Dodaj do ulubionych

Ile podpisow?

24.02.04, 09:09
proponuje, aby przedstawiciel KRS zechcial Nam przekazywac na biezaco ile
podpisow juz udalo sie zebrac.
Moze bedzie to dla Nas dodatkowe wyzwanie, abysmy pomogli je jak najszybciej
dozbierac no i sie moze przy okazji "nakrecimy".

to ile po pierwszym dniu? 600?

pozdrawiam,
albert_c
Obserwuj wątek
    • Gość: Tam i tu ale razem Re: Ile podpisow? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 09:57
      600? marzenie scietej głowy <lol>
      Pewnie dane beda niezle podkoloryzowane i do tego słowa otuchy w stylu "wiele
      osob wzieło karty do domu aby przekazac znajomym" hweheheh zabawa na całego
      <lol>
      • albert_c Re: Ile podpisow? 24.02.04, 10:09
        Gość portalu: Tam i tu ale razem napisał(a):

> 600? marzenie scietej głowy <lol>

* he, he, Twoj nick swiadczy chyba o tym, ze glowa oddzielila sie od Twego
        tulowia:)

> Pewnie dane beda niezle podkoloryzowane i do tego słowa otuchy w stylu "wiele
        > osob wzieło karty do domu aby przekazac znajomym" hweheheh zabawa na całego
        > <lol>

* no i wlasnie chcialbym wiedziec na czym stoi KRS i czy chlopaki
        oragnizacyjnie wszytsko spinaja i czy czasu im starczy, bo zarzekali sie w
        prasie ze planuja wszystko na 40 dni, a to niezbyt wiele czasu.

pozdrawiam,
        albert_c
        • Gość: e.beata wczoraj - 1078 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 10:52
          • albert_c Re: wczoraj - 1078 - super wynik n/txt 24.02.04, 10:54
            • skuter70 Re: wczoraj - 1078 - super wynik -taki sobie 24.02.04, 10:56
              powiedzmy , z eprzez kilka dni dzuienna "zbiorka" bedzie rosla a potem spadnie
              na leb na szyje
              • Gość: Rychu Re: wczoraj - 1078 - super wynik -taki sobie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 11:13
                Jesli to był ten booom to juz dzis mozecie zwijac swoje stoliczki i zapomniec o
                wzroscie popularnosci w rankingach przedwyborczych :p

Tylu niby z utesknieniem czekało aby zlozyc podpis a tu uuu... 1000 osob czyli
                tyle ile w najgorszych czasach Pogoni chodzilo na mecze.

A moze rozstawicie swoje stoliczki na stadionie Pogoni przy okazji pierwszego
                meczu? :p Kibiców Pogoni bedzie ok.10 000 :D
                • albert_c Re: wczoraj - 1078 - super wynik -taki sobie 24.02.04, 11:20
                  Gość portalu: Rychu napisał(a):

Tylu niby z utesknieniem czekało aby zlozyc podpis a tu uuu... 1000 osob czyli
                  > tyle ile w najgorszych czasach Pogoni chodzilo na mecze.
                  >

* organizatorzy maja jeszcze 59 dni, wiec spoko nie przejmuj sie za bardzo dla
                  wlasnego dobra, a czasy z 1000 kibicow moga jeszcze wrocic:(
                  a co powiesz jak bedzie 40 tys podpisow (chyba tylu kibicow na stadionie nie
                  doczekasz, co?)

pozdrawiam,
                  albert_c
                  • Gość: TC Re: wczoraj - 1078 - super wynik -taki sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 11:26
                    Jestem przeciw Jurczykowi (i sam zbieram podpisy - na razie 23) ale coraz
                    bardziej jestem też przeciwko matołom z PO.
                    Szmaciarze rece precz od Pogoni!!!
                    • albert_c Re: wczoraj - 1078 - super wynik -taki sobie 24.02.04, 11:29
                      Gość portalu: TC napisał(a):

> Jestem przeciw Jurczykowi (i sam zbieram podpisy - na razie 23) ale coraz
                      > bardziej jestem też przeciwko matołom z PO.
                      > Szmaciarze rece precz od Pogoni!!!

* czytalem Cie w kilku watkach, ale wciaz nie swiece co Ty masz do PO, bo
                      ciagle cos do nich piejesz.
                      chcialoby sie rzec co ma piernik..., ale moze cos ma, a ja nie wiem.

pozdrawiam,
                      albert_c
                      • Gość: TC Platfusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 11:51
                        > czytalem Cie w kilku watkach, ale wciaz nie swiece co Ty masz do PO, bo
                        > ciagle cos do nich piejesz.

Najważniejsze jest odwołanie Jurczyka i niedobre jest to że kilku bojków z PO
                        robi z tego kampanię wyborczą dla siebie. A już totalną głupotą i działaniem na
                        szkodę referendum jest występowanie przeciwko kibicom Pogoni. Ja też jestem
                        kibicem Pogoni (od 4 roku życia) i jak taki platformers typu rrado pisze że
                        Pogoni może nie być to ja sram na taką partie polityczną jak PO. I robie to
                        publicznie tak jak oni wycierają sobie gemby Pogonią.
                        I tyle.
                        • albert_c Re: co do po 24.02.04, 12:00

> A już totalną głupotą i działaniem na szkodę referendum jest występowanie
                          przeciwko kibicom Pogoni. Ja też jestem kibicem Pogoni (od 4 roku życia) i jak
                          taki platformers typu rrado pisze że Pogoni może nie być to ja sram na taką
                          partie polityczną jak PO. I robie to publicznie tak jak oni wycierają sobie
                          gemby Pogonią. I tyle.

* rado z PO? no nie w to nie wierze, a Ty wciaz swoje mimo iz Cie tyle razy
                          zapewnial w osobnym watku, ze on nie PO tylko rado sam w sobie jest.
                          ja nie slyszalem aby ktos z wladz Po w Szczecinie cos zlego mowil o kibicach i
                          pogoni, a rado postawil tak prowokacyjna teze, bo chodzilo mu glownie o ta
                          niezdrowa atmosfere jaka ponuje od jakiegos czasu wokol pogoni.

pozdrawiam,
                          albert_c
                          • Gość: TC Re: co do po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 12:18
                            Ja wiem kto się kryje pod ksywką rrado.
                            I jest on członkiem PO.
                            • albert_c Re: co do po 24.02.04, 12:23

> Ja wiem kto się kryje pod ksywką rrado.
                              > I jest on członkiem PO.

* alez uparty jestes. mam nadzieje, ze rado tez wie kto sie kryje pod nickiem
                              rado, no lae teraz nie odpowie, bo na urlopie jest (wykonczylo go widac
                              ostatnio to forum).
                              w watku o pogoni Ana wzywa Cie odpowiedzi.

pozdrawiam,
                              albert_c
                            • Gość: powolniak Re: co do po IP: *.espol.com.pl 24.02.04, 13:23
                              Nie wiesz komuchu, kto kryje się pod tą ksywką. I nie kłam bezczelnie. To, że
                              twoja partia ma rekordowo niskie poparcie, to nie znaczy, że masz patent na
                              głupotę w tym mieście.
                            • Gość: Ana kto? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 13:23
                              jak wiesz,to powiedz po prostu,zamiast puszyć się w samotności...
                        • Gość: Ana kilka spraw do TC... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 12:35
                          tc,pogonią interesują się wszystkie partie mniej wiecej w takim samym stopniu
                          (czyli żadnym).jedyny wyjątek to pzpr nieboszczka(czesny).dlatego twoje uwagi o
                          po są niezrozumiałe.czy naprawdę musisz je wtryniać do każdego wątku,kompletnie
                          bez związku z jego tematem?po drugie...nie czujesz sie schizofrenicznie,w
                          związku z poparciem jurczyka przez piłkarzy?wszak piszesz,że sam zbierasz
                          podpisy przeciw?po trzecie uważaj na ortografię....a!miałaeś rrado
                          zdemaskować...
                          • Gość: powolniak Re: kilka spraw do TC... IP: *.espol.com.pl 24.02.04, 13:24

Gość portalu: Ana napisał(a):

> dlatego twoje uwagi o po są niezrozumiałe

Ana, TC jest działaczem SLD. Przyznał się w którymś wątku...
                          • Gość: TC Re: kilka spraw do TC... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:48
                            po czwarte ana masz miałki umysł skoro wypominasz mi ortografię...

PO samo się wtrynia do każdego wątku.
                            • Gość: Ana tc zwariowałeś? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 13:08
                              ja mam miałki umysł,bo ty jesteś niedouczony i sadzisz byki ortograficzne?
                          • Gość: TC Re: kilka spraw do TC... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:52
                            ps. co mnie obchodzi kilku piłkarzy (4)... oni do klubu przychodzą i odchodzą.
                            "Szczecińscy" piłkarze się nie wypowiedzieli na ten temat.
                            A Pogoń w Szczecinie była jest i "mam nadzieję" będzie zawsze.

A czy ty z powodu tego że Piskorski jest złodziejem i aferzystą to uważasz z
                            tego powodu że reszta PO to też złodzieje i afeżyści? (celowo prze "ż")

• albert_c Re: kilka spraw do TC... 24.02.04, 17:57

> ps. co mnie obchodzi kilku piłkarzy (4)... oni do klubu przychodzą i odchodzą.
                              > "Szczecińscy" piłkarze się nie wypowiedzieli na ten temat.
                              > A Pogoń w Szczecinie była jest i "mam nadzieję" będzie zawsze.
                              > > A czy ty z powodu tego że Piskorski jest złodziejem i aferzystą to uważasz
                              z > tego powodu że reszta PO to też złodzieje i afeżyści? (celowo prze "ż")
                              >

* Tc do kogo to piejesz? i skoncz w koncu z ta po, chyba nikogo to nie
                              obchodzi, a ty uporczywie wszystkim taka faze wciskasz i wszedzie po widzisz.
                              co ci czlowieku? jakies kompleksy czy cos? daj juz spokoj, plis.

pozdrawiam,
                              albert_c
                              • Gość: TC Re: kilka spraw do TC... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 18:54
                                > jakies kompleksy czy cos?

nie

> daj juz spokoj, plis.

też nie
                                • Gość: Ana Re: kilka spraw do TC... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 13:13
                                  to przynudzaj dalej...
                      • Gość: Rychu Re: wczoraj - 1078 - super wynik -taki sobie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 12:34
                        PO a coz to PO proponuje ludziom?!
                        Moze na poczatek co to PO zrobi z Pogonia jesli Ptak odejdzie ze Szczecina?
                        Jakas alternatywa? Czy po prostu tak jak ze wszystkim - rozpieprzymy a pozniej
                        zobaczymy co z tym zrobic.Spalic wszystko bo z nami (PO) musi byc juz tylko
                        lepiej.Wszyscy sa "be" tylko nie my (PO)
                        Pogon to tylko jeden z przykladów.Ot taki,pierwszy lepszy z brzegu.
                        Problemu Pogoni nie mogli jak dotad rozwiazac Rujnowicze i Kocmiele i inni a co
                        zrobi dzielne PO? :p
                        • albert_c Re: wczoraj - 1078 - super wynik -taki sobie 24.02.04, 12:43
                          Gość portalu: Rychu napisał(a):

> Moze na poczatek co to PO zrobi z Pogonia jesli Ptak odejdzie ze Szczecina?

* a dlaczego mialby odejsc? nie rozumiem, to co Twoim zdaniem ta synekura jaka
                          jest czesny to w ramach kontraktu dostal ptak i jak nie bedzie czesnego na
                          stolku wice to on Twoim zdaniem nie bedzie juz chcial bazarow w Szczecinie
                          robic, a przy okazji pilki noznej?

i kolejny typ jestes, ktory przy okazji przyczepil sie do PO. a co oni maja z
                          ta pogonia to ja wciaz nie rozumiem. i tak w ogole to Ty wciaz o tej pogoni
                          tak, ze watki Ci sie myla.

pozdrawiam,
                          albert_c
                          • Gość: e.beata Re: wczoraj - 1078 - super wynik -taki sobie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 13:55
                            albert, albo:
                            -oni są już tak Pogoniowi... Po .... Po..., że im się wszystko z PO kojarzy ;-).
                            -nie orientują się za bardzo w nazwach innych partii, tylko tę pamiętają. W
                            pamięć dzięki "PO-goń" się wgryzła.
                            -i tak wiedzą lepiej gdzie rado należy ;-))), niektórzy tak już mają, jak się
                            uprą nie ma silnych ;-))).
                            -też mnie któryś w Platformie umieścił ;-). Widocznie dla kibica - jak nie z
                            nami to wróg! ;-) A że na wroga sobie Platformę wybrali??! Ich wola ;-)) I
                            postęp, mogli przecież żyda ;-))
                            • vojciech Re: wczoraj - 1078 - super wynik -taki sobie 25.02.04, 23:19
                              Gość portalu: e.beata napisał(a):

> -też mnie któryś w Platformie umieścił ;-). Widocznie dla kibica - jak nie z
                              > nami to wróg! ;-) A że na wroga sobie Platformę wybrali??! Ich wola ;-)) I
                              > postęp, mogli przecież żyda ;-))

A może po prostu jak nie rozumieją, co się do nich mówi, to zwalają na PO. Tak
                              jak Lepper w sejmie: Panie Balcerowicz, ja nie rozumiem, co pan mówi, pan musi
                              odejść :)
    • enancjo Re: Ile podpisow? .. BRAVO ... 24.02.04, 11:07
      Enancjo
      • Gość: Ana Re: Ile podpisow? .. BRAVO ... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 11:24
        to masa ludzi!zaczynam wierzyć,że coś z tego wyjdzie.podpisuję dzisiaj...
      • Gość: e.beata Re: Ile podpisow? .. BRAVO ... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 11:24
        Jak tam kwiat inteligencji - studenci??
        Są listy na uczelniach, w akademikach?
        • skuter70 Re: Ile podpisow? .. BRAVO ... 24.02.04, 11:33

> Są listy na uczelniach, w akademikach?

a czy mieszkaniec akademika ma prawo glosu w szczecinie?
          serio pytam bo nie wiem
          • Gość: e.beata Re: Ile podpisow? .. BRAVO ... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 11:38
            Masz rację, trza mieć meldunek stały w grodzie gryfa.
            No ale liczę na mieszkańców zameldowanych i studiujących ;-)
          • albert_c Re: Ile podpisow? .. BRAVO ... 24.02.04, 11:38
            skuter70 napisał:

>
            > > Są listy na uczelniach, w akademikach?
            >
            > a czy mieszkaniec akademika ma prawo glosu w szczecinie?
            > serio pytam bo nie wiem

* moze miec, bo moze byc zarejesrrowany jako wyborca w Szczecinie, tylko ze ja
            nie wiem czy dotyczy to tez wyborow lokalnych czy tylko ogolnopolskich (tak
            bylo chocby w referendum dot. UE kiedy to urny staly w akademikach). wiaze sie
            z tym troche formalnosci.
            ale wydaje mi sie ze zamijscowi nie maja prawa glosu w wyborach lokalnych, bo
            sa zameldowani poza granicami danego okregu wyborczego.

pozdrawiam,
            albert_c
    • Gość: qwer Re: Ile podpisow? IP: 217.153.4.* 24.02.04, 12:58
      Zebrałem 12 podpisów w 15 minut - mam nadzieję, że innym idzie podobnie. Co do
      polemik z fanami Pogoni, to może sobie je odpuścimy, skupiając się na głownym
      celu jakim jest odwołanie Jurczyka. Nie mam nic do kibiców Pogoni (kibiców, nie
      chuliganów), ale może mi wyjaśnicie, co takiego dla tego klubu zrobił Jurczyk?
      Przecież Ptak ze swoim kumplem nie pojawili się w Szczecinie z miłości do tego
      miasta czy klubu piłkarskiego, tylko dlatego, że zwietrzyli tu dobry interes
      (jeśli tak w ogóle można określić plany budowy kolejnego targowiska).
      Przypomnijecie sobie, co Ptak zrobił z ŁKS-em. Jak tak dalej pójdzie, to samo
      będzie z Pogonią (czego oczywiście nie życzę). Szczecin przeżyje bez Pogoni,
      Pogoń bez Szczecina - nie, dlatego - jeśli jest was taka rzesza - zbierajcie
      podpisy i idźcie na referendum. A to, czy po magazynierze będzie rządził
      przedstawiciel lewicy, prawicy czy innej opcji politycznej, zależy tylko od nas,
      wyborców. Może tym razem nie będzie takiej plamy, jak przy wyborach Jurczyka.
      Pozdrawiam prawdziwych fanów Pogoni i wszystkich kochających to miasto (lub
      przynajmniej darządych je sympatią).
      • Gość: Ana nareszcie! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 13:06
        qwer,pod twoim postem podpisuję się oburącz...
        • albert_c Re: Ile podpisów dnia 25.02.04? 25.02.04, 09:56
          otrzymalem wczoraj informacje, ze udalo sie juz zebrac okolo 2600 podpisow.
          moze ktos to potwierdzic.

pozdrawiam,
          albert_c
    • referendum Stan na 24 lutego 25.02.04, 10:13
      Witam forumowiczow

Na zakonczenie wczorajszego dnia mielismy juz zebrane 2678 podpisow. Mamy takze
      realne perspektywy na duzo wiecej w najblizszych dniach.
      Jednoczesnie dodam ze jest to wynik uzyskany w ciagu zaledwie dwoch dni i to w
      trudnych warunkach atmosferycznych (wiatr, przenikliwe zimno a dzisiaj dochodzi
      jeszcze snieg) i w sytuacji niewystarczjacej ilosci wolontariuszy. Dlatego ten
      wynik bardzo cieszy.

Komitet Referendalny Szczecinian
      Piotr B.
      • albert_c Re: Stan 2678!!!! 25.02.04, 10:27
        dzieki za odpowiedz.
        czy moglbys rowniez podawac info gdzie bedziecie stac danego dnia. jestem
        przekonany, ze czesc ludzi wlasnie z forum moze sie dowiedziec gdzie ma sie
        udac, aby zlozyc podpisy. tym bardziej, ze jak na razie - z tego co piszesz -
        wynika ze brak Wam wolontariuszy, czyli pewnie jeszcze nie jestescie jakos tak
        super rozlokowani na miescie.

pozdrawiam,
        albert_c
        • Gość: e.beata Re: Stan 2678!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 10:50
          A moze stoliki mobilne. Co tydzień w innym miejscu?
          Czy można gdzieś dostarczyć pieniądze na plakaty, ulotki?
          Dużo dać nie mogę, ale ziarnko do ziarnka...
          • Gość: a.przewoda Re: Stan 2678!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 11:45
            Wszelkie informacje o sposobach wsparcia KRS uzyskać mozna w siedzibie Komitetu
            przy Al. Wojska Polskiego 21. Gotowe są juz druki, na których dokonywać można
            wpłat na konto KRS. Wszelka pomoc, nie tylko finansowa, będzie witana z
            największa wdzięcznością.

Pozdrawiam
          • referendum Re: Stan 2678!!!! 25.02.04, 14:12
            Dziekuje za zainteresowanie. To bardzo cieszy.

Gdzie nas mozna znalezc? To wszystko zalezy od ilosci wolontariuszy, a aura nam
            w tym nie pomaga. Wczoraj mozna nas bylo znalezc m.in. na pl. Grunwaldzkim,
            Basenie Gorniczym czy na Manhattanie. Ile punktow i gdzie bedzie danego dnia
            ciezko dokladnie przewidziec bo sytuacja moze sie zmieniac z godziny na
            godzine. Mozemy miec ich nawet 10 jednoczesnie, ale jak juz mowilem wszystko
            zalezy od ludzi i od pogody.
            Jesli jednak ktos nie wie gdzie nas znalezc, to mam dla takiej osoby dobra
            rade - zawsze w godzinach 10-18 jest czynne nasze biuro na Wojska Polskiego 21,
            jest to tuz obok Pizza Hut. Tam mozna zlozyc podpis a takze zglosic swa pomoc.
            Co do pieniedzy. Oczywiscie racja - ziarnko do ziarnka... Liczy sie kazda
            przyslowiowa zlotowka. A potrzebujemy pieniedzy doslownie na wszystko, bo to
            wszystko sporo kosztuje. Konto juz istnieje, szczegolow mozna sie dowiedziec w
            naszym biurze lub juz wkrotce na naszej WWW.

Komitet Referendalny Szczecinian
            Piotr B.
      • enancjo Re: Stan na 24 lutego.. jak milo sie czyta ..:)) 25.02.04, 11:30
        .. trzymam kciuki .. i pedzcie ludziska podpisywac
        bo im szybciej zbierze sie odpowiednia liczba podpisow
        tym lepiej .. szkoda czasu czekac ..
        Enancjo
        • piotr33k2 Re: Stan na 24 lutego.. jak milo sie czyta ..:)) 25.02.04, 13:20
          będzie cieplej ,będzie jeszcze lepiej .
          • Gość: e.beata skoro jest konto KRS... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 13:37
            ... to dlaczego tych cyferek nie ma jeszcze na forum????
            Co prawda dzisiaj spodziewana jest premiera strony www, ale nie każdy tam
            zagląda.
            • andrzej.przewoda Re: skoro jest konto KRS... 25.02.04, 13:53
              Nie jestem przekonany czy podawanie numeru konta na forum to najlepszy pomysł.
              Obawiam się, że mogłoby w krótkim czasie pojawić się więcej postów z różnymi
              cyferkami i powastałoby jedynie niepotrzebne zamieszanie. Trudno zakładać, że
              wszyscy będą mieli jednakowo zacne intencje. Całkowitą wiarygodność gwarantować
              będą wyłącznie materiały publikowane przez KRS. I dla dobra inicjatywy uważam,
              że tego trzeba się trzymać.
              Jeszcze raz pozdrawiam.
              • Gość: e.beata Re: skoro jest konto KRS... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 14:12
                Lewe konta zawsze mogą się pojawić niezaleźnie od tego, czy prawdziwe pojawi
                się na forum czy nie.
                • andrzej.przewoda Re: skoro jest konto KRS... 25.02.04, 14:26
                  Owszem, ale chyba lepiej żeby to prawdziwe obwieszczane było przez KRS. Nie
                  jestem reprezentantem Komitetu. Dzielę się jedynie znanymi mi informacjami.
                  • albert_c Re: skoro jest konto KRS... 25.02.04, 14:38
                    andrzej.przewoda napisał:

> Owszem, ale chyba lepiej żeby to prawdziwe obwieszczane było przez KRS. Nie
                    > jestem reprezentantem Komitetu. Dzielę się jedynie znanymi mi informacjami.

* Panie Andrzeju, tak bedzie na pewno najlepiej, bo na forum jednk zbyt wiele
                    anonimowosci i na pewno niepotrzebne sa Nam jakies zarty lub co gorsza swinstwa
                    zwiazane z kasa referendalna - po co ktos ma cos kombinowac.
                    rozumiem, ze nr konta bedzie na stronach www komitetu, wiec jak juz bedzie ten
                    nr na tej stronie wystraczy info na forum ze tam jest ten numer i pewnie ktos
                    kto bedzie chcial kase wplacic skorzysta z tego.

przypominam czlonkom komitetu i forumowiczom (a raczej przekazuje informacje),
                    ze nadwyzka kasy jaka pozostanie komitetowi referendalnemu musi byc
                    przeznaczona na cel charytatywny, wiec jak kasy bedzie duzo i nie pojdzie cala
                    na "zdjecie nariana z fotela" to pojdzie na jakis rownie zbozny cel.

pozdrawiam,
                    albert_c
                    • absztyfikant pytanie do sztabu 25.02.04, 18:53
                      Czy karty do zbierania podpisow (in blanco) bedzie mozna sciagnac ze strony
                      www.referendum.org.pl ?
                      • Gość: Marian Pażdzioch Re: pytanie do sztabu IP: *.ksiazat.v.pl 25.02.04, 20:39
                        pewnie tak. i to z podpisami.wystarczy powielić do sumy podpiswów 32,000 i
                        wysłać do PKW
                      • referendum Re: pytanie do sztabu 26.02.04, 10:40
                        absztyfikant napisał:

> Czy karty do zbierania podpisow (in blanco) bedzie mozna sciagnac ze strony
                        > www.referendum.org.pl ?

Nie. Kazda karta ma wlasny, unikalny numer.
                        Mozna je pobrac tylko z naszego biura.
                      • Gość: TC Re: pytanie do sztabu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 10:54
                        Kiedy będzie można zaciągnąć formularz ze strony www? Mam masę znajomych którzy
                        wracają późno z pracy i pozbierał bym od nich...
    • s_nitras 4150 do końca dnia 25.02.2004 25.02.04, 23:31
      Tyle właśnie zebrano, mimo fatalnej pogody i przemarźnięcia wolontariuszy.Jak
      przyjdą ciepłe dni realne jest zbieranie dziennie ok. 5000 podpisów dziennie.
      Dzisiaj można wystawić trzy, cztery stoliki. Ludzie nie wytrzymują zbyt długo
      na mrozie. Mniej ludzi porusza się też po ulicach. Sztab przygotowany jest na
      wystawienie 10 stolików.
      Zbierzemy te podpisy.
      S. Nitras
    • Gość: + UWAGA !!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.04, 01:25
      JUŻ 7 MLD LUDZI NA CAŁYM ŚWIECIE PODPISAŁO SIĘ POD WNIOSKIEM O ODWOŁANIA
      PREZYDENTA MIASTA SZCZECINA !!!
      • anaksymenes +ale na złych drukach i jeszcze raz trzeba zbierać 26.02.04, 01:34
        już jest ponad 4100
        • Gość: Marian Pażdzioch Re: +ale na złych drukach i jeszcze raz trzeba zb IP: *.ksiazat.v.pl 26.02.04, 08:00
          Zapytajcie Bergerową jak to się robi, albo starych towarzyszy.
    • Gość: SHP Re: Ile podpisow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 02:07
      Dziwię się trochę, że do odwołania kogoś tam potrzeba aż tyle zachodu. Wiem,
      demokracja.... Tylko, że.. wszelkie ośrodki badania opinii publicznej, które
      prowadzą ankiety, robią to, zdaje się, wśród tysiąca losowo wybranych osób.
      Błąd takich badań jest z reguły niewielki i prawdopodobieństwo, że wynik będzie
      taki sam przy 100 000 głosów jest bliski 100% (może 90 parę). Czytając teraz
      taki Głos Szczecinski: na 4000 głosujących osób, ponad 80% z nich jest za
      odwołaniem Jurczyka. Jeśli okaże się, że teraz wolontariusze uzbierają za mało
      podpisów, to Jurczyk znowu będzie się chichrał w swojej altance... Dużo osób
      jest aspołeczna i boję się, że te podpisy przedreferendlane nic nie zmienią.
      Obym się mylił..

POzdro
      Tomek

PS. Ktoś pytał, kto za to zapłaci. Dla mnie jest jasne: jeśli Jurczyk przegra,
      to powinien dostać po kieszeni, za to, że sam nie ustąpił, a jeśli wygra... no
      cóż...

• Gość: e.beata Re: Ile podpisow? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 10:22
        Panie Nitras gratuluję optymizmu ;-).
        Ale jz. w końcu nie ruszy KRS z informacją do ludzi, to nawet upały nie pomogą.
        Rozmawiałam z osobami, które w necie nie grzebią, prasy z powodów finansowych
        nie czytają nagminnie. Nie wiedzą o co chodzi z tym odwołaniem!!!
        • s_nitras 6100 na koniec 26.02.2004 26.02.04, 19:15
          • albert_c Re: 19% po 4 dniach! 27.02.04, 10:30
            juz sam ten wynik pokazuje ze spoleczenstwo potrzebuje referendum. tak szybkie
            zebranie podpisow dobrze tez rokuje na frekwencje w referendum.
            tak trzymac!

pozdrawiam,
            albert_c
            • enancjo Re: 19% po 4 dniach! 27.02.04, 10:40
              .. ach jak przyjemnie dowiedziec sie ze duzo zdrowego rozsadku
              w narodzie zostalo ...
              .. moze maly zaklad kiedy bedzie 50 procent .. ja stawiam ze do srody!!!
              Enancjo
              • dutchman Re: 19% po 4 dniach! 27.02.04, 11:56
                Lepiej zbierzcie tych podpisow pare tysiecy wiecej zeby nie bylo tak, ze PKW
                odrzuci troche ze wzgledu na jakies bledy i wtedy sie okaze ze za malo
                zostalo......
                pozdrowienia
                dutchman
                P.S. przyjemnie patrzec jak dziala demokracja ( nie zebym byl przeciwko
                Jurczykowi, chodzi o zasady )
                • Gość: Marian Pażdzioch Re: 19% po 4 dniach! IP: *.ksiazat.v.pl 28.02.04, 07:53
                  najlepiej drugie tyle.(nie żebym był przeciwko temu kabaretowi tylko dla zasady)
              • albert_c Re: 19% po 4 dniach! 27.02.04, 12:02
                enancjo napisał:

> .. ach jak przyjemnie dowiedziec sie ze duzo zdrowego rozsadku
                > w narodzie zostalo ...
                > .. moze maly zaklad kiedy bedzie 50 procent .. ja stawiam ze do srody!!!
                > Enancjo

* zaklad przyjety: ja stawiam, ze 50% bedzie w srode na koniec dnia:)!!!!

• Gość: e.beata 50% -> 8 marca. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 14:15
                • Gość: ewelina Re: 19% po 4 dniach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 14:18
                  Byłam wczoraj się podpisac i przeżyłam szok: czekałąm w kolejce!!! Gdy
                  rozwiązala się dyskusja na temat ilości zebranych głosów, jedna przesymaptyczna
                  emerytka najpier powiedziała, ze ona już pierwszego dnia się podpisała, a potem
                  spytała czy może jeszcze raz. :))))))
                  • mike102 Re: 19% po 4 dniach! DUBRZE IDZIE!!! 27.02.04, 18:31
                    Bylem w Szczecinie w srode doslownie przez pare godzin, ale przed wyjazdem
                    jeszcze polecialem z dowodem na pl. Grunwaldzki sie podpisac!

Oby tak dalej!!!

• s_nitras 8136 do końca 27.02.2004 27.02.04, 18:51
                      • Gość: k-llusia Re: Nitras na prezydenta IP: *.teleton.pl 27.02.04, 20:02
                        A kto po Jurczyku? Juz panowie z komitetu wybrali? Manipulujecie ludzmi, jak
                        sie da! W imie wlasnych partykularnych interesow!!! Obrzydlistwo. Szczecin
                        ginie od lat - do tego przylozyli rece poprzedni prezydenci i wiekszosc obecnej
                        Rady Miasta. Szkoda ze nikt nie chcial odwolania Wieczorka, Sochanskiego,
                        Runowicza, ktorego jedyna zasluga dla miasta byl wLoski kon. Zbyrzyc i odowlac
                        latwo, ale co potem? Litwinski czy pani Lubinska? Nietras a moze Napieralski? A
                        moze pani Jacyna? Z niecierpliwoscia czekam na zlosliwe riposty ha ha
                        • Gość: piotruś co tam IP: 80.48.19.* 27.02.04, 20:32
                          szczeże przyznam że jest to irytujące ze dopiero teraz powstał "ruch społeczny"
                          który dba o szczecin,ale mam nadzieje że jakaś tam swiadomość u ludzi zostanie,
                          ze zawsze jest możliwość!!!! a może taki "ruch społeczny" nigdy nie zaniknie i
                          zawsze będzie czuwał (pobożne życzenia co?)
                          zdrugiej strony chciałbyś tak siedzieć i przypatrywac temu się co robi dziedek?
                          przeciesz sposób na strusia to nie sposób na żądzenie miastem!!!
                          a kącząc moim kandydatem na prezydenta bedzie Pan Litwiński - wieże w młodość i
                          rozsądek i mam nadzieje że się nie zawiode

pozdrawiam

• Gość: k_llusia Re: Ruch spoleczny dobre sobie!!! IP: *.teleton.pl 27.02.04, 22:07
                            Gdz trzeba cos podpisywac to zawsze znajdzie sie grupka ciemnoty, gorzej gdz
                            przyjdzie wybierac, Pani Krysi to sie bedzie podobal taki jeden bo ladnie
                            uczesany, Zosce bo ma ladny garnitur i nie czyta z kartki a Bronce, bo ksiadz
                            mowil ze ten dobry. Ludzie nie chodza do wyborow, jedznie SLD ma zawsze swoj
                            betoniarski elektorat - marksistowsko-leninowski miot pojdzie zawsze. No i
                            oczwiscie emeryci i rencisci, tak z nudow. Ale zapytajcie tych co tak
                            podplatuja do stolikow czy maja wizje Szczecina - zaden nie odpowie, bo jej po
                            prostu nie ma. A i tak nowym prezydentem zostanie koles z partyjnego rozdania.
                            Ten, ktory ma ladniejszy garnitur i bardziej niebieskie oczy i piekniej
                            opowiada wytarte juz slogany.
                            • Gość: Marian Pażdzioch Re: bzdury opowiadasz. IP: *.ksiazat.v.pl 27.02.04, 22:52
                              to "Prywatne Referendum" to najlepszy kabaret jaki oglądałem w ostatnim czasie.
                          • Gość: Marian Pażdzioch Re: co tam IP: *.ksiazat.v.pl 28.02.04, 08:05
                            więc "kącz" i wracaj do klasy.
                      • Gość: Marian Pażdzioch Re: 8136 do końca 27.02.2004 IP: *.ksiazat.v.pl 28.02.04, 08:01
                        aż tyle kurka wodna!! no,no. Ciekawe ile przesympatycznych staruszek
                        zdublowało podpisy.
                    • Gość: Marian Pażdzioch Re: 19% po 4 dniach! DUBRZE IDZIE!!! IP: *.ksiazat.v.pl 28.02.04, 07:57
                      jejku!, a może byś się przeleciał jeszcze raz DUBRZE IDZIE?
    • Gość: + UWAGA!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 23:11
      JUŻ
      76000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
      • Gość: 8136 Re: UWAGA!!!!!!!w 5 dni 8136 podpisów. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 10:57
        w 5 dni zebrano 8136 podpisów
        • albert_c Re: ile podpisow na dzien 1 marca? n/txt 01.03.04, 09:53
          • rrado 9350 01.03.04, 10:10
            w poniedz rano. pozdrawiam rado
            • Gość: SLD Re: 9350 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 11:26
              TO bardzo słaby wynik. Chyba bez pomocy SLD i FMS się nie obejdzie. To my
              przypieczętujemy te 32 tyś. :D
              • albert_c Re:SLD 01.03.04, 11:28
                Gość portalu: SLD napisał(a):

> TO bardzo słaby wynik. Chyba bez pomocy SLD i FMS się nie obejdzie. To my
                > przypieczętujemy te 32 tyś. :D

* poczekajcie na slaby wynik...na pewno sie doczekacie go:)

pozdrawiam,
                albert_c
                • Gość: SLD Re:SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 11:45
                  Bardzo chętnie zasiądziemy w parlamencie jako opozycja (to nam zagwarantuje
                  betonowy elektorat - w końcu to też obywatele :D). Pooceniamy rządy PO, PiSu i
                  Samoobrony. Och będzie takie pole do popisu (sic!).Kaczyński ministrem
                  sprawiedliwości pod hasłem - wszyscy pod sąd i do ciupy! No a na trybunie
                  sejmowej błyskotliwe expose premiera Rokity.

Krzyżyk na drogę! :D
                  • Gość: Ana Re:SLD IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 12:30
                    sld,coś ci się pomyliło,my tu ie mówimy o parlamencie.a co do"bardzo chętnie
                    zasiądziemy w opozycji"...to nie tyle wasza chęć,tylko konieczność...i bardzo
                    dobrze...
              • rrado Re: 9350 01.03.04, 11:30
                Gość portalu: SLD napisał(a):

> TO bardzo słaby wynik. Chyba bez pomocy SLD i FMS się nie obejdzie. To my
                > przypieczętujemy te 32 tyś. :D

slaby? nio nie wiem w tydzien to mi wyglada bardzo ladnie. a co do sld to wy
                juz pokazaliscie co was obchodzi to miast rzadzac razem z jurczykim za
                pierwszym razem i teraz odmawiajac poparcia referendum zarzadzonego przez rade.
                i tak jestescie skompromitowani niezaleznie od tego czy sie wlczycie czy nie.
                jakies tam wasze kc zbiera sie zdaje sie dopiero w czwartek i bedziecie sie
                naradzac co zrobic. mysle ze pierwsze decyzje zaczniecie podejmowac po
                przekroczeniu 20 tys. cwaniczki jak zwykle. pozdrawiam rado
                • Gość: SLD Re: 9350 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 11:36
                  Jest dokładnie tak jak napisałes.
                • Gość: Ekspans Re: 9350 IP: 62.233.173.* 01.03.04, 11:55
                  Rado masz 100 % racji Komuna Szczecińska to dobre cwaniaczki jak zwykle tylko
                  debatują bardzo długo potrafią debatować i pięknie ubarwiać świtlarniane
                  słowa.To SLD i tylko SLD ponosi pełną odpowiedzialność za stan naszego miasta.
                  To SLD wypromowało Jurczyka na prezydenta za pierwszej jego kadencji.
                  Dziękujemy wam komuchy za grę jaką prowadzicie aby tylko zostać przy korycie.
                  Precz z SLD mam was dość komuchy !
                  • Gość: SLD Re: 9350 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 12:49
                    Już się wystrzelałeś? Tak szybko?
                    • albert_c Re: czy juz jest ponad 10 tysiecy? 02.03.04, 09:10
                      pytam, bo na stronie KRS widnieje liczba ponizej 10 tysiecy.

pozdrawiam,
                      albert_c
                      • rrado 10.185 02.03.04, 09:27
                        albert_c napisał:

> pytam, bo na stronie KRS widnieje liczba ponizej 10 tysiecy.

jest ponad 10. 10.185 dokladnie. nie wiem czemu na stronie nie aktualizuja tego
                        na czas. a powinni. pozdrawiam rado
                        • albert_c Re: 10.185 = 31,83% potrzebnych podpisow! 02.03.04, 13:57
                          rrado napisał:

> albert_c napisał:
                          >
                          > > pytam, bo na stronie KRS widnieje liczba ponizej 10 tysiecy.
                          >
                          > jest ponad 10. 10.185 dokladnie. nie wiem czemu na stronie nie aktualizuja
                          tego
                          >
                          > na czas. a powinni. pozdrawiam rado

* dzieki. moze ich informatyk przy stolikach robi od dwoch dni:)
                          • albert_c 11.678 na godz. 18.20 dnia 02.03=super wynik!n/t 02.03.04, 18:25
                            • Gość: Maciej Re: 11.678 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:22
                              Nie da się ukryć że tempo wam spadło. Ale idzie nieźle. Jak SLD pomoże to
                              będzie ok.
                              • Gość: referendarz Re: 11.678 IP: *.teleton.pl 03.03.04, 10:44
                                Czy tempo spadlo to nie wiem juz jest 12 000 po 9 dniach czyli jest
                                dobrze!!!!!!!!!!
                                • albert_c Re: 14.439 czyli 45,12% 03.03.04, 18:46
                                  kolejne setki podpisow sprawiajac, ze jurczyk rozchoruje sie juz bardzo mocno.

super tempo!

pozdrawiam,
                                  albert_c
                                  • Gość: emigrantka Re: 14.439 czyli 45,12% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 21:36
                                    Jestem w Szczecinie zameldowany na stale, wiec moge glosowac, ale meiszkam na
                                    drugim koncu Polski. Przyjezdzam do Szczecina na Wielkanoc. Czy wtedy zdaze
                                    jeszcze zaglosowac? Te 60 dni liczy sie od 23 lutego, tak? Czyli do 23 kwietnia?

Czy ktos moglby mi rozjasnic taka sprawe: jaka strone polityczna reprezentuje
                                    Jacyna? A jaka Teresa Lubinska ktora kandydowala o ile wiem na prezydenta
                                    Szczecina? Czy osoby ktore zorganizowaly to zbieranie podpisow to jedna
                                    konkretna partia czy tez sa w tym komitecie organizacyjnym ludzie z roznych
                                    partii, a moze niezalezni? A jesli z partii, to z jakich?

Przepraszam za tyle pytan, ale nie jestem na biezaco ze sprawami polityki w
                                    Szczecinie.

Pozdrowienia

byla szczecinianka

• vojciech Re: 14.439 czyli 45,12% 03.03.04, 22:41
                                      Gość portalu: emigrantka napisał(a):

> Jestem w Szczecinie zameldowany na stale, wiec moge glosowac, ale meiszkam na
                                      > drugim koncu Polski. Przyjezdzam do Szczecina na Wielkanoc. Czy wtedy zdaze
                                      > jeszcze zaglosowac? Te 60 dni liczy sie od 23 lutego, tak? Czyli do 23
                                      kwietnia

Być może skończy się wcześniej, bo podpisy szybko "lecą".

> Czy ktos moglby mi rozjasnic taka sprawe: jaka strone polityczna reprezentuje
                                      > Jacyna? A jaka Teresa Lubinska ktora kandydowala o ile wiem na prezydenta
                                      > Szczecina?

MJW startowała z listy Teresy Lubińskiej właśnie. Obecnie nazywa się to
                                      klub "Od Nowa" i posiada 5 radnych.
                                      Teoretycznie są niezależni (nie przynależą do partii znaczy).

> Czy osoby ktore zorganizowaly to zbieranie podpisow to jedna
                                      > konkretna partia czy tez sa w tym komitecie organizacyjnym ludzie z roznych
                                      > partii, a moze niezalezni? A jesli z partii, to z jakich?

Komitet Referendalny Szczecinian jest inicjatywą obywatelską. Aczkolwiek został
                                      zapoczątkowany przez klub radnych popis. Popierają go wszystkie ugrupowania
                                      polityczne poza NRS Jurczyka. W samim komitecie jest misz masz partyjny, ale są
                                      też niezależne osoby (z tego co się orientuje to większość, ale nie liczyłem).

Pozdrawiam
                                      Wojciech
                                      • Gość: Marian Pażdzioch Re: 14.439 czyli 45,12% IP: *.ksiazat.v.pl 03.03.04, 22:47
                                        lost labour!
                                      • albert_c Emigrantko kliknij na sygnaturke vojciecha n/txt 04.03.04, 09:56
    • Gość: wiesiek Re: Ile podpisow? IP: *.cvx26-bradley.dialup.earthlink.net 04.03.04, 10:46
      No dobrze a kto te 'zabawe' uwiarygodni i sprawdzi co do ilosci
      iautentycznosci tych podpisow.

• albert_c Re: Ile podpisow? 04.03.04, 10:50
        Gość portalu: wiesiek napisał(a):

> No dobrze a kto te 'zabawe' uwiarygodni i sprawdzi co do ilosci
        > iautentycznosci tych podpisow.

* po zebraniu odpowiedniej ilosci podpisow inicjatorzy referendum przekzauja je
        do komisarza wyborczego i ma on wyznaczony termin na weryfikacje tych podisow.
        ten termin to 14 dni. po stwierdzeniu, ze wszytsko jest ok, w terminie
        najpozniej do 50 dnia oglasza termin referendum. jezeli stwierdza ze sa w
        podpisach uchybienia zwraca listy do inicjatora celem poprawienia ich.

pozdrawiam,
        albert_c
        • albert_c Re: Ile podpisow przed weekendem?? 05.03.04, 15:33
          wie ktos ile na obecna chwile jest juz podpisow? chcialbym z dobra nowina
          rozpoczac weekend.

pozdrawiam,
          albert_c
          • Gość: wiesiek Re: Ile podpisow przed weekendem?? IP: *.cvx34-bradley.dialup.earthlink.net 05.03.04, 19:25
            Hey albert_c 'prawidlowych' tow.Komisarzy 'solidaruchy' udu...pili
            a teraz musisz poczekac do 1-go Maja na 'prawidlowych' unijnych
            to sie wtedy dowiesz.
            • rrado Re: Ile podpisow przed weekendem?? 05.03.04, 19:31
              Gość portalu: wiesiek napisał(a):

> Hey albert_c 'prawidlowych' tow.Komisarzy 'solidaruchy' udu...pili
              > a teraz musisz poczekac do 1-go Maja na 'prawidlowych' unijnych
              > to sie wtedy dowiesz.

mozesz postarac sie jeszcze raz napisac to co przekazales jakims totalnym
              belkotem? pozdrawiam rado
              • Gość: ??? 17 200 5.03.2004 IP: *.iscnet.pl 06.03.04, 01:44
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: już się uwiarygodniają... IP: *.ksiazat.v.pl 06.03.04, 22:37
        rrado,absztyfikant,Ana, ciotka matylda, e beata i inni.Na - ra!
    • Gość: _ Re: Ile podpisow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 22:25
    • Gość: staszek 17.700 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.04, 22:26
      • rrado 18 010 08.03.04, 09:29

• Gość: staszek Jest ponad 20.000 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 23:58
      No, Marianie, możesz już z Cannes nie wracać...
      • albert_c Re: Jest ponad 20.000 10.03.04, 10:11
        Gość portalu: staszek napisał(a):

> No, Marianie, możesz już z Cannes nie wracać..

* niech wroci i zobaczy licznik, mam nadzieje juz z 32 000.

pozdrawiam,
        albert_c
        • Gość: e.beata Re: Jest ponad 20.000 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 13:04
          Fajnie, tylko teraz czeka znacznie trudniejsza sprawa.
          Jak doprowadzić ludzi do urn?

• Gość: staszek Spokojnie, jest prawie 23.000 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 20:01
      Hej, nie łamcie się - dzisiaj jest już prawie 23.000. Trzeba im trochę pomóc.
      Każdy, kto jest za powinien pójść do KRS i wziąć jedną czy dwie listy do
      wypełnienia. Ja już wziąłem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka