Dodaj do ulubionych

Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alkoh...

IP: *.gryfsat.pl 26.04.04, 21:34
pierwszym pacjietem tego projektu ma byc towarysz Zychowiecz, ten pijak
Obserwuj wątek
    • blackexit Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alkoh... 26.04.04, 21:38
      6,3 mln na walke z alkoholizmem??? snie chyba. 60 tys podarunku dla piechoty
      i jego kolegow to jakby w baszym czerwonym miescie standard ale ta pierwsza
      kwota mnie rozwala. miastreczko w ktorym kazde dzieko kupuje wode i piwsko w
      kazdym sklepie, i w ktorym 10 tys nastolatkow zapitych i zacpanych co weekend
      bawi sie w lokomotywowni przeznacza taka kase. za to mozna zrobic 100 kampani
      antyalkoholowych. pozdrawiam blackexit
      • vojciech Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 26.04.04, 21:43
        blackexit napisał:

> 6,3 mln na walke z alkoholizmem???

Ciekawe, kto dostał resztę?
        • Gość: gucia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 23:12
          To w szkole fundacji TALENT,PROMOCJA, POSTĘP dzieci członków SLD upijają się.
          Do tej szkoły uczęszczaja dzieci, które mają problemy z nauką. Ale za drobne
          kwoty zdaja maturę.
          Oj, Panie Piechota powininen sie pan wstydzić. Na początek drobny Toaścik za
          wyniki w nauce a pózniej zabawy z nieletnimi.
          • Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 09:32
            Resztę kasy dostali sukienkowi
            • anamar Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 11:19
              Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Resztę kasy dostali
              sukienkowi......................................................................
              ................................................................................
              a konkretnie?
            • anamar Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 12:46

> Resztę kasy dostali
              sukienkowi......................................................................
              ................................................................................
              znowu kłamstewko,czy tylko"zapomniałeś zródła"jak zwykle?
              • Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 12:56
                Ani jedno ani drugie. Tak podpowiada mi doświadczenie...
                • anamar Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 12:58

> Ani jedno ani drugie. Tak podpowiada mi
                  doświadczenie...................................................................
                  ..no to zawiodło cię kolejny raz...
                  • Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:06
                    A keidy zwiodło mnie po raz pierwszy?
                    • anamar Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 13:29

> A keidy zwiodło mnie po raz
                      pierwszy?.......................................................................
                      myślę,że dawno...a teraz przykład twojego kłamczuszkowatego podsrywania:po
                      artykule gazety,że fundusz p.a.wynosi 6,3mln.,z czego piechota dostał 60
                      tys,forumowicz vojciech zapytał w tym wątku:"ciekawe kto dostał resztę"?
                      odpowiedziałeś z wielką pewnością siebie;"resztę dostali sukienkowi".pytany(w
                      kolejnym poście) o zródło twojej" wiedzy"(cudzysłów stąd,że oczywiście
                      napisałeś nieprawdę),odrzekłeś,że"tak podpowiada ci doświadczenie"...na koniec
                      prośba:przestań zaśmiecać forum półprawdami,drobnymi kłamstewkami i
                      manipulacją...
                      • albert_c Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 13:32
                        anamar napisała:

> Gość portalu: XYZ napisał(a):
                        >
                        > > A keidy zwiodło mnie po raz
                        >
                        pierwszy?......................................................................
                        > .
                        > ..............................................................................
                        .
                        > .
                        > myślę,że dawno...a teraz przykład twojego kłamczuszkowatego podsrywania:po
                        > artykule gazety,że fundusz p.a.wynosi 6,3mln.,z czego piechota dostał 60
                        > tys,forumowicz vojciech zapytał w tym wątku:"ciekawe kto dostał resztę"?
                        > odpowiedziałeś z wielką pewnością siebie;"resztę dostali sukienkowi".pytany(w
                        > kolejnym poście) o zródło twojej" wiedzy"(cudzysłów stąd,że oczywiście
                        > napisałeś nieprawdę),odrzekłeś,że"tak podpowiada ci doświadczenie"...na
                        koniec
                        > prośba:przestań zaśmiecać forum półprawdami,drobnymi kłamstewkami i
                        > manipulacją...

* Ana, ale przeciez XYZ przywolal zrodlo - uchwale rady miasta.
                        przestan byc juz tak zacietrzewiona, bo w jednym watku nawolujesz do skonczenia
                        dyskusji,a w drugim ja podbijasz. a ludzie chca poczytac cos na temat, a nie
                        jakas pyskowke Ana vs xyz.
                  • Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:17
                    uchwała na rok 2004 nie jest jeszcze dostepna, ale zastosujmy analogię
                    iprzyjmijmy rok 2003 :
                    Oddział Polskiej Fundacji Dobrych Templariuszy 100 000 (nazwa brzmi sukienkowo
                    ale nie jestem pewny)
                    Fundacja mŚwiatło Życie 15 000
                    Towarzystwo Selezjańskie Dom Zakonny 30 000
                    Stowarzyszenie duszpastrestwa akademickiego Razem 24 000
                    Stowarzyszenie Rodzin Katolickich 126 000
                    Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamienieckiej 55 000
                    Źródło złącznik Nr 2 do Uchwały Nr VI/117/03
                    Rady Miasta Szczecina
                    z dnia 09 czerwca 2003 r.

w sprawie uchwalenia "Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów
                    Alkoholowych na lata 2003 - 2005"

• albert_c Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 13:25

> uchwała na rok 2004 nie jest jeszcze dostepna, ale zastosujmy analogię
                      > iprzyjmijmy rok 2003 :
                      > Oddział Polskiej Fundacji Dobrych Templariuszy 100 000 (nazwa brzmi
                      sukienkowo
                      > ale nie jestem pewny)
                      > Fundacja mŚwiatło Życie 15 000
                      > Towarzystwo Selezjańskie Dom Zakonny 30 000
                      > Stowarzyszenie duszpastrestwa akademickiego Razem 24 000
                      > Stowarzyszenie Rodzin Katolickich 126 000
                      > Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamienieckiej 55 000
                      > Źródło złącznik Nr 2 do Uchwały Nr VI/117/03
                      > Rady Miasta Szczecina
                      > z dnia 09 czerwca 2003 r.
                      >
                      > w sprawie uchwalenia "Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania
                      Problemów
                      > Alkoholowych na lata 2003 - 2005"
                      >

* niezly bal. Heniu bedzie mial kolejne argumenty.
                      ale to tylko i az ponad 350 tys., a pozostala kaska - na organizacje proSLD?
                      projurczykowskie czy inne pro?
                      i czy dzielenie kaski jest merytoryczne czy tez mamy do czynienia z ukladzikiem
                      ponad podzialami?

• Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:28
                        Pozostałe to Monar, Powrót z U. Nie wiem czy sa z kims powiązane. W roku 2003
                        nie doszukałem się żadnych związanych z SLD. Choć mozliwe, ż któreś z
                        wymienionych są. Brak mi wiedzy w tej materii.
                        • albert_c Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 27.04.04, 13:29
                          te 6 mln zl to kasa z tzw. korkowego?
                          • Gość: XYZ Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:34
                            To jest ciekawe:
                            Szczecińskie Stowarzyszenie Abstynentów "AGORA 303". hehehe Ciekawe czy z
                            wiązane ze znanym abstynentem Adamem M? 125 000
                    • anamar xyz,kolejne kłamstewko... 27.04.04, 13:34

> uchwała na rok 2004 nie jest jeszcze dostepna, ale zastosujmy analogię
                      > iprzyjmijmy rok 2003 :
                      > Oddział Polskiej Fundacji Dobrych Templariuszy 100 000 (nazwa brzmi
                      sukienkowo
                      > ale nie jestem pewny)
                      > Fundacja mŚwiatło Życie 15 000
                      > Towarzystwo Selezjańskie Dom Zakonny 30 000
                      > Stowarzyszenie duszpastrestwa akademickiego Razem 24 000
                      > Stowarzyszenie Rodzin Katolickich 126 000
                      > Caritas Archidiecezji Szczecińsko-Kamienieckiej 55 000
                      > Źródło złącznik Nr 2 do Uchwały Nr VI/117/03
                      > Rady Miasta Szczecina
                      > z dnia 09 czerwca 2003 r.
                      >
                      > w sprawie uchwalenia "Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania
                      Problemów
                      > Alkoholowych na lata 2003 - 2005"
                      > ..............................................................................
                      ..skoro uchwała nie jest dostępna,to czemu wcześniej pisałeś,jakbyś ją znał?
                      poza tym co analogia?pytanie vojciecha dotyczyło kwoty grubo powyżej
                      6mln.pln.,a twoja "analogia"to raptem około 300tys.!!!prymitywne te twoje
                      kłamstewka...
                      • albert_c Ana nie spamuj n/txt 27.04.04, 13:36
                        • Gość: XYZ Odpowiedź na pytanie dotyczace korkowego IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:47
                          Ustawa o wychowaniu w trzeźwości:

Art. 11. 1. Na wydatki związane z realizacją Narodowego Programu Profilaktyki i
                          Rozwiązywania Problemów Alkoholowych przeznacza się corocznie z budżetu państwa
                          środki w wysokości 1% podatku akcyzowego od wyrobów alkoholowych.
                          2. Środki, o których mowa w ust. 1, są przeznaczone w szczególności na różne
                          formy pomocy dla osób uzależnionych od alkoholu i członków ich rodzin,
                          działalność informacyjną i wychowawczą, kształcenie specjalistów i prowadzenie
                          badań naukowych nad problemami alkoholowymi.
                      • Gość: XYZ Re: xyz,kolejne kłamstewko... IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:44
                        "Styl i poziom" w skrajnej postaci. Napisałem, że reszta dla sukienkowych. I to
                        prawda. Pozostałe organizacje nie sa związane ani z polityka ani klerem. Jak
                        rozumiem, w twoim rozumieniu sprawy, twoje teksty o skorumpowanym SLD to tez
                        kłamstwo, deć nie wszyscy z SLD skorumpowani. Widać jako jedyny na tym forum
                        muszę uazasadniac każde słowo tona papieru. Cóż takaj żyzn.
                        Niestety twojch wygłupów nie uzasadni juz żaden zarzut. Jdnak dla ciebi
                        postaram sie każdy moj post okrasić choc jednym linkiem.
                        Żałosna i żenująca.
                        • anamar Re: xyz,kolejne kłamstewko... 27.04.04, 13:51

> "Styl i poziom" w skrajnej postaci. Napisałem, że reszta dla sukienkowych. I
                          to
                          >
                          prawda..........................................................................
                          ..pytanie dotyczyło2004 roku i kwoty ponad 6 ml.twoja odpowiedz roku 2003 i
                          kwoty 3ootys.taka to ta twoja prawda.

> postaram sie każdy moj post okrasić choc jednym
                          linkiem.........................................................................
                          ....niedawno zamieszczałeś już pewien link ze zdjęciem.co z tego,skoro
                          komentarz kłamliwy?

• Gość: XYZ Re: xyz,kolejne kłamstewko... IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:55
                            A co w komentarzu było kłamliwego? Gdzieś napiałem, że Olejnik jest
                            zdeklarowanym sympatykiem UW. To kłamstwo? Czy może twoja interpretacja
                            komentarza był kałmliwa?

Żałość i żenada i do tego co raz marniejszy "Styl i Poziom". Zabrakło epiteciku.
                            • anamar Re: xyz,kolejne kłamstewko... 27.04.04, 14:01

> A co w komentarzu było kłamliwego? Gdzieś napiałem, że Olejnik jest
                              > zdeklarowanym sympatykiem UW. To
                              kłamstwo?.......................................................................
                              .tak.

Zabrakło
                              epiteciku?......................................................................
                              .w tym właśnie problem,że w przypadku takich drobnych kłamczuszków,epitety same
                              cisną się na usta,tylko nerwów szkoda...
                              > .
                              • Gość: XYZ Re: xyz,kolejne kłamstewko... IP: 212.14.0.* 27.04.04, 14:24
                                Jeszcze raz powrtórz. Pani Olejnik nie jest zdeklarowanym sympatykiem UW? Co
                                zatem robiła jako uczestnik (nie gość ani dziennikarz) na konferencji
                                programowej UW?
                                A to jej słowa:

MONIKA OLEJNIK
                                Witam państwa. Bardzo się cieszę, że Unia Wolności ma się dobrze, bo widzę na
                                sali dużo osób. Mam nadzieję, że nastąpi Unii Wolności - nie reaktywacja, ale
                                nawet rewolucja.
                                Żródło:
                                www.uw.org.pl/main/konf_prog.php?id=98
                                Załosna i żenująca kłamczucha

Gdzieś napiałem, że Olejnik jest
                                > > zdeklarowanym sympatykiem UW. To
                                >
                                kłamstwo?......................................................................
                                > .
                                .
                                > .
                                > .tak.
                                >
                                Bezczelna kłamczucha.
                                ręce opadają
                                • Gość: Ana obrzydzenie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 09:59
                                  na takiej zasadzie to olejnikowa jest "zadeklarowanym sympatykiem"sld,po,pisu i
                                  jeszcze paru partii,gdzie często bywa gościem.ktoś już na tym forum ci
                                  napisał,xyz,że w twarz ci napluć,a ty stwierdzisz,że pada...ty po prostu nasz
                                  poglądy,a jeżeli fakty do nich nie pasują,to tym gorzej dla
                                  faktów...kłamiesz,mataczysz,przeinaczasz fakty,wszystko to po to tylko,by
                                  udowodnić lansowaną przez siebie tezę.brzydzę się takimi ludzmi.
                                  • Gość: XYZ trele morele IP: 212.14.0.* 28.04.04, 10:56
                                    Gadaj zdrowa.

MONIKA OLEJNIK
                                    Witam państwa. Bardzo się cieszę, że Unia Wolności ma się dobrze, bo widzę na
                                    sali dużo osób. Mam nadzieję, że nastąpi Unii Wolności - nie reaktywacja, ale
                                    nawet rewolucja.

Nie przypominam sobie by Olejnikowa powiedziała coś takiego:

MONIKA OLEJNIK
                                    Witam państwa. Bardzo się cieszę, że sld,po,pis ma się dobrze, bo widzę na
                                    sali dużo osób. Mam nadzieję, że nastąpi sld,po,pis - nie reaktywacja, ale
                                    nawet rewolucja.

Niech mała kłamczuch pokaże mi konferencję programowa innej partii, w której
                                    uczestniczyła Olenik, nie jako goś czy dziennikarz, tylko jako prowadząca.
                                    KŁAMIESZ

Jezel ja manipuluje faktami , to co ty z nimi robisz? Trzeba byc idiota albo
                                    małą kłamczucha jak ty, żeby po przeczytaniu tego tekstu nadal twierdzić, że
                                    Olejnikowa nie jest zdeklarowaną sympatyczka UW.
                                    Żałość i żenada, i żal mi ciebie bo brzydzisz sie sama sobą.
                                    • Gość: Ana Re: trele morele IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 13:11
                                      cały czas usiłujesz udowodnić tezę nieprawdziwą.najpierw
                                      twierdziłeś,że"publicznie stwierdziła,że nienawidzi sld"-okazało się,że
                                      nieprawda.potem"cytowałeś"jej wypowiedzi;spytany o zródło-nie potrafiłeś go
                                      podać.następnie linkowałeś zdjęcie olejnikowej,na którym w tle było logo
                                      uw.,sugerując,że jest ona członkiem tej parii-znowu okazało się,że nie
                                      prawda.teraz usiłujesz udowodnić,że jest jej wielkim sympatykiem,gdyż prowadziła
                                      (za kasę)obrady ich zjazdu...o co ci w ogóle chodzi,drobny człowieczku?
                                      autentyczna choroba,czy tylko głupota i chęć opluwania?zrozum,że
                                      naprawdę,dyskusja z tobą,to tylko zmarnowany czas,twoje betonowe poglądy są od
                                      faktów niezależne,dlatego nie ma sensu z nimi polemizować.tak jak w poprzednim
                                      wątku-koniec kopania się z koniem.
                                      • Gość: XYZ kłamstewka ANY vel anamar IP: 212.14.0.* 28.04.04, 13:34
                                        - Nigdzie nie napisałem że "publicznie stwierdziła, ze nienawidzi SLD"
                                        KŁAMCZUCHO. Napisałem, że "nienawidzi SLD i otwarcie o tym mówi" Nie "TO",
                                        tylko "O TYM". KŁAMCZUCHO. To nie to samo KŁAMCZUCHO.
                                        - Spytany o źródło odpowiedziałem "Kropka nad i i Gazeta Wyborcza" KŁAMCZUCHO.
                                        - Nie zasugerowałem, ze "była członkiem tej partii" tylko, że
                                        jest "zdeklarowanym sympatykiem (czy zwolennikiem-nie pamiętam-ale te nazwy
                                        mają te same zkresy) UW" KŁAMCZUCHO. Mówiłem wręcz, że tylko brak legitymacji
                                        różni ją od Synowieckiego KŁAMCZUCHO
                                        - udowodniłem, że jest sympatykiem UW cytując jej wypowiedź ze strony
                                        internetowej UW KŁAMCZUCHO. I skąd KŁAMCZUCHO wiesz, że wzięła za udział kasę.
                                        Najnormalniej KŁAMIESZ. Może podasz źródło tej informacji KŁAMCZUCHO?
                                        - opluwanie to twoja domena, ani razu nie uzyłem wobec ciebie słów obelżywych,
                                        w odróżnieniu od ciebie. Ty nie potrafisz polemizowac, bo nie masz żadnych
                                        argumentów tylko inwektywy.
                                        - moje betonowe poglądy sa moimi poglądami i nic ci do nich, ty nie masz
                                        żadnych poglądów tylko słowną agresję
                                        - w odróznieniu do ciebie koń to sympatyczne zwierzę, jak na razie to tylko
                                        ty kopiesz i bezczelnie kłamiesz, opluwasz obrażasz i przeinaczach wypowiedzi
                                        w zależności jak ci pasuje.

Żenada i żałośc
                                        • anamar koniec 28.04.04, 14:04

> - Nigdzie nie napisałem że "publicznie stwierdziła, ze nienawidzi SLD"
                                          > KŁAMCZUCHO. Napisałem, że "nienawidzi SLD i otwarcie o tym
                                          mówi" ..........................................................................
                                          ..a to faktycznie wielka różnica.zapomniałeś jeszcze dodać,że okazało się,że
                                          nigdy tak nie mówiła.
                                          >
                                          > - Spytany o źródło odpowiedziałem "Kropka nad i i Gazeta Wyborcza"
                                          KŁAMCZUCHO. ....................................................................
                                          ............................................................................ .
                                          ....tak.tylko nie potrafiłeś podać jaka kropka nad i,ani,który numer
                                          wyborczej.

> - Nie zasugerowałem, ze "była członkiem tej partii" tylko, że
                                          > jest "zdeklarowanym sympatykiem (czy zwolennikiem-nie pamiętam-ale te nazwy
                                          > mają te same
                                          zkresy).........................................................................
                                          ..znowu nieprawda!zamieściłeś link do zdjęcia,bez żadnego komentarza.spytany"i
                                          co z tego?"odpowiedziałeś"domyśl się".dopiero wypowiedz absztyfikanta,w której
                                          udowodnił manipulację spowodowała,ze nagle zacząłeś twierdzić:"ja
                                          nigdy... "

> - opluwanie to twoja domena, ani razu nie uzyłem wobec ciebie słów
                                          obelżywych......................................................................
                                          .a twoje posty w tym i innych wątkach twój klon napisał?a może ktoś się pod
                                          ciebie podszył?

> - moje betonowe poglądy sa moimi
                                          poglądami ......................................................................
                                          .pierwsze słowa
                                          prawdy.brawo!

> - w odróznieniu do ciebie koń to sympatyczne
                                          zwierzę, ......................................................................
                                          ..też lubię konie...na koniec przeprosiny dla wszystkich forumowiczów,za to,że
                                          wdałam się w niepotrzebną dyskusję z tym dziwnym człowieczkiem,niepotrzebnie
                                          zabierając czas i miejsce.teraz też widzę,że to nie ma sensu,on nie podlega
                                          resocjalizacji...z mojej strony koniec tego wątku.
                                          • Gość: XYZ Re: koniec IP: 212.14.0.* 28.04.04, 14:31
                                            a to faktycznie wielka różnica.zapomniałeś jeszcze dodać,że okazało się,że
                                            > nigdy tak nie mówiła.

Dla ludzi światłych jest to spora różnica. Okazało się, ża tak właśnie mówiła w
                                            kropce nad i i W wywiadzie z Borowskim dla GW KŁAMCZUCHO

tak.tylko nie potrafiłeś podać jaka kropka nad i,ani,który numer
                                            > wyborczej.

jestem chyba jedyny na tym forum, który musi az tak dokładnie uzasadniać swoje
                                            racje. Od innych i od siebie tego nie wymagasz. Nadal nie podałas źródła
                                            informacji o pieniądzach za konferencję. Co przemilczałąs KŁAMCZUCHO

znowu nieprawda!zamieściłeś link do zdjęcia,bez żadnego komentarza.spytany"i
                                            > co z tego?"odpowiedziałeś"domyśl się".dopiero wypowiedz absztyfikanta,w
                                            której
                                            > udowodnił manipulację spowodowała,ze nagle zacząłeś twierdzić:"ja
                                            > nigdy... "

z komentarzem do blackexita forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                            f=70&w=12139812&a=12174287 bezczelna KŁAMCZUCHO
                                            i nadal się nie domyśliłaś i właśnie sama wykazałaś jak nieudolnie kłamiesz.
                                            Nic nie zasugerowałem, sama taki wniosek wyciągnęłaś i włożyłaś mi w usta

a twoje posty w tym i innych wątkach twój klon napisał?a może ktoś się pod
                                            > ciebie podszył?

Gdzie KŁAMCZUCHO uzyłem wobec ciebie słów obelżywych. Wymagasz ode mnie źródeł,
                                            to sama je podaj i nie ograniczaj sie do wkładania w moje posty własnych
                                            nadinterpretacji

pierwsze słowa
                                            > prawdy.brawo!

zawsze to więcej niż u ciebie

> ..też lubię konie...na koniec przeprosiny dla wszystkich forumowiczów,za
                                            to,że
                                            > wdałam się w niepotrzebną dyskusję z tym dziwnym człowieczkiem,niepotrzebnie
                                            > zabierając czas i miejsce.teraz też widzę,że to nie ma sensu,on nie podlega
                                            > resocjalizacji...z mojej strony koniec tego wątku.

Przeprosić powinnas forumowiczów, za swoje ziejące agresja i prymitywizmeem
                                            obelżywe teksty pod adresem adwersarzy (nie tylko mnie). Bo plemiki nie ma w
                                            nich żadnej.
                                            Nazwanie kogokolwiek człowiczkie, to poziom jaki sobą reprezentujesz.

To juz nawet nie jest żałosne
                                            to zwykła żenada
            • Gość: Renata. Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.proxy.aol.com 27.04.04, 18:56
              Na dobre wino mszalne.
            • Gość: Renata. Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.proxy.aol.com 27.04.04, 18:58
              He he he....na dobre wino mszalne !
      • Gość: pijaczek Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 20:43
        Czy znaczy to ze, mogę liczyć na jakąś kasę, albo darmowa pomoc? Do tej pory
        wydałem kupę szmalu i dalej tankuje bez opamiętania ....
        Tak naprawdę to na nic nie liczę, tylko dlaczego zlodzieje nie wymysla innego
        celu - zaden pijak nie skorzysta, nie licząc tych co dzielili tenszmal
    • Gość: ABC SKANDAL !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 10:30
      Wynika z tego artykulu ze te pieniadze poszly na program ktorego nie ma.
      Tymczasem wiele organizacji ktore dziala na rzecz mlodziezy i faktycznie
      poprzez organizowanie im czasu wolnego odciaga od alkoholizmu musi sie prosic o
      kazdy grosz.
      Bezczelnosc czerwonych kolesi z SLD siega juz zenitu. Kpia sobie z mieszkancow
      naszego miasta ale dobrze tez tym cymbalom ktorzy na nich glosowali, maja
      nauczke za swoja glupote. Na nie profesjonalnych i nie kompetentnych glupoli
      beda jednak nadal glosowac omamieni gruszkami na jabloni ktore w kazdych
      wyborach sie im obiecuje.
      • Gość: XYZ Re: SKANDAL !!! IP: 212.14.0.* 27.04.04, 13:18
        A znasz resztę organizacji, które dostały kaske, że tak gardłujesz?
        • Gość: ABC Re: XYZ obronca ucisnionego SLD - SKANDAL !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 09:49
          TAK znam prosiaczku, znam tez ich programy i jestem pewien ze pieniadze nie ida
          na marne, a FTPP? Znasz ich program obronco ucisnionego SLD?
          CZYM MOZE SIE POCHWALIC FUNDACJA CZERWONYCH?
          Nawet jezeli dostali tylko 60 tys to i tak to za duzo.
          • Gość: XYZ Re: XYZ obronca ucisnionego SLD - SKANDAL !!! IP: 212.14.0.* 28.04.04, 10:46
            Księże proboszczu po co te nerwy? Czyżby te 60 tys. gdzieś juz były zaplanowane?
            A skoro tak gardujesz, to może zponaj się z programem FTPP. Wiesz, czerwoni to
            stare pijaki, może w SLD ruszył program trzeźwości? To chyba słuszna idea?
            • Gość: ABC Re: XYZ obronca ucisnionego SLD - SKANDAL !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 15:39
              Widze ze palasz duza niechecia wobec kleru. Musze Cie zmartwic, nie jestem
              ksiedzem ani nawet nie naleze do zadnej organizacji zwiazanej z klerem.
              Popieram natomiast ich dziela. Za te same pieniadze sa w stanie zrobic znacznie
              wiecej niz rozdmuchane, marnujace pieniadze "fundacje".
              Idz chlopie do Salezjan na Ku Sloncu poogladac zaniedbane dzieci z wiosek,
              zwiedz Swietlice Srodowiskowe na osiedlach, popracuj w Caritasie jakoo
              wolontariusz to moze zmienisz zdanie.
              Nie mam zamiaru sie tu produkowac ani jak mowisz "gardlowac".

PS
              FTPP ma jakis program?
              • Gość: XYZ Re: XYZ obronca ucisnionego SLD - SKANDAL !!! IP: 212.14.0.* 29.04.04, 08:12
                FTPP ma jakis program?

Właśnie. Sprawdź to.
      • Gość: Renata. Re: SKANDAL !!! IP: *.proxy.aol.com 27.04.04, 18:53
        A profesjonalni i kompetentni to w ogole gdzies sa? Wszyscy siebie warci.
    • Gość: leszek Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 17:52
      Nie wiem czy towarzysz Zychowicz to pijak, nie znam. Wiem jednak, ze to 60 tys.
      wyjdzie min. Jackowi Piechota bokiem. "Juz sie o to postaraja Tata z Mama".
      Zamierzam udac sie do tej fundacji "Talent, Promocja. Postep" i jako sobie taki
      obywatel poprosic o okazanie programu walki... Oni pewnie oleja mnie cieplym
      moczem... Nastepnych krokow nie zamierzam ujawniac, przynajmniej na razie, ale
      bedzie wesolo. Ja mam paru kolegow ktorzy pija; wcale nie maja talentu, nic nie
      promuja ale sa za postepem.
      Oj ministrze Piechota wstydz sie.
      Ale juz niedlugo przyjdzie Jedrek i wyrowna!
    • Gość: Derwisz Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 213.155.191.* 28.04.04, 06:07
      Polowa tej sumy dla Jurczyka,ktory rozpoczyna dzien od koniaczku a od 10 tej
      rano juz nie bardzo jarzy o co chodzi...ale na zakup alkoholu im szybciej sie
      zapije tym lepiej dla Szczecina
      • Gość: naim Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.04, 16:48
        Niedoinformowanych informuję, że pieniądze z tzw. kapslowego czy korkowego -jak
        zwał, tak zwał- przeznaczone są na:
        1)Finansowanie kilkanście organizacji zajmujących się niesieniem pomocy
        rodzinom i dzieciom osób uzaleznionych, np. Caritas, Agora, świelice
        środowiskowe
        Te organizacje przygotowują kolonie letnie i różne inne formy wypoczynku dla
        tych osób (dzieci), połączone z programem terapeutycznym.
        2)Na utrzymanie Miejskiego Ośrodka Interwencji Kryzysowej, MOPRU, Ośrodki
        Terapii Uzaleznień i cały szereg programów związanych z bezdomnymi.
        To w dużym skrócie.
        A czy te środki finansowe są w 100% należycie wykorzystane, to zupełnie inne
        zagadnienie.
        I nie ważne jest to, kto tę pomoc organizuje, ważne jest to, że w ogóle to
        robi.
        • ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 30.04.04, 19:21
          Ana uspokoj sie. Wpadasz w przesade z ta nienawiscia!!!!!!! Znowu wyciagasz
          Olejnik. Sprawdz zeszloroczna uchwale w tej sprawie i te sprzed dwoch lat a
          zobaczysz jaki jest podzial. Co rok to samo.
    • dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 01.05.04, 10:27
      Ciekawe zdanie, tylko zupełnie nieprawdziwe. Ramni nie dzielą funduszu
      alkoholowego, tylko dysponent środków czyli wydział zdrowia i polityki
      społecznej U.M.Dziwi mnie skąd tyle SLD w tej dyskusji, skoro większość środków
      od lat w Szczecinie biorą organizacje związane z Kościołem.
    • Gość: aa Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.fnet.pl 01.05.04, 11:07
      Fundacja "Talent - Promocja - Postęp" - TPP - Tylko Picie Pozostało. oby bez
      toastu: sto lat....
      • ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 01.05.04, 16:52
        Jestem ciekawa ile w tym roku dostalo Civitas Christiana? Zawsze dostaja a
        jeszcze nie widzialam rozliczen. Tak samo "swiatlo-zycie" czy jak im tam.
        • Gość: WzK Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 82.139.15.* 01.05.04, 16:59
          Civitas Christiana nie dostaje nic.

Utrzymuje się samo, m.in. z wynajmu lokali i sprzedaży płynu "Ludwik".
          Choć prawdą jest, iż pod obecnym zarządem różnej maści pasożytów i szkodników,
          rok w rok jego dochody się zmniejszają. A to wielkie niegdyś imperium chyli się
          ku upadkowi.

Ach, gdyby Bolesław żył...
          • ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 01.05.04, 17:05
            Guzik prawda. W tamtym roku dostali. Podobno na jakiesn p0unkty wsparcia
            (nawracania).
            • Gość: WzK Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: 82.139.15.* 01.05.04, 17:25
              Być może.

A jeśli nawet dostali to...
              Ech, szkoda gadać.
            • dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 09:59
              ja_aska napisała:

> Guzik prawda. W tamtym roku dostali. Podobno na jakiesn p0unkty wsparcia
              > (nawracania).

Dostali dość sporo, a Punkty Konsultacyjne zlikwidowano we wrześniu 2003.
              Pracownicy tych punktów brali dodatkowo niezłą kasę na umowy zlecenie.
              • ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:01
                Dostawali i beda dostawac. Ale "takich" nikt sie nie czepia.
                • Gość: kasi Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 10:05
                  Tak. Tylko czepiaja sie biednego Piechoty i jego Fundacji Talent Promocja
                  Postęp która od Mariana Jurczyka dostała 60.000 zł. Takiemu biednemu to nawet
                  wiatr w oczy i kasa do kieszeni.
                  • ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:07
                    A niech sie czepiaja kogo chca. Wisi mi to. Ja uwazam, ze dawanie kasy na
                    jakies przykoscielne organizacyjki to wyrzucanie spolecznych pieniedzy na
                    smietnik.
                  • dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:20
                    Gość portalu: kasi napisał(a):

> Tak. Tylko czepiaja sie biednego Piechoty i jego Fundacji Talent Promocja
                    > Postęp która od Mariana Jurczyka dostała 60.000 zł. Takiemu biednemu to nawet
                    > wiatr w oczy i kasa do kieszeni.

Oni dostali pierwszy raz,a fundacja światło życie dostawała od lat, chociaż już
                    nie istniała. To Cię nie boli ?
                    • ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:29
                      Do tego pobierala oplaty za pobyt w "ochronce" od maltretowanych kobiet. do
                      dzisiaj nie rozliczyla poprzednich dotacji.
                      • dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:33
                        ja_aska napisała:

> Do tego pobierala oplaty za pobyt w "ochronce" od maltretowanych kobiet. do
                        > dzisiaj nie rozliczyla poprzednich dotacji.

A kiedy nie płaciły wyrzucał na bruk. To takie miłosierne.
                        • ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:35
                          Przynajmniej szczere podejscie do milosierdzia. A co mu bedzie kasy ubywac.
                          • dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 10:46
                            Jestem zdziwiona, że jeszcze nie odezwali się obrońcy Kościoła. Jednak trudno
                            dyskutować z faktami, a te są niepodważalne.
                            • ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 11:19
                              Niektorym najlepiej wychodzi dyskusja z faktami. Na zasadzie plucia i deszczu.
                              • Gość: kasia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 11:46
                                Koleżanki maglarki podyskutowały. A ja i tak uważam że wyjątkowym świństwem
                                jest dawanie Piechotowej Fundacji Talent Promocja Postęp z kasy Miasta 60.000
                                zł. Jest to bogata fundacja która ma, z tytułu osoby ją firmujacej,
                                nieograniczone możliwości zdobywania kasy z innych źródeł. Natomiast pazernośc
                                jest tak ogromna, że z miasta też trzeba wziąć. Tym bardziej, że Marian Juczyk
                                rozdaje w zamian za poparcie przy referendu. Zresztą nie tylko kasę rozdaje.
                                Rozdaje także stanowiska a wszystkim interesantom którzy do niego przychodzą
                                obiecuje, że wszystko załatwi. Później biedni ludzie dowiadują się od
                                urzędników, że coś nie jest możliwe. Obwiniają o niezałatwienie swoich spraw
                                nie Mariana ale urzędników. A interesowni działacze oraz poplecznicy SLD
                                pięknie żerują na kasie miasta i przywilejach - udając jednocześnie , że oni są
                                przeciw. Ale przymróżając oko, jak w reklamie piwa bezalkoholowego.
                                • Gość: kasia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 11:47
                                  przymrużając - sorry
                                • dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 11:52
                                  Gość portalu: kasia napisał(a):

> Natomiast pazernośc
                                  > jest tak ogromna, że z miasta też trzeba wziąć.
                                  Nie wystarcza to co na tacę....
                                  > Rozdaje także stanowiska
                                  Oj bidulka nie załapała się.....

Później biedni ludzie dowiadują się od
                                  > urzędników, że coś nie jest możliwe. Obwiniają o niezałatwienie swoich spraw
                                  > nie Mariana ale urzędników.

Ciekawe czego Ci nie załatwili.....

A interesowni działacze oraz poplecznicy SLD
                                  > pięknie żerują na kasie miasta i przywilejach -

Raz jedni raz drudzy , tylko po co te żale.................
    • Gość: leszek Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.04, 11:56
      Ozesz wy... fffforumowicze!
      Teraz juz na pewno wiem, ze Wy wszyscy sie znacie!
      ja_aska, posluchaj, dobra kobieto, ja tez jestem lewicowy, ale Twoja obrona
      tego wszystkiego wyglada krytycznie.
      Jak ktos byl swinia to nia byl.
      Lewica jest temu krajowi potrzebna, ale moz nie wszyscy ktorzy o sobie tak
      mowia? Co to za lewica co pieprzy (excuse le mot) o przedsiebiorczosci?
      Min. JP ktory zajmuje sie rodzinna gospodarka, premier ktorego syn zajmuje sie
      biznesem? a potem ktos sie dziwi, ze Jedrek Lepiej ma wysokie notowania?
      Wesola to KRAINA gdzie nie lubia Zydow a krolowa korony polskiej jest zydowka!!!
      Jaja jak wojskowe berety1
      A my tu dyskutujemy o podzieleniu funduszy!
      Niech Piechota se golnie!
      • dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 16:09
        Gość portalu: leszek napisał(a):

>
        > A my tu dyskutujemy o podzieleniu funduszy!
        > Niech Piechota se golnie!

no, a te fundusze są przede wszystkim dla pijących na ich leczenie

• Gość: kasia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 20:08
          Jesteś zwyczajnie głupia. Tak zupełnie zwyczajnie.
          • ja_aska Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 03.05.04, 21:39
            Leszek w dupie mam talent promocje itd. Bardziej obchodza mnie statystyki z
            ostatnich kilku lat. Kto bral, kto rozliczyl, a kto nie rozliczyl.
            PS. zdanie kasi jako stronnicze tez mam gdzies.
          • dyrgosia Re: Radni podzielili fundusz przeciwdziałania alk 08.05.04, 10:13
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> Jesteś zwyczajnie głupia. Tak zupełnie zwyczajnie.

Do kogo ta mowa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka