dresiarz_w_garniturze 28.12.10, 12:34 Odwalcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1przeciwnik_glupoty tylko na tyle Jachimowy szmatławiec stać? 28.12.10, 12:56 Tylko na taki zbiór kilku zdań stać Jachimowy szmatławiec? Jachim zaanagażował siebie i gazetę w wybory zeszmacając do końca szczeciński dodatek GW a teraz próbuje rakiem wyjść z sytuacji? Co, on przed wyborami, pisząc dupowłazowy tekst o Krzystku i Biskupie - nie wiedział, że Krzystek chce zabrać miastu kolejne 200 000 zł? Nawet nie znalazł rzeczoznawcy, który byłby w stanie krytycznie i pod nazwiskiem wypowiedzieć się o niewłaściwej - wg mnie - metodzie wyceny nakładów na mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wladekr Re: tylko na tyle Jachimowy szmatławiec stać? 29.12.10, 09:51 nie wiedział, że Krzystek chce zabr > ać miastu kolejne 200 000 zł? W "Talii politycznej" między wierszami było, że Wyborcza wiedziała, ale zataiła. Pan Jachim musiał dostać wytyczne od biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
1przeciwnik_glupoty Re: Byłe mieszkanie Piotra Krzystka znowu pod lup 28.12.10, 12:59 A kto sprawdzi, czy ta komisja, złożona pewnie w 3/4 z byłych towarzyszy PO sama nie dostała mieszkanek albo nie zawarła po cichu z Krzystkiem umowy co do współpracy na następną kadencję? Przecież w tym kraju tego typu komisje działają wyłącznie po to, żeby udowadniać nepotyczną, partyjną prawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy_roczek Re: Byłe mieszkanie Piotra Krzystka znowu pod lup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 13:25 Najważniejsze droga publiko, że biskup wszystkim w diecezji odpuścił i można będzie w Sylwestra nażreć się mięsiwa do syta. :-)) (patrz GS24.pl). Odwalcie się zatem od tego lokum, co to już nie Jego jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Byłe mieszkanie Piotra Krzystka znowu pod lup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 13:27 Przecież do polityki idzie się w pewnym celu (i nie o dobro elektoratu chodzi...).Dopóki urzędnik będzie podejmował decyzję uznaniową,takie sprawy będą mieć miejsce.Jedynym sposobem uleczenia,jest odebranie urzędasom kompetencji a także taka zmiana prawa,by owi urzędnicy nie byli potrzebni do "podejmowania decyzji".Tyle tylko,czy UE się zgodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as sąd potraktował krzystka jako inwestora na majatku IP: *.globalconnect.pl 28.12.10, 13:44 miejskim powołując rzeczoznawców którzy nie ocenili remontów z faktur czy kosztorysów ale z wyceny rynkowej mieszkania przed i po remoncie.Sąd potraktował krzystka jak przedsiębiorcę budowlanego który przejmuje lokal celem podniesienia jego wartości poprzez remont. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 do Sz. 28.12.10, 17:05 Gość portalu: Sz. napisał(a): > Jedynym sposobem uleczenia,jest odebranie urzędasom kompetencji a także > taka zmiana prawa,by owi urzędnicy nie byli potrzebni do "podejmowania decyzji" > .Tyle tylko,czy UE się zgodzi.... popieram powyższą opinię ! właśnie tak ! ue na pewno nie ma z tym problemu. te kompetencje nalezy odebrać różnego rodzaju komisjom itp oraz wprowadzić jasną jawność wszystkiego gminie. nie powinno być, nie oże być umów pufnych z klauzulami itp Odpowiedz Link Zgłoś
blogfiles Byłe mieszkanie Piotra Krzystka znowu pod lupą 28.12.10, 14:17 Właśnie mam zwrócić 3 tys. zł "bonifikaty". Nakłady na remont mieszkania "do remontu" wyniosły mnie około 10 tys. zł. w pieniądzach z 1996 roku To może i mi "floating garden" zwróci nakłady, jeszcze przed podpisaniem "ugody" ? Odpowiedz Link Zgłoś
fotogra Re: Byłe mieszkanie Piotra Krzystka znowu pod lup 28.12.10, 15:04 Nigdy nie zagłosuję na głupka ani na oszusta, by później golić się po ciemku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!! Re: Byłe mieszkanie Piotra Krzystka znowu pod lup IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 19:22 Wprowadziłem się do ruiny,ogarnąłem żeby można było normalnie żyć. Kupiłem mieszkanie na wolnym rynku,te chciałem zdać.TE POJ-BY Z URZĘDU KAŻĄ MI PRZYWRÓCIĆ STAN POPRZEDNI... Odpowiedz Link Zgłoś
zachlanamorda Qurwa przekręt w bezczelny sposób -okradają mnie i 28.12.10, 15:53 Rzeczoznawcy popełnili totalny błąd . Nie możną wychodzić z wartości ceny mieszkania w 2000 roku i wartości mieszkania w 2008 czy 2009r. i różnicę wypłacać jako nakłady i remont. Rzeczoznawcy winny wycenić zakres wykonanych robót po wyłudzeniu mieszkania przez niezbędnika /pomniejszone o wartość amortyzacji tych prac./ Kwota w ten sposób liczona wyniosła by około i tylko 10.000 zł. , a wara im od wyceny wartości mieszkania. Ponadto skoro jest tak liczone to dla niezbędnika to niech ZBiLK liczy w ten sam sposób dla wszystkich lokatorów , którzy zdają mieszkanie do komunalki. A nie ZBilk w przypadku zdania mieszkania przez zwykłych śmiertelników nie dość ,że nie wypłaca za remonty i podwyższenie standartów to jeszcze każe im płacić. Wszystko to należy unieważnić i niech prokuratura w to wejdzie z urzędu bo wyłudzone jest mienie znacznej wartości i nie dopuści do uprawomocnienia się ugody przed sądem. Takiej bezczelności jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zns Re:posada utrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 16:11 Ugoda zawarta,posada utrzymana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re:posada utrzymana IP: *.globalconnect.pl 05.01.11, 10:01 Kzrystek był święcie oburzony opiniami o nim i jego rodzinie na forum. A kto wciągnąl swoją roidzinę w tę gierkę? Ugoda pomiedzy Krzystkiem a panią Krzystek???? Przecież nawet dziecko wie, że to lipa. Załosne. Wstrętne. Po prostu żygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Qurwa przekręt w bezczelny sposób -okradają m 28.12.10, 17:12 zachlanamorda napisała: a czego ty oczekujesz od zbilku czy czego tam. to jednostka podległa krzystkowi. zawarcie tej ugody było ektremalnie nieetyczne. dyskwalifikuje krzystka totalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Qurwa przekręt w bezczelny sposób -okradają m IP: *.szczecin.mm.pl 28.12.10, 20:03 A gdzie są radni w tej sprawie? Poza Jacyną każdy z nich liczy na posadkę dla siebie czy rodziny od Krzystka? Gdzie wielki Litwiński i Nitras? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Wituś niezbędny? IP: *.szczecin.mm.pl 28.12.10, 20:07 A co z mieszkaniem Witolda Jabłońskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedz Re: Wituś niezbędny? IP: *.szczecin.mm.pl 28.12.10, 20:11 Tu odpowiedz na twoje rozterki odnośnie exwicemarszałka województwa: www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=34331 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wituś niezbędny? IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 29.12.10, 11:44 O jasny gwint, sami niezbędni w tym Szczecinie. Strach by nam zajrzał w oczy, gdyby któregoś zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
kameleonszczecin Re: Wituś niezbędny? 29.12.10, 12:24 Gość portalu: :) napisał(a): > O jasny gwint, sami niezbędni w tym Szczecinie. Strach by nam zajrzał w oczy, g > dyby któregoś zabrakło. święta racja...;-)...jeszcze trzeba innym niezbędnym ufundować mieszkania ,żeby mogli , oczywiście za nasze pieniądze, wzbogacić się w ich tylko znany sposób.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quoter norweski Re: Qurwa przekręt w bezczelny sposób -okradają m IP: 217.116.110.* 28.12.10, 20:12 Slusznie pytasz gdzie radni. radny Duklanowski jr opowiadal cos ostatnio w TV3 ale bylo to niekompetentne i potwierdza ogolnopolska teze dlaczego rzadzi i wygrywa sondaze PO ? bi PIS jest slabiutki czego Duklanowski z PIS swoim jestestwem w tej sprawie dowodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Qurwa przekręt w bezczelny sposób -okradają m 28.12.10, 22:13 no taaak. widziałem i słuchałem te wybitne wywody prawnicze pana duklanowskiego jr. godny pożałowania brak wiedzy. ciekawe dlaczego w swoim cv nie napisał w jakimż to banku był tym menadżerem finansowym dużych zespołów ludzkich. gdybyście widzieli jakież to były obowiązki i w jakimże banku to oczy by się otworzyły. dodam,że tatuś miał na to wpływ. jak za komuny. jak tatuś był kacykiem to synuś za tatusiem. w pis także samo. aby kariera na państwowym , samorządowym. nie ważne jak to wygląda; nie ważne,że robi się z demokracji nepotyczną kołtunerię krewniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 kiedy jabłko dojrzeje i spadnie z tej tatowej jabł 28.12.10, 22:34 młody duklanowski pracował w banku pocztowym firmie ściśle związanej z pocztą polską, w której dyrektorem był tatuś leszek duklanowski. jak słucham takiego kaczyńskiego z wywodami o sprawiedliwości i widzę to co widzę to wydaje się, że to jakiś film a ja jestem w tym barejowskim filmie. takich istotnych infomacji młody (nie taki młody!) duklanowski nie podaje na swojej stronie www. najwięcej pisze o tym gdzie chodzi do kościoła. duklanowski.pl/?page_id=6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwartal norweski Re: kiedy jabłko dojrzeje i spadnie z tej tatowej IP: *.centertel.pl 28.12.10, 23:28 Bank Pocztowy to kuznia talentow. Zdaje sie, ze mr Witold Jablonski z katolickiego Asa tez sie udzielal w Banku Pocztowym jako Przechowalni Wybitnych i Protegowanych przez ZChN Telentow. Niechby tak syn Piechoty dostal prace na panstwowym za wladzy SLD to dopiero by PIS darl buzki. Zenujace. Aby na budzecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Qurwa przekręt w bezczelny sposób -okradają m IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 08:28 w szoku byłem kto na takie miernoty tatusia i synalka głosował. P. Duklanowski doprowadza poczte szczecińską do upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Qurwa przekręt w bezczelny sposób -okradają m IP: *.catv.broadband.hu 05.01.11, 17:06 "Od 1998 roku związany zawodowo z branżą finansową, menedżer zarządzający kilkusetosobowymi zespołami w bankowości" A w którym to było banku bo coś mi pamięć szwankuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Qurwa przekręt w bezczelny sposób -okradają m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 08:14 Przecież to radni PO przygotowali projekt uchwały którą wczoraj podjęła Rada Miasta, a osobiście zgłosił to Bazyli Baran.Warto prześledzić kto jak głosowałw sprawie wprowadzenia tej sprawy do porządku obrad i w głosowaniu nad samą uchwałą. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 To tylko zagrywka polityczna pod publiczke... 28.12.10, 21:06 Nie dajcie sie zwieść to tylko zagrywka polityczna pod publiczke... Radni chcą z jednej strony pokazać panu Krzystku straszaka, który wiadomo ze nie wystrzeli, a z drugiej uspokoić publikę... Bo ludzie maja trochę walki, ale krew sie nie poleje. Radni pokażą pazurki, a publika dostanie trochę igrzysk... będzie dowód, ze jest ok, lecz nikt nikomu krzywdy nie zrobi! Spoko. Po co te nerwy... zylki Wam popekaja... Radni zareagowali, sprawdzili i wszystko jest OK. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: To tylko zagrywka polityczna pod publiczke... 28.12.10, 21:10 .... a moze pan Krzystek przekaże przed kamerami jakies 50 tys. na dzieci, rodzine, które przejęła mieszkanie... Będzie taki fajny gest. No to byłby niezły ruch PR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Re: To tylko zagrywka polityczna pod publiczke... IP: *.szczecin.mm.pl 29.12.10, 00:41 Watpie, musi spłacic kredyt mieszkaniowy i rodzina duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Złodziej i oszust IP: *.xdsl.centertel.pl 29.12.10, 05:52 Był,jest i będzie tylko złodziejem i oszustem...A radni jak byli bezradni tak pozostaną.Dzięki pajacom co głosowały na krzystka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: To tylko zagrywka polityczna pod publiczke... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 09:48 PO chce mieć kartę przetargową w "negocjacjach" z Krzystkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: To tylko zagrywka polityczna pod publiczke... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 11:09 słuchaj, jako mieszkaniec Szczecina możesz złożyć doniesienie do prokuratora że tój perezydent cię okrada a następnie pilnować tego prokuratora żeby wypełnił swoje zobowiązanie zawodowe i nie będziesz działał pod publiczkę.Zrób to i pokaż jaki jesteś men a nie pierdoła forumowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: To tylko zagrywka polityczna pod publiczke... IP: *.szczecin.mm.pl 29.12.10, 11:28 Jacyna już złożyła doniesienie do prokuratury na Krzystka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don corleone A co z Witoldem J.? IP: *.szczecin.mm.pl 29.12.10, 11:29 A Witold Jabłoński nadal niezbędny dla miasta? W Łowiczu go nie potrzebują? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: To tylko zagrywka polityczna pod publiczke... 29.12.10, 12:36 Otóż swego czasu pan Krzystek złożył doniesienie na forowiczow, to jak pamiętasz byli ścigani i dane ich zostały mu przekazane. Przypomnę, ze pierwsze doniesienie pana Krzystka prokurator odrzucił, dopiero po interwencji zadziałał... Natomiast pani MJW tez złożyła na forowicza, to zdaje sie nic sprawa sie nie ruszyła. Jeszcze mi tylko powiedz, jak można pilnować prokuratora, bo tym mnie bardzo rozsmieszyles... tym bardziej, ze przypomnę, ze w sprawie mieszkaniowej większość to tajemnica... Przypomnę, ze podczas procesu pani MJW na sale nie mieli wstępu dziennikarze, a została poinformowana, iż gdyby wyjawila informacje z sali sądowej, to miałaby kolejny proces... Natomiast wypowiadać swoje opinie i komentarze możemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Szczecinski sąd chyba pomylił epoki? IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 10:35 andreas.007 napisał: > Otóż swego czasu pan Krzystek złożył doniesienie na forowiczow, > to jak pamiętasz byli ścigani i dane ich zostały mu przekazane. > Przypomnę, ze pierwsze doniesienie pana Krzystka prokurator odrzucił, > dopiero po interwencji zadziałał... Jeśli to prawda, to niezły numer.. to już powinno być przedmiotem osobnego dochodzenia w sprawie naciskuf na prokuraturę przez PK... > Natomiast pani MJW tez złożyła na forowicza, to zdaje sie nic sprawa sie nie ru > szyła. > Szczecgólnie w tym kontekscie budzi to wiele podejrzeń o usłużnosci prokuratury wobec PK... > Jeszcze mi tylko powiedz, jak można pilnować prokuratora, > bo tym mnie bardzo rozsmieszyles... tym bardziej, ze przypomnę, > ze w sprawie mieszkaniowej większość to tajemnica... Qrwa nóż się w kieszeni otwiera.. państwo polskie przypomina jakieś totalne szambo. W żadnej prawdziwej demokracji to by nie przeszło.. > Przypomnę, ze podczas procesu pani MJW na sale nie mieli wstępu dziennikarze, > a została poinformowana, iż gdyby wyjawila informacje z sali sądowej, > to miałaby kolejny proces... > A ta sprawa nadaje się już do Strasbourga, żeby ten sąd beknął.. na miejscu MJW od razu upubliczniłbym sprawę i wytoczył proces szczecińskiemu sądowi w Strasbourgu... > Natomiast wypowiadać swoje opinie i komentarze możemy. > > Aaaa tam.. Pyerdoleneie, zaraz nas prokuratura będzie ścigać... Prokuratura na usługach PK, sąd na usługach Pk, czyja to zasługa? Opus Dei? Mają dług wdzieczności za darmową działkę... Arc Bi? No to było przed szpitalem, może szpital miał być takim aktem wdzięczności dla bi... A może jeszcze coś innego? Jakieś inne związki między bardzo ważnymi osobami ludźmi i tworzenie patologii... W Szczecinie wobec prawa są równi i równiejsi.. to się nadaje na wszystko. I na artykuły w prasie i na śledztwo i na zajęcie się tym przez prokuraturę, oczywiscie spoza Szczecina.. najlepiej przez rzeszowską prokuraturę .... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaron Byłe mieszkanie Piotra Krzystka znowu pod lupą 29.12.10, 12:19 O ile dobrze rozumiem istotę logiki w całej tej sprawie, to gdyby gościu P.K. nie kiwnął palcem w tej chałupie przez 10 lat, to do wzięcia miałby różnicę między wartością mieszkania w 2000 i 2010 roku? Sam sprzedałem podobne mieszkanie 120 m.kw w 2000 za 160 tys. i była to wówczas niezła cena. Dzisiaj dostałbym przynajmniej dwa razy tyle - cholera, chyba wystąpię do kupca, żeby mi zwrócił 160 tys. - przed sądem przedstawię wyceny mieszkania na 2000 i 2010 rok. Abstrahując od zupełnie innej sytuacji, to logika chyba jest podobna - no nie? Jeżeli źle rozumuję, to mnie poprawcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiffany ... IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 13:18 www.facebook.com/pages/Tiffany-Flowers-Cafe/177795838903230?ref=sgm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 17:11 Czy jeśli ktoś ukradnie samochód i go przemaluję , i potem zostanie złapany to czy właściciel samochodu zwraca mu koszt przemalowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qm Re: mam pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.11, 17:32 nie ma możliwości bo złodzieja zamykają w więzieniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 17:36 A jeśli złodziej lakier kupił uczciwie i ma na niego rachunek i za lakiernika też, to co ? Nawet jak siedzi w więzieniu, to czy może dochodzić zwrotu tych kosztów od właściciela samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mam pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 20:10 Gość portalu: k napisał(a): > Czy jeśli ktoś ukradnie samochód i go przemaluję , i potem zostanie złapany to > czy właściciel samochodu zwraca mu koszt przemalowania? Trudno udowodnić kradzież ale jakoś tak nieprawnie jeśli ktoś wszedł w posiadanie samochodu i kupił go za cenę opony i przemaluje, to szczecinski sąd każe zapłacić za 50% ceny nowego samochodu... chyba zajmę się wreszcie za przemalowywanie samochodów to musi być dobry inters ;) sąd mi w tym pomoże :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. zacznij od samochodow prokuratorow i sedziow IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 05.01.11, 22:58 a ja bede swiadkiem twojej obrony - damy rade! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TKM a gdzie można obejrzeć te kwity? IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 23:30 nie chce mi się tu się dociekać, czy jest przewał, czy go nie ma więc z chęcią obejrzę kwity i sam ocenię gdzie i kiedy będą umieszczone??? w końcu sprawa ma charakter publiczny, a nie prywatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miasto niczyje Re: Byłe mieszkanie Piotra Krzystka znowu pod lup IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.01.11, 22:02 z pracy przy Armii krajowej piiisaaalllllllllesssssssssssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Był zapis o niezwracaniu nakładów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 22:17 W "Kurierze" piszą że w pierwszej umowie Krzystek-miasto był zapis że żadne zwroty nakładów za remonty nie będą zwracane, ale sąd całą umowę unieważnił, więc i zapis razem z nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotysz Szczecin IP: 109.110.0.* 08.01.11, 00:22 To takie chore i zanidbane miasto.. to ze sa tam chore i skorumpowane wladze to juz chyba w Polsce nikogo nie dziwi.. Ale ten brud jest nie do pojecia... czy Polacy sa az ak prymitywni? Odwiedzcie Ryge, nasza stolice, przejdzcie ulica, zobaczycie czy sa tu jakies odchody pssie czy inny syf. Zobaczcie jak mieszkaja Europejczycy w postkomunistycznym kraju... Szczecin przypomina jakas dzicz z trzeciego swiata a nie europejskie czyste i dobrze zadbane miasto.. zal mi was szczecinianie... Odpowiedz Link Zgłoś