Gość: rd IP: *.nitka.net.pl 01.08.04, 22:55 Dominikanie nie pierwszy raz udowodnili ze sa pelni dobrych pomyslow i to takich ktorych realizacja sluzy innym... pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: słuchacz A co to za nowina? IP: *.chello.pl 02.08.04, 00:03 Radio Szczecin informowało o tym kilka tygodni temu, podawała rowniez Trojka. Moze lepiej czesciej chodzic do kosciola i sluchac radia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoxoxox Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.proxy.aol.com 02.08.04, 00:07 Odkad pamietam ,to do kosciola przychodzili ludzie z malymi dziecmi i nie bylo kabin dzwiekoszczelnych i jakos nikt nie uciekal z kosciola z powodu tych dzieci.Nie wiem , czy w czasach , kiedy brakuje na inne rzeczy- leki ,sprzet w szpitalach, glodujace dzieci, taka kabina jest niezbedna.Od przybytku glowa nie boli , ale od zbytku owszem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malky Zbytek IP: *.adsl.hansenet.de 02.08.04, 13:38 zwlaszcza, ze na "kabine" wydano przeciez dziesiatki tysiecy zlotych... Poszukaj belki we wlasnym oku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bagsik Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.bas.roche.com 03.08.04, 07:51 Ilu ludzi uda się uratować za cenę kabiny? Ilu uda się pomóc na stałe? Nikomu, więc po co te komentarze populistyczne. Dorażne działania nigdy nie dają efektów a tylko takie można podjąć za te pieniądze. Mnie bardzo cieszą wszystkie inicjatywy Dominikanów, są przemyślane, zachęcają ludzi do przychodzenia do kościoła. W takim razie drogi populisto skoro nie odpowiadają ci Dominikanie idź do księży diecezjalnych oni ani kabin nie dają, ani tym bardziej pomocy spodziewać się od nich nie należy z powodu nadęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zołza Re: Do Bagsika IP: 213.155.178.* 03.08.04, 19:59 No ciekawe czy gdybyś miał z renty czy z emerytury do spłacania chorendalne długi w banku za stawiane kościoły przez tych dominikanów też byłbyś taki HEPI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi msza z dziećmi IP: *.nitka.net.pl 03.08.04, 21:52 Ale tragedia. Ja natomiast uważam inaczej. Zgadza się że dominikanie chcą w jakiś sposób przyciągnąć młodych ludzi z dziećmi dla mnie jednak to tragedia. Jesteśmy "narodem wierzącym - katolickim", a tu taki lapsus brak zrozumienia dla bliźniego. Stare dewoty nie pozwalają dziecku normalnie się zachowywać. Na tym tle w czasie mszy musiało być tyle różnych konfliktów, że nawet ksiądz z ambony pewnie nie mógł wytłumaczyć dewocie, że tak się nie robi i wstawił pleksę. Szkoda z drugiej strony bo wychodzi na to, że rodzice z dziećmi są wierzącymi drugiej kategorii, źle ponadto, że sam ksiądz widząc takie małe dziecko nie potrafi się zachować bo to żaden wstyd jak dziecko chodzi do kościoła, łatwiej byłoby wyznaczyć jedną z mszy specjalnie dla rodzin z dziećmi w różnym wieku. Msza mogłaby być żywsza i krótsza wtedy to dewoty zostałyby odsunięte na plan dalszy za pleksę. Ksiądz odprawiając mszę widzi w końcu co dzieje się w kościele, on generalnie ma na wszystko wpływ i mógłby taką zdegustowaną babcię naprostować i byłby porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: msza z dziećmi 04.08.04, 20:53 Gość portalu: Tomi napisał(a): > źle ponadto, że sam ksiądz widząc takie małe > dziecko nie potrafi się zachować bo to żaden wstyd jak dziecko chodzi do > kościoła, łatwiej byłoby wyznaczyć jedną z mszy specjalnie dla rodzin z dziećmi > > w różnym wieku. rzec znie tyczy sie dominikanow nie dosc ze sa msze dla dzieci to jeszce w jej trakcie moga one chodzic absolutnie wszedzie. babc protestujacych nigdy nie dostrzeglem a odzielenie ma sluzyc skrepowanym rodzicom wychodzacym z placzacym dzieckiem albo w wogole nie wchodzacym z dzieckiem do kosciola. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Do Bagsika IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 04.08.04, 20:44 Ale przeciez nikt nie zmusza do datkow na cele charytatywne czy kosciol, wiec niech sie buntuja ci, ktorzy placa. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Do Bagsika 04.08.04, 20:48 Gość portalu: Zołza napisał(a): > No ciekawe czy gdybyś miał z renty czy z emerytury do spłacania chorendalne > długi w banku za stawiane kościoły przez tych dominikanów też byłbyś taki HEPI powiedz jasniej i wiecej jakie koscioly maja zastawione dominikanie i kto splaca je z rety. chetnie sie dowiem. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zołza Re: Do rado IP: *.astro.net.pl 06.08.04, 19:42 zamiast całe dnie spędzać na klepaniu w klawiaturę weż i włącz czasami telewizor i przyciśnij klawisz(tak jak to się czyni na klawiaturze)pilota na stację TVN jakiś czas temu w programie Uwaga poświęcono dość dużo czasu na ten problem i trzeba było posłuchać i popatrzyć jak ci ludzie opowiadali o swej naiwności wobec zapewnień dominikanów o spłatach pożyczek jakie ci ludzie zaciągali na rzecz budowy kościoła . Jeśli czcesz więcej informacji wejdż na strony TVN i poszukaj w archuwum Uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Do rado IP: *.ksiazat.v.pl 06.08.04, 20:03 Nie wiesz, o czym piszesz. Sprawa, którą poruszyłeś dotyczyła Salezjanów. Nie ośmieszaj się więcej i jeśli chcesz wziąć udział w dyskusji - przygotuj się... Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Do rado 06.08.04, 23:18 Gość portalu: Zenon napisał(a): > Nie wiesz, o czym piszesz. Sprawa, którą poruszyłeś dotyczyła Salezjanów. Nie > ośmieszaj się więcej i jeśli chcesz wziąć udział w dyskusji - przygotuj się... nop wlasnie tak tez cos myslamem lubie uwage i tvn i na ten problem posiwiecilem czas ale nic o domikanach naduzyciach nie slyszalem. tu powinno pasc zawstydzone przepraszam czyjes. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Do rado 06.08.04, 23:17 niestety nie ogladalem tvn ktorre poswicilo duzo czasu na ten problem. dominikanow i ich prowincjala bardzo sznuje i gdybys mi mogla na ten problem cos strscic bylbym wdzieczny. pozdraiwam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zołza Re: Do rado IP: *.astro.net.pl 08.08.04, 13:01 dla mnie czarny pingwin to czarny pingwin i to czy ich lubię czy nie nie ma nic wspólnego z wiarą bo to są dwa różne tematy,a że pomyliłam zakony no cóż moja pólpa Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó 04.08.04, 20:47 Gość portalu: xoxoxox napisał(a): Nie wiem , czy w czasach , kiedy brakuje na inne rzeczy- leki ,sprzet w > szpitalach, glodujace dzieci, taka kabina jest niezbedna.Od przybytku glowa nie > > boli , ale od zbytku owszem:( to nie kabina! toylo czesc odzielona drzwiczkami z pleksi. to nie zbytek normalna rzecz sluzy wszystkim. pzodrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: 155.37.231.* 04.08.04, 17:13 dominikanie nie chca zeby rodzice z dziecmi wychodzili podczas mszy bo chca sie nasycic widokiem dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó 04.08.04, 20:54 Gość portalu: katolik napisał(a): > dominikanie nie chca zeby rodzice z dziecmi wychodzili podczas mszy bo chca sie > > nasycic widokiem dzieci ja sie wlasnie nasycilem glosem idioty i mi na dzis wystarczy. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kościelny Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 17:42 Rodzice z małymi dziećmi w Kościele nie denerwują mnie tak jak debilowate dziewczyny w mini kieckach z odsłoniętymi brzuchai i głupkowaci, starsi i młodzi (łyse mięśniaki) faceci w krótkich spodenkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.nitka.net.pl 04.08.04, 18:31 z nimi właśnie za pleksę, żeby nie gorszyć i z dewotkami też za pleksę zawsze dla kogoś znajdzie się ktoś kto go denerwuje, komu ktoś nie pasuje, nie odpowiada jego zachowanie i wcale nie piszę tutaj o sutuacjach w których pewne zachowania są ogólnie rozumiane jako niewłaściwe. Niewłaściwym zachowaniem jest upominanie matki takiego małego szkraba, że nie potrafi dziecka na smyczy i z kneblem w ustach utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.ksiazat.v.pl 05.08.04, 17:53 Cały ten wątek to studium nietolerancji. Przeczytajcie to wszystko od początku do końca. Twardogłowe, separatystyczne polskie piekło. Dobrze, że do Dominikanów nie przychodzą kolorowi, bo byliby za pleksą, ale przyciemnianą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: *.nitka.net.pl 05.08.04, 21:05 No właśnie wszyscy za pleksę a ten kto chce to się niech wykupuje. Zenon właśnie tak to przedtswiam tylko jakoś okolica zamiast dać spokój drąży temat kto za pleksę a kto nie. Ja swoim zachowaniem nie próbuje nikogo potępiać stwarzam jedynie podstawy do tego, że tak faktycznie każdego można wsadzić za pleksę, powód zawsze się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó 06.08.04, 00:21 Gość portalu: Tomi napisał(a): tak faktycznie każdego można wsadzić za > pleksę, powód zawsze się znajdzie. powtarzam po raz 134: za pleksa mozna znalezc sie li tylko poprzez wlasnonozne udanie sie tam, wowczas gdy ma sie na to chec, sile i ochote, gdy placze nam dziecko lub/i sami mamy zamiar zaczac plakac. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Rodzice z małymi dziećmi na mszy u dominikanó IP: 80.51.242.* 07.08.04, 21:51 A ja bym chciała kaplice za pleksi, zeby móc się w spokoju pomodlic a nie byc zmuszona do biernego uczestnictwa w próbie do bierzmowania lub koncertu. Odpowiedz Link Zgłoś