Dodaj do ulubionych

Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZGM

09.04.11, 11:22
Jachim, dosłownie krokodyle łzy!!! Jak w mieście, z którego nie czerpiesz korzyści ktoś robi w mieszkaniówce legalne nepotyczne interesy, to Ci się udaje spłodzić taki długi i potępieńczy artykuł?
A jak Krzystek przez dobrych kilkanaście lat szczytu afery mieszkaniowej był w Szczecinie wiceprezydentem ds. mieszkalnictwa u Jurczyka, to go popierałeś 3 dni przed wyborami na następną kadencję?
Jachim, poziom zakłamania jest zastraszający! Opisz może jak Krzystek 9 lat nielegalnie mieszkał w mieszkaniu i jak później oddał 200 000 zł pieniędzy podatników swojej żonie, mimo że nie przedstawił faktur i nie miał prawa remontować nieswojego mieszkania. Mieszkania o którego wejście w posiadanie oskarżano go od pierwszego dnia a z czego on - radca prawny - nic sobie nie robił i jeszcze się wzbogacił na wzroście cen mieszkań na rynku.
Obserwuj wątek
    • 1przeciwnik_glupoty Re: Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZG 09.04.11, 11:22
      Jachim, Twoje dziennikarstwo śmierdzi układami towarzysko-politycznymi.
      • Gość: misiek Re: Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 17:27
        red. Jachim znacznie wiecej mógłby napisać o dawaniu zatrudnienia i nie tylko w strukturach podległych Gawłwskiemu. Ale łatwiej zobaczyć zdźbło niż belkę. No bo co może zrobić taka pani dyrektor ZBM. Minister może znacznie więcej i o takich rzeczach się nie pisze.
    • zazenowany_podatnik Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZGM 09.04.11, 11:23
      Jak wróci ze zwolnienia lekarskiego powinna zostać dyscyplinarnie zwolniona a później oskarżona o wyłudzenie uposażenia płatnego na tym lewym zwolnieniu. Nie widzę w tym nic niestosownego. Oczywiście lekarz wystawca też powinien zostać "przetrzepany".
      • 1przeciwnik_glupoty Re: Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZG 09.04.11, 11:28
        Najpierw pracodawca, zamiast się roztkliwiać powinien wziąć telefon do ręki i zgłosić ZUS konieczność kontroli w mieszkaniu, czy delikwentka jest chora, czy wyłudza świadczenie zdrowotne. Tyle, że ZUS w Polsce zajmuje się odbieraniem rent ludziom sparaliżowanym i przyznawaniem rent towarzyszom-taksówkarzom a nie łapaniem na pokaz ewidentnych przypadków "chorób" urzędniczych.
      • Gość: poruta taki wstyd, takie małe miasto IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.11, 12:00
        Jak tu teraz żyć w tak małej społeczności, ludzie będą wytykać palcami, szeptać za plecami. Taki wstyd dla całej rodziny i męża architekta, gdzie ta pani znajdzie pracę jak już wyzdrowieje ?
        Syn będzie chyba musiał zmienić uczelnię lub nazwisko (na tym akurat by dobrze wyszedł).
        • Gość: zrezygnowany Re: taki wstyd, takie małe miasto IP: *.centertel.pl 09.04.11, 15:58
          Co ty się martwisz tą suką.
          Ona powinna oprócz wyrzucenia z pracy powinna mieć zakaz pracy w instytucjach Państwowych . Druga sprawa to jaki lekarz dał jej tak nagle zwolnienie , widocznie coś to paskudne babsko przeczuwało .
          W normalnym kraju taka osoba byłaby już skończona zawodowo ale w Polsce wątpię.
          Gówno zawsze na wierzch wypływa
    • w_i_o_s_n_a Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZGM 09.04.11, 11:33
      ,,, Chytry dwa razy traci,,,
      wielkie brava dla Sujki i Prezydenta
    • Gość: Vlad.H. Jachim to zwykly pismak do wynajecia IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.04.11, 11:51
      jakich wielu w GW - zwykle sprzedajne "dziennikarstwo" i tyle
    • czareczek2 Straszne babsko 09.04.11, 12:42
      Kopa w dupsko chytrej babie. Popatrzcie na zdjęcie, przecież babsko chciwość ma w oczach! I ten obleśny uśmiech.... Brr!
      • Gość: aska Re: Straszne babsko IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 20:44
        wklej swoje lico,zobaczymy jakiś piękny:)
    • wicker_man.73 Ciekawe czy z PO, czy SLD? 09.04.11, 12:57
      Daję 51/49, że jednak że babsko związane jest przynajmniej towarzysko z PO. Zawsze w przypadku takich afer, Wyborcza kamufluje pochodzenie złodziei: "Urzędnik X, w mieście Y, radny z lokalnej rady miasta w Z, itd" .
      Przecież, gdyby chodziło o kogoś z PIS, to już byłoby dawno na głównej. Wyglądałoby to zapewne tak:
      "PiS w rocznicę katastrofy smoleńskiej wyłudza mieszkania! W twoim mieście też?" A dalej sondaż, w którym 90% klikaczy gazety wyborczej przyznaje, że w jego mieście także PiS wyłudza mieszkania.
      • emen-is-me Re: Ciekawe czy z PO, czy SLD? 10.04.11, 07:07
        wicker_man.73 napisał:
        Przecież, gdyby chodziło o kogoś z PIS, to już byłoby dawno na głównej. Wyglądałoby to zapewne tak:
        "PiS w rocznicę katastrofy smoleńskiej wyłudza mieszkania! W twoim mieście też?
        " A dalej sondaż, w którym 90% klikaczy gazety wyborczej przyznaje, że w jego mieście także PiS wyłudza mieszkania.

Wskaż mi jeden artykuł, gdzie GW postąpiła w taki sposób. Póki tego nie potrafisz tego zrobić - zamknij ryja.
        • Gość: Vlad.H. Re: Ciekawe czy z PO, czy SLD? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 10.04.11, 09:39
          hahahahah - bardzo czesto tak postepuje - chocby w wypadku automatow z kondomami - kazdorazowo gdy mozna przypieprzyc nacjnalistom, faszystom, nardowcom, tzw prawicy uosobianej przez PiS (dla srodowiska salonu i GW to prawica - dla mnie lewica narodowa) od razu pojawia sie art w ogolnopolskiej GW
          • emen-is-me Re: Ciekawe czy z PO, czy SLD? 10.04.11, 10:16
            Rozumiem, że odpowiadasz zamiast wickera, ale nadal nie dałeś przykładu tego typu i tej rangi jak ten, o którym pieprzy wicker.
            • Gość: Vlad.H. Re: Ciekawe czy z PO, czy SLD? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 10.04.11, 12:23
              Chocby ostatnia awantura o wypowiedz Kaczynskiego - wyrwana z kontekstu, wypaczona i naglosniona w taki sposob ze to juz nie sondaz ale sami celebryci na wyscigi chca byc hansyami (a prawdziwi hanysi tylko zebami zgrzytaja) - to jest dokladnie to samo - Kaczynski zostal nazista w felietonie atakujacym juz to nie nawet Kaczynskiego jako osobe ale dziennikarza Rzeczpospolitej Krzysztofa Feusette blog.rp.pl/feusette/2011/04/07/autonomia-klamstwa/

to srodowisko GW rozdelo te "afere" co gorsza Kaczynski ma racje kiedy mowi ze popieranie RAS, uwiarygadnianie RAS przez politykow z PO to dzialanie antypolskie, wbrew interesowi narodowemu Polski.
              • wicker_man.73 Re: Ciekawe czy z PO, czy SLD? 10.04.11, 13:11
                Vlad, dzięki za wsparcie, kiedy tu nie zaglądałem. Daj sobie jednak spokój z dyskutowaniem z takimi typami, jak „emen-is-me”. To zawodowiec. Znaczy w takim sensie, że to opłacany propagandzista. W sytuacji, gdzie co trzeci artykuł GW jest w formie pytań, często z jednoczesną odpowiedzią jakiegoś oszołoma i podpiętym sondażem(ewidentna manipulacja) – on chce przykładów. Dajesz mu te przykłady, on dalej twierdzi, że czeka na nie.
                Kiedyś przed wyborami opisywałem praktyki PO z wyszukiwaniem przypadkowych ludzi o nazwiskach znanych osób i wystawianiem ich na listy wyborcze – takie celowe wprowadzanie wyborców w błąd, dla pozyskiwania ich głosów. Dałem przykłady znane mi z kilku województw. Reakcja była taka, że mam podać jeszcze 10 przykładów, bo jak nie, to nie mam racji! W ten sposób nie piszą normalni dyskutanci, tylko osoby szkolone w manipulacji i propagandzie. Oni dyżurują na forum i zawsze przekrzyczą, czy też zniechęcą do dyskusji każdego zaglądającego tu okazjonalnie człowieka. Oto właśnie chodzi.
                • Gość: Vlad.H. Re: Ciekawe czy z PO, czy SLD? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 10.04.11, 18:24
                  ja nie wiem czy to oplacany propagandzista, czy po prostu "Small, retarded, stupid man"
                  wiem ze nie jestem sympatykiem PiS, nigdy nie glosowalem na PiS i roznie sie w wielu miejscach z PiS ale probuje podchodzic do tego merytorycznie i nie obchodza mnie zolte czy nie zolte zeby kogos tam. A juz serdecznie wku...amnie odmawianie demokratycznie wybranej opozycji wypowiadania sie w sprawach publicznych - nie bawi mnie koncesjonowana demokracja w wariancie Adam Michnik gdzie to Adam Michnik (lub ze wzgledu na stan zdrowia) raczej namaszczeni przed Michnika stroze i cyngle decyduje co i kto moze mowic i myslec w demokratycznym panstwie - nie podoba mi sie tresura swiatopogladowa i nie dam sie zaszczuc czy to michnikom czy innym propagandzistom.
    • gozal wstydził by się ten babsztyl, a nie jeszcze rzucał 09.04.11, 13:40
      arogancja, bezczelność, nieuczciwość, nepotyzm, brak elementarnych zasad przyzwiotości oraz samokrytyki i chciwość tej baby mnie porażają. i jeszcze jest zatwardziała w tym, co robi. chamówa na maksa! popieram decyzję o zwolenieniu babsztyla za to, co zrobił i nadal chce robić. mam nadzieję, że jeśli jej brak przywoitości zaprowadzi ją do sądu, sąd nie dopatrzy się żadnych uchybień w związku z reakcją prezydenta miasta na jej jawną nieuczciwość i nepotyzm. i jeszcze obciąży ją kosztami postępowania sądowego. AMEN!
      • Gość: Vlad.H. a dlaczego ma sie wstydzic? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.04.11, 17:04
        czy Piotr Krzystek sie wstydzil? przyklad idzie z gory...
        • yamato.1 Re: a dlaczego ma sie wstydzic? 10.04.11, 18:57
          Widzę, że znalazłeś usprawiedliwienie dla tej bezczelne baby. Jesli cię okradnę, to też powiesz policji "Nie ma sprawy, inni kradną jeszcze więcej niz yamato1? Powiedziałyś tak policji?
          • Gość: Vlad.H. Re: a dlaczego ma sie wstydzic? IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 10.04.11, 20:13
            uderzyles sie w glowe czy po prostu udajesz ze nie rozumiesz? Piotr Krzystek zrobil gorszy przekret i w nagrode zarabia 12 tys zl jako prezydent oraz dostal 200 tys zl odszkodowania.
            Skad takie publiczne potepienie tej kobiety skoro znacznie bardziej naganny czyn Krzystka spotkal sie z powszechna aprobata spoleczenstwa oraz mediow np Gazety Wyborczej...
            Ja nie szukam usprawiedliwienia - Wojciech Jachim ja usprawiedliwia... zapytaj sie Krzystka, Jachima, ABW, CBA, CBS, prokurature, sady dlaczego usprawiedliwiaja...
            • ljkoziol2 Re: a dlaczego ma sie wstydzic? 11.04.11, 02:51
              Tylko idioto Piotr Krzystek mieszka w Szczecinie a nie w Świnoujściy.To chyba coś znaczy,co?
              • Gość: gość Re: a dlaczego ma sie wstydzic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.11, 07:06
                ljkoziol2 napisał:

> Tylko idioto Piotr Krzystek mieszka w Szczecinie a nie w Świnoujściy.To chyba c
                > oś znaczy,co?

Gdybyś idioto czytał ze zrozumieniem to byś zrozumi9ał idioto że Vlad krytykuje konformistyczną postawę gazety, dla której idioto pani załatwiająca miszkanie dla synka jest be, a Krzystek robiący to dla siebie jest cacy, idioto.
    • Gość: mieszkaniec Jachim jaki oburzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 16:59
      A na Krzystka się nie oburzał i jeszcze zachęcał do głosowania, chociaż w kuluarach krążyły już wieści że ten wytargował sobie 200 tys. odszkodowania za remont nieprawnie zajmowanego mieszkania...
    • Gość: zwolennik faktów Re: Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZG IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 21:01
      Panie "przeciwniku głupoty". O ile dobrze przeczytałem to artykuł napisał p. Maciej Napiórkowski. Red. Wojciech Jachim podpisał się pod komentarzem do materiału więc o co panu chodzi?
      • Gość: Vlad.H. Re: Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZG IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.04.11, 21:54
        o przydziale tematow decyduje naczelny, jego komentarz powoduje ze to on firmuje material - dziennikarz ktory wykonal polecenie zrobil wylacznie zestawienie materialu.
    • aysy.1 co w tym szokującego ? 09.04.11, 21:10
      to są po prostu współczesne standardy u nas w polszcze.
      w końcu to w szczecinie spółka podległa mężowi ugodziła się z żoną tegoż na znaczną kwote pieniędzy.
    • yamato.1 Re: Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZG 10.04.11, 18:53
      Do "porzeciwnika głupoty" (cóż za kłamliwy nick!) - twoja gadka o Krzystku jest w stylu "a u was murzynów biją". TEKST NIE JEST O KRZYSTKU,TYLKO O PANI ZE ŚWINOUJŚCIA. Nie umie dziecko czytać ze zrozumieniem, co? NIE POTĘPIŁEŚ ANI SŁOWEM - POWTARZAM:ANI SŁOWEM TEJ CWANIARY, TYLKO SKRĘCIŁES W BOCZNĄ ULICZKĘ, PISZĄC NIE NA TEMAT. POMYŚŁAŁBY KTO (NA PRZYKŁAD JA) , ŻE JEST ONA Z TWOJEJ RODZINY.
      • aysy.1 Re: Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZG 10.04.11, 19:02
        yamato.1 napisał:

> Do "porzeciwnika głupoty" (cóż za kłamliwy nick!) - twoja gadka o Krzystku jest
        > w stylu "a u was murzynów biją".
        sądzę, że jest sens w tej tak obsztorcowanej przez ciebie wypowiedzi przeciwnika głupoty.
        sens tkwi w analizie postawy gazety w jednym przypadku jak i tym krzystkowym , drugim przypadku. sprawy podobne sprowadzające się do nadużyć władzy a postawa gazety rózna.
    • Gość: aska Re: Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZG IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 20:41
      Ciekawe ile z wypowiadających się tu osób nie korzystało z tzw pleców znajomych,rodziny albo sami załatwiali sprawy po znajomości swoim znajomkom:)
      • Gość: Obywatel Re: Szokująca postawa dyrektorki świnoujskiego ZG IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 21:35
        Normalne w tym kraju, czy to pierwszy czy ostatni raz ??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka