malky 03.01.05, 17:55 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2474605.html Nie od dzis wiadomo, ze w szczecinskim oddziale Postpax-owskiej agendy odbywaja sie dokladnie takie same spotkania aranzowane przez narodowcow wszechpolskich.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlody.patriota Re: Co ze szczecinskim "Civitas christiana"? 04.01.05, 14:29 Upraszczasz i manipulujesz i chyba nawet o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
malky Bralem udzial w jednym spotkaniu... 05.01.05, 16:03 i czulem sie jakbym sie cofnal w czasie do lat kiedy ulicami biegali chlopcy w piaskowych koszulach... A Ty pseudopatrioto skoro sie odezwales to sam dobrze wiesz o czym mowie... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Bralem udzial w jednym spotkaniu... 05.01.05, 18:01 'Oświęcim nie był obozem zagłady, lecz obozem pracy' R. Bedner ...panu bednerowi i jego obroncom zycze rekonwalescencji psychofizycznej, natychmiast. ukladanie sie z takimi debilami swiadczy tylko o lpr - bandzie oszolomow. co do zapyatnia Malkyego: to moim zdaniem powinna byc w tej kwestii dosc silna presja KK aby zlikwidowac ten przyczolek oszolomostwa, bo to tylko bije w dobre imie KK. wstyd mi jako katolikowi za tych imbecylow. Odpowiedz Link Zgłoś
malky albert - kk to nie jakas anominowa instytucja... 06.01.05, 11:10 To miedzy innymu Ty i ja. I warto o tym pamietac, a nie zglaszac postulaty jak do jakiegos urzedasa. Najwiekszy problem polega na tym, ze Wiespolacy wykorzystuja biernosc innych chrzescijan na tym polu i potem obraz Twojego i mojego kosciola jest jaki jest... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c kk to nie jakas anominowa instytucja 06.01.05, 12:30 malky napisał: > To miedzy innymu Ty i ja. I warto o tym pamietac, a nie zglaszac postulaty jak do jakiegos urzedasa. Najwiekszy problem polega na tym, ze Wiespolacy > wykorzystuja biernosc innych chrzescijan na tym polu i potem obraz Twojego i > mojego kosciola jest jaki jest... * Malky, oczywiscie, ze tak jest. Oczywiscie dla mnie, dla Ciebie i zapewne tysciecy innych, ktorym wstyd ze takie potworki takze sa wsrod nas. szczerze mowiac to poza bojkotem nie bardzo wiem co jeszcze moge zrobic, no jeszcze moge wyrazic swoja opinie na forum, wsrod znajomych etc. wiem ze to malo, ale czuje sie zwyczajnie bezsilny wobec takie prostactwa... Niemniej licze na jakas interwencje tych ktorzy kieruja Kosciolem, licze na to ze nie beda milczec, a jasno opowiedza sie przeciw takim praktykom, wiesz, moj glos nie znaczy tyle co np. glos biskupa, czy tez arcy, no jestem realista w tej materii. Wierze, ze gdbyby biskup nazwal ta szopke po imieniu i powiedzil jasno ze potepia itp., to moze wtedy ci Wiespolacy zastanowili by sie nad co robia. Gdyby kler zaczal ich jawnie bojkotowac to moze zechcieli by zmienic swoje prostackie zachowania. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
malky Co robic? 07.01.05, 11:30 Najlepiej organizowac alternatywne spotkania z ludzmi o mniej prehistorycznych pogladach niz np. Pan Bender. Albo w nich uczestniczyc. Biskup czesto bierze udzial np. w spotkaniach organizowanych przez Instytut Tertio Millennio o. Macieja Zieby OP przy Dominikanach. Mysle, ze tam moglbys go o to zapytac... ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Co robic? 07.01.05, 12:07 Staram sie bywac na spotkaniach u Dominikanow i bardzo je sobie chwale. Byc moze jak bede nastepnym razem to sie zapytam, ot tak po prostu;) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Moze sie umowimy... 10.01.05, 11:50 malky napisał: > i zadamy je chorem? ;-) * kiedy jest najblizszy wyklad w Dominikanow?:) Odpowiedz Link Zgłoś
malky 18 stacznia o 19 - imam tatarski 10.01.05, 15:23 z tego co mi wiadomo bedzie gosciem. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: 18 stacznia o 19 - imam tatarski 11.01.05, 10:57 zdaje sie ze bede. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody.patriota Re: Co ze szczecinskim "Civitas christiana"? 07.01.05, 16:42 To niejednorodne srodowisko, na pewno sto razy lepsze od czesci tzw. prawdziwych KIKow i srodowiska Tyg. Powszechnego, ktory jest naprawde tygodniowym wydaniem GW. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Co ze szczecinskim "Civitas christiana"? 07.01.05, 16:52 coś podobnego sto razy lepsze? w czym bo chyba nie propagowaniu postaw i kultury katolickiej ,wy macie tyle wspólnego z katolicyzmem i chrześcijaństwem co naziści ,oni też emanowali tymi okresleniami na wyraz . Odpowiedz Link Zgłoś
malky Pseudopatriota jak "socjalista" z SLD 07.01.05, 20:03 musi sie chwytac Bendera niczym brzytwy, bo bez takiej "tradycji" i takiego srodowiska nie mialby zadnego. Zupelnie jak eSeMelDaki wychwalaja pod niebiosa towarzyszy PZPR-owskich (vide Wijas o Jaruzelu w swoim najnowszym poscie z cyklu "100 pytan do..."). Jak by nie patrzec podobienstwo wyjatkowo rzuca sie w oczy. No, ale Bender to chyba jedna z niewielu osob ktora moglaby polaczyc oba te srodowiska - jak by na to nie patrzec byl jedynym "katolikiem" w PRL-owskim Sejmie ktory przyklasnal stanowi wojennemu... Co do podobienstw miedzy TP a GW - osobiscie nie narzekam. Duzo bardziej martwi mnie podobienstwo miedzy Naszym Dziennikiem, a Trybuna. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant duchowi spadkobiercy Moczara 08.01.05, 06:17 Towarzystwo spod ciemnej gwiazdy. Przemalowani PAXowcy. Dzieki Bogu na wymarciu. Urban przy Bolku Piasecki jesli idzie o atakowanie Kosciola to male piwo. Przed wojna w Falandze, czyli takim miedzywojennym LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: malky 10.01.05, 11:52 absztyfikant napisał: > XYZ to nie jest Wijas. Wierzaj mi na slowo. > * skromnie potwierdze;) Odpowiedz Link Zgłoś