bbury 20.03.02, 09:30 Na razie tylko astronomiczna :) A może ktoś z Was zna dokłądną godzinę. Trzeba by ją powitać na forum. Jak dla mnie jest baaaardzo oczekiwanym gościem :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franekkk Re: Już dziś zaczyna się WIOSNAAAA !!! 20.03.02, 09:38 wiosną glony szybciej rosną i generalnie nie znoszę wiosny lata też dla mnie zaczyna się półroczna żałoba no chyba że pogoń wygra Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Już dziś zaczyna się WIOSNAAAA !!! 20.03.02, 09:45 Nie jestem pewna, ale chyba dopiero jutro (21 III) zaczyna się WIOSNAAA. Gdybyn była uczennicą albo studentką poszłabym sobie na wagary, a tek to chyba pójdę na zwolnienie, bo mnie rozkłada. Eeh, dzień dobry WIOSNOOO. Ale i tak cieszę się , że już jest, u mnie na osiedlu kwitną forsycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ganz_Neu Re: Już dziś zaczyna się WIOSNAAAA !!! IP: 212.14.49.* 20.03.02, 10:44 Tak to już dziś dziś dziś !!!! godzina prawdopodobnie 20.16 (podał to dzisiejszy Kurier Szczecinski) wiem, ze 20, ale minut do konca nie pamietam Pozdrowienia, Ganzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomik Re: Już dziś zaczyna się WIOSNAAAA !!! IP: *.ncr.com 20.03.02, 11:26 No to czekamy na pierwsze zwycięstwo Pogoni w rundzie... prawdziwie wiosennej! wszystkim: ciepły, wiosenny :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Już dziś zaczyna się WIOSNAAAA !!! 20.03.02, 11:49 A mnie zadziwił "Głos". Napisali że dziś zaczynasię kalendarzowa (!!!) wiosna. Argumentem za tym rozwiazaniem jest ponąć wejście słońca w ... (nie pamiętam) Mimo wszystko chodzi im chyba jednak o asstronomiczną :) Okazja jest okazja - wypić zawsze można :))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Już dziś zaczyna się WIOSNAAAA !!! 20.03.02, 11:53 a wczoraj piłeś? w końcu wigilia była Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Już dziś zaczyna się WIOSNAAAA !!! 20.03.02, 11:57 franekkk napisał(a): > a wczoraj piłeś? > w końcu wigilia była Pić w wigilię ? To chyba jakaś nowa świecka tradycja :) I przypomniałeś mi tekst: - A kiedy robicie tą wigilię ? - 24-go - a to jeszcze przed świętami. Może to i słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Już dziś zaczyna się WIOSNAAAA !!! 20.03.02, 12:00 -24go -to tak jak u nas i coś jeszcze o tradycyjnej golonce Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Już dziś zaczyna się WIOSNAAAA !!! 20.03.02, 12:02 franekkk napisał(a): > -24go > -to tak jak u nas > i coś jeszcze o tradycyjnej golonce Świeżą golonką witamy młodą wiosenkę. Albo może odwrotnie? :))) Z młodą kapustką? Odpowiedz Link Zgłoś
uotr TERAZ! 20.03.02, 20:15 5...4...3...2...1.... 20.16 Wlasnie sie ONA zaczela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: TERAZ! IP: 64.9.159.* 20.03.02, 20:41 Wiosna to pora milosna... wiosna ma do siebie to... ze pod oknem panny Krysi nie slowik lecz tegi chlop...... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: TERAZ! 21.03.02, 12:43 No to mamy pierwszy dzień wiosny! Trochę pochmurno, ale niebo się przeciera. Bądźmy optymistami! Odpowiedz Link Zgłoś
koala_ Re: Więc 21.03.02, 12:45 gosia-s napisał(a): > No to mamy pierwszy dzień wiosny! Trochę pochmurno, ale niebo się przeciera. > Bądźmy optymistami! Więc na Wały, na Piwo - ale w kubeczku po coli! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Więc 21.03.02, 12:52 koala_ napisał(a): > gosia-s napisał(a): > > > No to mamy pierwszy dzień wiosny! Trochę pochmurno, ale niebo się przecier > a. > > Bądźmy optymistami! > > Więc na Wały, na Piwo - ale w kubeczku po coli! > I z golonką w serwetce ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Więc 21.03.02, 12:56 bbury napisał(a): > Czyżby dziś noc była równa dniowi. ??? To zależy od ilości piwa, jakości golonki i rozmiarów roboty na jutro... buuu A ja muszę pracować zamiast leniuchować na wałach czy tarasach. Och, och, straszny jest los emigrantki. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Więc 21.03.02, 13:15 franekkk napisał(a): > u ciebie i tak wcześniej zachodzi Ech te białe noce nad Odrą... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Więc 21.03.02, 13:41 koala_ napisał(a): > > Więc na Wały, na Piwo - ale w kubeczku po coli! > Koniecznie Bosman!!! Odpowiedz Link Zgłoś