Dodaj do ulubionych

Jurczyk rządzi dalej

IP: *.teleton.pl 23.05.04, 21:46
ludzie są tak zdesperowani obecną sytuacją w kraju, ze jest im już obojętne
kto będzie rządził i tak nic sie nie polepszy.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Thevion Jurczyk rządzi dalej IP: *.pl / *.pl 23.05.04, 21:47
      23 maja ogłaszam dniem żałoby narodowej ;(
      • Gość: jojo JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 01:25
        • Gość: wójt Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 09:05
          Cieszę się , że Szczecinianie utarli nosa tym cwaniakom i złodziejom z PO i PiS-
          u Jurczyk nie jest najlepszy , ale czy Sochański czy Koćmiel byli lepsi - ja
          już wolę Jurczyka
          • Gość: jak Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 24.05.04, 11:04
            Tak oczywiście nie ma jak tajny wspolpracownik SB, gratulacje .
            • Gość: stoczniowiec Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: 212.14.48.* 24.05.04, 11:19
              Od........ol się od Jurczyka , Żydzie!!!!!!!!!!!!!!!!
              Juryczyk jest solą w oku Żydom i innym popaprańcom co strajków na oczy nie
              widzieli.zasrańcy!
              • Gość: jak Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 24.05.04, 11:42
                Tyle że służby go teraz wydelegowały do rządzenie a nie do strajkowania -
                kanalio ubccka.
              • Gość: wmk Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 24.05.04, 11:45
                Tyle, że lepszy ŻYD, niż byle jaki "stoczniowiec". Czego się kretynie czepiasz
                do normalnych ludzi? Ale nie ma się co dziwić - jurczyk,
                czy "stoczniowiec" .... jeden pies. O ... przepraszam psy!
              • Gość: hobbit Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:26
                stoczniowcu! jestes tak glupi, ze gdybys byl tak duzy, jak jestes glupi, to bys
                mogl na kleczkach ksiezyc w d..e calowac!
                • Gość: paprykarz Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.5.espol.com.pl 24.05.04, 12:35
                  ...życie. Ludzie tu nie chodzi o załatwianie prywatnych spraw. Referendum to
                  była sprawa ogółu, calego Szczecina i jego mieszkańców. Ciekawa jestem ile z
                  tych osób, które sie tu wypowiadają było na wczorajszym głosowaniu i zakreśliło
                  wedle wlasnego sumienia i przekonania jeden z sześcianów? Ja widząc liste
                  obecności z mojej klatki, gdzie na 40 mieszkań ok godz 17 byłam
                  pierwsza...szkoda gadać. Pozdrawiam
                  • Gość: do paprykarza widocznie szczecin zagłosował nogami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 15:24
                    Płacze oprędowników PO i PiS są idiotyczne- ludzie dali wam prztyka w nochala
                    który wścibiacie tam gdzie was nie chcą.Zrozumiało oszołomstwo?
                  • Gość: zakłopotany Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 15:40
                    ,,,szescianow...??? ja tam widzialem kwadraciki, ale ....nie ze sie
                    czepiam )))))
                    • Gość: paprykarz Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.5.espol.com.pl 24.05.04, 16:14
                      oki...mam przestrzenną wyobraźnie :) I nie jestem partyjna. A to jest tylko
                      forum... :D Miłego dnia PA
                      • Gość: SIKORSKI Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: *.bb.online.no 26.05.04, 07:42
                        Za moich czasow i Warszawie takich tam partyjnych nazywalo sie KUBIKAMI
                        czyli szscian do kwadratu
                        pelen debilizm czego nie moge powiedziec o dzisiejszych politykach w Kraju bo
                        ich nie znam i nie wiem co czynia.

Poczytam to bede wiedzial Piszcie a znajdziecie...ktos kiedyz tak ladnie to
                        ujal..
              • Gość: Były Szcz. Re: JURCZYK PANY!!!!!! IP: 80.51.242.* 24.05.04, 22:18
                I jeszcze dalej Ci strajki nie zbrzydły?
    • malcoolm Jurczyk rządzi dalej 23.05.04, 21:47
      u nas bylo 14% a obok 40%...
      wstydzcie sie. niech ktos tylko sprobuje napisac "jest zle" albo "ale ten
      Szczecin brudny" nie macie prawa bo jedynie ok 20% zrobilo krok w kierunku,
      aby bylo lepiej !!
      pozdrawiam
      • hans_kloss_szczecin Re: Jurczyk rządzi dalej 23.05.04, 21:53
        Jest zalepiony ... A kto posprząta ?
      • dutchman Re: Jurczyk rządzi dalej 23.05.04, 22:02
        malcoolm napisał:

> u nas bylo 14% a obok 40%...
        > wstydzcie sie. niech ktos tylko sprobuje napisac "jest zle" albo "ale ten
        > Szczecin brudny" nie macie prawa bo jedynie ok 20% zrobilo krok w kierunku,
        > aby bylo lepiej !!
        > pozdrawiam
        Bardzo slusznie Malcoolm !! Trzeba uszanowac wynik referendum, a ci ktorzy nie
        wzieli udzialu - buzia na klodke ! Niew maja ZADNEGO prawa do narzekania !.
        pozdrowienia
        dutchman
        • Gość: koko Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.telan.pl 24.05.04, 01:23
          Dobrze się stało,że ta szmata Lubińska i jej przydupasy umoczyły skok na kasę !
          Wolę każdego,nawet nieudacznika uczciwego od wyszczekanych złodzieji i
          łapówkarzy.
          CAŁA RADA MIASTA TERAZ W PIZDU Z TYM GRZYBEM STREPIAŁYM STOPYRĄ NA CZELE !!!
          Ciekawi mnie ile ta parodia demokracji kosztowała szczecinian.
    • Gość: sceptyk KRECIA ROBOTA GAZETY IP: 62.233.218.* 23.05.04, 21:56
      Czytam ten artykuł o 21.50, artykuł został umieszczony na portalu o 21.32, więc
      jak można się powoływać na wyniki frekwencji "z ok. 22".
      A TERAZ NAJLEPSZE GAZETA BYŁA ZA ODWOŁANIWM M.JURCZYKA A W PIĄTKOWYM NUMERZE
      ZAMIESCIŁA NIEPORAWNY ZASIĘG KOMISJI REFERENDALNYCH. MUSIAŁEM SZUKAC SWOJEJ
      KOMISJI!!! DZIĘKUJĘ ZA POMOC "GAZETO"
      • Gość: fui SOROS NIE BEDZIE MOGL OKRADAC SZCZECINA IP: *.mad.east.verizon.net 24.05.04, 00:50
        Coz za strata dla Michnika i spolki:
        tajnedokumenty.com/nicom1.html
      • Gość: PAblo Re: KRECIA ROBOTA GAZETY IP: 213.155.175.* 24.05.04, 10:15
        Zgadzam się...zreszta nie tylko ,,Gazeta" dezinformowała wyborców. Byłem
        członkiem komisji nr 41 na Pomorzanach. Tam odprawiliśmy z kwitkiem ok 100 osób
        poniewaz trafily do złego lokalu. Część powoływała sie na ,,GW" jak również
        na ,,Kurier" Powiem jedno...takie praktyki potrafia ludzi zniechecić ponieważ
        nie chcialo im sie iść ,,gdzieś dalej" mimo, że od ich lokalu dzieliło nas
        zaledwie 300 m no ale namawiać do głosowania nie wolno;) POzdrawiam
        redakcję ,,GW" oraz ,,Kuriera" oraz Pana Prezydenta, który może dalej grzać
        swój cieplutki fotelik, zbijać kasę oraz bąki i mieć w dupie Szczecin i jego
        mieszkańców a ha i niech nie zapomni podziekować redakcjom lokalnej prasy.
    • Gość: luki Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.ksiazat.v.pl 23.05.04, 22:04
      wygrzebcie cos na niego... moze cos nowego na temat wspolpracy ze sluzbami
      specjalnymi PRLu hihihi sam sie znowu poda do dymisji.. pozdrawiam tych co
      oddali glos.. reszta DO LODU!
    • Gość: bogdan Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.pomorzany.v.pl 23.05.04, 22:04
      pewnie w ostatniej chwili zorientowali się , że nie będą mieli o czym pisać
      (też dałem się nabrać, nawet myślałem, że to sabotaż misiów)
    • dyrgosia Re: Jurczyk rządzi dalej 23.05.04, 22:09
      To było do przewidzenia biorąc pod uwagę brak kandydatów na prezydenta. Ludzie
      maja dość wykorzystywania ich do gierek politycznych.
    • Gość: niemy Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 23.05.04, 22:16
      jak komuś się coś będzie niepodobać w mieście to pierwsze pytanie czy głosował
      jak nie to niech się wali
    • Gość: dziuwa Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.iscnet.pl 23.05.04, 22:20
      Tylko magazynier siedzi na działce i twierdzi że 80% mieszkańców go popiera.
      Była szansa coś ruszyć w tym mieście,a tak to brniemy dalej w niebyt.
    • nitoprek Re: Jurczyk rządzi dalej 23.05.04, 22:20
      kiedyśza komuny chodziła bajka przez kilka dni... chyba podczas stanu
      wojennego..

że jurczyka komuniści na haku powesili...

... cholera czemu tego nie zrobili... przynajmniej tym by coś dobrego dla kraju
      zrobili :P
      • Gość: ex Jest niedobrze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 22:25
        To teraz marian juz sie rozkreci na calego, bo co go beda obchodzic grozby
        odwolania skoro mieszkancy nie dbaja o to nawet by sie przejsc do urn. Smutne
        jest to co sie dzieje a miasto staje sie coraz mnie atrakcyjne dla kogokolwiek.
        Zbieranina domow i ludzi, zadnego charakteru...

Chociaz szkoda, ze nie wiadomo jaki byl uklad glosow wsrod tych co jednak
        zaglosowali.
        • marcooos Re: Jest niedobrze. 23.05.04, 22:39
          W mojej komisji - 97 procent za odwolaniem
          • s_nitras Re: Jest niedobrze. 24.05.04, 00:00
            marcooos bardzo Ci dziękuję.
          • Gość: Marian Pażdzioch Re: Jest niedobrze. IP: *.ksiazat.v.pl 24.05.04, 00:13
            a ilu dokładnie było? ty twój koleś i kto jeszcze?
            • marcooos Re: Jest niedobrze. 24.05.04, 13:02
              Mozesz ruszyc dupe i zobaczyc - wynik jest wywieszony.
              613 osob za odwolaniem
    • Gość: idioci pies was tracal IP: *.client.comcast.net 23.05.04, 22:29
      w tym wypadku nie ma zadnego tlumaczenia, przecietny obywatel szczecina to
      glupek i niewolnik, powinien byc kopany w dupe co piec minut, na przypomnienie
      ze jest idiota.
      • Gość: stoczniowiec Re: pies was tracal IP: 212.14.48.* 24.05.04, 11:21
        Od........ol się od Jurczyka , Żydzie!!!!!Jurczyk jest solą w oku Żydom i innym
        popaprańcom co strajków na oczy nie
        widzieli.zasrańcy!
        • Gość: gandalf Re: pies was tracal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:29
          J.ak kogos Pan Bog chce pokarac, to mu najpierw rozum odbiera , a potem zezwala
          mu na pisanie tak idiotycznych komentarzy
      • Gość: p Re: pies was tracal IP: *.5.espol.com.pl 24.05.04, 12:37
        ...hahaha pyro ty w ziemie kopana...wyrażaj sie!
    • zaczepialski Jurczyk rządzi dalej??? Nie on tylko kolesie :-( 23.05.04, 22:30
    • Gość: SHP Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 22:46
      Porashka jednym słowem...Powinno być tak, by referendum było wiążące, że do urn
      pójdzie co najmniej 10%, a nie 30%. Zwolennicy Jurczyka od początku mieli
      przewagę. Gdyby każdy zdawał sobie sprawę, że wystarczy mała grupka osób, by
      coś w tym mieście przegłosować, szybciej ruszyłby tyłek. A tak, choćby i 100%
      biorących udział w referendum było za odwołaniem, to w dalszym ciągu liczy się
      liczba głosujących, która obecnie wynosi 30%. Dlaczego więc wszystko ma zależeć
      od tych, którzy mają w dupie wszystkich i wszystko? Olać tych ludzi. Nie
      zasługują oni na miano społeczeństwa, bo i tak nic do niego nie wnoszą, prócz
      tego, że są....
      Niech potem żałują, że niewielka grupka zadecydowała za nich o czymś, na co się
      np. nie godzili. Może to by ich zmobilizowało na przyszłość.
      Ta forma prowadzenia referendum jest bezsensowna, bo nie daje równych szans obu
      stronom.

• Gość: zorro Re: Jurczyk rządzi dalej IP: 62.233.217.* 23.05.04, 23:54
        chyba cię porąbało facet chciałbyś żeby jakaś matka partia jeszcze raz rzadziła
        w tym kraju. jesteś chyba za młody więc nie pamiętasz że to już przerabialiśmy
        z marnym skutkiem!
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.ksiazat.v.pl 24.05.04, 00:16
        a może by tak 5% lub 3% lub 2% to by ci pasowało?
        • Gość: SHP Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 02:41
          Czemu by nie. Gdybyś wiedział o tym, że np. 10 osób może przesądzić o Twoim
          losie, ruszyłbyś wówczas szacowną dupę, by coś w tym kierunku zmienić, by
          zagłosować inaczej...
      • Gość: anka Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 00:28
        stary nnie mozna tak jak mowisz musza byc jakies przepisy. jednak w tym wypadku
        powinno byc wiazace i powinni go wywalic na zbity...
        • Gość: SHP Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 00:30
          > stary nnie mozna tak jak mowisz musza byc jakies przepisy.

Ale skoro szczecińskie społeczeństwo składa sie z circa 50.000 dorosłych ludzi,
          to dlaczego mam się przejmować tą resztą, która i tak nic nie wnosi?
      • Gość: PAblo Re: Jurczyk rządzi dalej IP: 213.155.175.* 24.05.04, 10:25
        Każdego za ryj z domu i zawlec przed urnę bo już nie wiem co powiedzieć. Polacy
        nie dorośli do demokracji bo są na nią za leniwi i muszą czuć bat i oddech kata
        na plecach aby się zmobilizować. A jak ktoś nie może to zwolnienie od lekarza
        niech przynosi;););)
        • sen_c Re: Jurczyk rządzi dalej 24.05.04, 12:39
          Gość portalu: PAblo napisał(a):

> Każdego za ryj z domu i zawlec przed urnę bo już nie wiem co powiedzieć.
          Polacy
          >
          > nie dorośli do demokracji bo są na nią za leniwi i muszą czuć bat i oddech
          kata
          >
          > na plecach aby się zmobilizować. A jak ktoś nie może to zwolnienie od lekarza
          > niech przynosi;););)

--------------------------------------------------------------------------------
          Pablo drogi!!!
          Jest jeszcze gorzej!!! Jesteśmy narodem kretynów, nawet jak już idziemy na
          wybory to wybieramy Mariana, lub patrz Września ---> czerwono-leperowską
          mieszankę
      • Gość: SHP Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 16:32
        Przy urnach było 19% mieszkańców. Do wiążącego wyniku referendum zabrakło więc
        11%. Wśród tych 19% ok. 90% głosowało za odwołaniem prezydenta.
        Z prostych rachunków matematycznych wynika jasno, że nawet, gdyby te 11%
        ruszyło swoje szacowne cztery litery, i choćby każdy z tej jedenastki był za
        Juryczkiem, to ten i tak by przegrał. A tak banda tchórzy poszła na łatwiznę...
    • Gość: Janus Pisałem wczoraj, że pójdzie głosować max 17,7% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 22:48
      I wcale się nie cieszę, że miałem rację. Ale na miły Bóg, tak poważna rzecz jak
      odwołanie prezydenta dużego miasta, nie może być robiona jak pisałem: na łapu
      capu, jako skrzyknięte nagle pospolite ruszenie, jako wycieczka bez
      przekonującego programu i bez lidera.

No i teraz trzeba będzie zjeść tę żabę. Szkoda, że Ci co to referendum
      zaplanowali, tak mało mieli wyobraźni i zwykłego rozsądku, a z poważną polityką
      to już powinni dać sobie spokój. Mówienie dziś, po takich wynikach referendum,
      że dalej będą krytycznie oceniać Jurczyka, już nawet nie jest śmieszne.

Nie jestem żadnym znawcą polityki, pracuję jako zwykły inż. na Politechnice,
      ale ostrzegałem, że tak się ta cała źle przygotowana akcja skończy. Wynik bez
      żadnych trudności łatwo było wyliczyć i taki wynik z dokładnością +/- 2%,
      przewidywałem od początku, o czym mówiłem i pisałem.

A teraz grozi nam, że Jurczyk może zacząć zachowywać się jak stara dziurawa
      łajba która złapała po flaucie wiatr w żagle. I Broń nas Panie Boże od kierunku
      w którym może popłynąć.
      • Gość: anka Re: Pisałem wczoraj, że pójdzie głosować max 17,7 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 00:32
        Janusie!
        Bardzo dobrze sie wyrazasz, bez zartow, nie chcesz zostac prezydentem
        szczecina? Albo chociaz powiedz terazniejszemu, ostatnie zdanie, że jest łajbą,
        oki?
        Wielkie pozdro....
        • Gość: PAblo Re: Pisałem wczoraj, że pójdzie głosować max 17,7 IP: 213.155.175.* 24.05.04, 10:32
          ...,,dziurawą łajbą"....:) Zgadzam się z Tobą Janusz. Sprawę należało lepiej
          nagłośnić. Do naszego lokalu przychodzili ludzie o godzinie 18:00 i twierdzili,
          że o referendum dowiedzieli się godzinę wcześniej z radia:-/ Pozdrawiam.
    • Gość: Paweł Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 22:49
      Jak inaczej określić znikome (20%) zainteresowanie wyborami ??? Fundamentem
      demokracji są wolne, niezależne wybory demokratyczne w których najwyższa władza
      konstytucyjna (naród) decyduje o najważniejszych procesach w Państwie...

Tak żenująco niska frekwencja jest ciosem dla polskiej demokracji. Udowadnia, że
      My jako naród nie potrafimy zjednoczyć się dla dobra Naszej Małej Ojczyzny -
      Szczecina.

Najgorsze jest, że nie ma wytłumaczenia dla obojętności. Parafrazując pewne
      powiedzenia ... Obojętność jest gorsza od faszyzmu...

Szkoda, że osoba niekompetentna i niewykształcona, która szkodzi miastu nadal
      będzie tym miastem rządziła :(
      • Gość: obserwator Re: Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: 217.153.19.* 23.05.04, 22:56
        A mogło być tak dobrze. Teraz Nitras i spółka niech sobie tego słomianego misia
        posadzi przed własnym oknem. Jak można w tak dziecinny sposób zabawiać sie w
        tak poważnej sprawie. Platformo! Kto wami rządzi, dzidziuś z bujna wyobraźnia.
        Zobaczycie teraz jak popłyniecie razem z tymi panienkami z rady, co to im
        prezydentura się marzyła. Odwołać jeszcze tę rade, a tak wogóle to zwrócić
        pieniądze za referendum. Gówniarze............. won do Koszalina.
      • Gość: zorro Re: Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: 62.233.217.* 23.05.04, 23:57
        Ty zwolenniku demokracji nie przyszło ci do tego pustego łba że ci co nie
        pofatygowali się dla twojej zasranej przyjemności do urn też mieli takie prawo
        i taki wybór i że to też jest demokracja.
        • Gość: ble Re: Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 24.05.04, 00:39
          a Tobie kretynie nie przyszlo do lba, ze demokracja polega na uczestniczeniu w
          zyciu publicznym, czyli chodzeniu na wybory?
        • Gość: Paweł Re: Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 08:53
          Nie pójście do urn do czyste tchórzostwo ty zakuty łbie !
          Poczytaj sobie zasady demokracji !
          Naród ma decydować - a decydować może TYLKO w tym przypadku poprzez pójście do
          urn i zaznaczenie : TAK lub NIE

Naucz się ekonomii, to przynajmniej zmądrzejesz i nie będziesz takich bredni
          wypisywać...
      • Gość: Marian Pażdzioch Re: Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: *.ksiazat.v.pl 24.05.04, 00:18
        a co na to gaweł?
        • Gość: g Re: Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 08:54
        • Gość: Gaweł Re: Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 08:55
          ... a ja na to jak na lato... jurczyk must go on ;)
          • Gość: paprykarz Re: Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: *.5.espol.com.pl 24.05.04, 12:24
            DEMOKRACA!!! Dlaczego mało kto w nią wierzy? A no dlatego, że mamy sąsiadów, a
            sąsiedzi maja sąsiadów itd i wszycsy patrza na wszystkich! Niech każdy z was
            lenie,który sie wczoraj nie udał na referendum zastanowi się czy sam robi coś
            dla miasta i państwa! Gdyby cała wasz jakaś tam paczka szła to oczywiście też
            byści sie do urn udali! Poczytajcie troszku podręczników do historii, lub do
            tzw WOS-u i odświezcie swoją pamięć! To wcale nie było tak dawno jak krew sie
            lała za te urny. Żal, żal...serce płacze :(
      • Gość: drang Re: Niedoroslismy do DEMOKRACJI !!! IP: 83.168.96.* 24.05.04, 14:10
        "...Najgorsze jest, że nie ma wytłumaczenia dla obojętności. ..." - Jest
        wytłumaczenie tyle że nie raczysz go dostrzegać . Ostatnio panuje moda na
        pokazywanie że większość się myli.Niestety niektórzy nie dorośli do logicznego
        myślenia.To był jak najbardziej demokratyczny wybór - bojkot referendum przez
        społeczeństwo jest wymowny i trzeba być ślepcem by nie zauważyć że ludzie mają
        już dość i przede wszystkim nie wierzą tym co gdy sobie przypominają że jest coś
        takiego jak społeczność Szczecina to tylko po to by użyć ich do nagonki ,mając
        na celu załatwienia swoich własnych interesów...
    • Gość: jk Re: Jurczyk rządzi dalej IP: 217.153.7.* 23.05.04, 22:54
      Dzisiaj skompromitowany Jurczyk stracił w moich oczach wszystko!!!!!!!
      Namawiając ludzi do bojkotu referendum stał się zwykłym tchórzem. Człowiek
      honoru, którym też nie jest, wykorzystuje frekwencje referendalną do tego, aby
      w dalszym ciągu panoszyć się w magistracie. Człowiek, który posiada honor
      winien wręcz namawiać ludzi do udziału w referendum. Wynik jego mówiący o
      pozostaniu na tym stanowisku, mógłby wykorzystać do "walki" z opozycją. Tak
      niestety się nie stało. Widać, że czerpie naukę od "niezłych nauczycieli" z SLD.
      Trzyma się za wszelką cenę władzy. Bo raz zdobytej władzy sie nie oddaje.
      • Gość: zorro Re: Jurczyk rządzi dalej IP: 62.233.217.* 24.05.04, 00:01
        chyba się naćpałeś albo za dużo albo za mało i mózg ci wysechł. człowiek honoru
        za własne pieniądze organizowałby referendum a nie za kasę sponsorów tej hucpy.
        a o honorze i przyzwoitości to sobie możesz tylko pogadać. Dla ciebie jurczyk
        powinien mieć honor a wy dla niego już nie musicie? i o co pretensje synu? że
        ci się nie udało! jeszcze nie raz w życiu ci się nie uda!
        • Gość: SHP Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 00:35
          Zorro, spytam krótko. Byłeś głosować? Nie obchodzi mnie jak, ale czy w ogóle
          byłeś?
    • Gość: arte Re: Jurczyk rządzi dalej IP: 213.155.167.* 23.05.04, 22:56
      Wstyd ludki kto niebył niech się przyzna, bo ogladła film, jadł zupkę, musiał
      zrobić kupkę itp...
      • Gość: taki sobie post Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 22:57
        czy byly jakies nakazy aby isc albo nie isc?podobno byly aby nie isc/slyszal
        ktos/
    • Gość: grzegorz Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 22:57
      Cieszę się , że Szczecinianie utarli nosa tym cwaniakom i złodziejom z PO i PiS-
      u Jurczyk nie jest najlepszy , ale czy Sochański czy Koćmiel byli lepsi - ja
      już wolę Jurczyka
      • Gość: mmff Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.espol.com.pl 24.05.04, 00:36
        Proponuję rozwiązanie z Australii - tam udział w wyborach i referendach jest
        obowiązkowy. Żadnych problemów z frekwencją. I jakoś jest to demokratyczny kraj.
        • Gość: stoczniowiec Re: W Brazylii tez jest bylem i widzialem IP: 213.155.191.* 24.05.04, 09:14
    • Gość: pieszy Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.fnet.pl 23.05.04, 22:58
      nie ma tragedii!
      dożyliśmy do dzisiaj, będziemy żyć dalej.
      poza tym, że od jutra wszyscy będą tymi, którzy powiedzieli TAK (zyskają prawo
      do narzekań)to wszystko pozostało bez zmian - dalej będziemy myśleć o lepszej
      przyszłości.
      i to się ziści.
    • tampico Re: Jurczyk rządzi dalej 23.05.04, 22:58
      "Niech żywi nie tracą nadzieji" mawiał wieszcz. Trudno, tylko ok. 20%
      mieszkańców interesuje Szczecin. Pozostali są mieszkańcami 'hotelu
      robotniczego'. Jestem przekonany, że Radni jeżeli dobrze się zabiorą za sprawy
      to do końca roku mogą być wybory nowego prezydenta Miasta. Przecież takie
      sprawy jak: za domek nielegalnie wybudowany czy też wyrzucone w błoto ok. 9,5
      mln zł nie mogą zostać bezkarne. Przecież jeżeli mamy takiego Prezydenta to
      oczywiście z powodu lenistwa tych, którzy:
      a) nie pofatygowali się onegdaj na wybory;
      b) dziś nie mieli ochoty udać się do lokali referendalnych.
      Tak znaczy leniwe społeczenstwo to leniwy i zerowy [a może mniej] Prezydent.
      Pozdrawiam, głowa do góry a czaszki niech pracują, a nie popadają w niemoc i
      marazm.
      Ten się śmieje kto się ostatni śmieje Panowie. Niech się narazie cieszy.
    • Gość: Lolek Niestety :( ale to bylo do przewidzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 23:01
      SZkoda! Ale od samego poczatku nie spodziewalem sie frekwnecji wiekszej niz 50-
      60tys glosujacych...Niestety nie pojawila sie konkretna alternatywa dla rzadow
      jurczyka i wiele osob nie poszlo na referendum choc nie przepada za marianem.
      winni sa temu niektorzy forumowicze, blackexit i jemu podobni wypisujacy
      nieprzemyslane pseudointelektualne wypociny skuitecznie obrzydzili wielu osobom
      zainteresowanie referendum i odwolaniem jurczyka...
      • terrorysta51 Re: Niestety :( ale to bylo do przewidzenia 24.05.04, 00:09
        Wreszcie trafny post!Aż specjalnie się zalogowałem,aby pochwalić za trafną
        ocenę.Te dzieciaki chyba kompletnie nie zdają sobie sprawy,że OBRAŻAJĄ innych -
        nazwijmy to ładnie- współobywateli.Powinni sobie uświadomić,że tak naprawdę to
        sami,własną agresywną postawą zniechęcili wielu ludzi do uczestnictwa w
        referendum,i to sobie sami podziękować za taki wynik!
        pozdrawiam Lolka
        • b-artek Re: Niestety :( ale to bylo do przewidzenia 24.05.04, 00:19
          bez przesady!!!
          • b-artek Re: Niestety :( ale to bylo do przewidzenia 24.05.04, 00:23
            [przepraszam, enter mi sie wcisnal]
            tak wiec bez przesady! kazdy ma swoj rozum! wie, co wedlug niego jest w danej
            sytuacji wlasciwe. nie wmuwisz mi, ze wypowiedzi kilku osob zniechecily masy do
            glosowania. jestescie smieszni. Szczecinian zaczynam po prostu nie szanowac.
            banda kretynow, ktorzy twierdza, ze wszyscy sa zlodziejami i potrafia tylko
            narzekac... nawet nie wyobrazacie sobie, jak bardzo jestem zdenerwowany - moze
            zbyt bardzo biore to do siebie? moze po prostujestem kolejnym idiota, ktoremu
            na czyms zalezy?

bartek.
    • Gość: mirek jednak Jurczyk przegrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 23:04
      formalnie jest zwycięzcą, ale moralnie przegrał, bo z tych szacunków wynika, że
      za odwołaniem głosowało więcej osób niż w wyborach za Jurczykiem półtora roku
      temu. I to pomomo sabotażu ze strony Urzędu Miejskiego. Nie widziałem ani
      jednego "drogowskazu" do komisji referendalnej, podczas gdy w czasie innych
      wyborów są ich setki, Komisje nie były w w idoczny sposób oznaczony co również
      miało w pływ na frekwencję, poza tym zmiany lokali wyborczych itd. itd. Jednym
      słowem Jurczyk przyspawał się do stołka. A teraz w związku ze złymi wynikami
      referendum, na początek radni powinni radykalnie obniżyć wynagrodzenie dla
      prezydenta. Skoro znakomita część aktywnych obywateli negatywnie oceniła pracę
      Jurczyka nie ma sensu wypłacać mu najwyższe możliwe wynagrodzenie. A teraz czas
      na prokuraturę i sąd. Jurczyk przestanie być prezydentem jeżeli zostanie
      skazany prawomocnym wyrokiem. A wiem, że popełnił przynajmniej jedno
      przestępstwo, co prawda jeszcze w ostatnich latach za to nikt nie został
      ukarany, ale jednak to zrobił.
    • Gość: student Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 23:06
      jeżeli za odwołaniem Jurczyka głosowało około 50 000 to jest to wielki sukces
      przy skromnej i taniej kampanii referendalnej
      przy bogatej i kosztownej kampanii antyreferendalnej
      przy totalnej dezinformacji o samym referendum ze strony odpowiedzialnych za to
      urzędników
      przy zastraszaniu ludzi pracujących w Urzędzie Miasta i instytucjach miejskich
      przy braku tradycji referendum
      powtarzam
      to wielki sukces

największe świnie to ci którzy teraz mówią
      a mówiłem
      a nie kiwnęli palcem żeby było inaczej
      tak naprawdę to za Jurczykiem zagłosowali ci którzy nie poszli głosować
      • Gość: anka Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 00:41
        student i mirek, wielka racja, to po prostu dla wielu byl dzien jak codzien. za
        malo informacji, tylko te obrzydliwe male, drazniace karteczki o referendum...
        dla ludzi pracujacych to za malo info...
    • Gość: Jaro Re: Jurczyk rządzi dalej IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 23.05.04, 23:06
      Kuźwa! Nie! Najgorsze jest to, że jeszcze tyle czasu będziemy musieli oglądać
      rozradowane, nalane pyski kolesiów Jurczyka i samego działkowego dziadka... Nie
      ma jakichś kruczków, żeby pociągnąć Jurczyka do odpowiedzialności za
      niewypełnienie obowiązków (niepoinformowanie szczecinian o miejscu głosowania)
      tak, aby po prawomocnym skazaniem wyrokiem sądu stracił stanowisko?

Co jest wkurzające? Osoby, które gdy coś jest nie tak, gdy coś się im nie
      podoba, najgłośniej drą pyski, ale jak jest możliwość zrobić coś, aby zmienić
      sytuację, nie są w stanie ruszyć d**y z domu!!! >:(
    • Gość: leon Re: Jurczyk rządzi dalej IP: 62.233.217.* 24.05.04, 00:06
      jeżeli wychodzisz z takiego założenia, że wszyscy co inaczej myślą niż ty to
      nie mają racji albo nie wiedzą co robią to nic dziwnego że przegrywasz i głupio
      się dziwisz zasadom demokracji! a nie przyszło ci do głowyile ludzi nie poszło
      na referendum świadomie? i ile nas to kosztowało pracy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka