Dodaj do ulubionych

szkola podstawowa nr 60

IP: *.sowilo.pl / *.sowilo.pl 16.04.04, 21:25
jestem absolwentka tej szkoly z roku 1968.moze powspominamy stare dawne
czasy? a kto pamieta pania Kasprzyk-byla moja wychowawczynia....chodzilam do
klasy 8 c a dyrektorem byl jak jeszcze pamietam pan Mroczek
Obserwuj wątek
    • Gość: JK Re: szkola podstawowa nr 60 IP: 217.153.7.* 18.04.04, 14:18
      Ukończyłem 60-tkę w roku 70. Chodziłem do 8a. Wychowawczynią była śp. Genowefa
      Słaby. Pamiętam jeszcze nauczycieli: p. Chylińską - v-ce dyrektor, nauczycielkę
      od muzyki Strybel, matematyczkę Musiałowicz, polonistkę Orską itd. Od 2003 roku
      naszej "budy" już nie ma. W tym budynku mieści się teraz gimnazjum Nr 18
    • Gość: JK Re: szkola podstawowa nr 60 IP: 217.153.7.* 08.05.04, 10:22
      Czy nikt więcej nie uczęszczał do 60-tki?
      • Gość: Al Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.dialup.mindspring.com 02.06.04, 22:37
        Konczylem SP60 w... (zaraz, niech sobie przypomne) w 1975 roku. Pamietam takich
        nauczycieli: Korczak (wychowawczyni), Chylinska, Tarchalska (dyrektorka),
        Borysewicz, Matusiewicz, Idzikowski, Skwierczynska...
        No i woznego!
        • Gość: agga Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.ksiazat.v.pl 02.06.04, 23:55
          Pania Korczak pamietam, uczyla mnie ZPT do konca podstawowki czyli do 1992
          roku. Tych pozostalych nie bylo juz, a i jeszcze byla pani a nie pan wozny.
        • agnieszka.niescierowicz Re: szkola podstawowa nr 60 05.08.04, 21:16
          Gość portalu: Al napisał(a):

> Konczylem SP60 w... (zaraz, niech sobie przypomne) w 1975 roku. Pamietam
          takich
          >
          > nauczycieli: Korczak (wychowawczyni), Chylinska, Tarchalska (dyrektorka),
          > Borysewicz, Matusiewicz, Idzikowski, Skwierczynska...
          > No i woznego!
          >
          Hej:)
          Ja konczylam SP 60 w roku 1988, a pania Korczak niesmiertelna pamietam:) Za
          moich czasow dyrektorka byla p. Wlodarczyk, polskiego uczylo mnie wielu
          nauczycieli, z ktorych najmilej wspominam p.Zak; matmy - sp. p.Wiercinski (moj
          wychowawca nawet, :-( ), pani Korczak - wiadomo ze ZTP, muzyki - tez sp. p.
          Grzegorczyk, wf - p.Pawlak, biologia - kolejna niezyjaca... p. Czyzewska,
          historia - p. Kaczmarek, fizyka - wspaniala p. Bauer. Woznym byl (kurde, tez
          niezyjacy!) p. Bak. Pani Matusiewicz mnie nie uczyla, ale pamietam bardzo
          dobrze, bo byla moja ciocia. Tez juz nie zyje:(( Pozdrowienia dla rocznika 1973.
          • Gość: Magda Re: szkola podstawowa nr 60 IP: 213.155.168.* 07.09.04, 21:24
            Witam
            Pewnie znamy się z widzenia. Ja kończyłam szkołe rok później. Moją
            wychowawczynią była p. Bauer.
            Gorące pozdrowionka dla wszystkich
            • Gość: gaga Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.238.70.9.adsl.inetia.pl 04.10.04, 22:09
              Magda,
              czy Ty przypadkiem ciągle nie mieszkasz nieopodal naszej szkoły? ;)
              Klasa p. Bauer to była B?

Moją wychowawczynią była miss Korczak. Większość nauczycieli wymieniona przez
              Agnieszkę i mnie uczyła. Nawet nie wiedziałam, że tylu już odeszło.

Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: Magda Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.gryfsat.pl / 213.155.168.* 05.10.04, 22:04
                Witam serdecznie.
                Tak, nadal mieszkam blisko szkoły, nawet widzę ją przez okna mojego mieszkania.
                Czy Ty również pomieszkujesz w jej okolicach?
                Ja chodziłam do klasy A.
                To smutne, że tylu nauczycieli już nie ma....
                Pozdrawiam
                Magda
                • Gość: gaga Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.238.70.177.adsl.inetia.pl 06.10.04, 21:06
                  Hej :)
                  Rany, to ja Cie musze znać choćby z widzenia :)
                  Mieszkałam niedaleko ale nie na osiedlu, tylko w kierunku ul. Mickiewicza.
                  A od lat kilku w stolicy jestem.
                  Odwiedzaając rodziców przechodzę czasem Witkiewicza. Smutno jakoś mi się
                  zrobiło, jak zobaczyłam, że w miejscu naszej podstawówki jest gimnazjum.
                  A czy ciastka w Filipince ciągle tak samo smaczne? ;)
                  pozdrawiam serdecznie
                  • Gość: Magda Re: szkola podstawowa nr 60 IP: 213.155.168.* 08.10.04, 09:47
                    Hmmm! I to jakie pyszne, paluszki lizać.
                    Jestem przekonana, że znamy się z widzenia i może nawet mamy wspólnych
                    znajomych.
                    Podam Ci mój nr GG jak masz chęć pogadać o starych dobrych czasach to zapraszam
                    (2355419).
                    Pozdrów stolice
                    Pa pa
                    • Gość: gaga Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.238.71.148.adsl.inetia.pl 12.10.04, 20:05
                      Dzięki!
                      Do miłego.
                      Ech.. lubiłam ciacha z Filipinki :))
                      • agnieszka.niescierowicz Re: szkola podstawowa nr 60 24.10.04, 07:20
                        Ostatnio dowiedziałam się od koleżanki (ponieważ nadeszły dla mojego rocznika
                        czasy wysyłania do szkół swoich pociech), której syn zaczął właśnie naukę w
                        dawnej SP 60, z wszystkich wymienionych nauczycieli, znanych przynajmniej mi,
                        została jedynie Violeta Grabowska-Wilk. Uczy polskiego, mnie uczyła ostatni
                        rok.
                        W "Filipince" ciacha jak zawsze dobre, też mogę tylko tęsknić, bo wyniosłam się
                        ze Szczecina. Mało się wszyscy odzywacie, "grunwaldczycy" :(
                        Pozdrówka.
                        Aga
                        • Gość: agga Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.ksiazat.v.pl 25.10.04, 01:01
                          Co tu pisac? Teraz to gimnazjum. A mnie polskiego uczyla B Staniszewska. Ciekawe
                          co porabia Wiercinski. Kiedys uczyl matematyki a potem wyjechal i kleil foliowe
                          woreczki w ramach prywatnej inicjatywy.
                          • Gość: agga Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.ksiazat.v.pl 25.10.04, 01:29
                            Wlasnie doczytalam, ze p Wiercinski nie zyje i P Grzegorczyk. Piszcie co z
                            innymi. A pamietacie jak Mikolajewska uczyla WOSu i geografii? A jak Kaczmarek
                            oceniala odpowiedz z historii po dlugosci wywodu - czyli ruszania ustami.
                            Dlaczego? Bo slyszala tylko niektore rzeczy. A u nas po lapach nila Styczynska -
                            stara jedza, bila takim wskaznikiem zakonczonym drewniana spiczasta strzalka.
                            Jak zostaly mi blizny i kolezance Monice - zagrozono jej (Styczynskiej)
                            prokuratorem i sie uspokoila a potem przeszla na emeryture. Pamietam tez P
                            Biernacka od geografii, ale chyba byla krotko bo mnie uczyla jeden rok, a potem
                            nie wiem czy odeszla czy uczyla inne klasy.
                            Jeszcze wczesniej - nauczanie poczatkowe wych byla P Gapinska (jej corka zostala
                            miss Polonia wlasnie w tym okresie i wyjechala do USA.

A w klasie p Staniszewskiej mielismy zawsze apele, zawsze takie z poezja
                            Galczynskiego. POtem przez wiele lat nie moglam czytac jego wierszy, nawet
                            Teatrzyk Zielona Ges mi nie wchodzil. Za duzo tego bylo przez 5 lat - od 4 do 8
                            klasy.

• Gość: Anka Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:07
              No to wygląda na to, że jesteśmy z tej samej klasy:) Moją wychowawczynią była
              Bauerka a szkołę kończyłam w 1989 r.Pozdrawiam
              • beci Re: szkola podstawowa nr 60 04.11.05, 23:24
              • beci Re: szkola podstawowa nr 60 04.11.05, 23:26
                ja też z tego rocznika od Bauerki. w klasie były trzy Anki, jak dobrze pamiętam:-)

Gość portalu: Anka napisał(a):

> No to wygląda na to, że jesteśmy z tej samej klasy:) Moją wychowawczynią była
                > Bauerka a szkołę kończyłam w 1989 r.Pozdrawiam
                • Gość: Anka Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 07:23
                  Ja byłam tą Anką, która kumplowała się z Bimbrą i ze Świnką.Po podstawówce
                  poszłam do LO nr 5.
                  Moje GG 5002816- odezwij się.
                • Gość: Anka Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 08:02
                  Anka była jedna, były 2 Anety, Marta, Ewa,2 Magdy, Baśka, Kaśka, Iza i Sylwia.
                  To wszystko. Dziewczyn było mało. Może jednak nie chodziliśmy do tej samej
                  klasy? :-))
                  • beci Re: szkola podstawowa nr 60 08.11.05, 21:46
                    teraz widzę, że na pewno nie chodziłyśmy:)
                    wygląda na to, że zapomniałam w którym roku skończyłam szkołę:)
                    ja jestem rocznik 75.
                  • Gość: Magda Re: szkola podstawowa nr 60 IP: 213.155.168.* 12.11.05, 22:57
                    Cześć Aniu P. Jak miło odnaleźć kogoś po tylu latach. To ja Magda, ale nie, jak
                    to piszesz Świnka, tylko ta druga. Cieszę się ogromnie, że w końcu znalazłam tu
                    kogoś znajomego.
                    Ciekawa jestem ogromnie co u Ciebie ciekawego...
                    Pozdrawiam, spróbuje złapać Cię na GG (mój nr 2355419)
                    Magda
                    • Gość: Anka Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 08:44
                      Witaj Magda:)! Miałam nadzieję, że się odezwiesz. Gdzieś tam w necie
                      odpisywałam na Twojego posta i nawet wysłałam coś na GG ale może zagubiło się
                      to wszystko w wirtualnej przestrzeni:). Do usłyszenia na GG:)))
          • Gość: ewik2 Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 10:52
            Agnieszko nie prowadziłaś drużyny harcerskiej razem z Anią Oliwą?
            • Gość: agnieszka Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.server.ntli.net 22.04.06, 01:51
              Nie:) Ale zuchową owszem, ino samotnie.

Czy odezwie się wreszcie ktoś z lat 1980-88?

Aga
          • Gość: Julita Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.21, 20:36
            Najlepszy rocznik😉Pozdrawiam wszystkich absolwentów 🙂 I buziaczki dla Cienie Aguś😘
        • Gość: Janusch Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.customers.d1-online.com 23.12.21, 20:20
          Ja skończyłem tą szkołę w 74 roku. Pamiętam tych wszyskich :-)
    • Gość: agga Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.ksiazat.v.pl 27.05.04, 00:21
      Chodilam do 60 w latach 1984-92. Za moich czasow dyr byla Jadwiga Włodarczyk,
      moj brat chodzil w latach 82-90 a moja mama 1960-66 - wczesniej chodzila do 48-
      mej a potem dopiero wybudowali 60 w ramach akcji '1000 szkol na 1000-lecie'
      • Gość: Beata Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 12:53
        Cześć, podstawówkę wspominam miło, byłam w klasie sportowej. Od czasu do czasu
        spotykamy się i mamy wiele miłych wspomnień - pozdrawiam Beata!
      • Gość: JK Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.stenhamra.adminor.net 14.06.04, 00:07
        to moze i mama wpisze jakies ciekawostki o naszej budzie
    • Gość: Kamil Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.04, 11:12
      Skonczylem SP60 w 1975 roku.
      Pamietam Borysewicz. Walila linijka
      po lapach az sie kurzylo.

Pozdrowienia
      • Gość: Al Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.owngsm01.md.comcast.net 17.10.04, 00:54
        Czesc Kamil! Czy nie chodzilismy do tej samej klasy?
        "Kamil - SP60 - 1975 - Borysewicz - bicie po lapach :)" - wszystko sie zgadza.
        Czy w 1975 roku byles w VIIId?
        • Gość: Kamil Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 23:31
          Mam jeszcze 2 zdjecia.
          Jedno z 4c z lat 1970/71 z Borysewicz.
          A drugie zdjecie chyba z osmej, ale czy
          z "d" to juz nie pamietam.
          Na zdjeciu sa same chlopaki
          z nasza wychowawczynia.Nazwiska niestety
          nie pamietam.
          • Gość: Kamil Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 23:34
            Cos mi teraz swita. Wychowawczyni
            nazywala sie chyba Korczak.
            • Gość: Al Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.owngsm01.md.comcast.net 27.10.04, 04:24
              No to juz wiem!
              Witam Cie Kamil!
              Mam to samo zdjecie z 4c: siedzisz w rzedzie przy scianie w drugiej lawce?
              Co slychac u Ciebie? Pogadalbym poza Forum.
              Wyslij emaila na adres: ProkuratorGeneralny@o2.pl
              Trzymaj sie!

• Gość: Kamil Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.04, 23:09
                Zgadza sie.Siedzialem w lawce z najpiekniejsza
                dziewczyna w klasie.
                A w pierwszej lawce siedzi moja kuzynka ze Szwecji.
                (ta przy scianie)na wiosne bylem u niej w odwiedzinach.

Al, najpierw podaj twoje imie, bo
                nie wiem jak z toba gadac.
                Jesli "AL" to twoje inicjaly to chyba jestes Leszek?
                A najlepiej napisz w ktorej siedzisz lawce.

Pozdrowienia
                • Gość: Al Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.155.245.103.Dial1.Baltimore1.Level3.net 16.12.04, 17:18
                  Czesc Kamil,
                  Z inicjalami nie udalo Ci sie :)
                  Napisz do mnie email, to wszystko sie wyjasni.
                  Na razie!
    • Gość: sisel Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.gryfnet.szczecin.pl 14.10.04, 13:58
      A kto pamięta nasz hymn?
      "Grunwald, Grunwald bitwa ta, jej historię każdy zna..."
      • Gość: Aga Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.dynamic.mm.pl 03.09.21, 23:19
        "Śpiewajmy na Jagiełły cześć. Niech echo niesie naszą pieśń".
    • Gość: ewik2 Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 17:57
      ja kończyłam 60 w 1977 dyrektorką była p Tarchalska wych.p Audykowska też
      chciałabym wiedzieć co się z nimi dzieje może zorganizujemy spotkanie na lecie
      szkoły byłoby to ciekawe spotkanie po latach pozdrowienia
      • Gość: effka Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:28
        Może nie trzeba czekać na lecie szkoły.Zorganizujmy spotkanie absolwentów
        60tki.Szczególnie interesuje mnie okres 1970-1978,chociaż chętnie zobaczę się z
        innymi rocznikami.Odpowiedzcie na forum lub na GG 6206977.Pozdrowienia dla
        klasy 8b z wychowawczynią p.Audykowską.
        • Gość: jola Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.sowilo.pl / *.sowilo.pl 06.11.04, 13:36
          czy odezwie sie ktos kto chodzil do szkoly nr 60 w latach 1960-1968.byla to
          klasa 8c a wychowawczynia p.Kasprzyk
          • Gość: agnieszka Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.server.ntli.net 22.04.06, 01:54
            Nie bardzo pamiętam, czy to była 8c, ale to lata mojej mamy i siostry
            ciotecznej:) Jeśli Mireczka W. i Violetta A. coś mówią, to służę kontaktem.
            Moje gg 3660456.
        • Gość: Jolanta Licota Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.bredband.skanova.com 29.11.07, 22:28
          Moja wychowawczynia tez byla Audykowska.
          Czy ktos wie cos o niej albo o uczniach z 8 b
          pozdrowienia
          Jola
      • Gość: Jolanta Balladares Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.bredband.skanova.com 29.11.07, 22:21
        Ja tez konczylam podatawowkwe w 1977 r i tez w klasie Audtkowskiej.
        Wtedy nazywalam sie Lichota. Na stronie "nasza-klasa.pl tworzy sie
        lista naszej klasy, moze sie zapiszesz?
        pozdrowienia
        Jola
      • Gość: Jolanta Lichota harcerstwo IP: *.bredband.skanova.com 30.11.07, 08:48
        Czy nalezalas do drozyny harcerskiej ktora prowadzila Ania Oliwa?
        Jesli tak to moze bylyasmy w tym samym zastepie?
    • Gość: M Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.sympatico.ca 16.11.04, 18:11
      Ja chodzilam do 60 w latach 78-86; klasa A z Czyzewska jako wychowawczynia.
      Pozdrawiam wszystkich!
    • Gość: JK Re: szkola podstawowa nr 60 IP: 81.219.128.* 27.09.05, 20:46
      Na Portalu: sedina.pl jest galeria starych zdjęć ze szczecińskich podstawówek.
      Są tam również zdjęcia z SP 60. Szkoda, że jest ich tak mało.
      Oto adres stronki gdzie znajdują się zdjęcia:
      sedina.px.pl/coppermine/index.php?cat=126&page=2
      • mamuska_samuska Re: szkola podstawowa nr 60 28.09.05, 01:33
        Wlasnie tez do nich trafilam. Poszukam w moich zakatkach, moze jakies tez mam.
        Mozna zeskanowac i im doslac ;)
        Pozdrowienia,
        M.
      • Gość: michaś Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.internet.v.pl 09.11.05, 18:35
        Absolwentka i JK, ja jestem gó..arz bo kończyłem w 1972 chodziłem do "a"
        klasy, wychowawczynią była Sp. Pani Czyżewska ps "Czapla", pamiętam doskonale
        wspaniałe lekcje fizyki prowadzone przez Panią Kuczyńską, oraz matematyki przez
        Mamę mojego kolegi z tej samej klasy Panią Matusewicz, doczytałem się że nie
        żyje, wielki żal. Również Dyrektor Mroczek, wspaniała postać. Pamiętam, że jak
        szedł po korytarzch to wszystko cichło, choć wcale nie był groźny, ale
        uczniowie zawsze wtedy mieli szacunek do Dyrektora.A pamiętacie świetlicę i
        stołówkę z nieśmiertelnymi kartkami na posiłek /drugie danie/
      • Gość: Antek Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:12
        A co się stało z P. Słaby ? Zdaję się że chodziłem z jej synem do jednej klasy,
        ale to stare dzieje. Kończyłem w 1970. Wożny mieszkał w szkole i hodował
        gołębie. Za gołębnikiem paliło się papierosy! Pan dyr. Mroczek też mieszkał w
        szkole. Pamiętacie ?
        • Gość: JK Re: szkola podstawowa nr 60 IP: 213.155.165.* 09.06.06, 20:36
          Z tego co wiem to p. Genowefa Słaby już od paru ładnych lat nie żyje.
          • Gość: JK Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 14:55
            DO GÓRY
            • Gość: Iza Re: szkola podstawowa nr 60 IP: 77.196.234.* 06.09.07, 13:58
              Stare dzieje.Rocznik 1954,wiec lata 1961-69 w klasie 8 b.Wychowawczyni pani
              Gulbicka/Grochowska,a potem pani Orska.Bylo nas ponad 40 wiec nie wszystkie
              nazwiska zostaly w pamieci.Pozdrowienia dla wszystkich babc i dziadkow.
              • mamuska_samuska Re: szkola podstawowa nr 60 17.09.07, 16:41
                na stronie nasza-klasa.pl/ jest forum naszej szkoly,
                wymienione klasy, powoli pojawiaja sie zdjecia ........
    • Gość: janek101964@wp.pl Re: szkola podstawowa nr 60 IP: *.internet.lantech.com.pl 10.04.22, 22:25
      Wożny, Matusiewicz, to chyba najlepszi ludzie w tej szkole
    • arturszczy Re: szkola podstawowa nr 60 01.04.26, 18:20
      ja takze skonczylem ta szkole uczyla mnie czyzewska audykowska jestem artur w 89
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka