Dodaj do ulubionych

Straż miejska ma na koncie 3 mln zł i 50 tys. i...

19.02.13, 16:13
Dziwny artykuł. A ile kosztuje nas podatników szczecińskich rocznie utrzymanie całej Straży Miejskiej??
Autorowi myli się przychód z zyskiem choć użycie tego terminu w kwestii mandatów i kar jest co najmniej kontrowersyjne.
Inaczej mówiąc te 3,25 mln żadnym zyskiem nie są, pytanie czy w ogóle utrzymanie SM ma sens... Kilka miast już zrezygnowało. Lepiej dofinansować Policję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sama Ściema Bezczelne sciemnianie i propaganda IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 17:17
      Wpływy wyniosły 3mln a ile kosztuje zatrudnienie tego oddziału ???
      Ile kosztuje paliwo do aut, biura ,mundury, telefony , radiotelefony, skutery i cholera wie co jeszcze ?
      Policzmy - utrzymanie jednego etatu z ZUSami podatkami i świadczeniami, umudurowaniem ,szkoleniem to średnio 5.000 miesięcznie x 140 osób = 700.000 miesięcznie x 12 miesięcy= 8.400.000 zł za samych ludzi
      Bez biur samochodzików telefonów.......3 miliony to oni na telefony i paliwo wydają . Ja myślę że dopłacamy do nich co najmniej 10.000.000 rocznie do tych 3-baniek
      Co ma na celu taka ściema ???????????????????????????????
      • Gość: parazytolog Re: Bezczelne sciemnianie i propaganda IP: *.ias.bredband.telia.com 19.02.13, 17:21
        Co ma na celu taka ściema ???????????????????????????????
        -------------------------------------------------------------------------------
        Pokochać francę co gryzie cię codziennie.
        • zed.1 Re: Bezczelne sciemnianie i propaganda 19.02.13, 23:09
          Parafrazując: jeszcze nigdy tak wielu nie zrobiło tak wiele, co dało miastu tak niewiele.
    • Gość: Tomek Re: Straż miejska ma na koncie 3 mln zł i 50 tys. IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 17:32
      Straż miejska już dawno przestała być strażą miejską, a stała się strażą parkingową czy radarową, która poza gnębieniem kierowców nic innego robić nie potrafi...
    • maski123 Straż miejska ma na koncie 3 mln zł i 50 tys. i... 19.02.13, 18:00
      najwiecej zgłoszeń na nieprawidłowe parkowanie na Pogodnie!!wiadomo taki jeden całymi dniami siedział i fotografował.kręcił filmy.Był zalogowany na YT i puszczał,na Moim Mieście zasmiecał wpisami portal.Do znudzenia.działał też na stronach Głosu szczecińskiego.całymi tygodbiamu puszcal te swoje filmiki i zdjęcia na w/w.ustało bo podobno zszedł.!I tu właśnie mieści się ta wasza statystyka panowie straznicy miejscy.jesteście zupełnie niewiarygodni,niepotrzebni i ta robota to wasza "fuch'życiowa.!!!!
      • Gość: p Re: Straż miejska ma na koncie 3 mln zł i 50 tys. IP: *.globalconnect.pl 19.02.13, 18:10
        3 000 000 : 140 pracowników = 21428,57 zł
        21428,57 zł : 12 miesięcy = 1785,71 zł

I to bez kosztów uzyskania... jeśli mają zarabiać to chyba nie bardzo bo na własną pensję nie zarabiają chyba...
    • Gość: Vlad.H. Ja nie jestem ksiegowym IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 19.02.13, 19:41
      ale popelniacie blad - jesli uzyto terminu zysk to oznacza ze SM przyniosla do budzetu miasta realne pieniadze po odliczeniu kosztow. Co innego gdyby uzyto terminu przychod no ale ja nie jestem ksiegowym wiec moge sie mylic.

Choc z drugiej strony jesli wiem jak wyglada zarzadzanie firma jaka jest dla prezydenta Szczecin to moze przychod jest zyskiem...
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Ja nie jestem ksiegowym 19.02.13, 23:14

Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> ale popelniacie blad - jesli uzyto terminu zysk to oznacza ze SM przyniosla do
        > budzetu miasta realne pieniadze po odliczeniu kosztow. Co innego gdyby uzyto te
        > rminu przychod no ale ja nie jestem ksiegowym wiec moge sie mylic.

Masz rację. Ale fakt iż w gazecie szczecin użyto słowa zysk nie oznacza wcale że chodzi tu o zysk...
        Podobnie jak "mają na koncie 3 mln" nie oznacza że istnieje konto bankowe straży miejskiej z saldem 3 mln zł...
        • Gość: Vlad.H. Re: Ja nie jestem ksiegowym IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 20.02.13, 00:03
          sadzac z tego blablingu ktory zostal umieszczony w GW to ten tekst powstal w UM a wiec jak mi sie wydaje termin zysk zostal uzyty celowo i z rozmyslem i wiecej niz jeden raz - nie podejrzewam redaktora ktory zafirmowal tekst ze byl zdolny do wyplodzenia tego belkotliwego potoku PR - przerasta to jego mozliwosci literackie.
      • Gość: do usranej śmierci Re: Ja nie jestem ksiegowym IP: *.ias.bredband.telia.com 19.02.13, 23:20
        Hój wie!
        Przychód czy zysk, hój wie, ale na pewno "inwestycja"..
    • Gość: redaktor Ponownie przepraszam czytelników IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 23:04
      Przepraszam, że operuje pojęciami, które przekraczają moje zdolności intelektualne i nie potrafię odróżnić przychodu od zysku.

Przepraszam, że realizuje propagandowe cele Urzędu Miejskiego i przedrukowuje w gazecie przygotowane materiały nie sprawdziwszy w słowniku ani znaczenia słów ani nie zastanowiwszy się nad ich sensem.
    • ela234 Straż miejska ma na koncie 3 mln zł i 50 tys. i... 20.02.13, 02:18
      Nie chcę komentować kosztów. Ale coś w sprawie skuteczności.

Zdarzyło mi się w przeciągu ponad roku dwa razy dzwonić w sprawie potrąconych, zabitych zwierząt leżących przy drodze. Za każdym razem przyjęto zgłoszenie, dokładnie wypytano się, gdzie leży zwierze. I zwierzę zostało uprzątnięte w przeciągu godziny czasu.

Wiem, że to nie straż miejska zajmuje się usuwaniem tych zwierząt, ale sprawnie potrafi zorganizować ich uprzątnięcie. To tak, żeby nie tylko pomyje były wylewane.
    • lehoo Straż miejska ma na koncie 3 mln zł i 50 tys. i... 20.02.13, 07:45
      Moja ulica od dawna była terenem łowieckim, na którym patrolująca go, okoliczna gó...ateria łupiła parkujące samochody z odbiorników radiowych, lusterek i lister odbojowych. Gdy samochody staniały,zaś kradzież elementów ich wyposażenia stała się procederem całkowicie nieopłacalnym, wspomnianą niszę ekologiczną zajęła straż miejska, która w zasadzie robi to samo: zajmuje się łupieniem parkujących tam kierowców. Z mojego punktu widzenia nic się zatem na mojej ulicy nie zmieniło.
      • Gość: Gosc slabizna IP: 195.124.114.* 20.02.13, 07:55
        20 000 mandatow to raptem 160 mandatow rocznie na lebka czyli mniej niz 2 (!) mandaty dziennie, te dwa mandaty to jakies pol godziny pracy z 10-cio minutowa przerwa na kawe, ciekawe jak jest w innych miastach bo cos mi tu lenistwem cuchnie :-)
    • Gość: alfa W artykule brakuje jednej istotnej informacji IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.13, 18:44
      W artykule brakuje jednej istotnej informacji: na jaką łączną kwotę wystawiono mandaty? Gdyby taka informacja była to jakby z automatu ucięte by były wątpliwości odnośnie zysków i przychodów, plus my jako obywatele płacący podatki na tą instytucje mielibyśmy pogląd ile nas to realnie kosztuje.
      • rowerem999 Re: W artykule brakuje jednej istotnej informacji 20.02.13, 21:07
        Artykuł w ogóle jest beznadziejny. Co do brakujących danych, są do wglądu w budżecie Szczecina. Wystarczy wygooglać ( ja tak zrobiłem).
        bip.um.szczecin.pl/umszczecinbip/files/41AF51B355894E8A9EE10EC96AD88AF7/7.Informacja%20o%20wykonaniu%20budzetu%20za%2011%20m-cy.pdf
        Proszę, oto brakujące dane - nie chciało się dziennikarzowi oj nie chciało bardzo...
        Wpływy z grzywien i kar Straż Miejska - 3,2 mln.
        Koszt Straży Miejskiej 9,2 mln z czego wynagrodzenie zasadnicze tam zatrudnionych 7,27 mln.
        Czyli w kij pieniędzy na ścigaczy babć z pieskiem bez smyczy i tropicieli niektórych źle zaparkowanych samochodów.
        P.S.
        Jak się odwołuje Straż Miejską ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka