Dodaj do ulubionych

Ja nie chce Pogoni

21.02.04, 13:30
ani Ptaka ani Czesnego w miescie. gosc dopiero w kontrowersyjny sposob zostal
zastepca nieswiadomego juz niczego jurczyka a zaczyna od pomyslow na
targowiska w kazdym dowolnym miejscu i od jakiejs zwariowanej koncepcji
doplat innych przedsiebiorcow do przedsiewizeicia jego kolegii! no cholera
mnie wezmie. moze jak juz pan ptak zbuduje te targowisko a pan czesny sobie
gielde to bedzie sie reszta skladala na ubicie terenu i ogrodzenie? no co nie
chcecie promocji? nie pomozecie wiceprezydentowi? to my wam pokazemy. "no wy
wiecie ten od ptaka". pozdrawiam rado
Obserwuj wątek
    • rrado Re: Ja nie chce Pogoni 21.02.04, 13:33
      zapomnialem mialo byc o pogoni.
      moim zdaniem jest ona do niczego niepotrzebna. polska pilka nie nadaje sie do
      ogladania. byc moze nadaje sie do prania pieniedzy i picia wodki w szerszym
      gronie. jesli ktos ma ochote posiadac klub sportowy to prosze bardzo ale miastu
      i reszcie spoleczenstwa ktora jedynie finansuje zaganianie i rozganianie trzody
      na stadionie jest to do niczego nie potrzebne. lepiej pieniadze dac na rozwoj
      sportu mlodziezy jakies boiska osiedlowe, kluby sks itd. pozdrawiam rado
      • Gość: NNO Re: Ja nie chce Pogoni IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 13:51
        Noooo sie zgadzam. Ptaka na drut...
        i podłaczyć prąd (i polać wodą:)))))
    • Gość: PIROMAN Re: Ja nie chce Pogoni IP: *.iscnet.pl 21.02.04, 15:09
      Zasadniczo nie ma sensu odpowiadac na twojego posta. Twa inteligencja wrecz
      poraza. Pozdrawiam i zapraszam na poobbiednia sjeste...
      • Gość: Gość Re: Ja nie chce Pogoni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 15:47
        Chciec czy nie to sobie mozesz u siebie na podwórku rradku czy jak ci tam :p
        Pogoń Szczecin forever :D
        • rrado Re: Ja nie chce Pogoni 21.02.04, 15:51
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> Chciec czy nie to sobie mozesz u siebie na podwórku rradku czy jak ci tam :p
          > Pogoń Szczecin forever :D

a u siebie w miescie mam placic na firme pana ptaka i czesnego. dobrze
          zrozumialem? pozdrawiam rado
          • Gość: siem popieram IP: *.arkonskie.v.pl 21.02.04, 15:58
            klub piłkarski takim kosztem nie jest nam potrzebny. nie jest to najpilniejszy
            wydatek w mieście. spokokojnie wystarczy nam klubik II-go ligowy - kibice
            udowodnili ze i tak chodza na mecze, niezaleznie od wynikow ich "dumy pomorza".
            • Gość: Gość Nie ma Szczecina bez Pogoni! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 16:17
              rradku a kto ci kaze płacic na Pogoń? khe?

> klub piłkarski takim kosztem nie jest nam potrzebny. nie jest to
              najpilniejszy
              > wydatek w mieście. spokokojnie wystarczy nam klubik II-go ligowy - kibice
              > udowodnili ze i tak chodza na mecze, niezaleznie od wynikow ich "dumy
              pomorza".

Taaaa? A ten klub to niby z czego zyje? Z powietrza?
              Przypomin sobie co było jeszcze rok temu za Gondora.
              Bez pieniedzy był jedynie wstyd i hanba na cały kraj gdy zespoł z ponad 50-
              letnia historia dostawał po 9:0 i to na szczeblu extraklasy.
              Masz wogole pojecie o budzetach klubow pilkarskich?
              Wiesz ile kasy z Canalu+ dostaja zepoły pierwszej ligi a ile drugoligowcy?
              • rrado Re: Nie ma Szczecina bez Pogoni! 21.02.04, 17:37

> rradku a kto ci kaze płacic na Pogoń? khe?

czytales artykul po ktorym toczy sie ta dyskusja? wlasnie postulatem moim jest:
                pogon ok ale jako prywatna niezalezna firma. zero jakiegos placenia panu
                ptakowi. i tak nas kosztuje zapewnienie bezpieczenstwa po i przed meczem.
                pozdrawiam rado
                • Gość: jebać pikników ... Wam Wszystkim W Dupe Wy ...e Pikniki IP: *.pomorzany.v.pl 24.02.04, 21:34
                  te kurwa jak wam nie pasuje Pogoń to wypierdalać do Poznania na wykopki pikniki
                  jebane w dupe zapierdolone. kurwa kurwa kurwa... co za banda pojebów.

> Ja niepotrzebuje Pogoni

A ja kurwa mać niepotrzebuje kurwa mać emerytów i rencistów i ich lekarzy! o!
                  Bo przecież tyle pieniedzy na nich sie wydaje... I niepotrzebuje też
                  Stoczniowców - zlikwidować kurwa mać Stocznie - niepotrzebne są.. tylko
                  pieniadze sie na nie wydaje! i pierdolić kurwa jebane aquaparki - po chuj nam
                  aquaparki - przeciez na to kase trzeba wydać.... Pierdole kurwa...

Pozdro dla kumatych
                  Pierdolić Jebanych Pikników!
            • tygrysowski Re: popieram 21.02.04, 18:24
              Jakim kosztem? Jak do tej pory to na nasz klub wydaje swoje prywatne pieniadze
              facet ktory ze Szczecinem nie ma za wiele wspolnego... Ciekawe gdzie sa ci nasi
              lokalni biznesmeni?
              Jak tobie wystarcza "drugoliwowy klubik" to rownie dobrze zamien swoje
              mieszanie na lepianke skoro jest takim minimalista.

• rrado Re: popieram 21.02.04, 18:31
                tygrysowski napisał:

> Jakim kosztem? Jak do tej pory to na nasz klub wydaje swoje prywatne
                pieniadze
                > facet ktory ze Szczecinem nie ma za wiele wspolnego...

myslisz ze jest dobrym wojkiem takim jak poprzedni dwaj gondor i bekdas?

>Ciekawe gdzie sa ci nasi lokalni biznesmeni?

uwaqzasz ze kazdy z nich powinien dawac dole na pogon?

> Jak tobie wystarcza "drugoliwowy klubik" to rownie dobrze zamien swoje
                > mieszanie na lepianke skoro jest takim minimalista.

moje miszkanie moja sprawa nie moja forma pod tyt pogon to nie moja sprawa.
                ptak doplaci mi do mieszkania? czy w ramach promocji inni biznesmeni?
                pozdrawiam rado
                • tygrysowski Re: popieram 21.02.04, 18:44
                  rrado napisał:

> myslisz ze jest dobrym wojkiem takim jak poprzedni dwaj gondor i bekdas?

A co jest zlego w tym ze chce zarobic i przy okazji stworzyc miejsca pracy? >
                  > uwaqzasz ze kazdy z nich powinien dawac dole na pogon?

Kazdy nie. Ale skoro "ten z Lodzi" jest zly....

> moje miszkanie moja sprawa nie moja forma pod tyt pogon to nie moja sprawa.

Firma Pogon jest symbolem tego miast wiec skoro zalezy ci na nim to na Pogoni
                  tez ci troche powinno zalzec nawet jesli nie jestes kibicem.
                  • rrado Re: popieram 21.02.04, 18:59
                    tygrysowski napisał:

> rrado napisał:
                    >
                    > > myslisz ze jest dobrym wojkiem takim jak poprzedni dwaj gondor i bekdas?
                    >
                    > A co jest zlego w tym ze chce zarobic i przy okazji stworzyc miejsca pracy?

w tym absolutnie nie ma nic zlego. ale juz jego czlowiek jako wiceprezydent i
                    jego pomysl jakiejs zrzutki innych przedsiebiorcow na firme jego pryncypala to
                    to juz nie jest za rozowe.

> 2
                    > > uwaqzasz ze kazdy z nich powinien dawac dole na pogon?
                    >
                    > Kazdy nie. Ale skoro "ten z Lodzi" jest zly....

to co podateczek na pogon? zreszta to nie jest zamiast tego z lodzi ale dla
                    tego zlodzi.

>
                    > > moje miszkanie moja sprawa nie moja forma pod tyt pogon to nie moja sprawa
                    > .
                    >
                    > Firma Pogon jest symbolem tego miast

co ty z tym symbolem to jaks gadka jak z psl: ziemia to ansza matka matki sie
                    nie sprzedaje. albo jak z rejsu: jesli komus podobaja sie te obrazy to znaczy
                    ze nigdy nie kochal swojej matki. rouzmiesz? stawias zmia taka alternatywe: jak
                    zalezy ci na szczecinie to powinienes doplacic do firmy pana ptaka.

pozdrawiam rado
                    • tygrysowski Re: popieram 21.02.04, 19:22
                      rrado napisał:

> w tym absolutnie nie ma nic zlego. ale juz jego czlowiek jako wiceprezydent i
                      > jego pomysl jakiejs zrzutki innych przedsiebiorcow na firme jego pryncypala
                      to
                      > to juz nie jest za rozowe.

A widzisz chyba nie przeczytales tych wypocin o ktorych jest juz tak glosno...
                      Mowi sie tam o >>dobrowolnej<< skladce szczecinskich firm na promocje miasta!
                      Byc moze czesc z nich (mowa jest o komisji ktora o tym zadecyduje) pojdzie na
                      Pogon jako instytucje promujaca nasze miasto.

> to co podateczek na pogon? zreszta to nie jest zamiast tego z lodzi ale dla
                      > tego zlodzi.

odp jak wyzej
                      > co ty z tym symbolem to jaks gadka jak z psl: ziemia to ansza matka matki sie
                      > nie sprzedaje. albo jak z rejsu: jesli komus podobaja sie te obrazy to znaczy
                      > ze nigdy nie kochal swojej matki. rouzmiesz? stawias zmia taka alternatywe:
                      jak
                      >
                      > zalezy ci na szczecinie to powinienes doplacic do firmy pana ptaka.
                      >
                      > pozdrawiam rado

nikt Ci na nic nie kaze placic! Mi tez i mojej babci rowniez! A tak nawiasem
                      daleko mi od retoryki PSL a film Rejs bardzo lubie i powiem Ci ze sie wcale nie
                      zdezaktualizowal. Za komuny bylo wlasnie takie podejscie - To nie moje tylko
                      panstwowe wiec ch...j na to klade! Teraz jest to samo. Szczecin to miasto w
                      ktorym sie urodzilem mam tu znajomych i sram na reszte bo nic wiecej mi nie
                      potrzeba
                      • rrado Re: popieram 21.02.04, 19:31
                        tygrysowski napisał:

> rrado napisał:
                        >
                        > > w tym absolutnie nie ma nic zlego. ale juz jego czlowiek jako wiceprezyden
                        > t i
                        > > jego pomysl jakiejs zrzutki innych przedsiebiorcow na firme jego pryncypal
                        > a
                        > to
                        > > to juz nie jest za rozowe.
                        >
                        > A widzisz chyba nie przeczytales tych wypocin o ktorych jest juz tak
                        glosno...
                        > Mowi sie tam o >>dobrowolnej<< skladce szczecinskich firm na promoc
                        > je miasta!
                        > Byc moze czesc z nich (mowa jest o komisji ktora o tym zadecyduje) pojdzie na
                        > Pogon jako instytucje promujaca nasze miasto.

no wlansie a czemu tylko na pogon? moze lepiej na stocznie a moze na skolwin
                        albo hute sczecin. powaznie jesli juz na promocje to lepije na normalna
                        urzedowa promocje albo izbe turystyki. wydac na targi na foldery na ogloszenia
                        w prasie zagranicznej na cala kampanie reklamowa. nie na pilkarzyki. i
                        oczywiscie nie ma to nic wspolnego z poprzednim zatrudnieniem pana czesnego.

> nikt Ci na nic nie kaze placic! Mi tez i mojej babci rowniez!

zatem zastanowmy sie w imie czego pan czesny do tego wzywan nazywajac to
                        promocja?

To nie moje tylko
                        > panstwowe wiec ch...j na to klade! Teraz jest to samo.

za komuny bylo tak ze cala polska buduje stolice. czyli wszytscy doplacaja do
                        wszystkiego. normalny kapitalizm wyglad tak: pan ptak ma ochote posiadac klub
                        pilkarski pan ptak go sobie kupuje. pilkarzyki graja, on sobie nimi handluje
                        pan tygrysek oglada mecze i je popkorn. a w szcecinie probuje sie stworzyc
                        jakas wersje parnerstwa publiczno-prywatnego rodem z ameryki poludniowej.

Szczecin to miasto w
                        > ktorym sie urodzilem mam tu znajomych i sram na reszte bo nic wiecej mi nie
                        > potrzeba

mozesz uzywac jezyka normalnych ludzi nie kiboli? ja zapewnie sie zorientowales
                        ja szczecina nie lubie, niemniej bardzo bym chcial zeby stal sie normalnym
                        miastem te propozycje niestety ida w odwrotnym kierunku. jak i cala prezdentura
                        naszego ulubienca i "tego now wy wiecie kolegi ptaka". pozdrawiam rado
                        • tygrysowski Re: popieram 21.02.04, 19:45
                          > no wlansie a czemu tylko na pogon?

>>tylko<< jakie tylko czy Ty czasem czytasz to co piszesz?

> zatem zastanowmy sie w imie czego pan czesny do tego wzywan nazywajac to
                          > promocja?

nie wiem co Ci chodzi. Moze sprecyzujesz?

> > ktorym sie urodzilem mam tu znajomych i sram na reszte bo nic wiecej mi ni
                          > e
                          > > potrzeba
                          >
                          > mozesz uzywac jezyka normalnych ludzi nie kiboli?

A co prawda zabolala? Uwazasz ze uzywanie wulgaryznow w jezyku polskim jest
                          zabronione? Czy moze z braku argumentow szukasz tematu zastepczego i czepiasz
                          sie mojego jezyka?

ja zapewnie sie zorientowales
                          >
                          > ja szczecina nie lubie, niemniej bardzo bym chcial zeby stal sie normalnym

Ot co!!! Brawo!!! Nie lubisz Szczecina. W koncu sie przyznales. Wiesz dlaczrgo
                          w innych mistach jest lepiej. Bo tam ludzie, spolecznosc jest zwiazana ze swoim
                          mistem. Wiezi te umcniaja m.in. te symbole o ktorych tak marudze. Doprawdy nie
                          trzeba tu socjologicznego paplania zeby to zrzumiec.
                          • rrado Re: popieram 21.02.04, 20:21
                            tygrysowski napisał:

> > no wlansie a czemu tylko na pogon?
                            >
                            > >>tylko<< jakie tylko czy Ty czasem czytasz to co piszesz?
                            >
                            > > zatem zastanowmy sie w imie czego pan czesny do tego wzywan nazywajac to
                            > > promocja?
                            >
                            > nie wiem co Ci chodzi. Moze sprecyzujesz?

pan czesny wzywa do samoopadkowanie sie przedsiebiorcow na rzecz pogoni. tak
                            sie skalda ze to miejsce hgdzie pracowal tydzien temu a jednoczesnie prywatna
                            firma jego kolegi.

> >
                            > > mozesz uzywac jezyka normalnych ludzi nie kiboli?
                            >
                            > A co prawda zabolala?

a gdzie byla prawda? ciezko sie sluch ajak przeplatasz cos rynsztokiem.

Uwazasz ze uzywanie wulgaryznow w jezyku polskim jest
                            > zabronione?

nie ale wsrod ludiz kulturalnych w miejscu publicznym nie uchodzi. nie jestesmy
                            w knajpie a na publicznym forum.

> > ja szczecina nie lubie, niemniej bardzo bym chcial zeby stal sie normalnym
                            >
                            >
                            > Ot co!!! Brawo!!! Nie lubisz Szczecina. W koncu sie przyznales.

gdybys bywal tu czesciej to by cie tak nie olsnilo.

Wiesz dlaczrgo
                            > w innych mistach jest lepiej. Bo tam ludzie, spolecznosc jest zwiazana ze
                            swoim
                            >
                            > mistem.

jesli miasto jest warte zwiazania sie nim to ok. im czesciej widze nastoletnich
                            zapijaczonych kiboli demolujacych autobus tym bardziej niecierpie szczecina i
                            pogoni.

>Wiezi te umcniaja m.in. te symbole o ktorych tak marudze.

zapewne pogon moze czesc spoleczenstwa wiazac z miastem pytania sa 2:
                            1. czy to nie jest zbyt kosztowne
                            2. czy to ta czesc spoleczenstwa na ktorej nam najbardziej zalezy.
                            pozdrawiam rado
                            • tygrysowski Re: popieram 21.02.04, 20:43
                              > pan czesny wzywa do samoopadkowanie sie przedsiebiorcow na rzecz pogoni. tak
                              > sie skalda ze to miejsce hgdzie pracowal tydzien temu a jednoczesnie prywatna
                              > firma jego kolegi.

Przczytaj dokladnie artykol.

> > > mozesz uzywac jezyka normalnych ludzi nie kiboli?
                              > >
                              > > A co prawda zabolala?
                              >
                              > a gdzie byla prawda? ciezko sie sluch ajak przeplatasz cos rynsztokiem.

Prawda ze nie lubisz Szczecina i nie zalezy Ci na nim!

>
                              > Uwazasz ze uzywanie wulgaryznow w jezyku polskim jest
                              > > zabronione?
                              >
                              > nie ale wsrod ludiz kulturalnych w miejscu publicznym nie uchodzi. nie
                              jestesmy
                              >
                              > w knajpie a na publicznym forum.

Dla podkreslenia pewnych sformulowan uwazam ze nie jest to naganne. W koncu nie
                              jestemy w kosciele.

> gdybys bywal tu czesciej to by cie tak nie olsnilo.

Byc moze.

> jesli miasto jest warte zwiazania sie nim to ok. im czesciej widze
                              nastoletnich
                              > zapijaczonych kiboli demolujacych autobus tym bardziej niecierpie szczecina i
                              > pogoni.

Czy kazdy mlodzieniec z szalikiem jest kibicem w prawdziwym tego slowa
                              znaczeniu. Slowo kibic nie jest synonimem chuligana, pijaka, zlodzieja itp.
                              Idac Twoim tokiem rozumowania jesli pewien zlodziej powie "jestem kibicem" czy
                              oznacza to ze kibice to zlodzieje?

> >Wiezi te umcniaja m.in. te symbole o ktorych tak marudze.
                              >
                              > zapewne pogon moze czesc spoleczenstwa wiazac z miastem pytania sa 2:
                              > 1. czy to nie jest zbyt kosztowne
                              > 2. czy to ta czesc spoleczenstwa na ktorej nam najbardziej zalezy.
                              > pozdrawiam rado
                              >

odp1: W normalnych warunkach nie. Jesli dana firma bedzie chciala sie w to
                              bawic to jest jej sprawa.
                              odp2: to jest lepsza i gorsza czesc? Spoleczenstwo jest jakie jest i zmienic to
                              mozna tylko przez odpowiednia edukacje ale to nie jest tematem naszej dyskusji
                              • Gość: powolniak Re: popieram IP: *.espol.com.pl 21.02.04, 22:14
                                tygrysowski napisał:

> > 1. czy to nie jest zbyt kosztowne

> odp1: W normalnych warunkach nie.

Zgadzam się z Tobą. W normalnych warunkach nie. W tych warunkach tak.
                • tygrysowski Re: popieram 21.02.04, 18:47
                  rrado napisał:

> tygrysowski napisał:
                  >
                  > > Jakim kosztem? Jak do tej pory to na nasz klub wydaje swoje prywatne
                  > pieniadze
                  > > facet ktory ze Szczecinem nie ma za wiele wspolnego...
                  >
                  > myslisz ze jest dobrym wojkiem takim jak poprzedni dwaj gondor i bekdas?
                  >
                  >
                  > >Ciekawe gdzie sa ci nasi lokalni biznesmeni?
                  >
                  > uwaqzasz ze kazdy z nich powinien dawac dole na pogon?
                  >
                  > > Jak tobie wystarcza "drugoliwowy klubik" to rownie dobrze zamien swoje
                  > > mieszanie na lepianke skoro jest takim minimalista.
                  >
                  > moje miszkanie moja sprawa nie moja forma pod tyt pogon to nie moja sprawa.
                  > ptak doplaci mi do mieszkania? czy w ramach promocji inni biznesmeni?
                  > pozdrawiam rado
              • Gość: powolniak Re: popieram IP: *.espol.com.pl 21.02.04, 18:46
                tygrysowski napisał:

> Jak do tej pory to na nasz klub wydaje swoje prywatne pieniadze
                > facet ktory ze Szczecinem nie ma za wiele wspolnego...

Jeżeli się nie mylę, to jakies pół roku temu na stronach Pogoni kibice zarzekali
                się: nie chcemy Piotrkovii w Szczecinie. A dzisiaj już: NASZ klub...
                Bekdas też nie miał nic wspólnego ze Szczecinem i też wydawał swoje pieniądze na
                klub. Wtedy był w Szczecinie kochany...
                • tygrysowski Re: popieram 21.02.04, 19:25
                  Gość portalu: powolniak napisał(a):

> tygrysowski napisał:
                  >
                  > Jeżeli się nie mylę, to jakies pół roku temu na stronach Pogoni kibice
                  zarzekal
                  > i
                  > się: nie chcemy Piotrkovii w Szczecinie. A dzisiaj już: NASZ klub...
                  > Bekdas też nie miał nic wspólnego ze Szczecinem i też wydawał swoje pieniądze
                  n
                  > a
                  > klub. Wtedy był w Szczecinie kochany...

POWOLNIAK - o co Ci chodzi? Kibicem zdaje sie nie jestes a juz na pewno nic nie
                  wiesz o sprawasz zwiazanych z kubem ( na podstawie Twoje tworczosci na forum).
                  Jak chcez macic wsrod kibicow to wedz sobie na forum Lecha i tam sie baw w
                  kotka i myszke
            • Gość: Ana Re: popieram IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 10:18
              "duma pomorza"to sympatyczny klub,niechby istniał i był potężny,ale za własne
              pieniądze...bez"zrzutek"dętej gatki o promocji miasta,szemranych
              wiceprezydentów itp...
    • Gość: Gregor Re: Ja nie chce Pogoni IP: *.pl / *.utp.pl 21.02.04, 16:08
      Zaściankowość i głupota niektórych mieszkańców naszego miasta poraża, no ale
      cóż trzeba się przyzwyczaić, szkoda tylko, że ludzie ci uważają się kogoś
      więcej niż są.
      • rrado Re: Ja nie chce Pogoni 21.02.04, 16:13
        Gość portalu: Gregor napisał(a):

> Zaściankowość i głupota niektórych mieszkańców naszego miasta poraża, no ale
        > cóż trzeba się przyzwyczaić, szkoda tylko, że ludzie ci uważają się kogoś
        > więcej niż są.

tylko o kim mowa? bo cos czuje ze do mnie pijesz. pozdrawiam rado
      • Gość: powolniak Re: Ja nie chce Pogoni IP: *.espol.com.pl 21.02.04, 16:15
        Gość portalu: Gregor napisał(a):

> Zaściankowość i głupota niektórych mieszkańców naszego miasta poraża, no ale
        > cóż trzeba się przyzwyczaić, szkoda tylko, że ludzie ci uważają się kogoś
        > więcej niż są.

Zaściankowość w tym mieście się opłaca. Można zostać prezydentem...
    • korfi Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 17:10
      Tak samo można założyc podobny temat: Nie chcę budynku UM w Szczecinie (bo
      koszty wielkie płacimy, a przede wszystkim urzęduje tam Jurczyk, Czesny i masa
      innych nielubianych urzedników) Nie chcę Wałów Chrobrego w Szczecinie
      (Odnowienie kosztowało kupe pieniędzy z naszych kieszeni a jeszcze oświetlać
      trzeba) i tak samo można o teatrach, muzeach. Rado, nie zaniżaj poziomu. Też mi
      się nie podoba Jurczyk, Czesny i to że wygląda na to jakby nie zauważył, że
      zmienił pracodawcę. Ale piszmy na temat. Pozdr.
      • rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 17:34
        korfi napisał:

> Tak samo można założyc podobny temat: Nie chcę budynku UM w Szczecinie (bo
        > koszty wielkie płacimy, a przede wszystkim urzęduje tam Jurczyk, Czesny i
        masa
        > innych nielubianych urzedników)

korfi drogi. nie maialo byc efektowne. pisze ja zawsze na tej samej
        zasadzie: "przyszlo mi do glowy ze". budynek um z tego co i wiadomo nie jest
        wlasnoscia zadnej prywatnej firmy.

Nie chcę Wałów Chrobrego w Szczecinie
        > (Odnowienie kosztowało kupe pieniędzy z naszych kieszeni a jeszcze oświetlać
        > trzeba) i tak samo można o teatrach, muzeach.

to wszystko sa instytucje kultury publiczne. w wypadku pogoni mowimy o pywatnej
        firmie nieciekawego goscie ktory wrzucil na fotel swojego kolege. nie widziesz
        w tym nic brzydkiego?

>Rado, nie zaniżaj poziomu.

staram sie. niemniej nie moge sam wiazac swoich mysli.

Też mi
        >
        > się nie podoba Jurczyk, Czesny i to że wygląda na to jakby nie zauważył,
        że
        > zmienił pracodawcę. Ale piszmy na temat. Pozdr.

no wlasnie to jest wasnie sedno. pozdrawiam rado
        • tygrysowski Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 18:19
          Panie Rrado!

Pana ignorancja, zlosliwosc, nie znajomosc tematu, zasciankowosc, koltuneria,
          itd jest po prostu porazajaca! Pogon jest jednym z niewielu symboli tego miasta
          czy pan tego chce czy nie! Prosze pokaz mi inne takie symbole... napisz madralo
          z czym tak sie indentyfikuja szczecinianie jak wlasnie z Pogonia!

Pomysl najpierw zamiast prowokowac.
          • rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 18:40
            tygrysowski napisał:

> Panie Rrado!

panie tygrysku.

> Pana ignorancja, zlosliwosc, nie znajomosc tematu, zasciankowosc, koltuneria,
            > itd jest po prostu porazajaca!

wybacz.

Pogon jest jednym z niewielu symboli tego miasta
            >
            > czy pan tego chce czy nie!

nie jest zadnym symbolem. symbolem czego to ma byc? nedznej kopaniny,
            nieczystych interesow? chorych zarobkow pilkarzykow? zreszta ok moze byc i
            symbolem jesli jakas grupa chlopakow sie tym interesuje moze to byc jakis
            symbol. ale nie moze byc czegos takiego ze cale miasto doplaca do firmy pana
            ptaka przeciez to jakas paranoja. klub sportowy jest przedsiebiorstwem jak
            kazde inne i wszedzie na swiecie bardzo dochodowym a ze w polsce nie jest to
            nie moje zmartwienie. wiec nieporzebna jest tu zadna ideologia kibola.

Prosze pokaz mi inne takie symbole... napisz madralo
            >
            > z czym tak sie indentyfikuja szczecinianie jak wlasnie z Pogonia!

nie wiem. trzeba by zrobic badania. to jest tez ciekawy problem na ile
            identyfikujamy sie z tym miastem na ile jest ono nasze. pogon nie jest zadnym
            symbolem ani dla mnie ani dla wiekszosci mioch znajomych. tak samo mozna
            powiedziec ze symbolem beda wszystkie kluby sportowe i bedziemy doplacac ich
            wlascicielom ktorzy najwiecej na tej symbolice zyskaja bo przeciez nie miasto.
            pozdrawiam rado
            • tygrysowski Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 18:55

> Pogon jest jednym z niewielu symboli tego miasta
              > >
              > > czy pan tego chce czy nie!
              >
              > nie jest zadnym symbolem. symbolem czego to ma byc? nedznej kopaniny,
              > nieczystych interesow? chorych zarobkow pilkarzykow? zreszta ok moze byc i
              > symbolem jesli jakas grupa chlopakow sie tym interesuje moze to byc jakis
              > symbol. ale nie moze byc czegos takiego ze cale miasto doplaca do firmy pana
              > ptaka przeciez to jakas paranoja. klub sportowy jest przedsiebiorstwem jak
              > kazde inne i wszedzie na swiecie bardzo dochodowym a ze w polsce nie jest to
              > nie moje zmartwienie. wiec nieporzebna jest tu zadna ideologia kibola.

Gadasz glopoty! 55 lat tradycji to nie jest symbol? Ciekawe... Najprosciej
              wszystko wylac razem z pomyjami. Ciekawe ja Ty indentyfikujesz sie z miastem?

>
              > Prosze pokaz mi inne takie symbole... napisz madralo
              > >
              > > z czym tak sie indentyfikuja szczecinianie jak wlasnie z Pogonia!
              >
              > nie wiem. trzeba by zrobic badania. to jest tez ciekawy problem na ile
              > identyfikujamy sie z tym miastem na ile jest ono nasze. pogon nie jest zadnym
              > symbolem ani dla mnie ani dla wiekszosci mioch znajomych. tak samo mozna
              > powiedziec ze symbolem beda wszystkie kluby sportowe i bedziemy doplacac ich
              > wlascicielom ktorzy najwiecej na tej symbolice zyskaja bo przeciez nie
              miasto.

No widzisz sam nie potrafisz nic wymyslec bo symboli nie ma! Tu wlasnie wchodzi
              jak ludzie indentfikuja sie z miastem... Jesli Pogon nie jest dla Ciebie i
              Twoich znajomych symbolem to bardzo przykro. Takie jest wlasnie spolecyenstwo.
              Bez wyrazu i poszanowania dla wszstkiego!
              • rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 19:07
                tygrysowski napisał:

>
                > Gadasz glopoty! 55 lat tradycji to nie jest symbol?

lata moga zrodzic tradycje ale niekoniecznie symbol czy uj (640 lat) to jeszcze
                tradycja czy juz symbol? jak ma sie uj do klubu pilkarskiego?

>Ciekawe ja Ty indentyfikujesz sie z miastem?

tu owszem mam problem. identyfikuje sie jedynie przez fakt urodzenia sie tu,
                posiadania rodziny i znajomych. jedynie.

>
                > No widzisz sam nie potrafisz nic wymyslec bo symboli nie ma!

no to mamy problem ale nie mozemy sobie postawic pomnika dla ptaka za nasze
                pieniadze tylko dlatego zeby miec cokolwiek.

Tu wlasnie wchodzi
                >
                > jak ludzie indentfikuja sie z miastem... Jesli Pogon nie jest dla Ciebie i
                > Twoich znajomych symbolem to bardzo przykro.

mi z tego powodu nie jest przykro. wali mnie to.

Takie jest wlasnie spolecyenstwo.
                > Bez wyrazu i poszanowania dla wszstkiego!

nie mowilem nic o braku poszanowania dla wszystkiego. moze mi powiessz na czym
                polega to ukochanie symbolu pogoni i co sie za nim kryje. co wypelnia pojecie
                pogon-symbol? moze to milosc do 11 facetow ktorzy raz graja w jednym klubie w
                nastepnym sezonie w innym. chyba nie. milosc do administracji klubu? bo jest
                bardziej stala? tez nie. do wlasciciela? o tak on tego by chcial. jesli on
                wypelnia pojecie symbolu to cos mu sie wtedy nalezy. czyz nie? tak naprawde
                sport w wersji ogladanej to jedynie rozrywka jak kazda inna. ja za swoje
                rozrywki place sam to i ty plac za swoje. pozdrawiam rado
                • tygrysowski Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 19:13
                  rrado napisał:

> tygrysowski napisał:
                  >
                  >
                  > >
                  > > Gadasz glopoty! 55 lat tradycji to nie jest symbol?
                  >
                  > lata moga zrodzic tradycje ale niekoniecznie symbol czy uj (640 lat) to
                  jeszcze
                  >
                  > tradycja czy juz symbol? jak ma sie uj do klubu pilkarskiego?
                  >
                  >
                  > >Ciekawe ja Ty indentyfikujesz sie z miastem?
                  >
                  > tu owszem mam problem. identyfikuje sie jedynie przez fakt urodzenia sie tu,
                  > posiadania rodziny i znajomych. jedynie.

I to jest wlasnie przykre!!! Z takim sposobem myslenia na zawszy Szczecin
                  pozostanie slawna "wioska z tramwajami"

> mi z tego powodu nie jest przykro. wali mnie to.

Ja sie okazju "wali Cie" wszsystko.

> polega to ukochanie symbolu pogoni i co sie za nim kryje. co wypelnia pojecie
                  > pogon-symbol?

To ze w calem Polsce na haslo Pogon wiele osob reaguje odzewm - Szczecin. A na
                  haslo Szczecin? - Plaza (czesto sie z tym spotykam nawet wsrod studentow)
                  • Gość: Gość Re: Rado, to miało być efektowne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 19:32
                    Czy to ci sie rradku podoba czy nie - Szczecin zyje Pogonia i nawet twoje marne
                    wywody i prowokacje na forum tego nie zmienia.
                    Jak zdarzyłem sie przekonac twoje pojecie w tym temacie jest malenkie wiec
                    daruj sobie,bo z kazdym kolejnym postem wyjdzie ze nie wiesz wszystkiego o tym
                    miescie :p

Siemanko
                    • rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 19:36

> Czy to ci sie rradku podoba czy nie - Szczecin zyje Pogonia i nawet twoje
                      marne
                      >
                      > wywody i prowokacje na forum tego nie zmienia.

mozesz mi powiedzec z czego wnioskujesz ze szczecin zyje pogonia? czy jak pogon
                      nie zyje to szczecin nie zyje? i pytalem sie juz co to tak naprawde znaczy
                      pogon.

> Jak zdarzyłem sie przekonac twoje pojecie w tym temacie jest malenkie wiec
                      > daruj sobie,bo z kazdym kolejnym postem wyjdzie ze nie wiesz wszystkiego o
                      tym
                      > miescie :p

zapewnie nie wiem wszystkiego musze ci powiedziec ze ty rownizez nie.

>
                      > Siemanko

strzaleczka. pozdrawiam rado
                  • rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 19:34
                    tygrysowski napisał:

> To ze w calem Polsce na haslo Pogon wiele osob reaguje odzewm - Szczecin.

a na haslo warszawa legia a krakow krakowia. idiotyzm. jak mozna widzeci swiat
                    przez pryzmat klubu sportowego. zreszta mozna mi to nie preszkadza ale za swoje
                    pieniadze.

A na
                    > haslo Szczecin? - Plaza (czesto sie z tym spotykam nawet wsrod studentow)

dobrze ze nie szczecin - ogrodki dzialkowe. pozdrawiam rado
                    • tygrysowski Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 19:56
                      rrado napisał:

> tygrysowski napisał:
                      >
                      > > To ze w calem Polsce na haslo Pogon wiele osob reaguje odzewm - Szczecin.
                      >
                      > a na haslo warszawa legia a krakow krakowia.

NO wlasnkie a na Barcelona - wiiekszosc mysli o klubie pilkarskim dlatego
                      wlasnie jest o promocja mista.

idiotyzm. jak mozna widzeci swiat
                      > przez pryzmat klubu sportowego.

Pogon jest dla mnie wazna i sie tego nie wypieram. Zrozum ze Pogon to nie tylko
                      pilkarze, wlasciciel, sponsorzy i co tam jeszcze chcesz... Dla mnie Pogon to
                      pokololenia ludzi ktorzy sa zwiazani z tym klubem, atosfera (ktorej pewnie nie
                      zaznales), przyjaciele ktorych zawsze moge spodkac w jednym niejscu. Moze
                      kiedys przejdziesz sie ze mna na mecz to zrozumiesz oczym mowie i choc troche
                      zmienisz swoje nastawienie.

zreszta mozna mi to nie preszkadza ale za swoje
                      >
                      > pieniadze.

Jeszcze raz powtarzam ze NIKT TOBIE nie kaze za nic placic!

> > haslo Szczecin? - Plaza (czesto sie z tym spotykam nawet wsrod studentow)
                      >
                      > dobrze ze nie szczecin - ogrodki dzialkowe. pozdrawiam rado

Jeszcze troche i do tego dojdzie.
                      • rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:16
                        tygrysowski napisał:

> rrado napisał:
                        >
                        > > tygrysowski napisał:
                        > >
                        > > > To ze w calem Polsce na haslo Pogon wiele osob reaguje odzewm - Szcze
                        > cin.
                        > >
                        > > a na haslo warszawa legia a krakow krakowia.
                        >
                        > NO wlasnkie a na Barcelona - wiiekszosc mysli o klubie pilkarskim dlatego
                        > wlasnie jest o promocja mista.

u uwazasz ze jak sie wszyscy zrzucimy to bedzimey mielui ty barcelone? czy mzoe
                        pamn ptak sprzeda z zyskiem to co mu damy i odleci.

>
                        > idiotyzm. jak mozna widzeci swiat
                        > > przez pryzmat klubu sportowego.
                        >
                        > Pogon jest dla mnie wazna i sie tego nie wypieram. Zrozum ze Pogon to nie
                        tylko
                        >
                        > pilkarze, wlasciciel, sponsorzy i co tam jeszcze chcesz... Dla mnie Pogon to
                        > pokololenia ludzi ktorzy sa zwiazani z tym klubem, atosfera (ktorej pewnie
                        nie
                        > zaznales), przyjaciele ktorych zawsze moge spodkac w jednym niejscu.

no wlasnie jakies zaspokojnie instynktu standegom, potrzeby przynalleznosci.
                        ale ok mowie rzrywka jak inna dopuki nie wymagasz od niezainteresowanych
                        footbolem doplat.

Moze
                        > kiedys przejdziesz sie ze mna na mecz to zrozumiesz oczym mowie i choc troche
                        > zmienisz swoje nastawienie.

i co bedzimey skandowac? widzew widzew ja tej...
                        wirdzew to stara...

tak den duch wspolnoty plemiennej.

>
                        > zreszta mozna mi to nie preszkadza ale za swoje
                        > >
                        > > pieniadze.
                        >
                        > Jeszcze raz powtarzam ze NIKT TOBIE nie kaze za nic placic!

no to ok taki byl sens pierwszego postu ktory tak cie zbulwersowal. pan ptajk
                        che miec pogonto ok ale nie zadne przelewanie pieniedzy pod pozorem promocji i
                        tym podobnych glupot.

pozdrawiam rado
                        • tygrysowski Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:26

> no wlasnie jakies zaspokojnie instynktu standegom, potrzeby przynalleznosci.
                          > ale ok mowie rzrywka jak inna dopuki nie wymagasz od niezainteresowanych
                          > footbolem doplat.

Ja nie neguje Twojego sposobu realizowania swoich potrzeb

> i co bedzimey skandowac? widzew widzew ja tej...
                          > wirdzew to stara...
                          >
                          > tak den duch wspolnoty plemiennej.

I widzisz tu wychodzi Twoja ignorancja. Jesli takie masz pojecie o meczach to
                          faktycznie dyskusja staje sie trudna.

>> no to ok taki byl sens pierwszego postu ktory tak cie zbulwersowal. pan
                          ptajk
                          > che miec pogonto ok ale nie zadne przelewanie pieniedzy pod pozorem promocji
                          i
                          > tym podobnych glupot.
                          >
                          > pozdrawiam rado

A jesli firmom taki sposob bedzie odpowiadal? A co do sensu to zauwaz ze Twoj
                          pierwszy post zaczyna sie od slow "Ja nie chce Pogoni....".
                          • rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:31
                            tygrysowski napisał:

>
                            > I widzisz tu wychodzi Twoja ignorancja. Jesli takie masz pojecie o meczach to
                            > faktycznie dyskusja staje sie trudna.

ale dobrze ze jest. ja nie dyskutuje o meczach bo faktycznie na tym sie nie
                            znam nie wiem kto gra w pogoni dzis kto gral miesiac temu mnie to nie
                            interesuje.

>
                            > A jesli firmom taki sposob bedzie odpowiadal? A co do sensu to zauwaz ze
                            Twoj
                            > pierwszy post zaczyna sie od slow "Ja nie chce Pogoni....".

ok jesli im odpowiada to niech wszystko sprzedadza i zaniosa walizke pieniedzy
                            panu ptakowi mi nic do tego. ale gdy do jakiejs fundacji pomocy prywatnej
                            firmie kolegii wzywa zastepca prezydenta to mamy do czynenia z niebezpiecznym
                            precedensem.
                            pozdrawiam rado
                            • tygrysowski Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:49

>
                              > ale dobrze ze jest. ja nie dyskutuje o meczach bo faktycznie na tym sie nie
                              > znam nie wiem kto gra w pogoni dzis kto gral miesiac temu mnie to nie
                              > interesuje.

Masz racje dyskusja jest zawsze potrzebna dlatego dziekuje Ci za nia. Tylko
                              prosze nie pisz nic o atmosferze na meczach skoro tam nie bywasz.

Niestety obowiazki wzywaja wiec narazie dziekuje i pozdrawiam
                              • rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:56
                                tygrysowski napisał:

> Masz racje dyskusja jest zawsze potrzebna dlatego dziekuje Ci za nia. Tylko
                                > prosze nie pisz nic o atmosferze na meczach skoro tam nie bywasz.

to relacje no i widze tz. atmosfere pomeczowa.

>
                                > Niestety obowiazki wzywaja wiec narazie dziekuje i pozdrawiam

i ja dziekuje. klaniam sie. pozdrawiam rado
                  • masaladosa Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 19:49
                    tygrysowski napisał:
                    > To ze w calem Polsce na haslo Pogon wiele osob reaguje odzewm - Szczecin. A
                    > na haslo Szczecin? - Plaza (czesto sie z tym spotykam nawet wsrod studentow)

symbolem pogon bylaby gdyby na haslo szczecin ludzie mowili pogon a nie
                    odwrotnie-cos ci sie lekko pokielbasilo bo zgodnie z twoim wywodem to szczecin
                    jest symbolem pogoni-to gwoli wstepu a chce jeszcze dodac ze mnie pogon
                    interesowala kiedy byl to klub ktory przede wszystkim sila swoich wychowankow a
                    nie kupionych za kupe kasy gwiazdorow zdobywal w 1987 roku wicemistrzostwo
                    polski kiedy to obsesyjnie chodzilem opatulony w niebiesko-czerwony szalik na
                    wszystkie mecze-wiem ze odwazylem sie powiedziec cos dobrego o pogoni w
                    ciemnych czasach komunistycznej nocy wiec pewnie zostane uznany za prlowskiego
                    nostalgika (czy takie slowo istnieje?)ale pogon teraz to zaimportowana prywatna
                    firma niejakiego pana ptaka ktora dzis nazywa sie pogon szczecin a jutro byc
                    moze wicher pcim czy jakos tak i poza zakupiona nazwa niewiele ma wspolnego z
                    tamtym zespolem a tym bardziej tym miastem i kojarzy mi sie niestety tylko z
                    banda prymitywnych kiboli (tu przepraszam tych kibicow ktorych to nie dotyczy)
                    ktorzy za moje pieniadze w eskorcie policji musza byc przywozeni i odwozeni z
                    igrzysk jakimi sa obecnie mecze tej druzyny-pogon staje sie tez symbolem
                    korupcyjnych powiazan i prywaty do czego walnie przyczynia sie obecny prezydent
                    (no i wiceprezydent-ten od ptaka) szczecina i ja tez nie chce takiej pogoni...
                    • Gość: Gość Re: Rado, to miało być efektowne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 19:56
                      upss,nie chcesz takiej Pogoni?!
                      A jaka chcesz? (zakładajac ze to koncert zyczen :p)

Czy kibice Barcelony,Realu,Bayernu i innych sławnych klubow przestali chodzic
                      na mecze swoich druzyn bo gra tam wiecej pilkarzy spoza ich
                      miasta,kraju,kontynentu?!Bzdura!

Twoj czas stanał w miejscu i krazy tak jakos w okolicy koncowki lat 80-tych a
                      tymczasem mamy 2004 rok i inne zasady funkcjonowania klubow.
                      • Gość: a. Re: Rado, to miało być efektowne? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 21.02.04, 20:09
                        Jestem za całkowitym finansowaniem Pogoni z budżetu Miasta. Jastem za powolną,
                        lub nie, zamianą Szczecina w piłkarski fan klub. Potrzeba nam tylko, tylko i
                        wyłącznie igrzysk - chleb zapewni nam Czesny, Jurczyk i spółka (sportowa). A
                        reszta w życiu? Sam nie wiem o co się pytam.
                        • Gość: Gość Re: Rado, to miało być efektowne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 20:17
                          > Jestem za całkowitym finansowaniem Pogoni z budżetu Miasta. Jastem za
                          powolną,
                          > lub nie, zamianą Szczecina w piłkarski fan klub. Potrzeba nam tylko, tylko i
                          > wyłącznie igrzysk - chleb zapewni nam Czesny, Jurczyk i spółka (sportowa). A
                          > reszta w życiu? Sam nie wiem o co się pytam.

Przestan człowieku dramatyzowac i lepiej napisz co zrobili poprzedni prezydenci
                          i ich vice dla tego miasta w ktorym jak do tej pory to sie chyba nic nie udało
                          poza aferami słynnymi na cały kraj i hipermarketem w samym centrum mista :p
                          Czołówka korupcyjna kraju to jedyny ranking w ktorym Szczecin jest wysoko i to
                          bynajmniej nie stało sie w ostatnim czasie :P
                      • rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:24

> upss,nie chcesz takiej Pogoni?!
                        > A jaka chcesz? (zakładajac ze to koncert zyczen :p)

ja powiem jaka chce. chce normalnej prywatnej jak najlepeij rozwinietej firmy.
                        i nie chce choloty na stadionie. ale nad odra w XXI w. to nie jest do
                        osiagniecia.

>
                        > Czy kibice Barcelony,Realu,Bayernu i innych sławnych klubow przestali chodzic
                        > na mecze swoich druzyn bo gra tam wiecej pilkarzy spoza ich
                        > miasta,kraju,kontynentu?!Bzdura!

po co te porowania? ogladales kiedys barcelone chocby w tv? potem pogoniarzy? i
                        jak porownanie?

>
                        > Twoj czas stanał w miejscu i krazy tak jakos w okolicy koncowki lat 80-tych a
                        > tymczasem mamy 2004 rok i inne zasady funkcjonowania klubow.

wlasnie testujemy to na pogoni juz chyba z 5 lat. pozdrawiam rado
                        • tygrysowski Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:30
                          > i nie chce choloty na stadionie.

Przeciez nie yles na stadionie to skad wiesz jak jest i kto tam przychodzi?

> po co te porowania? ogladales kiedys barcelone chocby w tv? potem pogoniarzy?
                          i
                          >
                          > jak porownanie?

I co mam nie chodzic na mecz bo Pogon jest slabsza od Barcy? Widac ze nie
                          jestes kibicem i poprostu tego nie rozumiesz

• rrado Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:33
                            tygrysowski napisał:

> > i nie chce choloty na stadionie.
                            >
                            > Przeciez nie yles na stadionie to skad wiesz jak jest i kto tam przychodzi?
                            >
                            > > po co te porowania? ogladales kiedys barcelone chocby w tv? potem pogoniar
                            > zy?
                            > i
                            > >
                            > > jak porownanie?
                            >
                            > I co mam nie chodzic na mecz bo Pogon jest slabsza od Barcy? Widac ze nie
                            > jestes kibicem i poprostu tego nie rozumiesz

oczywiscie ze nie rozumiem. to nie tylko ze jest slabasza ale to nedzna
                            kopanina blizsza kabaretowi. zreszta nie chce rozmawiac o pilce bo jak slusznie
                            stwierdziles nie znam sie na niej i mnie ona nie ciekawi. dla ciebie jest jakas
                            pasja hobby itd. i to jest pieknie. pozdrawiam rado
                      • masaladosa Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:56

> upss,nie chcesz takiej Pogoni?!
                        > A jaka chcesz? (zakładajac ze to koncert zyczen :p)

w tej chwili juz zadnej-klub kopaczy pilki pogon ani mnie ziebi ani grzeje-nie
                        chce tylko zeby byla to zabawka w rekach nieudacznych biznesmenow probujacych
                        dzieki niej zbic majatek na moim miescie...

> Czy kibice Barcelony,Realu,Bayernu i innych sławnych klubow przestali chodzic
                        > na mecze swoich druzyn bo gra tam wiecej pilkarzy spoza ich
                        > miasta,kraju,kontynentu?!Bzdura!

ale to do mnie? dla mnie w pogoni moga grac wylacznie pilkarze z hondurasu-
                        gila mi to-po prostu ten klub ktory teraz nazywa sie pogon szczecin jest mi
                        zupelnie obcy a swoja droga pogon przy barcy realu czy bayernie-masz fantazje
                        chlopie...

> Twoj czas stanał w miejscu i krazy tak jakos w okolicy koncowki lat 80-tych a
                        > tymczasem mamy 2004 rok i inne zasady funkcjonowania klubow.

no wiedzialem ze moja nostalgia obroci sie przeciwko mnie-swoja droga potrafisz
                        wymienic chocby kilku pilkarzy tamtej druzyny bez zagladania do internetu
                        wielbicielu pogoni? mnie guzik obchodzi jakie sa wg ciebie zasady
                        funkcjonowania klubow ale jezeli myslisz ze sposob w jaki to sie dzieje w
                        polsce i w szczecinie to norma to jestes chyba niepelnosprawny umyslowo-nie
                        slyszalem zeby w twojej barcy realu czy bayernie pojawial sie turecki magik
                        sprowadzal kilku pseudogwiazdorow za kosmiczne gaze zdobywal wicemistrzostwo
                        kraju po czym znikal obrazajac sie na wladze barcelony monachium czy madrytu
                        procesujac sie z nimi o jaka wieksza kase albo zeby ktorys z tych klubow zostal
                        kupiony przez wlasciciela jednej z druzyn nizszych lig w tych krajach po czym
                        prezes ktoregos z nich zostawal wicemerem (prezydentem burmistrzem-niepotrzebne
                        skreslic) i domagal sie od lokalnych przedsiebiorcow finansowania zabawki
                        swojego szefa ale moze cos mi umknelo...
                    • tygrysowski Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 20:04
                      Nie dlugo dojdzie prawdopodobnie do zmiany wlasciciela MU. Myslisz ze kibice
                      tej druzyny obraza sie i przestana chodzic na mecze bo to juz nie bedzie "ten
                      MU". To raz.

Dwa. Skoro twierdzisz ze "firma p Ptaka" jutro bedzie sie nazywac wicher pcim
                      to nie wiesz nic o umowach zawrtych z ptakiem.

• masaladosa Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 21:09
                        tygrysowski napisał:

> Nie dlugo dojdzie prawdopodobnie do zmiany wlasciciela MU. Myslisz ze kibice
                        > tej druzyny obraza sie i przestana chodzic na mecze bo to juz nie bedzie "ten
                        > MU". To raz.

smiem twierdzic ze gdyby to byl wlasciciel jakiejs drugoligowej druzyny ktory
                        przenosi swoje interesy co raz to do innego miasta wykupujac nazwy istniejacych
                        tam druzyn to mogliby sie obrazic-raz

> Dwa. Skoro twierdzisz ze "firma p Ptaka" jutro bedzie sie nazywac wicher pcim
                        > to nie wiesz nic o umowach zawrtych z ptakiem.

no jestem ciekaw co o umowach zawartych z ptakiem wiedza fani piotrcovii-pewnie
                        nic-dwa
                        ale nie o to chodzi-dla mnie pogon od lat nie znaczy nic i nie jest zadnym
                        symbolem tego miasta-po prostu pilka w wydaniu polskim-podobnie zreszta jak i w
                        miedzynarodowym-juz mnie nie interesuje-rozumiem ze dla ciebie moze to byc
                        tresc zycia i szanuje to tylko nie wmawiaj mi ze szczecin pogonia stoi-od
                        dluzszego juz czasu sprawy zwiazane z klubem a zwlaszcza z relacjami klub-
                        miasto to przyklad patologii powiazan urzedniczo biznesowych a ostanie
                        mianowanie tego od ptaka na stanowisko wiceprezydenta tylko to potwierdza i
                        dlatego pisze ze takiej pogoni tez nie chce...
                        • tygrysowski Re: Rado, to miało być efektowne? 21.02.04, 22:55
                          > > no jestem ciekaw co o umowach zawartych z ptakiem wiedza fani piotrcovii-
                          pewnie
                          >
                          > nic-dwa

Hmmmmm Nie wiem co na ten temat wiedza kibice Piotrcovi alechyba masz racje ze
                          nie wiele...

> ale nie o to chodzi-dla mnie pogon od lat nie znaczy nic

To po co zabierasz glos?

>i nie jest zadnym
                          > symbolem tego miasta

To Ty tak twierdzisz...

-po prostu pilka w wydaniu polskim-podobnie zreszta jak i w
                          > > miedzynarodowym-juz mnie nie interesuje

Nikt Ci nie kaze sie tym interesowac.Tymbardzie nie rozumiem po co zabierasz
                          glos skoro Cie to wogole nie interesuje.

-rozumiem ze dla ciebie moze to byc
                          > tresc zycia i szanuje to tylko nie wmawiaj mi ze szczecin pogonia stoi

Ja tego wcale nie wmawiam ale twierdze ze Pogon jest promocja mista.

• masaladosa Re: Rado, to miało być efektowne? 24.02.04, 17:38
                            tygrysowski napisał:
                            > Hmmmmm Nie wiem co na ten temat wiedza kibice Piotrcovi alechyba masz racje
                            > ze nie wiele...

no wlasnie chlopie i ani sie obejzeli jak piotrcovii juz nie ma a pewnie tez
                            sadzili ze trafil im sie dobroczynca-i to samo bedzie z pogonia-predzej lub
                            pozniej...

> To po co zabierasz glos?

bo chcialbym zeby cos zaczela znaczyc-zeby byla normalnym klubem z normalnymi
                            wladzami a nie zadnym pseudosymbolem zarzadzanym przez pokatnych biznesmenow
                            typu bekdas czy ptak dla ktorych pogon znaczy jeszcze mniej niz dla mnie...

> To Ty tak twierdzisz...

no ja tak twierdze-i co w zwiazku z tym...?

> Nikt Ci nie kaze sie tym interesowac.Tymbardzie nie rozumiem po co zabierasz
                            > glos skoro Cie to wogole nie interesuje.

bo interesuje mnie dobro tego miasta-a obecne wladze klubu pogon podobnie
                            zreszta jak miejskie maja to gdzies natomista wiele wskazuje na to ze szczecin
                            staje sie prywatnym folwarkiem obecnych wladcow pogoni i to bardzo mi sie nie
                            podoba...

> Ja tego wcale nie wmawiam ale twierdze ze Pogon jest promocja mista.

pogon moglaby byc elementem promocji miasta-nie najwazniejszym i
                            pierwszorzednym (podobnie jak real czy bayern albo barcelona nie sa
                            najwazniejszymi atutami odpowiednich miast) ale na pewno dosc waznym-
                            przynajmniej dla pewnej grupy ludzi-w tej chwili pogon jest klubem typu 'dzis
                            jestem a jutro juz mnie nie ma' i na pewno nie przysparza miastu chluby...
    • Gość: TC Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 20:17
      Kibice Pogoni - rrado to członek Platformy Obywatelskiej. Widać my kibice
      jesteśmy dla platfusów obywatelami drugiej kategori a wrecz trzeciej.

• rrado Re: Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! 21.02.04, 20:27
        Gość portalu: TC napisał(a):

> Kibice Pogoni - rrado to członek Platformy Obywatelskiej.

chyba jestes stukniety. rado jest czlowiekiem rado. no moze jeszcze rodzicow
        zony i Pana Boga i to wszystko.

Widać my kibice
        > jesteśmy dla platfusów obywatelami drugiej kategori a wrecz trzeciej.

a to co pzpr wrocilo?
        pozdrawiam rado
        • Gość: TC Re: Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 20:48
          Oczywiście że jesteś Platformersem - ja cię znam popaprańcu... :)
          Ty mnie zresztą też.
          Jak się nie uspokoisz to cię zdemaskuję.
          • rrado Re: Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! 21.02.04, 21:00

> Oczywiście że jesteś Platformersem - ja cię znam popaprańcu... :)

o jaki mily. lubie po i bede na nich glosowal ale nie mam z nimi nic wspolnego
            poza sympatia. zreszta moja to sympata. tak samo jak i twoja do sld. nic nikomu
            do tego.

> Ty mnie zresztą też.

no to mi sie odezwij na maila zobaczymy. niestety nie kojarze staram sie miec w
            miare normalnych znajomych. ja sie ciebie nie boje przetrwalismy tu niejeden
            najazd oszolomow. pozdrawiam rado
            • Gość: TC Re: Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 21:28
              > no to mi sie odezwij na maila zobaczymy. niestety nie kojarze staram sie miec
              w
              >
              > miare normalnych znajomych. ja sie ciebie nie boje przetrwalismy tu niejeden
              > najazd oszolomow. pozdrawiam rado

Ho ho ho! Nazywasz mnie oszołomem popatrz na siebie. Nawet nie potrafisz się
              przyznać do przynależność partyjnej, piszesz w innym wątku że piłka nożna nie
              promuje miasta a postrzeganie Barcelony poprzez istniejącą tam drużynę
              piłkarską to patologia rodem z kiepskich (patrz
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10916900&a=10916975 )
              robisz z siebie idiotę.

Spytaj kogoś na ulicy o z czym kojarzy mu się Barcelona to wątpię że ktoś
              wspomni Sagrada Familię czy też Gaudiego... wiekszość powie natomiast FC
              Barcelona i Camp Nou...

Zrób coś dla tego miasta a nie tylko knujesz jak by tu sie dorwać do koryta
              wraz z kolesiami z platfomy obywatelskiej...
              • rrado Re: Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! 21.02.04, 21:37

>
                > Ho ho ho! Nazywasz mnie oszołomem popatrz na siebie. Nawet nie potrafisz się
                > przyznać do przynależność partyjnej,

nie naleze do zadnej partii baranie. mowie to juz 10 raz.

piszesz w innym wątku że piłka nożna nie
                > promuje miasta a postrzeganie Barcelony poprzez istniejącą tam drużynę
                > piłkarską to patologia rodem z kiepskich (patrz
                > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10916900&a=10916975 )
                > robisz z siebie idiotę.

tak wlasnie uwazam. masz cos do powiedzenia poza inwektywami czy ot tak
                przyszedles sobie pobluzgac na PO wieczorkiem?

>
                > Spytaj kogoś na ulicy o z czym kojarzy mu się Barcelona to wątpię że ktoś
                > wspomni Sagrada Familię czy też Gaudiego... wiekszość powie natomiast FC
                > Barcelona i Camp Nou...

co mnie obchodzi z czym jojarzy sie szczecinskiej ulicy barcelona. moze z
                afryka. a moze "panie ja nie jestem z tego miasta" zapytaj na ulicy w
                barcelonie z czym kojarzy im sie szczecin zapewne z pogonia.

>
                > Zrób coś dla tego miasta a nie tylko knujesz jak by tu sie dorwać do koryta
                > wraz z kolesiami z platfomy obywatelskiej...

puk puk. pozdrawiam rado
                • Gość: TC Re: Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:15
                  > nie naleze do zadnej partii baranie. mowie to juz 10 raz.
                  > tak wlasnie uwazam. masz cos do powiedzenia poza inwektywami czy ot tak
                  > przyszedles sobie pobluzgac na PO wieczorkiem?

bravo rrado - własnie dokładnie pokazałeś jak PO postrzega "tych co nie z nimi".
                  No i kompletny brak konsekwencji w tym co mówi a takze oskarżanie innych o to
                  co samememu się właśnie robi (inwektywy).

Tak samo twoje PO chce zbić kapitał polityczny (wypromować swoich) na
                  referendum a nie zrobić coś dla miasta pożytecznego.
                  • rrado Re: Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! 21.02.04, 22:38

>
                    > bravo rrado - własnie dokładnie pokazałeś jak PO postrzega "tych co nie z
                    nimi"

nie wiem jak po co postrzega bo poza sympataia nie ma nic z nia wspolnego. moze
                    ci to wytautowac?

>PO chce zbić kapitał polityczny (wypromować swoich) na
                    > referendum a nie zrobić coś dla miasta pożytecznego.

odwolanie jurczyka jest najopozyteczniejsza rzecza jaka mozna uczynic dla
                    szczecina. szkoda ze sld raczej chce przeszkadzac.
                    pozdrawiam rado
                    • Gość: TC Re: Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 10:19
                      Referendum ma służyć odwołaniu Jurczyka a nie bojkowiźnie z PO...

A że ty rado masz na czole wyryte PO to nie znaczy że inni też mają to sobie
                      pisać.

Idę się podpisać...

Ale nie po to aby przyspozyć popularności jakimś łosiom z PO (np. tobie).
                      • Gość: Ana tc...odpowiesz? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 12:07
                        tc,po pierwsze,miałeś demaskować...więc dotrzymaj słowa.po drugie,co tu ma do
                        rzeczy po?tylko konkretnie i bez inwektyw,proszę...
                        • Gość: TC ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:54
                          > tc,po pierwsze,miałeś demaskować...więc dotrzymaj słowa

Nie dawałem słowa...

> co tu ma do
                          > rzeczy po?

Konkretnie praześledź wątki bo mi się nie chce pisać po sto razy tego samego.
                          • Gość: Ana komunistyczna retoryka tc IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 10:26
                            właśnie chodzi o to,że w kółko mówisz to samo....a co z demaskowaniem?
                            • albert_c Re: komunistyczna retoryka tc 26.02.04, 10:29
                              Gość portalu: Ana napisał(a):

> właśnie chodzi o to,że w kółko mówisz to samo....a co z demaskowaniem?

* Ana czy Ty masz jakas obsesje na punkice tego kim jest rado, ze tak ciagasz
                              po forum TC w tym temacie.
                              troche przesadzilas z ta komunistyczna retoryka. facet sie uparl, nie popusci w
                              temacie jak zapewnial, nie wie kim jest rado (poza tym ze jest z PO jak
                              twierdzi TC) i daj juz sobie chociaz Ty spokoj z tym tematem.

pozdrawiam,
                              albert_c
                              • Gość: Ana Re: komunistyczna retoryka tc IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 11:23
                                obsesji nie mam.facet napisał,do rrado"wiem kim jesteś i jak się nie
                                uspokoisz,to cię zdemaskuję".ponieważ przypuszczam,że kłamie,dlatego nakłaniam
                                go,by dotrzymał słowa.denerwują mnie takie pogróżki pod adresem
                                internautów.poza tym niezrozumiałe dla mnie jest,że gościu do każdego
                                wątku,niezależnie od tematu natychmiast ładuje po...
                                • Gość: TC Re: komunistyczna retoryka tc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 11:46
                                  Ach te dzisiejsze kobiety. Ze aż zacytuję: "Sfiksowałyście boście chłopa dawno
                                  nie miały! Chłopa wam trzeba!" :D

PS. Co to jest komunizm widać ana nie wie kompletnie.
                                  Nie kompromituj się dziwczyno.
                                  • Gość: Ana tc,dzięki ale... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 11:59
                                    za zainteresowanie moim życiem erotycznym bardzo ci tc dziękuję,ale naprawdę
                                    nie szukam doradcy...jeśli chodzi o komunizm masz zdaje się więcej do
                                    powiedzenia,bo twój sposób argumentacji i prowadzenia dyskusji wydaje się
                                    wskazywać na absolwenta wieczorowego uniwersytetu marksizmu-leninizmu.cóż,takie
                                    społeczeństwo,jakie dzieci chowanie...to nie twoja wina
                      • rrado Re: Pogoń Szczecin!!! - Platforma Obyw. won!!! 29.02.04, 09:26

>
                        > Ale nie po to aby przyspozyć popularności jakimś łosiom z PO (np. tobie).

ty juz jestes niezwykle popularny w przeciwienstwie do swojej partii.
                        pozdrawiam rado
      • Gość: ;-) Re: Pogoń Szczecin!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 20:37
        Czytam... czytam... czytam.... i widzę, ze stereotyp kibica wiecznie żywy!
        Miłośnicy Pogonii w obu wątkach tylko klubowi szkodza i nawet tego nie widzą ;-)

• Gość: bjk Re: Pogoń Szczecin!!! IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 23:10
          jeden chce - drugi nie chce - i słusznie!!!! ja chcę silnej
          POGONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!był Bekdas, był
          Gondor, jest Ptak,będzie lub nie ktoś następny...przeszkadza to komuś?...a
          może REFERENDUM? - he he - ale byłaby frekwencja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • rrado Re: Pogoń Szczecin!!! 22.02.04, 14:39
            Gość portalu: bjk napisał(a):

> jeden chce - drugi nie chce - i słusznie!!!! ja chcę silnej
            > POGONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!był Bekdas, był
            > Gondor, jest Ptak,będzie lub nie ktoś następny...przeszkadza to komuś?...a
            > może REFERENDUM? - he he - ale byłaby frekwencja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

silna pogon to nie silny ptak czy bekdas ci zawsze wychodza na swojej a pogon
            grzeznie. pozdrawiam rado
            • Gość: Manus Re: Pogoń Szczecin!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 22:42
              A ja chcę Pogoni, ale takiej, która zajmuje się szkoleniem młodych adeptów
              futbolu od młodszych trampkarzy, aż do drużyny walczącej w Lidze Mistrzów. Co
              to za Pogoń, którą przywozi ktoś w teczce z Piotrkowa i za chwilę ,jak się
              obrazi zawiezie do Białegostoku? Pogoń, tę z tradycjami, tworzyli chłopcy z
              naszych podwórek i z drużyn niższych klas województwa.Czy Wam Drodzy kibice nie
              wiadomo, że w całej Polsce Pogoń i Szczecin stały się pośmiewiskiem - wszędzie
              mówią, że w tym dziadowskim mieście nawet w piłkę nożną nikt nie potrafi grać,
              że trzeba całą II ligową drużynę importować.
        • Gość: siem kochani kibice!!! IP: *.arkonskie.v.pl 22.02.04, 19:25
          drodzy kibice! proszę zrozumieć, że klub piłkarski to nie jest rzecz miastu
          najpilniej potrzebna! nawet jeśli poszukujemy na siłę symbolu miasta, to niech
          to będzie coś co najmniej z zakresu kultury wyższej, a nie rozrywka biesiadna i
          przaśna. nikt wam nie odmawia prawa do klubu i kibicowania mu, niech jednak
          wasza rozrywka nie będzie finansowana przez wszystkich mieszkańcow.

A jeśli porównujecie Pogoń z Barceloną... Może jak Pogoń chociaż raz się pokaże
          w pucharach europejskich (i nie odpadnie przegrywając z drużyną z Islandii),
          będzie co porównywać... Naprawdę nie czujecie jak żenujące jest mówienie o
          takim słabym klubie jak Pogoń jako o wizytówce miasta?

Czy dla ludzi nie żyjących polską ligą (a zapewniam was, że nie wszyscy Polacy
          śledzą polską tzw. piłkę nożną) naprawdę symbolem Łodzi jest Widzew albo ŁKS ?

• Gość: Gość Re: kochani kibice!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 19:49
            W takim razie wskaz droge ku silnej Pogoni bez sponsorów chociazby takich jak
            Ptak.Kibicem Barcelony nie jest sie tylko dlatego ze druzyna osiaga dobre
            wyniki to jest Duma Kataloni tak jak Pogon jest Duma Pomorza.Ale o czym tu z
            wami rozmawiac skoro wiekszosc z was pokazuje sie na stadionie tylko jak jest
            pieknie i ciepło.
            A i jeszcze jedno - zeby sie pokazac w Europie to trzeba najpierw:

a) awansowac do I ligi:
            b) zajac w I lidze odpowiednio wysoka lokate premiowana startem w pucharach

I do jednego i do drugiego potrzebne sa pieniadze do których wyłozenia jakos
            sie do tej pory zaden ze szczecinskich "biznesmenów" (?) nie palił.
            Jak narazie to tylko kazdy czeka z boku z załozonymi łapkami.

Macie alternatywe dla Ptaka?
            Nie macie!
            Wiec po kit głos zabieracie?
            • Gość: bjk Re: kochani kibice!!! IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 19:54
              gość ma rację - POGOŃ potrzebuje pomocy a pomoże kto zechce- jak ktoś nie chce
              być kibicem to nie musi-może pomóc BOSMAN mogą i inni-jak zechcą...stadion jest
              duży-miejsca chociażby na reklamę sporo-
              • Gość: Hanka Re: kochani kibice!!! IP: *.atlsfl.adelphia.net 24.02.04, 04:11
                do rado , hej stary , zkim ty dyskutujesz i probujesz wytaczac rzeczowe
                argumenty?? Zastanow sie czlowieku, te mecze Pogoni w dzisiejszych czasach to
                plaga dla Pogodna, pociagow , dworca kolejowego i ulic do niego prowadzacych.
                Dzis nikt normalny na mecze nie chodzi, po co?? zeby oberwac butelka w glowe.
                Pseudokibice psuja wizerunek tego miasta, myslac ze w imie sportu mozna sobie
                pouzywac dowoli i bezkarnie. Co to ma wspolnego ze sportem ?? Miasto z tego
                tytulu ponosi dodatkowe koszty, czy wiesz jak wyglada dworzec przed meczem?
                jak przygotowanie do ataku terorystycznego, obstawiony gdzie sie da policja.
                Zgadzam sie w zupelnosci ze miasto i tak doplaca do Pogoni, chociazby ciezka
                praca policji i niedogodnosciami mieszkancow, dalszych doplat nie trzeba.
                I niech mi panowie kibice nawet nie probuja odpowiadac , potraficie tylko
                obnrazac a nie dyskutowac. Ta wypowiedz jest wylacznie do rada.
                • Gość: Gość Re: kochani kibice!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 06:17
                  kilkanascietysiecy ludzi na stadionie,zywe dyskusje w pracy,w szkole,w
                  tramwajach i autobusach.Po kilka kolumn w lokalnych dziennikach po meczach
                  Pogoni i liczne rzesze ludzi przy odbiornikach radiowych to co?Rozrywka dla
                  chuliganow? Przestancie sie kompromitowac i robic z siebie lepszych od innych
                  pseudo - inteligenciki.

"Dzis nikt normalny na mecze nie chodzi, po co?? zeby oberwac butelka w glowe"

Powiedz to tym kilkunastotysiacom ludzi dla ktorych sobota bez wizyty na
                  Twardowskiego nie jest sobota.A z ta butelka udowadniasz ze masz tak marne
                  pojecie o stadionie ze sie tylko zastanawiam poco piszesz o czyms o czym nic
                  nie wiesz. Predzej butelka dostaniesz w centrum miasta po zmierzchu nic na
                  Pogoni - ale to tylko tak na marginesie,bo pewnie nigdy nie byłas na Pogoni.

Pogoń była ,jest i bedzie a ze was to nie interesuje to darujcie sobie swoje
                  marne komentarze i zajmijcie problemami "wyzszego lotu" inteligenciki-marzyciele

Bez pozdrowien
                  • Gość: siem nowy konflikt klasowy IP: *.arkonskie.v.pl 25.02.04, 22:22
                    no i proszę, okazało się że "powraca" walka klas: "inteligenciki" (to my,
                    przeciwko futrowaniu klubu, który nie jest w mojej ocenie prawdziwym symbolem
                    miasta) oraz lud, który posiada prawo do rozrywki i prez "inteligencików" jest
                    wykorzystywany i niezrozumiany. całe lata na to czekałem, aż w publicznej
                    dyskusji wróci temat konfliktu klasowego. piszę to na serio
                    • rrado Re: nowy konflikt klasowy 29.02.04, 09:36
                      Gość portalu: siem napisał(a):

> no i proszę, okazało się że "powraca" walka klas: "inteligenciki" (to my,
                      > przeciwko futrowaniu klubu, który nie jest w mojej ocenie prawdziwym symbolem
                      > miasta) oraz lud, który posiada prawo do rozrywki i prez "inteligencików"
                      jest
                      > wykorzystywany i niezrozumiany. całe lata na to czekałem, aż w publicznej
                      > dyskusji wróci temat konfliktu klasowego. piszę to na serio

no i sie doczekales. dojdzie lepper do wladzy to nas kibole powywieszaja.
                      pozdrawiam rado
                  • rrado Re: kochani kibice!!! 29.02.04, 09:35

> kilkanascietysiecy ludzi na stadionie,zywe dyskusje w pracy,w szkole,w
                    > tramwajach i autobusach.

:))) na rynkach placach i ulicach na traktorach i w czolgach.

pozdrawiam rado
                • rrado Re: kochani kibice!!! 29.02.04, 09:33
                  Gość portalu: Hanka napisał(a):

> do rado , hej stary , zkim ty dyskutujesz i probujesz wytaczac rzeczowe
                  > argumenty??

dyskutuje z kim sie da.

Zastanow sie czlowieku, te mecze Pogoni w dzisiejszych czasach to
                  > plaga dla Pogodna, pociagow , dworca kolejowego i ulic do niego prowadzacych.

tez tak wlasnie sadze.

>Ta wypowiedz jest wylacznie do rada.

dzieki ale mozna i z innymi podyskutowac o ile nie jest to skandowanie
                  stadionowe. pozdrawiam rado
            • rrado Re: kochani kibice!!! 29.02.04, 09:31

> W takim razie wskaz droge ku silnej Pogoni bez sponsorów chociazby takich jak
              > Ptak.Kibicem Barcelony nie jest sie tylko dlatego ze druzyna osiaga dobre
              > wyniki to jest Duma Kataloni tak jak Pogon jest Duma Pomorza.

jakiego pomorza? to moze byc duma pana ptaka. jak jakas beznadzijena denna
              kopanina moze byc powodem do dumy. z czego ta duma?

> A i jeszcze jedno - zeby sie pokazac w Europie to trzeba najpierw:
              >
              > a) awansowac do I ligi:
              > b) zajac w I lidze odpowiednio wysoka lokate premiowana startem w pucharach
              >
              > I do jednego i do drugiego potrzebne sa pieniadze do których wyłozenia jakos
              > sie do tej pory zaden ze szczecinskich "biznesmenów" (?) nie palił.

a czemu maja sie palic? jak jestes dumny to sobie pklac ptakowi reszta nie ma
              ochoty. sport to taki sam biznes jak kazdy inny niby czemu wszystcy maja placic
              na akurata ta firme?

> Macie alternatywe dla Ptaka?
              > Nie macie!

jakies polaczenie ideologii kibola z komunizmem. uwazasz ze ktos ma ci
              przywiezc dziada pokazac o te n tutaj teraz bedzie placil na pogon zebys ty
              jasiu mogmbyc dumny. tylko badz grzeczny i ogladaj pilkarzyki tak?
    • Gość: Rychu Re: Ja nie chce Pogoni IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 09:55
      A ja "kce" i co? Mam zakładac specjalnie po to watek?
      Dzieciniada tu panuje i tyle
      • ja_aska rrado 24.02.04, 10:40
        Rrado rzadko bo rzadko to piszę ale już czas nadszedł:
        RRADO PIEPRZYSZ. PRZESTAŃ!
        Nie lubisz Szczecina - to się wyprowadź
        nie lubisz Pogoni - nie chodź na mecze
        uważasz, że tylko zakłady typu Skolwin są najważniejsze - walnij kielicha bo
        moim zdaniem bredzisz.
        Błędem było zaakceptowanie ruchów rynkiewicza (dawny prezes wielosekcyjnej
        Pogoni, który ją rozwalił i spuścił w kanał) i brak reakcji (np danie mu po
        mordzie). Teraz cierpimy za to co on zrobił. Takie same ruchy były zrobione
        wobec stoczni (źle się skończyło) ale wszyscy chcą ją ratować. Nic dziwnego, że
        niektórzy mieszkańcy chcą ratować klub.
        • basia.pelasia Re: rrado 24.02.04, 11:53
          ...tajest rrado. w dupie byles, gowno widziales - amen

tylko Pogon
          • Gość: Ana na szczęście! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 12:42
            nie tylko...
          • rrado Re: rrado 29.02.04, 09:43
            basia.pelasia napisała:

> tylko Pogon

a maz dzieci rodzice papu? pozdrawiam rado
        • Gość: Ana asiu,tak ale... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 12:39
          asiu...niech mieszkańcy ratują klub.godne to i sprawiedliwe!byleby za własne
          pieniądze...
        • hsps Re: Aśka 24.02.04, 12:41
          ja_aska napisała:
          > RRADO PIEPRZYSZ. PRZESTAŃ!
          > ...walnij kielicha bo moim zdaniem bredzisz.
          > Błędem było zaakceptowanie ruchów rynkiewicza (dawny prezes wielosekcyjnej
          > Pogoni, który ją rozwalił i spuścił w kanał) i brak reakcji (np danie mu po
          > mordzie).
          Asia, podasz mi proszę dzień, godzinę i miejsce jak będziesz dawać rrado po
          mordzie, chciałbym to zobaczyć. (no bo reakcja jakaś musi być).
          Stawiam na Ciebie !
          P.S. Obiecuję, nie będę się wtrącał, fair play musi być, nawet mimo, że miałbym
          dużą ochotę ... być na Twoim miejscu
          • ja_aska HSPS 24.02.04, 13:58
            Nie kuś złotko, nie kuś.
            Rrado nie jest (może) taki zły - tylko wiecznie nie zadowolony.
            • hsps Re: HSPS 24.02.04, 14:04
              ja_aska napisała:

> Nie kuś złotko, nie kuś.

znak równouprawnienia - facet jako kusiciel

> Rrado nie jest (może) taki zły - tylko wiecznie nie zadowolony.

Tylko ?!!! (i ze wszystkiego)
              • ja_aska Re: HSPS 24.02.04, 14:06
                On jest MALKONTENT :):):):):)
                • Gość: jebać piknikow Chu* W Dupe Wszystkim Je*anym Piknikom IP: *.pomorzany.v.pl 24.02.04, 21:36
                  te kurwa jak wam nie pasuje Pogoń to wypierdalać do Poznania na wykopki pikniki
                  jebane w dupe zapierdolone. kurwa kurwa kurwa... co za banda pojebów.

> Ja niepotrzebuje Pogoni

A ja kurwa mać niepotrzebuje kurwa mać emerytów i rencistów i ich lekarzy! o!
                  Bo przecież tyle pieniedzy na nich sie wydaje... I niepotrzebuje też
                  Stoczniowców - zlikwidować kurwa mać Stocznie - niepotrzebne są.. tylko
                  pieniadze sie na nie wydaje! i pierdolić kurwa jebane aquaparki - po chuj nam
                  aquaparki - przeciez na to kase trzeba wydać.... Pierdole kurwa...

Pozdro dla kumatych
                  Pierdolić Jebanych Pikników!
                  • albert_c Re: Chu* W Dupe Wszystkim "kumatym" 26.02.04, 10:00
                    Gość portalu: jebać piknikow napisał(a):

> te kurwa jak wam nie pasuje Pogoń to wypierdalać do Poznania na wykopki
                    pikniki
                    >
                    > jebane w dupe zapierdolone. kurwa kurwa kurwa... co za banda pojebów.
                    >
                    > > Ja niepotrzebuje Pogoni
                    >
                    > A ja kurwa mać niepotrzebuje kurwa mać emerytów i rencistów i ich lekarzy! o!
                    > Bo przecież tyle pieniedzy na nich sie wydaje... I niepotrzebuje też
                    > Stoczniowców - zlikwidować kurwa mać Stocznie - niepotrzebne są.. tylko
                    > pieniadze sie na nie wydaje! i pierdolić kurwa jebane aquaparki - po chuj nam
                    > aquaparki - przeciez na to kase trzeba wydać.... Pierdole kurwa...
                    >
                    > Pozdro dla kumatych
                    > Pierdolić Jebanych Pikników!

* bili cie w domu, czy inna krzywde ci zrobili, a moze w poznaniu ci krzywde
                    zrobili (wiesz o co mi chodzi?).

pozdrawiam,
                    albert_c
                    • Gość: TC SPOKOJNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 10:22
                      To tylko prymitywna forma stwierdzenia że każdemu coś na tym świecie jest
                      niepotrzebne. Ale nie można w związku z tym mówić że tego ma nie być.

Czy tak trudno zrozumieć że kibice czują się emocjonalnie związani ze swoją
                      drużyną???

A rrado pisząc w imieniu PO że Pogoni nie potrzeba sam pokazuje jakim jest
                      prostakiem.
                      • Gość: Ana zdarta płyta....... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 10:30
                        uparty ośle!rrado nie pisze"w imieniu po"tylko w swoim własnym.....
                        • Gość: TC Re: zdarta płyta....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 11:04
                          Spokojnie ana, spokojnie. Tylko spokój może Cię uratować :)
                          • ja_aska Re: zdarta płyta....... 26.02.04, 11:13
                            to co pisze rraduś o Pogoni i naszym mieście nie podoba mi się.
                            • Gość: Ana Re: zdarta płyta....... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 11:27
                              masz takie prawo...mi to się też nie zawsze podoba.poza tym,po tym co pisze
                              rrado,czasem mniej podobamy się samym sobie...
                              • ja_aska Re: zdarta płyta....... 26.02.04, 11:47
                                Ja nie myślę tak "czarno" jak Rrado. Poza tym bardzo lubię (mało powiedziane)
                                Szczecin. Miasto - nie ludzi. Ludzi oceniam "troszkę" mniej radośnie.
                                • Gość: TC rozdarta c.... :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 11:53
                                  Ludzie w Szczecinie są bardzo spoko i to w skali kraju. Jeżdząc tu i ówdzie po
                                  Polsce miałem okazję zetknąc się z mieszkańcami innych miast i na ich tle
                                  wypadamy super. Szczecin i szczecinianie są spoko.
                                  • ja_aska Re: rozdarta c.... :D 26.02.04, 12:02
                                    Chodzi o mentalność i podejście do własnego miasta!
                                    • Gość: Gość Re: rozdarta c.... :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 15:50
                                      Ludzi w Szczecinie wiecej dzieli niz łaczy i dlatego jest tak jak jest.
                                      Jedna z nielicznych rzeczy ktora potrafi nas połaczyc jest wlasnie Pogon.
                                      Tylko na stadionie podczas meczu mozna poczuc wiez i dume z tego ze tu sie
                                      mieszka.Kto nigdy tego nie poczuł ma czego załowac! Gdy cały stadion zaczyna
                                      dopingowac i skandowac "POGOŃ SZCZECIN" po plecach przechodza ciarki i człowiek
                                      czuje sie prawdziwym mieszkancem tego miasta.
                                      Tyle ze taki rrado i jemu podobni wola przesiadywac 24h w necie i prowadzic
                                      jałowe dyskusje o tym co maja za oknem :p

Pozdro dla wszystkich ktorzy bedac daleko stad mimo wszystko tesknia za tym
                                      miastem i regionem.

Szczecina sie nie wstydze - wstydze sie tylko jego politykierow!
                                      • Gość: TC Re: rozdarta c.... :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 22:53
                                        > Ludzi w Szczecinie wiecej dzieli niz łaczy i dlatego jest tak jak jest.

Czyste truizmy...

Z resztą tekstu się zgadzam.
                                      • rrado Re: rozdarta c.... :D 29.02.04, 09:49

> Jedna z nielicznych rzeczy ktora potrafi nas połaczyc jest wlasnie Pogon.

jak pogon laczy szczecinian? i w jakim celu maja byc oni polaczeni?

> Tylko na stadionie podczas meczu mozna poczuc wiez i dume z tego ze tu sie
                                        > mieszka.

:))) czlowieku dorosnij.

pozdrawiam rado
                                • rrado Re: zdarta płyta....... 29.02.04, 09:47
                                  ja_aska napisała:

> Ja nie myślę tak "czarno" jak Rrado. Poza tym bardzo lubię (mało powiedziane)
                                  > Szczecin. Miasto - nie ludzi. Ludzi oceniam "troszkę" mniej radośnie.

bezsens. iasto to przedewszystkim ludzie. gdyby ludzie byli inni nie oderwani
                                  od pluga to i miasto byloby inne. pozdrawiam rado
              • rrado Re: HSPS 29.02.04, 09:45
                hsps napisał:

> > Rrado nie jest (może) taki zły - tylko wiecznie nie zadowolony.
                >
                > Tylko ?!!! (i ze wszystkiego)

nie nie zewszystkiego. nie pisze o tym z czego jestem zadowolony bo to jest
                malo interesujace. pozdrawiam rado
                • vojciech Re: HSPS 29.02.04, 10:19
                  rrado napisał:

> > > Rrado nie jest (może) taki zły - tylko wiecznie nie zadowolony.
                  > > Tylko ?!!! (i ze wszystkiego)
                  > nie nie zewszystkiego. nie pisze o tym z czego jestem zadowolony bo to jest
                  > malo interesujace. pozdrawiam rado

Ależ twoja żona jest bardzo interesująca! Nie jesteś z niej zadowolony?
                  :)))
                  • rrado Re: HSPS 29.02.04, 10:23
                    vojciech napisał:

> > nie nie zewszystkiego. nie pisze o tym z czego jestem zadowolony bo to jes
                    > to malo interesujace. pozdrawiam rado
                    >
                    > Ależ twoja żona jest bardzo interesująca! Nie jesteś z niej zadowolony?
                    > :)))

tak myslalem ze dojdzie do takiej interpretacji. malo interesujace jest pisanie
                    o rzeczach z ktorych jestem zadowolony. nie wymagaja one naprawy ani
                    interwencji. dotyczy to tez pani a. kochanej. pozdrawiam rado
                    • vojciech Re: HSPS 01.03.04, 23:04
                      rrado napisał:

> malo interesujace jest pisanie
                      > o rzeczach z ktorych jestem zadowolony.

Mało interesujące ostatnio staje sie także czytanie o rzeczach, z których nie
                      jesteś zadowolony.
          • rrado Re: Aśka 29.02.04, 09:44
            hsps napisał:

> Asia, podasz mi proszę dzień, godzinę i miejsce jak będziesz dawać rrado po
            > mordzie, chciałbym to zobaczyć. (no bo reakcja jakaś musi być).
            > Stawiam na Ciebie !
            > P.S. Obiecuję, nie będę się wtrącał, fair play musi być, nawet mimo, że
            miałbym
            >
            > dużą ochotę ... być na Twoim miejscu

moze sam wyskoczysz a nie kobieta sie zaslaniasz. pozdrawiam rado
        • rrado Re: rrado 29.02.04, 09:42
          ja_aska napisała:

> Rrado rzadko bo rzadko to piszę ale już czas nadszedł:
          > RRADO PIEPRZYSZ. PRZESTAŃ!

o co ci asiu chodzi?

> Nie lubisz Szczecina - to się wyprowadź
          > nie lubisz Pogoni - nie chodź na mecze

zapomnialas dodac ze nie lubie sld jeszcze. co do pogoni to nie przeczytalas
          chyba w czym rzecz. gnerelani chodzi o genialny pomysl pana czsenego zeby inni
          przedsiebiorcy samoopodatkowali sie na rzecz firmy jego kolegi ktora nazywa sie
          pogon szczecina a kolega nazywa sie ptak.

> uważasz, że tylko zakłady typu Skolwin są najważniejsze - walnij kielicha bo
          > moim zdaniem bredzisz.

masz taka metode na przyplyw mysli? no to w czyms jestesmy chociaz podobni.

Nic dziwnego, że
          >
          > niektórzy mieszkańcy chcą ratować klub.

dziwnego nie ale pomysly pana czesnego tez cie nie dziwia jak
          rozumiem.pozdrawiam rado
          • ja_aska Re: rrado 01.03.04, 14:01
            Nie dość, że nie popieram to jeszcze nie mam zamiaru komentować.
            Jak czegoś nie lubisz to nie żądaj likwidacji. Wolałabym zlikwidować stocznię
            bo jak na razie produkuje więcej chuliganów niż Pogoń przez wszystkie lata
            działania.
            • rrado Re: rrado 02.03.04, 09:53
              ja_aska napisała:

> Nie dość, że nie popieram to jeszcze nie mam zamiaru komentować.
              > Jak czegoś nie lubisz to nie żądaj likwidacji. Wolałabym zlikwidować stocznię
              > bo jak na razie produkuje więcej chuliganów niż Pogoń przez wszystkie lata
              > działania.

nie mowielm o likwidacji pogoni ale o:
              1. zaprzestaniu traktowania jej jak swietej krowy bo to firma jak inna do twego
              kolegi zastepcy prezydenta.
              2. moj post jest odpowiedzia na kuriozalne pomysly samoopodatkowania sie
              mieszkancow miasta na rzecz firmy pana ptaka.
              pozdrawiam rado
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka