Dodaj do ulubionych

Pilnie potrzebna krew!

01.06.11, 11:19
Pilnie potrzebna krew (dowolnej grupy, zostanie wymieniona) dla:

Grażyna Pliszka
Szpital Uniwersytecki nr 1 im. A. Jurasza w Bydgoszczy
ul. Skłodowskiej-Curie 9
85-094 Bydgoszcz

zaświadczenia o wskazaniu można faxować na nr: 52 585 47 00

z góry wszystkim Krwiodawcom dziękuję! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: smark Re: Pilnie potrzebna krew! IP: 213.155.180.* 01.06.11, 14:13
      Pewnie na kaszankę.
      • canoine Re: Pilnie potrzebna krew! 01.06.11, 21:47
        nie ma to jak błysnąć intelektem :/
        • Gość: smark Re: Pilnie potrzebna krew! IP: 213.155.180.* 02.06.11, 10:24
          Kiedyś w kiblu, na dworcu przeczytałem wymazane na ścianie wyznanie miłosne. Zrozumiałem, że styl to nie sprawa autentyczności uczuć, lecz smrodu.
        • Gość: Vlad.H. Re: Pilnie potrzebna krew! IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 02.06.11, 12:19
          sam rowniez nie blysnales - system krwiodawstwa dziala tak ze do zabiegu ratujacego zycie nie potrzeba szukac dawcow - po prostu krew zawsze jest, co do zabiegow planowych - mogles sie wczesniej przygotowac i po prostu zrobic zbiorke wsrod znajomych.
          • Gość: smark Re: Pilnie potrzebna krew! IP: 213.155.180.* 02.06.11, 13:59
            Powiem więcej, nawet nie błysłem, bo to Grażynka jest żądna krwi, nie ja.
          • Gość: sandra Re: Pilnie potrzebna krew! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 14:49
            niekoniecznie jest jak piszesz. czasami sytuacja wygląda tak ze masz wieksza szanse na szybszą operację jak zrobisz i udokumentujesz akcje i zbierzesz troche krwi, dlatego dziewczyna podaje numer faxu
            • Gość: Vlad.H. Re: Pilnie potrzebna krew! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 11:10
              zawsze tak jest - zabieg ratujacy zycie bezszukania krwi, zabieg PLANOWY moze byc (nielegalne to jest moim zdaniem) uzalezniony od przeprowadzenia takiej zbiorki zwlaszcza w wypadku zabiegow gdzie potrzeba bedzie duzo krwi.
          • canoine Re: Pilnie potrzebna krew! 02.06.11, 16:32
            to tylko część prawdy o systemie krwiodawstwa.
            a nie przyszło Ci do głowy, że jakby się dało wcześniej, to by nie było akcji "na wczoraj"? rzecz jest pilna, na już. a ja tylko przekazałam informację w paru miejscach. sama niestety jestem czasowo wyłączona, więc tyle, co mogę zrobić, to rzucić info tu i tam.
            nigdy chyba nie zrozumiem ludzi, którzy nie to nawet, że nie chcą pomóc, ale jeszcze głupio dopie...ją. dzięki jednakże za podbicie wątku chociaż.
            pozdrawiam.
            • Gość: Vlad.H. Re: Pilnie potrzebna krew! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 11:12
              nie raz oddawalem krew (bylem dawca honorowym) wiec wiem jak dziala system krwiodawstwa w Polsce (nie oddaje krwi w NL gdzie mieszkam na stale od jakiegos czasu)
              • swarozyc Re: Pilnie potrzebna krew! 03.06.11, 11:16
                dyskryminujesz protestantow?
                Ja odwrotnie..
                • Gość: Vlad.H. Re: Pilnie potrzebna krew! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 11:36
                  nie, nie znam Dutch - a pewnie w tym jezyku musialbym przerabiac cala ankete i inne takie, poza tym zielonego pojecia nie mam jak to sie w NL kreci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka