Dodaj do ulubionych

Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą nie...

09.01.13, 21:28
Tak, Pan Gajda przypomina kierownika szatni z Misia
"Ja tu jestem kierownikiem szatni, nie mamy Pańskiego numerka, i co Pan nam zrobi?"
Obserwuj wątek
    • protest1 Re: Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą n 09.01.13, 21:32
      Możemy mu wszyscy naskoczyć.
      • zed.1 Re: Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą n 10.01.13, 00:11
        jak radni maja rozliczac ta sprawe skoro im sie sypia z rak ich wlasne uchwaly i nie maja nawet pojecia nad czym glosuja? komisja rewizyjna? to jest cyrk i farsa.

gajda nie widzi roznicy miedzy 4k za metra a 2k za metr i wszystko mu jest ok. krzystek spi i udaje, ze jest dobrze. ta sprawa nie jest dla radnych a dla abw i trzeba czekac co ustala.

tymczasem krzystek trzymajac dalej gajde na stanowisku robi sobie jeszcze gorsza opinie niz ma. ale balazsa przeciez nie obrazi kasujac jego czlowieka.
    • Gość: . Re: Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą n IP: *.szczecin.mm.pl 09.01.13, 21:35
      Jak radni oddawali za prawie darmo (biegajac wczesniej do arcybiskupa na obiad?) m.in. dzialke przy mickiewicza, albo szpital miejski - to nikt jakos nie wzywal prokuratury a komisja rewizyjna siedziala cicho - bo prezenty dostal KK.

Tutaj, sprzedano kamienice w przetargu i wielkie halo :D Niezla hipokryzja.
      • Gość: arek Re: Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą n IP: *.globalconnect.pl 09.01.13, 21:43
        Mi się podoba ta część:

Protokół z jednym tylko podpisem to część dokumentacji dotyczącej tej transakcji, jaką dostała komisja rewizyjna szczecińskiej rady miasta.

- Jestem przekonany, że taki dokument z podpisami wszystkich członków komisji przetargowej istnieje - przekonywał w środę radnych Andrzej Gajda, prezes spółki Nieruchomości i Opłaty Lokalne.

a prezydent nie odwołuje tej osoby ze stanowiska aby... przecież daje jej możliwość wpływania na sprawę!!!!!

A chyba w kurierze opisują kogo zatrudnia Prezydent… czyli kim się otacza…
    • Gość: pk do roboty nieroby!!! IP: 79.162.139.* 09.01.13, 21:37
      facet znalazł chętnego na gó...aną i zaniedbaną kamienicę za kilka milionów a wy mu problem robicie ???
      • Gość: arek Re: do roboty nieroby!!! IP: *.globalconnect.pl 09.01.13, 21:47
        Gość portalu: pk napisał(a):

> facet znalazł chętnego na gó...aną i zaniedbaną kamienicę za kilka milionów a w
        > y mu problem robicie ???

Przerażają mnie takie komentarze!!!!
        • Gość: Cini mini A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.globalconnect.pl 09.01.13, 21:55
          Resztę podpisów dopiero sfałszują, jak będzie trzeba, tak samo się stało z wyceną przy sprzedaży Ossolineum, została sfałszowana po dniu transakcji, a jak sąd zażądał dokumentu , to się okazało, że się znalazła wycena, bez konsekwencji dla nikogo oprócz biegłego, więc spoko, Gajda musi tylko ustalić kto, był w tej komisji, a raczej powinien być, wtedy przejdą do operacji zbierania podpisów, na szczęście nie muszą tego robić u notariusza, więc pójdzie jak maśle.
          • Gość: abc Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.globalconnect.pl 09.01.13, 22:23
            Pewnie podpiszą się Hannibal Lecter, Myszka Miki lub Bill Clinton, jak zajdzie taka potrzeba, czego to nie robi się dla Mecenasa Kultury, właśnie rusza następna edycja konkursu, więc trzeba zgłosić NiOL za wspieranie Mecenasa Kultury.
            • Gość: meteor Drużyna Pierścienia IP: *.globalconnect.pl 09.01.13, 22:28
              Podpisze nawet drużyna pierścienia, dla Golluma wszak zrobią wszystko........
          • Gość: dannyboy Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.szczecin.mm.pl 09.01.13, 22:31
            Oryginał protokołu jest w ABW a ten Baran (hehe) miał w ręku kopię strony nr 1 z dwóch. Na str. nr 1 kopii był podpis Gajdy za zgodność z oryginałem. Ten Baran "nie dotarł" do strony nr 2 kopii gdzie są podpisy wszystkich jak na oryginale, który ma ABW. Co tu można coś sfałszować. Zatkało kakao? Mam nadzieję, że jak po maśle;)
            • ok-cham Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... 09.01.13, 22:34
              I dlatego Gajda odpowiedział, że protokół z podpisami "musi gdzieś być"? Kombinuj dalej.
              • Gość: dannyboy Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.szczecin.mm.pl 09.01.13, 22:56
                "Jestem przekonany, że taki dokument z podpisami wszystkich członków komisji przetargowej istnieje - przekonywał w środę radnych Andrzej Gajda, prezes spółki Nieruchomości i Opłaty Lokalne."
                Czy Gajda odpowiedział, że protokół z podpisami "musi gdzieś być"?
                Nie kombinuj, leć po masełko:)

• ok-cham Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... 09.01.13, 23:17
                  A to coś zmienia? Gajdy "jestem przekonany" jest zdecydowanie bliższe mojemu "musi gdzieś być" niż "jestem pewien" albo "jest tu i tu", które powinny paść w odpowiedzi. Ja lecę po masełko, a ty nie kombinuj i otrzyj wazelinkę.
                  • Gość: dannyboy Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.szczecin.mm.pl 09.01.13, 23:26
                    Wazelinką mnie przebiłeś:( Ale dalej nie masz przewagi. Oryginały są w ABW. Nie interpretuj - czekaj na fakty.
                    • ok-cham Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... 09.01.13, 23:42
                      Wystarczyło tylko o tym ABW wspomnieć przed komisją i nie byłoby sprawy... przynajmniej w tej kwestii. A co do przewagi, to wybacz - nie wiedziałem, że o to chodziło.
                      • Gość: . Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.szczecin.mm.pl 09.01.13, 23:52
                        Z tego co mowi to wystarczylo spojrzec w druga strone ksera. No coz, CSI po ciecinsku normalnie :D
                        • zed.1 Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... 10.01.13, 00:21
                          to czemu gajda nie powiedzial "sa na drugiej stronie" i "orginal jest w abw"?

jestem przekonany, ze pie...cie. jak widzicie nie oznacza to, ze pie...cie, tylko, ze ja jestem przekonany o tym.
                          • Gość: . Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.szczecin.mm.pl 10.01.13, 00:40
                            Jakby mnie interesowalo o czym przekonany jest burek, ktorego wyrzucono z domu pana.
                      • Gość: dannyboy Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.szczecin.mm.pl 10.01.13, 00:14
                        wybaczam - peace:)
                • Gość: kolo całokształt IP: *.univ.szczecin.pl 10.01.13, 11:36
                  napisał ktoś że na państwowym się wychował i tak żeruje i to prawda, tylko kto go zatrudnia prezydent, sam, lub jakas grupa nacisku go do tego zmusza, układy układziki itd, myślałem że będzie silnym prezydentem jak odłączył się od PO, ale to jakimi otacza się ludźmi, kogo zatrudnia wskazuje i świadczy tylko o tym że nasz prezydent jest marionetka...a więc dalej będziemy zaściankiem Polski wioską z tramwajami... ale sami na niego głosowaliśmy :-(
            • Gość: bazyl Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 22:34
              A super, hiper dzienniakrka śledcza- Jola powiela te bzdury Baranowe i to jest najbardziej żałosne...
            • Gość: do dannyboy Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 22:37
              Jesli to co piszesz okaże się prawdą, to taka kowalewska powinna zapaśc sie pod ziemię! Ale gwarantuję ci, że juz o tym ani słowa nie napisze:)
              • Gość: Cini mini Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.globalconnect.pl 09.01.13, 22:41
                Jeśli jest część dokumentacji z podpisami, a część bez, to przetarg nieważny i tyle w temacie, tak z fakturą lub aktem notarialnym, więc był przewał, coś podmieniali, kombinowali...... Ale przyschnie, a kamienica zostanie w rękach rodziny, a Gajda zostanie zarządcą.......
                • Gość: on Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 22:51
                  Pani Kowalewska pisze w swoim "artykule", że Głos na stronach www. podał informację o kolacji z Golemą. A nie zastanowiła się dlaczego to było tylko na stronach www., a nie w papierowym wydaniu? Bo to wierutne kłamstwo. Pani Kowalewska powinna wiedzieć, że za pisanie nieprawdziwych faktów (nawet jeśli ktoś je publicznie plecie) należy przeprosić. Bo co innego gdyby sama dotarła do materiałów. A ona po pierwsze wali kulą w płot jak Baran na komisji a po drugie powtarza kłamstwa z Głosu.
                  • zed.1 Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... 10.01.13, 00:26
                    o ile sie nie myle to informacja o spotkaniu w restauracji byla w wyniku tego co sam gajda powiedzial baranowi poprzednio na komisji. i to czy cos przy tym jadl czy nie nie ma ku... znaczenia bo wazne jest, ze sie spotyka gdy spotykac sie nie powinien.
                    raz, ze to rzuca zle swiatlo na przetarg, dwa, ze wycena jest z dupy. czy ta wycena byla zrobiona przed czy po spotkaniu? czy na spotkaniu mowil o cenie?
                    • Gość: do zed1 Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 00:31
                      A dlaczego niby przed przetargiem spotykać się nie może? Pokaż choćby jeden zapis prawa, który tego zabrania.
                      • Gość: gość Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.13, 00:34
                        Gość portalu: do zed1 napisał(a):

> A dlaczego niby przed przetargiem spotykać się nie może? Pokaż choćby jeden zap
                        > is prawa, który tego zabrania.

Jest taka anegdota:
                        W pewnym mieście na tej samej ulicy naprzeciw siebie stały dwa klasztory – męski i żeński. Wprawdzie nie było w tym nic złego... ale mogło być.
                        Rozumiesz urzędniczyno?
                        • Gość: do gość Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 00:40
                          Widzisz nie jestem urzędnikiem i mam gdzieś gajde czy goleme.Ale mierzi mnie gdy ludzie tak łatwo osądzają i wydają wyroki. Jeśli wierzysz że takiemu Baranowi , czy Jacynie zależy tylko na wyjaśnieniu sprawy, a nie przy okazji na zbiciu kapitału politycznego, to życzę ci powiedzenia. Jest jeszcze inne powiedzonko: jak chcesz psa uderzyc to kij zawsze się znajdzie. Dobranoc
                          • zed.1 Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... 10.01.13, 01:32
                            kijem jest cena z kosmosu oparta na metodzie wyceny z kosmosu na "stope zwrotu" 10 lat. jak mi znajdziesz jeszcze jedna nieruchmosc w miescie gdzie jej cena sie zwroci w 10 lat to biore.
                      • zed.1 Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... 10.01.13, 01:35
                        przetarg jest organizowny po to by uzyskac najlepsza cene w warunkach gdy wszyscy startujacy startuja z tej samej pozycji. jesli jeden startujacy dostaje specjalne widzenia i informacje to nie jest to startowanie z tej samej pozycji.
                        dlatego urzednicy organizujacy przetargi nie powinni sie umawiac w karczmach na rozmowy. jesli gajda chcial zorganizowac zaproszenie do przetargu mogl to zalatwic listownie, droga urzedowa. wtedy zainteresowany mialby taki sam dostep do informacji jak wszyscy inni zainteresowani.
                        • Gość: pzpr Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 07:30
                          Ta formuła o równych szansach była dobra za PZPR! Listownie to do komitetu mogłeś wtedy peany na cześć Gierka wysyłac:)
                          • zed.1 Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... 10.01.13, 09:23
                            Chyba ci sie cos popieprzylo dziecko. Moze rownosc wobec prawa tez ci sie kojarzy z komuna?
            • aysy.1 Re: A jak co, to podpisy sfałszują.... 10.01.13, 06:44
              Gość portalu: dannyboy napisał(a):

> Oryginał protokołu jest w ABW a ten Baran (hehe) miał w ręku kopię strony nr 1
              > z dwóch. Na str. nr 1 kopii był podpis Gajdy za zgodność z oryginałem. Ten Bara
              > n "nie dotarł" do strony nr 2 kopii gdzie są podpisy wszystkich jak na oryginal
              > e, który ma ABW. Co tu można coś sfałszować. Zatkało kakao? Mam nadzieję, że ja
              > k po maśle;)
              :)
    • g.r.a.f.z.e.r.o Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą nie... 09.01.13, 21:57
      "Jestem pewien że taki dokument istnieje."

Moment, to ile takich równorzędnych protokołów istnieje?
    • ok-cham Odpowiedzi prezesa były na poziomie... 09.01.13, 22:10
      ... i czepianie się ich tylko dlatego, że to poziom pod grubą warstwą mułu, jest znaczną przesadą. Tym bardziej, że zadający pytania sami są w tym mule umoczeni po pachy. W towarzystwie wzajemnej adoracji rozpoczęła się odliczanka: Raz, dwa, trzy, teraz kozłem będziesz ty!
      Ciekawe, na kogo padnie?
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Odpowiedzi prezesa były na poziomie... 09.01.13, 22:12
        ok-cham napisał:

> ... i czepianie się ich tylko dlatego, że to poziom pod grubą warstwą mułu, jes
        > t znaczną przesadą. Tym bardziej, że zadający pytania sami są w tym mule umocze
        > ni po pachy. W towarzystwie wzajemnej adoracji rozpoczęła się odliczanka: Raz,
        > dwa, trzy, teraz kozłem będziesz ty!
        > Ciekawe, na kogo padnie?

Wygląda na to że nie ma nieumoczonych, bo nikt nie zadaje pytań dość odważnie.
        Wszyscy jajami trzęsą.
        • ok-cham Re: Odpowiedzi prezesa były na poziomie... 09.01.13, 22:24
          Wiedzą, że to i tak bez znaczenia, skoro sprawą zajęli się śledczy. Poza tym, ta sprawa to ciągle za mało, żeby zrezygnować z konfitur i przeobrazić się z dnia na dzień w drużynę Katonów. Do kampanii wyborczej jeszcze trochę daleko, a żyć jakoś trzeba.
    • andreas.007 Jest mi bardzo przykro, ze biznesmeni muszą 09.01.13, 22:26
      Jest mi bardzo przykro, ze biznesmeni muszą mieć do czynienia
      z urzędnikami, ktorzy po przetargu nie zebrali kompletu dokumentów,
      twierdząc, ze na pewno takie dokumenty gdzieś sa...
      Nadto stawki ustalane przez rzeczoznawców tak sie różnią.
      Potem całe odium zła spada na biznesmena, ktory chce kupic...
      za bałagan i brak kompetencji urzędnika!

Jak można było w ogóle zrobic przekazanie obiektu,
      zapewne notarialne i przekazać pieniądze skoro
      nie były kompletne dokumenty... ale przecież biznesmeni
      nie moga odpowiadać za bałagan w spółkach.

Na miejscu pana Golemy w przypadku jakiś problemów
      podalbym spółkę/Urzad do sadu i żądał odszkodowania
      za to, ze urzednicy nie dopełnili niezbędnych formalności...
      narażając biznesmena na zła prasę i przede wszystkim
      przecież chyba bank wypłacił kase i lecą juz odsetki,
      juz nie mówiąc o kosztach notarialnych...

Ode mnie to urzednicy zawsze chca tysiąca dokumentów, kwitkow...
      a sami okazuje sie jakoś nie potrafią wypełnić swoich obowiązków,
      będąc w komisji przetargowej złożyć podpisy...
      • Gość: estonskipolicjant Re: Jest mi bardzo przykro, ze biznesmeni muszą IP: *.nitka.net.pl 09.01.13, 22:39
        Andreas ty im pisz po chamsku mowa wiezienna/przemytnicza/cwaniakowa bo oni tego nie zrozumieja co im tak starannie wylozyles w swoim poscie.Ten Gajda to jakis intelektualista w szaliczku buzka jak dupcia niemowlaka ,odpowiada na pytania jakby byl nieogarniety.Toz to prokurator powinien sie za to wziasc z kopyta.Znajomek moj serdeczny to jak sie spoznil z ZUS-em jeden dzien klopoty mial straszne a ten bez podpisu przychodzi na rewizyjna rozmowe - to tak jakby mial wszystkich w d...ie.Ciekaw jestem ile ta madra glowka zarabia ze taki luzak jest taki kozak.

To napisalem ja estonski policjant ktoremu pewien Polak ze Szczecina
        zaproponowal 1000$ za mozliwosc patrolowania ulic Tallina w dniach
        przeniesienia na cmentarz "Brazowego Zolnierza"
        ;-))
        • Gość: kibic zazdośniczku estoński p. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 22:47
          z każdego słowa twego postu zazdrość aż kapie, a to o szaliczek, a to o buźkę, a to o dochody....no i o donosiku nie zapomniałeś. A twemu znajomkowi powiedz - bo do ciebie i tak nie to nie dotrze - że ten "jeden dzień" z ZUSem to po prostu z ustawy wynika, niestety, od lat to obowiązuje i nie ma co się żalić ....
      • zed.1 Re: Jest mi bardzo przykro, ze biznesmeni muszą 10.01.13, 00:24
        a ty znowu glupiego udajesz w kazdym temacie z golema zwiazanym.
        • Gość: gość Re: Jest mi bardzo przykro, ze biznesmeni muszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.13, 00:30
          zed.1 napisał:

> a ty znowu glupiego udajesz w kazdym temacie z golema zwiazanym.

Bo w Szczecinie "wszyscy znają Golemę" jak to pan Gajda powiedział. Andreas też się pewnie od niego pożywia.
          • andreas.007 Re: Jest mi bardzo przykro, ze biznesmeni muszą 10.01.13, 01:05
            Pożywiam sie w tanich barach... lub czym kto mnie poczestuje.
            Znam w Szczecinie wszystkich.
            Tyle lat...
            ;)
            • zed.1 Re: Jest mi bardzo przykro, ze biznesmeni muszą 10.01.13, 01:36
              i wiesz komu nie podpadac po znajomosci? ;)
              • andreas.007 Re: Jest mi bardzo przykro, ze biznesmeni muszą 10.01.13, 01:38
                Tylu osobom podpadłem, ze nie ma juz nawet znajomych...
                nikt mnie nie lubi.
    • dudu13 Takie Gajdy rządzą Szczecinem 09.01.13, 22:33
      tacy ludzie rządzą i decyduja o losach Szczecina.Przecież ten człowiek był v-ce prezydentem w latach 2001-2002 i radnym przez 3 kadencje,Później kolesie umiescili go w spólce.Dopóki takich chwastów nie wyrwie się z korzeniami, to miasto zawsze będzie przegrane i zadupiem Polski.Jeszcze mówi , że przypadkiem spotyka sie z Golemą.Tylko Dokładne śledztwo wykazałoby co jeden drugiemu dawał i za co...
      • Gość: Pamiętliwy Wódki nie pilem IP: *.szczecin.mm.pl 09.01.13, 23:01

Panie Gajda,
        a może Pan nie pamięta?
        NIE PAMIĘTA?
        NIE PAMIĘTA?
        NIE Mięta?
      • Gość: uwaga UWAGA! UWAGA! IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 23:05
        Uważajcie ludzie gdzie chodzicie śr...ć! Nie chodzcie do publicznych toalet, tzn. takich na widoku (lepiej zwalić sie w pory) bo dojrzy was np. taki Baran, zadzwoni do "dziennikarzy" i będziecie miec przerąbane. Nie dajcie się złapac, bo okaże się że wzięliście od babci klozetowej za dużo papieru, zostawiliście 20 groszy mniej za usługę, no i zabrudziliście całą deskę. W jakim my mieście żyjemy? Baran chlapnie, ta druga co wszystkie chyba partie już zaliczyła dołoży, a ci z gazet za wierszówkę to wszystko opiszą.
        • Gość: jeden co tam Baran chlapnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 23:37
          on chlapnie to co mu na piśmie dadzą, skąd raptem taka wiedza o (ew.) spotkaniach Gajdy z Golemą, olśniło Barana?????
        • zed.1 Re: UWAGA! UWAGA! 10.01.13, 00:28
          czyli gajda wszedl do golemy tylko skorzystac z toalety? aaa, to ok, wszystko jasne. przypadek pewnie. kupe mu sie zachcialo.
          • Gość: smutne-hehe Re: UWAGA! UWAGA! IP: *.asterisc.pl 10.01.13, 09:06
            całe "imperium dżi" jest oparte pewnie na takich przypadkach - jednak podstawa to być w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu ;)
    • Gość: karol45 Re: Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 23:15
      Teraz rozumiecie dlaczego w ostatnim rankingu Szczecin był ostatni wśród miast które dynamicznie się rozwijają. Zaledwie 14% wzrostu w ostatnim 10-leciu.
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,13134384,Dlaczego_Szczecin_rozwija_sie_najwolniej_w_Polsce_.html
      Po prostu w Szczecinie rządzą kliki i koterie. Sitwy trzymają wszystko w garści. Żadna inwestycja nie może się zrealizować bez zgody lokalnych układów. Prezydent nic z tym nie zrobił, a wydaje się, że nawet wszystko stacza się szybciej w dół. Niedługo sitwy przejma wszystko.
      • ok-cham Re: Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą n 09.01.13, 23:20
        Mylisz się, bo to nie sitwy, ale jedna zgrana sitwa. I dlaczego miałaby cokolwiek robić sama ze sobą?
    • Gość: Vlad.H. media klamiom IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.01.13, 23:30
      wodka jest dla plebsu a biznesmani pijom lyche...
      • Gość: widz Re: media klamiom pisze czlowiek z mediów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 23:35
        Panie Szymonie K, we własne gniazdo.......... tak na wprost?
        • Gość: haha Re: media klamiom pisze czlowiek z mediów IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.13, 23:38
          W Szczecinie rzeczywiście są media czyli: woda, gaz, energia elektryczna, energia cieplna, śmieci i ścieki.
          • Gość: widz media miejscowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.13, 23:52
            no właśnie panie Szymonie Polskie Radio Kaczmarek, do których się z w/w zalicza
            • Gość: gość Re: media miejscowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.13, 00:19
              A ty nadal szukasz prawdziwej tożsamości absztyfikanta, zeda i vlada? Zgłoś się do specjalisty, tego od chorób psychicznych bo masz wyraźną obsesję.
              • Gość: widz ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 00:27
                o zedzie i absztyfikancie nie pisałem, skąd to ci przyszło do głowy... :) miło mi ze śledzisz te skromne uwagi, panie Szymonie, nikt inny by nie zauważył tych nielicznych postów :). zamykam temat - do następnego razu oczywiście..... p.s. jednak ci nerwy puszczają
                • Gość: gość Re: ciekawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.13, 09:36
                  Gość portalu: widz napisał(a):

> o zedzie i absztyfikancie nie pisałem, skąd to ci przyszło do głowy... :) miło
                  > mi ze śledzisz te skromne uwagi, panie Szymonie, nikt inny by nie zauważył tych
                  > nielicznych postów :). zamykam temat - do następnego razu oczywiście..... p.s.
                  > jednak ci nerwy puszczają

Nie pisałeś teraz ale piszesz ciągle wymyślając ze absztyfikant to Rafał, vlad to Szymon, zed to następny Szymon - masz gościu obsesję i powinieneś się leczyć. Pozdrów Gośkę.
                  • Gość: Vlad.H. Re: ciekawe IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 10.01.13, 19:25
                    ja bym nie polemizowal z tym wszarzem... niech sobie mysli ze jestem szymonem jak go to podnieca to jego problem - dopoki nie za mojej tozsamosci to niech mysli ze jestem chocby i karolem strasburgerem
                    • zed.1 Re: ciekawe 11.01.13, 03:54
                      Karol? To ty? Opowiedz dowcip jakis:)
                      • Gość: Vlad.H. familijnie... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 11.01.13, 19:39
                        Dziadek pokazuje małemu Donaldowi album z lat młodości.
                        - Popatrz, Doniu, tutaj byłem w wojsku.
                        Donald pyta - a kim jest ten pan z wąsami?
                        - To był bardzo, ale to bardzo zły człowiek, wnusiu.
                        - A dlaczego dziadziu trzymasz wyprostowaną prawą rękę w jego kierunku?
                        Na to dziadek - Krzyczę do niego: "Hejże hola! Zatrzymaj się bardzo zły człowieku!"

Studniówka Tuska. Rudy cudotwórca przemawia, chwaląc się osiągnięciami swego rządu. Mija godzina, dwie, trzy... Premier śmiało przechodzi od osiągnięcia do osiągnięcia.
                        - A tuż pod Mszczonowem Platforma Obywatelska doprowadziła do uruchomienia nowej, ekologicznej elektrowni, gdzie, zamiast węgla, pali się torfem - chwali się Tusk.
                        Głos z sali:
                        - Ale ja tam byłem, tam nie ma żadnej elektrowni!
                        Premier niezrażony peroruje dalej:
                        - A dzięki staraniom Platformy Obywatelskiej, niedaleko Jasła, wybudowaliśmy eksperymentalny odcinek autostrady siedmiopasmowej!
                        Tenże głos z sali:
                        - Ale tam k...a nie ma żadnej autostrady!
                        Nie wytrzymał w końcu Schetyna i wkur...y krzyczy:
                        - A ty, gościu, zamiast wozić się po Polsce, lepiej byś TVN24 pooglądał!

Premier Tusk zlikwidował wszystkie ministerstwa, a w ich miejsce powołał 3 nowe:
                        1. Zdrowia
                        2. Szczęścia
                        3. Pomyślności
                  • Gość: ość w gardle Re: ciekawe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 20:29
                    absztyfikant to Szymon Kaczmarek, sepleniący prezenter w Polskim Radiu Szczecin. Facet za swoje wpisy na forum GW powinien ponieść konsekwencje, ale kto miałby to zrobić? Komu się chce ruszyć taki badziew? A jeżeli nie jest to prawda, to niech Szymon Kaczmarek odda mnie do sądu :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
                    • Gość: bociek to interesiki Słoki i Lachowicza! IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 23:12
                      Czy wy myslicie, że Andrzej Gajda mógł coś zrobic bez wiedzy tych z góry? I nie myślę o Krzystku, ale o tych co byli w tej spółce przed Gajdą - o Słoce i Lachowiczu. Krzystek pojęcia bladego nie ma co robił Słoka i Lachowicz przed laty! I nie wińcie go za to, bo ma pół milionowe miasto na głowie. Zapytajcie dziennikarze co działo sie w tej firmie przed Gajdą, zanim powstała Spółka. I to jest sedno sprawy. To jest istna patologia. Zapytajcie jak ci dwaj panowie rządzili. Zarządajcie dokumentów jeszcze z czasów MZOG-u i MJOG-u , bo macie do tego prawo. Zainteresujecie się Lachowiczem i Słoką i wszystko będzie jasne. Dlaczego Lachowicz jest szefem rady nadzorczej NiOL? Uwierzcie, że to nie przypadek. Nikt o tym człowieku nic nie pisze, a warto bo to postać "ciekawa". Gajda to pionek! Miał siedziec cicho i uklepywać babkę z ciasta zagniecioną przez wspomnianych panów.
    • zapom Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą nie... 10.01.13, 00:15
      widziałem dzisiaj w telewizji tego palanta i aż mnie zatkało, że można być tak bezczelnym. ale jak ktoś całe życie żerował na państwowym to juz go nie nauczysz uczciwości i szacunku dla ludzi. rozsiadł się na krzesłach, rozłożył na oparciach, wystroił w jakies tandetne szmaty i beztrosko wciskał kity !
      • Gość: takaprawda wódki nie pił... IP: *.asterisc.pl 10.01.13, 09:02
        ... bo "wyższe sfery" piją tylko markowe whiskey ;)
    • Gość: gość Ale się zakotłowało na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.13, 00:17
      Ilu obrońców pana dyrektora nagle się znalazło. I szczegóły sprawy znają aż za dobrze.
      To znaczy że wierzgają w rozpaczliwej obronie.
      Czekam z dużą niecierpliwością aż administracja centralna tego kraju wprowadzi na tym dzikim zachodzie zarząd komisaryczny, zanim wybrani przez przypadkowe i mało rozumiejące społeczeństwo, dorobkiewicze i drobne cwaniaczki zniszczą i wyprzedadzą to miasto do końca.
      • Gość: witek Baran czytaj ze zrozumieniem IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 00:29
        Te szczegóły znają wszyscy, którzy chcą naprawdę je poznać - za wyjątkiem Barana i jemu podobnych. Wyjasnienia Gajda juz dawno przekazał radnym, ale co ma poradzic na to, że oni tego nie rozumieją a media ich tępotę przekazują jako coś nieomylnego.
        • zly_podatnik Re: Baran czytaj ze zrozumieniem 10.01.13, 06:52
          Masz rację, dzięki temu Panu i jego kolegom mamy chociaż 14% rozwoju pkb. Parafrazując ,a, nadzieję, że "żadna kamienica przez tego Pana sprzedana już nie będzie".
      • zed.1 Re: Ale się zakotłowało na forum 10.01.13, 00:30
        dzis sa nadgodziny w niol ;)
    • makuzy "Nie miałem żadnych stosunków z tą kobietą..." 10.01.13, 00:28
      Chwała mu za to, że chociaż wódki nie pił...
    • lehoo Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą nie... 10.01.13, 08:57
      Sam fakt wspólnego spotkania, niekoniecznie przy wódce z rodziną potencjalnego kontrahenta jest już etycznie naganny. Jakbyś Gajda miał 16 lat, to argument o niepiciu wódki miałby sens. Ale Ty jesteś troszkę starszy ...
    • vsl.minerva Witaj dannyboy, a moze Dominiku lepiej? 10.01.13, 09:09
    • merkury-3 Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą nie... 10.01.13, 12:42
      Spytajcie Pana Gajde gdzie mieszka (nie gdzie jest zameldowany) i za co kupil dom
      • Gość: bywalec Re: Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą n IP: 80.50.132.* 10.01.13, 13:05
        Wódkę to się pije po zawarciu transakcji, a nie przed. Bo po pijaku umów się nie podpisuje, o czym dwaj panowie G doskonale wiedzą.
        • Gość: czesław Re: Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą n IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 10.01.13, 15:48
          To szkoda, ale po co w ogóle pić ?, lepiej sprzedać całkiem ma trzeźwo 4 (cztery) kamienice i za te pieniądze właśnie fundnąć ludowi jeszcze jakąś fajniejszą aleję skrzynkową (najlepiej z większą ilością skrzynek). W kolejce czeka plac Orła. Ile kamienic trzeba zagonić, by dobrze zje.bać plac Orła ??. Która kamienica teraz do "przejęcia"?, która jest fajna ?, czekam na info!.
          • zed.1 Re: Gajda na komisji rewizyjnej: Wódki z Golemą n 11.01.13, 03:57
            Po to sprzedali kamienice by postawic betonowego klocka parkingu przy kanie. Pomysl tak jebniety i bezsensowny jak i sprzedaz kamienicy za te cene. Dzielo tego samego prezesa.
    • windsurfer69 System prawny stworzył idealne warunki złodziejom! 10.01.13, 17:14
      a,że korzystaja to nic dziwnego !!!! jak mówią Rosjanie ,warowati swarowane /kraść skradzione !! / hahaha...
      • Gość: meteor Wódki nie pił, bo Golema oszczędza IP: *.globalconnect.pl 11.01.13, 10:59
        Wódki nie pił, bo Golema jest oszczędny, jeśli dał w łapę, to nie nalał w kieliszek.
        • Gość: gość A wyyebać to całe spoolkujonce niol-ujstwo IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.13, 12:58
          komu potrzebna taka spółka? do spułkowania chyba?! ile ona nas kosztuje rocznie? pozamykać te qrewskie spółki miejskie!!!

pracowników zagonić do sprzątania ulic i będzie czyściej... psimi kupami by się zajęli, bo to produkt regionalny już chyba... więcej z tego byłoby pożytku i dzieciaki nie wracałyby do domów ze śmnierdzącym prezentem od leniwych urzędników miejskich na podeszwie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka