Dodaj do ulubionych

Miasto ufundowało tablicę poświęconą Monice Pyr...

14.01.13, 21:55
A co, zmarła już?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Fyfek ufundowało tablicę poświęconą Monice Pyrek. Ładna IP: *.ias.bredband.telia.com 14.01.13, 22:12
      Ładna, ale na zdjęciach ze ślubu nieco "maskulin"...
    • Gość: vx Re: Miasto ufundowało tablicę poświęconą Monice P IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.13, 22:28
      Kocham Szczecin.
      Ale to tak trochę na siłę.
      • Gość: józiu kto wyleciał z radia szczecin aby na jego miejscu IP: *.globalconnect.pl 14.01.13, 22:29
        pojawiła sie nowa twarz ciecińskiego radia? ;)
        • Gość: anna Re: kto wyleciał z radia szczecin aby na jego mie IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.13, 22:59
          Nie wiem.
          A Pyrek ma coś do tego??
          • Gość: gość Re: kto wyleciał z radia szczecin aby na jego mie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.13, 23:11
            Gość portalu: anna napisał(a):

> Nie wiem.
            > A Pyrek ma coś do tego??

Nie wiem czy ma czy nie ale ten co z nią prowadzi audycję poranną to zrobił swoim bełkotem i krzykiem z ciecińskiego radiowęzła radio bzdet 2. Jedynie "czasu reakcji" da się jeszcze posłuchać.
            • exman Re: kto wyleciał z radia szczecin aby na jego mie 15.01.13, 07:24
              Też wczoraj słuchałem, Monisia cieniutka bardzo ale ten jej kolega faktycznie, miszcz ciętej riposty .... nijak nie daje się tego sluchać. Poziom szkolnego radiowęzła.
    • jackie101 Miasto ufundowało tablicę poświęconą Monice Pyr... 15.01.13, 01:24
      Kto to tłumaczył na angielski? Gimnazjalista jakiś? Przecież 'brązowy medal' po angielsku to 'bronze medal',a nie 'brown medal'... Błąd niby nie rażący i dość mało zauważalny,ale sprawiający jednak wrażenie,jakby tabliczka była tłumaczona na kolanie i na wczoraj... Niemniej słowa uznania dla władz klubu za decyzję honorującą wybitną zawodniczkę.
      • Gość: Meduza Re: Miasto ufundowało tablicę poświęconą Monice P IP: *.globalconnect.pl 15.01.13, 07:50
        No to ma szczęście, że nie grała w piłkę. Do cięcia metalu. Ale szczątków doczesnych do odebrania w automacie biletowym nic nie przebije: "take your remains please".
      • 2random Brąz 15.01.13, 08:30
        jackie101 napisał:

> Kto to tłumaczył na angielski? Gimnazjalista jakiś? Przecież 'brązowy medal' po
        > angielsku to 'bronze medal',a nie 'brown medal'... Błąd niby nie rażący i dość
        > mało zauważalny

Jak to nie rażący - tylko u nas pisane jest tak samo, w angielskim jest wyraźna różnica. Brown to kolor, bronze to metal. Ten medal nie jest koloru brązowego, a z brązu (tak jak srebrny i złoty to metale).
    • Gość: ja troglodyci z ekipy Krzystka IP: *.play-internet.pl 15.01.13, 07:33
      en.m.wikipedia.org/wiki/Bronze_medal
      to właśnie cały prezydęt Fyftsek...
    • 2random Desperacka potrzeba sukcesów 15.01.13, 08:37
      Z całym szacunkiem, ale pani Monika Pyrek nie jest ani zmarłą gwiazdą (oczywiście to bardzo dobrze), ani tak wielką, żeby mieć tablicę. Wymienione sukcesy nie są na miarę złotych medalistów olimpijskich, nie ma sukcesów jak Adam Małysz czy Justyna Kowalczyk. Sportowców z takimi osiągnięciami mamy więcej i nie powinno się mnożyć takich tablic, a zwłaszcza żywym nie powinno się ich poświęcać.

A w ogóle, to kojarzy mi się to z tablicami z Korei Płn. - "tu syn słońca, ojciec narodu ... położył swoja dłoń"

Tablica ładna, ale jak ktoś już zauważył z żałosnym tłumaczeniem.
      • piotr33k2 Re: Desperacka potrzeba sukcesów 14.02.13, 15:18
        2random napisał:

> Z całym szacunkiem, ale pani Monika Pyrek nie jest ani zmarłą gwiazdą (oczywiśc
        > ie to bardzo dobrze), ani tak wielką, żeby mieć tablicę. Wymienione sukcesy nie
        > są na miarę złotych medalistów olimpijskich, nie ma sukcesów jak Adam Małysz c
        > zy Justyna Kowalczyk. Sportowców z takimi osiągnięciami mamy więcej i nie powin
        > no się mnożyć takich tablic, a zwłaszcza żywym nie powinno się ich poświęcać.
        >
        > A w ogóle, to kojarzy mi się to z tablicami z Korei Płn. - "tu syn słońca, ojci
        > ec narodu ... położył swoja dłoń"
        >
        > Tablica ładna, ale jak ktoś już zauważył z żałosnym tłumaczeniem.
        dokładnie, po prostu za cienka czyli za słaba była zeby jej tablice stawiać .
    • yanyx Zapalmy świeczkę [+] 15.01.13, 08:39
      "Miasto UFUNDOWAŁO". No, nie dajmy się zwariować. Tablicę pamięci...
    • yesname Na szczęście na stadionie nie ma buraków 15.01.13, 12:41
      Dobrze, że tam nie ma bandy buraków pod nazwą Wspólnota Mieszkaniowa jak na Wielkopolskiej, która sprzeciwiła się upamiętnieniu miejsca w którym mieszkała Helenka Majdaniec. Monika Pyrek Miała więcej szczęścia.
      • Gość: Co zalatuje lisem Re: Na szczęście w urzędzie nie ma buraków? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 13:10

Myślałem ,że jeden dzień będzie spokój z ta zawodniczką w szpilkach.
        Gdzie indziej przeczytałem ,że to sława światowa w sporcie.
        Qrwa czy to jakaś zmowa . Bo teraz jak wylądują Marsjanie, to nikt tego faktu nie zauważy, tylko Pyrek to, Pyrek sramto .
        Krzystek i banda od pijaru na chama chce przykryć afery, kłamstwa i marnotrawstwo naszych pieniędzy.
        Dziwię się dziennikarzom, przecież to widzą . Od dwóch lat jej kariera leciała w dół , nic już nie była w stanie osiągnąć. Ale w Londynie jak najgorsza tyczkarka w ekipie została do końca na zakończenie wraz z rodziną.
    • stasiuxx Pani Monika Pyrek 15.01.13, 21:16
      Gratuluje Pani i dziekuje za piekne sportowe emocje przez tyle lat.Sukcesow w zyciu prywatnym pressvienna austria
      • Gość: jeden Pani Moniko Pyrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 23:23
        Panią proszę, Pani Moniko, proszę to ukrócić zanim dojdziemy do absurdu. Nie powinna się Pani na to godzić i tyle, jest Pani młodą dziewczyną przed którą wiele lat i sądzę że będzie Pani głupio za niedługo jak się okaże że nie ma Pani prawa do własnego życia a zamienia się Pani w tablice/naklejki/banery etc. etc. STOP. Pisze to do pani ten, który pamięta, że wiceminister St. Gawłowski jest od lat Honorowym Obywatelem Miasta Darłowa. Sądzę, że mu nieco teraz ten moment słabości uwiera.
        p.s. - co do Pani obecnego zajęcia , poproszę o rozważenie reklamy w której Pani bierze udział. Bo jak słyszę w Polskim Radiu Szczecin, że mnie budzi co rano Lament ....no to akurat jest prawda, a nie reklama......
    • marek12345-6 Miasto ufundowało tablicę poświęconą Monice Pyr... 14.02.13, 20:56
      hahahahaha ale się uśmiałem. Zaraz Krzystkowi ku jego chwale będą takie tablice robić: na budynku filharmonii, na hali na szafera i na Arkońskiej i na obwdonicy bo to dzięki niemu będziemy spłacać kredyty i płacić wyższe podatki :D
    • Gość: Vlad.H. i dobrze, wysportowana dziewczyna IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 15.02.13, 00:14
      nie marudzi gdy trzeba glosowac i podnosi reke jak kaza koledzy... bez watpliwosci i refleksji bo jak sie chce byc przy korycie to trzeba wykonywac polecenia...
    • Gość: Meduza Re: Miasto ufundowało tablicę poświęconą Monice P IP: *.globalconnect.pl 15.02.13, 08:08
      Szkoda. Jeszcze młoda była, mogła zostać cenioną trenerką. Niech jej ziemia lekką będzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka