Dodaj do ulubionych

Kuratorium kupuje citroëna C5

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 08:46
W zyciu wiekszych bzdur nie czytalem.Urzedu nie stac na taka kase a Pan
Kurator bawi sie w Barona SLD'owskiego.Patrzac jaka kampanie prowadzi wokol
swojej osoby pewnie szykuje sie na meza opacznosciowego nowego wojewodztwa
Srodkowopomorskiego oczywiscie z siedziba w metropoli Koszalin.
C5 dla wizytatorow Ha ha ha ha ha - moja kolerzanka wizytator nie dostaje
nawet kasy na bilety tramwajowe.Ale facet kit wciska.Ciekaw czy facet jezdzac
swoim autkiem-jak tutaj nam sie przyznaje - to dostaje ekwiwalent za
benzyne.Hymm pewnie tak i podejzewam ze ciegnie niezla kase z tego (Szczecin<-
>Koszalin) - tak jak inni urzednicy na stanowiskach kierowniczych.Wiec Panie
Kuratorze to nie jest zadne poswiecenie z Pana strony tylko kolejny sposob na
zarobienie kasy :-) (??)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 IP: 82.145.73.* 12.03.04, 08:56
      Trzeba przyznac ze niezle maja w tym kuratorium, jak ich stac na takie autko a
      jeszcze lepeij ze to wizytatorzy beda jezzdzic, to jestem ciekawa czym
      kierownictwo bedzie jezdzilo chyba mesiem bo przeciez nie moze jezdzic gorszym
      niz jego pracownicy, a tak na marginesie jaki jest sens jezdzenia prywatnym
      autek jezeli jest sluzbowy. Ups zapomnialam ze placi sie za kazdy kilometr ale
      to zapewne nie ma znaczenia. Zobaczymy jakie dwa inne auta zostana kupione.
    • Gość: pan Heniu Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 IP: 62.233.173.* 12.03.04, 09:01
      ja mam pytanie do pana kuratora - jeździ Pan prywatnym samochodem? A pieniążki
      na benzyne i utrzymanie to skąd? Pewnie same sie pojawiają? I to takie że 2
      samochody można by było za to utrzymać. Więc niech Pan nie pali głupa, że
      jeździ prywatnym samochodem. Owszem, ale za państwowe pieniążki.
      Bardzo ciekawe że spośród tylu samochodów na rynku wybór padł akurat na C5. I
      to dla wizytatorów. Moim zdaniem starczyłoby im kupić jakieś Tico czy coś
      takiego. Ale nie - przecież to obciach żeby urzędnik państwowy jeździł takim
      gówienkiem, nie? A może od razu jakąś limuzynkę, co? No przecież to bedzie
      ładniej wyglądać. Powiada Pan że nie przywiązuje Pan do tego wagi jaki to
      bedzie samochód. To bardzo źle - znaczy sie że nieudolny i mało gospodarny Pan
      jest. Znaczy nie dba Pan o finanse.
      Ogólnie to ten artykuł to jedna wielka lista bredni. Dużo się czyta teraz
      głupot, ale to znajduje się w ścisłej czołówce.
      Co ciekawe jakoś inne miasta mogą sobie poradzić z brakiem samochodów.
      Stek bzdur !! ot co. Znowu po prostu ktoś będzie za publiczne pieniądze swoją
      dupe woził !!
    • Gość: Tomek Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 09:15
      "Kupno nowego auta pozwoli zaoszczędzić na delegacjach dla pracowników." -
      napewno, po prostu na delegacje nie bedzie kasy.No i jeszcze poprawi sie
      kondycja i zdrowie pracownikow bo beda z laczka zasuwac prawda :D
      ps.matko kto ja zatrudnil jako rzecznika(??)
      • Gość: H56 Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 IP: *.comnet.krakow.pl 12.03.04, 09:50
        Autami służbowymi powinny być mikrobusy lub typu Kango,Berlingo,
        każdy samochód powinien być opisany na drzwiach z jakiej jest instytucji.
        Tylko w ten sposób ukróci się wykorzystywanie pojazdów do celów prywatnych.
        Pojazdy dla instytucji powinne być zakupywane przez jeden urząd centralny
        po sprawdzeniu przetargu przez komisje kontrolne sejmu lub NIK-u.
        • Gość: mac Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 12:15
          > każdy samochód powinien być opisany na drzwiach z jakiej jest instytucji.
          > Tylko w ten sposób ukróci się wykorzystywanie pojazdów do celów prywatnych.
          To akurat jest niezły pomysł, ale nie wiem, czy cokolwiek ukróci.
          > Pojazdy dla instytucji powinne być zakupywane przez jeden urząd centralny
          > po sprawdzeniu przetargu przez komisje kontrolne sejmu lub NIK-u.
          O! Wtedy dopiero byłyby przekręty i gigantyczna korupcja!
          Ja nie widzę problemu w tym, ŻE kuratorium kupuje nowe samochody, bo one są
          potrzebne do realizacji zadań tegoż kuratorium. Pytanie, JAKIE samochody są
          kupowane, to już inna sprawa. Myślę, że pan kurator niekoniecznie musi się
          wozić C5, wystarczyłoby mu coś o klasę niżej.
          • dutchman Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 12.03.04, 12:24
            Nieprawdopodobne ! A slyszal ktos w Kuratorium o taksowkach ?
            dutchman
        • Gość: Ana tęsknoty henia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 16:18
          taaaa,w ogóle najlepiej,gdyby wszystko było kierowane przez jeden urząd
          centralny.orwella poczytać heniu...
    • Gość: Iska Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 13:11
      Moje GRTULTULACJE! świetny wybór zawsze to jakoś oszczędność. Limuzyna w końcu
      jest o wiele droższa. Jakoś nie mogę uwierzyć w to że samochód będzie służył
      Wizytatorom do podróży służbowych. Jestem wręcz pewna ze służyć będzie tylko i
      wyłącznie Szefowi Kuratorium. Bo dlaczego nie np. Seicento, które jest tanie w
      eksploatacji. Sprawdza się też w dalszych podróżach. No chyba ze podróże to np.
      wakacje w Hiszapani. To faktycznie ciut nie wygodnie. A ponoć Pan Dyrektor nie
      przywiązuje wagi, jakie to ma być auto. Gdzie tu oszczędności skoro za 1
      samochód można kupić nawet 3. Niech żyje niegospodarność i zdrowy rozsądek.
      Kto jak nie Kuratorium powinien dawać przykład naszej młodzieży. Nauczą się na
      pewno: niegospodarności zwłaszcza nie swoimi pieniędzmi, snobizmu, egoizmu. Do
      czego to prowadzi? Wystarczy rozejrzeć się dookoła.
      Ja jako szary podatnik mówię NIE.
      • Gość: calina Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 16:36
        • Gość: ala.gosc Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 16:46
    • Gość: aga Re: Kuratorium kupuje citroëna C5 IP: 80.51.242.* 12.03.04, 17:07
      Jeżeli mówicie dorosłym: "Widziałem piękny dom z czerwonej cegły, z geranium w
      oknach i gołębiami na dachu" - nie potrafią sobie wyobrazić tego domu. Trzeba
      im powiedzieć: "Widziałem dom za sto tysięcy złotych". Wtedy krzykną: "Jaki to
      piękny dom!"...kochani nie przesadzajmy czasu średniowiecza są juz za nami ...
      niech nasi wizytatorzy równiez maja troszkę przyjemności w tej ciężkiej i
      stresującej pracy..faktycznie też redaktorzy maja problem...a gdyby tak nie
      było ogłoszenia nikt by nie wiedział i sprawa załatwiona oj oj oj nieładnie!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka