swarozyc 23.03.10, 19:09 Kosciol katolicki wypelni te budynki trescia i swoimi ludzmi! Tak trzymac zbolszewizowane katozuliki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Jedyny ratunek dla tego miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 19:37 to oddanie go Niemcom Odpowiedz Link Zgłoś
as9943 lokalne PO dobija krajowe , komorowski też jest za 23.03.10, 19:52 przenosinami bo w USA nie ma jednostek w dużych miastach.Nasze POkraki nic nie znaczą w swojej partii odczuwacie to czy jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltalodzpodwodna Re: lokalne PO dobija krajowe , komorowski też je 03.04.10, 12:33 dawno dobite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frasio Re: Jedyny ratunek dla tego miasta IP: *.xdsl.centertel.pl 24.03.10, 16:15 > to oddanie go Niemcom A po co im ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantograf Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin IP: *.kalisz.mm.pl 23.03.10, 19:52 Wojsko Polskie wyprowadzić! Boromeuszki wprowadzić (z przedwojennymi sztandarami)! Teraz "solidaruchy" możecie sobie pogratulować! O to walczyliście. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Rząd PO zatapia Szczecin systemowo... IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.10, 20:54 Gratuluje, napierw nieudolna pomoc dla Stoczni, później rozpieprzenie majątku Polic w cholerę a teraz zabranie jednostki. Durniom wmawiać będzie pijarowska chołota Krzystka, że Boni da nam jakąś drogę i pole na inwestycje, gdy w tym czasie ten sam rząd zabierze w cholerę jednostkę... Skrzypczak ma 100% racji, ale to co się dzieje z wojskiem polskim to kpiny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba normalny a ja mam to gleboko w powazaniu IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.10, 21:04 wlasnie wrocilem ze spacerku i slysze ze debile znow po nocy nap...laja z beryli. bo przeciez nocne strzelanie MUSI byc trenowane w miescie. i dzieki takim baranom wydajacym takie rozkazy bardzo sie ciesze ze ida do lasu. a czy miasto na tym straci, gowno mnie obchodzi, bo my i tak tego nie odczujemy, a napewno nie ja. i tym optymistycznym akcentem adios amigos Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: a ja mam to gleboko w powazaniu 23.03.10, 21:09 Gość portalu: chyba normalny napisał(a): i tym optymistycznym akcentem[...] ----------------------------------------- to moze to faktycznie otymistyczna wiadomosc ze brygada sie wynosi z miasta... w 1970 roku strzelala do ciecinian.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do normalneg debia Re: a ja mam to gleboko w powazaniu IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 23.03.10, 21:10 debil jestes a nie normalny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba normalny Re: a ja mam to gleboko w powazaniu IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.10, 21:21 Gość portalu: do normalneg debia napisał(a): > debil jestes a nie normalny!! powodzenia w lesie... slijcie kartki, papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-berdzik o "normalnym" inaczej... IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.10, 21:26 Najpierw przygłup se wybudował domek tuż obok poligonu a później pewnie zaczął płakać, że za pół ceny i mu strzelają... ... jak skończy się kasa na rynku i padnie kolejne 100 firm, to będzie płakał, że ma pełne gówna trawniczki - bo nie będzie podatników zrzucających się na sprzątanie terenu... ... takich idiotów, którym strzelanie przeszkadza to doprawdy wielu... gorzej, że horyzont im się kończy tuż za końcem własnej dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba normalny Re: o "normalnym" inaczej... IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.10, 21:44 ludziom ktorym strzelanie po nocy nie przeszkadza moge powiedziec jedno albo za krotko albo za dlugo w wojsku byli. ty pewno miales kat D, takie szczurki partyjne sa silne tylko w gebie, prawda kolezko?;) najgorsze ze ty tych trepow tez masz glebiej w dupie niz ja tylko hieno bijesz piane by przeciagnac glosiki z peło na ten twoj pisowski syfek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzi Re: o "normalnym" inaczej... IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.10, 22:00 Mózg Ci się zlasował, jeśli kiedykolwiek był. Jaki PiSowski syfek? Jakie PO? O czym ty pieprzysz jak potłuczony... ... ja mówię, że jak wolisz ciszę, to licz się z tym, że będziesz mniej "normalny" do garnka wkładał... będziesz miał ciszę spokój i puste miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor255 Re: a ja mam to gleboko w powazaniu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.10, 11:47 pisząc w takich epitetach o żołnierzach mam nadzieję ,że w razie jakiegokolwiek konfliktu obroni się pan sam. Tępy bucu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as PO narysowało kontur Polski bez Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 21:08 i to wprowadzają w życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: nie PO to mają Grasia w rządzie IP: *.centertel.pl 23.03.10, 22:13 A, ja wam powiem, mniej nierobów i pijących po lokalach kochających mężów!? Jak wyjdą i tak okaże się, że ktoś znów skończy w prokuraturze, zobaczie ilu tam byłych...już było! Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Budowo i Choszczno to zachodniopomorskie 23.03.10, 22:18 dobrze ,ze nie przenoszą ich do innego województwa Odpowiedz Link Zgłoś
aka-71 Re: Budowo i Choszczno to zachodniopomorskie 23.03.10, 22:39 Niestety jak kazda dyskusja na forum, tak i ta odbiega od problemu, zaczyna sie calkiem dobrze ale juz za chwile pojawiaja sie teksty w ktorych to raczej obrazamy siebie. forum to fajna rozrywka przynajmniej dla mnie zawse znajdzie sie kilka osob ktore zaczna sie obrzucac blotkiem. Prawda natomiast jest taka ze kolejny zaklad pracy (czy jak tam to zwal) zawija sie ze Szczecina, czyzby nalezaloby postawic pytanie kto nastepny? a moze jak dlugo jeszcze bedziemy udawac ze jest fajnie a tak na prawde nie jest. Powiem wam ze mam serdecznie dosc kolejnych inicjatyw roznych srodowisk ktore tylko mysla jak cos zmienic lub chca dyskutowac jak cos zmienic. prawda jest moim zdaniem taka ze mamy slabych lub bardzo slabych radcow (moze z paroma wyjatkami)prezydent tez taki sobie, poprzednicy tez byli nijacy i obawiam sie ze kazdy nastepny tez bedzie nijaki; przed kazdymi wyborami cos sie tam obiecuje i zabawa trwa dalej. Mialem kiedys przyjemnosc byc w jednej z redakcji lokalnej gazety, otoz na korytarzach tejze gazety znajduja sie rozne zdjecia z historii szczecina i wiecie co nie ma znaczenia czy jest to zdjecie sprzed lat 5 czy 10 wszytsko wyglada tak samo i za nastepne kilka lat tez bedzie wygladac tak samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin 23.03.10, 23:17 Generalnie armii nie powinno być w dużych miastach - choćby dla bezpieczeństwa, ale wyprowadzanie w tym momencie to bardzo kiepski pomysł. Bezrobocie 9%. Można to zrobić, ale za parę lat i stopniowo, a zaoszczędzona kasa powinno wrócić do naszego miasta i zainwestowana w infrastrukturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 24.03.10, 00:07 Aleś Ty głupi ZED! Jakiego bezpieczeństwa? Co - uderzą w nas atomówką jełopie? Jeśli tak, to odległość 100 km dla chmury radioaktywniej nie ma znaczenia, tylko dłużej będziesz głupku umierał. A jeśli ostrzelają rakietami - to pytanie po co i za ile (bo wojny kosztują)? Za to w razie jakiejś powodzi, kataklizmu, itp. wojsko łatwiej pomoże, udostępni agregaty, itp. I przede wszystkim płaci oraz kupuje! Głupi jesteś, ale powiesz wszystko, byle debili z PO ochronić przed ich własną niekompetencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba normalny Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 24.03.10, 07:05 Gość portalu: anty-ZED-bredzik napisał(a): > Za to w razie jakiejś powodzi, kataklizmu, itp. wojsko łatwiej pomoże, udostępn > i agregaty, itp. juz nam pomogli w tym roku przy odsniezaniu kiedy miasto bylo sparalizowane... pare tysiecy nierobow siedzialo w koszarach, cud miod zawod. i na koniec musiał dodać o peło. myslisz ze cie wybiora w nastepnych wyborach i wzorem wojska bedziesz bral z budzetu forse za nic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 24.03.10, 16:57 Po pierwsze Krzystek pierdolił politykę sukcesu w mediach i nie widział powodu prosić o pomoc wojska, a jak nieudacznik wziął się za odśnieżanie, to śnieg stopniał... A po drugie - zacznij czytać ze zrozumieniem "normalny", bo chyba masz narąbane politycznie we łbie, że mi przypisujesz kolejną partię i sympatie do nich... Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin 02.04.10, 22:53 Weź się nie stresuj, bo stolec ci się rozwodni, a wiadomo, że zarabiasz dając dupy na prawo i lewo :)))). Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Kto was teraz sieroty bedzie bronic przed atakami 02.04.10, 22:56 Kur(w)ii ciecinsko-kamieniarskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: Kto was teraz sieroty bedzie bronic przed ata 02.04.10, 23:43 To jest nadworna męska dziwka! Wiadomo, że szmaci się gdzieś po kur(w)ii, tudzież partyjnych salonach PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 00:12 No i... "nie będzie niczego",... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as kolejny odpływ PIt-u , kolejne zasiłki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 07:17 i kolejny brak pieniędzy na rynku.Chyba trzeba bedzie likwidować kolejne szkoły. Uwaga kto chce kupić mieszkanie niech się wstrzyma bedą tanieć.Każda taka zmiana będzie też kosztować budżet. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin 24.03.10, 07:21 Piękne tereny budowlane. Myślę że natychmiast swoje brudne łapy wyciągnie po te tereny kościół katolicki, a radni natychmiast spełnią żądania przewodniej czarnej siły narodu. Gdzie my żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin IP: *.um.szczecin.pl 24.03.10, 09:21 Co ty się czepiasz do Kościoła. To chyba decydenci z ministerialnych gremiów o tym decydują. Kto się uwziął na Szczecin, aby wszystko zlikwidować. A u ciebie z myśleniem kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karałczan Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.10, 09:29 Jeśli mamy katolików 98% to przecież jasne, że wszystko przez nich. Zobacz na fora - te pozostałe 2% siedzi nieustannie w Internecie i nie ma czasu tak wszystkiego rozwalać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.10, 19:40 Masz rację, niestety. Natychniast przyjdą boromeuszki i powiedzą że chcą otworzyć filię szpitala tego z Wyzwolenia i natychmiast dostaną nieruchomości. Albo salezjanie których obiekty są niedaleko- też wyciagną łapy po ten teren. Jedni i drudzy są nienasyceni w kwestii dóbr materialnych, jak i cały kościół katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
fajny.kasik79 Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin 24.03.10, 09:31 Dla wielu problem rozwiązania 12 BZ to tylko okazja do poczytania artykułu w gazecie.Przynajmniej tak im się wydaje.Ale tak nie jest! Jest to żywy problem nas wszystkich! Ja sama mam koleżankę, której partner pracuje w 12 BZ.dziewczyna jest w ciąży, ma dobra prace w Szczecinie.I co teraz ma się wyprowadzać do lasu? Każdy z nas ma jakąs koleżankę, siostrę, kolegę itd których ten problem dotyczy...A znaczenie gospodarcze??? Stoczni już nie ma-co jest bardzo odczuwalne w regionie.Co dalej? Ja sama prowadzę firmę usługowa i wiem dskonale jak to wygląda.Jeśli padną następne wielkie zakłady w pracy w regionie to trzeba się liczyć ,ze padnie też i wiele małych przedsiębiorców bo nie będzie miał kto kupowac, chodzić do fryzjera itd itp. Czy ktoś kto podejmuje decyzje na szczeblu administracji rządowej w ogóle jest zorientowany jak wygląda sytuacja w Szczecinie? Najwyraźniej nie!!! Tłumaczenie, ze żółnierze powinni być bliżej poligonu...Bzdura-a ilez oni czasu spędzaja na tych poligonach? Są tam raz lub dwa do roku. Strach myślec co będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
as9943 Przestrzegałem że na PO w centralnych sięnie głos 24.03.10, 09:49 mówiłem .Ze partia ktorej dwór wywodzi się z Gdańska będzie swojego naturalnego konkurenta Szczecin osłabiać dowód zobaczcie kto rządzi w zachodniopomorskim KOSZALIN.PO ma polityke rozwojowo-dyfuzyjną 6-7 miast i nie jest w nich Szczecin.WG NICH MY MUSIMY CZEKAĆ NA ROZWÓJ Poznania i ich bogactwo spłynie na nas.Taką mają koncepcje i co zrobić? Kadra wojskowa poparła PO i strzeliła sobie w stopę.Jak głupio wybieracie nie patrząc co to znaczy dla regionu co działacze danej partii znaczą na szczeblu centralnym to mamy efekty.Żaden działacz PO dzisiaj nie spyta się o wasze sprawy swoich szefów bo nic nie znaczy i boi się zadać niewygodne pytania.Zdaje się Zaremba pytał i jak skończył widzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 10:09 Albo pochować tam jakiego cadyka ( Cadyka? ) będzie dużo miejsca dla owiedzających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: Szpital Wojskowy nastepny w kolejce? n/t IP: *.chello.pl 24.03.10, 16:44 Mimo wszystko , szkoda ! Bo to też jakaś siła była, wycofanie takiego garnizonu to też osłabienie psychiczne i finansowe miasta. Pan psychiatra nie ma na nic wpływu, ta zmiana struktur wojska też nie polega na wojsku zawodowym Za jego plecami jest jakaś wojna , przerzuca się to na opluwanie w TV. On nie ma o niczym pojęcia . Ale przypomnijcie sobie szanowni państwo , na kogo głosowaliście . Odpowiedz Link Zgłoś
jahve upadek szczecina 24.03.10, 20:47 2 tyś dobrze zarabiających ludzi którzy płacą w szczecinie za życie, jedzenie i picie, kino i teatr opuści miasto pomyślcie co to oznacza dla budżetu tej metropolii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Doktor psychologii klich leczy Szczecin z cudów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 20:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as PO wyborach odchudzanie urzędów brak wpływów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 21:04 do tej pory urzędnicy się madrzyli że stocznia pada to nic ,nie POmyśleli że żyją z podatków.Rząd nie przewiduje żadnych działań osłonowych bo najlepszy w Europie min finansów dostaje od KE sturchańce zlikwidować NADMIERNY DEFICYT.Biedak nie ma gdzie zamiatać kosztów a tu wybory idą za wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik może 500 urzędników z U.Marszałkowskiego na poligo IP: *.szczecin.mm.pl 24.03.10, 22:07 Może by tak wysłać tę nieudolną bandę POciotków na poligon za tym wojskiem, żeby dochodów szukała? Dobili miasto niedouczeni smarkacze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Doktor psychologii klich leczy Szczecin z cud IP: *.chello.pl 25.03.10, 16:26 TO PSYCHIATRA!!!!!!!!! Z RESZTĄ NIE UPRAWIA ZAWODU OD 17 LAT JAK SAM POWIEDZIAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
dunik_sky Re: Odwrót 12. BZ. Armia całkiem pognębi Szczecin 31.03.10, 16:50 a teraz jeszcze ta gigantyczna afera w armii Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby nic, poza tragedią wielu rodzin 01.04.10, 12:48 i znowu życie na walizkach, konflikty rodzinne, dzieci tęskniące za "weekendowymi" tatusiami i kobiety zostające w Sz-nie ze względu na pracę - nie ośmieszajmy się - w Budowie możliwość zatrudnienia w kanjpce czy mięsnym (i koniec infrastruktury zatrudnieniowej)będzie z pewnością kusić "miejscowych" bo przeciez nie kobiety, które harowały lata, żeby ustabilizowac własną pozycję zawodową. Pan psychiatra (wiadomo o kogo chodzi) przed zabraniem się za rewelacyjne pomysły - winien zająć się problemem zawodowym, a nie innowacjami ze sfery marzeń nt. "amerykańskiego wzoru miasteczek wojskowych" i zrobić porządek we włsnym gnieżdzie. Z calym szacuenkiem do p. Gą..ra - ale jego doopsko jest bezpieczne w DWL i żona z dziećmi na banicję nie jest zmuszona - więc może wciskać te słodkie pierdy gryzipiórkom - jakie to oszczędności wynikają z przeprowadzek w sąsiedztwo poligonów. Chyba zapomniał ile kasy poszło na renowacje, remonty, wyposażenie, etc. w obecnych jednostkach. No i teraz w Szczecinie wzrośnie wskażnik rozwodowy, terapeuci zaczną zacierać ręce na kasę. Pan psychiatra się rozpędził i zapomniał, że oprócz 20 i więcej letnich kredytów zaciągfanych na mieszkania, przy zarobkach żołnierzy zawodowych, żony podreperowują budżety domowe, żeby żyć chociaż przeciętnie... W ramach przeprowadzki do pipdówek dolnych - Panie psychiatro - bierz się pan za wszęcice trybu odszkodowawczego lub dwukrtone zwiększenie stawek wg. ustawy pragmatycznej - jako, że żołnierz pozostanie jedynym żywicielem rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby p.s 01.04.10, 12:58 Chcę zobaczyć te miejsca w przedszkolach i szkołach dla dzieci żołnierzy w pipdówach dolnych ... bo w tym zakresie psychiatra i DWL też cierpi na amnezję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhu Re: p.s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 13:53 w Złocieńcu przedszkole i szkoła (podstawowa i gimnazjum) jest tuż przy osiedlu wojskowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: p.s 01.04.10, 13:59 i oczywiście nagły napływ średnio 2 tys dzieci problemu nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhu Re: p.s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 14:20 Z tymi 2000 to lekka przesada, myślę,że najwyżej 600-700. Trzy szkoły podstawowe i 2 gimnazja na szczycie wyżu demograficznego radziły sobie z większą ilością dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: p.s 01.04.10, 14:48 i żaden stres dla żadnego dziecka - oczekującego przenosiny. To oczywiście można mnożyć, ale nie zmienia to przyczyny tragedii wielu rodzin. CO do lizby dzieciatych skoro prowadzisz ewidencję "dzieciatych" w jednostce to pochwal się jeszcze jak wypadła ankieta - bo ludzie mają poważny problem. Choć statystyka przy założeniu, że tylko 600 ma jedno dziecko jest tez chyba grubo zaniżona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhu Re: p.s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.10, 15:18 Zdecydowanie nie demonizowałbym tych przenosin do garnizonu w Złocieńcu czy Choszcznie. Jeszcze 15 lat temu było tam więcej żołnierzy i ich rodzin niż ma być teraz po reorganizacji. To nie koniec świata. Tam też żyją ludzie. Podejmując pracę w wojsku prZeciez wszyscy się z tym liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: p.s 01.04.10, 19:12 A moje subiektywne odczucie jest takie, że nie do końca wiesz o czym mówisz albo nie znasz realiów życia rodzin wojskowych (aczkolwiek wędrówki ludów zawsze były - przy czym WCZEŚNIEJ istniały mieszkania kwaterunkowe i brak przymusu kupna mieszkania) albo też znasz je bardzo dobrze, ale problem ciebie nie dotyczy bądż osiągniesz na tym korzyści. Dramat jest JEDEN EWIDENTNY. Życie weekendowe rodzinne lub rezygnacja kobiet z pracy i zero zatrudnienia w zapyziałych wiochach. Kto i za co utrzyma rodziny żołnierzy w tej sytuacji? Kto zapewni komfort psychiczny dzieciom podczas rozstań? Bo co innego iść na emeryturkę za 2-4 latka i mieć wszystko w doopsku, co innego wizja takiego życia na kolejnych lat 15. I oczywiście nie ulega wątpliwości, że parcie na rozpirzenie kadrowe 12-tej jest ewidentne. Ośmieszanie się decydentów, że wiadomo im to od teraz jest co najwyżej ŻENUA, skoro doskonale o tym wiedzą od pażdziernika ubiegłego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr humbolt Re: p.s IP: *.chello.pl 01.04.10, 14:05 Budowo to przed wojną jedna z największych jednostek paramilitarnych do szkolenia przyszłych ssmanów. Potężne grodzisko z pogańskimi elementami Po wojnie LWP nie wiele tam zmieniło w architekturze , bo ten socrealizm idealnie pasował,. Odpowiedz Link Zgłoś