Dodaj do ulubionych

TOTALITARYZM Unii Wolności..

IP: 212.14.63.* 20.03.05, 15:52
PROSZE CO ROBI ICH MŁODZIEŻÓWKA. KTO ICH POTĘPI? WYBORCZA, KTORA POTĘPIALA SPALENIE KULK ERIKI STEINBACH??

źRÓDŁO: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6869488&fromChan=1&_err=1&ticket=3507809570335905lLI8Rx%2B0V6550Bl3A7bMgln32Sy0hGWPVUPcnEY9G29nAtdzaAUjXeyKweecGCPa7EJGgrk%2FjaEtdlPZb6mvhqnS5A3Ej1CY%2BE%2F%2FZgj86c780h%2BfybE6BQvnuYTdAHnI

Wykonany ze słomy radioodbiornik z napisem "Radio Maryja" i doprawionymi papierowymi rogami spalili i wrzucili do jednego z łódzkich stawów działacze Młodego Centrum, młodzieżówki Unii Wolności.

W tym topieniu nietypowej marzanny, mającym symbolizować pożegnanie zimy i powitanie wiosny, wzięło udział kilkunastu działaczy Młodego Centrum.

Mieliśmy duży problem z wyborem symbolu, który mamy zatopić na pożegnanie zimy. Zastanawialiśmy się nad tym, czy nie powinna to być Młodzież Wszechpolska. Ostatecznie zdecydowaliśmy w głosowaniu, że ma być to "Radio Maryja" głównie za głoszenie haseł antysemickich, za ostatnie ataki na Lecha Wałęsę i próby tworzenia partii politycznej przez ojca Rydzyka - powiedział szef łódzkiego Młodego Centrum, Robert Pawlak.

Marzanny nie udało się jednak zatopić, bowiem staw pokryty był taflą lodu. Myślę, że przyjdzie czas, że "Radio Maryja" zatonie - dodał Pawlak. W ubiegłym roku na pożegnanie zimy działacze łódzkiego Młodego Centrum "utopili" kukłę symbolizującą lidera Samoobrony Andrzeja Leppera.
Obserwuj wątek
    • Gość: polonic Re: TOTALITARYZM Unii Wolności.. IP: 83.168.104.* 22.03.05, 14:08
      Młode Centrum to co innego. Oni mogą ponieważ tak i już! Bez dyskusji.
      • piotr33k2 Re: TOTALITARYZM Unii Wolności.. 22.03.05, 14:12
        kto mieczem wojuje od miecza ginie a to i tak żartobliwy i humorystyczny wyczyn
        w porównaniu z tym wyprawia to radio i wszechpolstwo.
        • Gość: Normalny chłopak Re: TOTALITARYZM Unii Wolności.. IP: 212.14.63.* 22.03.05, 16:40
          Piotr czy ty słuchasz tego radia
          wejdz sobie tutaj
          www.radiomaryja.pl/rozmowyn.htm i weź sobie posłuchaj audycji publicystycznych. Mówie serio, bo po prostu nie rozumiem co niby ma wyrabiać to radio.
          Polecam rozmowe audycje z K. Wyszkowskim - sam zobacz czy sa tam podstawy do tego co robi Wałesa. Polecam tez audycję lustracja i prywatyzacja.
          Wszystko mozna ściągnąc w mp3
          Ja uważam, że z kims o odmiennych poglądach się dyskutuje a nie wyzywa go
          Jak Macierewicz mówi, że ma papiery, to niech go ktoś o nie poprosi, anie mówi, że to absurdalne. To jest rozmowa?
          To jakis bełkot.
          • piotr33k2 Re: TOTALITARYZM Unii Wolności.. 22.03.05, 16:54
            chłopcze oczernianie i absurdalne zarzuty oparte na plotkach i ideologicznie
            chorobliwych wizjach świata to to czym jest to radio ,czyli właśnie bełkot
            idiotów z manią prześladowczą ,oczywiście jak trafisz na rozmowę że jakiejś
            babci podarowali 10 -letnia pralke to sie może wydawać nawet sympatyczne
            przecież 100 procent czasu nie poświęcaja na to jakim agentem jest wałesą i ile
            michnik jeżdził do moskwy .
            • Gość: Normalny chłopak Re: TOTALITARYZM Unii Wolności.. IP: 212.14.63.* 22.03.05, 20:32
              Jestes niesprawiedliwy. Byłem chory na grypę. Miałem duzo czasu, bo leżałem w łóżku. Ściągnąłem sobie prawie wszystkie audycje publicystyczne i przez kilka dni przesłuchałem, aby po prostu wyrobić sobie własne zdanie.
              Uważam, że niewygodne są wypowiedzi polityczne i dlatego jest nagonka.
              Przykład:
              Wyszkowski mówi o tym jak pojechał do wydawnictwa Tower Press w Gdańsku, aby zobaczyć, czy prawdziwa jest informacja, że Antoni Pawlak, który na łamach Gazety Wyorczej i w telewizji wypowiada sie przeciwko lustracji naprawde pracuje u Edwina Myszka. byłego SB-ka, który jest teraz pracodawcą Antoniego Pawlaka, który głównie w Wyborczej - powtarzam - walczy z lustracją.
              Pawlak żyje z tego co zapłaci mu były agent SB....
              To jest drogi Piotrze niewygodne dlatego sie chce zamknąć usta Radiu, bo tam jest wiele takich demaskacji.

Linki:
              O Edwinie Myszku:
              serwisy.gazeta.pl/df/1,34471,2535271.html?as=6&ias=8
              fragment z tego linka
              "-Ten akurat esbecki motyw okazał się później bardzo trwały. Różowe hieny itd. Co dalej z Myszkiem?
              -Aż do Sierpnia wkręcał się w różne grupy, donosił. Potem, w latach 80., zadał się z mafią, był członkiem grupy Nikosia Skotarczyka. Później kręcił się wokół kurii, w 89 roku bezpieka pomogła mu założyć wydawnictwo..."

COS CO DAJE WYOBRAŻNIE O INTELEKCIE WYSZKOWSKIEGO (SEKRETARZA REDAKCJI TYGODNIKA SOLIDARNOŚĆ"
              www.republika.pl/xyz234/2002WYSZKOWSKI.htm
              TO, CO NAJCHETNIEJ Z EDWIN MYSZK ZROBILBY ZE SOBA
              HTTP://www.rk-system.com.pl/press/edwin09_1998.pdf

mOZNA BY TAK BEZ KOŃCA, ALE WYGODNIEJ CI JEST NAPISAC, ZE TAM SA SAME BZDETY.
              PRAWDA WYMAGA HARTU DUCHA!
              • piotr33k2 Re: TOTALITARYZM radia ma-ryja.. 22.03.05, 22:17
                nie wiem nie znam tej sprawy ale ile znam te manipulacje w tym radiu to zapewne
                wszystko jest poplątane , pogmatwane i nie takie proste podobnie jak z tym
                maleszką niby pracownikiem etatowym wyborczej,pozatym są tacy zdecydowani
                zwolennicy nawet dzikiej niekontrolowanej lustracji którzy pracuja teraz dla
                tygodnika załozonego przez byłego sb-eka który sie nawet tym
                chwali ,przypominam że wyborcza publikowała również felietony ludzi
                przychylnych lustracji bo sama gazeta nie jest jakimś obrońcą agentów ,sb-eków
                itp. i sama dość często demaskowała na swoich łamach przeszłość byłych
                funckjonariuszy sb którzy pozniej zaczeli lub chcieli robic kartiery czy to w
                polityce czy w samorzadzie ,chodzi o to żeby wszystko miało rece i nogi i było
                zgodne z prawem ,natomiast to co wyprawia radio maryja z fałszowaniem
                najnowszej histori jak choćby z wałęsą to nic innego jak bełkot idiotów którzy
                sami wtedy kiedy było trzeba pokazać odwagę siedzieli cicho albo i
                współpracowali z komunistami .sam życiorys rydzyka jest tajemniczy i mocno
                podejrzany wszystkie lata solidarności -przesiedział w niemczech zachodnich
                gdzie zajmował sie nielegalnym chandlem samochodami wykorzystując niemiecko
                kościół katolicki aż go zmuszeni byli wykląć i odprawić potem zniknął na kilka
                lat całkowicie wszystkim z oczu nawet swoim zwierzchnikom w kraju, by w wolnej
                polsce powrócić nagle i dzieki miedzy inynymi niewiarygodnym układom z rosyjską
                armią otrzymac pomoc techiczna w założeniu tego plugawego radia , i od tej
                pory zawsze był przeciw zachodowi ,przeciw nato ,amerykanom ,uni europejskiej
                itd. dziwne to nieprawda ?.
                • krzysztofsf Re: TOTALITARYZM radia ma-ryja.. 22.03.05, 22:21
                  > pory zawsze był przeciw zachodowi ,przeciw nato

Nie slucham ich. Czy mozesz podac cos wiecej, ze RM protestowala przeciwko przystapieniu Polski (a nie polski) do Nato ?
                  • piotr33k2 Re: TOTALITARYZM radia ma-ryja.. 22.03.05, 22:31
                    a cóz moge wiecej podac ? pamiętam że rydzyk i to środowisko napewno było
                    przeciw (macierewicz nie) jak nie wierzysz to trudno, zawsze pisze z małej
                    litery na komputerze wszystko bo mi sie nie chce kombinowac z klawiszmi, tak
                    zreszta jest przyjete ponoć w necie.
                    • krzysztofsf Re: TOTALITARYZM radia ma-ryja.. 22.03.05, 22:44
                      piotr33k2 napisał:

> a cóz moge wiecej podac ? pamiętam że rydzyk i to środowisko napewno było
                      > przeciw (macierewicz nie) jak nie wierzysz to trudno,

Zapytalem o konkrety, poniewaz nie uwazam za rownoznaczne niecheci do ue z niechecia do uczestnictwa Polski w Nato, a jakos no kampani skierowanej przeciwko Nato nie slyszalem.

> zawsze pisze z małej
                      > litery na komputerze wszystko bo mi sie nie chce kombinowac z klawiszmi, tak
                      > zreszta jest przyjete ponoć w necie.

Dbalosc o pisanie niektorych wyrazow z duzej litery swiadczy o podkresleniu szacunku. Jakos nie slyszalem o takiej zasadzie, zeby wszystko pisac z malej.
                      Zasada o ktorej slyszalem, to to, zeby nie uzywac polskich liter (tez kombinowanie z klawiszami) w miejscach w ktorych wpisy moga czytac osoby bez zaindtalowanych polskich (przymiotnik) czcionek.
                      • piotr33k2 Re: TOTALITARYZM radia ma-ryja.. 22.03.05, 23:46
                        dlatego wyrózniłem macierewicza a o przeciwnikach rówież nato z kręgu radia
                        maryja nie słyszałeś? nic prostszego masz internet to sprawdż, na temat pisowni
                        forumowej czy internetowej nie chce mi sie rozważac bo szkoda czasu na
                        pierdoły ,to nie jest nic oficjalne ani formalne i śmieszy mnie gdy ni z tego
                        ni z owego ktos nagle olśniony zagląda w internet i śpieszy gorliwie pouczac z
                        satysfakcją o zasadach poprawnej pisowni ,bez obrazy ale tak to wygląda a co
                        pisać kiedy i gdzie z małej a co z dużej to wiekszość chyba wie .szacunek do
                        ojczyzny nie przez wielkość litery oraz (przynajmniej w moim przypadku) sie
                        wyraża kolego
                        • krzysztofsf Re: TOTALITARYZM radia ma-ryja.. 23.03.05, 00:21
                          piotr33k2 napisał:

> dlatego wyrózniłem macierewicza a o przeciwnikach rówież nato z kręgu radia
                          > maryja nie słyszałeś? nic prostszego masz internet to sprawdż,

Teza byla twoja - udowodnienie lezy po twojej stronie

> na temat pisowni
                          >
                          > forumowej czy internetowej nie chce mi sie rozważac bo szkoda czasu na
                          > pierdoły ,to nie jest nic oficjalne ani formalne i śmieszy mnie gdy ni z tego
                          > ni z owego ktos nagle olśniony zagląda w internet i śpieszy gorliwie pouczac z
                          >
                          > satysfakcją o zasadach poprawnej pisowni

Wybacz, to ty zaczales powolywac sie na jakies nieznane zasady o niestosowaniu duzych liter w internecie.

>,bez obrazy ale tak to wygląda a co
                          > pisać kiedy i gdzie z małej a co z dużej to wiekszość chyba wie .szacunek do
                          > ojczyzny nie przez wielkość litery oraz (przynajmniej w moim przypadku) sie
                          > wyraża kolego

Polska to Polska. Akurat o tym wypada pamietac, nawet gdy pisze sie slowotokiem bez duzych liter i znakow przystankowych.
                          • piotr33k2 Re: TOTALITARYZM radia ma-ryja.. 23.03.05, 01:48
                            zaczołem sie powoływac na niepisane zasady bo wyskoczyłeś jak filip z konopi
                            myslac że jesteś taki oryginalnie mądry, i tyle .
                            • krzysztofsf Re: TOTALITARYZM radia ma-ryja.. 23.03.05, 08:37
                              piotr33k2 napisał:

> zaczołem sie powoływac na niepisane zasady bo wyskoczyłeś jak filip z konopi
                              > myslac że jesteś taki oryginalnie mądry, i tyle .

nie na niepisane, tylko na nieistniejace (jesli chodzi o twoja wypowiedz o pisaniu malymi literami w necie)
                              Naturalnie, po przeczytaniu twojej wypowiedzi o patriotyzmie zaczynam miec watpliwosci. Mozliwe, ze masz podstawy, aby nie zwracac uwagi na tak drugorzedne sprawy, jak pisanie polska zamiast Polska.
                              Ja, poniewaz w przeciwienstwie do ciebie (co wnioskuje z wypowiedzi) nie mialem mozliwosci wyprobowac (poznajac prawde o mocy swoich przekonan) sily swojego patriotyzmu w jakis przesladowaniach, zagrozeniach zycia czy kariery zaleznych od zadeklarowania swojej polskosci, pozwalam sobie stosowac srodki zastepcze, takie jak pilnowanie aby napisac Polska gdy pisze o swoim kraju.
          • ergie do normalnego (?) 23.03.05, 08:46
            Gość portalu: Normalny chłopak napisał(a):

> Jak Macierewicz mówi, że ma papiery

maciarewicz już raz kiedyś mówił że ma
            papiery, dowody, teczki itp itd

a efektem prawdomówności maciarewicza
            były przegrane procesy, po których
            za maciarewicza przepraszano
            • the.bill.europy Re: do normalnego (?) 25.03.05, 01:05
              a jak ty myślałeś, że dlaczego okrągły stół zachował sobie kluczowe resorty? Właśnie po to, aby uwalić kogoś jak się wymknie z klatki.
              Dzisiaj zobacz jak sprawnie sprawa idzie z kobylańskim....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka