Dodaj do ulubionych

Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było moż...

12.01.13, 17:42
Absolutne mistrzostwo świata! Brawa dla dziewczyny!!! I duży plus dla AKR za filmik :)
Materiał idealny na koniec Faktów, Wiadomości i wszelkich innych serwisów.
Obserwuj wątek
    • lehoo Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było moż... 12.01.13, 18:47
      W czasie którejś tam zimy stulecia zjechałem sobie na nartach ulicą Miodową z imitacji Gubałówki do pętli na Głębokim. Fajnie było. Hej !
      • Gość: trustory.com.pl To nawet na Grenlandii... IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 11:28
        nikt nie jeździ w łyżwach po ulicy ;p
        -
        obrazy-malarstwo.pl
    • Gość: Justyna Re: Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było m IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 19:22
      Rewelacja:) Powinni wrzucić to na youtuba, będzie hit na miarę "ale urwał":)
      • Gość: zynik Re: Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było m IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.13, 19:31
        a rowerem nie dalo rady?
        • sarkafarka0 Re: Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było m 12.01.13, 19:53
          nie bardzo, ciezko sie w lyzwach na rowerze jezdzi
          • Gość: zynik Re: Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było m IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.13, 21:45
            ale choc sprobowales?
    • Gość: pajac Prezydent Krzystek "Za to też nie odpowiadam" IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.13, 21:47
      Ani za PKB, ani za odśnieżanie. Za co jeszcze nie odpowiada Krzystek i o co nie zapyta go dziennikarz GW?
      • zly_podatnik Re: Prezydent Krzystek "Za to też nie odpowiadam" 12.01.13, 21:57
        Jest fajna, ładna, zgrabna i przede wszystkim potrafi wykorzystywać naturalne warunki panujące w ciecinie. Na prezydenta Ją!
        Fyfek - a kysz!
        • exman Re: Prezydent Krzystek "Za to też nie odpowiadam" 14.01.13, 07:01
          Pogodna i mądra dziewczyna, opaska świetlna pracuje aż miło. Brawo !
      • blogfiles Re: Prezydent Krzystek "Za to też nie odpowiadam" 12.01.13, 22:42
        Odpowiadałby gdyby działki nie przekazał.
        • Gość: Gosc Re: Prezydent Krzystek "Za to też nie odpowiadam" IP: 195.124.114.* 14.01.13, 07:38
          glowy musza poleciec, nawet Krzystek to zrozumial beda kary i dymisje zeby mieszkancy wiedzieli ze Wodz jest z nimi :-)
    • lojalista Żenujący materiał 13.01.13, 06:19
      "wróciła się"? Żenujący materiał (na poziomie szczecińskiej gazety).
      • Gość: ? łyżwy figurowe - symbol walki z IP: *.szczecin.mm.pl 13.01.13, 08:44
        Krzystkiem i jego ludzmi?
      • evergreen111 Re: Żenujący materiał 13.01.13, 09:58
        Żenująca wypowiedź (na Twoim poziomie). Posłuchaj sobie tutaj radiowej wypowiedzi językoznawcy, dr. Katarzyny Kłosińskiej. Zarówno "wrócić" jak i "wrócić się" są poprawne:

www.polskieradio.pl/9/305/Artykul/546946,Wrocic-sie-%E2%80%93-wrocic-pytac-sie-%E2%80%93-pytac
        • lojalista Re: Żenujący materiał 13.01.13, 16:16
          Jak się odpowiednio obniży standard języka, to wszystko w szczecińskiej gazecie będzie poprawne. Sam zwrot "wrócić się" jest poprawny, ale jego użycie w artykule szczecińskiej gazety już nie jest. Internauci, blogerzy i niektórzy "redaktorzy" mogą o tym nie wiedzieć. W końcu nie wszyscy kończą szkoły dziennikarskie. Ba, kończąc liceum, nie wszyscy też, z przedmiotu "język polski", są orłami, a szkoda. Tylko dlaczego tacy piszą w gazetach?

evergreen111 napisał:

> Żenująca wypowiedź (na Twoim poziomie). Posłuchaj sobie tutaj radiowej wypowied
          > zi językoznawcy, dr. Katarzyny Kłosińskiej. Zarówno "wrócić" jak i "wrócić się"
          > są poprawne:
          >
          > www.polskieradio.pl/9/305/Artykul/546946,Wrocic-sie-%E2%80%93-wrocic-pytac-sie-%E2%80%93-pytac
          • evergreen111 Re: Żenujący materiał 14.01.13, 08:17
            "zwrot "wrócić się" jest poprawny, ale jego użycie w artykule szczecińskiej gazety już nie jest." HA HA HA HA HA!!!!! Przekroczyłes granicę samoośmieszenia!
          • Gość: Ania Re: Żenujący materiał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 12:21
            Oczywiście, możemy mieć żal do redaktora, który w sposób niewystarczająco idealny posługuję się narzędziem jakim jest nasz ojczysty język.
            Możemy mieć też żal do osoby, która nie potrafi przeanalizować całokształtu sytuacji i jej poziom wnioskowania opiera się tylko na szczególe (lub też nie jest ona w stanie powiązać ze sobą w całość wielu elementów).
            Nie wiem tylko, czy większy żal (politowanie?) budzi niezauważony przez większość błąd językowy, czy wytykanie tejże większości braków w edukacji.
      • stsetiner Re: Żenujący materiał 13.01.13, 11:04
        Czepiasz się szczegółów. Czy przez cale życie chodzisz taki nabzdyczony?
      • Gość: MIS Re: Żenujący materiał IP: *.pool.mediaWays.net 13.01.13, 13:07
        Upierdliwcom mowimy: zdecydowane STOP.
      • Gość: Meduza Re: Żenujący materiał IP: *.globalconnect.pl 14.01.13, 11:50
        Czego się czepiasz dialektu? "Wróciła się nazad spowrotem do tyłu". Typowo ciecinskie frazy, tak jak: "tera ide buty patrzeć" albo "tego słoneczniku jesze mi pani da ze 20 deko". Słyszałam kiedyś perlistą frazę: "pani za kluczami szuka, a już zamkłam tam do góry". Frazę wygłosiła wielokrotnie wyróżniona polonistka (po zaocznych) z liceum. Sic.
        • evergreen111 Re: Żenujący materiał 14.01.13, 12:26
          Jasne. Za to poza Szczecinem wszyscy posługują sie jedynie wyszukaną, literacką polszczyzną. Mało podróżujesz po kraju, jak widzę.
    • Gość: swan Re: Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było m IP: 89.174.254.* 13.01.13, 09:58

fajnie, fajnie... Tylko teraz będziecie mieli bezmózgich naśladowców, którzy płozami łyżew potną wam podłogi w waszych zbiorkomach...
      A swoją drogą; głowę dam, ze w Szczecinie rządzi PO bo tylko jak oni rzadzą to mogą być takie jaja na chodnikach a straż miejska w krzakach z fotoradarem... O ile mnie pamięć nie myli to właśnie do "motywowania" leniwych dozorców powołano w PL te służby ale jako one działają to widać na filmiku.. Całe miasto oblodzone? To za co bierze kasę odpowiedzialni z astan miasta? I co mają zrobić starsze osoby, które nie potrafią na łyżwach jeździć?
      • Gość: hehehehe Re: Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było m IP: *.szczecin.mm.pl 13.01.13, 10:02
        bardziej mylić sie nie możesz.
        Brat księdza, PiS+SLD
      • Gość: PawelA Re: Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było m IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 10:06
        No i straciłeś głowę, bo akurat w Szczecinie rządzi arcybiskup Dzięga, rękoma swego namiestnika prezia Fyftka, którego działania popierają słupy w postaci radnych z pisu i lsd.
        Tak, że głowy nie masz, zresztą po twoim wpisie widać, że wcześniej też nie była Ci potrzebna.

Pomysł znakomity ;-), a tytuł ogólnopolski beznadziejny, gdzie te 3 czy 4 kilometry to "całe miasto"? Gdyby tak z Pilichowa do Płoni dojechała, to ewnenutalnie można by było użyć takiego eufemizmu ;-)
      • Gość: mada Re: Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 12:57
        Otóz mylisz sie !!! W Szczecinie rządzi PiSlam z SLD.NO chlopie chyba ci goopio co???
    • Gość: swan Re: Prezydent Krzystek "Za to też nie odpowiadam" IP: 89.174.254.* 13.01.13, 10:01
      kompleksiki leczysz Gruba? Czego w ogóle czepiasz się tej dziewczyny? Zrobiła ci jakąś krzywdę czy co?
      • Gość: gruba Re: Prezydent Krzystek "Za to też nie odpowiadam" IP: *.nplay.net.pl 13.01.13, 11:37
        Mi krzywdy nie zrobiła, jeśli już to zrobiła krzywdę sobie.
        A odpisałam, bo kolega wyżej wyraził swoje poglądy, które sprawiają, że promowana jest niezdrowa chudość.
    • penible4 a kolejne dzielnice przez które przejeżdżała 13.01.13, 10:02
      wystawia jej rachunek za "wejście na lodowisko" :-)
      • Gość: łoś Re: a kolejne dzielnice przez które przejeżdżała IP: *.play-internet.pl 13.01.13, 10:15
        Ale njus... na miarę Szczecina, chciałoby się powiedzieć. Najgorsze, że to nawet nie jest śmieszne, a żenujące.
        Rzeczywiście, jest się czym chwalić w Polsce, i to na głównej stronie GW. Rok czy dwa temu pół Polski miało polewkę z "urwału", a teraz będą się śmiać z "wyjątkowego" stanu dróg i chodników.
        • evergreen111 Re: a kolejne dzielnice przez które przejeżdżała 13.01.13, 10:27
          Ty masz chyba jakieś niewyleczone kompleksy? Na you tube jest wiele filmików z tańczącymi w mieście na lodzie autami (o zgrozo, są także filmy z ZACHODU!) i nikt tam się z tego powodu nie wstydzi. Lodu nie usuniesz w jednej chwili, i to ze wszystkich ulic jednocześnie. Na to trzeba czasu.

W piątek mieliśmy po prostu bardzo nietypowe warunki meteo, powodujące gwałtowne powstawanie lodu NA WSZYSTKICH PŁASZCZYZNACH JEDNOCZEŚNIE. Mamy się wstydzić konsekwencji meteorologicznej anomalii? Albo tego, że w jednej i tej samej chwili nie wyjechało jednocześnie na wszystkie ulice (i to podczas godzin szczytu!) 500 piaskarek, a na chodniki nie wyszły w tym samym momencie tysiące dozorców z tonami soli i piasku w rękach?

• Gość: Darek_Łódź Re: a kolejne dzielnice przez które przejeżdżała IP: *.toya.net.pl 13.01.13, 11:02
            Fajnie, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią trzeźwo podejść do sprawy :)
          • Gość: do Zadowskiego do Zadowskiego IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 19:54
            A śnieg i lód nie sprzątnięty. Jedynie pod Urzędem Miejskim pracował pług, reszta wygląda jak nie tknięta przez miejskie służby... czekają, że może odwilż przyjdzie.

Wyjaśnij, czemu choć dobę śnieg nie pada ulice jak na Sybirze.
          • zly_podatnik Re: a kolejne dzielnice przez które przejeżdżała 13.01.13, 22:20
            Na starówce do tej pory jest lód a czasu upłynęło już dość. Nie broń i nie tłumacz nieudolności. Wyszyńskiego jest arterią komunikacyjną już ładnych kilkadziesiąt lat i zawsze jest z nią problem zimą. Przykład podjazdu do Komuny Paryskiej po kilku godzinach od ustania tych tajemniczych warunków meteo jasno pokazuje, że urząd zmył się o 15:30 do domu i siedział w ciepłym i miał na wszystko wywalone. "Nie nazywaj bagna perfumerią!"
            • evergreen111 Re: a kolejne dzielnice przez które przejeżdżała 14.01.13, 11:26
              Jeśli dowiedziesz, że część piaskarek i pługów nie wyjechała na ulice miasta, to przyznam Ci rację. Jeśli napiszesz, że wyjechały wszystkie, ale było ich za mało, poproszę Cię o poradę, skąd wziąć pieniądze na dodatkowe dziesiątki maszyn i ludzi.

Meteorologiczna anomalia, jaką mieliśmy w piątek, zdarza się niezwykle rzadko: ja przynajmniej nie przypominam sobie wczesniejszej, podobnej sytuacji. Nikt na coś takiego przygotowany w 100% być nie może.
          • andreas.007 Re: a kolejne dzielnice przez które przejeżdżała 14.01.13, 07:16
            Anomalia i zaskoczenie służb i spółek trwało w Szczecinie cały dzien...
            szedlem o 20. i zarowno chodniki, jak i jezdnie to było
            jedno wielkie lodowisko z kilkucentymetrowa warstwa lodu!
            Przez cały dzien zaskoczone służby nie zdołały niczym to posypać...
            Jezeli doszło do wypadku, to sadze ze każdy prawnik wyciągnie od miasta
            odszkodowanie za to, ze przez cały dzien trwało w zaskoczeniu!
    • rabbinhood od nazwy 13.01.13, 10:33
      Nazwa Szczecin jest dźwiękonaśladowcza i oddaje dźwięk łyżwy szurającej po lodzie.
      Pewnie po Wikingach lub Gotach;-)
    • stach_79 Jak miałem 10 lat to samo zrobiłem w moim mieście. 13.01.13, 10:40
      Po drugiej stronie Polski... I to było ponad 20 lat temu - widać niewiele się zmieniło
    • seboc Zajebista lola! 13.01.13, 10:41
      jw.
      Uwielbiam dziewczyny z fantazja :-)
      S.
    • zenta1 Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możliwe... 13.01.13, 10:43
      no tak, zuch dziewczyna ! a swoja droga, tyrzeba przyznac, ze maja w Szczecinie proste chodniki !
      • joasia.skora Re: Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możli 13.01.13, 10:51
        Proste i odśnieżone, bo po zaspach daleko by sobie nie pojechała. Fajny filmik i na dziewczynę przyjemnie aż popatrzeć. :)))))
    • komarrek Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możliwe... 13.01.13, 10:55
      Obywatele popatrzcie na chodniki w waszych miastach, na to czy da się z nich skorzystać czy też są jedną wielką zaspą albo lodowiskiem. Pamiętajcie o tym kiedy radni poproszą o wasze głosy.
    • panbadura Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możliwe... 13.01.13, 11:01
      Dzieweczko, jesteś super !!!
    • zewszad_i_znikad Re: Na łyżwach z Niebuszewa do centrum. To było m 13.01.13, 11:25
      Dobre; może powinnam zrobić to samo? Też mam łyżwy i potrafię się w nich poruszać (choć nic ponad "wejść, przejechać parę kilometrów, zejść" - najzupełniej nie umiem jeździć np. tyłem). Choć Warszawa nie jest taka znowu płaska, mamy skarpę i w jej okolicy różnice wysokości są znaczne, a ja się boję jeździć na łyżwach po niepłaskim...
      Może jeszcze lepszym rozwiązaniem byłyby narty? Latem raz schodziłam do Wilanowa (Ursynów i Wilanów sąsiadują ze sobą, a nie mają połączeń drogowych poza uliczkami o charakterze raczej wiejskim czy niemalże górskim) po takim terenie, że naprawdę narty byłyby tam lepsze niż buty (gdyby, oczywiście, leżał śnieg...). Ale to by się przydały narty takiego typu, które nadają się i do biegania, i do bezpiecznego zjazdu - mam i zjazdówki, i biegówki, ale każda z tych par ma znaczne wady w "drugim" wykorzystaniu...
      W każdym razie jestem ciężka, upadek jest dla mnie potencjalnie groźniejszy niż dla osoby szczupłej i sprawnej, więc boję się gołoledzi, a moje trapery wcale nie są takie antypoślizgowe...
      • Gość: :) rozwiązaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 12:05
        rozwiązaniem mogą się okazać... raki :)
    • andreas.007 To była masakra - niczym nie posypali! 13.01.13, 11:39
      Cały dzien i wieczór na chodnikach i ulicach była warstwa lodu...
      Nie posypywali niczym... to jakaś paranoja!
      Nie wiem czy nie mieli czym czy nie mieli decyzji,
      ale to na pewno tak byc nie powinno!
      • andreas.007 Re: To była masakra - niczym nie posypali! 13.01.13, 12:11
        Można zaskoczeniem tłumaczyć pierwsze chwile...
        ale nie ma wytłumaczenia, gdy o godzinie 20 na jezdniach i chodnikach
        jest kilku centymetrowa warstwa lodu!
        W całym miescie!

Odnoszę wrażenie, ze Szczecin coraz bardziej pogrąża sie w rozwoju i sukcesie!
    • zigzaur Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możliwe... 13.01.13, 12:11
      Zaparkowałem samochód i wysiadłem. Chodnikiem szła staruszka narzekając, że chodnik nie posypany. Co mogłem zrobić? Wyjąłem popielniczkę i rozsypałem zawartość na chodnik. To może niewiele ale jednak coś.
      Gdyby tak samo wszyscy kierowcy posypali chodniki...
      • Gość: filantropkurna Mogleś jeszcze klocka postawić... IP: *.ip.jarsat.pl 13.01.13, 12:29
        Albo chociaż moczem roztopić ten cholerny lód
    • kruczkr Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możliwe... 13.01.13, 12:35
      Na przejechanie Szczecina nie starczyłoby Ci całego dnia. A nie wiem jadąc z Pogodna na prawobrzeże np. na Słonaczne przejechałabyś w trzy godziny.
    • poljack Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możliwe... 13.01.13, 13:36
      I to ma być sensacja .
      W ubiegłym stuleciu pamiętam jak połowa uczniów jeździła wszędzie na łyżwach i nikt nie robił z tego sensacji a teraz tak jakby nie było łyżew .
      A ten kamerzysta tak przypadkiem szedł lub biegł za dziewczyną ? Żałosne .
      • evergreen111 Re: Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możli 13.01.13, 14:04
        Zawsze jesteś taki nabzdyczony, czy tylko w niedziele? Dziewczyna ma nielichą fantazję :-) a Tobie jej brak, niestety.
      • Gość: gościca Re: Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możli IP: 31.187.27.* 22.01.13, 09:40
        Nie chodzi o sensacje, działo się coś innego niż na co dzień i w fajny sposób zostało to pokazane.
        Skąd tyle złych emocji - może to zazdrość o projekt?
        Dla mnie super, wczoraj w Krakowie była podobna pogoda i żałuje można było podobnie jeździć.
        Pozdrowienia dla autorów projektu.
    • najs28 Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możliwe... 13.01.13, 13:43
      Ależ ma kocie ruchy :D
      • Gość: akn najweselszy kraj w całym baraku IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.13, 20:24
        zwanym UE=RWPG
    • puz.on Na łyżwach przez cały Szczecin. To było możliwe... 13.01.13, 20:42
      Świetna promocja miasta w mediach ogólnopolskich pt miasto przyjazne mieszkańcom,wypada poczekać do roztopów i ulew wiosennych oraz na związany z tym spływ kajakowy Warszewo-Podjuchy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka