Gość: Mike IP: 194.195.43.* 11.05.01, 17:56 Czy ktos pamieta te legede zwiazana z baszta i o co chodzilo z tymi rycerzami i plaszczami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mike Re: Baszta 7 Plaszczy IP: 194.195.43.* 15.05.01, 14:33 Gość portalu: Mike napisał(a): > Czy ktos pamieta te legede zwiazana z baszta i o co chodzilo z tymi rycerzami i > plaszczami? Dzisiaj w GnP jest pare zdan na ten temat, ze podobno tego odcinka murow bronil cech krawcow i oni szyli plaszcze dla Anny Jagiellonki, czy cos takiego. Ja pamietam z dziecinstwa te legende, ze tych rycerzy zamknieto w baszcie i mieli tam umrzec ale jakos uciekli i zostaly po nich plaszcze. Czy moze rzeczywiscie umarli i zawineli ich w takie caluny... Czy naprawde nikt nie pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lijo Re: Baszta 7 Plaszczy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 19:58 tak to jest z tymi bajkami z dziecinstwa. ja to pamietam tylko o siedmiu krasnoludkach. no wiecie, ta podobna do ostrego dyzuru. jak to dziewczyna byla niewygodnym swiadkiem, ktos jej podlozyl prochy i zapadla w spiaczke, personel pomocniczy sie poplakal (bo to byla jedyna pacjentka) ale przyszedl jeden madry doktór, zrobil jej oddychanie usta-usta i ja odreanimowal. super. Odpowiedz Link Zgłoś