż organizator ma od wtorku 30 dni na przedstawienie dokumentów legalizujących pawilony. Jednak te znikną tuż po imprezie, więc będzie ono bezprzedmiotowe." Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Już wiem! 18.03.10, 13:14 Gdyby prowadzili własne firmy, to musieliby wszystko wiedzieć, a jak nie to po pupie, czyli kary i mandaty! Ale na stanowiskach to nie musza wiedzieć nic... nawet mogą nie mieć pojęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Już wiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 13:07 Gość portalu: gość napisał(a): > Ta sprawa to taka "artystyczna prowokacja", tak jak z błędnym zapisem > fonetycznym nazwy miasta! Będą mówic źle, ale będą mówić! ------- to chyba jest "wizja promocji wizji marki 2050 " a we współczesnym wydaniu :))))) i zewn. brzydkie ESK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 13:01 Gość portalu: Zanussi napisał(a): > A ja uważam, że Roguszka padł ofiarą niekompetencji urzędników. Skąd miał > wiedzieć, ze trzeba coś legalizować, przeczytać prawo, zapytać? > Przecież nawet nasz Prezydent nic nie wiedział o tym , że mieszkanie dostał nielegalnie, a to w końcu radca prawny! > Nie pierwsza to impreza co się WALI z powody niekompetencji > : Music Brain i kompletna klapa, > Szczecin Rock Festiwal i gdzie ta CYKLICZNA > IMPREZA I PROMOWANIE MARKI SZCZECINA o czym bajdurzyli prezydenci. ------- słuszne warto powtórzyć - dlatego - "aby nie wylano dziecka z kąpielą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.chello.pl 18.03.10, 15:25 A ja się zastanawiam, że chyba Klub13muz jako organizator Inspiracji i samorządowa jednostaka kultury MA KOGOŚ KTO ZA PUBLICZNE PIENIĄDZE PROWADZI TZW. OBSŁUGĘ PRAWNĄ. Ktoś pyta skąd miał Roguszka wiedzieć, że trzeba coś zalegalizować, prawo poczytać itd. Prawnik powinien to podpowiedzieć, on powinien ponieść odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
goldnet "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi 18.03.10, 10:58 Widać nie było smarowania tym razem to są i niedociągłości i problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: 62.69.221.* 18.03.10, 11:04 Za mało kości, za dużo psów. Artyści (ci prawdziwi, z dyplomami i dorobkiem) i tak nic z tego nie mają. O kości użerają się "animatorzy kultury". Fajnie jest popatrzeć, bo niebawem wybory samorządowe i animatorzy zostaną zczyszczeni. W Muzach rozpisze się następny konkurs a willa Lentza pójdzie pod młotek. A artyści będą dalej zarabiać na życie swoja sztuką z pędzlem, mikrofonem, partyturą, scenariuszem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.chello.pl 18.03.10, 11:50 W takich pawilonach-namiotach na Polagrze w Poznaniu prezentuje się bydło , trzodę i nierogaciznę . Proponuje dzisiejszym celebrytom Krzystkowi , Husejce , Jabłońskiemu , Roguszce i Kedowi żeby zamykali wrota , uważali na przeciąg ,żeby ściółka nie wysypywała się na Wały Chrobrego. www.wiadomosci24.pl/artykul/swini_nikt_z_ubojni_nie_wykupi_88493.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))))))))) Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 13:11 Gość portalu: dziki napisał(a): > W takich pawilonach-namiotach na Polagrze w Poznaniu prezentuje się bydło > trzodę i nierogaciznę . > Proponuje dzisiejszym celebrytom Krzystkowi , Husejce , Jabłońskiemu , Roguszce i Kedowi żeby zamykali wrota , uważali na przeciąg ,żeby ściółka nie wysypywała się na Wały Chrobrego. > www.wiadomosci24.pl/artykul/swini_nikt_z_ubojni_nie_wykupi_88493.html :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcesta Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: 212.14.8.* 18.03.10, 14:16 Gość portalu: XX napisał(a): Fajnie jest popatrzeć, > bo niebawem wybory samorządowe i animatorzy zostaną zczyszczeni. W > Muzach rozpisze się następny konkurs a willa Lentza pójdzie pod młotek. > A artyści będą dalej zarabiać na życie swoja sztuką z pędzlem, > mikrofonem, partyturą, scenariuszem... Szczerze mówiąc, już nie mogę się tego doczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konst_anty a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 12:25 a jeśli zdarzy się wypadek i zginą ludzie to kto będzie ponosił odpowiedzialność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 13:14 Gość portalu: konst_anty napisał(a): > a jeśli zdarzy się wypadek i zginą ludzie to kto będzie ponosił > odpowiedzialność? -------- nikt lub poszkodowany - "stało się" - bo umowa jest właściwie sprządzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudu Re: a IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 18.03.10, 13:17 Mi ta imprezka osobiście zwisa i powiewa, ale odnoszę wrażenie, że od tygodnia pół redakcji Wybiórczej modli się o taki rozwój wypadków... Kasy na reklamę nie dostali więc jadą po tej imprezie ile wlezie... Ot dziennikarska prostytucja, z której GW nie od dziś słynie. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: a 18.03.10, 13:25 ale co sugerujesz, ze to dziennikarskie wymysly, bo nie za bardzo rozumiem!? Jeżeli piszą prawdę, to nie ma znaczenia stosunek Gazety do sprawy - świadczy to o indolencji, a nawet niekompetencji po prostu... Myślisz, ze jeżeli czegoś Gazeta nie opisze, a jest przykładem głupoty, a nawet idiotyzmu, bo narażają życie ludzkie na niebezpieczeństwo - jeżeli nie opisanoby w gazecie to byłoby ok? To wina Gazety, ze o tym piszą? Odpowiedz Link Zgłoś
infospec "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi 18.03.10, 13:30 To nie bezpieczeństwo uczestników "Inspiracji" lecz byle jaka afera oparta na donosach, jest dla dziennikarzy Wyborczej ważniejsza niż trud poinformowania własnych czytelników o programie imprezy. Ależ w ten sposób mogliby się niechcący przyczynić do jakiegoś sukcesu...To przecież jest w tym mieście niedopuszczalne! Zjednoczone siły przegranych (EMS i Gazeta) wszelkimi sposobami, we własnym egoistycznym interesie, pragną zaszkodzić organizatorom a tym samym gościom i uczestnikom tej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TresTeres 1,5 mln zł wydane na 450 osób IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 18.03.10, 13:46 powiedzmy wyraźnie. 450-ciu uczestnikom imprezy. Bo inspiracje nie są imprezą masową tak więc liczba uczestników musi przez organizatora zostać ograniczona do 450-ciu. Organizatorzy się chwalili że Rashida sprowadzili. Rashid się wycofał. Komorowski miał Roguszce i Krzystkowi rękę uścisnąć. Komorowski się wycofał. sponsorzy na 380 tys zł mieli być. Sponsorzy się wycofali. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: 1,5 mln zł wydane na 450 osób 18.03.10, 14:03 > Organizatorzy się chwalili że Rashida sprowadzili. Rashid się wycofał. NIE będzie Rashida? Przecież to był jedyny gość który mógł zainteresować szerszą publiczność. Teraz nie ma co liczyć na te 450 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Nie przesadzajcie z tymi 450 osobami 18.03.10, 14:33 Z tekstow wynika, ze liczba 450 osob to ilosc jaka moze wejsc maks. do namiotu, zeby zachowac zgodnosc z iloscia wyjsc ewakuacyjnych. Z tego co zrozumialem ma byc rotacyjnie bo impreza sklada sie modulow. Wiec nie przesadzajcie panowie z wywlekaniem liczy 450 i porownywaniem jej do nakladow albo do liczby mieszkancow. Bo to traci dosc prostym krytykanctwem. Impreza jako taka nie jest z mojej polki, ale sposoby argumentacji sa lekko chybione, typu populistycznego. Jeszcze brakuje stwierdzenia, ze dzieci na Skolwinie gloduja a za 1,5 mln mozna by zafundowac sniadan na kilka miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konst_anty słuchaj hsps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 16:01 roguszko powiedział wyraźnie że robi imprezę dla 450 osób i to nie jest impreza masowa. Oczywiście jest to wybieg stosowany częstoi przez organizatorów aby zminimalizować koszt i ominąć skomplikowane procedury. Ale sens jego wypowiedzi jest jasny i sprecyzowany. To publiczna wypowiedź dyrektora gminnego domu kultury. A to znaczy że on nie ma pojęcia jak się organizuje imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: słuchaj hsps IP: *.chello.pl 18.03.10, 16:42 To > publiczna wypowiedź dyrektora gminnego domu kultury. > A to znaczy że on nie ma pojęcia jak się organizuje imprezy. Zacznijmy od tego, że gdy p. Rafał Roguszka w tajemniczych okolicznościach wygrał konkurs na dyrektora Klubu 13 Muz ("za" dostał 3 głosy na 7) jesienią 2007 roku, z internetu błyskawicznie zniknęła jego strona, gdzie chwalił się dotychczasowymi osiągnięciami (głónie były to występy zespołu Mademoiselle Le Cocu w klubach osiedlowych na Prawobrzeżu). I to jest prawda o jego profesjonalizmie - nie mówiąc o tym, że oszukał nawet osoby głosujące komisji konkursowej na jego rzecz, bowiem z przedstawionego planu, który zyskał ich akceptację, nie zrealizował przez kolejne TRZY lata nawet 20% obiecanych działań. Cała działalność Klubu 13 Muz została sprowadzona do JEDNEJ imprezy ROCZNIE, tj. "inSPIRACJI". Powoduje to, że Klub 13 Muz jest teraz jeszcze większą czarną dziurą w centrum miasta niż był przed jesienią 2007 roku... Za chwilę zapewne odezwą się dyżurne pieski p. Roguszki i stwierdzą coś przeciwnego, ale fakty są przeciwko nim - ich idol to miejsce zabił, a nie ożywił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konst_anty Re: słuchaj hsps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 16:50 roguszko przegrał konkurs o który piszesz, a dyrektorem został bo wyznaczył go jarmoliński- to nie jest żadna tajemnica. roguszko robił darmowe imprezy w szpitalu gdzie pracował jarmoliński i przyłożył się pewnie do kampanii wyborczej po. To też są fakty powszechnie znane. Mało kto zaś wie że prawie rok przed konkursem na dyrektora Klubu XIII MUZ, najemczyni gastronomii wiedziała że roguszko zostanie dyrektorem a sam roguszko chwalił się znajomym że dyrektorem zostanie. To wszystko było z dawna ukartowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Nie przesadzajcie z tymi 450 osobami IP: *.chello.pl 18.03.10, 16:54 > Wiec nie przesadzajcie panowie z wywlekaniem liczy 450 i > porownywaniem jej do nakladow albo do liczby mieszkancow. Bo to > traci dosc prostym krytykanctwem.Jeszcze brakuje stwierdzenia, ze dzieci na > Skolwinie gloduja a za 1,5 mln mozna by zafundowac sniadan na kilka > miesiecy. Argumentacja jest wyśmienita - beznadziejny, prowincjonalny spęd polskich i europejskich popłuczyn, trwający raptem kilka dni, otrzymuje kwotę PÓŁTORA MILIONA ZŁOTYCH. A tymczasem kanał telewizyjny, nadający CODZIENNIE po conajmniej DWANAŚCIE GODZIN programu telewizyjnego (w tym unikatowe pozycje archiwalne - od Teatru TV po filmy Tarkowskiego) otrzymał w bieżącym roku budżetowym ...PIĘĆ MILIONÓW ZŁOTYCH!!! Ostatecznie, po strajkach, targach i awanturach, dorzucono ...KILKA DALSZYCH MILIONÓW. Czy ktoś mi wytłumaczy, dlaczego trzydniowa impreza pana Roguszki jest warta jedną piątą rocznego budżetu TVP Kultura?! wyborcza.pl/1,76842,7673291,Wiosna_dla_TVP_Kultura.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Nie przesadzajcie z tymi 450 osobami IP: *.chello.pl 18.03.10, 20:35 Cóz, kultura nie ma wejść wśród urzędasków. Zresztą nie dziwi mnie to. Dwa różne swiaty. Jak Kultura ma się porozumieć z politykierstwem, chamstwem, niefachowością, prywatą itp.? A "wybrańcy" kultury nie rozumieją, nie potrzebują jej. Jż. nawet się do niej zbliżą (vide pan Roguszko) to wyniosą z tego wyłącznie wartości finansowe nie duchowe. Bo po te finanse musieli się o tę fuj, brzydką kulturę obetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: 62.69.221.* 18.03.10, 14:37 Brakuje Jacka Ciumkały. A on idzie w czapeczce z hasłem "Zszywanie Europy Na Okrętkę" Nikt sie nim nie interesuje. Przemysł okrętowy też go wyśmiał, chociaż sam jest w gorszej kondycji niż Pan Jacek Ciumkała. Idzie w ramach projektu z ulicy Robotniczej na ulicę Struga. Pod wieczór minie namioty Inspiracji. Popierajcie Ciumkałę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.chello.pl 18.03.10, 14:58 Roguszka! Powiedz skąd ty weźmiesz te 300 tys ,żeby oddać miastu, do czego się zobowiązałeś? Program naprawczy , czy jak tam ci zaproponowała pani dyrektor kulturalna Agata Stankiewicz, jaki to będzie okres? Na jakim prawie to jest oparte? Bo ja mam wrażenie ,że od samego początku został tu zastosowany jakiś wał . jak to rozliczyć , zaksięgować . Ja też mogę pożyczyć taka sumę od miasta ? Stowarzyszenie , czy fundacje znajdę i lewy "projekt" też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razszit Rashid nie przyjedzie? IP: *.nitka.net.pl 18.03.10, 15:20 Czy to prawda, że nie będzie największej gwiazdy inspiracji, Karima Rashida, a tylko jego wystawa? Ktoś może wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TresTeres Re: Rashid nie przyjedzie? IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 18.03.10, 15:50 Helmuta Newtona też nie będzie. Umarł biedaczek już kilka lat temu, natomiast podstawienie kilku autobusów i wycieczka do muzeum Helmuta Newtona nazywa się wystawą inspiracji. Organizatorzy nie mają honoru i pokory. Tym tokiem myślenia można zorganizować kilka autobusów i pojechać do Amsterdamu do muzeum Van Gogha, a podpisać na plakatach: inspiracje wystawa specjalna: obrazy Van Gogha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razszit Re: Rashid nie przyjedzie? IP: *.nitka.net.pl 18.03.10, 16:59 To inna sprawa, ale Rashid miał być osobiście, tak mówili, to będzie, czy to kolejna ściema? Odpowiedz Link Zgłoś
lescigales "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi 18.03.10, 17:40 Klub XIII Muz nigdy nie przedstawi żadnych dokumentów wymaganych... .Po co i komu?Swoje już zrobili,kasę dostali.Dla zakompleksionych panienek i chłopców wystawią szopkę i po krzyku.A potem wszystko się rozmyje jak pomyje.Niedopici panowie będą ględzić o prostactwie mieszkańców Szczecina,UM nabierze wody gdzie trzeba a Pan Ken(sorrki),Ked wymyśli wirtualnych sponsorów.Cały Szczecin,cały on.I proszę pamiętać,że pan Bartnik "dawał" pieniądze Inspiracjom z ciężkim sercem.Tylko,że prawdziwa sztuka czyni serca lekkie.Może się nie znam,w końcu nie mam na imię Barbi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,, Re: wiecej na IP: *.vspace.pl 18.03.10, 18:57 poprzednio pytałem się gdzie jest PROKURATOR ? i pytam się ponownie !!! jeżeli ten NIELEGALNY spęd artystyczny zorganizowany niezgodnie z polskim prawem jest dodatkowo sponsorowany i dofinansowany przez Urząd Miasta, którym kieruje PRAWNIK z wykształcenia, to jest to PRZESTĘPSTWO podwójne. Prezydent prawnik naraża zdrowie lub i życie mieszkańców dodakowo płacąc za te przestępcze działania z kasy miasta - czyli z kasy szczecinian. Jeżeli organizatorzy nie zalegalizowali do dzisiaj tej samowoli budowlanej i wejdą tam ludzie to jest to przestępstwo zagrożone karą więzienia Szanowny Panie Prawniku Prezydencie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: wiecej na IP: *.szczecin.mm.pl 18.03.10, 20:41 Myślę, że prokuratura, CBA, Powiatowy inspektor Budowlany monitorują forum i zajmą się tymi Panami, jeśli zostało popełnione przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
etch Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi 18.03.10, 21:37 Niestety największa gwiazda festivalu Karim Rashim nie przyjechał bo nie mógł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babinicz Co pozostanie po "Inspiracjach" i ch komisarzach? IP: *.szczecin.mm.pl 18.03.10, 22:55 Największe gwiazdy festiwalu to chyba jego dyrektorzy))) Nie wiem tylko, do czego "Inspiracje" inspirują. Usta na różowym tle - logo "Inspiracji" przy wjeździe do Szczecina kojarzy się nazbyt prosto, banalnie i jednoznacznie. Gdzie tu miejsce na klasyczna definicję sztuki i piękna? Kto zapłaci za te "artystyczne" fanaberie? Po wyborach nastąpi zmiana, chłopcy doktora T. odejdą w niebyt. I cóż pozostanie trwałego po nich? Na miarę Arystotelesa, Cycerona, Seneki, Aureliusza...? Barbarzyńcy w ogrodzie. To moja subiektywna opinia, zgodnie z konstytucyjną zasadą wolności słowa. Pozdrawiam kmicica i całą feudalno-drobnomieszczańską kontrrewolucję estetyczno-etyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Malarze daltoniści, głusi instrumentaliści IP: *.chello.pl 18.03.10, 23:24 Czołem, babinicz! Czapką do ziemi, po polsku! Jedyna nadzieja w tym, że w magistracie zasiądzie po wyborach ktoś, dla kogo sztuką nie są wygłupy różowych transwestytów za 1,5 miliona. Na razie trzeba zacisnąć zęby i robić swoje - a potem zakasać rękawy i posprzątać po tych aniołkach z 13 Muz. Wywietrzymy tak pomieszczenia, że nawet smród po nich nie pozostanie przy pl. Żołnierza 2. Zresztą KEDy i inne ZgrEDy pójdą na zasłużoną rentę, uzbieraną z naszych podatków przez trzy lata błaznowania - nie po to zwolnili cały personel techniczno-administracyjny, żeby te pieniądze przeznaczyć na imprezy dla mieszkańców. Do obsługi wynajmowali studentów i stażystów, a kasa zasiliła trzeci filar funduszy emerytalnych. Życzymy udanego wypoczynku nazielonej łączce (oślej) - już wiosną 2011! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Co pozostanie po "Inspiracjach" i ch komisarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.10, 10:40 liczysz na to, że następcy sztukę i kulturę docenią? Wygra albo PiS albo PO. Niestety, ale nie liczyłabym na zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Co pozostanie po "Inspiracjach" i ch komisarz IP: *.chello.pl 19.03.10, 16:21 Gość portalu: e.beata napisał(a): > liczysz na to, że następcy sztukę i kulturę docenią? Nie, nie liczę na DOCENIENIE kultury i sztuki. Ja liczę na ODRÓŻNIENIE kultury i sztuki od wygłupów kierowników klubu osiedlowego (za 1,5 mln. zł). Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi 19.03.10, 12:41 To jak wygląda sprawa? Pokazali niezbędne dokumenty straży pożarnej i Nadzorowi? Bo ludzie po namiotach się kręcą więc namioty są 100% ok, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: "Inspiracje": mnóstwo pytań bez odpowiedzi IP: *.chello.pl 19.03.10, 16:24 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > To jak wygląda sprawa? Pokazali niezbędne dokumenty straży pożarnej i > Nadzorowi? Bo ludzie po namiotach się kręcą więc namioty są 100% ok, prawda? Nie, nie są ok - a pokazać, to tak, pokazali. Język - nam wszystkim (mają ubaw po pachy: Roguszki, KEDy, ZEDy i reszta tej hołoty): W czwartek opinię na temat bezpieczeństwa w trzech pawilonach stojących na Wałach Chrobrego (wzdłuż ul. Admiralskiej, Komandorskiej i nad fontanną) miała wydać także straż pożarna. Do chwili zamknięcia tego wydania "Gazety", strażacy dokumentów jednak nie dostali i opinii nie wydali. (...) Państwowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego prowadzi w sprawie "Inspiracji" jeszcze jedno postępowanie, które prawdopodobnie zakończy się umorzeniem. Według Mariusza Czasnojcia, kierownika delegatury PINB w Szczecinie, klub 13 Muz naruszył przepisy, ponieważ nie zawiadomił wydziału urbanistyki i administracji budowlanej Urzędu Miasta o postawieniu pawilonów na Wałach Chrobrego. szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34939,7680271,Inspiracje_beda_bezpieczne.html Odpowiedz Link Zgłoś