potomek.niepismiennego.chlopa 13.01.13, 21:33 Biskupowi widać marzy się jeszcze słodsze życie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubba_hubba Porozmawiamy o interesach po modlitwie. O prywa... 13.01.13, 21:34 A dlaczego Panowie Wojewoda i Prezydent Miasta coroczne spotkania noworoczne administracji rządowej i samorządowej organizują też w seminarium? Dlaczego z uczestnictwem w tych imprezach łączy się obowiązkowe wysłuchanie pień kleryków, opłatek i modlitwa? Może niedługo każdy urzędnik, a na pewno taki wyższego szczebla, będzie musiał mieć błogosławieństwo biskupa, by pełnić urząd? Czy ci Panowie nie zdają sobie sprawy z niestosowności tego, co robią, w państwie rzekomo świeckim? Jak czuje się urzędnik ateista, który nie chce odrzucać zaproszenia wojewody, ale wtedy zmuszony jest uczestniczyć w ceremonii katolickiej, udając wierzącego i wychodząc na hipokrytę? Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Porozmawiamy o interesach po modlitwie. O pry 13.01.13, 22:52 W tym pie...ietym kraju czlowiek niedlugo nawet wysrac sie nie bedzie mogl bez modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasterz Ironia losu... IP: *.ias.bredband.telia.com 13.01.13, 22:59 Kuron ze swoja banda stalinistow zaganial chlopow polskich do "kółek rolniczych" Dzisiaj Dziega et consortes czyni to samo, zmuszajac chlopow do czlonkostwa w wiejskich kółkach rozancowych. Tak trzymać, ameby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iron majdan Re: Ironia losu... IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.13, 11:11 A ty, parobku z gilem u nosa, zaganiałbyś chłopów na nabożeństwa ku czci Trygława - i taka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Re: Ironia losu... 14.01.13, 11:19 Kuroń i ty to tak jak Rolls Royce i wrak Syrenki. Facet spędził w więzieniach 8 czy 9 lat, walcząc z komuną. A ty jesteś odważny i bojowy TERAZ, kiedy odwaga nie kosztuje nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Mijal Re: Ironia losu... IP: *.ias.bredband.telia.com 14.01.13, 13:54 Glupszy jestes niz myslalem, choc qrwa byles od poczatku. Kuron siedzial za komunizm, i dobrze; miejsce komunistow jest wlasnie we wiezieniu. Fejgin tez siedzial za komunizm; przed wojna i po wojnie i wiem ze mi tez daleko do tego zasluzonego towarzysza. PS tyle lat kuron nie siedzial. Nawet jak byl postrachem polskiej mlodziezy i chlopow. Odpowiedz Link Zgłoś
jogar Porozmawiamy o interesach po modlitwie. O prywa... 13.01.13, 21:34 Strach już otwierać lodówke bo może tam ktoś w czarnej sukience. Ludzie nie można się dać zastraszyc i protestujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zynik Kuria jego mac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.01.13, 21:50 to nie jest smieszne, to jest grozne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Machiawelli Re: Kuria jego mac IP: *.ias.bredband.telia.com 13.01.13, 22:16 Sluszne to i naukowe! KK jest jednym z 3 beneficjentow dintojrii na melinie w Magdalence i komu sie to nie podoba, to moze wyemigrowac albo zaczac respektowac realia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iron majdan Re: Kuria jego mac IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.13, 11:13 dintojrii - powiadasz prawicowy intelektualisto? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ok-cham Kuria robi w cukrze... 13.01.13, 21:48 Dziurę po nieodżałowanej pamięci Komisji Majątkowej trzeba czymś zasypać - cukier będzie w sam raz. Biskup pokrzepił cukrowników, a cukier pokrzepi biskupie dochody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk Szukanie dziury w całym IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 22:21 Można zrobić spotkanie wszędzie w tym w Seminarium. Rzekomy zgłoszony do redaktora głos anonimowego plantatora daje powód redaktorowi do zgłoszenia tezy że na opłatku bywają tylko wierzący. Chyba czyta redaktor swoją gazetę i wie że najbardziej palą się w Sejmie do spotkań opłatkowych ludzie z SLD. Tak samo chodzić święcić jajka chodzą niewierzący. Boli i dziwi że w demokracji o którą walczyli Polacy nie można spotkać się jak Polak z Polakiem na opłatku i potem porozmawiać nawet o polskim cukrze bo zaraz redaktor to skrytykuje. Jakby się spotkali po światełku do nieba to było dozwolone? Więcej ekumenizmu w redakcji ile można być naburmuszonym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Szukanie dziury w całym IP: 212.2.126.* 14.01.13, 13:27 agnostyk napisał(a): > Można zrobić spotkanie wszędzie w tym w Seminarium. > Rzekomy zgłoszony do redaktora głos anonimowego plantatora daje powód > redaktorowi do zgłoszenia tezy że na opłatku bywają tylko wierzący. >.... ------- W mojej świadomości spotkanie opłatkowe może mieć miejsce w zakładzie pracy w terminie przedświątecznym - to forma demokratycznego zachowania danej grupy zawodowej. Spotkanie opłatkowe - to prawie jak lekcja od ludzi wierzących dla pozostałych, lub ta kulturą zainteresowanych. Redaktor i media są "instrumentem informującym" o zdarzeniach. Czas po nowym roku nie dobrym terminem dla takich zachowań - może to kolejny argument.?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Karaśnicki na odcinku walki z kościolem IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 22:36 Przejął dyrektywy słynnego Ubeckiego Departamentu X. To plantatorzy i związkowcy przyszli do seminarium, nie odwrotnie. A aula seminarium to nie pub na eventy. Jak sie burak pastewny boi opłatka, to do hodowcy nutrii pod ściółkę Odpowiedz Link Zgłoś
zly_podatnik Re: Karaśnicki na odcinku walki z kościolem 13.01.13, 22:43 A Ty na kolana i zlizywać śmitankę, tfu! cukier! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Karaśnicki na odcinku walki z kościolem IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 23:16 Ja nie padam na kolana przed biskupem jak SLD , które zaniechało poparcia In vitro z naszych podatków, jak również nie biłem czołem przed majestatem jak to robiła przez lata PO oddając świętobliwości grunty i budynki. Jak tam podatnik czujesz ten smak biskupiej posadzki w kruchcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druz Re: Karaśnicki na odcinku walki z kościolem IP: *.ias.bredband.telia.com 13.01.13, 23:22 a tak na marginesie mówiąc, to szczytem antysemityzmu było to spotkanie u Dziegi, tylko po to aby wykluczyć z niego towarzyszy bez napletka... Odpowiedz Link Zgłoś
zly_podatnik Re: Karaśnicki na odcinku walki z kościolem 20.01.13, 20:32 Nie padałem, nie padam i nie będę padał*. Inaczej zrozumiałem Twój post. *chyba, że zostanę prezydentem Szczecina Największego Katolickiego Miasta Nowoczesnej Europy, wtedy też przekażę tereny stoczniowe Ojcu Dobrodziejowi by budował na nich Arkę dla nas.*8 **ironia.:) Odpowiedz Link Zgłoś
fajnygolabeczek Porozmawiamy o interesach po modlitwie. O prywa... 14.01.13, 07:42 bzdury piszecie. z tego co wiem miał to byc opłatek i nic więcej. a że wodzowie cukru chcieli jeszcze pogadać sobie to ich własny interes a nie arcybiskupa!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
archeus_pl Porozmawiamy o interesach po modlitwie. O prywa... 14.01.13, 09:09 Przeczytałem o prywatyzacji cyrku u arcybiskupa.I się ucieszyłem.Ale zaraz,zaraz źle przeczytałem ...cukrowni.Chociaż z treści wynika,że to niezły cyrk:-)Czyli w sumie nie do końca źle zrozumiałem. A w Talibanie ,panie ,panie siedzi klecha i rechocze w turbanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spree Re: Porozmawiamy o interesach po modlitwie. O pry IP: *.31.16.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.01.13, 11:02 KIEROWNICZA ROLA EPISKOPATU "Rzad rzadzi- episkopat kieruje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSka Re: Porozmawiamy o interesach po modlitwie. O pry IP: 212.2.126.* 14.01.13, 12:05 Art. cyt: "Do "Gazety" napisał jeden z zaproszonych na "spotkanie opłatkowe" plantatorów. Nie podoba mu się łączenie biznesowych rozmów z religią." PRAWIDŁOWO - tu chyba uczciwi i jeszcze bezgrzeszni przedsiębiorcy - spowiedż ich zbędna. "- Dziwi mnie, dlaczego rozmowy biznesowe dotyczące "szczególnie ważnego dla wszystkich Plantatorów i Pracowników procesu prywatyzacji" mają toczyć się w Arcybiskupim Wyższym Seminarium Duchownym - mówi przedsiębiorca. - Oraz co wspólnego z procesem prywatyzacji ma ksiądz arcybiskup Andrzej Dzięga?" Może TU Ktoś ma pakiet lub współudział w pozostałym 60% pakiecie ? "Krajowa Spółka Cukrowa tłumaczy, że "spotkanie opłatkowo-noworoczne w Szczecinie jest jednym z kilkudziesięciu zaplanowanych tego typu spotkań z udziałem przedstawicieli pracowników Krajowej Spółki Cukrowej oraz plantatorów związanych z firmą". Dla mnie zapis brzmi - jak "komunia z komuną" w procesie transformacji. Czas ŚWIĄT minął. jest karnawał, więc "tańce, hulanki, swawole" - jeśli już i tak - wskazanym obecnie rytuałem :) Odpowiedz Link Zgłoś