Dodaj do ulubionych

AKCJA! "FORUMOWICZE dla Domu Samotnej Matki"

05.06.02, 12:20
witam wszystkich po dluzszej nieobecnosci. jednoczesnie przepraszam, za zwloke,
ktora jottka (dziekuje jej serdecznie) tlumaczyla okolicznosciami niemilymi i
nieprzewidzianymi, ktore jednakowoz nic z korea nie mialy wspolnego. no moze do
wczoraj:)
akcja charytatywna forum szczecin, ktora wziela sie z watku "kto czego
potrzebuje - rozdaje prezenty" oraz "chalwa, mleko, dzieci" - czy jakos tak:)
trwa nadal. oto co proponuje:
zbieramy slodycze dla dzieci z domu samotnej matki przy ul. kosynierow w
policach. jest to dom prowadzony przez organizacje pozarzadowa "markot" (odłam
monaru). przebywaja w nim matki z dziecmi, ofiary przemocy domowej. w
odroznieniu od panstwowych domow dziecka DSM jest maly liczebnie, przebywa tam
17-36 osob, dzieci maja od 1-17 lat, a wiekszosc z nich jest w wieku ok. 8 lat.
biorac pod uwage nasze ograniczone mozliwosci finansowe obdarowanie tylu dzieci
jest chyba do zrobienia.
kierownik tego domu - sympatyczny facet - nie chcial nawet zasugerowac co
zamiast slodyczny potrzebowaliby bardziej. powiedzial, ze to nasze inicjatywa i
nie bedzie nas naprowadzal. to, co damy oni chetnie wezma i beda wdzieczni. dal
mi nawet numer swojego tel komorkowego wiec jak bedziemy gotowi to sie
zdzwonimy i zawsze ktos tam na nas bedzie czekal.
z tego co sie zdazylem wczesniej zorientowac dom ten boryka sie z trudnosciami
finansowymi, a mimo to pomaga jeszcze innym potrzebujacym. czyli mniej wuiecej
tak jak my:)
proponuje, zeby chetni kupowali slodycze wedlug wlasnego uznania na sztuki, na
wage, na kartony , kontenery czy cysterny. ci, ktorzy chca sie przylaczyc a
uwazaja,ze zdrowsze od cukru jest mleko - niech kupia mleko. cokolwiek, ale
pamietajmy, ze te dzieci sie juz swoje nacierpialy i mleko niekoniecznie
oslodzi im trudy zycia.
slyszalem, ze do akcji zglosili sie nowi wolontariusze: stettiner i bbury.
wielkie dzieki!
slyszalem tez, ze franekk i skuter robia sobie jakas przerwe czy cos, ale nie
wycofuja sie. tez dobrze.
prosze o krotkie odpowiedzi co i jak. cos w stylu kolejno odlicz.
co do terimu, biorac pod uwage ewentualna przerwe franka (nie wiem jaka ona ma
byc dluga) proponuje zeby slodycze te zawiezc tam na koniec roku szkolnego.
niech dzieci maja slodki poczatek wakacji.
co wy na to? czekam na wasze posty.
ta akcja jest spontaniczna inicjatywa osob spotykajacych sie na forum. nie ma
nic wspolnego z zadna organizacja charytatywna, gazeta wyborcza,rzadem
rzeczpospolitej polskiej ani pilkarska reprezentacja polski.
ps. przepraszam za zwloke, ale naprawde wczesniej nie moglem z przyczyn
niezalezno-obiektywno-nieprzewidzianych i nieprzyjemnych.
pps. dobrze znowu tu byc:) dzieki jottka za trzymanie reki na pulsie:))))))))
Obserwuj wątek
    • skuter70 Re: AKCJA! 05.06.02, 12:29
      milseog napisał(a):
      > proponuje, zeby chetni kupowali slodycze wedlug wlasnego uznania na sztuki, na
      > wage, na kartony , kontenery czy cysterny

tylko trzeba to jeszcze jakos zebrac do kupy- jakies pomysly?

> slyszalem tez, ze franekk i skuter robia sobie jakas przerwe czy cos,

pijemy z rozpaczy

> byc dluga) proponuje zeby slodycze te zawiezc tam na koniec roku szkolnego.

moze glupio pytam ale KIEDY TO JEST?
      • milseog Re: AKCJA! 05.06.02, 12:33
        KONIEC ROKU JEST 21 CZERWCA
        bedziemy musieli sie spotkac i pojechac razem. franekk obiecal transport,
        wycofal sie?
        co sie z nim dzieje i kiedy wroci?
        najlepiej byloby tez pojechac do makro zakupy zrobic. jak myslisz skuterze?
        • skuter70 Re: AKCJA! 05.06.02, 12:35
          milseog napisał(a):

> co sie z nim dzieje i kiedy wroci?

cos marudzil, ze bedzie dorywczo ale chyba codziennie wpada

> najlepiej byloby tez pojechac do makro zakupy zrobic. jak myslisz skuterze?

dopiro co pisales, ze kazdy sam kupuje:)
          • jottka Re: AKCJA! 05.06.02, 12:40
            O Jezu, no was zostawić samych, to już jak dzieci marudzą... :)))

Weźcie się wymieńcie telefonami czy rzeczywistymi adresami - milseog ze
            skuterem i frankkiem, bo jesteście na miejscu i od Was się zaczęło. Jak każdy z
            Was ustali, ile daje, to razem przed godziną zero (21. czerwca, tak?),
            pojedziecie do makro i kupicie, co trzeba.

A do 21. czerwca wydzierajcie oferty od Forumowictwa z deklaracją miejsca i
            godziny dostarczenia chałwy (skuter odbiera dary od tych, co kupią mleko :)))

To ja w takim razie do połowy czerwca wyślę milseogowi paczuszkę z pożywieniem
            trwałym i sobie u niego poleży do w/w daty.
          • milseog Re: AKCJA! 05.06.02, 12:40
            niby fakt, ale teraz do glowy mi to przyszlo. niewazne, kazdy kupuje sam - tak
            jest lepiej.
            masz racje. moze jakas firma sie pod to podlaczy i przewiezie nas do polic?
            a franekk odbiera maile z konta na gazecie, nie wiesz?
            • skuter70 Re: AKCJA! 05.06.02, 12:45
              milseog napisał(a):

>moze jakas firma sie pod to podlaczy i przewiezie nas do polic?
              mpk?

> a franekk odbiera maile z konta na gazecie, nie wiesz?

nie wiem, ale znajdzie sie:)

• milseog skuter! 05.06.02, 12:49
                ty odbierz maila z gazety. wysle tobie swoj numer telefonu. zdzwonimy sie i
                dogadamy jak starzy polacy, ok?
                • ga Re: skuter! 05.06.02, 13:20
                  To dajcie znać i na moją skrzynkę, kiedy i gdzie zrobić zrzut pyszności- np.
                  bardzo czekoladowej czekolady!
    • milseog jottka to ma jednak łeb! oops, głowę na karku! 05.06.02, 12:42
      tak zrobimy jak radzisz. madrzes to wymyslila. co ty na to skuter?
    • milseog skuter wyslalem tobie maila [no txt] 05.06.02, 13:07
      • skuter70 do milseoga 05.06.02, 13:21
        to napisz jeszcze raz bo ja tej parszywej skrzynki nie moge odpalic
        skuter70@poczta.onet.pl
        • milseog Re: do skutera 05.06.02, 13:27
          ok. wysylam jeszcze raz. a moze masz inna?
        • jottka Re: do milseoga 05.06.02, 13:29
          Milseog, jak widać - pojawiają się chętni forumowicze (ga :). Czy Ty będziesz
          kontrolował to wszystko i odpisywał każdemu, czy też niech każdy coś kupuje i
          kontaktuje się z Tobą, kiedy możecie odebrać?
          • milseog Re: do jottki i wszystkich zainteresowanych 05.06.02, 13:35
            jottka, mozemy to zalatwic w dwie strony i w zaleznosci co komu bardziej pasuje
            sie ustawic.
            1. wszystkim zarejestrowanym na portalu gazety moge odpisywac osobiscie (i bede
            to robil) i jesli bede zainteresowani podam numer komorki, etc. przez to
            bedziemy stale w kontakcie
            2. oprocz tego na forum bede pisal jak sie sprawy maja, kto wszedl do ukladu, i
            gdzie sie spotkamy z lakociami. tyle tylko ze wczesniej musimy sie zgadac ile
            kto i czego ma zeby sie nie okazalo ze dzieciaki sa umowione, my mamy malucha a
            potrzebujemy jumbo jeta. taki sposob bedzie tez dobry zeby byc w kontakcie z
            niezarejestrowanymi czyli goscmi portalu.
            co ty na to?:)
            • jottka Re: do jottki i wszystkich zainteresowanych 05.06.02, 13:50
              Skoro dedlajn 21. czerwca, to proponuję zbiorcze wiadomości przedstawić w
              najbliższy poniedziałek (kto czego ile ma, ew. od kogo co odebrać) i jeszcze w
              następny, tuż przed godziną zero. Nie ma sensu codziennie wypisywać, że oto
              mamy dwie tabliczki czekolady. A zawsze będzie te parę dni na zorganizowanie
              vana albo dwóch przejazdów maluchem :)))

Aha - przy przedstawianiu urobku, dobrze by było napisać, co już jest (np. 3
              zgrzewki mleka, 4 kg chałwy, 2 lizaki) - będzie wiadomo, czego dokupić. Ja się
              postaram dziś, jutro rozejrzeć w tutejszych słodyczach trwałych.
              • milseog do jottki i wszystkich zainteresowanych-zasady 05.06.02, 13:56
                tak zrobmy. w poniedzialek zrobimy pierwsza liste, co kto moze wkleic do baku.
                pod ta lista, ci ktorzy beda chcieli zeby od nich odebrac beda mogli napisac,
                ze tego wlasnie chca i jak to od nich odebrac. w te sposob bedzie sprawnie szlo.
                warto tez pogadac z rodzinami i znajomymi. moze ktos sie jeszcze dorzuci?
                do dziela! w poniedzialek pierwsze deklaracje. powazne, a nie gadki-szmatki.no.
                ruszamy!
    • milseog ga - masz wiadomosc na poczta.gazeta.pl [no txt] 05.06.02, 13:42
      • pakuz Re: ga - masz wiadomosc na poczta.gazeta.pl [no txt] 05.06.02, 15:39
        do szczytnej akcji rowniez sie podlacze , tylko dajcie znac gdzie i kiedy
        podrzucic mlaskacze
        transportem niestety sluzyc nie moge , bom zajety akrutnie ostatnimi czasy
        pozdrawiam - pakuz
      • ga Re: ga - masz wiadomosc na poczta.gazeta.pl [no txt] 06.06.02, 08:51
        Dzięki! Jestem w pogotowiu!
    • aszczecin Re: AKCJA! 05.06.02, 15:56
      milseog napisał(a):

> zbieramy slodycze dla dzieci z domu samotnej matki przy ul. kosynierow

A dlaczego nikt nie pamięta o wspieraniu samotnych ojców?
      Jest ich mniej ale nikt o nich nawet słowem nie wspomni :(
      • skuter70 Re: AKCJA! 05.06.02, 16:03
        aszczecin napisał(a):

> >
        > A dlaczego nikt nie pamięta o wspieraniu samotnych ojców?
        > Jest ich mniej ale nikt o nich nawet słowem nie wspomni :(

wlasciwie to chodzilo o dzieci a rodzic jest tu drugoplanowy:)
    • Gość: naim Re: AKCJA! IP: *.telan.pl 05.06.02, 20:00
      Jesli mogę się podłączyć, (znam ten dom), to mogę zaoferować transport, gotówkę
      lub fanty i małego sponsora.
      naim@poczta.gazeta.pl
      • Gość: Gryf Re: AKCJA! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 05.06.02, 20:56
        Czy i kiedy oraz gdzie beda podane szczegoly dotyczace czasu i miejsca
        zbiorki darow badz pieniedzy.
        Popieram i dolaczam sie.
        • Gość: skuter Re: AKCJA! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 21:47
          Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Czy i kiedy oraz gdzie beda podane szczegoly dotyczace czasu i miejsca
          > zbiorki darow badz pieniedzy.
          > Popieram i dolaczam sie.

brawo gryf:)
          zglos sie na skrzynke pocztowa do milseoga

• franekkk Re: AKCJA! 06.06.02, 01:56

franekkk rzyje
            pluje sobie w brode ze wzial urlop - myslalem ze gorniakowa obejrze 7 razy a
            nie 3
            ja bym wolal np za tydzien ale co ja moge jestem tylko kierowca
            moja projekcja:): milseog notabene nic mi nie przyslal lapie kontakt ja go
            zgarniam ew skuterzydlo tez :) (podobno lubi wnosic zgrzewki po schodach:)
            objezdzamy wszystkich chetnych ktorzy wrzucaja do bagaznika i cheja na police
            gdyby gazetowy nie dzialal to jeszcze rafau@v.pl
            pozdrawiam czy jak wam wszystkim tak
            a francja ma bardziej prze... z senegalem:)
            • ga Re: Dygresja 06.06.02, 08:57
              ...błogie wspomnienie z dzieciństwa: kilogram pysznych bananów(prezent od
              dziadka)i dwa nowe komiksy Baranowskiego. To był raj! Dla duszy i ciała! Może
              idąc tym tropem dorzucić kilka choćby skromnych książeczek do kompletu z
              mniamami?
              • skuter70 Re: Dygresja 06.06.02, 08:59
                ga napisał(a):
                >Może
                > idąc tym tropem dorzucić kilka choćby skromnych książeczek do kompletu z
                > mniamami?

masz wolna wole:)
                imho to fajny pomysl - mozesz jeszcze zadeklarowac kilka godzin glosnego
                czytania:)
                • bbury Re: Dygresja 06.06.02, 09:32
                  Jak coś ustalicie to dawajcie tu namiary - chwilowo nie mam czasu czynnie
                  uczestniczyć i brać udział w kreowaniu "pomysłu chałwowego". Ale od
                  poniedziałku powinno się to zmienić... !
                  Pozdrawiam :)
                  • skuter70 Re: Dygresja 06.06.02, 09:35
                    bbury napisał(a):

> Jak coś ustalicie to dawajcie tu namiary - chwilowo nie mam czasu czynnie
                    > uczestniczyć i brać udział w kreowaniu "pomysłu chałwowego".

nie chodzi o to zeby kreowac wspolny pomysl
                    kazdy kupuje to co wpadnie mu do glowy (ja chalwe:) potem zbieramy i zawozimy
                    mysle , ze im bardziej roznorodnie bedzie tym lepiej:)
                    w ostatecznosci jak ktos rzuci groszem to ktos inny wymysli co za to kupic
                    • bbury Re: Dygresja 06.06.02, 09:37
                      no to gdzie rzuać groszem albo gdzie dostarczyć "chałwę". o ty właśnie mi się
                      rozchodzi :)
                      • skuter70 Re: Dygresja 06.06.02, 09:49
                        bbury napisał(a):

> no to gdzie rzuać groszem albo gdzie dostarczyć "chałwę". o ty właśnie mi się
                        > rozchodzi :)

pisac na adres skrzynki milseoga -on dryguje
                        • franekkk Re: Dygresja 06.06.02, 12:43

a milseog zamiast odpisywac kazdemu osobno tutaj moglby dyrygowac
                          • Gość: milseog namiary i plan akcji IP: 213.77.59.* 06.06.02, 16:17
                            czesc. ciesze sie, ze tylu was sie zglosilo. mysle, ze to wszystko fajnie
                            wyjdzie. chwilowo nie moge sie zalogowac, w zwiazku z czym odczytac poczty na
                            gazecie, ale sam do was napisze z prywatnego konta.
                            co z akcja?
                            robimy tak jak proponuja skuter i franek: zainteresowani napisza do mnie gdzie
                            i kiedy mozna od nich odebrac gifty. my jedziemy, odbieramy i ok.
                            jesli tak im nie pasuje, np. wola sami przywiezc to do mnie, dam indywidualnie
                            namiary na siebie i bede czekal w domu. jezeli ktos jest zainteresowany takim
                            sposobem podrzucenia giftow niech napisze posta "podrzutka" ze swoim mailem w
                            tresci. ja wtedy odpisze i poprosze o komorke ew. telefon.
                            tak chyba bedzie dobrze.
                            pomyslow sie pojawia coraz wiecej, ale lepiej skupmy sie na prezentach dla
                            dzieci (moga byc nawet ksiazki i godziny glosnego czytania, wszystko). za duza
                            ilosc dobrych pomyslow paradoksalnie komplikuje sprawe. trzymamy sie wersji
                            powyzej jako jedynej slusznej.
                            prosze tez zeby w poniedzialek kazdy wiedzial juz co daje i w jakiej ilosci.
                            przynajmniej wstepnie. chodzi o to, zeby nie dostarczyc tam np. tony chalwy bo
                            kazdemu by sie zrobilo niedobrze, nawet skuterowi:)
                            wszystkim bardzo dziekuje i serdecznie pozdrawiam
                            • milseog potwierdzam tożsamość [no txt] 06.06.02, 16:26
                              • ga Re: potwierdzam tożsamość p.s.: 06.06.02, 16:48
                                (Tożsamość sądząc z treści nie ulega wątpliwości)
                                • milseog doniesienia z frontu 07.06.02, 09:42
                                  czesc wszystkim zaangazowanym a przynajmniej tym, ktorzy wiedza o co chodzi.
                                  przypominam, ze dobrze byloby zdecydowac sie juz powoli co kto kupuje. nie ma
                                  pospiechu, ale lepiej jest wszystko za wczasu przygotowac, chocby po to, zeby
                                  logistycznie transport zorganizowac.
                                  wczoraj spotkalem sie z kolega, ktory podrzucil kilka pomyslow i dzisiaj mam
                                  nadzieje wciela je w zycie. na razie nie bede pisal o co chodzi, ale jesli to
                                  wyjdzie to wierzcie mi, dzieciaki beda mialy frajde. generalnie chodzi o to, ze
                                  postanowilismy przez swoich znajomych uderzyc do kilku duzych firm z prosba o
                                  wlaczenie sie do naszej akcji. nie mozemy zaoferowac im zadnej publicity w
                                  sensie naglosnienia naszej akcji "na zywo", ale moze uda sie ich pozyskac w
                                  zamian za obietnice pozniejszych podziekowan np. na lamach gw. zobaczymy, jesli
                                  wy macie jakies pomysly, znacie jakies firmy, ktore moglyby pomoc (np. maja
                                  autokar i zgodzilyby sie zawiezc te dzieci chocby na jeden dzien nad morze) to
                                  probujcie. z tego co widac i tak idzie nam juz niezle. moze byc tylko lepiej.
                                  jeszcze jedna rzecz. mysle, ze nie ma sensu ograniczac menu prezentow. kazdy
                                  niech da co moze i co uwaza, ze sprawi radosc. ga- ksiazki to byl bardzo dobry
                                  pomysl:)
                                  wszystkim wam - wielkie dzieki.
                                  pozdrawiam i do nastepnego komunikatu,
                                  milseog
    • milseog MAMY JUŻ PIERWSZE SŁODYCZE!!! 07.06.02, 10:30
      nie spodziewalem sie tego, naprawde, nigdy nie myslalem, ze tak mnie ta akcja
      pochlonie. ciesze sie jak dziecko. wydajnosc w pracy mi spadla, o niczym innym
      nie moge myslec jak tylko o tych czekoladach:) no i chyba wymyslilem:)
      pragne wszystkim doniesc, ze w baku mamy juz pierwsze slodycze! klara
      zadeklarowala 20! tabliczek czekolady!!!! brawo!!!
      sprawdzilem tez swoja poczte gazetowa (przepraszam za zwloke, ale sa z nia
      czasem problemy, skuter potwierdzi:). w poczcie laura74 zadeklarowala gifty i
      transport jak trzeba (czyli w transporcie jest juz razem z frankiem i naim'em
      oraz moim bratem - prawdziwy konwoj sie szykuje:)
      do akcji podlacza sie tez gabi99. i jesli dobrze licze i wszyscy sie stawia, to
      juz nas jest 11 osob.
      bedzie dobrze.
      pozdrawiam
      • skuter70 Re: MAMY JUŻ PIERWSZE SŁODYCZE!!! 07.06.02, 10:38
        milseog napisał(a):
        > sprawdzilem tez swoja poczte gazetowa (przepraszam za zwloke, ale sa z nia
        > czasem problemy, skuter potwierdzi

jesli bedziesz obieral normalnie przez progaram pocztowy to to nawet dziala
        • milseog skuter 07.06.02, 10:41
          tak? ale nie chce mi sie kofigurowac konta.wole sie pomeczyc, ale dzieki:)
    • koala_ AKCJA! 07.06.02, 10:59
      Milseog, jeśli poczynione są jakieś ustalenia co do miejsca zbiórki i daty to
      daj znać na forum w wątku, tak by wszyscy to zobaczyli. Może teraz się ktoś nie
      odzywa, ale jak będzie wyznaczone miejsce i czas to może ktoś coś przyniesie :)
      • koala_ Re: AKCJA! 07.06.02, 11:07
        koala_ napisał(a):

> Milseog, jeśli poczynione są jakieś ustalenia co do miejsca zbiórki i daty to
        > daj znać na forum w wątku, tak by wszyscy to zobaczyli. Może teraz się ktoś nie
        >
        > odzywa, ale jak będzie wyznaczone miejsce i czas to może ktoś coś przyniesie :)

Oczywiście zamiast poczytać powyższe wątki ...
        • milseog koala! 07.06.02, 12:49
          masz to jak w banku. do poniedzialku sie zastanow co bys chcial dac. o miejscu
          i dacie poinformuje na forum i oprocz tego w mailu do wszystkich. do ciebie w
          takim razie tez. sprawdzaj skrzynke koala_@poczta.gazeta.pl. bedziesz na
          biezaco.
          pozdr
    • Gość: naim Re: AKCJA! IP: *.telan.pl 07.06.02, 14:57
      Mam możliwość zamieszczenia w nowym dzienniku stargardzkim (dzisiaj pierwszy
      numer) kilku bezpłatnych , o dowolnym formacie ogłoszeń. Mogę zrobić ramkę.
      Sugestie, treść inne uwagi - wskazane. Autokar (przewóz) na 1 dzień - w trakcie
      uzgodnień.
      • franekkk Re: AKCJA! 10.06.02, 02:06

doliczylismy sie wiec juz 4 autek i kilkunastu wspomagaczy
        zawiezlismy juz (wyobraznia) slodka mase i inne fajofskie rzeczy i co??
        jajeczko??
        a moze by tak biednym misiom na potem franekkk i ktos jeszcze zapewnil po
        zgrzewce czegos bosmanskiego w zielonym np kolorze
        przeca trzeba ustalic szczegoly nastepnej akcji

maila od milseoga dostalem obstaje przy swoich zgrzewkach mleka
        im mniej na potrzebne w koncu mleko wydadza tym wiecej na dobrze sobie znana
        potrzebe przeznacza
        powiedzmy wa(c)ham:) sie miedzy 2 a 3 (milk) oraz 3 a 4 (specjal):))
        • skuter70 Re: AKCJA! 10.06.02, 08:01
          franekkk napisał(a):

> maila od milseoga dostalem obstaje przy swoich zgrzewkach mleka

nie obstawaj tylko kupuj
      • milseog NAIM 10.06.02, 08:23
        wielkie dzieki, naim. klopot z tymi ogloszeniami - choc to kuszaca propozycja -
        jest taki, ze nie znamy numeru konta i konkretnych potrzeb tego domu zeby moc
        ludziom je przekazac. zorganizowalismy sie spontanicznie i ewentualnie na
        przyszlosc media moznaby wykorzystac. takie jest moje zdanie, ale tylko moje.
        moze inni uwazaja inaczej i napisza tresc ogloszenia a ty je opublikujesz.
        wolna wola. ja sie po prostu nie podejmuje:) zobaczymy jak bedzie, zawsze mozna
        zrobic to pozniej. nowemu dziennikowi najlepsze zyczenia na nowej drodze zycia!
        autokar - swietnie. z tego co sie orientuje to juz moze byc drugi. jeden sie
        zalatwia w policach. mysle, ze to nie klopot zeby dzieci pojechaly dwa razy.
        jeszcze raz dzieki za wszystko. jestesmy w kontakcie.
        pozdrawiam
        • skuter70 Re: NAIM 10.06.02, 08:27
          milseog napisał(a):
          >nowemu dziennikowi najlepsze zyczenia na nowej drodze zycia!

a o soooo chodzi?
          • Gość: naim Re:skuter 70 IP: *.telan.pl 10.06.02, 08:41
            skuter70 napisał(a):

> a o soooo chodzi?

cztery posty wyżej

• ga Re:skuter 70 10.06.02, 08:43
              No, przecież podobno to pierwszy numer Nowego Dziennika, to są i życzliwe
              życzenia! Pobudka Naim!:))
    • milseog CO JUŻ MAMY, DEKLARACJE I SPROSTOWANIE:) 10.06.02, 08:41
      witam wszystkich,
      po pierwsze sprostowanie: dwadziescia czekolad nie zadeklarowala - jak
      poczatkowo myslalem - klara, ale GRYF. zmylil mnie podlaczajac sie pod cudzy
      mail:) ale czekolady nie tylko zadeklarowal, a nawet podrzucil juz przez
      poslanca - jak sie domyslam - swojego syna. sympatyczny konspirator:) dla
      zainteresowanych (bo wiem, ze tacy sa:): gryfa nie widzialem, ale slyszalem:)

CO JUŻ MAMY W BAKU:
      20 czekolad (10 bialych i 10 mlecznych) od gryfa

DEKLARACJE:
      *48 batonikow chalwowych od skutera
      *12 paczuszek "petitek" w czekoladzie i 25 prince polo XXl od jottki
      *zgrzewka malych soczkow hortexu i jogurty (ile zalezy od ilosci dzieci w
      chwili akcji), paczka chalwy przewiazana czerwona wstazeczka od milseoga

prosze o krotkie posty co deklarujecie i ewentualnie prywatne maile,ktore
      sprawdzacie zeby mozna bylo sie kontaktowac.
      pozdrawiam, polska gola! (akcja akcja, ale nie zapominajmy o mundialu!:)
      milseog
      • milseog CO JUŻ MAMY:) cd 10.06.02, 08:43
        CO JUŻ MAMY W BAKU:
        20 czekolad (10 bialych i 10 mlecznych) od gryfa
        20 zestawow happy meal w restauracji mcdonalds od licencjobiorcy pana Pawla
        Kurki

• milseog deklaracje cd. 10.06.02, 10:27
          do skutera, jottki i mnie ze swoja deklaracja dolacza ga, ktora wybiera sie do
          ksiegarni po ksiazki dla dzieci. swiatowe agencje informacyjne nie podaja czy
          dolozy do tego kilka godzin glosnego czytania, ale rzecznik bialego domu takim
          rewelacjom nie zaprzeczyl. kto wie, moze i my posluchamy?
          takze mamy miec:
          48 batonikow chalwowych
          12 paczek petitek w czekoladzie i 25 prince polo xxl
          zgrzewke malych soczkow hortexu i jogurty (ile zalezy od liczby dzieci)
          chalwe przewiazana czerwona wstazka
          ksiazki dla dzieci

na razie tyle. jeszcze jakies deklaracje?
          • milseog deklaracje cd. 10.06.02, 11:34
            laura 74 wkleja do naszej puli 10 paczek czekoladowych platkow nestle i 30 czy
            20 (zapomnialem, ale chyba 30) batonikow mars. takze frankowe mleko moze sie
            przydac. ech, ta gra zespolowa :)))
            pozdrawiam
            • rabarbarian Re: deklaracje cd. 10.06.02, 13:23
              Witam akcjonariuszy:))))

To mamy drugi autokar. Odbylem dzis rozmowe z dyrektorem SPPK.
              W piatek deklarowal neoplan z kierowca i pelnym bakiem. Wyjazd nad
              morze (Swinoujscie, Miedzyzdroje). Dzis to potwierdzil. Termin do wyboru
              21 lub 22. Stanie chyba na 22. Mils wykona telefon do dyrektora osrodka
              zeby ten zwrocill sie do SPPK z pficjalnym pismem ktore dyrektor Trzcinski
              obiecal podpisac. No to wyjazd:)))))))))))))))
              pozdrwaiam

PS. Musimy wygrac!!! nie wazne ile:) Figo w dol:)))!

• milseog deklaracje cd. 11.06.02, 09:55
                mamy:
                22 ksiazki dla dzieci od ga (od pipi langstrumpf przez hobita po asterixa i
                tekturowe ksiazki dla najmlodszych)
                paczke snickers minis-ga
                paczke mars minis-ga
                ptasie mleczko-ga
                20 czekolad od gryfa
                wyjazd nad morze-sppk (zalatwil rabarbarian)
                20 zestawow happy meal w mcdonalds od pana pawla kurki (zalatwil misko)

bedziemy miec:
                48 batonikow chalwowych-skuter
                12 paczek petitek w czekoladzie i 25 prince polo xxl-jottka
                zgrzewke malych soczkow hortexu i jogurty (ile zalezy od liczby dzieci)-milseog
                chalwe przewiazana czerwona wstazka -milseog
                zgrzewkę wafli w czekoladzie "Grześki" - hannad
                10 kompletów kredek plus tyleż bloków rysunkowych-hannad
                pięć książek dla najmłodszych dzieci-hannad
                30 batonikow mars - laura 74
                10 paczek platkow czekoladowych nestle-laura 74
                butelke ze smoczkiem i sztucce dla najmlodszego dziecka (13 miesiecy)-rodzinka
                milseoga

sporo tego, ale nie spoczywajmy na laurach. jest jeszcze pare dni. do dziela!
                pozdrawiam
                • ga Re: deklaracje cd. 11.06.02, 10:48
                  Nie uwierzysz, ale od rana poczta portalu zdycha przewlekle! Odpowiem na
                  Twojego maila po 12-tej!
                  • milseog ga 11.06.02, 10:58
                    jasne. nie ma problemu.czekam.pozdr
    • milseog ILE JEST DZIECI I W JAKIM WIEKU.TERMIN ZBIÓRKI 12.06.02, 09:25
      witam wszystkich.
      do wczoraj w Domu Samotnej Matki i Dziecka, ktoremu chcemy pomoc bylo 10 dzieci:
      roczne,dwoje 3-letnich, 4-letnie, 9-letnie, 11-,12-,13-letnie i dwoje 17-
      letnich.
      to na wypadek gdyby komus potrzebne byly takie informacje.
      pozdrawiam i czekam na kolejne deklaracje. mozemy tez wspolnie ustalic termin
      ostatecznej zbiorki od tych, ktorzy sie nie udzielaja a chca cos dac. wstepnie
      proponuje zeby to byla sroda 19 czerwca, godz. 17 pod budynkiem ZUS przy pl.
      Rodla. co wy na to?
      • bbury Re: ILE JEST DZIECI I W JAKIM WIEKU.TERMIN ZBIÓRKI 12.06.02, 15:28
        cały czas obserwuję i w odp. momencie się podłączę. :)))
        • skuter70 Re: ILE JEST DZIECI I W JAKIM WIEKU.TERMIN ZBIÓRKI 12.06.02, 15:36
          bbury napisał(a):

> cały czas obserwuję i w odp. momencie się podłączę. :)))

uwaga Bbury czeka az wszystko bedzie zebrane, wtedy zalozy kominiarke , wzmie
          proce i przechwyci chalwe
          • ga Re: ILE JEST DZIECI I W JAKIM WIEKU.TERMIN ZBIÓRKI 12.06.02, 15:38
            Ale nie wie o tym, że ochrona już zajmuje strategiczne pozycje!...Ha ha!
    • Gość: naim Re: AKCJA! IP: *.telan.pl 12.06.02, 21:09
      To jednoroczne dzieciątko to "nówka"! Może jakie pampersiaki? Nie znam się na
      tym, więc niech posiadacze potomków podpowiedzą jaki typ, czy ze skrzydłami ,
      czy bez , itd.
      • milseog Re: AKCJA! 13.06.02, 08:17
        czesc,
        niemowle, to zadna nowka. od poczatku bylo mowione, ze dzieci sa w wieku od 1-
        17 lat. tak czy nie?:) jesli ktos ma wole dac pieluszki-bardzo prosze. ja
        kompletnie sie na tym nie znam i nawet nie wiedzialem, ze jest model ze
        skrzydelkami:) matki!poradzcie!
        bbury: dzieki za deklaracje podlaczenia sie w odpowiednim momencie,
        ale...jezeli jest tak jak pisze skuter to rzeczywiscie patrz co napisala ga.
        marne szanse:))))))
      • laura74 Re: AKCJA! 13.06.02, 09:45
        Na pampersach jest z reguly napisane bardzo duzymi literami dla jakich dzieci
        to pieluchy. Znaczy - w jakim mmniej wiecej wieku.
        • milseog ooooooooo!!!!! 13.06.02, 10:13
          no wie pani! naprawde? niemozliwe! dopoki nie zobacze -nie uwierze:)))
          trzymaj sie laura:)
          • laura74 Re: ooooooooo!!!!! 13.06.02, 10:36
            Alez z ciebie niedowiarek, naprawde:)
            pzdr
            • milseog Re: ooooooooo!!!!! 13.06.02, 10:39
              a ja myslalem, ze taka z ciebie mamuska!:)))
              tez pozdr
              • laura74 Re: ooooooooo!!!!! 13.06.02, 10:42
                a tam zaraz mamuska. ale faktem jest ze ostatnio kupowalam tego rodzaju
                asortyment dla takiego jednego znanego ci oseska i mialam okazje rozkminic
                systematyke:))
                • milseog nooooooooo!!!!! 13.06.02, 10:44
                  i wszystko jasne.a skoro sa skrzydelka to jest i model "jumbo jet" pewnie. czy
                  tez moze takiego jeszcze nie ma?:)
                  • laura74 Re: nooooooooo!!!!! 13.06.02, 10:46
                    jesli nie ma - masz okazje wymyslic, opatentowac i zarobic duzo kasy. na
                    chalwe dla dzieci z domu dziecka:)
                  • skuter70 Re: nooooooooo!!!!! 13.06.02, 10:51
                    milseog napisał(a):

> i wszystko jasne.a skoro sa skrzydelka to jest i model "jumbo jet" pewnie. czy
                    > tez moze takiego jeszcze nie ma?:)

jest model b-29
    • milseog Co mamy cd. 13.06.02, 08:30
      hannad poinformowala, ze do odebrania od niej sa rzeczy, ktore zdeklarowala:
      m.in. bloki rysunkowe i kredki, zgrzewka wafli "grzeski", piec ksiazek dla
      najmlodszych dzieci [ga- czyzby to za twoim przewodem?:)]oraz jako super bonus:
      pilka z uszami do skakania!!

Przygotowane ok.100 szt. twix.marsy i inne. Kilkadziesiąt róznych
      soków i napojów i 10kg mandarynek - taka sensacyjna wiadomosc przyslal wczoraj
      naim.
      co ja panstwu moge powiedziec? 16 lat na to czekalem!!!!:)))))
      wielkie dzieki hannad i naim!!!
      naim czekam na kontakt.
      pozdrawiam, milseog
    • milseog a co z frankiem??? :( [n/t] 14.06.02, 08:47
      • skuter70 doi krowy 14.06.02, 08:50
        milseog napisał(a):

musisz poczekac az skonczy sie mundial bo on na razie nie kuma co sie wokol
        dzieje:)
        • milseog Re: doi krowy 14.06.02, 08:57
          co czekac?:) ja tez ogladam mundial i nie wiem co sie dzieje!:)))))
          • franekkk Re: doi krowy 15.06.02, 01:25

tak jest nie kumam
            czy moglibyscie wlasnymi slowyma opisac co znaczy
            doi krowy
            ewentualnie co mieliscie na mysli

mersi zboku
            • Gość: skuter Re: doi krowy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 07:58
              franekkk napisał(a):

>
              > tak jest nie kumam
              > czy moglibyscie wlasnymi slowyma opisac co znaczy
              > doi krowy
              > ewentualnie co mieliscie na mysli

myslales, ze to biale w kartonie dla dzieci to rozpuszczony fosfogips?
              dojenie wyglada tak: bierzemy krowe ,wiadro, umieszczamy wiadro pod kranem,
              lapiemy krowe za ogon i pompujemy
              >
              > mersi zboku

• milseog PRZYPOMINAM TERMIN ZBIÓRKI!!! 17.06.02, 08:23
      czesc.
      przypominam termin zbiorki: 19 czerwca, godz. 17 pod budynkiem ZUS przy pl.
      Rodla. jesli ktos nie moze, a chce cos dac, prosze niech sie odezwie jak
      odebrac od niego towar.
      prezenty zawieziemy do domu dziecka w piatek mniej wiecej w tym samym czasie.
      chetni do osobistego uczestnictwa w przekazywaniu slodkosci proszeni sa o
      zglaszanie sie. musimy jakos zorganizowac transport.
      wszystkim jeszcze raz dziekuje i serdecznie pozdrawiam,
      milseog
      ps. franekkk: maila dostalem i czekam na ciebie w srode.:)
      • franekkk Re: PRZYPOMINAM TERMIN ZBIÓRKI!!! 17.06.02, 09:32

a dlaczego zbiorka we srode a transport w piatek
        czyzby prezenty mialy nabrac mocy prawno - urzedowej??
        • milseog a dlatego, że... 17.06.02, 09:37
          zbiorka w srode a wywozka w piatek jest dlatego, ze nie wszyscy beda mogli w
          srode byc, w zwiazku z czym zostana jeszcze dwa dni na zebranie od nich towaru.
          nie wszyscy beda tez mogli byc w piatek.
          stad dwa terminy. myslalem, ze tak bedzie lepiej, ale jesli dwa razy to za duzo
          mozemy sie s[potkac tylko raz. jesli ty franek mozesz byc w piatek to nie widze
          problemu, w srode nie musisz sie fatygowac.
          :))))
          • franekkk Re: a dlatego, że... 17.06.02, 10:39

przeca to nie mus tylko akcja dobroczynna
            myslalem panie zawiadowco ze juz cos tam zgromadziles pakujemy i mkniemy
            ew mozna pomknac 2 razy:))
            • milseog Re: a dlatego, że... 17.06.02, 10:49
              franek, oczywiscie, ze to nie mus. ale to nie znaczy, ze nie mozna tego
              przemyslec.
              no jasne, ze juz cos zgromadzilem. ale niektorzy pisza, ze nie dadza rady sie
              zorganizowac dlatego maja do wyboru dwa terminy. tak chyba lepiej? a koniec
              roku jest 21 dlatego ustalilismy date wywozki na ten dzien, zreszta przy twoim
              udziale. a w piatek wszystko sie zapakuje na raz i wio.
              • koala_ Spokój!!! 17.06.02, 10:58
                milseog napisał(a):

> franek, oczywiscie, ze to nie mus. ale to nie znaczy, ze nie mozna tego
                > przemyslec.
                > no jasne, ze juz cos zgromadzilem. ale niektorzy pisza, ze nie dadza rady sie
                > zorganizowac dlatego maja do wyboru dwa terminy. tak chyba lepiej? a koniec
                > roku jest 21 dlatego ustalilismy date wywozki na ten dzien, zreszta przy twoim
                > udziale. a w piatek wszystko sie zapakuje na raz i wio.

Franekkk, daj na luz! Czy w Polsce jak coś chce się zrobić to zawsze przy tym
                trzeba się pokłócić? Wg zasady, że dwie strony do pogadania a trzy głosy. Co za
                różnica kiedy zbiórka. Jak jest termin to coś dorzuć i już. Ważne, że jak chcesz
                dać i ufasz, że ktoś kto robi taką akcję to cię nie oszuka, to dorzuć się i nie
                mąć. Nie mąć bo zaraz inni zaczną to czytać i w ogóle nic nie wyjdzie, bo się
                każdy będzie wahał czy to poważna akcja czy jakieś bzdety :)

• koala_ do milseoga 17.06.02, 10:49
          wysłałem do Ciebie maila z zapytaniem, proszę o odpowiedź :) - najlepiej jak
          najszybciej
          [dla ciekawskich - dot. możliwośći wcześniejszego podrzucenia słodkośći]
          • milseog Re: do koali 17.06.02, 10:56
            wyslalem do ciebie maila. zdecyduj jak bedzie dla ciebie najwygodniej. ja sie
            dostosuje.pozdrawiam
            • milseog KOALA - OK! OK! OK! [no text]:) 17.06.02, 11:13
    • koala_ Pamiętacie? a odpowiedź powinna być ... 18.06.02, 10:30
      Pamiętacie? a odpowiedź powinna być ...PAMIĘTAMY!
      Pomożecie? POMOŻEMY!

No ja mam już dzisiaj torbę ze słodkościami i przekażę ją dziś szefowi
      zbiórki :)))
      • skuter70 Re: Pamiętacie? a odpowiedź powinna być ... 18.06.02, 10:32
        koala_ napisał(a):

> Pamiętacie? a odpowiedź powinna być ...PAMIĘTAMY!

pamietamy ze mamy tylko nie pamietamy gdzie ukrylismy chalwe przed samym sob coby
        jej nie zezrec:(
        • milseog Re: Pamiętacie? a odpowiedź powinna być ... 18.06.02, 10:37
          spoko, skuter, zrobisz pare kolek na swoim motorku i znajdziesz na pewno! ale
          gdzie ja schowalem kase? oto jest pytanie. a ty koala- rece z daleka od
          slodkosci:))))
          • ga Re: Pamiętacie? a odpowiedź powinna być ... 18.06.02, 10:42
            Skuter, Ty wiewiórko jedna! Spróbuj chałwę wytropić na węch albo różdżką, bo
            finał tak blisko!
    • koala_ Ludzie moje czekolady się rozpuszczają z gorąca!!! 18.06.02, 10:42
      Właśnie, trzeba zorganizować samochód chłodnie :)))
      Mam termometr na słońcu i wskazuje 43 st.C ufffff
      • ga Re: Ludzie moje czekolady się rozpuszczają z gorąca!!! 18.06.02, 10:48
        Podpowiadam: weź duży worek foliowy (bo masz dużo tej czekolady?), ze trzy
        izolatory (T-shirt'y mogą być), schłodź czekolady w lodówce, przed samym
        wyjściem zawiń w koszulki, włóż do wora i trzymaj kciuki! A we środę na zbiórkę
        mogę wziąć lodówę samochodową. Ale żar! Pozdrawiam , trzymajcie się chłodno!
        • milseog Re: Ludzie moje czekolady się rozpuszczają z gorąca!!! 18.06.02, 10:58
          dobry pomysl, pyszny wrecz, ale koala juz siedzi na drzewie a za godzine
          spotyka sie ze mna, zeby mi przelac te czekolady do baku. pozniej to juz ja sie
          bede martwil o chlodnie. ufff jak goraco. siedze w cieniu i juz nie moge
          wytrzymac!
          • ga Re: Ludzie moje czekolady się rozpuszczają z gorąca!!! 18.06.02, 11:02
            Żebyś nie wykrakał tego "przelewania"!;)))
            • milseog Re: Ludzie moje czekolady się rozpuszczają z gorąca!!! 18.06.02, 11:06
              na to mi niestety wyglada! chyba bede musial to od razu teleportowac do domu
              zeby mi sie w plecaku nie rozlalo.
              nagle zateksnilem za pazdziernikiem...:)
              • ga Re: Ludzie moje czekolady się rozpuszczają z gorąca!!! 18.06.02, 11:09
                Ale teleportacja w powijakach! Zmieni czekoladzie wzór chemiczny i w domu
                znajdziesz...coś całkiem nieoczekiwanego!
                • milseog Re: Ludzie moje czekolady się rozpuszczają z gorąca!!! 18.06.02, 11:14
                  mas pravdu- jak mowia czesi:) ale trzeba sobie jakos radzic. moze i czesi nie
                  eksperymentuja z teleportacja, ale stworzyli pomyslowego dobromira i wniego
                  bede musial sie chyba wcielic, zeby uratowac strukture czekolady. co zreszta z
                  przyjemnoscia zrobie. a moze, np. kapnie mi na palce?:)
                  • koala_ Re: Ludzie moje czekolady się rozpuszczają z gorąca!!! 18.06.02, 11:17
                    milseog napisał(a):

> mas pravdu- jak mowia czesi:) ale trzeba sobie jakos radzic. moze i czesi nie
                    > eksperymentuja z teleportacja, ale stworzyli pomyslowego dobromira i wniego
                    > bede musial sie chyba wcielic, zeby uratowac strukture czekolady. co zreszta z
                    > przyjemnoscia zrobie. a moze, np. kapnie mi na palce?:)

Wsadziłem czekolady na 0,5h do zamrażalnika :)))

• Gość: mika Re: AKCJA! Słuchajcie... IP: 212.244.77.* 18.06.02, 11:15
      Słuchajcie. Czy może mi ktoś miły wytłumaczyć w trzech zdaniach jak 5-latkowi o
      co chodzi z ta akcją?
      Co tu się zbiera,gdzie i na co/na kogo...
      • milseog Re: AKCJA! Słuchajcie... 18.06.02, 11:18
        przeczytaj pierwszy post w tym watku.
        pozdr
        • koala_ Re: AKCJA! Słuchajcie... 18.06.02, 11:21
          milseog napisał(a):

> przeczytaj pierwszy post w tym watku.
          > pozdr

jutro pod Zusem przy Radissonie będzie o 17.00 czekał milseog w aucie i bedzie
          zbierał dary, aby w piątek udać się do Polic ::)

• ga Re: MIKA 18.06.02, 11:23
          A w skrócie( może masz wolny serwer) to zbieramy na hasło Milseoga słodkości,
          pampersy, ksiązki itp. dla dzieciaków z (patrz tytuł wątku), zbiórka w środę o
          17 pod ZUS'em, lub kontakt z Milseogiem. Pozdro.
    • milseog dar Koali uratowany! 18.06.02, 14:12
      wszystko jest juz bezpieczne w domu. nie plywa i nie teleportowalo sie do
      pernambuko.
      dzieki:)
    • koala_ A może obs dorzuci po qbku dla dzieci :) lub ... 19.06.02, 09:59
      lub ... ogólnie na wyposażenie :)))
      • skuter70 do Milseoga 19.06.02, 10:09
        rzuc okiem na poczte
        • milseog do Skutera 19.06.02, 10:16
          teraz ty rzuc okiem na swoja:)
    • koala_ I jak udała się wczorajsza zbiórka słodkości? (nt) 20.06.02, 08:39
      • ga Re: I jak udała się wczorajsza zbiórka słodkości? (nt) 20.06.02, 08:41
        Coś nas maławo było! Ale torby pobrane i zabezpieczone przez autora
        zamieszania. Milseog, opowiedz coś więcej!:))).
      • milseog Re: I jak udała się wczorajsza zbiórka słodkości? (nt) 20.06.02, 09:03
        akcja sie udala. przyjechal skuter ze słodkosciami, hannad rowniez z darami,
        franek dla towarzystwa oraz ga, ktora zapewnila transport i logistyke, ktorej
        serdecznie dziekuje. pozostalym oczywiscie tez, tyle, ze za dary. :)
        nie przyjechaly natomiast inne osoby, ktore sie zapowiadaly i na ktore
        czekalismy. szkoda, bo fajnie bylo sie poznac.
        termin zbiorki piatkowej podamy dzisiaj, ale pozniej. po przekazaniu darow
        domowi dziecka chcemy sie spotkac na malym piwku. gdzie i o ktorej - takze
        pozniej.
        pozdr
        ps. naim i laura - pamietam o was i sprzet odbiore dzisiaj, wzglednie jutro.:)
        • franekkk :)) 20.06.02, 09:06

dla towarzystwa?? - wypraszam sobie
          • skuter70 Re: :)) 20.06.02, 09:17
            franekkk napisał(a):

>
            > dla towarzystwa?? - wypraszam sobie

a po co ???? gdzie ta cysterna mleka, ktorym dzieci mialy byc karmione za kare

• franekkk Re: :)) 20.06.02, 09:34

cysterna przygotowana i w piatek bedzie w bagazniku
              beda tez dobre soki zebys nie marudzil

gadales ze masz fajny rower wiec tak naprawde
              chcialem go sobie obejrzec
              • milseog Re: :)) 20.06.02, 09:38
                franek, nie grzej sie tak:) dla towarzystwa tez jest fajnie i altruistycznie.
                poza tym wmurowalismy kamien wegielny pod piatkowa bibke:) skuter ma rower
                fajny, ale ty tez mowiles, ze auto masz bomba, a zaparkowales gdzies chyba w
                gryfinie:))))))
                • skuter70 Re: :)) 20.06.02, 09:39
                  milseog napisał(a):

> ale ty tez mowiles, ze auto masz bomba, a zaparkowales gdzies chyba w
                  > gryfinie:))))))

bo to jest syrenka kabriolet
                • franekkk Re: :)) 20.06.02, 09:43

bomba to ja mam ciezka stope na gazie ot i cala bomba
                  a gdzie mialem stanac na przejsciu?? - to sie dopiero mozna przegrzac dostajac
                  kredytowy na nascie zgrzewek mleka

dobra qniec czekam na wiazacy sygnal
                  • milseog FRANEK! PILNE! 20.06.02, 09:48
                    mozesz do mnie zadzwonic! bede potrzebowal twojego transportu jutro, jesli to
                    ciagle aktualne? czekam na telefon, ok?
        • koala_ Piwfowanie? :))) 20.06.02, 10:26
          milseog napisał(a):

> akcja sie udala. przyjechal skuter ze słodkosciami, hannad rowniez z darami,
          > franek dla towarzystwa oraz ga, ktora zapewnila transport i logistyke, ktorej
          > serdecznie dziekuje. pozostalym oczywiscie tez, tyle, ze za dary. :)
          > nie przyjechaly natomiast inne osoby, ktore sie zapowiadaly i na ktore
          > czekalismy. szkoda, bo fajnie bylo sie poznac.
          > termin zbiorki piatkowej podamy dzisiaj, ale pozniej. po przekazaniu darow
          > domowi dziecka chcemy sie spotkac na malym piwku. gdzie i o ktorej - takze
          > pozniej.
          > pozdr
          > ps. naim i laura - pamietam o was i sprzet odbiore dzisiaj, wzglednie jutro.:)

Proszę o ogłoszenie terminu pifkowania na łamach forum, może uda sie
          wygospodarować chwilkę :)))
          • milseog Masz to jak w banku:) [no text] 20.06.02, 10:30
    • milseog TERMIN AKCJI I PIWKO PO ROBOCIE! 20.06.02, 10:57
      akcjonariusze! na piwo proponuje w piatek, ogrodek cafe brama o godzinie 20.
      jesli sie nie podoba prosze o inne propozycje.
      dla skutera osobiscie wezme zielona herbate, ale o wrzatek niech prosi sam:)))
      chetni do wyjazdu do polic: spotykam sie z frankiem u mnie o 17.30. adres
      znacie, a jesli nie piszcie maile. trzeba zalatwiac sobie transport we wlasnym
      zakresie, miejsca we frankowym wahadlowcu moze nie starczyc dla wszystkich.
      w razie czego kontakt, kontakt i jeszcze raz: kontakt!!!!
    • milseog Podziękowania dla Naima i termin na dzisiaj 21.06.02, 08:37
      dzieki ci naim ogromne za slodkosci! nie spodziewalem sie, ze az tyle tego
      bedzie i dobrze, ze mialem transport.
      otoz naim dal dla dzieci skrzynke mandarynek (a moze to pomarancze?:), 5 sokow
      doktor witt, niezliczona ilosc malych czekoladek mlecznych, karton twixow i
      karton ciasteczek bisc&* (ze snickersem, bounty, etc.). imponujace.
      ja zrezygnowalem z jogurtow i kupilem (wraz z rodzina) zgrzewke soczkow donald
      duck wieloowocowych, oraz po trzy duze sloiki nutelli i snickersa do
      smarowania:). no i oczywiscie symboliczna chalwe, ktora dostanie skuter:) slowo
      sie rzeklo. to od niego i frankkka wszystko sie zaczelo. szacuneczek panowie!
      dzisiaj spotykam sie z frankiem o 17.30 u mnie. kto wie gdzie moze przyjsc, ale
      lepiej przyjechac bo miejsca bedzie za malo. jesli adres jest potrzebny prosze
      o maile.
      franku prosze wejdz na gore bo na raz nie damy rady nawet razem!!!
      a o 20. pora na czynny wypoczynek:) akcjonariusze spotykaja sie w cafe brama a
      scislej w ogrodku na piwie.
      ps. aha, a do pracy przyjedzie zaraz do mnie pakuz, ktory choc sie nie udzielal
      o akcji pamietal. przywiezie swoje podarki! no powiedzcie, czy to nie karze wam
      sie usmiechnac do monitora? mi karze.
      pozdrawiam i do zobaczenia
      • ga Re: Podziękowania dla Naima i termin na dzisiaj 21.06.02, 09:14
        No to fajowo! Będą miały dzieciaki świetny początek wakacji! Gratulacje!
        • milseog nie ma co... :) 21.06.02, 09:17
          wszystko dobrze sie uklada. nawet anglia wygrywa z brazylia. gratulacje naleza
          sie wszystkim akcjonariuszom. TOBIE rowniez i to podwojne (za podwiezienie i
          zabezpieczenie logistyczne) ::
          a kina zalujcie. superfilm!
          • ga Re: nie ma co... :) 21.06.02, 09:46
            Ktoś pracuje, by oglądać mógł ktoś...
            • milseog Brawo Pakuz!!!! 21.06.02, 09:54
              to sie nazywa slowo honoru! brawo! az sie wzruszylem. pakuz obiecal, ze sie
              podlaczy i sie podlaczyl w odpowiednim czasie! zgodnie z danym wczesniej slowem
              przyjechal do mnie przed chwila do pracy i zdyszany przyniosl karton slodkosci
              a w nim: dwa kartony lizakow fazera i karton orzechow w czekoladzie milka!
              i powiedzcie mi, ze ludzie to wilki!:)))))
              ps. ga: zal mi, ze nie moglas przyjsc. gdybym mogl potyralbym za ciebie, ale
              nie moge:)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka