karkowiak2plus 27.06.14, 00:30 Odwiedziłem dziś znajomą na Iwaszkiewicza. Współczuję jej lokalizacji. W pobliskim kościele katolicy piłowali ryje na całe osiedle. Jak można się tak wydzierać? Jak można? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: poganin Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.ias.bredband.telia.com 27.06.14, 10:08 Wyszczelac ich po mordach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu swinoujscie IP: *.uznam.net.pl 27.06.14, 11:27 A ja mieszkam w Swinoujsciu obok amfiteatru i cale lato zmuszona jestem okna szczelnie zamykac. Juz wolalbym mieszkac obok kosciola bo muzyka spokojniejsza. A z drugiej strony - wejscie na stadion miejski i znosic musze wrzski kibicow !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: swinoujscie 27.06.14, 13:06 No tak...ale kibice nie ranią uczuć religijnych. i na nich zawsze można wezwać policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśka Re: swinoujscie IP: *.88-199-144.vspace.pl 27.06.14, 14:32 Przecież kościoły stoją od wieków...wystarczy wybrać dom lub mieszkanie z dala od kościoła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąk Re: swinoujscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.14, 14:53 Pozwolę się z tobą nie zgodzić. Kiedy kupowałam działkę pod budowę nie było mowy o kościele, teraz mam go naprzeciw. Co niedziela muszę słuchać wydzierających się wiernych. Wywalczyłam tylko, że megafony na zewnątrz są wyłączane. Żeby było śmieszniej kościół nigdy nie jest zapełniony nawet do połowy. Po co więc megafony na zewnąrz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap koscielny Jaska, jaska opamiętaj się moherze! IP: *.static.espol.com.pl 27.06.14, 18:52 Osiedle Majowe przy ul.Iwaszkiewicza było budowane w latach 1988/1990. Dla plebana pobudowano dom w odległosci 100mb od najbliższego bloku. Za nim miał być kościół. Ale zamiast kościoła pleban zrobił tam boisko i płatny parking , natomiast tymczasową budę kościelną postawił 5 kroków od ludzkich mieszkań. Następnie , obok tej budy postawił kościół a do niego przykleił wieżę dzwonniczą. W tej wieży zainstalował trzy dzwony,zegar z dzwonkami a na niej doczepił megafony, i anteny telefonii komórkowej (zarobkowe). Dzwonnica i kosciół jest w odległosci 10 kroków od bloku mieszkalnego. Gdy katabasy zawiesili wokół kościoła głosniki za częłi na całą okolice "nadawać" swoje baranie zaśpiewy, zmontowaliśmy koalicję antykatabasową. Popłynęły pisma do policji, Urzędu Miasta, San-Epidu i tp. Nic nie pomagało. Pisalismy do gazet lokalnych - bezskutecznie. Poprosilismy o pomoc organizacje pozarządowe - i wreszcie katabasy zdjęli te głosniki ,ale w dzwony walą nadal, godziny ich zegar "nadaje" non stop w dzień i w nocy. Natomiast, pochody z głośnikami, zbiórki przed kościołem pikniki piwne organizowane przez plebana co roku i to wszystko wzmacniane megafonami pod naszymi oknami - jest ochraniane przez PAŃSTWOWĄ POLICJĘ ! Zatem , władza państwowa legalizuje KOŚCIELNY NIERZĄD ! Czy my mieszkańcy bloków mamy się stąd wyprowadzić czy raczej katabasy ,które wcisnęły się tutaj mają stąd s.pi.erda.lać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf ateista Re: swinoujscie IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.14, 00:07 Najbliższe takie miejsce to Arktyka... Kościoły są wszędzie. .... To istna plaga Egipska..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bąk Re: swinoujscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.14, 15:00 Amfiteatr działa okazjonalnie, a z kościoła nono toperek płyną jakieś jęki. Żeby chociaż gospel ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: swinoujscie IP: *.88-199-144.vspace.pl 27.06.14, 16:05 Kiedy będziesz uczestniczyć w pogrzebie rodziców (nie życzę ci tego) to dzwony będą biły, będą śpiewać i bedzie głośno...a może nie pójdziesz wtedy do kościoła bo tam się "drą"... Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Re: swinoujscie 27.06.14, 16:27 kika- msze pogrzebowe odbywają się w przycmentarnych kaplicach, tam dzwony nie biją. Tu nie chodzi o darcie się w kościołach, ale głośniki umieszczone na zewnątrz tych budynków , które przyprawiają o ból głowy okolicznych mieszkańców. Najlepszym sposobem na spokój, jest budzenie o trzeciej nad ranem skacowanego proboszcza i pytać od której będzie włączony radiowęzeł z kościelnymi przebojami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap koscielny Katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Majowym IP: *.static.espol.com.pl 27.06.14, 18:56 Osiedle Majowe przy ul.Iwaszkiewicza było budowane w latach 1988/1990. Dla plebana pobudowano dom w odległosci 100mb od najbliższego bloku. Za nim miał być kościół. Ale zamiast kościoła pleban zrobił tam boisko i płatny parking , natomiast tymczasową budę kościelną postawił 5 kroków od ludzkich mieszkań. Następnie , obok tej budy postawił kościół a do niego przykleił wieżę dzwonniczą. W tej wieży zainstalował trzy dzwony,zegar z dzwonkami a na niej doczepił megafony, i anteny telefonii komórkowej (zarobkowe). Dzwonnica i kosciół jest w odległosci 10 kroków od bloku mieszkalnego. Gdy katabasy zawiesili wokół kościoła głosniki za częłi na całą okolice "nadawać" swoje baranie zaśpiewy, zmontowaliśmy koalicję antykatabasową. Popłynęły pisma do policji, Urzędu Miasta, San-Epidu i tp. Nic nie pomagało. Pisalismy do gazet lokalnych - bezskutecznie. Poprosilismy o pomoc organizacje pozarządowe - i wreszcie katabasy zdjęli te głosniki ,ale w dzwony walą nadal, godziny ich zegar "nadaje" non stop w dzień i w nocy. Natomiast, pochody z głośnikami, zbiórki przed kościołem pikniki piwne organizowane przez plebana co roku i to wszystko wzmacniane megafonami pod naszymi oknami - jest ochraniane przez PAŃSTWOWĄ POLICJĘ ! Zatem , władza państwowa legalizuje KOŚCIELNY NIERZĄD ! Czy my mieszkańcy bloków mamy się stąd wyprowadzić czy raczej katabasy ,które wcisnęły się tutaj mają stąd s.pi.erda.lać?! p.s. Cieszy mnie niepomiernie,że , arcy-pedała .gwałciciela dzieci z Gwatemali częściowo uziemili ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu okazjonalnie ???? IP: *.uznam.net.pl 27.06.14, 19:01 Od czerwca do konca wrzesnia dzien w dzien imprezki !!! A w styczniu strzelanina z okazji PT Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obsryver K a t a b a s y okazjonalnie ???? IP: *.static.espol.com.pl 27.06.14, 19:31 K i l k a razy dziennie nadają swoje niby-modły do "cud"-obrazków napaćkanych na szmatkach i dykcie!! Zaczynają o 7 rano a kończą o 22 przez CAŁY ROK !!! Dodaj do tego jeszcze gawiedż parafialną zawodzącą na placach i włóczącą się ze świecami, kwiatkami i "świętymi" gipsowymi po ulicach ,jezdniach i chodnikach w asyście policji p a ń s t w o w e j !!! Gdybyz chociaż w ciszy modlili sie do tych swoich bałwanów, ale ta zbieranina wyjców jeszcze posługuje się głosnikami! Czyzby ich bogi były przygłuche? A moze mają w d.u.pie takie zawodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśka Re: K a t a b a s y okazjonalnie ???? IP: *.88-199-144.vspace.pl 27.06.14, 20:01 Nie musisz ubliżać ludziom wierzącym, bo ludzie wiary nie są zawistni...A tak z ciekawości zapytam Cię...byłeś ochrzczony ? A może zmarłych z rodziny utylizujecie w oczyszczalniach aby nie mieć nic wspólnego z kościołem a co za tym idzie i z księżmi? Byłeś na jakimś pogrzebie ?Byłeś na jakiś chrzcinach? Byłeś na jakieś komunii św.? Widziałeś kościół z bliska ?Jeżeli tak to po co tam wchodzisz? A jeżeli nie,... to po co zabierasz głos skoro nie możesz wiedzieć o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap koscielny Re: K a t a b a s y okazjonalnie ???? IP: *.static.espol.com.pl 27.06.14, 20:09 Nie bedę z Tobą dyskutował, ponieważ te przedstawienia dla gawiedzi parafialnej (o które mnie pytasz)nie mają żadnego znaczenia. Ja przedstawiłem ci proces ładowania się z kopytami katabasów do ludzkich osiedli, przedstawiłem Ci jak kościół wlazł pod ludzkie okna z dzwonami, wyjcami i głosnikami na Oś. Majowym, z którego poleciłaś nam wynieść się! Jeśli chodzi o twoje wierzenia w chrzty, pogrzeby, procesje itp. to polecam Ci portal: www.Racjonalista.pl Może czegoś dowiesz się o Twojej wierze i "pasterzach"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśka Re: K a t a b a s y okazjonalnie ???? IP: *.88-199-144.vspace.pl 27.06.14, 20:19 Wiedziałam że nie jesteś w stanie odpowiedzieć mi na TE pytania...dlatego sorry ale nie zniżę do do Twojego poziomu i nie będę dalej dyskutować z Tobą na ten temat...przykro mi.Ale i tak życzę Ci Miłego Wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: K a t a b a s y okazjonalnie ???? IP: *.static.espol.com.pl 27.06.14, 23:04 Odpowiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Jaśka Jaśka....... 28.06.14, 00:29 Wiara jest jednym ze sposobów upodlenia człowieka. W Boże Ciało jechałem na wycieczkę i co parafia to natrafiałem na zator. Jest coś takiego jak przestrzeń publiczna. To obszar,który należy do nas wszystkich. Do tego obszaru przynależą drogi publiczne. W ubiegły czwartek owe drogi zostały zawładnięte przez chodzące przeszkody. Droga nie jest miejscem kultu. Osiedle przy Iwaszkiewicza nie jest kościołem. Katole są naruszycielami przestrzeni publicznej Czy dociera to do Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Re: Jaśka Jaśka....... 28.06.14, 07:19 karkowiak2plus- myślisz, że ona potrafi odbierać na innych falach ? Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do własnego poziomu a potem pokona doświadczeniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: K a t a b a s y okazjonalnie ???? 30.06.14, 11:52 Gość portalu: jaśka napisał(a): > Nie musisz ubliżać ludziom wierzącym, bo ludzie wiary nie są zawistni...A tak z > ciekawości zapytam Cię...byłeś ochrzczony ? A może zmarłych z rodziny utylizuj > ecie w oczyszczalniach aby nie mieć nic wspólnego z kościołem a co za tym idzie > i z księżmi? pogrzeb na cmentarzu komunalnym nie wymaga pana ksiedza. > Byłeś na jakimś pogrzebie ?Byłeś na jakiś chrzcinach? Byłeś na ja > kieś komunii św.? Widziałeś kościół z bliska ?Jeżeli tak to po co tam wchodzisz > ? A jeżeli nie,... to po co zabierasz głos skoro nie możesz wiedzieć o co chodz > i ? Co to za retoryka spod pluga? Nie trzeba bywac na tego typu imprezach - one bywaja w przestrzeni publicznej bez wyrazania intencji uczestnictwa. Koscielne poszerzanie przestrzeni publicznej sukienkowcow w postaci wszelkich procesji, nadawania ich przez megafon by cale osiedla slyszaly. Gdzie tu sens religijny? Toz to pospolite kibolstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.uznam.net.pl 28.06.14, 09:23 Wybacz, katolicy maja prawo do urzadzenia JEDNEJ procesji w roku na ulicach miasta. Ulicach - nie drogach szybkiego ruchu !!! Gwarantuje to Konstytucja ! Data znana, nie nalezy w tym dniu przed południem planowac przejazdów przez miasto. Nie wiem, dlaczego mam znosic kilka razy w miesiacu halasliwe przemarsze kibicow FLOTY pod moimi oknami, blokowanie jezdni, a nawet bijatyki z policja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap koscielny Katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Majowym IP: *.static.espol.com.pl 28.06.14, 11:41 Qwerty, rozumiem Waszą potrzebę zgromadzenia się RAZ w ROKU i zademonstrowania na ulicach i szosach przywiązania i czci dla Ciała Boga. Aliści,codzinne domntracyjne,bardzo głośne, wręcz chałasliwe zbiórki pod ludzkimi oknami, balkonami i podwórkami jest więcej niż uciążliwe. Powiem Ci językim k a t o l i c k i m:jest upier.dliwe!Chamskie!A walenie w dzwony pod naszymi oknami, tak,że przy zamkniętych oknach z podwójnymi szybami nie słychać tv ani radia - na to brak słów w cywilizowanym świecie! Katolicy nazywają to ku.restwem, dodam ku.restwem psychicznym! A nadawnie przez głosniki skierowane w nasze okna,mieszkania,balkony "zaśpiewów" przepitymi głosami stale,przez lata całe tych samych "serdeczna matko","lulaj że lulaj","wisi na krzyżu", "wieżo dawidowa-domie złoty-gwiazdo zaranna(Venus:-) )-módl się za nami!!! Jak to nazwać ? Brak słów dla takiego chamstwa katabasów i gawiedzi parafialnej! Ale mistrz Jehoshua zwany po katolicku Jezusem okreslił to tak: " ...Nie bądżcie ja Faryzeusze i obłudnicy,którzy modlą się na placach i ulicach miast - na POKAZ..."!!! Zatem...wnioski wysnuj sam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Mt.10.17 IP: *.uznam.net.pl 28.06.14, 15:29 27 Co mówię wam w ciemności, powtarzajcie na świetle, a co słyszycie na ucho, rozgłaszajcie na DACHACH! Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 28.06.14, 14:13 A gó... prawda. Ja mam prawo do przejazdu. Nie żyjemy w państwie wyznaniowym tylko świeckim. Niech choć objazd wyznaczą. A kibole to taka sama banda przygłupów jak religianci tylko mają inne precjoza. Też nie mają prawa blokować przejazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśka Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.88-199-144.vspace.pl 28.06.14, 14:39 Krakowiak...a ty do jakiej bandy należysz bo mniemam że korzystasz z dróg, ulic, chodników, sklepów, kin, szkół...itd...i wiesz jak mnie wk.......ja ci wszyscy co chodzą i głośno rozmawiają, wołają się nawzajem i to codziennie....ja też mogłabym żądać ciszy w miejscach publicznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko słucham i.. Jaska,Jaśka...To... katolicy hałasują IP: *.static.espol.com.pl 28.06.14, 20:40 Przecież,w/g statystyk krk ,w PL jest 98,99% katolików!!! Ochrzczonych, wybierzmowanych, wyedukowanych na lekcjach religii katolickiej przez dyplomowanych katechetów... a język katolicki, no prawie wyłącznie łacina...ku.rewska ! Polityków macie takich samych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśka Re: Jaska,Jaśka...To... katolicy hałasują IP: *.88-199-144.vspace.pl 28.06.14, 21:38 A twoi politycy to jacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Majowym IP: *.static.espol.com.pl 28.06.14, 22:57 Jutro(niedziela) od rana będą wyć i walić w trzy dzwony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obsryver Re: Katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Majowym IP: *.static.espol.com.pl 29.06.14, 11:54 Zgodnie z Twoim swietym proroctwem- katabasy przed południem dali koncert na trzy dzwony i wszystkie megafony! Szyby w oknach drżały, psy wyły na chwałę papiestwa, a kot wlazł pod kanapę i mruczał godzinki rózańcowe albo i litanie do wszystkich świrniętych pańskich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 29.06.14, 15:17 I tu przechodzimy powoli do meritum. Ja jestem przeciwko ekspansywności postaw.Tak samo nie cierpię świrniętej muzyki sakralnej wkraczającej w przestrzeń publiczną jak i spamu w mojej skrzynce( tak tej metalowej,jak i elektronicznej),a także telefonów od wszelkiej maści akwizytorów. Jestem dużym chłopcem i niekoniecznie dobrze znoszę indoktrynację na poziomie przedszkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 30.06.14, 11:55 Gość portalu: qwertyu napisał(a): > Wybacz, katolicy maja prawo do urzadzenia JEDNEJ procesji w roku na ulicach m > iasta. Ulicach - nie drogach szybkiego ruchu !!! Gwarantuje to Konstytucja ! > Data znana, nie nalezy w tym dniu przed południem planowac przejazdów przez > miasto. To módl sie baranie, by Ci nikt z rodziny w tym dniu nie padl na zawal bo karetka wtedy tez nie dojedzie. Nie mozecie po polach lazic? Koscielnych terenow tez Wam malo na te pokazowki? Odpowiedz Link Zgłoś
adamszem Droga wolna 30.06.14, 06:51 Nikt cię bolszewicka świnio do Polski nie zapraszał. Nie podoba sie - droga wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap koscielny "adamszem" i katabasy...Droga wolna IP: *.static.espol.com.pl 30.06.14, 10:36 adamszem, ty chyba pobierałes nauki w papieskiej te-Łopato-logicznej akademii języka katolickiego.... Gratuluję ! A katabasom,tak jak i arcy-bi-wesoloskiemu życze twoim wzorem:"Droga wolna" -i kopa w sempiternię i - do Watykanu! Tam wasze "państwo" , tam się szarogęście i blokujecie drogi, teatry,galerie sztuki, sale wykładowe na uniwersytetach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher :) Re: "adamszem" i katabasy...Droga wolna IP: *.88-199-144.vspace.pl 30.06.14, 11:21 Czy ty się dobrze czujesz? Zmień lekarza bo ten ci nie pomoże już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: "adamszem" i katabasy...Droga wolna IP: *.static.espol.com.pl 30.06.14, 20:48 Wyśmienicie! Lekarzy podpisanych pod "Deklaracją Upodlenia Lekarskiego" - omijam wielkim łukiem! Dlatego jeszcze jestem sprawny na ciele i umyśle! Na mocherstwo patrzę z politowaniem... Nie po to Stwórca włożył mózg w kościany czerep i nadał Przykazania ,żeby hołdy i cześć oddawać gipsowyym "bogom" i pielgrzymować do "cud" portretów(nie wiadomo kogo)-malowanych na szmatkach,deskach czy dykcie! Mózg służy do myślenia,a uwędzony w dymach kadzidlanych i struty słowem fałszywych kapłanów - służy wyłącznie szatańskiej, zbrodniczej organizacji watykańskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Re: "adamszem" i katabasy...Droga wolna IP: *.static.espol.com.pl 03.07.14, 16:39 ".....A katabasom,tak jak i arcy-bi-wesoloskiemu życze twoim wzorem:"Droga wolna" - kopa w sempiternię i - do Watykanu! Tam wasze "państwo" , tam się szarogęście i blokujecie drogi, teatry,galerie sztuki, sale wykładowe na uniwersytetach...." Szanowny Panie Capie koscielny, tylko podpisuję się pod słowami Waszmości ! Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: Droga wolna 30.06.14, 11:49 ty tak rozumiem z katolicka miloscia blizniego dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieciniak Re: Droga wolna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.14, 11:51 nikt też nie zapraszał żadnych innych świń w tym tych z w... więc droga wolna czas wracać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 30.06.14, 11:48 zglaszales na policje? nie tylko podczas ciszy nocnej nie mozna wlazic komukolwiek z butami w przestrzen publiczna. Skonsolidujcie sie ludzie, pogadajcie z sasiadami, zgloscie grupowo halasowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 30.06.14, 12:15 Z tego co koleżanka powiedziała nie ma realnych szans na sukces. Pleban dobrze ustawiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap kościelny Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.static.espol.com.pl 30.06.14, 15:21 Osiedle Majowe przy ul.Iwaszkiewicza było budowane w latach 1988/1990. Trzy lata pózniej dla plebana pobudowano dom w odległosci 100mb od najbliższego bloku. Za nim miał stanąc kościół. Ale zamiast kościoła pleban zrobił tam boisko i płatny parking , natomiast tymczasową budę kościelną postawił 5 kroków od ludzkich mieszkań. Następnie , obok tej budy postawił kościół a do niego przykleił wieżę dzwonniczą. W tej wieży zainstalował trzy dzwony,zegar z dzwonkami a na niej doczepił megafony, i anteny telefonii komórkowej (zarobkowe). Dzwonnica i kosciół jest w odległosci 10 kroków od bloku mieszkalnego. Gdy katabasy zawiesili wokół kościoła głosniki za częłi na całą okolice "nadawać" swoje baranie zaśpiewy, zmontowaliśmy koalicję antykatabasową. Popłynęły pisma do policji, Urzędu Miasta, San-Epidu i tp. Nic nie pomagało. Pisalismy do gazet lokalnych - bezskutecznie. Poprosilismy o pomoc organizacje pozarządowe - i wreszcie katabasy zdjęli te głosniki ,ale w dzwony walą nadal, godziny ich zegar "nadaje" non stop w dzień i w nocy. Natomiast, pochody z głośnikami, zbiórki przed kościołem pikniki piwne organizowane przez plebana co roku i to wszystko wzmacniane megafonami pod naszymi oknami - jest ochraniane przez PAŃSTWOWĄ POLICJĘ ! Zatem , władza państwowa legalizuje KOŚCIELNY NIERZĄD ! Czy my mieszkańcy bloków mamy się stąd wyprowadzić czy raczej katabasy ,które wcisnęły się tutaj mają stąd wynosić lub zlikwidować dzwony i megafony ? Piszesz o konsolidacji ludzi.... Z mego bloku (19 r9dzin) 5 chodzi systematycznie do kościoła Pozostałe nawet od swieta nie chodzą. Ale na moje dyskretne pytania - nikt nie zadeklarował chęci otwartego wystąpienia przeciw katabasom. Jest też problem Rady Osiedla- to mocherowe towarzystwo! Z nich nikt się nie wychyli. Naet tablica ogłoszeniowa Rady jest zawieszona na terenie parafialnym... dobrze,że przed kilku laty te stowarzyszenia pozarządowe i San-Epid wsparły nasze starania o wyciszenie głosników modlitewnych. Policja,(adres był do komendanta ),prezydent miasta,gazety szczecińskie i in. nawet palcem nie kiwnęli. Jeszcze sporo lat upłynie ,zanim ludzie zaczną patrzeć na watykańską - pijawkę jak na złosliwego raka! Odpowiedz Link Zgłoś
ponury-spiskowiec Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 30.06.14, 18:02 Mieszkam na Majowym ale w sporym oddaleniu od tego przybytku, niemniej słyszę z balkonu dźwięki dzwonów, co prawda na tyle cicho że nie odczuwam jakiegoś większego dyskomfortu. Bardzo współczuję mieszkającym przy kościele, czasami jak tamtędy przechodzę i akurat walą dzwony to aż ciarki przechodzą, szczere wyrazy współczucia. Na zakłócanie spokoju przez tą instytucję na razie ciężko zaradzić, bo jest przepis prawa, że wszelkie religijne obrządki w miejscach publicznych nie są zakłócaniem spokoju, głośne radio sąsiada już jest. Kiedyś jednoosobowo walczyłem z inną parafią na głośne dzwonienie od szóstej rano, udało mi się wywalczyć to, że dzwoniły zdecydowanie ciszej. Za ileś tam lat kościoły będą zwijać swój interes, bo nie będzie chętnych do odwiedzania ich (tak jak teraz dzieje się u naszych zachodnich sąsiadów), instytucję tą w Polsce przez bankructwem ratują wyłącznie zapisy konkordatu, podpisanego przez pierwszą ciotę III RP hienę suchocką (niech jej ziemia ciężką będzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowa brać Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.88-199-144.vspace.pl 30.06.14, 20:28 Mylisz się...kościół był i będzie :) A ja mieszkam na osiedlu Klonowica-zawadzkiego i wyobraź sobie że jak były strzelania na poligonie to w szafkach szklanki się tłukły nie mówiąc o szybach w oknach.Wszyscy o tym mówili i nikt nic nie zrobił, mimo że to nie były jednorazowe incydenty tylko np. nocne strzelania, ranne strzelania, wieczorne strzelania...Budziły się małe dzieci w nocy, pracownicy po nocnych zmianach nie mogli wypocząć. A tobie przeszkadzają minutowe bicie dzwonów w kościele nawet co godzinę ale tylko raz w tygodniu, no ewentualnie w Boże Ciało. Oglądam dzisiaj mecz i tak sobie myślę że nie powinieneś oglądać meczy bo prawie każdy piłkarz wychodzący na murawę dotyka ziemi, robi znak krzyża i prosi Boga o dobry mecz...a może oglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ponury-spiskowiec Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 30.06.14, 23:28 " i prosi Boga o dobry mecz" Weź ty nie wyskakuj ze swoim bogiem i jakimiś tam znakami krzyża, jestem niewierzący i takie argumenty przemawiają do mnie tak samo jak to że w Korei płn jest demokracja i nie morduje się tam ludzi. A co do dzwonów to nawalają one codziennie, a w niedziele cały dzień. Mam prawo nie chcieć słuchać nawoływania wyznawców lokalnego boga, aby stawili się w swojej świątyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowa brać Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.88-199-144.vspace.pl 01.07.14, 12:08 Ty masz prawa...a ja ? Ja nie mam prawa słuchać dzwonów kościelnych chociaż tego bardzo chcę...Ty nic nie musisz bo ty masz prawa, tobie się należy...cisza, spokój, fura i komóra...a ja się nie liczę bo nie wstydzę się Jezusa przez cały rok w przeciwieństwie do ciebie... "Jak trwoga to do Boga" bo przypomnisz sobie o Nim jak będziesz musiał pochować matkę, ojca (czego Ci nie życzę).Założę się że jesteś ochrzczony więc należysz do kościoła czy tego chcesz czy nie, ale teraz udajesz twardziela bo jesteś jeszcze młody ...ale uwierz mi że zwrócisz się do Niego nawet przed sama śmiercią co może być np. za 70 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap koscielny Dzwony i katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Majowym IP: *.static.espol.com.pl 01.07.14, 13:17 "moherowa braciu", powtarzasz się! Każdy musi umrzeć, więc nie strasz śmiercią. Chcesz słuchać bicia w dzwony- wejdż na dzwonnicę tam otwórz japę i chłoń te "niebiańskie" tony! My takie "koncerty" mamy w naszych domach na codzień, bo katabasom zachciało się postawić dzwonnicę przy samym bloku a tam gdzie ta ochyda miała stanąć to zrobił dochodowy dla siebie parking!!! Oczywiście, spolegliwe urzędasy magistrackie-klęczniki nie protestowały... pewnie całowały plebana po łapach którymi w nocy trzepie wała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowa brać Re: Dzwony i katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Maj IP: *.88-199-144.vspace.pl 01.07.14, 13:32 Szkoda słów......................... Odpowiedz Link Zgłoś
ponury-spiskowiec Re: Dzwony i katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Maj 01.07.14, 18:53 Nie no, moherowa brać, czytając twoje posty da się zauważyć że lecisz w Chu*, ciebie tak obchodzi kościół i wiara jak mnie zeszłoroczny snieg w środkowej Brazylii. Przestań już pieprzyć faramazonów i ciesz się wakacjami, rodzicom powiedz że na kolację chcesz korn flejksy zalane mleczkiem z dodatkiem cukru, a na dobranoc chcesz buzi od mamusi i tatusia. Nie udzielaj się więcej w podobnych wątkach bo nawet nie umiesz udawać ortodoksyjnego katola, a jak juz to zarejestruj się abysmy na przyszłość wiedzieli co za matoł z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowa brać Re: Dzwony i katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Maj IP: *.88-199-144.vspace.pl 01.07.14, 20:13 Dzięki...odmłodziłeś mnie o jakieś...50 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: Dzwony i katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Maj IP: *.static.espol.com.pl 02.07.14, 18:24 To od 50 lat wyśpiewujesz hymny pochwalne gipsowym bożkom? Kiedy zmądrzejesz?Chałasujesz ludziom pod oknami. Tarasujesz drogi. I jeszcze "ch-ja" piszesz z dużej litery... To też jakiś Wasz święty ? Ja go używam do sz.cz.ania i do p...lenia ,bez jakiejś wielkiej estymy, "ch.j to ch.j ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowa brać Re: Dzwony i katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Maj IP: *.88-199-144.vspace.pl 02.07.14, 18:34 " Przestań już pieprzyć faramazonów i ciesz się wakacjami, rodzicom powiedz że na kolację chcesz korn flejksy zalane mleczkiem z dodatkiem cukru, a na dobranoc chcesz buzi od mamusi i tatusia. Nie udzielaj się więcej w podobnych wątkach bo nawet nie umiesz udawać antykatolika ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: Dzwony i katabasów baranie zaśpiewy na Oś.Maj IP: *.static.espol.com.pl 03.07.14, 11:34 "mocherowy barciu", kilka słów prawdy o ciemnocie parafialnej i katabasach- --dewiantach tak cię wzburzyło? Polecam ci lekturę: www.Racjonalista.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: advocatus diaboli Dzwony i katabasów zaśpiewy...Jutro niedziela.. IP: *.static.espol.com.pl 05.07.14, 21:11 Oprócz codziennego molestowania normalnych mieszkańców, jutro słudzy imperium watykańskiego i gawiedż parafialna - znów dadzą popis swoich możliwości! Boże, jak długo będziesz tolerował ten bałwochwalczy kult gipsowych bożków i "cud"-malowanek w złoconych ramach!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher Re: Dzwony i katabasów zaśpiewy...Jutro niedzi IP: *.88-199-144.vspace.pl 06.07.14, 10:14 Po co wzywasz Boga ja w Niego nie wierzysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: advocatus diaboli Re: Dzwony i katabasów zaśpiewy...Jutro niedzi IP: *.static.espol.com.pl 06.07.14, 21:46 Cimnoto moherowa, kto powiedział ,że JA nie wierzę w istnienie Stwórcy? W kazdej materii jest wibrująca energia wchodząca w skład i wywodząca się z Energii Twórczej Wszechswiata,która wy nazywacie bogiem. Ta energia polsuje w kazdym atomie, bez względu na to czy to człowiek , ptak, ryba, drzwo,kamień czy olej słonecznikowy... Czas zacząć uczyć dię a nie wyspiewywać przygłupawe, średniowieczne litanie do :wieży dawidowej, wieży z kości słoniowej do domu złotego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemnota moherowa Re: Dzwony i katabasów zaśpiewy...Jutro niedzi IP: *.88-199-144.vspace.pl 07.07.14, 13:22 Ty wierzysz ? NIE wierzę !!! Przecież nie wiesz co to oznacza a popisujesz się sloganami z książek naukowych...Bóg nie potrzebuje regułek, wzorów ani naukowych wywodów... To że powiesz że wierzysz to nic nie znaczy...ja mam słonia w karawce...złotego i co z tego1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap koscielny Dzwony i katabasów zaśpiewy..moherowa gawiedzi... IP: *.static.espol.com.pl 07.07.14, 15:11 karafka a nie "karaWka". ty zasysasz okowitę z gwinta. O karafce zapewne tyko słyszałeś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemnota moherowa Re: Dzwony i katabasów zaśpiewy..moherowa gawied IP: *.88-199-144.vspace.pl 07.07.14, 15:52 Przepraszam że zrobiłam błąd, naprawdę przepraszam już więcej nie będę, obiecuję :)... skoro dla ciebie to takie ważne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap kościelny Re: Dzwony i katabasów zaśpiewy..moherowa gawied IP: *.static.espol.com.pl 08.07.14, 22:10 Tak, jest to ważne. Młodzi ludzie już nie mówią , tylko "mówiom", "piszom"."idom"itd. Natomiast młody mówi ( i pisze!): "jestę","tera ję" ( teraz jem), "umię"itd. W mowie potocznej (ale również w tv i radio) młodzi nie stosują zmiękczeń,np:"zdzbło"-(żdżbło), "szesc", "piec" (pięć), "wzonc" (wziąć),"gwózdz"itd. Wyrazy pochodzenia obcego piszą podobnie jak w przypadku karafki -"karawka", "pineska" zamiast pinezka, "brytwanna" zamiast brytfanna itd. To ja Ciebie przepraszam za to "ssanie okowity z gwinta..." Okazuje się,że jesteś kobietą... Więc przepraszam z różą w zębach :-) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audio sensible Wymieńcie ulice, miasta, wioski, lasy, pola gdzie IP: *.ip.netia.com.pl 02.07.14, 22:25 nie hałasują judajczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obsryver Re: Wymieńcie ulice, miasta, wioski, lasy, pola g IP: *.static.espol.com.pl 03.07.14, 11:41 Niestety, mylisz się. Kościelny tzw. "obchód pól" z procesją bab wiejskich wyjących "Czarna madonno poratuj" zakłóci kazde "wczasy pod gruszą"!!! Pewnie jesteś niedoinformowanym katolikiem . Nie znasz długich, pazernych łap swoich "pasterzy- sexdewiantów".... Miasta i wioski zochydzili juz kompletnie, a na pola wychodzą raz- dwa razy w roku... Niedługo będzie "matki boski zielnyj". pojedz na wieś kielecką czy białostocką to zobaczysz czyste pogaństwo w wydaniu katolickim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Wymieńcie ulice, miasta, wioski, lasy, pola g IP: *.ip.netia.com.pl 03.07.14, 13:07 Już się wypompowałeś?? Tak szybko?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary człek Re: W ..Szczecinie katolicy hałasują IP: *.static.espol.com.pl 07.07.14, 12:08 Jest południe, dzień pracy. Katabasy przez pięc minuy walą we wszystkie dzwony,aż Ziemia drży.... Komu TO potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher Re: W ..Szczecinie katolicy hałasują IP: *.88-199-144.vspace.pl 07.07.14, 13:16 nam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obsryver Zmrok a w Szczecinie katolicy hałasują IP: *.static.espol.com.pl 07.07.14, 17:42 Kończy sie Teleexpress a katoliccy funkcjonariusze zaczynają pod naszymi oknami walić w trzy dzwony... i tak codziennie do 17.40.... Rzad w rozsypce, słuzby specjalne i policja - podpisały deklaracje spolegliwości ...a nam prostym -myślącym pozostają hałasy katabasowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap kościelny Re: Zmrok a w Szczecinie katolicy hałasują IP: *.static.espol.com.pl 10.07.14, 17:41 Tylko co piąty szczecinianin chodzi do kościołów.... a katabasy w dzwony walą tak, jak gdyby w ich "na bo żeństwach" uczestniczyło 150% mieszkańców.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katabas Re: Zmrok a w Szczecinie katolicy hałasują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 14:56 to prosty czy myślący...:) ? Odpowiedz Link Zgłoś
karkowiak2plus Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 13.07.14, 22:32 A dziś piłowanie ryja ciąg dalszy. Czy oni robią to na złość,czy bezwiednie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.88-199-144.vspace.pl 14.07.14, 12:16 karkowiak2plus , a Ty jesteś wierzący ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap kościelny Marek pyta ,a......katolicy hałasują IP: *.static.espol.com.pl 15.07.14, 11:05 Marku, a co wspólnego ma wiara z dokuczaniem ludziom dzikimi zaśpiewami, z molestowaniem hałasami, z waleniem w dzwony 5 kroków o okien i balkonów? Czyż Jezus nie uczył jak nalezy modlić się? To co wyprawiają watykańscy funkcjonariusze - nic wspólnego nie ma z nauczaniem Jezusa,ani też z żadną ewangelią, a ani z zapisami w którejkolwiek z ksiąg Pisma Świętego! Wasze sekciarskie obyczaje przez wieki ściągały na ludzi wyłącznie nieszczęścia i klęski! Kościół katolicki stał się zwykłą gontyną pogańską pełną gipsowych i drewnianych bożków, wytapetowaną malowidłami tzw."świetych" trupów! Chcesz w nie wierzyć- Twój wybór.Ale nam, normalnym nie zakłócajcie życia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Majowe Pleban i ......katolicy znów hałasują IP: *.static.espol.com.pl 10.08.14, 10:19 Dzisiaj rano i teraz o 10,następnie zapewne o 11 i 12.00 oszołomy w czarnych kiecach znów walą i będa tarabanić w swoje dzwony - 5 kroków od naszych mieszkań! Gdybyż raz, dwa uderzenia... Ale takie molestowanie hałasem nie do zniesienia trwa 3-7 minut!!!! Przecież to oszołomstwo watykańskie nigdy nie wyspowiada się przed swoimi figurkami świętych i cudownymi obrazkami z nerwic w jakie wpędzają ludzi, dzieci,starców! Ja od kilku lat omijam kościół , bo rozmowa z tzw. kapłanem zaczyna się od słów;"Widzisz synu...". Ja mam dwa razy tyle lat , co ten smark w sutannie!On do mnie "synu" a siebie każe nazywać "proszę ojca"!!! Haniebne obyczaje ,zero kultury i szacunku dla człowieka!Każdą władzę też mają w d.u.p.i.e! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Marek pyta ,a......katolicy hałasują 11.08.14, 22:36 bo oni sobie uzurpuja prawo i uwazaja że maja monopol na jezusa i boga , he he.to jest własnie polski ciemnogród katolicki , jak nie postepujesz z ich wymyslonym "przepisami" to nie mozesz wierzyc w boga , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katabas Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 15:01 Nie, on nie może przeżyć... że nie zdał egzaminu do seminarium:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katabas Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 14:57 na złość i bezwiednie...żeby w Tobie sumienie się odezwało:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vx Sciągnij poaru bojowników z Iraku. Będzie cisza. IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.14, 15:14 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Katabasy , katabasy...to XXI wiek ! IP: *.static.espol.com.pl 11.08.14, 14:11 Przez prawie 20 lat miał molestować seksualnie dzieci zakonnik z klasztoru Ojców Kapucynów w Zakroczymiu. Jedną z jego ofiar jest 13-latek spod Lublina, kolejną chłopiec z Białej Podlaskiej. Duchowny poznawał przyszłe ofiary podczas spowiedzi, działał dalej, mimo że zakonni przełożeni zabronili mu korzystać z komórki i internetu W piątek prokuratura w Nowym Dworze Mazowieckim przesłała do miejscowego sądu akt oskarżenia przeciw ojcu Maciejowi Sz. Zakonnik dostał m.in. zarzuty molestowania seksualnego dzieci (nieletnich poniżej 15, roku życia) i jednego gwałtu. Emilia Krystek, szefowa nowodworskiej prokuratury powiedziała PAP, że takich czynów oskarżony dopuszczał się co najmniej od 1993 r., a ostatnio w lipcu 2013 r. Daleko idąca współpraca? Postępowanie rozpoczęto właśnie jesienią ub. roku, gdy do prokuratury zgłosiła się matka 14-letniego chłopca. W rzeczach syna odkryła list miłosny od duchownego. Poznali się na rekolekcjach. Przeszli na ty, zaczęli się spotykać. - Zakonnik wykorzystywał chłopca seksualnie - wynika z zawiadomienia. Ojciec Maciej został szybko zatrzymany i tymczasowo aresztowany. Jego zgromadzenie oświadczyło, że podjęło "daleko idącą współpracę z prokuraturą". Poniedziałkowa "Rzeczpospolita" przynosi kolejne bulwersujące szczegóły tej sprawy. Otóż śledczy dotarli do trzech kolejnych ofiar kapucyna. Jeszcze w 1993 roku miał skrzywdzić 13-latka spod Lublina. - Poznał go na obozie. Zaprosił do swojej celi. Tam próbował go masować, później wykorzystał. Ofiara do dziś nie poradziła sobie z tymi przeżyciami. Nie jest w stanie ułożyć sobie relacji z kobietami - mówi jedna z osób zaangażowanych w śledztwo w rozmowie z "Rz". Dwaj kolejni pokrzywdzeni pochodzą z Białej Podlaskiej i Bydgoszczy. Zakonnik poznawał ofiary podczas spowiedzi, gdy zwierzały się mu z problemów rodzinnych. Zapraszał je potem do klasztoru. Postępowanie ws. wykorzystania 13-latka trzeba było jedna umorzyć z powodu przedawnienia. Zakazali mu dzwonić i surfować Macieja Sz. karnie przeniesiono do Zakroczymia z Rywałdu Królewskiego. Zabroniono mu korzystać z telefonu komórkowego i internetu. Dlaczego? Według "Rzeczpospolitej" prowincjał zakonu jeszcze przed prokuraturą wiedział o tym, czego dopuszcza się kapucyn. Do jednego z molestowanych napisał, że zakon podjął wszelkie kroki, by takie "wydarzenia nie miały miejsca w przeszłości" i dodał, że przelał ofierze 5 tys. zł na konto. Mimo to zakonnik uwodził 14-latka. Ojcu Sz. grozi do 12 lat więzienia. Na proces czeka w areszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katabas Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.14, 14:53 I tak wszyscy polecicie po chrzest, ślub i ostatnią posługę dla mamusi do księdza...ale w domu nie macie nic do powiedzenia więc na forum trzeba się wyżyć ... i dobrze, bo człowiek by zwariował i na kogoś pogadać musi:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
ponury-spiskowiec Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 11.08.14, 21:24 Nie tak jak pieprzysz katabasie kutasie, ja i moja familia od miliona lat nie wiemy co to uczestnictwo we mszy, sramy na chrzty, komunie i takie tam debilne rytuały czarnych pedofili iitp. zboków rodem z Watykanu. Do przybytków zwanych kościołami chodzą wyłącznie staruchy myslące że zostaną wyleczeni ze wszystkich chorób i doczesnych nieszczęść oraz wyganiana na siłę dzieciarnia przez porąbanych rodziców, która za kilka lat i tak będzie sr... na katolskie rytuały, a zmierzch tej popapranej instytucji jest bliższy niż się komukolwiek wydaje. AVE SADAM, niech żyje DEVIL i piekło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katabas Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.14, 18:57 OK, ok ...ulżyło:)... pytam czy już się uspokoiłeś....:)? Jak Cię bierze nerw to zawsze tu napisz...wątek się odświeży i ciśnienie zejdzie z organizmu:) AVE MARIA Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 11.08.14, 22:31 Gość portalu: katabas napisał(a): > I tak wszyscy polecicie po chrzest, ślub i ostatnią posługę dla mamusi do księd > za.. bo takie są "przepisy " a nie jakiekolwiek prawdziwe przekonanie , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katabas Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.14, 19:00 Czyli polecisz...:) bo może jednak coś tam jest... a czy jest... to przekonasz się potem, jak tyłek na Centralnym przyklepią:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: W okolicy Iwaszkiewicza katolicy hałasują 12.08.14, 22:30 Gość portalu: katabas napisał(a): > Czyli polecisz...:) bo może jednak coś tam jest... a czy jest... to przekonasz > się potem, jak tyłek na Centralnym przyklepią:) czy cos jest czy nie tego nikt nie wie i nikt nigdy sie na tym swiecie nie dowie , ja wierze że jest tylko nie wiem co,he he. ale napewno nie to jakie wartosci wyznaje ciemny katotaliban he he, ale to jest inna filozoficzno-transcendentalna sprawa a inna narzucanie na siłe w Polsce katolickiego szariatu . Odpowiedz Link Zgłoś
adamszem Kim Dzong Il, Wielki Nastepca .... czeka 12.08.14, 13:25 Przykro mi bardzo z tego powodu, że doczekałeś towarzyszu takich czasów (nie napisałeś skąd się w Polsce wziąłeś? Gdybyś był Polakiem wiedziałbyś, że takie śpiewy są u nas od ponad 1000 lat. Czyżbyś był pozostałością Armii Czerwonej? Rozumiem, nie zmieściłeś do pociągu, czy też towarzysze sowieccy zostawili cię celowo). Jeszcze jakiś czas temu doradziłbym ci powrócić do korzeni, czyli pod Kreml. Ale dzisiaj, kiedy nawet Putin odwiedza cerkiew, taka propozycja byłaby nie na miejscu. Nawet nie mogę zalecić ci wyjazdu na Kubę. Proponuję więc Koreę Północną. Myślę że sprawiłbyś ogromną radość tamtemu satrapie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Kim Dzong Il, Wielki Nastepca .... czeka 12.08.14, 13:55 a ty sie katotalibie nie odzywaj w... na radio ma - ryja , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
adamszem Re: Kim Dzong Il, Wielki Nastepca .... czeka 13.08.14, 00:19 Tobie, towarzyszu piotr33k2, również proponuję wyniesienie się do Korei. To jedyna dobra rzecz, pachołku moskiewski, jaką mógłbyś zrobić. Dla POLSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Kim Dzong Il, Wielki Nastepca .... czeka 14.08.14, 10:59 s....j katotalibie na radio-ma -ryja , to wy macie wiele wspolnego z klasyczną bolszewią, i tam i u was każdy musi żyć zniewolony pod przymusem i pod dyktando czy to kacyków partyjnych czy obleśnych pedofili w purpuratach , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cap kościelny Matkiboskizielnyj i inszych mat'boskich... IP: *.static.espol.com.pl 15.08.14, 23:24 Trwa pogański ciąg hałasowania i obłudy! Dzwony i katabasów zaśpiewy... święta matuchny cudownych kwiatków i badyli,zabranie trupa żydówki Miriam do nieba no i Jutro niedziela.. Oprócz codziennego molestowania normalnych mieszkańców, słudzy imperium watykańskiego i gawiedż parafialna - znów dają popis swoich możliwości z okazji ich dni szczególnych! Boże, jak długo będziesz tolerował ten bałwochwalczy kult gipsowych bożków i "cud"-malowanek w złoconych ramach!Kult nic nie mogących trupów zwanych "świętymi"??? Walenie w dzwony i darcie ,zapijaczonych na codzień , gęb :"czarna madonno poratuj..."! Molestowanie sexualne dzieci przez tzw. kapłanów... Okradanie PL przez rózne tzw. Fundusze Kościelne, Caritasy, Radyjamaryyja itp Jak długo jeszcze ?! Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 Re: Matkiboskizielnyj i inszych mat'boskich... 15.08.14, 23:56 Trwa pogański ciąg hałasowania i obłudy! ------------------------------------------------------------- Widac przyglupie ze jednak jestes katolikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap kościelny Re: Matkiboskizielnyj i inszych mat'boskich... IP: *.static.espol.com.pl 16.08.14, 18:36 Nie sądż innych swoją miarą! Zawłaszczyłeś imię i nazwisko autora "Tiary i korony".... To taki katolicki obyczaj podkradać cudze czy to nowomoda postsolidarnościowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katol Re: Matkiboskizielnyj i inszych mat'boskich... IP: *.static.espol.com.pl 19.08.14, 11:59 Katolicki obyczaj : "kochaj blizniego swego, aż ostatnia koszula spadnie z niego!" Odpowiedz Link Zgłoś
teodor_jeske_choinski_1 żydowskie wyznanie wiary... 19.08.14, 12:21 Żydowski hymn triumfu "Niezupełnie rozumiejąc co my wam czynimy, staliście się powszechnymi agentami naszej rasowej tradycji..." "Żydowscy rzemieślnicy, żydowscy rybacy są waszymi nauczycielami i waszymi świętymi z niezliczonymi wyrzeźbionymi postaciami w niezliczonych katedrach wzniesionych dla ich pamięci. Żydowska dziewczyna jest waszym ideałem macierzyństwa i dziewictwa. Żydowski zbuntowany prorok jest centralną figurą w waszych religijnych modlitwach. My zlikwidowaliśmy waszych bogów, odstawiliśmy waszą rasowa spuściznę i zastąpiliśmy ja naszym bogiem i naszymi tradycjami. Żaden podbój w historii nie może być nawet porównywalnym z tym czystym i sprawnym opanowaniem was!" Marcus Eli Ravage - osobisty biograf klanu Rothschildów o chrześcijaństwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obsryver Re: żydowskie wyznanie wiary... IP: *.static.espol.com.pl 19.08.14, 14:47 Na etaty dla księży i zakonnic państwo wydaje rocznie ok. 700 mln zł Państwo płaci nie tylko katechetom czy kapelanom Ordynariatu Polowego WP – duchowni są zatrudnieni w policji, straży pożarnej, BOR, resorcie finansów czy szpitalach, pisze „Gazeta Wyborcza”. fot. 123RF Najwięcej, bo ok. 1,5 mld zł rocznie, kosztują budżet państwa wynagrodzenia dla nauczycieli religii. Nie ma dokładnych danych z ostatnich lat, ilu z nich jest świeckich, a ilu nie. W 2009 r. księży i zakonnic było 15 144, pozostałych 18 348. Nie każdy katecheta ma przy tym pełny etat. Zobacz też: Trzynastka dla księdza, czyli ile zarabiają duchowni po kolędzie? Państwowe etaty mają też księża z Ordynariatu Polowego WP. To intratne, mundurowe posady – jest ich w naszej armii blisko 200, z czego 113 to duchowni katoliccy. Wikary parafii wojskowej zarabia od 3 do 5 tys. zł, a proboszcz już od 5 do 7 tys. Oprócz tego podatnicy płacą za prąd i ogrzewanie kościoła, a nawet za etat organisty. (PAP) Utworzono: 08.08.2014, 08:54 www.regiopraca.pl/portal/rynek-pracy/wiadomosci/na-etaty-dla-ksiezy-i-zakonnic-panstwo-wydaje-rocznie-ok-700-mln-zl Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: żydowskie wyznanie wiary... 19.08.14, 21:52 tylko palikot moze zrobić z tym porzadek ,zadne tam sld które właziło w dupe i bało sie tej czarnej sotni jak wszyscy inni z tak zwanej prawicy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzwonnik z NotrDam Na etaty dla księży i zakonnic państwo wydaje rocz IP: *.static.espol.com.pl 21.08.14, 21:13 "Na etaty dla księży i zakonnic państwo wydaje rocznie ok. 700 mln zł..." To nie państwo, to dominium watykańskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmęczony Re: Pleban i......katolicy hałasują IP: *.static.espol.com.pl 24.08.14, 15:29 Wróciłem z pracy,z nocnej zmiany o godz. 8.30 dzisiaj,(niedziela). Spać nie dają koscielne dzwony pod moimi oknami? Co to za bóg katolicki, którego trzeba budzić waleniem w dzwony??? Czy pleban go widział? Który z tych gipsowych bogów tak twardo śpi? A może któraś matuchna boska na obrazie przysnęła ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewyspany Re: Pleban,Putin i......katolicy hałasujący IP: *.static.espol.com.pl 31.08.14, 17:46 mają całą społecznośc w d.u.pie ! Ich samozadowolenie jest najważniejsze i tylko u nich jest "prawda" i ich jest "prawo" !!! Przez cały tydzień i dziś szczególnie (niedziela) dawali koncert swoich mozliwości i "poszanowania" prawa. Resztą zajmą się gipsowe "matki boski" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essere Re: Pleban,Putin i......katolicy hałasujący IP: *.globalconnect.pl 07.09.14, 19:06 na książt pomorskich też dzwonią i dzwonią i dzwonią i przestać nie mogą! każde uruchomienie dzwonów to w najlepszym przypadku 5 minut dzwonienia. czy jest jakikolwiek sposób, żeby "czarni" nie nadużywali dzwonów? Odpowiedz Link Zgłoś