Dodaj do ulubionych

ECE - Manhatan -Zaremba

IP: *.telan.pl 03.03.04, 09:54
Przeczytałam, że poseł Zaremba popiera budowę centrum handlowego na terenie
po KASKADZIE . cZY TO TEN SAM POSEŁ KTÓREGO POPIERALI KUPCY Z mANHATANU I
TURZYNA. Jeden z radnych powiedział kiedyś że Krzyskowi czesto odbija. Ale
żeby aż tak.Napiszcie coś o tym. Prosze.
Obserwuj wątek
    • Gość: nitoprek Re: ECE - Manhatan -Zaremba IP: *.spx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 09:20
      powiem tak można się tego było spodziewać... to jest właśnie polska polityka...

K. chciał zostać posłem i nie liczyły się metody tylko efekt.. jak już się tam
      dostał to czemu miały się liczyć wyborcze obitnice.

a metody bywały różne.... słyszałem nawet że próbował sobie zrobić sesje do
      jednej z szczecińskich gazet jak skaład kwiaty pod grobem dziadka!
    • arkadiusz_litwinski Re: ECE - Manhatan -Zaremba 05.03.04, 09:45
      Jeśli dobrze zrozumiałem A.Kamionkę to postawił on tezę, że budowa galerii
      Kaskada ( obiektu o strukturze i funkcji użytkowej analogicznej jak Galeria
      Dominikńska we Wrocławiu lub Stary Browar w Poznaniu) miałaby rażąco naruszać
      interesy kupców ze szczecińskich targowisk. To dość orginalna teza, choć ja
      jestem odmiennego zdania, a opinie swoją opieram również na rozmowach z ludźmi
      żyjącymi z handlu na tychże targowiskach. Krótko i delikatnie mówiąc, nieco
      inny asortyment, nieco inne ceny.Musimy nie tylko zatrzymać w mieście klientów
      ze Szczecina, ale również pozyskać nowych odbierając ich trójmiastu,
      Poznaniowi, Wrocławowi, a nawet czasem Berlinowi i Warszawie.Liczę też na
      klientów niemieckojęzycznych i skandynawskich. Poseł powinien reprezentować
      wszystkich szczecinian, a nie tylko wybraną grupę ( choć w tym przypadku nie ma
      konfliktu interesów). Kijem rzeki nie zawrócisz, ludzie lubią robić zakupy w
      lepszych warunkach. Nie znaczy to jednak by nie próbować tą rzekę regulować.
      Galerie tak, oby jak najlepsze.Hipermarkety nie, chyba że na peryferiach.
      • Gość: magazynier Re: ECE - Manhatan -Zaremba IP: *.teleton.pl 05.03.04, 10:39
        wiete slowa
        • Gość: Ekspans Re: ECE - Manhatan -Zaremba IP: 62.233.173.* 05.03.04, 11:29
          Zgadzam się z opinią pana Litwińskiego że w centrum Szczecina marketów iuż
          stanowczo wystarczy. Powinny jeszcze powstawać ale na obrzeżach miasta i to nie
          zwykłe blaszaki tych mamy juŻ wystarczająco ale eleganckie z rozmachem z
          rozrywką taki jaki miał budować Chelverton czy budowane są obecnie we
          Wrocławiu. Tu szczególnie wskazał bym na lokalizację tereny koło lotniska w
          Dąbiu dlaczego prawobrzeże zostało pokrzywdzone i nie może mieć takiego obiektu
          z multikinem gdy na lewej stronie planowane jest następne przez ECE.Nie dobrze
          by się stało gdyby tak atrakcyjne tereny miały być zmarnowane na bazary o
          jakich mysli Jurczyk z Czesnym i Ptakiem myślę że do tego nie dojdzie.
          • Gość: Ana Re: ECE - Manhatan -Zaremba IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.03.04, 15:57
            to chyba dobrze,że popiera ważną dla miasta inwestycję za 1,5 mld.złotych?nawet
            jeśli szczękom z manchattanu by obroty spadły(choć to wątpliwa teza)
            • Gość: Ekspans Re: ECE - Manhatan -Zaremba IP: 62.233.173.* 06.03.04, 13:08
              Kupcy z Manchattanu obiecywali ze jak dostaną teren na 30lat to postawią
              czterokondygnacyjny obiekt. Był nawet pokazywany projekt i co słysze że chcą
              zmienić budy na ładniejsze wszystkie jednakowe. Podobnie było z kupcami na pl
              Żołnierza Polskiego, wsrtętne namioty mieli zmienić na szklane ładne obiekty
              zgadzali się nawet na ich wymianę ale nie na ten najdroższy wariant i co ?
              teraz nawet nie myślą coś robić bo po co ? Mają przyzwolenie na namioty w
              centrum miasta od Mariana,więc mogą spać spokojnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka