12.04.04, 21:38
Na poczatku, dobry wieczor!

Chce zapytac sie, kogo obchodza w Szczecinie bezdomne koty?!
Jak sie zdaje nikogo!!!!
Moglabym na temat napisac tutaj wypracowanie i sie denerwowac bez umiaru, ale
to rzeczy nie zmieni.
Moze moglby mi ktos podpowiedziec, dac dobra rade do kogo i gdzie mozna by
sie bylo zwrocic ze sprawa bezdomnych kotow. (Schronisko jest zawalone
bezdomnymi zwirzetami)
Sa to bezbronne stworzenia, krore potrzebuja jesc i pic, bo inaczej umra z
glodu!!!!
Czy jest moze cos takiego w Szczecinie jak azyl dla bezdomnych kotow?

Za odpowiedzi dziekuje bardzo z gory
Lisa
Obserwuj wątek
    • dominkadg Re: KOTY! 13.04.04, 19:34
      Przykro mi to pisać, ale los tych zwierzaków nikogo nie obchodzi - oczywiście
      oprócz tych co si nimi zajmują . Sama się opiekuję dzikimi kotami i wiem jak to
      jest.Dopiero głośne krzyczenie daje pewne efekty.
      Chcesz im pomóc - to musisz sama się nimi zaopiekować, albo założyć
      stowarzyszenie.
      • Gość: H56 Re: KOTY!, Kotki ,Koteczki IP: *.comnet.krakow.pl 13.04.04, 19:47
        W Kreakowie trwała właśnie akcja sterylizacji dzikich kocic. Koszty pokrwa
        miasto. Jurczyk ma też koty, to znaczy ,że dobry człowiek i napewno pomoże.

• searover Re: KOTY! 13.04.04, 21:07
        dominkadg napisała:

> Chcesz im pomóc - to musisz sama się nimi zaopiekować, albo założyć
        > stowarzyszenie.

Moze jednak istnieje juz jakas organizacja (stowarzyszenie?), ktore kotami sie
        zajmuje? A moze tak zalozyc kociarium? ;) Jakis niewielki, niezbyt
        reprezentacyjny obecnie park moglby byc zaadoptowany na azyl dla kotow. Bylby
        nadzorowany przez taka organizacje, ktora dbalaby o szczepienia i sterylizacje,
        a mieszkancy miasta w zamian mogliby przychodzic tam na spacery i obserwowac
        sympatyczne zwierzaki. Dzieciaki, ktore kota w domu trzymac nie moga, moglyby
        tam z nimi sie bawic, a te starsze udzielac sie spolecznie.
    • albert_c Re: KOTY! 14.04.04, 09:33
      ja przynajmniej nie slyszalem, aby w Szczecinie istanial koci azyl - taki na
      wzor tego jaki jest w Konstancinie:(
      co do tego czy bezdomne kociaki kogos interesuja - jestem przekonany, ze wielu.
      ja sam staram sie regularnie dokramiac bezdomne kociaki (ostatnio upodobalem
      sobie te z naszego starego nowego miasta).
      zapewne dobrym pomyslem jest to o czym napisal Heniu, ze dobrze by bylo gdyzby
      miasto zorganizowalo (czy tez raczej zaplacilo) za akcje steryzlizacji
      bezdomnych kociakow. ciekaw jestem czy problemem jest kasa czy tez fakt,z e
      nikt do tej pory nie staral sie naszych decydentow o tym przekonac. jezeli to
      drugie to znaczy, ze organizacje zajmujace sie losem zwierzat sa w Szczecinie
      slabsze niz myslalem.

pozdrawiam,
      albert_c

----
      „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej”
      • Gość: e.beata Re: KOTY! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 10:40
        Akcje sterylizacji są prowadzone. A nawet nie jestem pewna, czy nie jest tak,
        że w każdej chwili można przyjść z bezdomnym kociakiem do Schroniska na zabieg.
    • Gość: Jacek Wolność dla bezdomnych kotów! IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 14.04.04, 12:00
      Niech same walczą o przetrwanie, bo inaczej się zdegenerują. Zamiast polować na
      myszy i szczury, będą czekać na ludzką litość, a w zamian odwdzięczać się
      odchodami i smrodem na klatkach schodowych.
      • madziurex Re: Wolność dla bezdomnych kotów! 14.04.04, 18:50
        Jacku,człowiek udomowił kota i jest teraz za niego odpowiedzialny.
        Można zanosić kotki do schroniska na sterylizację, niedawno słyszałam nawet
        wypowiedź pracownika schroniska, który pouczał, jak można złapać takiego na
        wpół-dzikiego kota. Przy działkach na os. Zawadzkiego (blisko schroniska
        właśnie) jest gromadka kotów, do których codziennie ok. 18.00
        przychodzą "karmiciele" :). Ale dziś widziałam,że jedna z kotek jest w ciąży.
        Tak nie powinno być. Jak są już oswojone, trzeba starać się łapać i zanosić na
        zabieg.
    • rozbojnik_rumcajs Glodne koty???????? 14.04.04, 21:07
      jak to glodne przeciez to drapiezniki a jak ostatnio sie okazalo myszy i szczurow w szczecinie
      dostatek
      • Gość: Hanka Re: Glodne koty???????? IP: *.atlsfl.adelphia.net 15.04.04, 04:51
        Tak, tak mamy dobre serduszka dla kotkow ! A co z glodnymi dziecmi ??
        • Gość: H56 Re: Glodne koty???????? IP: *.comnet.krakow.pl 15.04.04, 10:15
          bezdomne dzieci umieszcza się w Domach Dziecka, pozostałe mają opiekunów.
          Jeżeli sa głodne to sa instytucje które nawołuja do nadprodukcji dzieci,są
          przeciwne aborcji i antykoncepcji to niech im teraz pomagają np.kościół
          katolicki.Chcieliśmy kapitalizmu więc go mamy. Moja dwójka dzieci oraz dwa koty,
          odpukać ale głodne nie chodzą.
          • Gość: Zołza Re:koty to macie ale w głowach IP: *.astro.net.pl 15.04.04, 13:42
            komu przyjemność to przyjemność ale nie dla każdego, a napewno nie dla tych
            którzy muszą grzebać własnymi rękoma kocie GÓWNA we własnym ogródku bo jedna z
            drugim kociary w myśl żle pojętego humanitaryzmu poprawiają swoje głupio pojęte
            samopoczucie, a do tego są nieukami i nie wiedzą że właśnie wałesające się koty
            roznoszą toksoplazmozę zapewniam że to nic przyjemnego i niech się rozchorują
            wtedy pogadamy.A koty to zwykłe drapieżniki i powinny łapać myszy i szczury ale
            inteligentni dokarmiający zapomnieli albo nie wiedzą że kot nażarty nigdy w
            życiu nie będzie polował bo mu się poprostu nie chce i tyle.
            • Gość: Meg Re:koty to macie ale w głowach IP: 62.233.173.* 15.04.04, 16:45
              a zastanowilas sie skad sie biora bezdomne zwierzeta - jacys debile je
              wyrzucaja z domu, a potem te zwierzaki pozbawione opieki sie mnoza... moze
              twoim zdanim najlepiej wybic?
              jak ci te koty przeszkadzaja - moze dzieki nim mimo, ze karmione nie masz
              myszy - to zorganizuj im domy!!! a toksoplazmoza tak samo zarazisz sie jedzac
              surowe mieso, np. tatara, a jak sie boisz ze grzebiac w ziemi, to grzeb w
              rekawiczkach
              co do polowania - coz kot ma taka nature ze bedzie polowal bez wzgledu na to
              cyz jets glodny czy nie - a jelsi ci sie wydaje ze koty dokarmiane sa tak
              naprawde nazarte to grubo sie mylisz, zatsanow sie ile jest osob karmiacych a
              ile bezdomnych zwierzat - nie ma bata zeby wszystkie wykarmic
              nie sadze aby osoby dokarmiajace koty poprawialy sobie samopoczucie, sadze ze
              robia to z dobroci serca, czego o tobie raczej powiedziec nie mozna ...
              coraz bardziej przychylam sie do stwierdzenia, ze nasz stosunek do zwierzat
              odzwierciedla stosunek do ludzi ...
              ale jak widac lubisz sobie poziac nienawiscia i racjonalnoscia az do bolu,
              zycze powodzenia
    • rozbojnik_rumcajs Biedne szczury 15.04.04, 15:24
      beda je truc hej obroncy praw zwierzat co wy na to nie lubicie szczurow ?
      szczury i myszy sie truje a bezpanskie psy i koty lapie rakarz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka