Dodaj do ulubionych

Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez śladu

10.09.10, 12:40
Nie można nic zrobić bo nie ma kontaktu?
Niw wierzę.
Miasto powinno wykonać prace zabezpieczające albo rozebrać. Następnie wystawić rachunek włascicielowi oprocentowany tak jak banki oprocentowują karty kredytowe. I jak rachunek bedzie wyższy niż 50% wartości posesji to przejąć posesję sądownie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ksz "Gospodarz"... IP: *.tktelekom.pl 10.09.10, 13:10
      Co na to wizjoner od "pływających ogrodów"? Czy to kolejna "ikona architektury"? Nie interesuje się tym bo nie można oddać KK?
    • Gość: fan swara Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.10, 13:59
      Zniknął bo zobaczył z jakimi przygłupami przyszło mu współpracować.
      • Gość: BarExtra Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: *.chello.pl 10.09.10, 14:33
        To jest olbrzymi budynek, tak w 5 minut nie da sie rozebrać , wystarczy popatrzeć na ruinę BaruExtra . Ruiny to wizytówka tego prezydenta .
        • zed.1 Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad 10.09.10, 23:56
          masz racje, to wina prezydenta, ze wlasciciel nie dba o swoja wlasnosc. to jak bedziesz mial brudne nogi i bedziesz smierdzial to tez bedzie jego wina. dlaczego za ciebie nie dba o twoja czystosc i twoj stan?
    • maxymus1 Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez śladu 10.09.10, 15:18
      Nie są tu winni kloszardzi! Tylko proszę Państwa jakiś "papier", z tej transakcji musi być, a jakże! Są tam napewno jakieś podpisy, i nie Don Diega Dela Wegi, tylko jakiegoś "nieomylnego" z Magistratu! I tak jak nieraz tu wspomniałem na tym Forum szlachetnym! Kastracja mechaniczna szablą Damasceńską, na rynku głównym, a dla Pań wiadomo, Turcja,już pisałem szerzej. A tak nota bene za czyich rządów to się działo? A?
      • Gość: ksz Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: *.tktelekom.pl 10.09.10, 15:23
        maxymus1 napisał:
        > A tak nota bene za czyich rządów to się działo? A?

2007? Właśnie kończy się czteroletnia kadencja wybitnego prawnika , więc sobie policz.
        • maxymus1 Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad 10.09.10, 15:29
          Gość portalu: ksz napisał(a):

> maxymus1 napisał:
          > > A tak nota bene za czyich rządów to się działo? A?
          >
          > 2007? Właśnie kończy się czteroletnia kadencja wybitnego prawnika , więc sobie
          > policz.
          skumałem dzięki.
          • Gość: mm Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: 80.94.16.* 10.09.10, 17:33
            maxymus1 napisał:
            > skumałem dzięki.

Wow. Jestem pod wrażeniem. Gdyby ludzie dożywali 300 lat, miałbyś szanse opanować sztukę pisania z sensem.
      • Gość: Anatol Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 16:15
        Właścicielem było Inco Veritas. Miasto nie brało udziału w zbyciu nieruchomości. Miasto wydało decyzję o możliwości rozbiórki i bodaj decyzję o pozwoleniu na budowę.
        To będą jedyne podpisy osób z magistratu.
      • Gość: Anatol Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 16:20
        > Nie są tu winni kloszardzi! Tylko proszę Państwa jakiś "papier", z tej transakc
        > ji musi być, a jakże! Są tam napewno jakieś podpisy, i nie Don Diega Dela Wegi,
        > tylko jakiegoś "nieomylnego" z Magistratu! I tak jak nieraz tu wspomniałem na
        > tym Forum szlachetnym! Kastracja mechaniczna szablą Damasceńską, na rynku głów
        > nym, a dla Pań wiadomo, Turcja,już pisałem szerzej. A tak nota bene za czyich
        > rządów to się działo? A?

Jeśli sprzedam Ci mój dom, i go zaniedbasz to... miasto jest temu winne?
        Inco Veritas sprzedało nieruchomość a Don Diego Vega la Prego la Mancha kupił. To gdzie tu miasto?
        Czytać ze zrozumieniem bez nerwów i pretensji do miasta.

• Gość: Bar Extra Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: *.chello.pl 10.09.10, 16:35
          Widzisz Anatolu miasto jak podpisuje umowę na sprzedaż nieruchomości w samym centrum miasta na szlaku turystycznym , to tak soprządza umowę ,że ma zagwarantowane w umowie ,że właściciel w jakimś konkretnym czasie budowy , czy remontu musi o swoją nieruchomość dbać .
          Tak jak kiedyś podpisali umowę z wieżą Bismarcka, do tej pory nie ujawniono nazwisk adwokatów którzy jako przedstawiciele miasta tak skonstruowali umowę , że ruina wieży z powrotem wróci do miasta za 100 lat
          • zed.1 Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad 10.09.10, 23:57
            a gdzie wyczytales, ze ta nieruchomosc nalezala do miasta?

o ile pamietam to byl kiedys budynek nalezacy do banku.
            • Gość: Bar Extra Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: *.chello.pl 11.09.10, 04:06
              Mało co pamiętasz ledwie 4 lata do tyłu . W twoim mniemaniu wszystko jest sprywatyzowane i wszystko należy do Lusi, a tylko nieliczne pustostany do Jandy. wychodzi ,że prezyden gospodarzy zanieczyszczonym powietrzem nad miastem.
              • zed.1 Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad 11.09.10, 09:28
                No cóż. Tobie zaś prezydent odpowiada za wszystko. Za to czy jest słońce, czy pada deszcz czy też za to, że masz niestrawność.
                • zed.1 Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad 11.09.10, 09:29
                  Btw jeśli sie mylę co do poprzedniego właściciela to pokaz źródła, chętnie zobaczę. O ile sie nie mylę budynek należał do BOŚ.
                  • Gość: Bar Extra Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: *.chello.pl 11.09.10, 12:23
                    Zadowski jeszcze tylko 2 mies. Czy jesteś już na tej liście Jandy?
                    Tak na poważnie to powiedz z której miejscowości przyjechałeś do tej europejskiej miejscowości ?
                    Kompletnie nie znasz historii miasta , potrafisz jedynie za sobą bobki zostawiać.
    • ktos210 Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez śladu 10.09.10, 17:22
      Jakby się koleś pojawił to ja mu też coś mogę sprzedać, wezmę taniej ino piątkę .
    • Gość: Oder Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: *.146.84.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.09.10, 17:22
      Onegdaj pisalem na tym forum, ze z mieszkancami i narodowosciami pochodzacymi z basenu Morza Srodziemnego nie wchodzi sie w zadne uklady. Mam doswiadczenie. Jeden hiszpan zrobil Szczecin w ... placami przy Bramie portowej. Budynkiem przy pl. Grunwaldzkim, i teraz Mariacka.
    • Gość: mruk to jak budynek przy pl.Grunwaldzikm IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.10, 09:04
      po przychodni który Krzystek za Jurczyka sprzedał Hiszpanowi (ciekaw jestem czy temu samemu) ,Hiszpan przypudrował elewacje i budynek od 6 lat (!!!!!!) budynek stoi pusty.
      a media milczą
      • Gość: mruk Re: to jak budynek przy pl.Grunwaldzikm IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.10, 09:07
        swoja drogą ciekawe czy Hiszpan płaci za ten budynek podatek od nieruchomości?przyjaciółka Krzystkamec.Kantorska reprezentowała tego Hiszpana w Szczecinie.to tensam co kupił teren po grzybku.
        gdyby w mieście byli inteligentni radni to juz wiedzilibyśmy co jest z tym budynkiem ale skoro jest sprzedajna hołota to chronią tego nieudacznika
    • urwanypalec Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez śladu 11.09.10, 09:20
      Wszystko będzie jasne, jak ktoś wreszcie przeczyta co jest napisane w Umowie Kupna-Sprzedaży
    • siciliano Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad 11.09.10, 10:40
      A jak nie będzie chciał zapłacić za prace to komornika na niego - komornik zajmuje nieruchomość i ponownie ją sprzedaje z zyskiem dla miasta.
    • Gość: dominus decimus Re: Kupił budynek za 6 mln zł. I zniknął bez ślad IP: 213.136.225.* 11.09.10, 14:02
      @swinton
      brawo , dobrze powiedziane, miasto moze byc placem budowy, przez jakis czas , ale nie permanentnie. Ogrodzenia ropoczetych budow zaczynaja rdzewiec, a inwestorzy nic sobie nie robia z prawa. Accor - z placem budowy po Hotelu Arkona, Ikea na Bramie Portowej, teraz Hiszpanie na Mariackiej itp., itd. Gdzie sa w tym wszystkim prawnicy miejscy ?!?!?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka