Dodaj do ulubionych

Radni PO chcą odwołania Soski. Co na to Krzyste...

18.07.12, 18:35
To typowe dla Soski - rok temu w lipcu zrobił wrzutkę z uchwałą dot. odpłatności za przedszkola, strzelił bubla w wakacje, licząc, że się nikt nie zorientuje. W zimie tego roku, rzucił hasło restrukturyzacji przedszkoli, likwidacji szkół - po czym zniknął. Teraz kazał przygotować arkusze, narobił bałaganu, ludziom popsuł wakacje (bo nie wiedzą, czy będą zwolnieni czy ich etaty zredukowane) i znów zniknął. A prezydent Krzystek nadal nie widzi problemu, że twarde dane, przygotowane przez sam Wydział Oświaty na zlecenie Soski to zupełnie inna skala zwolnień niż głośno twierdził to Soska. Nie mają obaj nawet odwagi stanąć przed ludźmi i powiedzieć im prawdy. Soska radnym wrzucał zmanipulowane, przekłamane dane. Ale PK stoi twardo za nim murem, twierdząc że to emocje, a nie dowody i twarde dane statystyczne. I jeszcze bezczelnie i cynicznie dziękuje za "troskę o miasto." Żenada roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec SZ. Re: Radni PO chcą odwołania Soski. Co na to Krzys IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 19:45
      A Baran to ostatnio znał się na kulturze?Co się stało,wnucząt przybywa i trzeba zadbać o ich edukację, tak jak kiedys o edukację dzieci ,tworząc szkołę /publiczna, za publiczną kasę /dla elit?
      Ktoś będzie mu patrzył na ręce? Raz udało się złapać,jak załatwiał awans dla swojej małżonki.
      Będziemy obserwować cd.
      • aysy.1 dobrze zabrzmiało 18.07.12, 19:59
        dobrze to troską o oświatę zabrzmiało
        ale ...bazyli baran...i się posrało.
      • Gość: magistracka plotka Zostawcie Krzyśka ! IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 20:01
        Ludzi typu Krzyśka Soski to należy na rękach nosić i w d... całować. To bohater i człowiek płodny i to nie tylko w pomysły jak powiekszac objętość swojego portfela. Najwiekszym jego kapitałem jest natchniony arcybiskupem intelekt, zdrowa prokreacja i koledzy księżą. A jeszcze zwyczajnie zna się na wszystkim i jakie ma koneksje wśród dziennikarzy.
        • Gość: PawelA Re: Zostawcie Krzyśka ! IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 20:35
          Hyhyhyhyhy...
          10/10 :)
        • Gość: ciemna szczec.masa Re: Zostawcie Krzyśka ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.12, 21:28
          Bardzo sympatyczne te magistrackie plotki i inteligentne. Myślałby kto, że urzędnicy są z natury bez polotu ;))
          Jak tam coś jeszcze ciekawego słychać w tych grubych murach, poprosimy:))
        • Gość: lonia Re: Zostawcie Krzyśka ! IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.12, 21:28
          księżula z Opus Dei zabrały go na 2 tygodnie na wycieczkę do Meksyku. pojeździł sobie chłopina za kościelne teraz podrózuje za miejskie i tak życie przydupasa płynie
        • Gość: kmicic Re: Zostawcie Krzyśka ! IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 22:44
          Pan K.S., z wykształcenia teolog rzymskokatolicki, jakoś nie zasłynął w wyuczonym zawodzie. Został potem dziennikarzem - ale i tu brak jakichś sukcesów. Potem był szefuńciem Radia Szczecin - wsławił się likwidacją najstarszej audycji nadawanej na falach Radia Szczecin (istniała od 1957 roku do 2008), ponieważ, jak stwierdził, te 15 minut raz na miesiąc "miało zbyt wysoki poziom". Zrobiono go wiceprezydentem - i efekty widać. To chyba taki antyMidas - czego się dotknie, to zamienia w gó.wno...
          • Gość: archiwistka Re: Zostawcie Krzyśka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 17:11
            Przypominam, ze Prezesem Polskiego Radia Szczecin zrobił Soskę Kaczyński i PIS.
            • Gość: alex Re: Zostawcie Krzyśka ! IP: *.szczecin.mm.pl 21.07.12, 10:06
              no waśnie-wszystko CHYBA zależy od tego jaką decyzje poweźmie biskup i PiS.
              Od tego zależą losy przedszkoli, kadry pedagogicznej, obsługi, rodziców i najważniejsze DZIECI.
          • Gość: klaps Re: Zostawcie Krzyśka ! IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 13:42
            Pozostaje mieć nadzieje,że nie ulegną zniszczeniu wszelkie dokumenty związane z funkcjonowaniem radia i ogólnie kultury z tej epoki,że ludzie z tej branży zostawią ślady tej polityki w swoich zapiskach, dziennikach, blogach.Ciekawy temat na rozprawy naukowe.
            • Gość: ... Re: Zostawcie Krzyśka ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.12, 18:18

Gość portalu: klaps napisał(a):

> Pozostaje mieć nadzieje,że nie ulegną zniszczeniu wszelkie dokumenty związane z
              > funkcjonowaniem radia i ogólnie kultury z tej epoki,że ludzie z tej branży zos
              > tawią ślady tej polityki w swoich zapiskach, dziennikach, blogach.Ciekawy tema
              > t na rozprawy naukowe.

Stowarzyszenie, Towarzystwo, Klub Miłośników Historii Mediów, czyli jak to drzewiej bywało. Bardzo dobry pomysł, jeśli się za niego dobrze zabrać jakieś dofinansowanie na stare, nie tylko maszyny do pisania, ale też zapiski i dzienniki, działalność edukacyjną ...(?)
    • zed.1 a ja chce 18.07.12, 21:20
      ja chce odwolania radnych. wszystkich, z duklanowskimi w pierwszym szeregu.
      • Gość: ? Re: a ja chce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.12, 21:30
        zed.1 napisał:

> ja chce odwolania radnych. wszystkich, z duklanowskimi w pierwszym szeregu.

A dlaczego, Pan Szanowny, tak winszuje?
        • Gość: POLAK Re: a ja chce IP: *.pl 18.07.12, 21:34
          CZAS NA REWOLUCJE...SZCZECINIANKI I SZCZECINIANIE OBUDŹCIE SIĘ...ZANIM SZCZECIN POPŁYNIE W DŁUGACH!!! DOSYĆ CHŁOPCÓW Z PLAKATU U WŁADZY...CZAS NA REFERENDUM!!!
          • Gość: ... Re: a ja chce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.12, 21:48
            A co po referendum, bo od samej imprezy jeszcze nic nic się nie zmieni na lepsze:))
            • Gość: F-Modrzewski Re: a ja chce IP: *.ias.bredband.telia.com 18.07.12, 21:53
              no jak to co?
              Interrex (Dzięga) przejmie władzę.
          • Gość: dziki Re: a ja chce IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 21:52
            Tak wrzutka na wakacje,że aż sie kyfek obsmarkał ze śmiechu, czyli Baran zaJudził.
            Towarzystwo wzajemnej adoracji ...........ich mać
            • Gość: ... Re: a ja chce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.12, 22:01
              No właśnie, taka Gmina, a nawet takie Country:

www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwrel&v=gkAi4OdMUKc
              • aysy.1 to dzieło protoplasty systemu tadzia mazowieckiego 21.07.12, 20:13

> No właśnie, taka Gmina, a nawet takie Country
                to nie tylko gmina. teraz po kolejnej aferze nepotyzmu w koalicji po/psl widać, że nie jest to problem tylko szczecina.
                mazowiecki z ekipą nazwał to coś państwem prawa i społeczeństwem obywatelskim
                hahaha
            • Gość: cm Re: a ja chce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.12, 22:32
              Ludzie, czy ktoś mnie tu, może magistracka plotka, oświeci. Jak to jest, czy po naznaczeniu na radnego ludziom się tak przewraca gdzie nie gdzie, że zaczynają bredzić i przerzucać nie swoje miliony pieniędzy jak rzodkiewkę? Bańka w tą, banka w tamtą, a .., co to dla miasta!

To jakaś obrzydliwa maniera, nawet w słusznej sprawie wypowiedziana. Ta pani tak serio, czy nie? Jacyś milionerzy z Billem Gatesem z Ciecina ją natchnęli, czy jak? Skąd się to bierze?

Ja tu, ciemna masa, oram tyle lat i wciąż myślę, że każdy milion składa się ze złotówek, a tu tak bęc, bęc...
        • zed.1 Re: a ja chce 18.07.12, 23:22
          za sedine, za postawe, za moralnosc, za caloksztalt.
      • Gość: dorime ach ci radni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.12, 07:27
        A ja chce milion zł, Ciekawe czy Prezydent też ma to spełnić? Dwóch marnych radnych podnosi głos a wy robicie z tego wielkie ALE. Oni wiedzą tyle co im się napisze na papier, sami z żadną inicjatywą nie wyjdą bo mają za mało integigencji. Ciekawe kto nimi steruje, a może jak już tak krzyczą to dadzą własne pomysły na rozwiązanie problemu w Szczecinie. Łatwo jest negować, ale trudniej coś wymyśleć.
    • Gość: Ona Re: Radni PO chcą odwołania Soski. Co na to Krzys IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.12, 23:03
      Zgadzam się z tym głosem. Dodam jeszcze, że E. Masojć tez tej sytuacji winna- mataczyć, kłamać i "zawsze mieć rację" to przecież jej specjalność.
      Ją odsunęli na stołek doradcy ds. uczelni wyższych (jaki to partner dla ludzi nauki- mgr E.M.), fikcyjna synekurę przedemerytalną.
      Kto ten bajzel zgodzi się posprzątać i w wydziale oświaty mądrze zarządzać? M. Kopeć odmówił, mimo, że PIS (jest w koalicji z prezydentem). Kiedy konkurs?
    • aysy.1 a na miejsce soski 19.07.12, 08:14
      ktoś następny wskazany przez brata lub biskupa / na przykład ...wicia jablońsky też z katolickiego radya albo ...ania psycholog behawioralny też z tego i innego radyya a może hacimski, który ma doświadczenie wew spółpracy z ministerstwem ds wykluczonych :))
      uwaga : bo zacznę bronić nieudacznika soski.
      • Gość: oh Re: a na miejsce soski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.12, 12:14
        aysy.1 napisał:

> ktoś następny wskazany przez brata lub biskupa / na przykład ...wicia jablońsky
        > też z katolickiego radya albo ...ania psycholog behawioralny też z tego i inne
        > go radyya a może hacimski, który ma doświadczenie wew spółpracy z ministerstwem
        > ds wykluczonych :))
        > uwaga : bo zacznę bronić nieudacznika soski.

;) Prezydent Krzystek jak premier rolnictwo, obejmie sam jeden nadzór nad oświatą i już. A tak może wcale nie potrzeba nam żadnej oświaty, radnych, może mieszkańców z miasta też.. urlopować. Ileż to przestrzeni do spokojnej pracy dla zarządu i nie będzie, jak to wczoraj politycznie pan prezydent powiedział politycznych happeningów...
        • Gość: ?? Re: a na miejsce soski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.12, 20:41
          Czy te studia teologiczne to serio, czy jakaś, przepraszam, „kaczka”, wrzuta ?
          • Gość: . Re: a na miejsce soski IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 23:31
            Magda Soska, żona Krzysztofa, dopiero przy szóstym dziecku zrezygnowała z zawodowych zajęć. Jest podobnie jak mąż, dziś prezes Polskiego Radia Szczecin SA, absolwentką Akademii Teologii Katolickiej w Warszawie. Małżeństwo z 21-letnim stażem doczekało się pięciu córek i najmłodszego, trzyletniego synka.
      • Gość: strategiczny Re: a na miejsce soski IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 10:35
        Pan radny ma już prawie w kieszeni sukces. Odwołał się do strategii ,która zapewniła mu sukces we wszystkich obszarach działania ,czyli otoczenie się wianuszkiem kobiet , które wyglądają jak uczennice mistrza, mędrca, guru spijające każde słowo z jego ust -czy to miód, czy to jad -byle skutecznie działał- i niosące to do ludu .
        Jeszcze skuteczniej działa wianuszek składający się z równolatek pana radnego, czyli sędziwych siedemdziesięcioletnich niewiast w obszarach nie-publicznych ,czyli prywatnych kuchniach, zakładach fryzjerskich, kółkach różańcowych itd.
        Skuteczny jest również obszar dostepny dla pana nauczyciela akademickiego , czyli dziewczęta -studentki. Ten ze względu na wiek i obecną edukację najlepiej potrafi w kobiecy ,emocjonalny sposób okazać uwielbienie i przyjęcie za prawdę objawioną wszystko, co mistrz poda im swoimi ustami.
        Panowie politycy , brać przykład , a nie będzie potrzebny żaden PR, program wyborczy i inne bzdurki.
      • Gość: JB Re: a na miejsce soski IP: 212.14.0.* 20.07.12, 11:05
        Wszystko jedno kto! Byle jakiś koleś z PO! Przecież o to w tych przepychankach chodzi....
        • aysy.1 Re: a na miejsce soski 22.07.12, 06:53
          Gość portalu: JB napisał(a):

> Wszystko jedno kto! Byle jakiś koleś z PO! Przecież o to w tych przepychankach
          > chodzi....
          A jak nowy koleś to nowe rozdawanie nowych fuch i zleceń.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka