Dodaj do ulubionych

Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzice ...

• anonim_ka Re: tacy,, <Lekarze > ??? 02.11.04, 14:52
      Niech sie zatrudnia za dozorce.Zamiast leczyc - czego nie potrafia - niech pilnuja
    • Gość: moorgana Chamstwo dotyczy też pacjentów IP: *.ocean.univ.gda.pl 02.11.04, 14:57
      Czasami chamstwo klientów, petentów czy pacjentów może zwalić człowieka z nóg.
      Jest miejsce do parkowania więc ojciec musi się temu podporządkować, przecież
      nie musiał trzymać żony za głowę. Równie dobrze można tłumaczyć przejazd przez
      przejście dla pieszych na czerwonym świetle: przecież nikt nie przechodził...
      mogłem jechać, tym bardziej, że mi się spieszyło.
    • Gość: tyler SKORO WSZYSCY JESTESCIE TACY IP: *.jota.digi.pl 02.11.04, 15:03
      MĄDRZY I DOBRZY TO BARDZO PROSZE ZDAJCIE NA STUDIA ,UCZCIE SIE (PRZECIEZ DLA
      WAS TO ZERO PROBLEMU !!) POTEM IDZCIE DO PRACY I ZA 900 ZŁ LECZCIE
      LUDZI ...PRZECIEZ DLA WAS DRODZY I MĄDRZY FORUMOWICZE TO ŻADEN PROBLEM !!!
      • ja_aska Re: SKORO WSZYSCY JESTESCIE TACY 02.11.04, 15:10
        na początku, tuż po studiach pracowałam za mniej. i cieszyłam się, że mam pracę.
        w tym przypadku liczy się tylko szantaż lekarza.
    • Gość: welet WYCHODEK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:13
      Jak to dobrze, że dzisiajszy egzemplarz GW znajdzie się za chwilę w wielu
      wychodkach, ten wątek wygaśnie (ileż można opluwać bez możliwości ustalenia
      faktów). Myśle,że nikt nie zostanie ukarany (niby za co!) Chamstwo należy dusić
      w zarodku. Popieram działanie lekarzy! Trzymam kciuki za personel szpitala, że
      przetrwa nagonkę oszołomów bezstresowo. Powodzenia.
    • Gość: Max !!!Lekarzom niestety się wydaje i to właśnie... IP: *.p / *.pl 02.11.04, 15:15
      ....my wszyscy ich tego nauczyliśmy. Szaman - lekarz rządzi.
    • Gość: welet Sprostowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:19
      Ciekawe czy przynajmniej wydrukują sprostowanie. Czy dziennikarzyna schowa
      głowę w piasek. Za sprostowanie nie weźmie kasy. Więć po co...
    • Gość: lekarz.... Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: 212.244.126.* 02.11.04, 15:23
      Szanowny panie dyrektorze szpitala... Takiego konowała za preproszeniem trzeba
      by zastrzelić zanim się zapyta o co właściwie chodzi, bo on i jeemu podobni
      szkodzą faktycznie ciężko pracującym, uczciwym lekarzom!!!!!!!
      • Gość: welet Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:26
        Dresik wysechł panie Oziewicz?
      • Gość: bis Re: "lekarzu" twoje słowictwo świadczy żeś biednyś IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 02.11.04, 18:15
    • Gość: emes Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: 62.29.248.* 02.11.04, 15:34
      GHdyby im wsunał do kieszeni fartucha opłatę za parkowanie, od razu zrobili by
      sie mniej przemęczeni....

To jest Polska własnie...
      płacimy cięzkie pieniąchy co miesiąc, a oni są przepracowani...
      niech zostaną portierami w szpitalu, nie będą się przemęczać
      • maniana22 Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic 02.11.04, 16:03
        Gość portalu: emes napisał(a):

> GHdyby im wsunał do kieszeni fartucha opłatę za parkowanie, od razu zrobili
        by
        > sie mniej przemęczeni....
        >
        > To jest Polska własnie...
        > płacimy cięzkie pieniąchy co miesiąc, a oni są przepracowani...
        > niech zostaną portierami w szpitalu, nie będą się przemęczać
        emes!
        To przecież dresik oziewicz wkurzył portiera/ciecia!/znaczy się, zestresował
        go...cieć spokojnie oglądał na telewizorku serial M jak miłość ...i szpital na
        peryferiach europy zerkając na doktorskie samochody na parkingu a tu taki
        pacjent! i to jeszcze nie przywieziony karetkom nie chce wykonac jego polecenia!
        Tak więc to portier ma przechlapene i stresujace stanowisko
      • Gość: bis Re: "emes" a ty kim jesteś? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 02.11.04, 18:12
    • Gość: gość Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 02.11.04, 15:39
      Interesująca jest reakcja "przełożonego" lekarzy. Jaki Pan taki kram.
    • Gość: Eks Lekarz Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: 83.238.11.* 02.11.04, 16:09
      Jak zakończyłem 2 stopień specjalizacji, to rzuciłem ten zawód. Mam po prostu
      dość chamów, którym się wydaje, że wszystko im wolno, bo płacą 80 złotych
      miesięcznie składki. Co prawda nigdy tak nie potraktowałem pacjenta, ale nóż mi
      się wiele razy otwierał. Często słyszałem opinie, że nikt mnie nie zmuszał do
      bycia lekarzem. Zatem dziś mam pensję 11 razy wyższą niż w szpitalu i pracuję w
      klimatyzowanym biurze - bawią mnie już tylko niedojrzałe wypowiedzi
      forumowiczów na temat lekarzy. Nawiasem - polscy lekarze są bardzo cenieni za
      granicą... Chyba jednak czegoś się nauczyli i to nie za pieniądze jakiegoś
      żula, tylko najczęściej swoich rodziców, jak ja.
      • Gość: luck Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:52
        kto nie zdążył dopchać się do koryta( o przepraszam : kogo rodzice dobrze przy
        korycie ustawili), próbuje robic kase w krawacie. Kolega ściemnia w
        towarzystwie ubezp. czy wciska do obiegu kolejną przeciwbólową paszę dla mas.
        to nie grzech dobrze żyć ale dorabiać się kosztem czyjegoś zdrowia- to lekka
        przesada
      • tompieck Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic 02.11.04, 17:28
        Gość portalu: Eks Lekarz napisał(a):

> Jak zakończyłem 2 stopień specjalizacji, to rzuciłem ten zawód. Mam po prostu
        > dość chamów, którym się wydaje, że wszystko im wolno, bo płacą 80 złotych
        > miesięcznie składki. Co prawda nigdy tak nie potraktowałem pacjenta, ale nóż
        mi
        >
        > się wiele razy otwierał. Często słyszałem opinie, że nikt mnie nie zmuszał do
        > bycia lekarzem. Zatem dziś mam pensję 11 razy wyższą niż w szpitalu i pracuję
        w
        >
        > klimatyzowanym biurze - bawią mnie już tylko niedojrzałe wypowiedzi
        > forumowiczów na temat lekarzy. Nawiasem - polscy lekarze są bardzo cenieni za
        > granicą... Chyba jednak czegoś się nauczyli i to nie za pieniądze jakiegoś
        > żula, tylko najczęściej swoich rodziców, jak ja.
        kolego jaka to praca po jakich studiach podyplomowych,też mam 2gi stopień i mam
        dość za stary na wyjazdy jestem ,podpowiedz!
        • Gość: Eks-lekarz Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: 83.238.11.* 03.11.04, 10:28
          Badania kliniczne
    • Gość: welet Oziewicz odezwij się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:29
      Hej! Chłopie! Napisz coś jeszcze bo ci watek wygaśnie. I tak Panowie Doktorzy
      pozostana Panami Doktorami, ty jak byłeś tak będziesz dresiarzem. I będziesz
      sie tylko modlił, aby twoje dziecko zostało kiedyś lekarzem (oby nie bo jaki ma
      przykład od rodziców - wstyd).
    • Gość: selange Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 02.11.04, 16:34
      To co sie dzieje w Polsce ze sluzbami medycznymi przechodzi wszelkie
      oczekiwania. To zakrawa na barbazynstwo.
      Moja znajoma miala operacje. Wykryto raka jajnikow. Chrurg (bez udzialu
      onkologa) otworzyl chora, , wzial wycinki do analizy, zaszyl. Wypis ze
      szpitala: Ovarian Cancer IV.
      Po trzech tygodniach nie bylo jeszcze wyniku badania. Po interwencji rodziny
      udalo sie wreszcie uzyskac wynik. Zly. Chirurg umyl rece - on zrobil wszystko.
      Kobieta pozostala bez lekarza. Rodzina prywatnie zaprowadzila ja do onkologa,
      zaczela brac chemie. Nadzieii wielkiej nie ma... Brak reakcji przez prawie 4
      tygodnie... ile zycia jej to zabralo?
      Niech zyja polscy lekarze i sluzba zdrowia??????

Za popsucie reformy zdrowia ktos powinien siedzic i to bardzo dlugo....
      Polacy obudzcie sie i pociagniejcie Waszych przedstawicieli do
      odpowiedzialnosci. To jest czescia prawdziwej demokracji i wolnosci
    • Gość: aelithe Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: 62.233.159.* 02.11.04, 17:03
      lekarz ma obowiązek udzielić porady w stanach zagrożenia życia, według tego
      artykuły nie zachodziło tu takie zagrożenia
    • Gość: hjko Zwolnić! IP: *.gryfnet.szczecin.pl 02.11.04, 17:27
      Zwolnić tego osobnika zachowującego się jak psychopata, który udaje lekarza. Jeśli zamiast wypełniać przysięgę Hipokratesa ten szantażuje ojca i żąda durnego, nikomu nie przeszkadającego samochodu, przestawienia, to o czym my mówimy? Może zwonienie nauczy faceta proprytetów w życiu.
      Zwolnić też Ordynatora - skoro zatrudnia praujących 24 h na dobę lekarzy, to albo zdaje sobie sprawę z naruszania Kodeksu Pracy, albo kłamię tudzież bredzi... w każdym wypadku nie nadaje się do swojej funkcji. I jeszcze kryje swojego pracownika, zamiast przepraszać. Niech na bezrobociu się nauczy słów grzeczności!!!
      • aelithe Re: Zwolnić! 02.11.04, 17:52
        Kodeks Hipokratejski - nie będziesz leczyl cżłowieka, KTÓRY NIE CHCE CI
        ZAPAŁACIĆ, GDYŻ HAŃBI CAŁY TWÓJ STAN.
        Biblia- I nie zapomnij godnie wynagrodzić lekarza, gdyż jego rękami sam
        Wszechmogący cię uzdrawia.
        • Gość: kop Re: Zwolnić! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:48
          cytuj, cytuj, cytuj jak najwięcej. może te głupki coś pokapują

• aelithe Re: Zwolnić! 15.11.04, 19:18
            parafrazując Talmud skoro nawet kobieta może być mądra, dlaczego Polak musi być
            głupi.
      • Gość: bis Re: "hjko" niczym schizofreniczny wywód. IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 02.11.04, 17:57
        Kiedy ten Pan blokował dojazd do szpitala Ty "hjko" dostałeś zawału i karetka
        nie mogła podjechać pod szitalne drzwi co w istotny sposób opóźniło udzielenie
        Tobie pomocy. Wesoło co?
    • Gość: PACJENT Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:33
      SŁUŻBA!?ZDROWIA-JAK SAMA NAZWA WSKAZUJE MA BYĆ SŁUŻBĄ? NAWET JEŚLI JEST SIĘ
      UBLIŻANYM?
      • Gość: bis Re:Lekarz czasami "pacjencie" babrze się w twoich IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 02.11.04, 18:05
        odchodach, których Ty sam się brzydzisz.
      • aelithe Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic 02.11.04, 18:07
        1. należy salutować choremu
        2. należy zawsze mówic tak jest panie genarale
        3. przed zgonem podać
        4. jak się zgodzi , czasem spytac na co choruje

powyższe zasady wprowadzi od zaraz
    • Gość: betsy Re: Lekarze nie chcieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:47
      lekarze nie tylko nie chca badac, ale i leczyc.
      W czasie godzin pracy sa zajeci wypatrywaniem co ci bezczelni pacjenci robia na
      parkingu czy na korytarzu, ewentualnie pilnowaniem dostaw do stolowki/przeciez
      tez sa ludzmi i bywaja glodni/.
      W tym nadmiarze zajec nic dziwnego,ze nie starcza im czasu dla pacjentow, a to
      rzutuje na warunki finansowe splywajace z NFZ.
      • Gość: bis Re: "besty" a twoim zajęciem jest szpiegowanie IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 02.11.04, 17:52
        lekarzy. Tak dokładnie to opisujesz nawet znasz ich odczucia. A może Ty
        jasnowidz?
        • Gość: betsy Re: "besty" a twoim zajęciem jest szpiegowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 13:38
          nie jestem szpiegiem, ale niestety czasem trzeba ich ogladac.
          Wnioski tez mozna z ich zachowan wyciagac.To sie nazywa s p o s t r z e g a
          w c z o s c !!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: furga Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 17:51
      slusznie, ze odmowili za zle parkowanie, przeciez zarowno straz miejska jak i
      policja sa zbyt obciazeni praca i sobie nie radza.Lekarze tak zadzialali w
      ramach pomocy policji szkolac siebie i mlodszych w niewidzialnej rece
      • aelithe Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic 02.11.04, 18:08
        Jasne, stanowczo nieprofesjonalne zachowanie, samochód powinien byc ichaczem
        odstawiony na polyjny parking zanim klient się zorientował.
    • Gość: SABAŁA WYNIOSŁEM SIĘ Z POLSKIEGO PIEKŁA, JEST O.K. IP: *.cg.shawcable.net 02.11.04, 18:51
    • Gość: oburzony Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.knot.slupsk.pl 02.11.04, 18:57
      zawsze jest tak, że im mniej kompetencji tym więcej prób pokazania ile się
      znaczy. Z każdą chwilą więcej buty, arogancji i samouwielbienia. Tylko gdzie
      miejsce dla pacjentów, ktorzy mają prawo bać się o zdrowie swoje lub swoich
      najbliższych.
    • Gość: jjj Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 20:24
      Lekarze w Polsce chcieliby zarabiać jak w USA, a odpowiedzialność za swoją
      pracę ponosić taką, jak dotychczas, interesuje ich tylko kasa,etos zawodu
      lekarza zaginął bezpowrotnie
      • aelithe Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic 02.11.04, 20:32
        klient o co ty wiesz o etosie, lekarze by chcieli zarabiac jak w stanach,
        nie wiem czy pacjenci chcili by płacić jak w stanach,
        tam idziesz na tydzien do szpitala i musisz sprzedac dom
        nie myślałeś o tym
    • Gość: serio Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.jerozolimskie.pl 02.11.04, 20:28
      Pan Makowski ma racje w 100%.Co to za szpital, w ktorym portier decyduje o
      badaniu pacjenta w Izbie Przyjec?! Co za lekarze i ich dyrektor, ktory nie
      widzi nic zlego w calym zdarzeniu? Horror i tyle.
      • aelithe Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic 02.11.04, 20:33
        Gość portalu: serio napisał(a):

> Pan Makowski ma racje w 100%.Co to za szpital, w ktorym portier decyduje o
        > badaniu pacjenta w Izbie Przyjec?! Co za lekarze i ich dyrektor, ktory nie
        > widzi nic zlego w calym zdarzeniu? Horror i tyle.

no właśnmie co to za lekarze, gdzie ich honor, jak moga pracować w takim kraju
        za takie pieniądze i znopsić takie poniżenia jak się tu o nich wypisuje.
        Po prostu dno.
    • Gość: Wojciech Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.pl / 213.155.191.* 02.11.04, 21:43
      To jest zwykła manipulacja faktami. Pani Pezda nie podala pełnej wersji
      wydarzeń na cyzm ucierpiał Szpital i pracujący w nim lekarze. Oczywiscie
      sprostowanie pojawi sie w formie ramki między "kupie samochod" a "sprzedam
      węgiel". Nic dziwnego ze "gazeta" schodzi do poziomu faktu.
    • Gość: Puchatek Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.Elektron.pl 02.11.04, 22:50
      Nie jestem lekarzem. Jestem natomiast rodzicem dwójki maluchów. I wiem - tak
      uczyli mnie wszyscy znajomi pediatrzy, a także wspaniali lekarze leczący moje
      dzieci - że dla rocznego dziecka każda sytuacja z gorączką 38 stopni lub wyższą
      JEST sytuacją zagrożenia życia. To raz.

Dwa - parkowanie w złym miejscu - zwłaszcza przed szpitalem - to rzecz zła. ALE
      wystarczyło przecież powiedzieć: OK, panie Kowalski, to my tu zaraz zbadamy
      pańskiego synka, a pan niech tym czasem przestawi samochód, żeby nie blokować
      przejazdu.
      Pan mówi, panie doktorze, że lekarze pracują ciężko i że nie muszą znosić
      chamstwa.
      Wiem, że lekarze ciężko praucją. Ale wie pan, panie doktorze, ja też ciężo
      pracuję. I uważam, że postawienie sprawy "nie zbadam dziecka, póki pan nie
      przestawi..." TAKŻE JEST CHAMSTWEM.
      • Gość: draccini Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 23:05
        to co bylo w tym artykule jest nieprawda... na poczatku zostalo stwierdzone ze
        dziecko nie jest w stanie zagrozenia zycia, po czym rodzice zostali
        rzeczywiscie upomnieni o przestawienie samochodu, nastepnie tata zaczal robic
        awanturke personelowi, policja zostala wezwana przez szpital...
        a dla tych wszystkich madrali co to najchetniej spaliliby lekarzy na stosie -
        zastanowcie sie nad wlasnymi osadami... najlepiej rzucac oskarzenia po jednym
        marnym artykuliku, ktory mial tylko wzbudzic tania sensacje...
        Lekarze w szpitalu przy Wojciecha to wykwalifikowani specjalisci, oddani pracy
        i pacjentom... chcialbym przeczytac w jakich sytuacjach rodzice malych
        pacjentow byli obrazani przez lekarzy, czy tez lekarze odnosili sie
        grubiansko... Bo z tego co ja doswiadczylem w tym szpitalu jako praktykant, to
        to ze rzeczywiscie czasem lekarze traca cierpliwosc do rodzicow, szczegolnie do
        tych ktorych niefrasobliwosc i brak wyobrazni przyczynila sie do obrazen lub
        choroby dziecka... ludzie ktorzy piszecie obelgi i wyzwiska pod adresem
        wspanialych ludzi ktorzy poswiecaja cale zycie dla pomocy dzieciom -
        zastanowcie sie czy sami potrafilibyscie tak czynic.
        Zapewniam Was wszystkich ze temu dziecku nic by sie w tym szpitalu zlego nie
        stalo i nie bylo dla niego zagrozenia.
        • Gość: Trzmiel Re: Lekarze nie chcieli zbadać dziecka, bo rodzic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 23:53
          Ciągle to samo te skorumpowane handloduchy przejeły na własność nasze szpitale
          i placówki zdrowia.
          Mało, że kupili sobie wykształcenie, za nasze pieniadze to jeszcze stawiają
          warunki.
          Kiedy zakończy sie ten cyrk?
          Mieli przecież po wyjeżdżać za granicę, ale tępaki nie chcą się uczyć językow
          obcych.
          Chronią ich skorumpowani prawnicy

Partyjny interes i użycie do tego celu idiotów.
          Bolszewicka idea przewidywała wprawdzie wykorzystanie ludu do ciężkich prac,
          ale żeby osadzić ich na wszystkich wysokich stanowiskach to już typowe
          posunięcie mafijne.
          W bolszewickich szkołach wychowano miliony członków partii: od lekarzy do
          sprzątaczki w kc kończąc. Upadająca w latach 80-tych ekipa pozostawiła po sobie
          idee w wypaczonych mózgach swoich strategicznie rozstawionych członków.
          To rzecz normalna, że nowe ekipy bardzo dokładnie zmieszane ze starym gównem
          nie potrafiły się odnaleźć i bolszewiki powrócili.
          Tym razem jednak brak naczelnego wodza (Lenina) i jego następców, natychmiast
          wyzwoliła w nich naturalną ich chciwość i korupcję. Normalną jest również
          rzeczą, że tym razem władzy nie oddadzą. Powrót, bowiem tym razem przewidywany
          jest za około 80-siąt lat.
          Więc robią największy burdel, jaki tylko uda się zrobić w tym kraju. Rozwalenie
          gospodarki, kościoła, związków zawodowych i zakładowych, szpitali i
          najważniejszego „ochrony państwa i wydziału sprawiedliwości” przyniosło już
          taki efekt, że skłócone społeczeństwo nie potrafi się ponownie solidaryzować i
          zwoływać zgromadzeń i strajków.
          Tym sposobem znienawidzone bez żadnego poparcia społecznego SLD nadal rządzi a
          coraz to biedniejsze, okradane społeczeństwo wyżywa się same na sobie.
          Tym też sposobem przy pomocy własnej policji, prokuratury i sądom można usunąć
          każdego inaczej myślącego i utrzymać każdego popierającego. Popiełuszkę
          zamordowali i udowodnili, że są bezkarni inni wieszają się w więzieniach,
          strzelają sobie w łeb albo giną w wypadkach a przy okazji robi się z nich
          przestępców albo idiotów.
          Właściwie sposoby są stare i wypróbowane, problem tkwi w Nas, że się na to
          zgadzamy.
    • Gość: rodzic dziecka Re: Lekarze (????) a czy to byli lekarze ???????? IP: *.mofnet.gov.pl 03.11.04, 08:04
      "Szpital" jeśli tak mogę nazwać instytucję na Wojciecha słynie z arogancji i
      braku otwartości na małego pacjenta. Wszyscy moi znajomi i my także tego
      doświadczyliśmy idąc tam z naszymi dziećmi. Lekarze (w tym Pan Ordynator)
      zawsze mogą się zwolnić lub wyjechać za granicę do pracy jeśli ich tam przyjmą
      (?)
    • Gość: darek o czym zapomnieli rodzice? IP: 80.48.177.* 03.11.04, 08:19
      O kopercie! Nie dali koperty i chcieli by ktoś zbadał ich dziecko? Oj, widać że
      nie doświadczeni jeśli chodzi o SŁUŻBĘ zdrowia ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka