g.r.a.f.z.e.r.o 12.11.12, 07:42 Precz z invitro. Niech żyją fontanny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wodni.k Solidarna Polska o in vitro: Nie pozwolimy na d... 12.11.12, 07:46 Szanowna Pani Redaktor, powtarzano to na tym forum kilkukrotnie. Elementarna rzetelność dziennikarska, a w pani przypadku także fakt, że jest pani kobietą powinny sprawić, że odróżni pani pojęcie bezpłodności od niepłodności. Widocznie jednak znajomość rzemiosła dziennikarskiego, a szczególnie znajomość języka polskiego są pani obce. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Solidarna Polska o in vitro: Nie pozwolimy na 12.11.12, 08:50 Czyli jak maz z zona w lozku, i z tego otrzymuja dziecko, to to ma nie byc za darmo? Bo jak do tej pory nikt nikomu nie placil (zazwyczaj), alemoze solidarna wioska chce inaczej. Moze tez po prostu nie ma pojecia o czym mowi. Moze tez po co zabiera glos w miescie w ktorym nie ma nic do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: Solidarna Polska o in vitro: Nie pozwolimy na IP: *.205.62.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 12:29 Czyli jak maz z zona w lozku, i z tego otrzymuja dziecko, to to ma nie byc za d > armo? Bo jak do tej pory nikt nikomu nie placil (zazwyczaj), alemoze solidarna > wioska chce inaczej. Możesz po polsku to napisać? Bo przekaz mętny jak w szambie... Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Solidarna Polska o in vitro: Nie pozwolimy na 12.11.12, 12:39 No coz, nie odpowiadam za to, ze malo jestes domyslny. Posel stwierdzil, ze dziecko za darmo nie moze byc splodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: Solidarna Polska o in vitro: Nie pozwolimy na IP: *.205.62.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 13:49 Dziękuję, wystarczyło zadbać o czytelny styl i od razu wiadomo o co Ci chodziło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Do Roberta Stankiewicza 12.11.12, 07:55 Stankiewicz mam nadzieje, że dożyje dnia kiedy takie dinozaury myślowe wymrą. ps. Twoja twórczość tutaj: robertstankiewicz.pl/index.php?option=com_content&task=section&id=13&Itemid=51 jest wyjątkowo kiczowata. Nie chcę abyś miał jakąkolwiek możliwość decydować o czyimkolwiek w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Do Roberta Stankiewicza IP: *.globalconnect.pl 12.11.12, 09:01 Ocena twórczości jest rzeczą osobistą, a co do in vitro, to dlaczego mają być na to pieniądze samorządowe, a nie dla np. chorych na nowotwory? Ci ludzie czekają miesiącami na operacje, bo nie ma to pieniędzy i często nie mogą doczekać się operacji, jeśli budżet jest taki bogaty to niech da na chorych i oczywiście stworzy program dla dzieci już urodzonych, ale żyjących w tzw. "bidulach", czyli domach dziecka. A 11 tys. par czekających na pomoc in vitro to wyraz rzetelności w liczeniu PO. Może tych par w Szczecinie jest 100, może 150, ale nie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aelgoog Re: Do Roberta Stankiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.12, 09:37 100-150 par nie więcej? Doprawdy? Proszę odwiedzić oddział ginekologii w szpitalu w Policach lub wybrać się do kliniki Vitrolive. Gwarantuję szybką weryfikację wyliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Do Roberta Stankiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.12, 09:03 @Robert Stankiewicz Wypowiadasz Pan poglądy idiotyczne, z którymi trudno polemizować. Według Pańskiej logiki to ja też powinienem być określany jako handlarz ludźmi, albowiem 11 lat temu (razem z żoną) "kupiliśmy" dziecko za nieco ponad 20.000 zł. (koszty łączne - wcześniejsze leczenie + in vitro). Ja mam to szczęście, że było mnie stać na to. Zapytaj Pan tych ludzi, których nie stać, jaki dramat przeżywają. Pozdrawiam i gratuluję dobrego samopoczucia. Szczęśliwy tata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteor Re: Do Roberta Stankiewicza IP: *.globalconnect.pl 12.11.12, 09:20 Inaczej się dba o to, na co się zapracowało, a inaczej o to, co się otrzymało. Stąd taki dysonans. Problem leży w tym, ze nikt chyba nikomu nie odmawia bycia rodzicem, ale wyciąganie na to forsy z miasta to nie nieporozumienie. Zgadzam się z tym, kto napisał, że może dać pieniądze na chorych, na Centrum Zdrowia Dziecka, gdzie leczą też dzieci ze Szczecina. A jaka jest gwarancja, że ktoś, komu się sfinansuje in vitro, nie odda dziecka do domu dziecka? Taka sama jak w każdym innym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aelgoog Re: Do Roberta Stankiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.12, 09:28 Nie zdaje sobie Pan sprawy jaką bzdurę właśnie Pan napisał. Jeśli ktoś przez lata bezowocnie walczy o dziecko i in vitro jest dla niego jedyną szansą na poczęcie, to taki człowiek traktuje nowe życie jak największą świętość! Założenie, że taka osoba mogłaby oddać ten swój długo wyczekiwany cud do domu dziecka jest absurdalne! Widać, że pojęcie czym dla ludzi jest in vitro jest dla Pana zupełną abstrakcją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Do Roberta Stankiewicza IP: 212.2.126.* 12.11.12, 23:23 Kiedyś, wcześniej w podobnym temacie napisałam, że dla in vitro nie oczekiwałabym publicznej pomocy finansowej - dopiszę, że to jest "osobisty problem pary". Rozumiem radość z narodzin dziecka. Z faktu poznałam, gdy kilka lat temu "tak poczęte" dziecko nie jest wychowywane przez ok. 40 letnią mamę i będącą pochłoniętą pracą zawodową. Jeśli babcie i nianie do 10 godzin na dobę zastępują mamę - tu mam wątpliwości co do instynktu macierzyńskiego u "takiej" kobiety. Może to też konsekwencje licznych prób i leków hormonalnych??. Inna poznana 36. Pani za "metodę prób i błędów medycyny klasycznej" zapłaciła najwyższą cenę tj. życie - po "tak poczętym" urodzeniu dwójki dzieci w krótkim odstępie czasowym. Może nie należy milczeć na temat różnych skutków ubocznych stosowanej praktyki i biznesu. Koncerny farmaceutyczne pomnażają zyski, kobiety ryzykują wiele - kto powinien refundować?? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Do Roberta Stankiewicza 12.11.12, 09:32 meteor napisał(a): > Zgadzam się z tym, kto napisał, że może dać pieniądze na chorych, na Centrum Zdrowia Dzi > ecka, gdzie leczą też dzieci ze Szczecina Nie bądź zakłamany. Nikt nic nie da dodatkowo! Śmiać mi się chce jak czytam tekst typu: już wole dać ....... Nic nikomu nie dasz. Gość portalu: abc napisał(a): > a co do in vitro, to dlaczego mają być na to pieniądze samorządowe, a nie dla np. chorych > na nowotwory? Ci ludzie czeka > ją miesiącami na operacje, bo nie ma to pieniędzy i często nie mogą doczekać si > ę operacji, jeśli budżet jest taki bogaty to niech da na chorych Będą mogli sobie poczekać na tą operację w nowej hali widowiskowo sportowej Gość portalu: abc napisał(a): > Ocena twórczości jest rzeczą osobistą nie zmienia to faktu że na maksa kicz. Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: Do Roberta Stankiewicza 12.11.12, 13:28 wiesz akurat pieniadze na kolejne koscioly tez sie zawsze znajduja a czy to takie potrzebne? Chyba w zadnym innym kraju nie powstaje tyle nowych kosciolow co w Polsce. Moze zamiast bodowy kolejnego nowego kosciola lub sprzedazy kosciolowi panstwowej ziemi z 99% bonifikata przekazac te srodki na chorych na nowotwory lub domy dzieka a i na in-vitro wystraczy? przeciez Bog jest wszedzie i tak naprawde nie trzeba kleczec przed oltarzem, aby sie pomodlic i oodac MU czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: Do Roberta Stankiewicza IP: *.205.62.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 14:00 Idąc Twoim tokiem myślenia, skoro wywołujemy Boga to dodajmy, że skoro Bóg nie dał płodności kobiecie/mężczyźnie - to "tak chciał" i sztucznie tego nie zmieniajmy. Ja akurat tego poglądu nie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Do Roberta Stankiewicza IP: 212.2.126.* 12.11.12, 23:45 > Idąc Twoim tokiem myślenia, skoro wywołujemy Boga to dodajmy, że skoro Bóg nie > dał płodności kobiecie/mężczyźnie - to "tak chciał" i sztucznie tego nie zmieniajmy. Jeśli to jest wola Boga to TU myślę, że rocznik statystyczny od?...? byłby pod/ odpowiedzią, ile % lub promil populacji w danych warunkach historii nie miał potomstwa - warto poznać liczby. Może należy poszukać powodów dla % - tak dużej niepłodności we współczesnym świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Do Roberta Stankiewicza IP: 212.2.126.* 12.11.12, 22:59 tomasz.szczecin napisał: > ps. Twoja twórczość tutaj: > rel="nofollow">robertstankiewicz.pl/index.php?option=com_content&task=section&id=13&Itemid=51 > jest wyjątkowo kiczowata. Dzięki za adres oryginału i "kiczu" wg @ autora komentarza. Strona główna jej tekst i obrazy stają się poznawaniem świata i ludzi morza - dzięki :) cyt: "Morze pociąga, hipnotyzuje, morze zniewala, nie pozwala o sobie zapomnieć. Długie oceaniczne rejsy sprawiają, że będąc tam zatraca się poczucie rzeczywistości i trwa się i żegluje się tam będąc w stanie pomiędzy jawą i snem." Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Robert Stankiewicz - cienki gościu 12.11.12, 23:09 > Morze pociąga, hipnotyzuje, morze zniewala, nie pozwala o sobie zapomnieć. > Długie oceaniczne rejsy sprawiają, że będąc tam zatraca się poczucie rzeczywistości > i trwa się i żegluje się tam będąc w stanie pomiędzy jawą i snem No co? Typowy kiczowaty barndzel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Robert Stankiewicz - cienki gościu IP: 212.2.126.* 12.11.12, 23:32 Pasja ma prawo być kiczowata - dla mnie to przejaw wolności osobistej i sposobu przekazu myśli. Myślę natomiast, że podobnym lub kiczem można określić "działanie propagandowe mające wsparcie na poziomie złotówki" z przekazem - my Radni PO i SLD finansujemy in vitro parom!! Odpowiedz Link Zgłoś
tertium-non-datur Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy 12.11.12, 09:26 Jak kogoś nie stać na 2000zł i domaga się takiej kwoty od miasta, to tym bardziej nie stać kogoś takiego na dziecko. Widocznie ludzie ci mają zbyt słabą determinację skoro żałują tych 2000zł dotacji od miasta. A jak kogoś stać na taki wydatek, to tym bardziej nie potrzebuje pomocy. Bogatym nie trzeba pomagać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aelgoog Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.12, 09:33 Leczenie niepłodności jest długotrwałe i kosztowne. Tu nie chodzi tylko o 2tys. Ludzie inwestują w leki po kilkadziesiąt tysięcy złotych. Często zaciągają kredyty by stać ich było na walkę o dziecko. Jeśli radni mogą chociaż trochę wspomóc finansowo osoby starające się o dziecko to chwała im za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy IP: *.globalconnect.pl 12.11.12, 09:48 A dlaczego nie mają wesprzeć tych, którzy leczą się na nowotwory? Albo hospicjum dla dzieci? Kto ma decydować co jest lepsze? Radni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy IP: *.205.62.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 12:42 Racja. Jestem tego samego zdania. Skoro mamy nagle nadwyżki finansowe w budżecie, to może najpierw zajmijmy się cierpiącymi i potrzebującymi, tym którym brakuje na lekarstwa, którym brakuje ciepła rodzinnego. Pomóżmy ludziom starszym, którym starcza na czynsz i biedowanie od emerytury do emerytury. In-vitro jest metodą dość drogą, wychowanie dziecka jest piekielnie drogie. PO i SLD ewidentnie grają w tym momencie pod wyborcę, młodego wyborcę, który ostatnio w sondażach odchodzi od partii Tuska. Bądźmy szczerzy, te 2-3 tyś to śmieszna kwota w całym "cyklu" in-vitro i wychowaniu dziecka, która z drugiej strony jest czymś wielkim dla innych, dużo bardziej potrzebujących osób. Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy 22.11.12, 22:31 Czy Ci Wszyscy odmawiajácy pomocy chorym (biednym) parom powiedzieli by im to w twarz? Nie sádzé! Pomaganie jednym nie wyklucza pomagania innym! Dziéga - nieuk i koltun - chce ludzi którzy chcá aby pomóc tym biednym - wykluczyc z kosciola!!! Bogaci majá w nosie pomoc i zakazy Dziégi! Dziég bije w najslabszych i najbiedniejszych! To Arcypodle postépowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 12.11.12, 23:35 dlaczego? Uzasadnij ze warto poniesc koszt in vitro a nie np pomoc rodziny wielodzietne? Nie ma nic przeciwko in vitro ale skoro rozrodczosc mabyc prywatna sprawa czlowieka to nie chce zeby panstwo czy samorzad finasowaly ludziom watpliwe zabiegi. Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy 12.11.12, 13:31 Idac Twoim tokiem myslenia nalezaloby na sile wciskac antykoncepcje rodzinom ubogim, alkolikom bo poczynajc naturlanie nie sa w stanie wykarmic kolejnych dzieci. A ksiadz mowi, ze antykoncepcja jest be i trzeba dalej plodzic bez wzgledu na ty czas ma sie warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy IP: *.205.62.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 14:02 Podaj mi, który ksiądz nakazuje płodzenie dzieci bez względu na warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy 12.11.12, 14:06 Gość portalu: dajo napisał(a): > Podaj mi, który ksiądz nakazuje płodzenie dzieci bez względu na warunki? Oficjalnie mówią, że nawet konia nie można walić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy IP: *.205.84.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 13:56 Ty potrafisz odpowiadać na pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy 22.11.12, 22:34 Nie nakazuje , tylko zabrania zabezpieczyc sié przed gromadá nichcianych, niemozliwych do wyksztalcenia i wychowania a, a nie dociágniécia do pelnoletnosci (tak!)! Który? Chyba kazdy! Odpowiedz Link Zgłoś
tertium-non-datur Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy 12.11.12, 21:59 amberka2 napisała: > Idac Twoim tokiem myslenia nalezaloby na sile wciskac antykoncepcje rodzinom ub > ogim, alkolikom bo poczynajc naturlanie nie sa w stanie wykarmic kolejnych dzi > eci. Nie znasz mojego toku rozumowania więc się pode mnie nie podłączaj. Rozdawanie pieniędzy to zupełnie co innego, niż w ogóle ich nikomu nie dawanie. Państwo a gmina w szczególności nie może się wtrącać w każdy aspekt życia i robić z ludzi upośledzonych niezdolnych do pomocy samym sobie. 100 lat temu i dawniej takie socjalistyczne tępe myślenie byłoby nie do pomyślenia. A ludzie jakoś sobie radzili i żyli. I mieli więcej dzieci niż teraz z socjalistyczną pomocą państwa!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 12.11.12, 23:38 idz dalej tym tropem i powiedz dlaczego nie zajac sie tymi dziecmi ktore juz sa i klepia biede bez szansy na radykalna poprawe zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Wyłudzanie i trwonienie pieniędzy IP: 212.2.126.* 12.11.12, 23:37 tertium-non-datur napisał: >.... ------- Podzielam spostrzeżenie. Tu w działaniu Radnych "dominuje taktyka i polityka" dla >>>głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
jogar Solidarna Polska o in vitro: Nie pozwolimy na d... 12.11.12, 09:27 Polityku z tzw solidarnej Polski - jestem podatnikiem i zgadzam się na finansowanie in vitro z moich podatków natomiast absolutnie nie zgadzam na finansowanie koscioła, religii itp. Niestety nikt mnie o to nie pyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W-zetka Re: Solidarna Polska o in vitro: Nie pozwolimy na IP: *.globalconnect.pl 12.11.12, 09:34 Wychowanie dziecka kosztuje krocie, jak kogoś nie stać na in vitro, a chce mieć dziecko, to zaraz wyląduje w opiece społecznej, czyli znowu mamy dokładać. Wynika z tego że Szczecin to drugi Kuwejt, już widzę tych, co się tu meldują tylko dlatego by dostać na in vitro. A poza tym to racja, jeśli ktoś ma większość na in vitro, nie będzie potrzebował tych 2 tys, albo niech zrezygnuje z becikowego, to tyle samo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: Solidarna Polska o in vitro: Nie pozwolimy na IP: *.205.62.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.11.12, 12:33 Tak samo więc zrezygnuj z podatku, który płaci za Ciebie KK, tylko za to, że mieszkasz na terenie jakiejś parafii a kościoła nie odwiedziłbyś nigdy w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Koltunska Polska 12.11.12, 11:28 Pan Stankiewicz liczy ze jak bédzie sié podlizywal KK to zyska poiparcie ! Robi to cynicznie , kosztem nieszczésliwych samotnych par! W nosie ma wszystkich tylko o miejsce przy korycie walczy! Brawo SLDi PO! NARESZCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
amberka2 bzdury 12.11.12, 13:24 Takich bzdur to naprawde jeszcze nigdy nie slyszalam. No tak para starajaca sie 7-10 lat o dziecko decyduje sie na in vitro i gdy im sie w koncu uda zostac rodzicami to porzuca dziecko na smietniku albo sprzedadza.... T cala Solidarna Polska czy ja ja zwa jest kompletnie oderwana od rzeczywistowci. To wlasnie rodzice ktorzy tyle lat walcza o dziecko na pewno beda je kochac do bolu. Akurat tak sie sklada, ze wiekszoc porzcanych lub mordowanyhc dzieci ropdzi sie w tradycyjnych katolickich rodzinach, czesto ubogich, gdzie maz po pijaku gwlaci zone, a ta nieuswiadomionia zachodzi w kolejna niechciana ciaze, ale po bozemu. Ksiadz z ambony prawi, ze antykoncepcja jest dzielem szatana i matka nie jset w stanie utrzymac kolejnego dziecka wiec albo je porzuca albo kisi w beczkach z kapusta... Ponadto to wlasnie kobiety np. z takiej katolickiej Gwatemail rodza dzieci na zamowienia przeznaczone do adopcji w USA. Sama znam pare, ktora mieszka w Stanach i adptowala rodzenstwo od Gwatemalki. Matka z Gwatemali wraz z malzonkiem splodzili juz (po bozemu) 10 dzieci z czego wychowuje tylko dwojke, a reszte sprzedala do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Robert Stankiewicz liże rowa kościelnym. 12.11.12, 22:19 Taka prawda, nie chodzi o to czy miasto ma czy nie ma kasy. (Buduje hale widowiskową to znaczy, że ma). Tutaj chodzi o to, że pan Robert Stankiewicz czyli człowiek NIKT Ślizga się na idei organizacji katolickiej, aby zaistnieć w przestrzeni politycznej. Ten koleś nie żadnego programu politycznego mówiącego o rozwoju Szczecina. Pilnuje cipek kobiet innych niż jego żona! A przecież nie ma do tego uprawnień. Może kontrolować tylko swoją żonę. ( Żono Roberta Stankiewicza współczujemy Ci ) Robercie Stankiewiczu Fałszywy człowieku walcuj się. Nie jesteś w stanie zrozumieć pary, która chce mieć dziecko. Ta para już je kocha, chociaż tego dziecka jeszcze nie ma. Ty oślizły zakłamany gościu. Jesteś nikim. Giń przepadnij. Znikaj z powierzchni Ziemi abyśmy nie musieli tracić czasu na twoje wypociny. Spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Robert Stankiewicz liże rowa kościelnym. IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 12.11.12, 23:46 a niech je kocha ale za swoje a nie za moje pieniadze - tak jak nie chce robic prezntow koscilowi tak oi tym ktorzy doprowadzili sie do bezplodnosci a teraz pod rpesja czasu w tempieprzyspieszonym probuja miec dziecko na cudzy koszt - sprzedac dom, samochod, wziac kredyt - tyle - ie ma obowiazku bycia rodzicem - sa ludzie ktorzy rezygnuja z rodzicielstwa a jesli ktos uwaza ze jego DNA musi byc powielone to niech sam za to placi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: Robert Stankiewicz ... IP: *.205.84.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 14:05 A randy PO ma uprawnienia do pilnowania cipek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: bzdury IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 12.11.12, 23:42 bzdura jest by fundowac ludziom dzieci gdy jednoczesnie na innych obszarach zabaranicie panstwu wkraczac w rozrodczosc - nie mam nic przeciwko in vitro ale rozrodczosc jest prywatna sprawa ludzi i nikomu nic do pieniedzy podatnika... Jesli ktos nie moze miec dzieci to trudno, moze sie rozwiesc i poszukac plodnejkobiety/mezczyzny, mozeadoptowac dziecko, moze urodzic matka zastepcza albo sa banki spermy - centralnie mi to wisi - po porstu od poczatku do konca ma byc to prywatna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: bzdury 12.11.12, 23:57 Na tej zasadzie mogę się spytać dlaczego jestem zmuszony płacić na holding kościoła katolickiego. Nie podoba mi się to, że kościół ukrywa pedofili w swojej sekcie. Tak samo moje pieniądze idą na tramwaje pomimo że mam auto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: bzdury IP: *.205.84.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 14:07 No to zmykaj tam, gdzie załatwisz ochronę swoich pieniędzy przed wydawaniem ich na bilety i kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: bzdury IP: 212.2.126.* 13.11.12, 00:01 > Jesli ktos nie moze miec dzieci to trudno, moze sie rozwiesc i poszukac plodnej > kobiety/mezczyzny, mozeadoptowac dziecko, moze urodzic matka zastepcza albo sa > banki spermy - centralnie mi to wisi - po porstu od poczatku do konca ma byc to > prywatna sprawa. Tak podzielam postrzeganie tematu. Mam dwoje urodzonych dzieci i tajemnice??? poczęcia, Dziwi mnie postawa Radnego, lekarza urologa, który nie dopatruje się zagrożenia dla zdrowia i nie dopatruje się przyczyn przez liczne prowokowanie - różnymi hormonami młodych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.szczecin Re: bzdury 13.11.12, 00:13 Gość portalu: eSka napisał(a): > > Jesli ktos nie moze miec dzieci to trudno, moze sie rozwiesc i poszukac p > lodnej > > kobiety/mezczyzny, mozeadoptowac dziecko, moze urodzic matka zastepcza al > bo sa > > banki spermy - centralnie mi to wisi - po porstu od poczatku do konca ma > byc to > > prywatna sprawa. > > Tak podzielam postrzeganie tematu. Mam dwoje urodzonych dzieci i tajemnice??? > poczęcia, Tak eSKA, jak ci się podwinie noga w życiu TO ZDYCHAJ!!! to twoja prywatna sprawa. Możesz prosić o litość i żebrać. Zawsze jest wyjście. Jak będziecie jechać razem wszyscy i będzie wypadek to zdychaj. mamy to w dupie. To twoja prywatna sprawa. jakby co to pójdziesz do Dzięgi. Powtarzam, tu nie chodzi o kase. Tu chodzi o lizanie rowa kościelnym. Tą kasę zamiast na nich można przeznaczyć na same dobre rzeczy. KK to darmozjady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: bzdury IP: 212.2.126.* 13.11.12, 00:55 tomasz.szczecin napisał: >.... ------ Rozumiem oburzenie @ - to jest jego prawo. Podzieliłam uwagi @ Vlad - to jest moje prawo rozumienia finansów w samorządzie i w poznanym sposobie działania NFZ jednocześnie. Mija rok gdy nie skorzystałam z poradni NFZ i niedostępnego np. alergologa. Gdy dopadnie mnie kryzys - to nie chcę iść po pieniądze kościoła do partii, samorządu, ..itp. Mogę i mam prawo oczekiwać pomocy od najbliższej rodziny itp. Mogę natomiast na miare własnych możliwości pomagać dzieciom urodzonym. Pamiętam też młodociana matkę, bez matki samodzielnie prowadziła dom. Ojciec dziewczyny krytycznie oceniał jej postępowanie i nie chciał pomagać nawet słowem. Mając dwóję małych dzieci kolejną ciąże ukrywała przed sąsiadami itp. Po urodzeniu samodzielnie dziecka w domu zwróciła się z prośbą o pomoc - telefon/szpitala. Po czasie dziewczyna poznała wolnego mężczyznę, który zaopiekował się Nią i Jej dziećmi. Miło było patrzeć i chcieć pomagać na tę skromnie żyjącą i samodzielną rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: bzdury IP: 212.2.126.* 13.11.12, 01:17 errata: > Gdy dopadnie mnie kryzys, to nie chcę iść po pieniądze - DO Kościoła, do Partii, > i Samorządu, ..itp. Jedno z dzieci, aby żyć potrzebowało specjalnej diety - to była moja szkoła życia. Każdy wie, ile w stanie wojennym pomocy mogło dać nasze państwo. Owszem wsparcie ze strony państwa - to kartka żywieniowa i prawo do urlopu bezpłatnego. To też moja nowa lekcja i niekiedy praca ogrodniczo-hodowlano-kulinarno-zielarska. Rozmawiałam telef. z Panią, której dziecko gimnazjalista choruje na naczyniaka jamistego. Ona ma duże problemy finansowe, aby utrzymać syna i kupić specjalne pożywienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: bzdury IP: *.205.84.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 14:13 No widzisz - a bałwan jeden z drugim dalej będą twierdzili, że ważniejsze jest wywalanie pieniędzy w in-vitro... Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Re: bzdury 22.11.12, 22:36 Piékna bajka dla prymityw ów bez kontroli zachodzácych i nieswiadomie , bo brak edukacji w szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajo Re: bzdury IP: *.205.84.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.11.12, 14:11 Powtórzę się, bo widzę żeś zamknięty na słuchanie: dla mnie chodzi o pieniądze, o pilniejsze potrzeby, których pełno dookoła. I nie "tą" kasę tylko "tę" kasę. Odpowiedz Link Zgłoś