maxymus1 12.10.10, 20:34 Pan Prof. Piwocki ma oczywiście rację, kocham historię, kocham, też Sedinę, znaczy pomnik, ale z umiarem, jak ma się rozsypać? To nie! No kto wygra wybory? Kto? Gnoje czy Historycy? Zobaczymy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Czy Mojżesza w ogóle da się wynieść? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 20:42 Jak najbardziej przenieść Mojżesz do Szczecina! Tylko pod jednym warunkiem: pomysłodawca zapłaci za całą operację z WŁASNEJ PRYWATNEJ kieszeni! Tylko i aż tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczeciniak Mojżesz jak w niewoli babilońskiej IP: *.chello.pl 12.10.10, 21:00 Nie żalujcie grosza na uwolnienie Mojzesza to niewielkie koszty, dobrze ze rektor nic nie mowi o pieniadzach tylko o "problemach technicznych". Swoja droga , zamurowany Mojzesz to nawet Bareja na to taki pomysl nie wpadl Uwolnijcie Mojzesza z niewoli warszawskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Mojżesz jak w niewoli babilońskiej 12.10.10, 21:44 Gość portalu: szczeciniak napisał(a): > Nie żalujcie grosza na uwolnienie Mojzesza to niewielkie koszty, dobrze ze rek > tor nic nie mowi o pieniadzach tylko o "problemach technicznych". > Swoja droga , zamurowany Mojzesz to nawet Bareja na to taki pomysl nie wpadl > Uwolnijcie Mojzesza z niewoli warszawskiej! Zostaw w spokokju św. Pamięci Pana Bareję, a może jednak? Pan Stanisław to obserwuje, i sobie myśli , tam z góry, róbta scenariusz, taki właśnie , głupki i głupole! Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 A co z Florą??? 12.10.10, 21:23 Jestem jak najbardziej za powrotem Mojżesza. Tylko zanim zaczniemy wzbogacać akademię o takie dzieła może zatroszczymy się o to co juz mamy? Po sąsiedzku jest posąg Flory, który znajduje się w strasznym stanie i jest całkowicie zapomniany. Tutaj link pl.wikipedia.org/wiki/Pos%C4%85g_Flory_w_Szczecinie Ten posąg też powinien doczekać się zainteresowania i wyeksponowania. Najpierw zadbajmy o to co mamy a potem sięgajmy po nowe posągi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźbiarz Re: A co z Florą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 21:27 Racja Zed! Mamy też jeden posąg na stanowisku prezydenta miasta - robi mniej więcej tyle co ta Flora: jest. Ale już niedługo wymienimy go na nowszy model, bo w tym przypadku remont na nic się nie zda. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: A co z Florą??? 12.10.10, 21:54 wymiany zacznij od swojego mozgu. niektorzy maja powazne skrzywienie umyslowe i wszystko przekladaja na polityke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkretny Złodziejom nie daje się okupu! To demoralizuje. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.10, 23:12 Super interesy robimy nie ma co.. widzę tu analogię z działalnością gospodarczą prowadzoną onegdaj przez panów w dresach najpierw kradną auto a potem trzeba je wykupić.. jeden taki świetny interes już zrobiliśmy a głupki się cieszą! mam propozycje: niech mnie ktos zaprosi do swojego mieszkania na kolację, za pewien czas w rewanżu zauważy w moim salonie swój telewizor, który jakoś dziwnym trafem zniknął po mojej wizycie.. Ja wtedy odpowiem: OK, zwrócę Ci telewizor ale opod wearunkiem, że kupisz mi nowy w salonie. Nadal jesteście zadowoleni gamonie?! Zamiast tego Coleoniego postawilibyście lepiej porządny pomnik Sobieskiego, Mieszka, Chrobrego lub Piłsudskiego byłoby to o wiele bardziej pożyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Złodziejom nie daje się okupu! To demoralizuj IP: 194.88.225.* 13.10.10, 08:30 taaa złodziejom z warszawki mówimy stanowcze nie! Jeszcze niech oddadzą cegły i inne skradzione rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Złodziejom nie daje się okupu! To demoralizuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 11:55 Ażeby obecnie było sprawiedliwie jak zakładała idea solidarności - to należy ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewica konsekrow Re: Złodziejom nie daje się okupu! To demoralizuj IP: *.147.66.127.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.10.10, 11:01 Zgadzam sie z Kol. Konkretny calkowicie. Prze 60 lat warszafka wypelniala kulture sztuka nie swoja. Powinni zdemontowac zakonserwowac i przekazac bezplatnie Szczecinowi to co dla nich bylo trfiejne .Ale warszafka ma taka mentalnosc bialoruska, po wojnie szbrowala Mazury aby teraz z nich korzystac. Przypomina mi to szabrowanie Szczecina przez znana sekte psychomanipulacyjna , aby w nastepstwi uzyskac wieksze i bardziej znaczace dobra. Niestety przy pomocy przypadkowych mieszkancow tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Złodziejom nie daje się okupu! To demoralizuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 12:01 dziewica konsekrow napisał(a): > Ale warszafka ma taka mentalnosc bialoruska, po wojnie szbrowala > Mazury aby teraz z nich korzystac. Dlaczego to porównanie obecnej dziś białorusi do naszej małej przeszłości i tradycji z historii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: A co z Florą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 11:52 rzeźbiarz napisał(a): > Racja Zed! ...itd. :)))))))) ------ nie wiem czy to nie stanowi lub może powinno stanowić właściwą też parę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: A co z Florą??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 11:47 > Jestem jak najbardziej za powrotem Mojżesza. Tylko zanim zaczniemy wzbogacać > akademię o takie dzieła może zatroszczymy się o to co juz mamy? > Tutaj link .... itd. dzięki za adres i lekturę - lubię tak świat poznawać. Historia pomnika to charakter wędrowniczki z kwiatami - a obecnie FG kontynuacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Mojżesz przeszedł przez Morzez Czerwone a IP: 213.155.191.* 13.10.10, 13:08 .. a przez drzwi nie przejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Mojżesz przeszedł przez Morzez Czerwone a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:32 > .. a przez drzwi nie przejdzie? "chcieć to móc czy móc to chcieć"? Dalszej niewoli w Szczecinie to chyba lub na pewno nie oczekuje..? Odpowiedz Link Zgłoś
a.malin Łatwo przewidzieć 13.10.10, 14:13 co zrobiliby z posągiem intelektualiści z Rady naszego Miasta. Na placu jakichś ofiar mielibyśmy pomnik Mojżesza. Mojżesz jest bardziej zasłużony dla Polski i Szczecina niż Colleoni więc może nawet Plac Ofiar Grunwaldu .... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Czy Mojżesza w ogóle da się wynieść? 13.10.10, 14:53 Ciekawe co o tej historii z Mojżeszem sądzi wnuczek jednego takiego, co to oddawał do Warszawy nieswoje rzeczy, a teraz wnusio rżnie genetycznego patriotę i startuje z PiS-u na prezydenta miasta? Może obieca, że jak wygra, co odkręci, co jego straszny dziadunio tu spieprzył? W kolejce do rozbiórki czeka Trasa Zamkowa, Konzerthaus do odbudowy i Teatr Miejski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba jaga Re: Czy Mojżesza w ogóle da się wynieść? IP: *.chello.pl 13.10.10, 21:19 wnuczek niech przywiezie Mojżesza i wygra w cuglach Odpowiedz Link Zgłoś