Dodaj do ulubionych

Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi aut...

02.05.13, 19:17
Ta Mądra Kobieta, powtarzam , bardzo mądra Kobieta, naraziła swojego męża na niewątpliwe straty materialne, i nie tylko materialne, ale powtarzam jak jakaś mantra!!! Ta Pani uratowała życie swoje, i innych ludzi całkowicie niewinnych , tych którzy znaleźli by się w "ogniu rażenia" pojazdu jej męża, i męża ojca dzieciom, też uratowała na 100 %, myślę że jej podziękuje, jak dojdzie do siebie, bo to lepsze proszę pana , niż długoletnia odsiadka, lub dzieci w domach dziecka, poniewierające się, i oczywiście wyrzuty sumienia, które z pewnością każdy człowiek posiada. Osobne gratulację dla Policji, za nie zlekceważenie sytuacji, pozdrawiam Policjantów z Choszczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: pijak drogowy Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: *.ias.bredband.telia.com 02.05.13, 20:15
      Podziwiam jej desperacje, ale czy nie mogla sie zamienic z mezem BEZ angazowania policji?
      Wilk bylby syty i owca cala..
      a teraz bedzie miala w pyerdol albo przechlapane..
      • Gość: Janolol Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: 185.5.219.* 03.05.13, 07:35
        Przecież jest napisane :
        "że prosiła go, żeby się zatrzymał."
        Nie zatrzymał się to zadzwoniła na policję.
        • Gość: mi Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: 84.39.162.* 03.05.13, 19:11
          Facet ma madra zone.

Szkoda tylko, ze policja w tak wyjatkowej sytuacji nie zastosowala nadzwyczajnego zlagodzenia kary. Pochwala dla zony za obywatelska postawe + ostre pouczenie dla meza, ze ma w przyszlosci sluchac madrej kobiety i nakaz natychmiastowej zamiany miejsc bylby nagroda za dobra decyzje kobiety. Obawiam sie, ze nastepna zona pozwoli pijanemu prowadzic. A tak "po dobremu" policja wyrabialaby postawy obywatelskie.
          • Gość: Karol Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: *.centertel.pl 03.05.13, 21:12
            To byłoby zbyt inteligentne działanie jak na naszą policję. Oni tak nie potrafią...
      • pare.slow Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a 04.05.13, 17:42
        Problem chyba w tym, za maz pijak nie uwazal zeby robi cos zle!
        Do tego byla potrzebna policja, zeby mu wytlumaczyla, stad telefon.
        Ale takie zachowanie pomiedzy malzonkami to rzadkosc, zgadzam sie.
    • Gość: kochanek Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: *.180.86.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.13, 20:42
      a może chciała się rozwieźć.. i potrzebowała pretekstu ;-)
      • Gość: Vlad.H. Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 02.05.13, 20:45
        sjp.pl/rozwie%BC%E6
        sjp.pl/rozwie%B6%E6
        • Gość: pamiętnik to mi coś przypomina ;) IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 20:54

za komuny , bardzo dużo zgłoszeń było za bimbrownictwo do Milicji. Żona dzwoniła że ten drań pędzi bimber i jest ciągle pijany.
          Miała rację taka żona, tyle że nie wiedzieli ile potem trzeba było odpokutować.
          Tutaj w tym przypadku jest podobnie, tyle że dziwi dlaczego żonka wsiadła do tego auta.
          Ale gratulacje!! Cymbał udało się że zanim kogoś zabił, zatrzymał się.
          Ciekawa jestem dalszego losu tego związku:) , kobita mądra jest, ciekawe jak dojrzeje facet
          • maxikasek Re: to mi coś przypomina ;) 02.05.13, 21:17
            Pewnie dopiero w czasie jazdy się zorientowała, że mąż już na jednym gazie jest. A ponieważ nie chciał się zatrzymać i zamienić miejscami- nie miała innego wyjścia.
            Trudna decyzja- ale bardzo mądra.
            • tertium-non-datur Re: to mi coś przypomina ;) 02.05.13, 22:49
              A przy okazji teraz samochód będzie tylko jej i bez łaski nie będzie musiała się prosić, by ją odebrać z pracy :)
              • maxymus1 Re: to mi coś przypomina ;) 03.05.13, 00:42
                tertium-non-datur napisał:

> A przy okazji teraz samochód będzie tylko jej i bez łaski nie będzie musiała si
                > ę prosić, by ją odebrać z pracy :)
                >
                Proszę szanownego Pana , w tej sytuacji, nie ma opini skrajnych, ani obiektywnych, ani suibektywnych, pozostaje potencjalny morderca drogowy, i ta Pani uratowała życie innym, i powinna zostać nominowana do Kobiety ROKU!
                • tertium-non-datur Re: to mi coś przypomina ;) 03.05.13, 01:34
                  maxymus1 napisał:

> tertium-non-datur napisał:
                  >
                  > > A przy okazji teraz samochód będzie tylko jej i bez łaski nie będzie musi
                  > ała si
                  > > ę prosić, by ją odebrać z pracy :)
                  > >
                  > Proszę szanownego Pana , w tej sytuacji, nie ma opini skrajnych, ani obiektywny
                  > ch, ani suibektywnych, pozostaje potencjalny morderca drogowy, i ta Pani uratow
                  > ała życie innym, i powinna zostać nominowana do Kobiety ROKU!

Starałem się wyjaśnić tylko możliwe powody, jakie kierowały tą kobietą, że doniosła na własnego męża, zamiast na światłach chwycić za ręczny, zabrać kluczyk i się po prostu przesiąść. Hipoteza nie jest opinią.

A co do nominacji do KOBIETY roku... dlaczego nie do człowieka roku? Czy kobiety potrzebują odrębnych kategorii i parytetów?
                  • Gość: Ojojko Re: to mi coś przypomina ;) IP: 185.5.219.* 03.05.13, 07:45
                    > .., zamiast na światłach chwycić za ręczny,

Nie było świateł.
                    • tertium-non-datur Re: to mi coś przypomina ;) 03.05.13, 21:52
                      Gość portalu: Ojojko napisał(a):

> > .., zamiast na światłach chwycić za ręczny,
                      >
                      > Nie było świateł.

Jechałeś z nimi? Byłeś mężem czy żoną?

A światła były co najmniej raz, gdy zatrzymywała ich policja...
                • Gość: Karol Tak. Rozwiedzinej kobiety roku IP: *.centertel.pl 03.05.13, 19:08

A dzieci do porzuconych (oczywiście nie do końca) dzieci roku.
            • Gość: rp Madra kobieta IP: *.xplornet.com 03.05.13, 15:58
              widac ,ze kocha meza i nie chciala zeby sie zabil, nie chciala zeby zabil niewinnego czlowieka, nie chciala tez zyc z bandyta. Tylko glupie dziady bronia pijaka. Skoro zadzwonila na policje to znaczy, ze wyczerpala limit ostrzezen. Teraz bedzie sie bal. I bardzo dobrze a was dziadow cechuje tylko falszywa solidarnosc z pijakiem za kierownica. Policja powinna dac kobiecie medal za odwage stawiania sie w obronie niewinnych ludzi.
              • Gość: Karol Re: Madra kobieta IP: *.centertel.pl 03.05.13, 19:05

Ode mnie by dostała pozew o rozwód i nie ma zmiłuj. Za nielojalność. Wszystko mogę wybaczyć... braku lojalności nie.
                • Gość: rp Re: Madra kobieta IP: *.xplornet.com 03.05.13, 19:26
                  To ty cymbalku jestes nielojalnym czlowiekiem narazajac swoja zone na smierc lub kalectwo. Poza tym mowie lepiej zeby pijak bal sie ludzi a nie ludzie bali sie pijakia.
                • Gość: gosc ja bym się z pijakiem rozwiądła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 12:53
                  i coś mi się zdaje, że ta pani, jak już się tak wkurzyła na pijaka, że aż zadzwoniła po policję, to chyba też ma go dosyć i rozwód jest całkiem prawdopodobny

ale najważniejsze jest to, że sobie życie uratowała, nie mężowi, nie innym, tylko sobie i to znaczy, że jest bardzo mądrą kobietą, a nie debilką, która pozwala się zabić pijakowi

pod rozwagę dla lojalnych żon, ta lojalność do pijaka może kosztować życie, wasze życie
                  • Gość: Gosc Re: ja bym się z pijakiem rozwiądła IP: 195.124.114.* 08.08.13, 14:03
                    kobiety sa cierpliwe ... rozmawialem z babka, ktora meczyla sie ponad 10 lat z pijakiem, ktory kase przepijal i ja napie...l ... mowila ze dla corki to robila i dopiero jak w pijanym zwidzie ja prawie zamordowal poszla po rozum do glowy i dala noge od czubka ...teraz siedzi w Niemczech, corke do szkoly wyslala, sama tez sie doksztalca bo sprzatac mieszkan do konca zycia nie zamierza a przez tego glupka sporo zycia stracila ...szalu finansowego nie ma ale jest Kindergeld, ma cwiartke etatu w jakiejs Praxis, reszte sobie na boku dorobi no i mowi ze psychicznie zaczyna dochodzic do siebie ... sa oczywiscie i minusy, rodzina i znajomi zostali w Polsce, pijak przechlal mieszkanie i nawet jakas ziemie co miala po rodzicach wiec zaczyna praktycznie od zera ... oby sie udalo
              • tertium-non-datur Re: Madra kobieta 03.05.13, 22:02
                Gość portalu: rp napisał(a):

> widac ,ze kocha meza i nie chciala zeby sie zabil, nie chciala zeby zabil niewi
                > nnego czlowieka,

Tak bardzo nie chciała, ze kazała mu najpierw po nią przyjechać a potem się odwieźć do domu... Przedłożyła własną wygodę nad bezpieczeństwo innych. Skoro wiedziała jakim jest bandytą to nie powinna go o nic prosić. Ta twoja teoria się kupy nie trzyma... "nie chciala zeby zabil niewinnego czlowieka"...

> bedzie sie bal. I bardzo dobrze a was dziadow cechuje tylko falszywa solidarno
                > sc z pijakiem za kierownica.

Życzymy tobie, aby na ciebie też kiedyś doniosła zona syn lub corka, pasierb czy ktokowliek z rodziny, ze przekroczyles predkosc, przejechales na zoltym czy czerwonym swietle, czy rozmawiales przez telefon. Mowie powaznie. Tak powinna zachowywac sie rodzina, dosnosic na siebie i dbac o bezpieczenstwo innych. To nic ze wiezi rodzinne zostana porozrywane.

Wg mnie takie donosy powinny byc w rodzinie ostatecznoscia. Ale oczywiscie kazdy moze meic walsne zdanie i wlasna rodzine...
      • pare.slow Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a 04.05.13, 17:38
        Ot taki niewielki pretescik, ot tylko 2 promille i mozliwosc zabicia siebie i innych na drodze!
    • Gość: miki Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: *.static.espol.com.pl 03.05.13, 01:41
      oczywiscie, ze bardzo madra kobieta, byc moze uratowala mezowi zycie, ale zaraz sie znajdzie grono "ucisnionych, rozwiedzonych, w separacji, alimenciarzy" ( niepotrzebne skreslic), ktorzy dorobia ideologie, ze to zla kobieta byla, jest i bedzie. brawa dla tej pani!
    • maxymus1 Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi aut... 03.05.13, 03:40
      Zgadzam się z jednym! Nie Kobieta Roku, tylko Człowiek Roku, przepraszam Panią, wszech i w obbec. Powiem tylko coś Państwu szlachetnemu! A było to na ul. Chopina w Szczecinie, jakkieś lata 90-te , z działki jechali, pijani, żona , dzieci, szwagier itd. Zapieprzył w dzieciaka na przystanku! 4 letnie, oko wypłyneło, zdążyło dziecko spytać, Tato, co mi się stało? I umarło, na rękach ojca! Co MAM DODAĆ CO UJĄĆ?
    • Gość: Denek Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: 185.5.219.* 03.05.13, 08:46
      > .., że prosiła go, żeby się zatrzymał.

Ale twardziel. Nie będzie mu baba rozkazywać.
    • Gość: Ktoś Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: *.net.stream.pl 03.05.13, 12:42
      O czym ty bredzisz? Baba chce się pozbyć faceta za chwilkę zgłosi agresję. Facet karany za jazdę po pijaku to pójdzie do ciupy. Baba pewnie już planuje jego eksmisję ze wspólnego domku. Baba na 100 procent miała gdzieś to że facet nachłany. Wykorzystała sytuację, teraz pragmatyka jest na topie. W interesie własnej dupy, tylko to było powodem.
      • Gość: rp Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: *.xplornet.com 03.05.13, 15:47
        Ales idiota czlowieku. Moj koles po pijaku tez wsiadl za kierownice i i zabil swojego przyjaciela. Jak mozg kumpla znalazal sie na jego spodniach to ten natychmiast wytrzezwial na 19 lat. Teraz zaczal znowu popijac i znowu go zlapali. Kazali mu kupic urzadzenie do dmuchania na wykrycvie alkoholu. Cholernie kosztowne. Jak nie dmuchnie to wszystkie swiatla w samochodzie sie zapalaja. Ale dziady, durne dziady sa nieedukowalne. Koleny raz wypil i bez prawka usiadl za kierownica. Na policje zadzwonil koles z ktorym pil. Prawko ma odebrane do zywotnio , a kolesiem nie rozmawial bo niby swinia ale zyje i po 3 latach ochlonal z nerwow. Przyjazn ich trwa nadal.
    • Gość: qwerty Pawka Morozow byłby dumny... IP: *.internetia.net.pl 03.05.13, 15:27
      To jest nienormalne jak państwo miesza ludziom w głowach. Żeby podkablować własnego męża, trzeba mieć wyprany mózg w stopniu iście "orwellowskim".
      • Gość: Felkoten Re: Szkoda ... IP: 185.5.219.* 03.05.13, 21:36
        > nego męża, trzeba mieć wyprany mózg w stopniu iście "orwellowskim".

Szkoda, że ten kierowca nie zatrzymał się na twojej d...e.
        Wtedy byś się przekonał kto ma wyprany mózg.
    • hens Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a 03.05.13, 15:40
      A wy wszyscy komentujący jesteście nie winni ? To rzućcie kamieniem.
      Jedno piwo i jazda rowerem i jesteście klasyfikowani jak po spożyciu.
      Każde z Was prowadziło z promilami pojazd lub uczestniczyło w tym procederze !.

Przyrzekała franca na dobre i złe, i co wyszło, ano szydło z worka,
      i że mamy ku...szona w domu.Czekała na spotkanie z gachem po pracy,
      aby przed nim nogi rozkładać, a tu nie zapowiedziany mąż wrócił z delegacji,
      i problem ! Wiedziała jak się męża z domu pozbyć,

Widocznie jest masochistką, i lubi ostre wejścia.
      Jak mąż dojdzie do siebie to za ten donos i ku...two to głowę jej utnie.
      Nie chciał bym tej mendy mieć nawet za sąsiadki.
      • Gość: syjonista Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 16:46
        @ qwerty, masz racje,
        gdyby moja mi taki numer wywaliła...nie wiem, nie wiem czy jeszcze by była moja,
        tylko że moja dobrze wie, lepiej doope wozić z pijanym niż na pieszo z trzeźwym.
      • pare.slow Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a 04.05.13, 17:43
        CO ZA CHAMSTWO !!
    • Gość: Karol Wredna baba IP: *.centertel.pl 03.05.13, 17:46
      Za kapowanie bym taką z domu wypier...ł
      • exman Re: Wredna baba 03.05.13, 18:48
        Gość portalu: Karol napisał(a):

> Za kapowanie bym taką z domu wypier...ł

a ja ciebie, burku !
        • Gość: Karol Re: Wredna baba IP: *.centertel.pl 03.05.13, 19:01
          gej? Niedoczekanie twoje... jestem hetero
          hehehe
      • Gość: Kolkotek Re: Mądra baba IP: 185.5.219.* 03.05.13, 21:42

> Za kapowanie bym taką z domu ...

Jestem pewien, że by ci się nie udało, bo jesteś głupszy od niej.
    • topiramax Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi aut... 03.05.13, 19:45
      Szkoda, że mąż nie oddał kierownicy żonie "po dobroci"..mniejszy stres. Ta Pani zachowała się odpowiedzialnie. Jak nikt kogo znam. Być może ocaliła życie swoje, małżonka i nie dopuściła do osierocenia ...dzieci? Może nawet uratowała innego kierowcę, pasażera, pieszego, motocyklistę, rowerzystę, dzieci...szacunek dla Pani. Wierzę, że mąż to przemyśli.
      A może Pani przygotowuje "dokumentację" rozwodową i ta akcja była potrzebna aby dostarczyć dowodów przeciwko małżonkowi na jego nieodpowiedzialne zachowanie....papiery z policji to już coś. Szkoda, że tak wyszło.
      • tertium-non-datur Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a 03.05.13, 22:11
        topiramax napisała:

> A może Pani przygotowuje "dokumentację" rozwodową i ta akcja była potrzebna aby
        > dostarczyć dowodów przeciwko małżonkowi na jego nieodpowiedzialne zachowanie..
        > ..papiery z policji to już coś. Szkoda, że tak wyszło.

To możliwe, że pani widziała, ze maż jest pijany, wezwała go by ją odebrał, zadzwoniła na policję i ma dowód winy męża. Może nie rozwiedzie się z nim, ale w razie czego się to jej do sądu przyda, a do tego czasu będzie straszak.

W każdym razie to dziwne byłoby, gdyby te mąż był czysty jak łza, pełen dobroci i nagle mu się jeden jedyny raz zdarzyło lub ktoś go upił... i ni z tego ni z owego ta pani wzywa policję.

A jeśli mąż był pijany już któryś raz, to pani powinna go nie wzywać by ją odwiózł, bo powinna przewidzieć, czym to się po drodze w obie strony może się skończyć. Bo to tak jakby prosić wilka, by pilnował owiec, skoro wiadome jest, że za każdym razem kończy się tak samo... No ale owce cudze...
    • anma20 To teraz będzie dzwoniła gdzie indziej... 04.05.13, 09:48
      Czyli na Błękitną Linię.
    • pare.slow Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi aut... 04.05.13, 17:36
      Dlaczego nie stosuje sie tego co w USA w takich wypadkach mianowicie Sedzia zleca obowiazkowe leczenie antyalkoholowe?
      Mysle, ze wielu ludziom mogloby to pomoc uwolnic sie od problemu alkoholowego. Przeciez normalny czlowiek nie jedzie jak ma 2 promille, tak robi tylko pijak. Zona zadzonila, to jej prosba o pomoc!
      • Gość: Gosc Polacy to narod wybrany IP: 195.124.114.* 06.05.13, 15:06
        za madrzy zeby sie uczyc na cudzych bledach, dopiero jak zderza sie tym pustym cymbalem ze sciana zaczyna sie lament i narzekanie ...
    • 5th_element Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a 08.08.13, 13:40
      bo to tak cholernie męskie prowadzić po wódzie czy piwku, prawda? I cholernie scalające rodzinę, by dać się takiemu łachmycie wieźć. Postawa tej babki tak kompletnie inna od zachowań wiochmeńskich, że takie poruszenie wzbudziła na forum ;)
      • Gość: Gosc Re: Kobieta dzwoni po policję: Mój mąż prowadzi a IP: 195.124.114.* 08.08.13, 14:08
        tak jest bo tylko wiochmeni jezdza na bance, miejska szlachta zawsze ma woznice albo wersja dla ubogich TAXI FOR YOU :-)

ps trzeba byc kompletnym debilem zeby wiezc wlasna rodzine* z 2 promilami

*-nie dotyczy tesciowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka