ktos210 14.06.12, 08:52 Normalnie urzędnicy jak J. Bond. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: James Re: Bogacze nielegalnie zajmują mieszkania komuna IP: *.dllstx.fios.verizon.net 14.06.12, 08:56 Robi się normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mlecznybaton Narodowy i Socjalistyczny ! 14.06.12, 09:10 GW swoim poziomem sięga dna. Kolejny sponsorowany artykulik. Pisowski namiestnik p. Posadzy jako szeryf. Obciach i nic więcej. W tej krzystkowo-pisowskiej propagandzie GW coraz bardziej przypominać Trybunę Ludu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ++++++++++++++++++ Wreszcie ruszyli tych kombinatorów IP: *.centertel.pl 14.06.12, 10:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Narodowy i Socjalistyczny ! IP: 212.2.126.* 14.06.12, 23:31 Uczulenie na PIS mogę zrozumieć lub tolerować - to prawo każdego nadwrażliwca w wolnym rynku. Art. cyt: "Urzędnicy mówią, że przepisy nie pozwalają, by najemca mieszkania komunalnego miał tytuł prawny do innego lokalu na terenie tej samej miejscowości." To było i powinno pozostać podstawą nadania likalu komunalnego. "Jeśli lokator komunalny ma inne mieszkanie w Szczecinie, można mu wymówić najem z miesięcznym terminem wypowiedzenia." Obowiązek meldunkowy i jego ewidencja wymagany podczas załatwiania wielu formalności były pomocnym narzędziem dla kontroli przepłwu ludności. Czy obecnie wydziały ZBiLK prowadzą rejestr- kopie wydziału meldunkowego? - nie wiem obecnie. "Urzędnicy ze ZBiLK-u twierdzą, że znaleźli znacznie więcej osób, które mają domy, a ciągle zajmują lokal gminny, ale podstaw do zerwania najmu nie ma." Czy to oznacza, że prawo nie nadąza za życiem - co dotychczas zrobili parlamentarzyści? "- Bo najemcy pobudowali te domy w innych miejscowościach, np. Dobrej czy w gminie Stargard - mówi dyrektor." Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Narodowy i Socjalistyczny ! 15.06.12, 11:22 > Obowiązek meldunkowy i jego ewidencja wymagany podczas załatwiania wielu formal > ności były > pomocnym narzędziem dla kontroli przepłwu ludności. > Czy obecnie wydziały ZBiLK prowadzą rejestr- kopie wydziału meldunkowego? - nie > wiem obecnie. Obowiązek meldunkowy w praktyce nie istnieje. To znaczy jest, ale nie musisz meldować się tam gdzie mieszkasz. Ale to faktycznie może być jedno ze źródeł danych o najemcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Narodowy i Socjalistyczny ! IP: 212.2.126.* 15.06.12, 20:42 Mieszkania komunalne itp obsługa lokali i budynków - to nadal prawnie jak państwowa instytucja. Tak, zmiany w obowiązku meldunkowym nastąpiły, własnośc mieszkań to rózne formy. Ustanowienia pełnej regulacji i własności mieszkań w Szczecinie - trwała w "....nieskończoność ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Narodowy i Socjalistyczny ! IP: 212.2.126.* 15.06.12, 20:55 do tematu: gmina.wieszjak.pl/dowod-osobisty/250387,Co-to-jest-obowiazek-meldunkowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
questguest No to ZBiLK Amerykę odkrył 14.06.12, 09:13 >ZBiLK zorientował się też, że nie tylko niektórzy majętni lokatorzy mieszkają gdzie indziej. Nie jestem z "branży" ale o przekrętach na mieszkaniach komunalnych wszyscy wiedzą co najmniej od dekady. Może by tak ZBiLK zaczął od swoich grzechów? Konieczne jest prześwietlenie byłych urzędników, pośredników oraz krewnych i znajomych królików. Stary numer z zamianą lokalu komunalnego na podszczecińską szopę własnościową pewnie nadal jest żywy i pozwolił na wypłynięcie tysięcy lokali spod opieki ZBiLKu. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 komunizm głęboko tkwi w umysłach gazety wyborczej 14.06.12, 09:19 tytuł " bogacze...." brzmi jak tekst z ulotki komunistycznej partii polski lub z trybuny ludu z lat 60 tych bo już w 70 th trybuna nie była aż tak komunistyczna. działania zbilku oczywiście popieram ,mw końcu ktoś się za to wziął chociaż te cwaniaki ( nie bogacze) biorą tylko przyklad z naszych niezbędnych jak krzystek czy jurek szef solidarności. to nie bogacze tylo cwaniaki często wspomagani znajomoscią lub łapóweczkami z urzednikami. nie znam pana panie posadzy ale zaczynam lubieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: komunizm głęboko tkwi w umysłach gazety wybor IP: 213.155.180.* 14.06.12, 11:49 A ja zawsze pana lubiełem. Odpowiedz Link Zgłoś
kuwakaztanowa Bogacze nielegalnie zajmują mieszkania komunaln... 14.06.12, 10:16 Określenie <<Bogacze>> i wszystko jasne.... A nie wystarczyło napisać: nieuprawnieni albo z grubej rury: oszuści ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LA Re: Bogacze IP: *.static.espol.com.pl 14.06.12, 15:41 > Określenie <<Bogacze>> i wszystko jasne.... bo tu tylko sami tacy mieszkają stać nas na kredyty i inwestycje na halę i a quapark dziwne że nie stać nas na stadion? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Bogacze nielegalnie zajmują mieszkania komuna IP: *.internet.szczecin.pl 14.06.12, 11:50 wejdź na stronę internetową urzędu miejskiego i zobacz ilu ludzi "pracuje" w wydziale gospodarki nieruchomościami. Ma jednego zatrudnionego przypada raptem około 100 mieszkań. Do tego dochodzi kilka razy więcej zatrudnionych w ZBiLK. Przez długi okres czasu mieszkałem w mieszkaniu komunalnym. Ponieważ wszystkie sprawy były regulowane w terminie, nie było potrzeby jakiegokolwiek kontaktu z urzędem miasta. I tak jest w większości przypadków. Gdyby każdy urzędnik rozwiązał tylko jedną sprawę miesięcznie, to stosunkowo szybko nie mielibyśmy żadnych problemów z uciążliwymi i niechcianymi najemcami. Ale trzeba chcieć coś robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeczytajcie pracujesz-splacasz-kredyty-jestes-frajerem IP: *.centertel.pl 14.06.12, 11:55 www.wykop.pl/ramka/1171107/pracujesz-splacasz-kredyty-jestes-frajerem/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: pracujesz-splacasz-kredyty-jestes-frajerem IP: 212.2.126.* 14.06.12, 23:56 Sama gorzka i PRAWDA Tu powraca moja pamięć z lat kilku gdy samorządowa urzędniczka właścicielka 70 m2 mieszkania we wspólnocie i z wyboru po rozwodzie i skutecznym wymeldowaniu męża dokąd - do nikąd - bo ??? Za tak uzyskany "dodatek mieszkaniowy" wymieniła okna na PCV i w bliskim czasie roku nawet wesele - to była biedna i samotna matka z małym dzieckiem - to nadal moje uczulenie na takie "urzedniczki". Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Niedługo wezmą sie tez za SPEKU LANTÓW!!! 14.06.12, 15:19 Niedługo wezmą sie tez za SPEKULANTÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek12345-6 Bogacze nielegalnie zajmują mieszkania komunaln... 14.06.12, 17:22 Gmina zgadza sie na zamiany piwnic co w konsekwencji powoduje, ze lokatorzy pozyskuja te lepsze, przy ulicy. Pozniej tylko krok aby za grosze "wykupic" takie piwnice od wspolnoty. Wystarczy jej czlonkom dac w lape i podpisza za a sprytny "wykupujacy" ma powierznie piwniczna za grosze i moze je sprzedac po cenie rynkowej. Gmina nic nie robi i zgadza sie na takie machloje mimo, ze jest w wiekszosci we wspolnotach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norman Krzystek i jego fachowcy z PiS-u IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 19:33 Pan Krzystek jest osobą, której moralne kwalifikacje w tej kwesti budzą ogromne kontrowersje i faktycznie uniemożliwiją zdolność do oczekiwanego przez mieszkańców miasta rozwiązania problematyki mieszkaniowej. A dlaczego, bo to On wraz ze swoją żona był takim "bogaczem" ! Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: Krzystek mści się moim zdaniem 16.06.12, 05:48 Gość portalu: Norman napisał(a): > Pan Krzystek jest osobą, której moralne kwalifikacje w tej kwesti budzą ogromne > kontrowersje i faktycznie uniemożliwiją zdolność do oczekiwanego przez mieszka > ńców miasta rozwiązania problematyki mieszkaniowej. A dlaczego, bo to On wraz z > e swoją żona był takim "bogaczem" ! niektórzy uważają, że w ten sposób mści się za to, że sąd uznał posiadanie przez niego mieszkania za bezprawne. są liczne opinie , które fakt ugodzenia się gminy szczecin reprezentowaną przez zastępcę szefa szefa gminy z zoną szefa tej gminy to kuriozum spychające nas w opinii cywilizowanej części świata do standardów republik bananowych czy ukraińskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Krzystek mści się moim zdaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.12, 17:29 No niestety szczecin to jak jakaś zamorska kolonia - własność gubernatora rządzącego do spółki z lokalnym czarownikiem. Tiaaa to wszystko to godne pogardy zachowanie skończonych debili, którzy dorabiają się na publicznym majątku i na publicznych stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bogacze nielegalnie zajmują mieszkania komuna IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.12, 19:30 Gdzie tam! Zapewne dzięki donosom usłużnych sąsiadów są tak dobrze poinformwani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Bogacze nielegalnie zajmują mieszkania komuna IP: 212.2.126.* 15.06.12, 00:04 Ja nie byłam usłużną siąsiadką, a też nie byłam w stanie zgodnie mieszkać w takiej wspólnocie. Smutne to, gdy taka "urzędniczka" zawiaduje umysłami i głosami wyborczymi swoich lokatrów. którzy nie poznając swoich praw lub zalezni o d woli = są bezwolni i bezkrytyczni w innych decyzjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 00:43 Andrzej R. szef lokalówki juz siedzi i odpowiada za przekręty mieszkaniowe.. to dzieje się od dawna. A kto tym ludziom przyznawał mieszkania komunalne? duch śfięty? Nie. to robili Ci sami urzędnicy, tylko dzisiaj bronią się przed mamrem i udają policjantów.. dobrych policjantów. G...o prawda. W lokalówce zawsze były przekręty i ludzie ciągle o tym gadali. Kto miałukłady miał imieszkanie i wielu z tego korzystało... az przybrało to kuriozalne rozmiary. Być możę strach urzędników spowoduje wreszcie jakieś normalne układy w miescie a nie tę ciągłą patologię. To jest temat dla policji, prokuratury i CBA... tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: 212.2.126.* 15.06.12, 01:23 > A kto tym ludziom przyznawał mieszkania komunalne? duch śfięty? Nie. to > robili Ci sami urzędnicy Fakty z lat PRL- u to naczelnik miasta itp w jego imieniu komisja mmieszkaniowa - opinia i przydział. ZBiLK podlegly UM wykonanie decyzji - obecnie jest chyba podobnie. Nadzór na mieniem komunalmym po transformacji należy do Radnych w imieniu naeodu i demokracjii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 08:39 A ci "niezbędni" dla miasta to co ??????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 10:30 Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a): > A ci "niezbędni" dla miasta to co ??????????????????????????????????????? To samo... CBA wykazała nieprawidłowości, prokuratura prwoadziła ciągle przedłużane dochodzennia i w końcu cisza... nic, null, zero. Eeeech, chyba zostanę radnym albo zacznę pić wudkem z kim trza... :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: 212.2.126.* 15.06.12, 20:47 > Eeeech, chyba zostanę radnym optuję za byciem Radnym :)))) > albo zacznę pić wudkem z kim trza... :))))))))))) :))) obecnie może bardziej trendy jest palić fajkę pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 23:45 Gość portalu: eSka napisał(a): > > Eeeech, chyba zostanę radnym > > optuję za byciem Radnym :)))) > > > albo zacznę pić wudkem z kim trza... :))))))))))) > > :))) obecnie może bardziej trendy jest palić fajkę pokoju. Aaa ktoś tam przypala fajkem ''pokoju''??? To by mnie nie zdziwiło :))) ciekawe bendzie jak ktuś ich złapie na paleniu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: 212.2.126.* 16.06.12, 19:25 > Aaa ktoś tam przypala fajkem ''pokoju''??? To by mnie nie zdziwiło :))) fajczarstwo.republika.pl/lakota.html Szczecin i stfefin jest wielonarodowym miastem - te mogą być wskazane i bardziej bezpieczne :))) > ciekawe bendzie jak ktuś ich złapie na paleniu :))) Rolnicy strajkują z powodu braku rentowności. W Polmosie komornik rozlewa przelewa płyny w ładnych butelkach :( :))) Nie zlapie, nie zlapie - nie tak łatwo złapać jest dym !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.12, 12:59 Gość portalu: eSka napisał(a): > :))) Nie zlapie, nie zlapie - nie tak łatwo złapać jest dym !! > ?!!! eee tam łatwo :) www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091215/SZCZECIN/502178345 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: 212.2.126.* 17.06.12, 22:23 Mnie to nie wzrusza, czy wolność osobista istnieje w wolnym kraju czy nie - tego nie wiem. Gdy piosenka była przebojem lata, to praktyk i polityk może chodził do jeszcze podstawówki: MOja pamięć i skojarzeniea dla tematu złapania dymu PO takim ogniu :))) www.tekstowo.pl/piosenka,andrzej_rosiewicz,chlopcy_radarowcy.html Nie tak dawno publiczna dyskusja w radiowej trójce i większość wypowiedzi była za legalizacją dymu. Osoba wolna własna wolą i wybiera to co uważa za odpowiednie. To nawiązanie jako powrót do "historycznego tematu" istnienia i przenoszenia róznych genów ..itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: 212.2.126.* 17.06.12, 13:30 Dziś, gdy bliżej poznaję podany temat - to stwierdzam, że niemal "losowo wybrana droga" prowadzi mnie do "pozytywnie zakręconego Eisteina" i poznania jego charakteru i osoby :) Pamiętam, gdy z księgi aforyzmów poznałam wypowiedż jego żony cyt: "Mój mąż wszystko potrafi wymyśleć i zrobić oprócz pieniędzy" :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Przecież jest już sprawa w sądzie... IP: 212.2.126.* 15.06.12, 20:25 "Niezbędni" dla Miasta to jeśli są młodzi lub nie mają dochodów wystarczających, aby kupić mieszkanie chyba mogli decyzją Radnych je otrzymać. Wielkośc mieszkania i sposób zagospodarowania i końcowego rozliczenia z miastem jest "odbiciem charakteru potrzeb tak obdarowanego przez miasto najemcy. :) Nie wiem czy mąż powienien ponosiić pełną odpowiedzialność za wymagania: żony - matki - dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
questguest Zbilku pogadaj z US 15.06.12, 09:29 To co robi ZBiLK powinno być skoordynowane z informacjami z urzędu skarbowego. Przez kilkanaście lat m.in masowo korzystano z tzw. "ulg budowlanych" i w komputerach US jest długa lista rodzin które z nich skorzystały. Ubogich z komunalki też pewnie tam nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia gosc portalu Re: Zbilku pogadaj z US IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.12, 11:05 Mieszkam w takim lokalu ....wprowadziłam się do męza ponad 20 lat temu on zajmował wraz z rodzicami ....od 16 lat rodzice męza starali się o wykup mieszkania jednak cały czas były przeszkody....rodzice wyprowadzili się kupili mieszkanie niestety tesciowa zmarła...dziadek został na nowym mieszkaniu nie mamy dobrego kontaktu...Okazało się ze prawnie my nie możemy zostać w lokalu który zajmujemy gdyż tylko ojciec był głownym nominantem my tylko lokatorami...Dla nas to sprawa bardzo trudna ...nie każdy więc jest włascicielem kilku mieszkań.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Zbilku pogadaj z US IP: 212.2.126.* 15.06.12, 20:13 www.rpo.gov.pl/pliki/12362488700.pdf > ....wprowadziłam się do męza ponad 20 lat temu on zajmował wraz z rodzicami >....od 16 lat rodzice męza starali się o wykup mieszkania jednak cały czas były > przeszkody.... Nie jest przyjemnie dowiedzieć się, że zarządca mieszkania bazując na niewiedzy u najemcy, lub nie informując o istnieniu zmian np. nowych prawnych możliwości dla wykupu mieszkania przez poznanych jako zainteresowanych wykupem współmieszkańców - zstępnych wobec najemcy. Rotacja w lokalu komunalnym "obliczona na jedno życie" była szansą i nowym wyborem Miasta. > rodzice wyprowadzili się kupili mieszkanie > niestety tesciowa zmarła...dziadek został na nowym mieszkaniu nie mamy dobrego > kontaktu...Okazało się ze prawnie my nie możemy zostać w lokalu który zajmujemy > gdyż tylko ojciec był głownym nominantem my tylko lokatorami...Dla nas to spra > wa bardzo trudna ...nie każdy więc jest włascicielem kilku mieszkań.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejka najciemniej pod latarnią IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 14:25 niech sprawdzą ile takich lewych wypłynęło za dyrektorowania poprzedniej dyr. słynnej Moniki I.-K., to jest dopiero sprawa dla Jaworowicz i Malanowskiego razem wziętych i jakiej ona fortuny się dorobiła przez te lata - rezydencja, terenówki etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: najciemniej pod latarnią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 16:33 oj ciemno tam ciemno jak w doopie... urzednicy, to jest dopiero mafia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
tslmkdc Bogacze nielegalnie zajmują mieszkania komunaln... 10.09.12, 23:01 pan w pomarańczowym sweterku też swego czasu dostał komunalny zapomniał wół jak cielęciem był m kalemu zabrali kali mieć niemoże to i innym nie da;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bogacze nielegalnie zajmują mieszkania komuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 23:16 ktos210 napisał: > Normalnie urzędnicy jak J. Bond. Nie nie, raczej jak Hans Kloss albo Schtirlitz... pewnie potajemnie łączy się z kancelarią Bormana przy pl. Adolfa H. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatyo Re: Bogacze nielegalnie zajmują mieszkania komuna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 20:35 i ci dalejz tym zrobic Odpowiedz Link Zgłoś