Gość: Jim Beam IP: *.gryfsat.pl 26.04.04, 21:34 pierwszym pacjietem tego projektu ma byc towarysz Zychowiecz, ten pijak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackexit Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alkoh... 26.04.04, 21:38 6,3 mln na walke z alkoholizmem??? snie chyba. 60 tys podarunku dla piechoty i jego kolegow to jakby w baszym czerwonym miescie standard ale ta pierwsza kwota mnie rozwala. miastreczko w ktorym kazde dzieko kupuje wode i piwsko w kazdym sklepie, i w ktorym 10 tys nastolatkow zapitych i zacpanych co weekend bawi sie w lokomotywowni przeznacza taka kase. za to mozna zrobic 100 kampani antyalkoholowych. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
vojciech Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 26.04.04, 21:43 blackexit napisał: > 6,3 mln na walke z alkoholizmem??? Ciekawe, kto dostał resztę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 23:12 To w szkole fundacji TALENT,PROMOCJA, POSTĘP dzieci członków SLD upijają się. Do tej szkoły uczęszczaja dzieci, które mają problemy z nauką. Ale za drobne kwoty zdaja maturę. Oj, Panie Piechota powininen sie pan wstydzić. Na początek drobny Toaścik za wyniki w nauce a pózniej zabawy z nieletnimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 09:32 Resztę kasy dostali sukienkowi Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 11:19 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Resztę kasy dostali sukienkowi...................................................................... ................................................................................ a konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 12:46 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Resztę kasy dostali sukienkowi...................................................................... ................................................................................ znowu kłamstewko,czy tylko"zapomniałeś zródła"jak zwykle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 12:56 Ani jedno ani drugie. Tak podpowiada mi doświadczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 12:58 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ani jedno ani drugie. Tak podpowiada mi doświadczenie................................................................... ..no to zawiodło cię kolejny raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:06 A keidy zwiodło mnie po raz pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 13:29 Gość portalu: XYZ napisał(a): > A keidy zwiodło mnie po raz pierwszy?....................................................................... ................................................................................ myślę,że dawno...a teraz przykład twojego kłamczuszkowatego podsrywania:po artykule gazety,że fundusz p.a.wynosi 6,3mln.,z czego piechota dostał 60 tys,forumowicz vojciech zapytał w tym wątku:"ciekawe kto dostał resztę"? odpowiedziałeś z wielką pewnością siebie;"resztę dostali sukienkowi".pytany(w kolejnym poście) o zródło twojej" wiedzy"(cudzysłów stąd,że oczywiście napisałeś nieprawdę),odrzekłeś,że"tak podpowiada ci doświadczenie"...na koniec prośba:przestań zaśmiecać forum półprawdami,drobnymi kłamstewkami i manipulacją... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 13:32 anamar napisała: > Gość portalu: XYZ napisał(a): > > > A keidy zwiodło mnie po raz > pierwszy?...................................................................... > . > .............................................................................. . > . > myślę,że dawno...a teraz przykład twojego kłamczuszkowatego podsrywania:po > artykule gazety,że fundusz p.a.wynosi 6,3mln.,z czego piechota dostał 60 > tys,forumowicz vojciech zapytał w tym wątku:"ciekawe kto dostał resztę"? > odpowiedziałeś z wielką pewnością siebie;"resztę dostali sukienkowi".pytany(w > kolejnym poście) o zródło twojej" wiedzy"(cudzysłów stąd,że oczywiście > napisałeś nieprawdę),odrzekłeś,że"tak podpowiada ci doświadczenie"...na koniec > prośba:przestań zaśmiecać forum półprawdami,drobnymi kłamstewkami i > manipulacją... * Ana, ale przeciez XYZ przywolal zrodlo - uchwale rady miasta. przestan byc juz tak zacietrzewiona, bo w jednym watku nawolujesz do skonczenia dyskusji,a w drugim ja podbijasz. a ludzie chca poczytac cos na temat, a nie jakas pyskowke Ana vs xyz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:17 uchwała na rok 2004 nie jest jeszcze dostepna, ale zastosujmy analogię iprzyjmijmy rok 2003 : Oddział Polskiej Fundacji Dobrych Templariuszy 100 000 (nazwa brzmi sukienkowo ale nie jestem pewny) Fundacja mŚwiatło Życie 15 000 Towarzystwo Selezjańskie Dom Zakonny 30 000 Stowarzyszenie duszpastrestwa akademickiego Razem 24 000 Stowarzyszenie Rodzin Katolickich 126 000 Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamienieckiej 55 000 Źródło złącznik Nr 2 do Uchwały Nr VI/117/03 Rady Miasta Szczecina z dnia 09 czerwca 2003 r. w sprawie uchwalenia "Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych na lata 2003 - 2005" Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 13:25 Gość portalu: XYZ napisał(a): > uchwała na rok 2004 nie jest jeszcze dostepna, ale zastosujmy analogię > iprzyjmijmy rok 2003 : > Oddział Polskiej Fundacji Dobrych Templariuszy 100 000 (nazwa brzmi sukienkowo > ale nie jestem pewny) > Fundacja mŚwiatło Życie 15 000 > Towarzystwo Selezjańskie Dom Zakonny 30 000 > Stowarzyszenie duszpastrestwa akademickiego Razem 24 000 > Stowarzyszenie Rodzin Katolickich 126 000 > Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamienieckiej 55 000 > Źródło złącznik Nr 2 do Uchwały Nr VI/117/03 > Rady Miasta Szczecina > z dnia 09 czerwca 2003 r. > > w sprawie uchwalenia "Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów > Alkoholowych na lata 2003 - 2005" > * niezly bal. Heniu bedzie mial kolejne argumenty. ale to tylko i az ponad 350 tys., a pozostala kaska - na organizacje proSLD? projurczykowskie czy inne pro? i czy dzielenie kaski jest merytoryczne czy tez mamy do czynienia z ukladzikiem ponad podzialami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:28 Pozostałe to Monar, Powrót z U. Nie wiem czy sa z kims powiązane. W roku 2003 nie doszukałem się żadnych związanych z SLD. Choć mozliwe, ż któreś z wymienionych są. Brak mi wiedzy w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 13:29 te 6 mln zl to kasa z tzw. korkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:34 To jest ciekawe: Szczecińskie Stowarzyszenie Abstynentów "AGORA 303". hehehe Ciekawe czy z wiązane ze znanym abstynentem Adamem M? 125 000 Odpowiedz Link Zgłoś
anamar xyz,kolejne kłamstewko... 27.04.04, 13:34 Gość portalu: XYZ napisał(a): > uchwała na rok 2004 nie jest jeszcze dostepna, ale zastosujmy analogię > iprzyjmijmy rok 2003 : > Oddział Polskiej Fundacji Dobrych Templariuszy 100 000 (nazwa brzmi sukienkowo > ale nie jestem pewny) > Fundacja mŚwiatło Życie 15 000 > Towarzystwo Selezjańskie Dom Zakonny 30 000 > Stowarzyszenie duszpastrestwa akademickiego Razem 24 000 > Stowarzyszenie Rodzin Katolickich 126 000 > Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamienieckiej 55 000 > Źródło złącznik Nr 2 do Uchwały Nr VI/117/03 > Rady Miasta Szczecina > z dnia 09 czerwca 2003 r. > > w sprawie uchwalenia "Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów > Alkoholowych na lata 2003 - 2005" > .............................................................................. ..skoro uchwała nie jest dostępna,to czemu wcześniej pisałeś,jakbyś ją znał? poza tym co analogia?pytanie vojciecha dotyczyło kwoty grubo powyżej 6mln.pln.,a twoja "analogia"to raptem około 300tys.!!!prymitywne te twoje kłamstewka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Odpowiedź na pytanie dotyczace korkowego IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:47 Ustawa o wychowaniu w trzeźwości: Art. 11. 1. Na wydatki związane z realizacją Narodowego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych przeznacza się corocznie z budżetu państwa środki w wysokości 1% podatku akcyzowego od wyrobów alkoholowych. 2. Środki, o których mowa w ust. 1, są przeznaczone w szczególności na różne formy pomocy dla osób uzależnionych od alkoholu i członków ich rodzin, działalność informacyjną i wychowawczą, kształcenie specjalistów i prowadzenie badań naukowych nad problemami alkoholowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: xyz,kolejne kłamstewko... IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:44 "Styl i poziom" w skrajnej postaci. Napisałem, że reszta dla sukienkowych. I to prawda. Pozostałe organizacje nie sa związane ani z polityka ani klerem. Jak rozumiem, w twoim rozumieniu sprawy, twoje teksty o skorumpowanym SLD to tez kłamstwo, deć nie wszyscy z SLD skorumpowani. Widać jako jedyny na tym forum muszę uazasadniac każde słowo tona papieru. Cóż takaj żyzn. Niestety twojch wygłupów nie uzasadni juz żaden zarzut. Jdnak dla ciebi postaram sie każdy moj post okrasić choc jednym linkiem. Żałosna i żenująca. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: xyz,kolejne kłamstewko... 27.04.04, 13:51 Gość portalu: XYZ napisał(a): > "Styl i poziom" w skrajnej postaci. Napisałem, że reszta dla sukienkowych. I to > prawda.......................................................................... ..pytanie dotyczyło2004 roku i kwoty ponad 6 ml.twoja odpowiedz roku 2003 i kwoty 3ootys.taka to ta twoja prawda. > postaram sie każdy moj post okrasić choc jednym linkiem......................................................................... ....niedawno zamieszczałeś już pewien link ze zdjęciem.co z tego,skoro komentarz kłamliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: xyz,kolejne kłamstewko... IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:55 A co w komentarzu było kłamliwego? Gdzieś napiałem, że Olejnik jest zdeklarowanym sympatykiem UW. To kłamstwo? Czy może twoja interpretacja komentarza był kałmliwa? Żałość i żenada i do tego co raz marniejszy "Styl i Poziom". Zabrakło epiteciku. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: xyz,kolejne kłamstewko... 27.04.04, 14:01 Gość portalu: XYZ napisał(a): > A co w komentarzu było kłamliwego? Gdzieś napiałem, że Olejnik jest > zdeklarowanym sympatykiem UW. To kłamstwo?....................................................................... ................................................................................ .tak. Zabrakło epiteciku?...................................................................... ................................................................................ .w tym właśnie problem,że w przypadku takich drobnych kłamczuszków,epitety same cisną się na usta,tylko nerwów szkoda... > . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: xyz,kolejne kłamstewko... IP: 212.14.0.* 27.04.04, 14:24 Jeszcze raz powrtórz. Pani Olejnik nie jest zdeklarowanym sympatykiem UW? Co zatem robiła jako uczestnik (nie gość ani dziennikarz) na konferencji programowej UW? A to jej słowa: MONIKA OLEJNIK Witam państwa. Bardzo się cieszę, że Unia Wolności ma się dobrze, bo widzę na sali dużo osób. Mam nadzieję, że nastąpi Unii Wolności - nie reaktywacja, ale nawet rewolucja. Żródło: www.uw.org.pl/main/konf_prog.php?id=98 Załosna i żenująca kłamczucha Gdzieś napiałem, że Olejnik jest > > zdeklarowanym sympatykiem UW. To > kłamstwo?...................................................................... > . > .............................................................................. . > . > .tak. > Bezczelna kłamczucha. ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana obrzydzenie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 09:59 na takiej zasadzie to olejnikowa jest "zadeklarowanym sympatykiem"sld,po,pisu i jeszcze paru partii,gdzie często bywa gościem.ktoś już na tym forum ci napisał,xyz,że w twarz ci napluć,a ty stwierdzisz,że pada...ty po prostu nasz poglądy,a jeżeli fakty do nich nie pasują,to tym gorzej dla faktów...kłamiesz,mataczysz,przeinaczasz fakty,wszystko to po to tylko,by udowodnić lansowaną przez siebie tezę.brzydzę się takimi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ trele morele IP: 212.14.0.* 28.04.04, 10:56 Gadaj zdrowa. MONIKA OLEJNIK Witam państwa. Bardzo się cieszę, że Unia Wolności ma się dobrze, bo widzę na sali dużo osób. Mam nadzieję, że nastąpi Unii Wolności - nie reaktywacja, ale nawet rewolucja. Nie przypominam sobie by Olejnikowa powiedziała coś takiego: MONIKA OLEJNIK Witam państwa. Bardzo się cieszę, że sld,po,pis ma się dobrze, bo widzę na sali dużo osób. Mam nadzieję, że nastąpi sld,po,pis - nie reaktywacja, ale nawet rewolucja. Niech mała kłamczuch pokaże mi konferencję programowa innej partii, w której uczestniczyła Olenik, nie jako goś czy dziennikarz, tylko jako prowadząca. KŁAMIESZ Jezel ja manipuluje faktami , to co ty z nimi robisz? Trzeba byc idiota albo małą kłamczucha jak ty, żeby po przeczytaniu tego tekstu nadal twierdzić, że Olejnikowa nie jest zdeklarowaną sympatyczka UW. Żałość i żenada, i żal mi ciebie bo brzydzisz sie sama sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: trele morele IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 13:11 cały czas usiłujesz udowodnić tezę nieprawdziwą.najpierw twierdziłeś,że"publicznie stwierdziła,że nienawidzi sld"-okazało się,że nieprawda.potem"cytowałeś"jej wypowiedzi;spytany o zródło-nie potrafiłeś go podać.następnie linkowałeś zdjęcie olejnikowej,na którym w tle było logo uw.,sugerując,że jest ona członkiem tej parii-znowu okazało się,że nie prawda.teraz usiłujesz udowodnić,że jest jej wielkim sympatykiem,gdyż prowadziła (za kasę)obrady ich zjazdu...o co ci w ogóle chodzi,drobny człowieczku? autentyczna choroba,czy tylko głupota i chęć opluwania?zrozum,że naprawdę,dyskusja z tobą,to tylko zmarnowany czas,twoje betonowe poglądy są od faktów niezależne,dlatego nie ma sensu z nimi polemizować.tak jak w poprzednim wątku-koniec kopania się z koniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ kłamstewka ANY vel anamar IP: 212.14.0.* 28.04.04, 13:34 - Nigdzie nie napisałem że "publicznie stwierdziła, ze nienawidzi SLD" KŁAMCZUCHO. Napisałem, że "nienawidzi SLD i otwarcie o tym mówi" Nie "TO", tylko "O TYM". KŁAMCZUCHO. To nie to samo KŁAMCZUCHO. - Spytany o źródło odpowiedziałem "Kropka nad i i Gazeta Wyborcza" KŁAMCZUCHO. - Nie zasugerowałem, ze "była członkiem tej partii" tylko, że jest "zdeklarowanym sympatykiem (czy zwolennikiem-nie pamiętam-ale te nazwy mają te same zkresy) UW" KŁAMCZUCHO. Mówiłem wręcz, że tylko brak legitymacji różni ją od Synowieckiego KŁAMCZUCHO - udowodniłem, że jest sympatykiem UW cytując jej wypowiedź ze strony internetowej UW KŁAMCZUCHO. I skąd KŁAMCZUCHO wiesz, że wzięła za udział kasę. Najnormalniej KŁAMIESZ. Może podasz źródło tej informacji KŁAMCZUCHO? - opluwanie to twoja domena, ani razu nie uzyłem wobec ciebie słów obelżywych, w odróżnieniu od ciebie. Ty nie potrafisz polemizowac, bo nie masz żadnych argumentów tylko inwektywy. - moje betonowe poglądy sa moimi poglądami i nic ci do nich, ty nie masz żadnych poglądów tylko słowną agresję - w odróznieniu do ciebie koń to sympatyczne zwierzę, jak na razie to tylko ty kopiesz i bezczelnie kłamiesz, opluwasz obrażasz i przeinaczach wypowiedzi w zależności jak ci pasuje. Żenada i żałośc Odpowiedz Link Zgłoś
anamar koniec 28.04.04, 14:04 Gość portalu: XYZ napisał(a): > - Nigdzie nie napisałem że "publicznie stwierdziła, ze nienawidzi SLD" > KŁAMCZUCHO. Napisałem, że "nienawidzi SLD i otwarcie o tym mówi" .......................................................................... ................................................................................ ..a to faktycznie wielka różnica.zapomniałeś jeszcze dodać,że okazało się,że nigdy tak nie mówiła. > > - Spytany o źródło odpowiedziałem "Kropka nad i i Gazeta Wyborcza" KŁAMCZUCHO. .................................................................... ............................................................................ . ....tak.tylko nie potrafiłeś podać jaka kropka nad i,ani,który numer wyborczej. > - Nie zasugerowałem, ze "była członkiem tej partii" tylko, że > jest "zdeklarowanym sympatykiem (czy zwolennikiem-nie pamiętam-ale te nazwy > mają te same zkresy)......................................................................... ................................................................................ ..znowu nieprawda!zamieściłeś link do zdjęcia,bez żadnego komentarza.spytany"i co z tego?"odpowiedziałeś"domyśl się".dopiero wypowiedz absztyfikanta,w której udowodnił manipulację spowodowała,ze nagle zacząłeś twierdzić:"ja nigdy... " > - opluwanie to twoja domena, ani razu nie uzyłem wobec ciebie słów obelżywych...................................................................... ................................................................................ .a twoje posty w tym i innych wątkach twój klon napisał?a może ktoś się pod ciebie podszył? > - moje betonowe poglądy sa moimi poglądami ...................................................................... ................................................................................ .pierwsze słowa prawdy.brawo! > - w odróznieniu do ciebie koń to sympatyczne zwierzę, ...................................................................... ................................................................................ ..też lubię konie...na koniec przeprosiny dla wszystkich forumowiczów,za to,że wdałam się w niepotrzebną dyskusję z tym dziwnym człowieczkiem,niepotrzebnie zabierając czas i miejsce.teraz też widzę,że to nie ma sensu,on nie podlega resocjalizacji...z mojej strony koniec tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: koniec IP: 212.14.0.* 28.04.04, 14:31 a to faktycznie wielka różnica.zapomniałeś jeszcze dodać,że okazało się,że > nigdy tak nie mówiła. Dla ludzi światłych jest to spora różnica. Okazało się, ża tak właśnie mówiła w kropce nad i i W wywiadzie z Borowskim dla GW KŁAMCZUCHO tak.tylko nie potrafiłeś podać jaka kropka nad i,ani,który numer > wyborczej. jestem chyba jedyny na tym forum, który musi az tak dokładnie uzasadniać swoje racje. Od innych i od siebie tego nie wymagasz. Nadal nie podałas źródła informacji o pieniądzach za konferencję. Co przemilczałąs KŁAMCZUCHO znowu nieprawda!zamieściłeś link do zdjęcia,bez żadnego komentarza.spytany"i > co z tego?"odpowiedziałeś"domyśl się".dopiero wypowiedz absztyfikanta,w której > udowodnił manipulację spowodowała,ze nagle zacząłeś twierdzić:"ja > nigdy... " z komentarzem do blackexita forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=70&w=12139812&a=12174287 bezczelna KŁAMCZUCHO i nadal się nie domyśliłaś i właśnie sama wykazałaś jak nieudolnie kłamiesz. Nic nie zasugerowałem, sama taki wniosek wyciągnęłaś i włożyłaś mi w usta a twoje posty w tym i innych wątkach twój klon napisał?a może ktoś się pod > ciebie podszył? Gdzie KŁAMCZUCHO uzyłem wobec ciebie słów obelżywych. Wymagasz ode mnie źródeł, to sama je podaj i nie ograniczaj sie do wkładania w moje posty własnych nadinterpretacji pierwsze słowa > prawdy.brawo! zawsze to więcej niż u ciebie > ..też lubię konie...na koniec przeprosiny dla wszystkich forumowiczów,za to,że > wdałam się w niepotrzebną dyskusję z tym dziwnym człowieczkiem,niepotrzebnie > zabierając czas i miejsce.teraz też widzę,że to nie ma sensu,on nie podlega > resocjalizacji...z mojej strony koniec tego wątku. Przeprosić powinnas forumowiczów, za swoje ziejące agresja i prymitywizmeem obelżywe teksty pod adresem adwersarzy (nie tylko mnie). Bo plemiki nie ma w nich żadnej. Nazwanie kogokolwiek człowiczkie, to poziom jaki sobą reprezentujesz. To juz nawet nie jest żałosne to zwykła żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata. Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.proxy.aol.com 27.04.04, 18:56 Na dobre wino mszalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata. Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.proxy.aol.com 27.04.04, 18:58 He he he....na dobre wino mszalne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijaczek Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 20:43 Czy znaczy to ze, mogę liczyć na jakąś kasę, albo darmowa pomoc? Do tej pory wydałem kupę szmalu i dalej tankuje bez opamiętania .... Tak naprawdę to na nic nie liczę, tylko dlaczego zlodzieje nie wymysla innego celu - zaden pijak nie skorzysta, nie licząc tych co dzielili tenszmal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC SKANDAL !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 10:30 Wynika z tego artykulu ze te pieniadze poszly na program ktorego nie ma. Tymczasem wiele organizacji ktore dziala na rzecz mlodziezy i faktycznie poprzez organizowanie im czasu wolnego odciaga od alkoholizmu musi sie prosic o kazdy grosz. Bezczelnosc czerwonych kolesi z SLD siega juz zenitu. Kpia sobie z mieszkancow naszego miasta ale dobrze tez tym cymbalom ktorzy na nich glosowali, maja nauczke za swoja glupote. Na nie profesjonalnych i nie kompetentnych glupoli beda jednak nadal glosowac omamieni gruszkami na jabloni ktore w kazdych wyborach sie im obiecuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: SKANDAL !!! IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:18 A znasz resztę organizacji, które dostały kaske, że tak gardłujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: XYZ obronca ucisnionego SLD - SKANDAL !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 09:49 TAK znam prosiaczku, znam tez ich programy i jestem pewien ze pieniadze nie ida na marne, a FTPP? Znasz ich program obronco ucisnionego SLD? CZYM MOZE SIE POCHWALIC FUNDACJA CZERWONYCH? Nawet jezeli dostali tylko 60 tys to i tak to za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: XYZ obronca ucisnionego SLD - SKANDAL !!! IP: 212.14.0.* 28.04.04, 10:46 Księże proboszczu po co te nerwy? Czyżby te 60 tys. gdzieś juz były zaplanowane? A skoro tak gardujesz, to może zponaj się z programem FTPP. Wiesz, czerwoni to stare pijaki, może w SLD ruszył program trzeźwości? To chyba słuszna idea? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: XYZ obronca ucisnionego SLD - SKANDAL !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 15:39 Widze ze palasz duza niechecia wobec kleru. Musze Cie zmartwic, nie jestem ksiedzem ani nawet nie naleze do zadnej organizacji zwiazanej z klerem. Popieram natomiast ich dziela. Za te same pieniadze sa w stanie zrobic znacznie wiecej niz rozdmuchane, marnujace pieniadze "fundacje". Idz chlopie do Salezjan na Ku Sloncu poogladac zaniedbane dzieci z wiosek, zwiedz Swietlice Srodowiskowe na osiedlach, popracuj w Caritasie jakoo wolontariusz to moze zmienisz zdanie. Nie mam zamiaru sie tu produkowac ani jak mowisz "gardlowac". PS FTPP ma jakis program? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: XYZ obronca ucisnionego SLD - SKANDAL !!! IP: 212.14.0.* 29.04.04, 08:12 FTPP ma jakis program? Właśnie. Sprawdź to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata. Re: SKANDAL !!! IP: *.proxy.aol.com 27.04.04, 18:53 A profesjonalni i kompetentni to w ogole gdzies sa? Wszyscy siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 17:52 Nie wiem czy towarzysz Zychowicz to pijak, nie znam. Wiem jednak, ze to 60 tys. wyjdzie min. Jackowi Piechota bokiem. "Juz sie o to postaraja Tata z Mama". Zamierzam udac sie do tej fundacji "Talent, Promocja. Postep" i jako sobie taki obywatel poprosic o okazanie programu walki... Oni pewnie oleja mnie cieplym moczem... Nastepnych krokow nie zamierzam ujawniac, przynajmniej na razie, ale bedzie wesolo. Ja mam paru kolegow ktorzy pija; wcale nie maja talentu, nic nie promuja ale sa za postepem. Oj ministrze Piechota wstydz sie. Ale juz niedlugo przyjdzie Jedrek i wyrowna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derwisz Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 213.155.191.* 28.04.04, 06:07 Polowa tej sumy dla Jurczyka,ktory rozpoczyna dzien od koniaczku a od 10 tej rano juz nie bardzo jarzy o co chodzi...ale na zakup alkoholu im szybciej sie zapije tym lepiej dla Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 16:48 Niedoinformowanych informuję, że pieniądze z tzw. kapslowego czy korkowego -jak zwał, tak zwał- przeznaczone są na: 1)Finansowanie kilkanście organizacji zajmujących się niesieniem pomocy rodzinom i dzieciom osób uzaleznionych, np. Caritas, Agora, świelice środowiskowe Te organizacje przygotowują kolonie letnie i różne inne formy wypoczynku dla tych osób (dzieci), połączone z programem terapeutycznym. 2)Na utrzymanie Miejskiego Ośrodka Interwencji Kryzysowej, MOPRU, Ośrodki Terapii Uzaleznień i cały szereg programów związanych z bezdomnymi. To w dużym skrócie. A czy te środki finansowe są w 100% należycie wykorzystane, to zupełnie inne zagadnienie. I nie ważne jest to, kto tę pomoc organizuje, ważne jest to, że w ogóle to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 30.04.04, 19:21 Ana uspokoj sie. Wpadasz w przesade z ta nienawiscia!!!!!!! Znowu wyciagasz Olejnik. Sprawdz zeszloroczna uchwale w tej sprawie i te sprzed dwoch lat a zobaczysz jaki jest podzial. Co rok to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 01.05.04, 10:27 Ciekawe zdanie, tylko zupełnie nieprawdziwe. Ramni nie dzielą funduszu alkoholowego, tylko dysponent środków czyli wydział zdrowia i polityki społecznej U.M.Dziwi mnie skąd tyle SLD w tej dyskusji, skoro większość środków od lat w Szczecinie biorą organizacje związane z Kościołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.fnet.pl 01.05.04, 11:07 Fundacja "Talent - Promocja - Postęp" - TPP - Tylko Picie Pozostało. oby bez toastu: sto lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 01.05.04, 16:52 Jestem ciekawa ile w tym roku dostalo Civitas Christiana? Zawsze dostaja a jeszcze nie widzialam rozliczen. Tak samo "swiatlo-zycie" czy jak im tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WzK Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 82.139.15.* 01.05.04, 16:59 Civitas Christiana nie dostaje nic. Utrzymuje się samo, m.in. z wynajmu lokali i sprzedaży płynu "Ludwik". Choć prawdą jest, iż pod obecnym zarządem różnej maści pasożytów i szkodników, rok w rok jego dochody się zmniejszają. A to wielkie niegdyś imperium chyli się ku upadkowi. Ach, gdyby Bolesław żył... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 01.05.04, 17:05 Guzik prawda. W tamtym roku dostali. Podobno na jakiesn p0unkty wsparcia (nawracania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WzK Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 82.139.15.* 01.05.04, 17:25 Być może. A jeśli nawet dostali to... Ech, szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 09:59 ja_aska napisała: > Guzik prawda. W tamtym roku dostali. Podobno na jakiesn p0unkty wsparcia > (nawracania). Dostali dość sporo, a Punkty Konsultacyjne zlikwidowano we wrześniu 2003. Pracownicy tych punktów brali dodatkowo niezłą kasę na umowy zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:01 Dostawali i beda dostawac. Ale "takich" nikt sie nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasi Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 10:05 Tak. Tylko czepiaja sie biednego Piechoty i jego Fundacji Talent Promocja Postęp która od Mariana Jurczyka dostała 60.000 zł. Takiemu biednemu to nawet wiatr w oczy i kasa do kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:07 A niech sie czepiaja kogo chca. Wisi mi to. Ja uwazam, ze dawanie kasy na jakies przykoscielne organizacyjki to wyrzucanie spolecznych pieniedzy na smietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:20 Gość portalu: kasi napisał(a): > Tak. Tylko czepiaja sie biednego Piechoty i jego Fundacji Talent Promocja > Postęp która od Mariana Jurczyka dostała 60.000 zł. Takiemu biednemu to nawet > wiatr w oczy i kasa do kieszeni. Oni dostali pierwszy raz,a fundacja światło życie dostawała od lat, chociaż już nie istniała. To Cię nie boli ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:29 Do tego pobierala oplaty za pobyt w "ochronce" od maltretowanych kobiet. do dzisiaj nie rozliczyla poprzednich dotacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:33 ja_aska napisała: > Do tego pobierala oplaty za pobyt w "ochronce" od maltretowanych kobiet. do > dzisiaj nie rozliczyla poprzednich dotacji. A kiedy nie płaciły wyrzucał na bruk. To takie miłosierne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:35 Przynajmniej szczere podejscie do milosierdzia. A co mu bedzie kasy ubywac. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:46 Jestem zdziwiona, że jeszcze nie odezwali się obrońcy Kościoła. Jednak trudno dyskutować z faktami, a te są niepodważalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 11:19 Niektorym najlepiej wychodzi dyskusja z faktami. Na zasadzie plucia i deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 11:46 Koleżanki maglarki podyskutowały. A ja i tak uważam że wyjątkowym świństwem jest dawanie Piechotowej Fundacji Talent Promocja Postęp z kasy Miasta 60.000 zł. Jest to bogata fundacja która ma, z tytułu osoby ją firmujacej, nieograniczone możliwości zdobywania kasy z innych źródeł. Natomiast pazernośc jest tak ogromna, że z miasta też trzeba wziąć. Tym bardziej, że Marian Juczyk rozdaje w zamian za poparcie przy referendu. Zresztą nie tylko kasę rozdaje. Rozdaje także stanowiska a wszystkim interesantom którzy do niego przychodzą obiecuje, że wszystko załatwi. Później biedni ludzie dowiadują się od urzędników, że coś nie jest możliwe. Obwiniają o niezałatwienie swoich spraw nie Mariana ale urzędników. A interesowni działacze oraz poplecznicy SLD pięknie żerują na kasie miasta i przywilejach - udając jednocześnie , że oni są przeciw. Ale przymróżając oko, jak w reklamie piwa bezalkoholowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 11:47 przymrużając - sorry Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 11:52 Gość portalu: kasia napisał(a): > Natomiast pazernośc > jest tak ogromna, że z miasta też trzeba wziąć. Nie wystarcza to co na tacę.... > Rozdaje także stanowiska Oj bidulka nie załapała się..... Później biedni ludzie dowiadują się od > urzędników, że coś nie jest możliwe. Obwiniają o niezałatwienie swoich spraw > nie Mariana ale urzędników. Ciekawe czego Ci nie załatwili..... A interesowni działacze oraz poplecznicy SLD > pięknie żerują na kasie miasta i przywilejach - Raz jedni raz drudzy , tylko po co te żale................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 11:56 Ozesz wy... fffforumowicze! Teraz juz na pewno wiem, ze Wy wszyscy sie znacie! ja_aska, posluchaj, dobra kobieto, ja tez jestem lewicowy, ale Twoja obrona tego wszystkiego wyglada krytycznie. Jak ktos byl swinia to nia byl. Lewica jest temu krajowi potrzebna, ale moz nie wszyscy ktorzy o sobie tak mowia? Co to za lewica co pieprzy (excuse le mot) o przedsiebiorczosci? Min. JP ktory zajmuje sie rodzinna gospodarka, premier ktorego syn zajmuje sie biznesem? a potem ktos sie dziwi, ze Jedrek Lepiej ma wysokie notowania? Wesola to KRAINA gdzie nie lubia Zydow a krolowa korony polskiej jest zydowka!!! Jaja jak wojskowe berety1 A my tu dyskutujemy o podzieleniu funduszy! Niech Piechota se golnie! Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 16:09 Gość portalu: leszek napisał(a): > > A my tu dyskutujemy o podzieleniu funduszy! > Niech Piechota se golnie! no, a te fundusze są przede wszystkim dla pijących na ich leczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 20:08 Jesteś zwyczajnie głupia. Tak zupełnie zwyczajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 21:39 Leszek w dupie mam talent promocje itd. Bardziej obchodza mnie statystyki z ostatnich kilku lat. Kto bral, kto rozliczyl, a kto nie rozliczyl. PS. zdanie kasi jako stronnicze tez mam gdzies. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 08.05.04, 10:13 Gość portalu: kasia napisał(a): > Jesteś zwyczajnie głupia. Tak zupełnie zwyczajnie. Do kogo ta mowa? Odpowiedz Link Zgłoś