Dodaj do ulubionych

Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego?

IP: *.*.*.* 22.08.01, 19:01
Jak nie, to powinnismy zaczac debate na ten temat bo z braku pomyslow moze
powrocic upiorna nazwa "Regalik".
Za kilka miesiecy bedzie juz mazna przejechac pierwsza nitka wiec czasu jest
malo.

Moje propozycje:
-most Gryfitow
-most Boguslawa X
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: *.members.com.pl 22.08.01, 19:07
      daj spokój Mike ! pytałem kiedyś jak nazwać rondo na Niebuszewie i co? -
      wyśmiali mnie!
      a "Nowocłowy" może być!
      • Gość: Mike Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: *.*.*.* 22.08.01, 19:25
        Gość portalu: greg napisał(a):

> daj spokój Mike ! pytałem kiedyś jak nazwać rondo na Niebuszewie i co? -
        > wyśmiali mnie!
        > a "Nowocłowy" może być!

Kurde ale nam grozi REGALIK! - przeciez ta nazwa wygrala konkurs zorganizowany
        prze UM. Poza tym Nowoclowy to chyba nazwa robocza.
        Ja sie nie wysmiewalem z pytania o nazwe ronda.
        • Gość: wojtek Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: 10.10.129.* 22.08.01, 19:44
          Ja bym go nazwał mostem Zaremby (wiem, że kontrowersyjna postać, ale wygrał dwa plebiscyty na
          szczecinianina stulecia, a to że jest Trasa Zamkowa im. Zaremby nic nie znaczy, jedna rzecz nie
          powinna mieć dwóch nazw, w praktyce wszyscy mówią o trasie zamkowej.
          Jeszcze odważniejsza propozycja?
          Most Hackena (to coś - czyli most i nazwa - co ma nas połączyć z Europą)
          • Gość: jawal Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:40
            Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Ja bym go nazwał mostem Zaremby (wiem, że kontrowersyjna postać, ale wygrał dwa
            > plebiscyty na
            > szczecinianina stulecia, a to że jest Trasa Zamkowa im. Zaremby nic nie znaczy,
            > jedna rzecz nie
            > powinna mieć dwóch nazw, w praktyce wszyscy mówią o trasie zamkowej.
            > Jeszcze odważniejsza propozycja?
            > Most Hackena (to coś - czyli most i nazwa - co ma nas połączyć z Europą)

Wojciech!
            Nie zdążyłem wcześniej!
            Ale podpisuję się pod obiema propozycjami
            Tylko myślę, że Hackena niektóre mordki nie przełkną.

Pozdrowienia
          • Gość: Mike Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: *.*.*.* 24.08.01, 13:01

> Ja bym go nazwał mostem Zaremby (wiem, że kontrowersyjna postać, ale wygrał dwa
            > plebiscyty na szczecinianina stulecia, a to że jest Trasa Zamkowa im. Zaremby
            nic nie znaczy, jedna rzecz nie powinna mieć dwóch nazw, w praktyce wszyscy mówią
            o trasie zamkowej.

Nie popre kandydatury Zaremby bo jak wspomniales jego imie nosi juz Trasa
            Zamkowa. Jest to doskonaly pomnik dla pana prof. Z jednej strony cudenko
            inzynieryjne, z drugiej masakra i profanacja starej czesci miasta - doskonale
            pasuje to do powojennej dzialalnosci urbanistycznej Zaremby. Tacy wlasnie
            planisci "odbudowali" Warszawe i malo brakowalo a dobrali by sie do Szkokholmu
            (byly plany by wabuzyc cale kwartaly sececyjnej zabudowy nabrzezy i postawic
            blokowisko) - tam na szczescie otrzezwieli w pore.

> Jeszcze odważniejsza propozycja?
            > Most Hackena (to coś - czyli most i nazwa - co ma nas połączyć z Europą)

Haken to dobry typ ale nie przejdzie, tak samo jak Most Ackermanna czy Most
            Hansy. Szkoda, choc w plebiscycie bym glosowal wlasnie za ktoryms z dawnych
            burmistrzow.
      • Gość: HSPS Re: A moze MOST WOLNOSCI ? IP: 130.119.248.* 16.09.01, 05:00
        Dla niektorych moglby byc Freedom Bridge, dla innych Freiheitsbrücke,
        (o "mirze" nie wspomninajac)

Wcoraj to napisalem, adzisiaj przyszedl mi jeszcze jeden argument do glowy: jak
        znam zycie (i tradycje polskiego budownictwa drogowego?) to nawierzchnia
        schrzani sie juz po pierwszych deszczach i bedzie mozna po moscie jezdzic, ale
        tylko bardzo WOLNO !

• stettiner Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? 23.08.01, 08:30
      Głosuję na Hackena. Też wysoko w rankingu zasłużonych szczecinian a nic swojego
      (tj. ulicy, placu, etc) jeszcze u nas nie ma.
      • Gość: Wojciech Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: *.kvarner.net 23.08.01, 10:58
        Podpisuje sie pod Hackenem! Wszystko, tylko nie Regalik. Kto to w ogole
        wymyslil????
        • Gość: nostromo Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 23.08.01, 11:28
          ja sie przyznaje do regalika, niestety... mialo byc rogalik i mialem to wpisac na liscie rzeczy do kupienia w sklepie... pomylilem sie
          i w ortografii i w rubryce...

a czy nowoclowy to zle?
          nie popieram nazywania mostow, drog i placow od ludzi lub zdarzen, bo sie nagle okaze, ze przyjda inni i zmienia na swoich bohaterow...

a nowoclowy jest ponadczasowy i moze nazwa przetrwa tak dlugo jak most?
        • stettiner Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? 23.08.01, 11:29
          Ten Regalik to chyba żart?
          • Gość: Mike Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: *.*.*.* 23.08.01, 11:37
            stettiner napisał(a):

> Ten Regalik to chyba żart?

Nie. UM oglosil swego czasu konurs na nazwe nowego mostu. Szczecinianie slali
            propozycje. Byly nagrody. Pierwsze miejsce zajela propozycja jakiegos dziecka -
            REGALIK.
            • stettiner Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? 23.08.01, 11:40
              o rany... no, naprawdę, jestem pod wrażeniem.... może niech sobie tak pieska
              nazwie?
            • Gość: Jano Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 11:44
              Gość portalu: Mike napisał(a):

> stettiner napisał(a):
              >
              > > Ten Regalik to chyba żart?
              >
              > Nie. UM oglosil swego czasu konurs na nazwe nowego mostu. Szczecinianie slali
              > propozycje. Byly nagrody. Pierwsze miejsce zajela propozycja jakiegos dziecka -
              >
              > REGALIK.

Pamietam ten konkurs, to bylo zanim zaczeli budowac ten most. Ale zawsze sadzilem
              ze wygrala nazwa "Most Sloneczny".
    • Gość: sloggi Z miłości do Koszalina - może Most Koszaliński ?? IP: *.system.net.pl 24.08.01, 12:21
      Wszak Szczecinianie lubią Koszalin : )))))))))))))))))))
      • Gość: Jano Re: Z miłości do Koszalina - może Most Koszaliński ?? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 13:05
        Gość portalu: sloggi napisał(a):

> Wszak Szczecinianie lubią Koszalin : )))))))))))))))))))

chyba nie az tak mocno :))))))))
      • Gość: Mike Re: Z miłości do Koszalina - może Most Koszaliński ?? IP: *.*.*.* 24.08.01, 13:18

Oczywiscie ze lubimy tylko ze zupelnie bez wzajemnosci.
        Koledzy z Koszalina studiuja na naszych uczelniach, poztem zostaja u nas po
        studiach, maja dobra prace i przy kazdej okazji wytkna cos Szczecinowy: ze miasto
        syfiaste, brzydkie, brudne, prowinjonalne, zacofane... (nie to co Koszalin).

Pisze to bez zlosliwosci bo mam kilku przyjaciol z Koszalina, jednak ta postawa
        jest powszachna i niezbyt sympatyczna.

A wracajac do propozycji nazwy mostu to byl tez pomysl by nazwac:
        Most Gdanski - bo na przedluzeniu Gdanskiej i jedzie sie nim do 3miasta.
      • Gość: Mike Re: Z miłości do Koszalina - może Most Koszaliński ?? IP: *.*.*.* 24.08.01, 13:18

studiach, maja dobra prace i przy kazdej okazji wytkna cos Szczecinowy: ze miasto

• Gość: Mike Re: Z miłości do Koszalina - może Most Koszaliński ?? IP: *.*.*.* 24.08.01, 13:19

• Gość: Mike Sorki za te repety IP: *.*.*.* 24.08.01, 13:21
          Jakis crash na forum
          • Gość: sloggi Re: Sorki za te repety - och IP: *.system.net.pl 24.08.01, 15:28
            Wygląda na to, że most jest poważnym tematem.
            A swoją drogą w Koszalinie ulica Szczecińska jest poważną arterią, zaś w
            Szczecinie Koszalińskiej brak - czemu ?
            • Gość: Levy Re: Sorki za te repety - och IP: *.*.*.* 24.08.01, 15:45
              Owszem jest - w dzielnicy Gocław.
              Poszukaj na planie w pobliżu stacji Szczecin Gocław.
              Nie jest tak "reprezentacyjna" jak Szczecińska w Koszalinie, ale jest.
            • Gość: Jano Re: Sorki za te repety - och IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 15:47

> Wygląda na to, że most jest poważnym tematem.
              > A swoją drogą w Koszalinie ulica Szczecińska jest poważną arterią, zaś w
              > Szczecinie Koszalińskiej brak - czemu ?

tak byly nazywane dla ulatwienia. Nigdy nie bylem w Koszalinie, ale pewnie
              szczecinska jest przy wyjezdzie w strone Szczecina. Zgadlem?
              Tak jak w Szczecinie gdanska. Czy w stargardzie ul. szczecinska, bydgoska itd.
              • Gość: Mike drogi IP: *.*.*.* 24.08.01, 16:00
                Gość portalu: Jano napisał(a):

> Gość portalu: sloggi napisał(a):
                >
                > > Wygląda na to, że most jest poważnym tematem.
                > > A swoją drogą w Koszalinie ulica Szczecińska jest poważną arterią, zaś w
                > > Szczecinie Koszalińskiej brak - czemu ?
                >
                > tak byly nazywane dla ulatwienia. Nigdy nie bylem w Koszalinie, ale pewnie
                > szczecinska jest przy wyjezdzie w strone Szczecina. Zgadlem?
                > Tak jak w Szczecinie gdanska. Czy w stargardzie ul. szczecinska, bydgoska itd.

Tak bylo zawsze. Np. Przed wojna Woj. Polskiego nazywala sie Falkenwalde Strasse
                bo prowadzila do Falkenwalde. Podobnie jest z rzymska via Apia.
                • Gość: heinz Re: drogi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 10:38
                  Burmistrz Hacken ma swoj obiekt w mieście. Z tym zresztą nie mogą się nadal
                  pogodzić Niemcy. Dla nich nazwa Wały Chrobrego nic nie mówią. Hacken Terasse
                  oczywiście to zupełnie co innego i ma swoje uzasadnienie w historii naszego
                  miasta. Ale po wojnie nazwa ta nie mogła się utrzymać. Z Hackena zrobiono wała )
                  (chrobrego). A swoją drogą ile wałów miał obywatel Chrobry? Oto jest pytanie.
                  • Gość: jawal Re: drogi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 22:12
                    Gość portalu: heinz napisał(a):

> Burmistrz Hacken ma swoj obiekt w mieście. Z tym zresztą nie mogą się nadal
                    > pogodzić Niemcy. Dla nich nazwa Wały Chrobrego nic nie mówią. Hacken Terasse
                    > oczywiście to zupełnie co innego i ma swoje uzasadnienie w historii naszego
                    > miasta. Ale po wojnie nazwa ta nie mogła się utrzymać. Z Hackena zrobiono wała
                    > )
                    > (chrobrego). A swoją drogą ile wałów miał obywatel Chrobry? Oto jest pytanie.

Miał chyba tylko Wały Piastowskie :))))
                    Ciekawe co dobrego zrobił Chrobry dla Szczecina, że go tak uhonorowali (pytanie
                    do naszego xperta od historii, ob.Mike)? Teraz, kiedy Chrobry ma te swoje Wały,
                    Hacken może mieć swój most.

Na marginesie powiem wam, że ze zmienionych po II wojnie nazw podobała i podoba
                    mi się "Ku Słońcu". Taką naprawdę trudno znaleźć gdziekolwiek.

jawal

• Gość: Mike Re: drogi IP: *.*.*.* 29.08.01, 16:10
                      Gość portalu: jawal napisał(a):

> Gość portalu: heinz napisał(a):
                      >
                      > > Burmistrz Hacken ma swoj obiekt w mieście. Z tym zresztą nie mogą się nada
                      > l pogodzić Niemcy. Dla nich nazwa Wały Chrobrego nic nie mówią. Hacken Tera
                      > sse oczywiście to zupełnie co innego i ma swoje uzasadnienie w historii naszeg
                      > o
                      > > miasta. Ale po wojnie nazwa ta nie mogła się utrzymać. Z Hackena zrobiono
                      > wała (chrobrego). A swoją drogą ile wałów miał obywatel Chrobry? Oto jest pytan
                      > ie.
                      >
                      > Miał chyba tylko Wały Piastowskie :))))
                      > Ciekawe co dobrego zrobił Chrobry dla Szczecina, że go tak uhonorowali (pytanie
                      > do naszego xperta od historii, ob.Mike)? Teraz, kiedy Chrobry ma te swoje Wały,

Umacnial polskosc w Szczecinie a jego dzielni wojowie niczym wal obronny
                      odpierali nawalnice germanskich hord... ;-)))

> Hacken może mieć swój most.
                      > Na marginesie powiem wam, że ze zmienionych po II wojnie nazw podobała i podoba
                      > mi się "Ku Słońcu". Taką naprawdę trudno znaleźć gdziekolwiek.

No troche podobnie nazywa sie taka jedna w Hollywood, tyle ze to bulwar a nie
                      aleja ;-)
          • Gość: jawal Re: Sorki za te repety IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 22:13

> Jakis crash na forum

jaki crash Mike? Przecież wszyscy wiedzą, że chciałeś nabić trochę postów do
            klasyfikacji generalnej :)))))))))))

• Gość: Mike Re: Sorki za te repety IP: *.*.*.* 29.08.01, 16:11
              Gość portalu: jawal napisał(a):

> Gość portalu: Mike napisał(a):
              >
              > > Jakis crash na forum
              >
              > jaki crash Mike? Przecież wszyscy wiedzą, że chciałeś nabić trochę postów do
              > klasyfikacji generalnej :)))))))))))

...psss, skoro wszyscy wiemy o co chodzi to po co o tym gadac ;-)
              CRASH TO CRASH!

• crazy Re: Sorki za te repety 11.09.01, 13:48
                A mnie się REGALIK podoba ;-)))
                • Gość: Mike No co ty???!!! IP: *.*.*.* 11.09.01, 14:27
                  crazy napisał(a):

> A mnie się REGALIK podoba ;-)))

Zartujesz?! Wyobraz sobie dialog dwoch kolesi po "goraczce sobotniej nocy":
                  -jak jechalismy Regalikiem to mi sie zachcialo "do Rygi"...

Poza tym mi sie to kojarzy z meblosciankami stanowiacymi wyposazenie mieszkan na
                  blokowiskach. ;-O
                  • Gość: Crazy Re: No co ty???!!! IP: 172.25.17.* / *.ciech.waw.pl 11.09.01, 14:30

> crazy napisał(a):
                    >
                    > > A mnie się REGALIK podoba ;-)))
                    >
                    > Zartujesz?! Wyobraz sobie dialog dwoch kolesi po "goraczce sobotniej nocy":
                    > -jak jechalismy Regalikiem to mi sie zachcialo "do Rygi"...

REGALIK NOWOCŁOWY fajne ;-)))))
                    >
                    > Poza tym mi sie to kojarzy z meblosciankami stanowiacymi wyposazenie mieszkan n
                    > a
                    > blokowiskach. ;-O

• Gość: wojtek Re: Sorki za te repety IP: *.szcz.gazeta.pl 11.09.01, 14:30
                  crazy napisał(a):

Wracając do Hackena - czy jest w historii facet, który więcej zrobił dla rozwoju Szczecina? Szczecinanie,
                  pokażmy Europie klasę, udowodnijmy, że umiemy się wznieść ponad podziały historyczne, tematy tabu,
                  że umiemy oddać sprawiedliwość tym, którzy na to zasługują, niezależnie od tego, czy są rudzi, mówią
                  po niemiecku albo są leworęczni.
                  • Gość: Crazy MOST BEKDASA ;-)))) IP: 172.25.17.* / *.ciech.waw.pl 11.09.01, 14:34

> crazy napisał(a):
                    >
                    > > A mnie się REGALIK podoba ;-)))
                    >
                    > Wracając do Hackena - czy jest w historii facet, który więcej zrobił dla rozwoj
                    > u Szczecina? Szczecinanie,
                    > pokażmy Europie klasę, udowodnijmy, że umiemy się wznieść ponad podziały histor
                    > yczne, tematy tabu,
                    > że umiemy oddać sprawiedliwość tym, którzy na to zasługują, niezależnie od tego
                    > , czy są rudzi, mówią
                    > po niemiecku albo są leworęczni.

Postanowiłem popierać z góry skazane na porażkę nazwy!

Po Nowocłowym Regaliku proponuję most Sabri Bekdasa ;-))))
                    • Gość: Levy Re: MOST BEKDASA ;-)))) IP: *.*.*.* 11.09.01, 14:46
                      He, he!!! Niezłe!!

I jeszcze zaprosić go, żeby dokonał uroczystego otwarcia, a potem kibice
                      pogonią :)) go nową trasą, SRUUU, prosto do Turcji!!!
                    • Gość: jawal Re: MOST BEKDASA ;-)))) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.09.01, 15:11
                      Gość portalu: Crazy napisał(a):

> Postanowiłem popierać z góry skazane na porażkę nazwy!
                      >
                      > Po Nowocłowym Regaliku proponuję most Sabri Bekdasa ;-))))

Superrrrrrr!
                      Tylko źle rokuje dla przyszłych użytkowników, bo wszystko co firmuje ten facio
                      stoi góra 2 lata ;-O
                    • Gość: skuter Re: MOST BEKDASA ;-)))) IP: 192.168.0.* / *.unregistered.formus.pl 12.09.01, 08:36

> Po Nowocłowym Regaliku proponuję most Sabri Bekdasa ;-))))

doooooobre - swietny symbol wyjazdu Turka ze Szczecina
                      moglo by tez byc: Wielkliej Pogoni

niedawno w Pr III PR jeden facet zaczal nawolywac zeby sluchacze glosowali za
                      piosenka "ja wiedzialem, ze tak bedzie" - i dla jaj ludzie zaczeli glosowac, tak
                      ze wyprowadzili ten szlagier na pierwsze miejsce listy przebojow

moze by zrobic taka akcje wsrod internautow- zarzucic UM postami z propozycja
                      nadania nowoclowemu imienia Bekdasa:))

• Gość: Amber nowe mosty Szczecina IP: *.xtra.pl 15.09.01, 15:28
                    Moja propozycja: nazwijmy jeden z mostow mostem Hakena a drugi mostem
                    Ackermanna. Ci ludzie wlozyli wielki wklad w rozwoj Szczecina i uwazam, ze w
                    ten sposoob mozemy pokazac nasza europejskosc duzo bardziej niz uciekajac w
                    nazwy patriotyczno-narodowe, czy tez swietoszkowate.

PS. I jesli juz zdazamy do UE, to latwiej bedzie obcokrajowcowi wymoowic nazwe:
                    Hacken Bridge niz Nowoclowy Bridge :-)

Pozdrawiam
                    Amber
                    • Gość: Amber nowe mosty Szczecina - c.d. IP: *.xtra.pl 15.09.01, 18:18
                      No to jeszcze dodam, ze mozna by te trase nazwac Trasa Burmistrzoow, zeby sie
                      ten caly projekt nowych nazw kupy trzymal...

Amber
                    • Gość: Amber Re: nowe mosty Szczecina IP: *.xtra.pl 21.09.01, 16:21
                      Szanowna Redakcjo,

W sprawie Trasy Burmistrzow i mostow Hakena i Ackermanna, zdecydowanie mowie:
                      Napierajcie!!! Doprowadzcie sprawe do tzw. szczesliwego konca.

Pozdrawiam
                      A.m.b.e.r.
                      • Gość: Mike Re: nowe mosty Szczecina IP: *.*.*.* 21.09.01, 16:30
                        Gość portalu: Amber napisał(a):

> Szanowna Redakcjo,
                        >
                        > W sprawie Trasy Burmistrzow i mostow Hakena i Ackermanna, zdecydowanie mowie:
                        > Napierajcie!!! Doprowadzcie sprawe do tzw. szczesliwego konca.
                        >
                        > Pozdrawiam

Ten pomysl mi sie podoba - niech jedna nitka nazywa sie Hakena a druga
                        Ackermanna. Laczylo by sie to logicznie z nazwa Trasy Zamkowej im. Zaremby.
                        Byloby to bardzo eleganckie rozwiazanie.
                        > A.m.b.e.r.

• stettiner REGALIKOWI mówię stanowcze NIE 11.09.01, 14:48
                • Gość: skuter Re: Sorki za te repety IP: 192.168.0.* / *.unregistered.formus.pl 12.09.01, 08:47
                  crazy napisał(a):

mi tez.
                  Moze sie skonczyc tak jak z Trasa Zamkowa - imie jej nadano a i tak w swiadomosci
                  Szczecinian jest to chyba po prostu Trasa Zamkowa.
                  Mysle, ze regalik moze sie przyjac, nazwa krotka, sympatyczna, konkretna, moze
                  tylko wielkosc obiektu nie pasuje do zdrobnienia.

• Gość: Crazy Re: Sorki za te repety IP: 172.25.17.* / *.ciech.waw.pl 12.09.01, 09:51
                    Dzięki Skuter, ale chyba jesteśmy w mniejszości ;-)))
    • Gość: kasek Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: 212.14.9.* 11.09.01, 13:33
      Dla mnie najlepsza jest Nowocłowy. Z drugiej strony pewnie nazwą go Ojcem
      świętym czy innym papieżem. Za parę lat trzeba przecież coś zmieniać. A
      najtaniej nazwy.
      • Gość: Mike Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: *.*.*.* 11.09.01, 14:28
        Gość portalu: kasek napisał(a):

> Dla mnie najlepsza jest Nowocłowy. Z drugiej strony pewnie nazwą go Ojcem
        > świętym czy innym papieżem. Za parę lat trzeba przecież coś zmieniać. A
        > najtaniej nazwy.

Tak dlug sie powtarza te nazwe ze zapadla w pamiec ale nie jest najlepsza.
        A co do nazw "narodowo-katolickich" to tez mam troche obaw co tam wymysla...
    • Gość: skuter Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: 192.168.0.* / *.unregistered.formus.pl 12.09.01, 08:31
      kiedys w jakiejs szkole byl pomysl nadania jej imienia Obroncow Monte Casino

to moze na fali powrotu do zrodel nadac mostowi im. Obroncow Walu Pomorskiego

:))
    • Gość: Ania Re: Czy wymyslono wreszcie nazwe dla mostu Nowoclowego? IP: *.*.*.* 12.09.01, 10:38
      A dlaczego nie zostać przy i tak powszechnie używanej nazwie Most Nowocłowy.
      wszyscy ja znająi używająi jest mało prawdopodobne żeby inna nazwa sie przyjęła
    • Gość: HSPS Re: A moze MOST WOLNOSCI ? IP: 141.202.248.* 15.09.01, 16:45
      Dla niektorych moglby byc Freedom Bridge, dla innych Freiheitsbrücke,
      (o "mirze" nie wspomninajac)
      • Gość: HSPS Re: A moze MOST WOLNOSCI ? IP: 130.119.248.* 16.09.01, 05:02
        "Dla niektorych moglby byc Freedom Bridge, dla innych Freiheitsbrücke,
        (o "mirze" nie wspomninajac)"

Wczoraj to napisalem, a dzisiaj przyszedl mi jeszcze jeden argument do glowy:
        jak znam zycie (i tradycje polskiego budownictwa drogowego?) to nawierzchnia
        schrzani sie juz po pierwszych deszczach i bedzie mozna po moscie jezdzic, ale
        tylko bardzo WOLNO !

• Gość: pakuz Re: A moze MOST WOLNOSCI ? IP: *.szczecin.medianet.pl 16.09.01, 15:01
          pasjonujemy się nazwą dla jednego mostu ? czy to nie dlatego , że tak mało się
          ich buduję ? dla mnie most to most , ma być solidny , wygodny i bezpieczny
          a czy będzie się nazywał wolności czy hakena to naprawdę niewiele zmienia
          w czasie przejazdu ze słonecznego do centrum.
          zresztą jak znam życie , to i tak rajcy miejscy wymyślą jakąś kretyńską
          nazwę bez pytania mieszkańców o opinię
          moja propozycja:
          jeśli wyjazd ze szczecina na zachód to "ku słońcu" , to trasa na wschód
          powinna nazywać się "w stronę mroku" , "w jądro ciemności" lub jakoś
          tak podobnie
          pozdrowienia, pakuz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka