Dodaj do ulubionych

Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce. ...

24.02.11, 07:07
Na basenie nie byłam, ale...
Ludzie, co za tytuł!
na pierwszy rzut oka myślałam, że się przecinki przesunęły. "Za gorące natryski płacę, za stanie w kolejce."
Obserwuj wątek
    • lojalista Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce. ... 24.02.11, 07:08
      "Jestem częstym gościem nowego basenu Floating Arena w Szczecinie"

jak to dumnie brzmi!!! gdyby p. wróblewski nie napisał "Floating Arena" to można by pomyśleć, że był gościem jakiegoś innego nowego basenu w szczecinie... komiczniejszej nazwy dla pływalni już się nie dało wymyślić?
      • kr3cik Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce 24.02.11, 09:58
        "Flołting Arena" tak samo, jak "Flołting Kartens" jest przejawem braku kreatywności miejscowych instytucji. Tak ciężko było nazwać to "Gryf Arena?" "Szczecin Arena" ?

FLOARING ARENA i FLOATING GARDENS są tak samo dobra nazwą jak "Nie mamy pomysłu na nic dobrego i nie chce nam się poszukać, ale napiszemy z angielskiego Flołting to może ktoś przyjdzie i zostawi jałmużne w kasie" -.-
        • Gość: toja Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.11, 11:06
          wieczni malkontenci.....zawsze Wam źle.....żadnej radości z życia.......nie potraficie sie cieszyc z niczego.......cztam czasami te wypowiedzi i ŚMIEJĘ SIĘ ZE SMUTKIEM......ale cóż ......nie ma co sie dziwić........żeby docenic to co się ma, podobno trzeba to stracić.........nie życzę tego nikomu. Jednak MIESZKAŃCY SZCZECINA spójrzcie czasami na swoje miasto oczami turysty.....zobaczycie, że PIEKNE JEST i mamy wiele ślicznych miejsc , zacznijcie dostrzegać teć dobre strony zycia.......inaczej.......czy warto dla WAS sie starac............?
          • Gość: Bar Extra Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 11:17
            Z której strony turysta ma zacząć się zachwycać? Od strony dworca PKP idąc Dworcową - szlak ruin ? Wybudowali basen olimpijski , ale codziennie zawody się nie odbywają , budynek trzeba utrzymać na co dzień , a jak mają tam przychodzić ludzie, jak pod prysznicem i w szatniach grasują geje ?
            • Gość: zdzich Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce IP: 62.69.250.* 24.02.11, 12:54
              Tam trzeba też pilnować porządku bo widać że Panie sprzątają tylko miejscowo..... proszę zajrzeć do toalet przy trybunach i na trybuny.
              Co z usterkami typu spękane ściany, schody czy to tez poprawi Wykonawca?
              • mdn Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce 13.03.11, 01:39
                Tradcyjny szczeciński bajzel
            • mdn Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce 13.03.11, 01:55
              od strony PKP jest pięknie.
          • Gość: ja Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 11:24
            Zgadzam się w pełni. Jest czym się zachwycać, co doceniać. Nie szukajmy na siłę problemów, złych rzeczy. WIęcej optymizmu! Jak nie było basenu, był źle, jak jest to woda za gorąca i zła nazwa...Gdyby nazwa była inna, znalazłby się kolejny powód, żeby obsmarować kogoś na forum.
          • trollej_boj Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce 13.03.11, 01:48
            lepiej turysto śmiej się ze smutkiem dalej w swoim rodzinnym Chociwlu, bo mi się chce tu raczej płakać ze śmiechem... a czasem nawet wyć...
          • mdn Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce 13.03.11, 02:01
            w czym Ci przeszkadzają mieskzancy?
      • mdn Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce 13.03.11, 01:54
        lepsze jest Sinking arena
    • Gość: obieżyświat Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 12:03
      Na basenie tym jestem 2-3 razy w tygodniu. Dobrze, że jest. Źle, że nie jest właściwie skończony (brak infrastruktury, nawet ławek i krzeseł, aby przysiąć po wyjściu z basenu), aczkolwiek widać, że prace postępują i jeszcze rok-dwa i pewnie go dokończą. Woda istotnie jest czasami problemem, czasami zbyt gorąca, czasami za zimna, co sądzę że zależey także od inwidywidualnych przyzwyczajeń. Tego się więc nie rozwiąże. Dwa punkty są gorsze: smród kanalizacji, trudny czasami do wytrzymania, i potwornie zimne przejście pomiędzy szatniami a basenami. To istotna lodówka. W drugą stronę, z basenu do szatni też się idzie w mrozie. Pomiędzy umywalnią a szatnią takiego problemu nie ma, gdyż temperatura jest dość podobna. Chyba na to chciał wskazać ten pan?
      • Gość: piotr Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 16:37
        Basen jest dokończony, takie jest założenie architekta - surowość.
        • Gość: zdzich Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce IP: 62.69.250.* 24.02.11, 17:57
          Czytaj ze zrozumieniem, piszę o pęknięciach a nie użytym materiale
          • mdn Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce 13.03.11, 02:01
            a wiesz juaki materiał został uż\yty?
    • m_szczecin Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce. ... 24.02.11, 20:05
      Hi! Przyznam się do czegoś. Jestem zawodnikiem i pływam na tym basenie codziennie po 4h. Jako klub pływacki posiadamy własne szatnie, w których sporo też się dzieje. Są one składowiskiem mopów i węży do mycia podłóg. Aż strach pomyśleć co by się działo w przypadku ewakuacji. Na dodatek u nas zawsze była zimna woda pod natryskiem. Zgłaszaliśmy to wiele razy paniom w kasie czy szefowi obiektu. PO 2 MIESIĄCACH udało się. Tylko nie wiem na jak długo. I wydaje mi się, że kasjerki po prostu źle zrozumiały o które szatnie chodzi i podgrzewano wodę tylko na ogólnej :) Wspomnę też, że jest bardzo zimno na korytarzu łączącym dwa baseny. Brrr na samą myśl ciarki mnie przechodzą. Niestety do Floating Areny można się przyczepić. Słyszałem, że na facebooku jest strona poświęcona basenowi i tam jest sporo ciekawych zdjęć do skomentowania. Polecam www.facebook.com/pages/Floating-Arena-Szczecin-Poland/180328638676147?ref=ts
    • 1przeciwnik_glupoty organizacja do dupy 25.02.11, 00:07
      Nie ma strzałek kierujących do przebieralni i na basen, za to jest wygrawerowana debilna nazwa basenu na szybie przy wejściu.
      Jest parking, ale nie wiadomo, ile autobusów ze sportowcami ma się na nim zmieścić w razie zawodów...

Mam nadzieję, że durnie mają przynajmniej 10 lat gwarancji na drewnianą konstrukcję nośną hali, bo w tej wilgotności, jak ona tyle postoi to ja się poważnie zdziwię...
      a może jak z mostem do Portu, debile wzięli tylko 3 lata gwarancji i prawie się most zawalił?
      • trollej_boj Re: organizacja do dupy 13.03.11, 01:54
        Jeszcze ten bufet czy kawiarnia bez pojęcia, gdzie nie tylko nie ma nigdy nic do jedzenia, ale i urządzeń gastronomicznych, lady chłodniczej... Czy to czeka jedynie na mistrzostwa? Taka kawiarnię trzeba wylansować, mogłaby działać niezależnie od basenu, jest tam zespół szkół budowlanych... Kiedyś pół godziny czekałem na kanapkę i dałem spokój...
    • mdn Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce. ... 13.03.11, 01:40
      Z drugiej strony ma to swoje plusy. ja lubię gdy jest zimno
      • herman.brunner Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce 13.03.11, 01:41
        otwórz okno.... szeroko!
        • mdn Re: Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce 13.03.11, 01:55
          rano miałem otwarte.
    • greysilence Za gorące natryski, płacę za stanie w kolejce. ... 13.03.11, 09:33
      zawsze można iść na Głębokie tam kolejek nie ma
    • a.malin Może to zamiast sauny, 28.03.11, 07:34
      która ciągle jest w budowie. W cywilizowanym świecie sauna przy basenie to standard. Nie podoba mi sie też, żw w długim korytarzu, między starym i nowym basenem, wieje chłodem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka