Dodaj do ulubionych

Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanów ...

IP: *.nitka.net.pl 01.08.04, 22:55
Dominikanie nie pierwszy raz udowodnili ze sa pelni dobrych pomyslow i to
takich ktorych realizacja sluzy innym... pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • Gość: słuchacz A co to za nowina? IP: *.chello.pl 02.08.04, 00:03
      Radio Szczecin informowało o tym kilka tygodni temu, podawała rowniez Trojka.
      Moze lepiej czesciej chodzic do kosciola i sluchac radia?
    • Gość: xoxoxox Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.proxy.aol.com 02.08.04, 00:07
      Odkad pamietam ,to do kosciola przychodzili ludzie z malymi dziecmi i nie bylo
      kabin dzwiekoszczelnych i jakos nikt nie uciekal z kosciola z powodu tych
      dzieci.Nie wiem , czy w czasach , kiedy brakuje na inne rzeczy- leki ,sprzet w
      szpitalach, glodujace dzieci, taka kabina jest niezbedna.Od przybytku glowa nie
      boli , ale od zbytku owszem:(
      • Gość: malky Zbytek IP: *.adsl.hansenet.de 02.08.04, 13:38
        zwlaszcza, ze na "kabine" wydano przeciez dziesiatki tysiecy zlotych...
        Poszukaj belki we wlasnym oku.
      • Gość: Bagsik Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.bas.roche.com 03.08.04, 07:51
        Ilu ludzi uda się uratować za cenę kabiny? Ilu uda się pomóc na stałe? Nikomu,
        więc po co te komentarze populistyczne. Dorażne działania nigdy nie dają
        efektów a tylko takie można podjąć za te pieniądze. Mnie bardzo cieszą
        wszystkie inicjatywy Dominikanów, są przemyślane, zachęcają ludzi do
        przychodzenia do kościoła. W takim razie drogi populisto skoro nie odpowiadają
        ci Dominikanie idź do księży diecezjalnych oni ani kabin nie dają, ani tym
        bardziej pomocy spodziewać się od nich nie należy z powodu nadęcia.
        • Gość: Zołza Re: Do Bagsika IP: 213.155.178.* 03.08.04, 19:59
          No ciekawe czy gdybyś miał z renty czy z emerytury do spłacania chorendalne
          długi w banku za stawiane kościoły przez tych dominikanów też byłbyś taki HEPI
          • Gość: Tomi msza z dziećmi IP: *.nitka.net.pl 03.08.04, 21:52
            Ale tragedia. Ja natomiast uważam inaczej. Zgadza się że dominikanie chcą w
            jakiś sposób przyciągnąć młodych ludzi z dziećmi dla mnie jednak to tragedia.
            Jesteśmy "narodem wierzącym - katolickim", a tu taki lapsus brak zrozumienia
            dla bliźniego. Stare dewoty nie pozwalają dziecku normalnie się zachowywać. Na
            tym tle w czasie mszy musiało być tyle różnych konfliktów, że nawet ksiądz z
            ambony pewnie nie mógł wytłumaczyć dewocie, że tak się nie robi i wstawił
            pleksę. Szkoda z drugiej strony bo wychodzi na to, że rodzice z dziećmi są
            wierzącymi drugiej kategorii, źle ponadto, że sam ksiądz widząc takie małe
            dziecko nie potrafi się zachować bo to żaden wstyd jak dziecko chodzi do
            kościoła, łatwiej byłoby wyznaczyć jedną z mszy specjalnie dla rodzin z dziećmi
            w różnym wieku. Msza mogłaby być żywsza i krótsza wtedy to dewoty zostałyby
            odsunięte na plan dalszy za pleksę. Ksiądz odprawiając mszę widzi w końcu co
            dzieje się w kościele, on generalnie ma na wszystko wpływ i mógłby taką
            zdegustowaną babcię naprostować i byłby porządek.
            • blackexit Re: msza z dziećmi 04.08.04, 20:53
              Gość portalu: Tomi napisał(a):

> źle ponadto, że sam ksiądz widząc takie małe
              > dziecko nie potrafi się zachować bo to żaden wstyd jak dziecko chodzi do
              > kościoła, łatwiej byłoby wyznaczyć jedną z mszy specjalnie dla rodzin z
              dziećmi
              >
              > w różnym wieku.

rzec znie tyczy sie dominikanow nie dosc ze sa msze dla dzieci to jeszce w jej
              trakcie moga one chodzic absolutnie wszedzie. babc protestujacych nigdy nie
              dostrzeglem a odzielenie ma sluzyc skrepowanym rodzicom wychodzacym z placzacym
              dzieckiem albo w wogole nie wchodzacym z dzieckiem do kosciola.
              pozdrawiam blackexit
          • Gość: mamoniowa Re: Do Bagsika IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 04.08.04, 20:44
            Ale przeciez nikt nie zmusza do datkow na cele charytatywne czy kosciol, wiec
            niech sie buntuja ci, ktorzy placa.
          • blackexit Re: Do Bagsika 04.08.04, 20:48
            Gość portalu: Zołza napisał(a):

> No ciekawe czy gdybyś miał z renty czy z emerytury do spłacania chorendalne
            > długi w banku za stawiane kościoły przez tych dominikanów też byłbyś taki HEPI

powiedz jasniej i wiecej jakie koscioly maja zastawione dominikanie i kto
            splaca je z rety. chetnie sie dowiem. pozdrawiam blackexit
            • Gość: Zołza Re: Do rado IP: *.astro.net.pl 06.08.04, 19:42
              zamiast całe dnie spędzać na klepaniu w klawiaturę weż i włącz czasami
              telewizor i przyciśnij klawisz(tak jak to się czyni na klawiaturze)pilota na
              stację TVN jakiś czas temu w programie Uwaga poświęcono dość dużo czasu na ten
              problem i trzeba było posłuchać i popatrzyć jak ci ludzie opowiadali o swej
              naiwności wobec zapewnień dominikanów o spłatach pożyczek jakie ci ludzie
              zaciągali na rzecz budowy kościoła . Jeśli czcesz więcej informacji wejdż na
              strony TVN i poszukaj w archuwum Uwagi.
              • Gość: Zenon Re: Do rado IP: *.ksiazat.v.pl 06.08.04, 20:03
                Nie wiesz, o czym piszesz. Sprawa, którą poruszyłeś dotyczyła Salezjanów. Nie
                ośmieszaj się więcej i jeśli chcesz wziąć udział w dyskusji - przygotuj się...
                • blackexit Re: Do rado 06.08.04, 23:18
                  Gość portalu: Zenon napisał(a):

> Nie wiesz, o czym piszesz. Sprawa, którą poruszyłeś dotyczyła Salezjanów. Nie
                  > ośmieszaj się więcej i jeśli chcesz wziąć udział w dyskusji - przygotuj
                  się...

nop wlasnie tak tez cos myslamem lubie uwage i tvn i na ten problem
                  posiwiecilem czas ale nic o domikanach naduzyciach nie slyszalem. tu powinno
                  pasc zawstydzone przepraszam czyjes.
                  pozdrawiam blackexit
              • blackexit Re: Do rado 06.08.04, 23:17
                niestety nie ogladalem tvn ktorre poswicilo duzo czasu na ten problem.
                dominikanow i ich prowincjala bardzo sznuje i gdybys mi mogla na ten problem
                cos strscic bylbym wdzieczny. pozdraiwam blackexit
                • Gość: Zołza Re: Do rado IP: *.astro.net.pl 08.08.04, 13:01
                  dla mnie czarny pingwin to czarny pingwin i to czy ich lubię czy nie nie ma nic
                  wspólnego z wiarą bo to są dwa różne tematy,a że pomyliłam zakony no cóż moja
                  pólpa
      • blackexit Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó 04.08.04, 20:47
        Gość portalu: xoxoxox napisał(a):

Nie wiem , czy w czasach , kiedy brakuje na inne rzeczy- leki ,sprzet w
        > szpitalach, glodujace dzieci, taka kabina jest niezbedna.Od przybytku glowa
        nie
        >
        > boli , ale od zbytku owszem:(

to nie kabina! toylo czesc odzielona drzwiczkami z pleksi. to nie zbytek
        normalna rzecz sluzy wszystkim. pzodrawiam blackexit
    • Gość: katolik Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: 155.37.231.* 04.08.04, 17:13
      dominikanie nie chca zeby rodzice z dziecmi wychodzili podczas mszy bo chca sie
      nasycic widokiem dzieci
      • blackexit Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó 04.08.04, 20:54
        Gość portalu: katolik napisał(a):

> dominikanie nie chca zeby rodzice z dziecmi wychodzili podczas mszy bo chca
        sie
        >
        > nasycic widokiem dzieci

ja sie wlasnie nasycilem glosem idioty i mi na dzis wystarczy.
        pozdrawiam blackexit
    • Gość: kościelny Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 17:42
      Rodzice z małymi dziećmi w Kościele nie denerwują mnie tak jak debilowate
      dziewczyny w mini kieckach z odsłoniętymi brzuchai i głupkowaci, starsi i
      młodzi (łyse mięśniaki) faceci w krótkich spodenkach.
      • Gość: Tomi Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.nitka.net.pl 04.08.04, 18:31
        z nimi właśnie za pleksę, żeby nie gorszyć i z dewotkami też za pleksę zawsze
        dla kogoś znajdzie się ktoś kto go denerwuje, komu ktoś nie pasuje, nie
        odpowiada jego zachowanie i wcale nie piszę tutaj o sutuacjach w których pewne
        zachowania są ogólnie rozumiane jako niewłaściwe. Niewłaściwym zachowaniem jest
        upominanie matki takiego małego szkraba, że nie potrafi dziecka na smyczy i z
        kneblem w ustach utrzymać.
        • Gość: zenon Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.ksiazat.v.pl 05.08.04, 17:53
          Cały ten wątek to studium nietolerancji. Przeczytajcie to wszystko od początku
          do końca. Twardogłowe, separatystyczne polskie piekło. Dobrze, że do
          Dominikanów nie przychodzą kolorowi, bo byliby za pleksą, ale przyciemnianą....
          • Gość: Tomi Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.nitka.net.pl 05.08.04, 21:05
            No właśnie wszyscy za pleksę a ten kto chce to się niech wykupuje. Zenon
            właśnie tak to przedtswiam tylko jakoś okolica zamiast dać spokój drąży temat
            kto za pleksę a kto nie. Ja swoim zachowaniem nie próbuje nikogo potępiać
            stwarzam jedynie podstawy do tego, że tak faktycznie każdego można wsadzić za
            pleksę, powód zawsze się znajdzie.
            • blackexit Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó 06.08.04, 00:21
              Gość portalu: Tomi napisał(a):
              tak faktycznie każdego można wsadzić za
              > pleksę, powód zawsze się znajdzie.

powtarzam po raz 134: za pleksa mozna znalezc sie li tylko poprzez wlasnonozne
              udanie sie tam, wowczas gdy ma sie na to chec, sile i ochote, gdy placze nam
              dziecko lub/i sami mamy zamiar zaczac plakac. pozdrawiam blackexit
    • Gość: as Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: 80.51.242.* 07.08.04, 21:51
      A ja bym chciała kaplice za pleksi, zeby móc się w spokoju pomodlic a nie byc
      zmuszona do biernego uczestnictwa w próbie do bierzmowania lub koncertu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka