Gość: OPTYMISTA!!!!!!! IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:55 wszyscy niewinni - tylko KASĘ k t o ś z g a r n ą ł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: optymista-pesymist Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:57 PRZECIEŻ TO BYŁY ZYSKI-JAKIE STRATY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "M" Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.ssn.pl / 62.233.172.* 13.10.04, 08:51 Zgadzam się z opinią gościa "nikt", wszyscy autorzy listów mogli by wygrać konkurs w inwektywach., ale tak naprawdę nie mają pojęcia o niczym. Zanim coś powiecie trzeba umieć czytać " a kto umie czytać"?. Wszyscy "oskarżeni" jeszcze parę lat temu zdobywali największe pokłony w kraju i za granicą - bo im się to naprawdę należało - to wielcy fachowcy a nie łobuzy jakich z nich chcą zrobić kolesie z SLD. Przypomnijcie sobie jak było i kto wydżwignął tą Stocznię na tak wysokie rankingi. Jestem dumna, że kiedykolwiek mogłam z takimi ludżmi pracować a pracuję już bardzo długo. My Polacy uwielbiamy pluć na wszystkich i na wszystko, ale kiedy trzeba komuś podac rękę to już nie my. Nie kibicujmy czemuś co nie ma uzasadnienia i jest obrzydliwe pod każdym względem. Uczmy się na uczelniach a nie na brukowisku. "M" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea777 Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: 217.153.6.* 13.10.04, 12:42 Ciekawa sprawa ilu obrońców maja aktualnie byli prezesi .Gratuluję pani "M" a także panu "nikt"tak wnikliwej i jak widac bezkresnej wiedzy na temat fachowości oraz konsekwencji w działaniach prezesów.Owszem poparcie zdobywali u takich jak wy , którzy im do dzisiaj najchętniej by poczapkowali i przyklasnęli.A co do fachowości wielu z nich , to naprawde mam wątpliwości, bo nie sądzę żeby np.: fakt posiadania układów oraz udziałów w mediach czynił z kogoś fzchowca w dziedzinie przemysłu stoczniowego. Gratuluje długoletniej pracy i życzę wielu sukcesów na niwie zawodowej.Nie wiem czy jednak gość"M"ma świadomość tego , ze wiele rodzin straciło niejednokrotnie jedyne źródło dochodu i niestety nie mogą skorzystac z tzw.kształcenia .No cóż a że żyjemy w wolnym kraju , to i wypowiadać własne zdanie juz możemy.Pozdrawiam serdecznie wszystkich z brukowiska (cyt."M" )oraz plebs (cyt."nikt"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.asternet.pl 13.10.04, 15:33 Gość portalu: bea777 napisał(a): wiele rodzin straciło niejednokrotnie jedyne źródło dochodu NO TAK ale wcale nie jest powiedziane że i tak by tej pracy nie stracili. Zarządzanie firmą to nie jest działalność dobroczynna, albo się coś opłaca albo nie. jest to trochę brutalne , ale jeżeli do wykonania tej samej pracy potrzeba mniej ludzi niż jest zatrudnionych, to niestety zwolnienia są konieczne. Pozdrawiam ZWOLENNIK GOSP.RYNKOWEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 z 3000 Re: Do "M" IP: *.teleton.pl 14.10.04, 14:13 Rzeczywiście z pozycji SSN jakoś łatwiej jest chylić czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodniczek Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.devs.futuro.pl 12.10.04, 21:17 Szanowni dziennikarze, procesy karne, w których jakieś osoby są oskarżone o przestępstwo prowadzą sądy rejonowe lub okręgowe wydziały karne. To wstyd zamieszczać informacje ,że proces prowadzi sąd gospodarczy , bo ten jest wydziałem sąd rejonowego o takiej nazwie i rozstrzyga cywilne spory związane z prowadzeniem działalności gospodarczej i świadczy o tym ,że autor artykułu nie wie nawet w jakim sądzie toczy się sprawa, gdzie ta rzetelność dziennikarska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Dziennikarze takich bledow nie robia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 21:47 Natomiast to nie sa dziennikarze , to sa dziennikarze Gazety Wyborczej , dodatku Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Dziennikarze takich bledow nie robia IP: 217.153.6.* 12.10.04, 22:46 Jesli wina zostanie udowodniona, to proponuje do kary jaka bedzie pobyt w wiezieniu, przepadek mienia w calosci. Sumienie i slowo czynia czlowieka krolewm ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista-pesymist Re: Dziennikarze takich bledow nie robia IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 22:50 - O tym, że sprawa miała polityczny charakter, może świadczyć fakt, że Jacek Piechota i Krzysztof Janik zapowiadali nasze aresztowania, gdy nie było jeszcze opinii prawnej na temat stoczni - dodaje Tałasiewicz. - to komunisci nakradli pieniędzy- bo to był `ekonomiczny eksperyment`--- wszyscy chcieli dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTYMISTA Re: Dziennikarze takich bledow nie robia IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 22:57 a nie można tego procesu transmitować w lokalnej telewizji?pytania zadawali by nasi posłowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea7 Re: Dziennikarze takich bledow nie robia IP: 217.153.6.* 12.10.04, 23:00 Brawo dla OPTYMISTY za pomysłowość i juz Szopka Noworoczna yłaby z głowy! Świetny pomysł z tymi posłami .Gratuluje poczucia humoru........hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea7 Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: 217.153.6.* 12.10.04, 22:56 Szanowny wodniczek czep się tramwaju o ile jest to wystarczajaco rzetelna jak dla ciebie informacja odnosnie dostepnych w Szczecinie srodków komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea7 Re: Rozpoczął się proces prezesów oderwanych od"ko IP: 217.153.6.* 12.10.04, 22:52 No i tak właśnie po raz kolejny będą marnowane pieniadze podatników.Zastanawia mnie tylko jedno dlaczego dopiero po dwóch latach ci goscie oderwani od "koryta" stają przed sądem. Czy jawny proceder -okradanie tysiecy ludzi (kiedy to Stocznia Szczecinska miała 5 miejsce na świecie )i włączenie stoczni do holdingu, tylko po to aby sprywatyzowac(czyt.rozkraść)majątek stoczniowy nie powinien zostać wczesniej ukrócony? Czy naprawdę mozna patrzeć jak bezkarnie po raz kolejny bedą przestępcy wieść spokojne ,dostatnie zycie!!!!!!!!! To po prostu skandal! Ale cóż ja tam sie czuje jak łoś, po prostu zwykły ŁOŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTYMISTA Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 22:52 Według prokuratora narazili oni holding na ponad 68 mln zł strat. najbardziej podoba mi się słowo ----n a r a z i l i ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas spoko IP: 62.233.223.* 12.10.04, 23:02 przecież my mamy strzepy informacji podane przez mniej lub bardziej rzetelnych dziennikarzy. To taka masa tomów, a artykuł mieści się na jednej stronie A4. Sprawa od strony prawnej pewnie jest bardzo trudna. Dajcie spokój z wyrokami. Pewnikiem sprywatyzowanie było nie takie, potem chęć przejęcia nie taka, wszystko nie takie.... a ja na to MOTYLEK MA TO GDZIEŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea7 Re: spoko IP: 217.153.6.* 12.10.04, 23:07 Fakt i zapomniałam o MOTYLKU. Ja też właściwie mam to wszystko w ......tyle , zupełnie jak motylek.Bo i po co sie wczuwać no nie?przecież w życiu piękne są tylko chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTYMISTA Re: spoko IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:09 ale byłyby piękniejsze za 68 mln zł-/te chwile/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: spoko IP: 62.233.223.* 12.10.04, 23:12 wiesz byłyby piekniejsze fakt. Ale czy te 68 mln weźmie K. czy P. czy P. czy inny , to naszych chwil nie upiekszy niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea7 Re: spoko IP: 217.153.6.* 12.10.04, 23:17 I na tym właśnie polega problem.Czy z nami czy bez nas i tak sobie świetnie dadza ...rade .Prawda panowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: spoko IP: 62.233.223.* 12.10.04, 23:20 PRAWDA! Sprawiedliwości nie ma... Są tylko chwile.... i wszystko z wiatrem uleci, ot tak mignie nam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTYMISTA!!!!!!! Re: spoko IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:24 właśnie zaczęło piżdzić za oknem-chyba uleciały te 68 mln zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak A ja trzymam kciuki za Prezesow stoczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:37 Znam mechanizmy z autopsji. Podany przez Talasiewicza i Piotrowskiego wariant przyczyn upadku jest mozliwy. Dlaczego trzymam kciuki za Prezesow stoczni? Bo trzymam z prywaciarzami i biznesmenami dzialajacymi na wlasny rachunek i ryzyko, a nienawidze czegokolwiek co panstwowe gdyz jest rozrzutne i drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
bea777 Re: A ja trzymam kciuki za Prezesow stoczni 12.10.04, 23:50 Ciągnie swój do swojego.Pewnie trzymaj sie chłopie KUPY, kupy nikt nie ruszy! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bea777 Re: A ja mam w tyle jak MOTYLEK 12.10.04, 23:53 Źle się dzieje w państwie duńskim,żeby mi tak przed samym snem cisnienie podnosić.Chamstwo i drobnomieszczaństwo normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTYMISTA Re: A ja mam w tyle jak MOTYLEK IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:55 tak to juz bywa ze sie denerwujemy gdy na nic nie mamy wplywu-niestety-szkoda ze nie ma transmisji z tego procesu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pellov proces prezesów-oficerow stoczni IP: 218.81.41.* 13.10.04, 06:16 A co z prezesami-kapralami ze spolek stoczniowych. Niektorzy wypieraja sie nawet znajomosci ze swoimi dawnymi panami. Przoduje w tym Geniu sz jednej ze spolek. Kto wie o kogo chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Co to za prostackie komentarze? IP: *.utp.pl 13.10.04, 08:12 Przez te dwa lata, jakie minęły od aresztowania prezesów, był czas aby się trochę dokształcić w temacie "Upadek Stoczni Szczecinskiej". Niestety, większość wypowiadających się na ten temat czerpie wiedzę z przemówień Piechoty i Janika. Nawet prokuratura poczyniła postępy i zarzuty wobec prezesów nie dotyczą już zagarnięcia mienia, ale działania na szkodę (art. 296kk).Zarzuty do obalenia, bo stetryczały biegły wydał opinię, w której skompromitował się totalna ignorancją, nie uwzgledniając, że GP była częścią holdingu i nie mogła działac na jego szkodę. Plujących na tym forum zachęcam do zapoznania sie ze skróconym choćby aktem oskarżenia i z historią SSPH SA w latach 1990-2002, a zwłaszcza z destrukcyjnymi działaniami kolejnych rządów (AWS i SLD) wobec całego sektora stoczniowego. Mam nadzieję, że sąd nie ugnie się pod presją polityków i stoczniowego plebsu i uniewinni prezesów, wyświetlając przy okazji mechanizmy tej destrukcji. To jest sprawa dla Trybunału Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Co to za prostackie komentarze? IP: 62.233.223.* 13.10.04, 08:28 ujęłeś to bardzo ładnie drogi nikt. Właśnie tu jest sedno wystarczy ciut inaczej postawic zarzuty... nie zagarnięcie a na szkodę... i juz bardzo łatwo sie wybronic albo bardzo trudno. Powtarzam akty maja wiele tomów i te pieniadze jakby nie dotyczą nas. Panowie nie sa głupi i prawdopodobnie są pewni swoich racji skoro nie chowają się w anonimowość. A z tego co sie słyszy tu i ówdzie, to polityki tam było dużo. Zobaczie czego sie dowiadujemy przy okazji afery Orlengate. I bardziej chyba bedzie sie im starano udowodnić, że złamali jakieś przepisy w swojej działalności gospodarczej, niż to co sądzi ulica, że ukradli społeczeństwu jakieś 68 mln. zł. W tej sprawie ulica jakby oczekuje kary za oddanie im stoczni i w nich widzi przyczyne bankructwa... a nie wiem czy te 68 mln. zł mogłoby doprowadzić taki moloch do bankructwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Co to za prostackie komentarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 08:56 mysle ze mylisz sie kolego co najmniej w jednej sprawie ... te pieniadze dotycza nas !!! IMHO niedlugo my znaczy sie obywatele RP bedziemy musieli oddac kupe kasy za niekompetencje, koniunkturalizm i prywate kilku osobnikow ... odszkodowania za aresztowania, za wyrzadzona szkode materialna itp. mam jedynie nadzieje ze to nie tylko my bekniemy ale przy okazji oberwa ci ktorzy do tego doprowadzili ps. i jak mi sie wydaje szykuje sie nam kolejna kompromitacja bieglego sadowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Co to za prostackie komentarze? IP: 62.233.223.* 13.10.04, 09:04 Wiesz nie napisałem tego wprost, ale właśnie ich wygranej (choc nie jestem ani za nimi, ani przeciw, bo nic nie wiem) sie boję. Bo jak się okaże, że nasze organa postąpiły nieprawnie pod naciskami polityczno-biznesowymi, to tak ja piszesz MY zapłacimy! A jak pójdą za ciosem i po wygraniu zażądają odszkodowań nie tylko za aresztowania, ale strate firmy, przejęcie ich własności i nie wiem co jeszcze... toż to dopiero bedzie... A winnych takiego scenariusza nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Co to za prostackie komentarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:43 a ja sie nie boje ... choc uczucia mam ambiwalentne bo z jednej strony wkurza mnie to ze nie ponosza odpowiedzialnosci ci ktorzy dopraowadzaja do takiej sytacji ale z drugiej strony to cieszy mnie to ze byz moze w koncu w RP bedzie normalnie i ze polityczne kwestie nei beda decydowaly o winie i karze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadający wiedzę Re: Co to za prostackie komentarze? IP: 195.117.10.* 13.10.04, 12:21 Panie "nikt" wbrew temu co pan mówi Grupa Przemysłowa nie była częscią Holdingu , Holding kończył się na Stoczni Szczecińskiej Porcie Holding a Grupa Przemysłowa to przedsięwzięcie kilku prywatnych osób osiągajce zyski kosztem ponoszącej Straty Stoczni SZczecińskiej Porty Holding i na tym polega działanie na szkodę - żeby to udowodnić nie potrzeba 270 tomów akt wystarczy analiza jednej przykładowej spółki zależnej od SSPH i jej transakcji z Grupą Przemysłową i SSPH. Działanie na szkodę miało miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona stoczniowca Re: proces prezesów-oficerow stoczni IP: *.utp.pl 13.10.04, 23:34 Chętnie sprzedam męża akcje stoczniowe oraz przyjmę zaległe pobory (kilkanaście tysięcy)- mogą być z prywatnych kont byłych prominentów. Nawet po 27 latach pracy w stoczni i spółce mąż dowiedział się (podczas ostatnich wypłat dla pracowników Stoczni SA) że nie jest stoczniowcem i te zaległe 40% nie należy się ani jemu ani jego kolegom. Jak z tym żyją Ci byli "PREZESI". LICZĘ NA SOLIDNĄ KARĘ - będę przesyłać cebulę, niestety białą a nie czerwoną - jest ostrzejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTYMISTA!!!!!!! Re: proces prezesów-oficerow stoczni IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 12:19 to był podobno eksperyment ekonomiczny zgodny z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: sztuka zarzadzania ... 13.10.04, 09:04 .. w czasach niepewnych .. to sztuka prowadzenie firmy na stratach .. .. np linie lotnicze w wiekszosci nie wykazuja zyskow .. bo pasazerowie by sie od nich odwrocili .. myslac ze to za ich krwawice ... .. dlatego wykazywanie wyników ujemnych szczegolnie w duzej firmie to czesto elementem marketingu, obrony przed fiskusem, potrzebne w negocjacjach z bankami i kontrahentami ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadający wiedzę Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: 195.117.10.* 13.10.04, 12:31 Panie "nikt" wbrew temu co pan mówi Grupa Przemysłowa nie była częscią Holdingu , Holding kończył się na Stoczni Szczecińskiej Porcie Holding a Grupa Przemysłowa to przedsięwzięcie kilku prywatnych osób osiągajce zyski kosztem ponoszącej Straty Stoczni SZczecińskiej Porty Holding i na tym polega działanie na szkodę - żeby to udowodnić nie potrzeba 270 tomów akt wystarczy analiza jednej przykładowej spółki zależnej od SSPH i jej transakcji z Grupą Przemysłową i SSPH. Działanie na szkodę miało miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.utp.pl 13.10.04, 13:54 Gość portalu: posiadający wiedzę napisał(a): >Panie "nikt" wbrew temu co pan mówi Grupa Przemysłowa nie była częscią >Holdingu , I właśnie na tym polega błąd biegłego, który założył a priori, że GP jest osobną spółką prywatną, powołana w celu zagarniecia majątku SSPH. SA. Tymczasem - GP, powołana bodaj w w 1993 roku, przez kilka lat była spółka uspioną, aby uaktywnić się w 1998 roku (podaję z pamięci). GP miała być, w założeniu, silną grupą finansową, wiarygodną dla przede wszystkim - banków (nie tylko polskich), zdolną udźwignąć takie przedsięwzięcia jak produkcja prototypów, skomplikowanych linii technologicznych itp. Jak wiadomo - konieczność utworzenia takiej grupy powstała po tym, jak rząd - a konkretnie Kaczmarek Wiesław w 1996 i Wąsacz Emil w 1998 storpedowali ostatecznie koncepcję finansowania Stoczni Szczecińskiej przez EBOR. Można się dziś spierać, czy inżynieria finansowa w wykonaniu zarządu Piotrowskiego była skuteczna, czy struktura holdingowa nie była zbyt rozdęta itp., ale - trudno będzie wykazać przestępczy charakter spółki GP , która działała w ramach (60% akcji SSPH.SA) holdingu i na jego rzecz. Piotrowski twierdzi dziś, że żadna szkoda by nie powstała, gdyby rząd nie sprowokował histerycznej reakcji banków, odmawiając gwarancji na bodaj 160-180 mln USD. Co przy 24 mld zł, jakie ten sam rząd wpakował fizycznie w ciągu następnych 3 lat w sektor górniczy, hutniczy i stoczniowy wydaje się kwotą ułamkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadający wiedzę Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: 195.117.10.* 13.10.04, 14:19 Kluczowym problemem będzie właśnie okreslenie jak zostały podzielone zyski Grupy Przemysłowej w latach 1998- 2002. Jeżeli w tej spółce były zyski i zostały podzielone między prywatnych akcjonariuszy (tj.obecnie oskarżonych byłych menedżerów holdingu)wówczas istnieje duże prawdopodobieństwo że są winni zarzucanych im czynów. Jezeli nie było zysków lub nie zostały im wypłacone w formie dywidend wówczas zarzut działania na szkodę faktycznie traci solidne podstawy. Chociaż mogli inaczej transferować gotówkę np pobierać wysokie pensje za świadczenie pracy na rzecz Grupy Przemysłowej. Inną możliwość jest taka że zyski w postaci gotówki majątku trwałego lub innych aktywów cały czas są w Grupie Przemysłowej i czekają na dobre czasy żeby je podzielić. Należy dobrze kierując się tymi trzema kryteriami prześwietlić tę spółkę Grupa Przemysłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:40 jezeli zostaly podzielone zyski ... to sa winni czego? pzdr dla zalogi Centromoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posiadający wiedzę Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: 195.117.10.* 13.10.04, 15:10 chodzi oczywiście o prawdopodobieństwo winy wyprowadzenia gotówki ze SSPH w sytuacji Gdy zysk Grupy Przemysłowej osiągnięty zostałby wyłącznie w wyniku transakcji między GP a spółkami holdingu - chodzi oczywiście o zysk gotówkowy taki który można podzielić a nie wyłacznie o księgowy który istotnie może być efektem inżynierii finansowej "gotówka to fakt zysk to tylko opinia" kluczem są przepływy realnego pieniądza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaciekawiony A nie brakuje tam Roberta Pollana-z GTW? IP: 217.153.6.* 13.10.04, 15:42 Cos mi naszego "Amerykanina" (o znanych korzeniach) brakuje A byl w GTW (Grupie Trzymajacej Wladze i nie tylko) Z kolei dolaczanie "wyrobnika" Talasiewicza to chyba przesada w druga strone-on nie byl z GTW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: A nie brakuje tam Roberta Pollana-z GTW? IP: *.teleton.pl 14.10.04, 14:03 Rzeczywiście wątek wyciszony a interesujący. Na Tałasiewicza chyba szkoda czasu. To była tylko krótkotrwała ciepła, polityczna posadka. Co do wcześniejszych wypowiedzi - rozumiem, że mówicie o inżynierii finansowej w wykonaniu p.Piotrowskiego bo p.Gąsiora o inzynierie bym nie podejrzewała :) Z całym szacunkiem oczywiście dla jego erudycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni 14.10.04, 12:39 Jak widze co nieco Pan wie na ten temat i dobrze, to nie jest tak ze ktos ukradl pieniadze, problem polega na niedoinformowaniu ludzi jak to naprawde bylo, Panstwo na wyplacie zaleglych wynagrodzen, odpraw, zasilkow oraz pieniedzy ktore musieli dolozyc Nowej stracilo znacznie wiecej niz to o co prosila ssph przed upadkiem, ciekawe ile juz dolozono do Gdyni, w takiej sytuacji kazdy Prezes moze isc siedziec, tak przy okazji czy p. Kaczmarek nie byl jednym z zalozycieli GP - cos tak mi sie o uszy obilo:) ps. moj maz tez byl stoczniowcem, pracuje gdzie indziej i jakos nie mam zamiaru nikogo obdarowywac cebula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:05 A żona pana prezesa P. z oburzeniem i wściekłóścią mówi jak to bezczelna hołota chce zabrać im i c h majątek. A w pracy (żona) szrogęsi się lepiej i gustowniej jak kiedyś Stasia Gierek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTYMISTA!!!!!!! Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:22 ale fajnie ale fajnie ale fajnie ale fajnie-a teraz idziemy na jednego...czy telewizja szczecińska będzie transmitować ten proces tak jak transmitowała marsze====== p r o s i m y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea777 Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: 217.153.6.* 13.10.04, 17:46 Transmisja?czemu nie,może wreszcie cos z tego wyniknie.Chociażby skrawek prawdy na temat tego jak to mocna ręką zarządzać w Polsce trzeba. Za gospodarką rynkową jak najbardziej jestem za, ale nie za rabunkową. A mam wrażenie , że cokolwiek my malutcy-szarzy byśmy tutaj nie mówili , to i tak wszystko się swoim torem potoczy. Co ma wisieć nie utonie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPTYMISTA!!!!!!! Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:56 winni są żurnaliści i cykliści a reszta jest bez skazy-czy ktoś napisze,ujawni,powie czemu stocznia upadła?czy redaktor naczelny telewizji w Szczecinie nie mógłby zwrócić się do sądu z prośbą o transmisję?przecież oskarżeni/jeżeli tak można mówić/się nie boją i można wszystko pokazywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: 62.233.223.* 14.10.04, 12:22 jeżeli ktos w sądzie szuka sprawiedliwości... to chyba tylko na sądzie ostatecznym mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni 14.10.04, 12:24 Gość portalu: andreas napisał(a): jeżeli ktos w sądzie szuka sprawiedliwości... to chyba tylko na sądzie ostatecznym mozliwe '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Nie prawda! Katolicy bede mieli wygodniejsze boksy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Rozpoczął się proces prezesów stoczni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:10 No i cóż tam u ukochanego prezesa P.?? Odpowiedz Link Zgłoś