Dodaj do ulubionych

Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ?

25.03.04, 19:39
www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=pomorze&parStrona=1&nr=2004012911528

Zupelnie przypadkowo trafilem na artykul Pana wiecheckiego w periodyku
pt. "Nowa Mysl Polska". Tekst poswiecony jest historii nadania nowemu rondu
imienia prof. Jana Szyrockiego.

Czytamy tam miedzy innymi:

"Rajcy miejscy, pod naporem gazety Michnika, ulegli. Kolejnym „wspaniałym”
pomysłem dziennikarzy Wyborczej było nazwanie jednego z głównych
szczecińskich rond imieniem Hermana Hakena, a jednego ze skwerów w centrum
miasta imieniem Friedricha Ackermana. Obydwaj byli przedwojennymi
burmistrzami niemieckimi za czasów rządu Adolfa Hitlera (zresztą ten jest
honorowym obywatelem Szczecina)."

Przypominam, ze Haken rzadzil Szczecinem w latach 1878-1907, a Ackermann w
latach 1907-1931. Gdzie tu Hitler ???

Wracajac do Hitlera. "Fuehrer" otrzymal honorowe obywatelstwo Szczecina 4
kwietnia 1933 r., ale przypominam, ze miedzy III Rzesza, a III RP nie ma
ciaglosci prawnej tak na marginesie.

Wiechecki pisze dalej :"dziennikarze „Gazety Wyborczej” przystąpili do
ofensywy i zaproponowali, by nazwać to rondo imieniem prof. Jana
Szyrockiego".

To nie dziennikarze "Gazety", ale to moja skromna osoba rzucila taka idee
tutaj na forum, a gwoli scislosci pomysl powstal w glowie mojej lubej.

Wiechecki cytuje moje slowa przypisujac je "Gazecie" : "„Nie pozwólcie Lidze
Polskich Rodzin ideologizować skrzyżowania".

Po czym Wiechecki pisze, ze radny POPiS-u Pan Piotr Jania (bardzo sensowny
czlowiek tak na marginesie) po przeczytaniu tego mojego zdania "spokorniał i
struchlał jak rażony gromem". WOW! Szczeka mi zupelnie opadla!
Obserwuj wątek
    • ergie absztyf to gw według lpr ? (nt) 25.03.04, 19:43
      • absztyfikant Re: absztyf to gw według lpr ? (nt) 25.03.04, 19:43
        Tak to wynika z kontekstu...
        • ergie Re: absztyf to gw według lpr ? (nt) 25.03.04, 19:46
          jesteś wielki, sam jeden robisz za całą gw lokalną ;-)
    • absztyfikant ergie! 25.03.04, 20:10
      Moj 'ulubiony' forumowicz Leszek napisal o mnie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=11402979&a=11428853
      Jest aktywny i inteligentny. Nie wiem kim jest, ale jego cynizm i nonszalancja
      pachnie mi wyborczą na wyższym szczeblu. Tam im wyżej tym większy cynik, bo
      chyba bliżej do szefa. Przepraszam tym samym nie-cyników z GW.
      • ergie Re: ergie! 25.03.04, 20:16
        absztyfikant napisał:

> Jest aktywny i inteligentny. Nie wiem kim jest, ale jego cynizm i nonszalancja
        > pachnie mi wyborczą na wyższym szczeblu. Tam im wyżej tym większy cynik, bo
        > chyba bliżej do szefa. Przepraszam tym samym nie-cyników z GW.
        >
        ja tylko napisałem, że sam robisz za wszystkich.
        czyli za szefa też (no bo to ty nim jesteś).
        ale o cyniźmie i nonszalancji mimo wszystko
        bym jednak nie napisał.
        aktywny - na pewno tak, ale inteligentny ... ;-)))
        • absztyfikant Re: ergie! 25.03.04, 20:19
          Dlaczego PERWERS ????

Ten sam Leszek pisze:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=11402979&a=11428285
          ABSZTYFIKANT
          Cwany intelektualny perwers. Mógłby być naczelnym Gazety na Pomorzu. Tacy są
          tam potrzebni. Intelektualnie sprawni, inteligentni i cyniczni. Na szeregowca
          sie nie nadaje. A ja go uważam za zagrożenie dla obecnych dominujących układów
          polityczno - biznesowych. Poza tym "zagrożenie dla Polski" może oznaczać różne
          rzeczy, w zależności jak tę Polskę zdefiniujemy.
    • zaczepialski oj WiOchecki WiOchecki -szkoda że głupota nie boli 25.03.04, 20:13
      :-)))
    • vojciech Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 25.03.04, 21:12
      absztyfikant napisał:

> Tekst poswiecony jest historii nadania nowemu rondu
      > imienia prof. Jana Szyrockiego.

To my tutaj tworzymy historię :)))
      LPR ma fajnych polityków. Nigdy się nie uśmiechają, ale za to zawsze mają rację.
      A że kłamią, no cóż, w końcu są politykami, no nie?
      ;)
      • Gość: unamuno Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? IP: *.gwsh.gda.pl / *.gwsh.gda.pl 26.03.04, 11:03
        gdyby liga zaczela mowic prawde to okazaloby sie ze wszytsko to co powiedzieli
        jej przedstawiciele do tej pory bylo klamstwem i proba manipulownia historia,
        uczyli sie od najlepszych - wg nich - wzorcow, czyli ludzi rodem z glebokiego
        pzpr i ppr - tamci tez prezentowali podobne przeklamania i manipulacje. dla
        ludzi nieoczytanych moze sie wydawac, ze ten "Wasz" Akcermann rzadzil Sz-n za
        czasow hitlera. kilka lat w ta czy w tamta, a jaki efekt:(

ps. Absztyf jest szefem gw lokalnej w Gdansku, a u Was po prostu sieje zamet:)
        coz za cynik, ale jak Wy w Sz-nie dobrze wiecie od niejakiego Swrozyca, cynikiem
        zwa tego co...

My w Gdansku tez mamy nie mniej fajnych obywateli honorowych, zreszta pis zrobil
        o to ostatnio awanture polityczna, o ktorej zapewne czytaliscie:( oszolomy gdanskie!
        • absztyfikant Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 26.03.04, 11:48
          Ale w Gdansku poszlo o kalendarz, zreszta bardzo piekny, Adamowicz sie
          postaral. PiS-owi chodzilo o dowalenie Platformie...
          • Gość: unamuno Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? IP: *.gwsh.gda.pl / *.gwsh.gda.pl 26.03.04, 11:55
            caly czas pisowi chodzo o dowlanie po - przynajmniej w ostatnim czasie. no i -
            masz racje - taki ladny kalendarz krytykuja, a raczej wykorzystali to jako
            pretekst do awantury. mozna sprafrazowac pewien tytul: byla to "awantura o
            kalendarz", tylo zamiast basi, bo nie jest to kalendarz na wzor
            pirelli, "strasza" inne twarze:)
            :) - dla Sz-na
            • absztyfikant Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 26.03.04, 12:02
              ;)))Szczecin pozdrawia Gdansk!
    • absztyfikant podbijam 26.03.04, 15:24

• eryk2 Przebijam 26.03.04, 16:22
        Swego czasu jeden z radnych szczecińskich (też, oczywiście, echt katolicki,
        święty, prawicowy) załatwił swojej mamie nazwę ronda na zbiegu ulic: Bolesława
        Śmiałego, Żółkiewskiego, Chodkiewicza. Mama, osoba, notabene, urocza, miała dla
        Szczecina takie zasługi, że mieszkała w pobliżu przez pół wieku i zmarła w
        mieście nad Odrą (nie urodziła się w Szczecinie, bowiem pochodziła z terenu
        dzisiejszej Zachodniej Białorusi). Aaaa, no i jeszcze jedno: dała grodowi
        Gryfitów wspaniałego radnego w osobie jej przezacnego syna ;-) To już wolę
        lucyferyczną trójcę, którą lpraki dzieci straszą przed nocą: Hakena, Ackermana
        i Szyrockiego.
        Pozdrawiam wszystkich (jeszcze) normalnych w mieście Glazów, Wiocheckich i
        Jurczyków
        PS. Moi kandydaci (nie dość, że Szwaby, to jeszcze Żydy - przynajmniej
        niektórzy ;-) ) na patronów szczecińskich ulic: Loewe, Doeblin, Meyer-
        Schwartau, Anton v. Webern, Erwin Bootz. Precz z Dmowskim i Emilią Gierczak!
        • absztyfikant Re: Przebijam 26.03.04, 17:20
          Zgadzam sie. Mundek Glaza to postac unikalna!
        • dexim Re: Przebijam 07.05.04, 20:27
          Kłamstewko - LPR nie był nigdy przeciwko Szyrockiemu...
    • mlody.patriota Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 26.03.04, 19:21
      A czy przypadkiem Wiechecki nie ma trochę racji ????
      • dexim Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 07.05.04, 20:28
        Skążeś się człowieku zerwał? Nie wiesz, że tu tylko absztyfikant ma rację?!
    • ergie Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 26.03.04, 19:26
      a toś się zerwał jak filip z kanapy ;-)
      • ergie to powyżej to do młodego patrioty. 26.03.04, 19:27
    • absztyfikant podbijam 28.03.04, 21:53

• absztyfikant podbijam 29.03.04, 13:32
    • Gość: malky Cala retoryka LPR IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 08:54
      to jedno wielkie klamstwo. Gdyby nie Pilsudski to dziadek Giertycha zostalby
      polskim Duce czy tez Fuehrerem, a poniewaz tak sie nie stalo to polscy
      falangisci beda saczyc jad do konca swiata. Coz - nalezy wylawiac
      takie "kruczki", obsmiewac i... miec sie na bacznosci bo nigdy nie wiadomo co
      takiemu nacjonaliscie Wiecheckiemu w glowie siedzi...
      • absztyfikant Re: Cala retoryka LPR 30.03.04, 19:52
        Dziadka Giertycha, czyli slynnego Jedrzeja Giertycha nikt nie traktowal
        powaznie, wiec szanse na objecie rzadow mial znikome. Nawet w srodowiskach
        prawicy narodwej byl nazywany "starym wariatem z Londynu". Stary Giertch byl
        przecietnym publicysta, epigonem Dmowskiego i w sumie bardzo nieszczesliwym
        czlowiekiem... Gdyby Hitler pozabijal wszystkich Zydow, to umarbly z nudow;)
        • Gość: malky Dziadek Giertycha IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.04, 08:37
          Abszty - przy calym szacunku do Twojej wiedzy - getta lawkowe i parady kolesiow
          w kremowych koszulkach byly w Polsce pod koniec lat trzydziestych na porzadku
          dziennym. Tragedia w Jedwabnem i kilku innych miasteczkach tez znikad sie nie
          wziela. Owszem - nie byla to moze zasluga Giertycha samego, ale niesposob
          zgodzic sie z teza ze "nikt jego teorii nie traktowal powazne".
          Dzisiaj Lepieja tez oczywiscie nikt powaznie nie traktuje, prawda?

www.karta.org.pl
          • absztyfikant Re: Dziadek Giertycha 31.03.04, 14:41
            Wowczas zreesta pozniej takze Giertych niewiele znaczyl. Co nie oznacza, ze
            jemu podobnych nie bylo wiecej. Tutaj sie zgadzamy, zreszta to co ja napisalem
            nie wyklucza prawdziwosci tresci Twojej wypowiedzi:) Powiem nawet, ze sie
            uzupelnilismy:))
    • Gość: anty Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? IP: *.aster.pl 30.03.04, 09:27
      Caly Wiechecki. Teraz sie chwali swoim kolegom jak to walczyl o Dmowskiego, a
      zly Michnik go utracil. Zobaczcie to:
      www.wszechpolacy.pl/t.php?id=260
      • absztyfikant Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 31.03.04, 22:45
        Dobre!!!
    • absztyfikant WzK 02.04.04, 22:41
      Pomozesz koledze ?
      • Gość: WzK Re: WzK IP: 82.139.15.* 02.04.04, 22:50
        Nie mieszam się do waszego szczecińskiego piekiełka.

Mam własne.
        • absztyfikant Re: WzK 02.04.04, 22:51
          Szkoda.
    • absztyfikant podbijam 04.04.04, 00:27

• Gość: nico Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? IP: *.wzieu.pl 05.04.04, 11:20
      ciekawe jest twoja niecodzienna niedokładnosc absztyfikancie. Nie cytuje sie
      słów jakiego kolwiek czzłowieka w półsensie bo wtedy wychodza dziwne rzeczy. Ja
      niechce bronic jakiegos tam Wiecheckiego ale niemozesz cczytowac jakis rzeczy
      w kontekscie zbitki takiej która ma na celu bez obrony trzeba zawsze cytowac
      całosc a nie jakis twój zlepek zdan z jego niewiem czy to artykó czy cos
      innego . On dla mnie jest znaczaca postacia ale niemozna tak atakowac ponizej
      jakiegos poziomu gdyz przestawiłes taki poziom jak dziecko z podstawówki które
      niemusi znacz wszystko ddobrze
      • absztyfikant Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 05.04.04, 13:21
        W watku inaugurujacym dyskusje zamiescilem link do calosci artykulu Rafala
        Wiecheckiego, ktory ukazal sie w Nowej Mysli Polskiej. Prosze czytac uwaznie:)
    • Gość: Antyknajak Jak widzę LPR lub ZChN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.04, 06:52
      Jak myslę lub widzę ZChN lub LPR to jestem za obiżeniem lub likwidacją rent i
      emerytur lub ograniczeniem prawa wyborczego do wieku 60 lat.
      ( to żart z treścią)
    • absztyfikant poddddddddbijam 06.04.04, 23:13

• Gość: olos Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? IP: *.praca.szn.pl 07.04.04, 11:38
      czlowieku masz wyrazny kompleks na punkcie rafala, chyba slusznie
    • Gość: kotras4 Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? IP: *.praca.szn.pl 07.04.04, 11:39
      mysle, ze masz problemy z laczeniem faktow, Twoja fobia wobec LPR jest smieszna
      • Gość: komerrch Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? IP: *.wzieu.pl 07.04.04, 12:51
        Gość nie tylko ma fobię, ale z tego żyję. Przed chwilą dodałem posta do do jego
        wątku, że LPR rozwala JRN. Polecam.
        LPR staje się powoli, a konsekwentnie typową narodow-demokratyczną partią. Mnie
        to cieszy. Absztyfta nie. Strach przed utratą pracy?
        • absztyfikant Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 07.04.04, 21:31
          Skora mi cierpnie na plecach jak pomysle, za mogliby mna rzdzic brunatni!
          • Gość: WzK Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? IP: 82.139.15.* 07.04.04, 23:44
            Jeśli chodzi o LPR, to używa ona niebieskiego koloru.
            Widać daltonistą też jesteś...
            • absztyfikant Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 08.04.04, 04:02
              Oczywiscie, zapomnialem dodac, ze jestem daltonista. Mea culpa. W dodatku
              jestem niewidomy.
        • dexim Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 07.05.04, 20:34
          Dokładnie. Wychodząc z domu ogląda się, czy za rogiem nie czai się na niego
          jakiś wszechpolak. Spotykając się z ludźmi wnika w ich życiorysy, a nuż kogoś
          dziadek walczył w NSZ z bohaterską Armią Ludową. Poza tym każdy, kto tu mysli
          inaczej od niego to Wiechecki.
          Poniekąd ma rację, bo ja też jestem klonem Wiecheckiego. Absztyf, drżyj,
          klonujemy się jak agent smith w Matriksie....
          • absztyfikant Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? 08.05.04, 16:50
            Albo radna Jacyna-Witt:))))
      • Gość: klotylda Re: Dlaczego Pan Rafał Wiechecki (LPR) kłamie ? IP: 80.51.242.* 12.04.04, 17:20
        Psy szczekaja karawana idzie dalej. absztyf ma racje, ale niestety nic z tego
        nie wynika. Wiechecki klamie i obraza Gazete, a potem jest nagradzany
        wypowiedzia w liscie stu znnych szczecinian. ZENADA REDAKTORZY GW !!!
        • absztyfikant podbijam 07.05.04, 20:14

• absztyfikant podbijam 09.04.04, 12:12

• absztyfikant i podbijam 14.05.04, 15:00

• poste_restante kradnie wlasnosc intelektualna FM PiS 23.09.04, 10:16
          Dzisiaj PR SZCZECIN PODAJE:
          Białe koperty będzie dziś rozdawała Młodzież Wszechpolska. To część akcji
          edukacyjno - informacyjnej. Happening odbędzie się w samo południe pod Urzędem
          Wojewódzkim. Na kopertach znajdzie się wyciąg z kodeksu karnego z informacją co
          grozi za łapownictwo. Akcja będzie prowadzona w całym województwie
          zachodniopomorskim. Podobne happeningi odbędą się we wszystkich miastach i
          powiatach naszego regionu.
          A TYMCZASEM KILKA MIESIECY TEMU FM PiS MIALO IDENTYCZNA AKCJE, ZERZNAL NAWET
          LOGO AKCJI, CZY TO NISKA WLASNNA KREATYWNOSC CZY ZWYKLE ZLODZIEJSTWO ?
    • Gość: lpr na bialorus kłamczuszek i przywłaszczacz ? IP: *.espol.com.pl 23.09.04, 11:29
      nieładnie podkradać kolegom z PIS ich pomysły, na własne nie stać ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka