Dodaj do ulubionych

Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurczyka

IP: *.nitka.net.pl 05.05.04, 00:58
Pan Jurczyk jest i moze prostym czlowiekiem , tak prostym i naiwnym , ze
wybudowal niezgodnie z przpisami domek na dzialkach.Takich domkow innych
prostych ludzi jest bardzo wiele w Szczecinie i okolicy.
Prosty czlowiek jest prostolinijny i czesto bezkompromisowy, wyczulony na
spoleczna biede.Nie slysze (mowie o sobie)o aferach korupcyjnych zwiazanych z
osoba Pana Jurczyka, slysze natomiast o bezplatnej aptece, o obnizce ceny
wykupu mieszkan, o stolowkach dla biednych , o pomocy spolecznej, o wielkim
wysilku pozyskania inwestorow , moze to i demagogia ze strony atakowanego
bezpardonowo Pana Jurczyka.W porownaniu z poprzednimi "ekipami" za kadencji
ktorych padly lawinowo zaklady pracy,wzroslo bezrobocie,stracono szanse
prosperity gospodarczej lat 90-tych , ale za to przyznawano sobie nagrody
pieniezne oraz wystawiano piers po medale jak rowniez wiazano sie z grupami
typu "Ordynacka". To jednak wole Pana Jurczyka.
Na zakonczenie powiem, ze chetnie wezme udzial w referendum, pod warunkiem
jednak, ze dowiem sie kto jest kandydatem tych ktorzy chca odwolac Pana
Jurczyka oraz przedstawia jakikolwiek program dla miasta Szczecina.

Sympatia jest kiepska jalmuzna.
Obserwuj wątek
    • wodni.k Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 05.05.04, 02:10
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Na zakonczenie powiem, ze chetnie wezme udzial w referendum, pod warunkiem
      > jednak, ze dowiem sie kto jest kandydatem tych ktorzy chca odwolac Pana
      > Jurczyka oraz przedstawia jakikolwiek program dla miasta Szczecina.

Gryf, nie bedę polemizował z Twoimi argumentami poniewaz sa one Twoje i masz do
      nich prawo. Nawiąże tylko do cytowanego fragmentu.
      Jeżeli nawet popierasz Prezydenta Jurczyka to też weź udział w referendum i
      oddaj swój głos "za". Jezeli Marian Jurczyk zwycięży w ważnym referendum to
      jego pozycja bedzie niezachwiana, jezeli natomiast pozostanie u władzy na
      skutek nieważnego referendum to straci resztki szacunku nawet u swojego stałego
      elektoratu. W najgorszym momencie "przyjaciele" którymi sie otacza przypomną mu
      w jaki sposób utrzymał urząd. Ja osobiscie za takich "przyjaciół" dziękuję,
      chyba, ze Marianowi Jurczykowi takie otoczenie pasuje.
      • Gość: Robo Wydaje ci się synek że jestes sprytny ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 17:26
        Uchachacha :-)))

Olać to referedndum i tych co je wymyślili !!!
    • Gość: Marian Pażdzioch Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.ksiazat.v.pl 05.05.04, 08:09
      kandydatów jest z pewnością wielu, na razie w podziemiu zamaskowani. gdyby
      referendum poszło po ich myśli pojawiło by się ich bez liku. po przegranym (mam
      nadzieję)pozostaną tam gdzie ich miejsce, wymyślająć nowe paszkwile pod adresem
      prezydenta,z wsciekłości warcząc na tych którzy mają inne zdanie.
    • Gość: H56 Oj Gryfie! masz domek na działce jak Jurczyk zape IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 08:28
      zapewne wybudowany bez zezwolenia. Działkowcy wszystkich ogrodów "łączcie się "
      w obronie sołtysa.
    • skuter70 cos przeoczylem? 05.05.04, 11:59

> wykupu mieszkan, o stolowkach dla biednych ,

gdzie zostala otwarta?
      i ile tam kosztuje obiad?
      • jottka Re: cos przeoczylem? 05.05.04, 12:13
        skuuuter, gryf napisał, że 'słyszał' o stołówce, a nie że ona powstała :)

ty też słyszałeś, bo pan prezydent obiecywał
        • skuter70 Re: cos przeoczylem? 05.05.04, 12:29
          ja slyszalem mase roznych obietnic
          a to 300 milionow
          a to basen
          a to centrum sportow zimowych
          a to raj na ziemi...
          • swarozyc Re: cos przeoczylem? 05.05.04, 12:35
            skuter70 napisał:
            a to raj na ziemi...
            ''''''''''''''''''''''
            Katolik-ortodoks??
            >
            • skuter70 Re: cos przeoczylem? 05.05.04, 13:02
              swarozyc napisał:
              > Katolik-ortodoks??

raj na ziemi obiecuje akurat kazda opcja swiatopogladowa
              >
              >
    • piotr33k2 Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 05.05.04, 12:27
      gryfie szanowny !zachowujesz sie tak jakbyś był nie umiał czytac ani pisać a na
      forum zajrzał po raz pierwszy .
      • Gość: H56 a może to inny Gryf ? IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 12:37
        a może chory ?
    • swarozyc Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 05.05.04, 12:37
      Prosci ludzie przy wladzy...Boze uchowaj!!!
      • Gość: Gryf Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.nitka.net.pl 05.05.04, 21:22
        swarozyc napisał:

> Prosci ludzie przy wladzy...Boze uchowaj!!!

Wiesz Swarozycu mily polecialem z tym "prostym" na fali innych porownan
        np.takich: "prosty elektryk ze Stoczni Gdanskiej"
        albo "prosty mgr(tu jeszcze ukryto klamstwo).Aleksander
        Kwasnieski" ,albo "prosty chlop szefem Samoobrony" albo "prosty jak Olechowski"
        co wcale nie mialo oznaczac ze jest prostakiem tylko chodzi wyprostowany itd
        itp.
        Zachodzi pytanie czy to jest obrazliwe czy tez nie?
        Zastanowmy sie (Ty i ja) czy taki np.Skuter70 obrazilby sie gdyby o nim
        napisano prosty jak Skuter70 , ja twierdze ze nie(wydaje sie ze ten chlop ma
        poczucie humoru) , a Ty? Natomiast gdyby uzyc takiego zwrotu np. do Das boota,
        lub tego prostaka peteena o to tego to juz nie wiem! A Ty Swarozycu jak myslisz?

• swantevit Gryffinku 07.05.04, 09:35
          Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Zastanowmy sie (Ty i ja) czy taki np.Skuter70 obrazilby sie gdyby o nim
          > napisano prosty jak Skuter70 , ja twierdze ze nie(wydaje sie ze ten chlop ma
          > poczucie humoru) , A Ty Swarozycu jak myslisz?
          '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
          > Skutera mozna nazwac wszystkim, tylko nie prostym...
          Zawziecie jezdzac rowerem ma krzywe nogi i skrzywiony kregoslup. Mam nadzieje
          ze nie moralny...:-)

PS. Prosci ludzie niech chodza do pracy, robia w ogrodku i czytaja ksiazki, a
          nie biora sie za wladze, bo z tego nic dobrego na ogol nie wychodzi...
          >
          • Gość: Gryf Re: Swarozyc IP: *.nitka.net.pl 08.05.04, 22:47
            > PS. Prosci ludzie niech chodza do pracy, robia w ogrodku i czytaja ksiazki, a
            > nie biora sie za wladze, bo z tego nic dobrego na ogol nie wychodzi...

Jak zwykle masz racje ! Ten wybor to krzyk rozpaczy umeczonego sfrustrowanego
            spoleczenstwa szczecinskiego.
            Tylko dlaczego tak bez pardonu niszczyc tego prostego czlowieka?

• Gość: Rafis Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 05.05.04, 14:08
      Ja tam wole moze nawet troszke nieuczciwego ale zaradnego i przebojowego
      prezydenta niz uczciwego głupka i prostaka, który nie potrafi zrobic nic
      pozytywnego a nawet szkodzi.
      Brutalne ale tak mysle.

pzdr.
      • absztyfikant oj Rafis:)))) 07.05.04, 10:37
        No zupelnie jakbym slyszal pewnego znanego Tobie chyba dobrze posla-
        koszykarza:))))
    • Gość: antyknajak Koalicja NRS i SLD jest po prostu faktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 14:19
      Bez poparcia SLD Jurczyk nie miałby tak silnej pozycji. Poza tym Prezydent
      Jurczyk świadomie z SLD współpracuje. Może to przyzwyczajenie ?
      • Gość: lol Re: Koalicja NRS i SLD jest po prostu faktem IP: *.kmpsa.net.pl / 213.17.250.* 05.05.04, 14:46
        Moje przewidywania:
        Na referendum pójdzie nie więcej niż 60 tys. szczecinian, w tym wszyscy
        pracownicy gazety, jako światli??? Mogą ukrywać się za pseudonimami, swoje IP -
        próbować wydawać nie swoje (społeczne) pieniądze na koszty referendum.
        Ale na pewno nie uszanują woli ludu i wnie wyprowadzą się z tego
        znienawidzonego miasta, rządzącego przez znienawidzonego prezydenta
        Kto jest gotów załozyć się ze mną, zamiast mnie obrażać?
        lol@xuno.com (moj prawdziwy kontakt)
        • Gość: antyknajak Re: Koalicja NRS i SLD jest po prostu faktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 18:27
          Nie zakładam się. Sądzę, że tak dokładnie jest i będzie jak lol piszesz.
          Stawiam też na znacznie niższą frekwencję referendalną niż przewidujesz.
          Stawiam na jakies 35.000-40.000,- głosujących w referendum.
        • Gość: Rolf GW WON z naszego miasta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 17:29
          Jeżeli dowcipasom nie uda sie przekonać mieszkańców Sczecina do wzięcia udziału
          w referendum to powinni ze wstydu się wynieść z naszego miasta.
          • Gość: Ana Re: GW WON z naszego miasta IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 10:41
            rolf,a poza tym wszystko w porząku?
      • Gość: Robo Pomyliłeś Jurczyka z Wałęsą :-))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 17:28
        Pomyliłeś Jurczyka z Wałęsą :-)))
    • Gość: Ana Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 16:43
      przyznaj się,gryfie...imprezka jakaś była?
      • absztyfikant Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 05.05.04, 16:44
        Przylaczam sie do pytania Any...
        • Gość: H56 Spotkanie działkowiczów i miłośników krasnali nie IP: *.comnet.krakow.pl 05.05.04, 23:04
    • Gość: student Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 22:59
      a ja właśnie z tych wszystkich powodów będę głosował za odwołaniem Mariana
      Jurczyka
      nie dość że nie dał szansy na rozwój miasta to jeszcze nie zrealizował żadnej z
      wymienionych przez ciebie spraw
    • vojciech Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 05.05.04, 23:14
      Drogi Gryfie

Czy Ty masz pracę? Bo chyba troszeczkę inaczej wygląda to z perspektywy osoby
      bezrobotnej. Ja osobiście wolałbym słyszeć o tym, że bezrobocie w Szczecinie
      spada, a nie "o wielkim wysilku pozyskania inwestorow".

Pozdrawiam
      Wojciech
      • piotr33k2 Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 05.05.04, 23:45
        na bankructwo z przyczyn ekonomicznych prywatnych firm jurczyk ani nikt inny
        wpływu miec nie moze i nie ma ,moze natomisat mieć jakiś wpływ na powstawanie
        nowych, i tu sukcesy jurczyka są żadne a wręcz było blokowanie inwestycji z
        udziałem obcego kapitału a taki jak wiadomo przedewszystkimm ma pieniądze i
        jest w stanie stworzyć rzeczywiste i poważne miejsca pracy.gryf gada
        demagogiczne bzdury nie poparte żadną prawdą .
      • Gość: Rob A czy to jest wina Jurczyka??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 17:31
        A czy to jest wina Jurczyka, czy może tych co rządzili przed nim???
        Na rzaie Prezydent jest zmuszany do ciągłej obrony i marnowanie czasu na
        odpowiedzi na pomówienia i kłamstwa.
        • vojciech Re: A czy to jest wina Jurczyka??? 08.05.04, 23:39
          Gość portalu: Rob napisał(a):

> A czy to jest wina Jurczyka, czy może tych co rządzili przed nim???

To, że stopa bezrobocia nie zaczęła spadać, jest winą Jurczyka. Jednocześnie
          zdaję sobie sprawę, że jak obejmował urząd, bezrobocie było już duże.
    • Gość: e.beata Gryf, nawet pora popełnienia postu nie ... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 01:15
      ... usprawiedliwia aż takiego odpływu szarych komórek. Co ty piłeś? ;-)))
    • Gość: Pismak Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: 80.51.242.* 06.05.04, 02:53
      Cóż, sprawa jest poważna.

Idzie referendum, a w mieście cisza. Komitet nie wie, jak robić kampanię, a
      życie sobie płynie dalej. Miasto powoli zapomina o fermencie podpisowym, a
      politycy czają się, czy walnąć nazwiskami z grubej rury, czy pochować się za
      plecami społeczników. Tylko, że społecznicy stracili zapał, robi się ciepło, a
      naród tęskni za wakacjami...
      Tymczasem w mieście dość intensywnie klaruje się nowy układ, który przejmuje
      władzę i zachowuje się tak, jakby nie było żadnego referendum. Szczerze mówiąc,
      gdybym był jednym z rozgrywających w tym mieście - w obecnej sytuacji społeczno-
      politycznej też w ogóle bym się referendum nie przejmował. Bo na forum
      gazeta.pl jest nas trochę osób, którzy nie ustają w zapale. Na zewnątrz miasto
      ma już nowych właścicieli i bynajmniej nie są to politycy.
      Drażni mnie, kiedy czytam na forum o układzie między SLD a Jurczykiem. Jakie
      SLD? Jaki Jurczyk? Komuchy ledwie podrygują, nie stanowią już od dawna w tym
      mieście ani monolitu, ani jakiejkolwiek siły. To, co siedzi w radzie miasta, to
      jakieś zbitki, przedstawiciele różnych frakcji kombinatorów i może jeden, czy
      dwóch graczy działających na własny rachunek. Z kim niby miałby się tam Jurczyk
      układać? Z ludźmi Długoborskiego? A to on ma jakichś ludzi? A jak długo ten Pan
      będzie jeszcze coś znaczył w tym mieście? Dwa miesiące? No, może do jesieni,
      może do wiosny? Może do jutra? Tego nie wie nikt. A przecież on już dawno
      bardzo mało może. Więc kto? Piechota? Pytania te same, co powyżej. Mam wymienić
      jeszcze Napieralskiego? Bez żartów.
      I druga strona medalu - Jurczyk się z kimś ułożył? Przecież całe to referendum
      rozpętali politycy, dlatego, że nie chciał się z nikim ułożyć. Nie bądźmy
      ślepcami, powiedzmy sobie prawdę w oczy - my chcieliśmy tylko dobra miasta,
      czyli ustąpienia złego prezydenta Jurczyka. Do referendum nigdy by jednak nie
      doszło, gdyby nie fakt, że politycy postanowili rozpętać akcję antyjurczykową
      dla własnych celów. Jasne, że społecznicy zbierali podpisy itd. To zasługa
      mieszkańców. Ale PO nakręcało ten klimat, Lubińska, inni - dla swoich celów.
      Teraz jest taktyka ciszy. Bo po co się wychylać skoro małe szanse na odwołanie
      Jurczyka. Gra przeniosła się w nieco inny wymiar - niestety, wróciła znów w
      kuluary.
      A tam Jurczyk nie jest już samotnym, niesterowalnym, niebezpiecznym wariatem.
      Za nim stoi układ biznesowy. Zdziwilibyście się, jakie nazwiska już w to grają
      i kto już wsiadł do łodzi. Teraz decyduje pieniądź, już nie polityka. A skoro
      SLD i w ogóle partie są tak rozwalone i znienawidzone - to nie ma już układania
      się grupowo i zgodnie. Teraz każdy negocjuje sobie swoje na boku. Nie będzie
      już w Szczecinie układów czysto politycznych, gdzie wchodzi jasno określona
      ekipa (np. czerwonych lub niebieskich) i bierze wszystko. Teraz będą nas
      zaskakiwać nazwiska, układy, powiązania, pomieszanie klimatów i kultur. Zmienił
      się klucz i zasady gry. Pozostaje pytanie - czy na lepsze.
      To pytanie każdy musi sobie z nas zadać prywatnie. Czy poprze układ finansowy,
      który składa się z różnych ludzi: sprzedawczyków, kombinatorów, łodzian, byłych
      aparatczyków, którzy mają szmal. Oni szykują dla tego miasta szereg
      przeobrażeń, które pomogą im zarobić i dzierżyć władzę. W Szczecinie ma być
      dyktat kasy i tyle. Czy to coś da dobrego dla miasta? Być może tak. Wcale bym
      się nie zdziwił, bo przecież przez lata nikt tutaj nie myślał w ten sposób. Nie
      patrzył na Szczecin, jak na produkt rynkowy. Ale może być tak, że to miasto
      zostanie w ten sposób dobite. Nie wiem. Polityka doprowadziła Szczecina na
      skraj katastrofy. Teraz zobaczymy, gdzie doprowadzi go ten układ. Jako
      programowy wróg polityków, powinienem się cieszyć. A jednak martwię się tylko.

Można ufać prostemu, prostolinijnemu Jurczykowi albo go nienawidzić. Ale jego
      już nie ma. Kiedyś manipulowała nim SLD. Do czasu rozpętania akcji ze
      zbieraniem podpisów nie dał się Jurczyk prowadzić i manipulować nikomu.
      Decydował sam i robił to fatalnie. Udowodnił, że można zarządzać bez polityków,
      ale robił to źle. Niestety, skompromitował system, za który dałbym się pokroić -
      niezależnego, menadżerskiego zarządzania dla Szczecina. Próbował, ale nie
      starczyło umiejętności, kompetencji. W efekcie politycy - poprzez referendalny
      ferment - pchnęli go w ramiona kombinatorów z Łodzi. Nie wiem, czy to miasto
      dostanie drugą szansę na zarządzanie niezależne, promiejskie, nie polityczne i
      nie związane z prywatą bandy biznesmenów. Szkoda.
      Spróbujmy odwołać Jurczyka, choć pewnie się to nie uda. Polecam przy tym -
      uważnie przyglądajcie się temu, co się dzieje. Będziemy mieli, o czym rozmawiać
      na forum.

pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: student Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 06:49
        dawno nie czytałem takich idiotyzmów napisanych tak złowieszczym tonem
        próbujesz odciągnąć uwagę od sytuacji jednoznacznej Jurczykiem steruje SLD
        tak było od początku i sytuacja taka trwa
        najlepszym potwierdzeniem jest fakt że SLD absolutnie nie angażuje się w
        kampanię przdreferendalną oczywiście jest to tylko dowód powierzchowny
        prawdziwych dowodów jest znacznie więcej
        • Gość: antyknajak Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 07:42
          Zgadzam się ze studentem :-). Chyba, że chodzi o zastosowane sformułowanie, że
          nie SLD kręci Jurczykiem ale ... grupa interesów związana przede wszystkim z
          SLD. Należy jednak przyjąć w takim przypadku, że SLD w Szczecinie to nie jest
          partia ale grupa realizująca prywatne interesy. W takim tylko przypadku
          przyznam rację Pismakowi.
          Jedyne ugrupowania zachowujące się lokalnie wobec swojego elektoratu to Od Nowa
          (Jacyna) , PO (Nitras) jako przeciwnicy Jurczyka oraz NRS popierający Jurczyka.
          reszta to klasyczny biznes polityczny przy czym biznes polityczny to nie tylko
          miliony to często jedynie (albo aż !) praca na koszt podatnika dla kolegów i
          rodzin.
          Jurczyk jest jedyną szansą dla SLD na utrzymanie zasilania w kasę struktur SLD
          po ewentualnej utracie wpływów w państwie i Marian Jurczyk daje im tę
          gwarancję. Przetrwać, przetrwać. Spłacać dalej pozaciągane osobiste kredyty ,
          pożyczki i debety na kartach. Banki nie żartują.
          • Gość: student Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 07:56
            pismak zwalnia z odpowiedzialności SLD
            to jakieś tajemne siły rządzą teraz miastem a nie kolesie powiązani ze sobą
            pajęczynką zależności
            • Gość: antyknajak Re: Układem rządzi spiritus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 08:51
              Jeżeli chodzi o SLD i Jurczyka to cała nadzieja w tym, że :
              "Spiritus quidem promptus est, caro autem infirma."
              A jeżeli chodzi o inne, bardziej znane spirytusy :-) to spiritus movens układu
              jest bez wątpienia poseł-minister Piechota
              • Gość: Pismak Złowieszczo? Oby nie. IP: 80.51.242.* 06.05.04, 11:23
                Może zbyt złowieszczo. Ale po raz kolejny widzę, że nie sedno sprawy poruszyło
                forum, lecz jeden z jej aspektów.
                SLD. Po co ta dyskusja? Powtarzam, to nie jest monolit. To już nie te czasy,
                gdy spiritus movens był jeden człowiek i za mordę trzymał struktury i karny
                elektorat. Pajęczyna została, ale to pajęczyna interesów. Nie spaja ich wiara w
                lewicowe ideały, ale biznes. A dzieli nie spojrzenie na przyszłość lewicy, lecz
                osobiste niesnaski, wynikłe przy walce o władze i wpływy w lokalnych
                strukturach partii. Nagromadzone przez lata. Tyle o SLD.
                Sednem sprawy jest to, że Jurczyk jest już sterowany. Po referendum - załóżmy,
                że je wygra - i tak by musiał się pod kogoś podłączyć, poszukać zaplecza i
                oparcia. Być może byłoby to SLD, może Samoobrona lub LPR, do których mu jest
                najbliżej. Bo PO czy Lubińska odpada - za dużo było jadu i nienawiści. Ale
                teraz nie sięgnie już po partyjne wsparcie, bo "przejął" go szczecińsko-łódzki
                układ biznesowy. Ze strony naszego miasta są tam typy różnego autoramentu
                politycznego. Jest tam też SLD, ale nie to SLD, które za lewicę by życie
                oddało. Rozmawiając z różnymi politykami i biznesmenami, wybadajcie ich
                stosunek do Czesnego. Dostaniecie odowiedź. Jest tylko kwestią czasu, kiedy za
                kulisami w pielgrzymkę do jego biurka uda się Lubińska i PO. Bo takie jest
                życie.
                Mnie w tym wszystkim interesuje Szczecin. Oburzamy się na Jurczyka, nawołujemy
                do referendum i wciąż walczymy o demokratyczną ideę tego przedsięwzięcia. A w
                kuluarach zaczyna to wyglądać tak, że referendum nagle stało się nikomu
                niepotrzebnym balastem. A niektórzy już dziś traktują je jak finał Copa Africa -
                niby są informacje agencyjne, niby świat obserwuje to z wielką uwagą, ale czy
                wygra Kamerun, czy Nigeria to obchodzi tylko grupkę pasjonatów.

pismak_logowany@gazeta.pl
          • Gość: MAX Ale co konkretnie ma do zaoferowania PO??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 17:33
            Ale co konkretnie ma do zaoferowania PO???
            Kompletne zero, chyba że mamy na mysli popracie dla wysprzedaży tego Państwa
            oraz jego całkowitą likwidację.
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.ksiazat.v.pl 06.05.04, 09:01
        pismaku_logowany.już dawno mówiłem że to jest prywatne referendum, prywatne
        rozpetane przez kilku zfrustrowanych polityków, którzy dla kasy zrobią
        wszystko. namawiając do tej awantury kogo się tylko da. nawet taki józef
        kasprzyk dawny mój kolega z czasów lat osiemdziesiątych zdecydował sie na tak
        błędną decyzję, tak pózno w życiu. jak i wielu innych. komu jest potrzebne to
        całe referendum? i jakiż to autorytet miałby zastąpić obecnego prezydenta?
        myślę że nie brakuje ich w szczecinie, tylko że występując przed szereg już go
        utraci. otwarcie tylko pani lubińska zgłosiła chęć. ale co to za autorytet? dla
        pozostałych liczy się tylko kasa i układy. a jak wiesz na układy nie ma rady.a
        kasa? kasa musi grać!
        • Gość: Kula Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 10:45
          Pani Lubińska jest autorytetem, bo jest uczciwym politykiem. Po prostu.
          • absztyfikant Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 07.05.04, 10:46
            Ale nieodpowiedzialnym...
          • dyrgosia Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 08.05.04, 10:26
            Gość portalu: Kula napisał(a):

> Pani Lubińska jest autorytetem, bo jest uczciwym politykiem. Po prostu.

A ja myślałam, że pracownikiem naukowym. Kiedy stała się politykiem ?
            • Gość: Ana Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 10:42
              jakieś 5 lat temu,dyrgosiu.nie zauważyłaś?
              • dyrgosia Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 08.05.04, 10:44
                Gość portalu: Ana napisał(a):

> jakieś 5 lat temu,dyrgosiu.nie zauważyłaś?

Czy wystarczy wystartować w jakiś wyborach aby zostać politykiem ?
            • Gość: student Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 23:53
              radny to nie jest stanowisko tylko funkcja
              wszyscy radni poza pełnieniem tej funkcji pracują zawodowo
              Lubińska jest prawdziwym politykiem od wtedy od kiedy zaangażowała się w
              działalność samorządową
              i wychodzi jej to doskonale
              nie mam ani jednego zarzutu do działań prof US teresy Lubińskiej jako
              samorządowego polityka
              jest zawsze przygotowana do tematu
              nie zabiera głosu dla samego gadania
              nie załatwia stanowisk swoim poplecznikom
              jest obiektywna w decyzjach na sesji Rady Miasta
              doskonale zna się na finansach publicznych zresztą jako jedyna
              nie załatwia nic w mieście
              jest życzliwa dla ludzi
              ma konkretne projekty które prezentuje
              • Gość: Pismak Od razu wiadomo czyim jesteś studentem (n/t) IP: 80.51.242.* 09.05.04, 01:56
                • Gość: student Re: jestem studentem...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:00
                  ale nie powiem jakiego wydziału
                  tak jak pismak nie mówi w jakiej gazecie pisze
                  bo co to kogo obchodzi
                  nie pisałem o wykładowcy bo nie znam
                  znam radną z TVGryf i nie tylko
                  radzę niektórym dyskutantom wybrać się na sesję RM ciekawe doświadczenie
                  oczywiście nie proponuję tego aparatczykom od których aż gęsto na forum
                  oni są tam zawsze
                  najczęściej w godzinach pracy instytucji publicznych w których dostali pracę
                  nie mylić z pojęciem w których pracują
                  • dyrgosia Re: jestem studentem...:) 09.05.04, 11:10
                    Gość portalu: student napisał(a):

> ale nie powiem jakiego wydziału
                    >
                    Prywatny wydział prof. Lubińskiej, oj przepraszam przecież ona nie prof.....
                    • Gość: student Re: jestem studentem...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:19
                      na drzewo dyrgosia
                      a właściwie na wierzbę
                      gruszki Milerowe strącać
                      ukłony dla gorliwej orędowniczki układu bolszewickiego w Szczecinie
                      • dyrgosia Re: jestem studentem...:) 09.05.04, 11:27

> na drzewo dyrgosia
                        > a właściwie na wierzbę
                        > gruszki Milerowe strącać

> ukłony dla gorliwej orędowniczki układu bolszewickiego w Szczecinie

Wyluzuj, bo Ci się styki przegrzeją....
                        Takiej kultury nauczyła Cię Lubińska. Niezłą cenzurkę jej wystawiasz....
                        • Gość: student Re: jestem studentem...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:35
                          a kto ciebie uczył kultury
                          towarzysz Szmaciak czy któryś z naszych szczecińskich towarzyszy
              • dyrgosia Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz 09.05.04, 09:55

> radny to nie jest stanowisko tylko funkcja
                > wszyscy radni poza pełnieniem tej funkcji pracują zawodowo
                > Lubińska jest prawdziwym politykiem od wtedy od kiedy zaangażowała się w
                > działalność samorządową
                > i wychodzi jej to doskonale
                > nie mam ani jednego zarzutu do działań prof US teresy Lubińskiej jako
                > samorządowego polityka
                > jest zawsze przygotowana do tematu
                > nie zabiera głosu dla samego gadania
                > nie załatwia stanowisk swoim poplecznikom
                > jest obiektywna w decyzjach na sesji Rady Miasta
                > doskonale zna się na finansach publicznych zresztą jako jedyna
                > nie załatwia nic w mieście
                > jest życzliwa dla ludzi
                > ma konkretne projekty które prezentuje

Oprawiłam w ramki i powiesiłam na ścianie.....
                • Gość: student Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 10:54
                  i słusznie
                  może ci się przydać jak będziesz chciała kiedykolwiek kandydować
                  a jak cię wybiorą to masz instrukcję bycia radną jak znalazł
                  • dyrgosia Re: Student ? 09.05.04, 11:04

> i słusznie
                    > może ci się przydać jak będziesz chciała kiedykolwiek kandydować
                    > a jak cię wybiorą to masz instrukcję bycia radną jak znalazł

Nie obrażaj mojej inteligencji, a swoją drogą tak szczerze co Cię łączy z
                    Lubińską, nazwisko..........
                    • Gość: student Re: Student ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:23
                      prawdziwej inteligencji nie da się obrazić
                      bo jest prawdziwa i broni się sama
                      inteligencja bolszewicka broni się bronią
                      • dyrgosia Re: Student ? 09.05.04, 11:29

> prawdziwej inteligencji nie da się obrazić
                        > bo jest prawdziwa i broni się sama
                        > inteligencja bolszewicka broni się bronią
                        Chamstwem i wyzwiskami...
                        pozazdrościć braku argumentów...
                        • Gość: student Re: Student ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 11:40
                          chamstwo cechujące twoja osobe zaprzecza teorii że powinno być więcej kobiet w
                          polityce
                          na szczęście jesteś niechlubnym wyjątkiem pokazującym wyjątkową swołoczowatość
                          i agresję
                          większość jest pozytywna
                          może po prostu ci za to płacą i dlatego
                          a tak w oryginale jesteś może całkiem sympatyczną dziewczyną
                          współczuję ci w takiej sytuacji że musisz grać kogoś innego niż jesteś
                          na szczęście na anonimowym forum
                          a co do argumentów to w twoim przypadku nigdy ich nie używasz
                          całe twoje wypowiedzi to stek inwektyw a nie odnoszenie się do tematu
                          cóż taka rola
                          • dyrgosia Re: Student ? 09.05.04, 11:47

> chamstwo cechujące twoja osobe zaprzecza teorii że powinno być więcej kobiet
                            w
                            > polityce
                            > na szczęście jesteś niechlubnym wyjątkiem pokazującym wyjątkową
                            swołoczowatość
                            > i agresję
                            > większość jest pozytywna
                            > może po prostu ci za to płacą i dlatego
                            > a tak w oryginale jesteś może całkiem sympatyczną dziewczyną
                            > współczuję ci w takiej sytuacji że musisz grać kogoś innego niż jesteś
                            > na szczęście na anonimowym forum
                            > a co do argumentów to w twoim przypadku nigdy ich nie używasz
                            > całe twoje wypowiedzi to stek inwektyw a nie odnoszenie się do tematu
                            > cóż taka rola

Gdyby to była opinia kogoś na poziomie pewnie bym się przejęła..
                            Jednak klan Lubińskich nie może mnie urazić..
                            Dyskutuje o poglądach nie o osobach.
                            Oczywiście Ty nie jesteś anonimowy , tylko odważnie się przedstawiłeś: rodzina
                            Lubińsich...
                            • Gość: student Re: Student ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:01
                              nie przedstawiłem się i nie jestem rodzina Lubińskich
                              jestem student
                              natomiast ty jesteś dyrgosia wydelegowana przez bolszewików do obrony ich
                              przyczółków w Szczecine na forum
                              takie działania podejmowane sa oczywiście nie tylko na forum
                              i jasno wynika to z tojej agresji w stosunku do Lubińskiej i innych
                              po prostu boicie się że pozrywa wam wasze niteczki czyli powiązania
                              a ja jestem zwolennikiem pozrywania tego typu zależności
                              jestem zwolennikiem do bólu
                              i chamskie ataki jakiejś dyrgosi która poza tym nie zajmuje zadnego stanowiska
                              w zadnej sprawie tego nie zmienią
                              gruap aparatczyków dyskutujacych sami ze sobą na tym forum jest zabawna
                              w większości oszczędzaja się nawzajem bojąc się odwetu
                              ale za to wszyscy atakują niezależnych
                              jako że Lubińska i jej współpracownicy sa niezależni bez siateczki układów więc
                              są wrogami dla wszystkich
                              a ja będę bronił takich ludzi
                              bo tez jestem niezależny a łamanie mojej i innych niezależności budzi we mnie
                              organiczną niechęć do agresorów
                              organiczną
                              • dyrgosia Re: Student ? 09.05.04, 12:08
                                Strasznie przesadzasz z tą niezależnością. Ciekawe jak mi wytłumacztsz dlaczego
                                radnej Lubińskiej tak zależ na przekazaniu Szpitala Miejskiego PAM. Pewnie nie
                                ma to nic wspólnego z interesami prof. Lunińskiego. Nic dla siebie... Nie bądz
                                smieszny...
                                • Gość: student Re: Student ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:26
                                  jesteś nie zorientowana
                                  albo robisz to specjalnie
                                  Lubińska od roku twierdzi że skoro szpiltal jest miejski to jest
                                  a tak w ogóle to nie mówi nic o tym szpitalu
                                  to radna Masłowska i radny Arłukowicz walczy ze szpitalem miejskim
                                  a więc albo perfidnie manipulujesz faktami albo jesteś nie zorintowana i
                                  zabierasz głos
                                  jedno i drugie cie dyskredytuje
                                  chociaż jestem przekonany że robisz to specjalnie
                                  pomijajac fakt ze jestem zwolennikiem oddania szpitala miejskiego PAM
                                  bo PAM jest nasz szcvzeciński a nie przejęciu tego szpitala za długi przez
                                  obcych
                                  oczywiście bolszewicy woleliby oddać ten szpital obcym
                                  bo ich działania do tego zmierzają
                                  będzie przypływ kasy
                                  a co tam szpital
                                  • dyrgosia Re: Student ? 09.05.04, 12:30

> jesteś nie zorientowana
                                    > albo robisz to specjalnie
                                    > Lubińska od roku twierdzi że skoro szpiltal jest miejski to jest
                                    > a tak w ogóle to nie mówi nic o tym szpitalu

to w końcu mówi, czy nie mówi...
                                    zdecyduj się
                                    > to radna Masłowska i radny Arłukowicz walczy ze szpitalem miejskim
                                    > a więc albo perfidnie manipulujesz faktami albo jesteś nie zorintowana i
                                    > zabierasz głos
                                    > jedno i drugie cie dyskredytuje
                                    > chociaż jestem przekonany że robisz to specjalnie

> pomijajac fakt ze jestem zwolennikiem oddania szpitala miejskiego PAM

a jednak...

> bo PAM jest nasz szcvzeciński
                                    student co ty pieprzysz

a nie przejęciu tego szpitala za długi przez
                                    > obcych
                                    > oczywiście bolszewicy woleliby oddać ten szpital obcym
                                    > bo ich działania do tego zmierzają
                                    > będzie przypływ kasy
                                    > a co tam szpital

spiskowa teoria dziejów....
                                    teraz wszystko jasne.....
                                    • Gość: student Re: Student ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:46

> > pomijajac fakt ze jestem zwolennikiem oddania szpitala miejskiego PAM
                                      >
                                      > a jednak...

JA jestem zwolennikiem oddania szpitala PAM bo PAM to szczecińska uczelnia
                                      jeszcze raz powtarzam szczecińska uczelnia a nie łódzka czy warszawska czy to
                                      do ciebie dociera
                                      PAM powinien się rozwijać bo rozwój PAM to rozwój Szczecina
                                      powinien też się rowijać Uniwersytet Politechnika Akadenmia Rolnicza i Morska
                                      bo to sa szczecińskie uczelnie
                                      rozwój miasta jest wprost proporcjonalnie uzależniony od rozwoju uczelni
                                      i nie piszę tego do ciebie bo nie zrozumiesz ale po prostu wygłaszam opinię
                                      dla takich jak ty siła partii to siła narodu
                                      ale to się już zdewaluowało
                                      szpitalowi miejskiemu grozi przejęcie za długi
                                      mówiła o tym Masłowska wiele razy
                                      jest to działanie celowe

• Gość: student Re: Student ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:50
                                        jadę na rower
                                        gnij przy komputerze
                                        nie myśl że próbowałem coś tobie tłumaczyć
                                        te tekst sa dla tych którzy tylko czytaja forum a nie wypowiadaja się
                                        często dlatego że się boja być rozszyfrowani
                                        to taki nasz irracjonalny lęk wynikający z pozostałości systemu totalitarnego
                                        dla nich warto pisać
                                        tacy jak ty są zaślepieni mamoną otrzymywaną w ramach układy partyjnego za
                                        przychodzenie do pracy
                                        byle kto sprzedaje się za byle co
                                        • Gość: Gryf Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurczyka IP: *.nitka.net.pl 10.05.04, 22:27
                                          A kandydatow ciagle brak, tych ktorzy chca odwolac prostego Prezydenta Jurczyka.

• Gość: krust Re: Dlaczego mam zufanie dla prostego prez. Jurcz IP: *.espol.com.pl 07.05.04, 18:25
      Drogi PISMAKU, twój wywód powinno się w ramki obsadzić i włożyć do
      historii.Niczego mądrzejszego w naszym lokalnym forum nie czytałem. Dawno
      wiedziałem (jako były działacz piłkarski), że wyniki wszystkich najważniejszych
      meczów były ustalane broń Boże na boisku. Na stadion przyszła ogromna publika,
      mało tego , zapłacili za bilety, darli się w niebogłosy, wierzyli w uczciwy
      sport. Nawet do głowy im nie przyszło, że wyszli na durnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka