agnes-24l 25.12.04, 10:15 Witam serdecznie,mam tylko chwilkę więc podziele się z Wami nowinami 23 grudnia urodziłam synka Jasia waży 3600 i ma 55 cm długości,jak bede miała chwilkę to wkleje zdjecie,i od wczoraj jestesmy w domku Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazuba Re: Urodziłam!!! 25.12.04, 10:35 ale prezent pod choinke!!! serdecznie gratuluje, zycze baaardzo duzo zdrowka dla mamy i jasia i wspanialych swiat ( zreszta na pewno takie beda:)) i szczerze zazdroszcze:) pozdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
martiii Re: Urodziłam!!! 25.12.04, 13:21 to wspaniale, serdeczne gratulacje!!!!!!!!!! Macie wiec wyjatkowe swieta! :) Pozdrawiam serdecznie i zycze wszystkiego dobrego!! :) Marcia 28 tc Odpowiedz Link Zgłoś
1979pi Re: Urodziłam!!! 25.12.04, 22:14 Kobieto , ale macie prezent na święta!!!!!!!!!Serdeczne gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia30 Re: Urodziłam!!! 26.12.04, 10:04 GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! Życzę dużo zdrówka dla Jasia i Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Urodziłam!!! 26.12.04, 10:31 Wielkie GRATULACJE!!!!!!!!!! Wspaniały prezent świąteczny. Cieszę się razem z Tobą. pozdrawiamy Agata i 10tyg Maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-24l Re: Urodziłam!!! 26.12.04, 11:05 Dziękujemy za życzenia i gratulacje,Jasiu właśnie sobie smacznie śpi,ale za to w nocy pełen werwy.....Rodziłam w Policach i gdyby któraś przyszła mama chciała coś się dowiedzieć o szpitalu czy o lekarzach to służe informacjami.Będe zagladac tu do Was na forum,mam nadzieje że nie zniknie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie obecne i przyszłe mamusie. Agnieszka..... Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: Urodziłam!!! 26.12.04, 11:13 ja bede rodzila w policach, takze bede wdzieczna za kazda informacje. jeszcze raz duzo zdrowka zycze:) pozdr, magda Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-24l Re: Urodziłam!!!-do mazuba 26.12.04, 17:38 Trafiłam na dużur naprawde bardzo sympatycznej położnej nie pamiętam imienia ale chyba Asia,nazwisko napewno Kwiecień,porozmawiała cały czas przychodziła pytała jak się czuje,jak mnie badała naprawde delikatnie i wogóle SUPER KOBITKA,druga część porodu zaczęła się o 18.40 a o 18.30 była już druga zmiana,ona mogła iść ale powiedziała że zostanie i do 19 urodzimy i tak było Jasiu urodził się o 19.04.Po wszystkim przyszła się pożegnać i życzyła wszystkiego naj...Lekarz który był na dyżurze to Halec-mimo ze mało się uśmiecha i wyglada jakby był wiecznie niezadowolony to naprawde zna się na rzeczy,opanowany i konkretny.Krocze oczywiście było nacinane,ale dostałam znieczulenie jak mnie zaszywał także nic nie czułam(byłam już nacinana przy pierwszym porodzie i zszywał mnie Głaz,ale Halec zrobił to o wiele lepiej).Sala gdzie rodziłam ma 3 łóżka,przedzielone ściankami,możesz rodzić na osobnej ale to kosztuje wiadomo,natomiast na tej ogólnej tez może być osoba towarzysząca.Do mnie tuż po tym jak mnie zaszyli przyszedł mąż i był cały czas,potem przewieżli mnie na sale 2 osobową i też godzin odwiedzin nikt nie przestrzega.Zastrzeżenia mam do pielęgniarek od dzieci nie wiem czy trafiłam na taką zmianę,ale ZERO zainteresowania czy z dzieckiem jest wszystk dobrze,zadowolone jak zabierzesz dziecko do siebie to wtedy mogą siedzieć i pić kawkę,a poza tym niesympatczne.Natomiast pielęgnierki od mam wręcz odwrotnie,okazuja dużo serca i nam i dziecią,pomogą, porozmawiaja bardzo miło.Rzeczy dla dzidziusia musisz mieć wszystkie swoje:ubranka,rozek,kosmetyki,pieluchy,chusteczki itp. coprawda jeśli nie masz to dadza ale ogólnie przyjęto że przynosi się ze sobą.Jesli chodzi o pediatrów to NAJLEPSZA!!! jest dr.Justyńska(pracuje juz tam troche,jak rodziłam tam 6 lat temu też była po prostu WSPANIAŁA.Ogólnie ze szpitala jestem zadowolona,choć widać że szpital nie był remontowany,mają troche starego sprzetu ale da się przeżyć.Szczerze to myślałam że gorzej bedzie,tak tez się nastawiałam,wiec życze przyszłym mamusią szybkiego i mało bolesnego porodu.U mnie właśnie zaczyna się nawał pokarmu,a Jasiu chyba ma zółtaczkę jutro idę do lekarza na wizytę i obyśmy nie zostali w szpitalu :( Pozdrawiam i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: Urodziłam!!!-do mazuba 26.12.04, 23:31 halec to lekarz do ktorego chodze:) i rzeczywiscie sie malo usmiecha, ale zna na rzeczy:)( zazdroszcze Ci , ze na niego trafilas), dziekuje baaardzo za opis, zazdroszcze szybkiego i dosyc latwego z tego co piszesz porodu i mam nadzieje, ze jednak okaze sie, ze zoltaczka ominie jasia, za co trzymam kciuki. ciesz sie synkiem:) pozdrawiam jeszcze swiatecznie magda Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia30 Re: Urodziłam!!! 26.12.04, 18:46 Dzięki za informacje, mnie też czekają Police za 2-3tyg. Poprzednio byłam tam 10 lat temu, i byłam ciekawa jak to faktycznie teraz wygląda.Życzę dużo wyspanych nocek i mało broblematycznej żółtaczki Jasiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
marteczka77 Re: Urodziłam!!! 27.12.04, 13:39 Gratuluje syneczka!Ja też mam zamiar rodzic w Policach czy nie chcialas znieczulenia czy moze nie chcieli Ci dac?Ile leżałas po porodzie?Pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
ankas70 Re: Urodziłam!!! 27.12.04, 19:58 GRatulacje!!!!!!!!!! JAk znajdziesz chwilę,a pewnie o to teraz trudno to napisz czy nacinają przy drugim porodzie obligatoryjnie, czy ma się prawo wyboru.POzdrowienia i usciski dla syna Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-24l Re: Urodziłam!!! 27.12.04, 22:58 I niestety po dzisiej szej wizycie u pediatry,nasz Jasiu został w szpitalu poziom bilurubiny 18,przed chwilką od niego wróciłam leży tam sobie taka kruszynka buuuuuuuuuuuu,mam takieg doła nie zdązyliśmy się nim jeszcze nacieszyć a tu juz nam go zabierają(wiem że to dla jego dobra i staram się nie wyć jak syrena ale cos mi się nie udaje).Jeśli chodzi o znieczulenie to nie chciałam dlatego że jak dla mnie to za drogo,a poza tym nie wiem czy to taka rewelacja,jeśli chodzi o nacinanie krocza to nie wiem czy przy drugim i następnym porodzie ma się wybór,u mnie poprostu stwierdzili że dziecko jest za duże i mogę popękać,z tego co mi mówiła położna to lepiej naciąć niż ma pęknąć,ja już nie czuje prawie nacięcia jakoś tak szybko się goi.A do domu wyszlismy na drugi dzień ale to tylko że mam blisko do szpitala i że była wigilia bo tak trzymają do 3 dób(pediatra musi pobrać od dziecka wyniki,które włąsnie można podobno w 2 czy w 3 dobie) Dziękuję za wszystkie życzenia,jutro wycałuję Jasia. Pozdrawiam Agnieszka :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ankas70 Re: Urodziłam!!! 27.12.04, 23:30 Oj to przykre, ale się trzymaj, wiele dziciaczków ma żółtaczkę, jak będziesz mieć chwilkę, to napisz proszę czy szczepili Ci dziecko przeciw żółtaczce tuż po porodzie i czy byłaś przy szczepieniu Ty lub wój małżonek jeszcze raz pozdrawiam i życzę Ci wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia30 Re: Urodziłam!!! 28.12.04, 12:07 Agnes nie martw się wiem że to przykre zaraz na początku,ale to tylko żółtaczka twój synek niedługo będzie z tobą.Pozdrowienia dla całej rodzinki!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: Urodziłam!!! 28.12.04, 18:04 Agnes moje gratulacje, ale miałaś piękne święta! Życzę żeby synuś szybciutko wyszedł z żółtaczki i wracał do domku! Ja też za około 3 tygodniu wyląduję w Policach- boję się jak diabli! pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś