Dodaj do ulubionych

Proces gangu Zbigniewa F. "Goryla"

IP: *.gryfino.net 31.03.05, 20:18
A co pan moze wiedziec na temat tego co zeznawali przyszdł pan 20 min przed
koncem rozprawy,szkoda ze nie był pan wczosniej gdy zeznawał zona skruszonego
gangstera romana K. i opowiadała o tym jak ja bił ganiał z nozem itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: czarnamamba Re: Proces gangu Zbigniewa F. "Goryla" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:40
      Roman K. typowy polski gangster; nawet baby nie potrafił dogonić i zadźgać...
      Adam, trochę więcej wiary w czytelnika! Poinformuj , że odwoływanie
      szczegółowych zeznań, złóżonych w śledztwie w takich sprawach ( i nie tylko), w
      polskich sądach, niczego nie zmienia. Sądy odrzucają wszystkie "poprawione"
      zeznania jako niewiarygodne.

• Gość: adam_zadworny Re: Proces gangu Zbigniewa F. "Goryla" IP: *.szcz.gazeta.pl 01.04.05, 12:56
      Rafał, masz znowu rację. Najczęściej odwoływanie zeznań w sądzie niczego nie
      zmienia. Nie rozumiem więc, dlaczego „gangsterska” publiczność tak się zawsze
      cieszy, gdy świadek mówi: „To nieprawda, to policja sobie wymyśliła, odwołuję
      to”.
      Może na następnej rozprawie będzie coć ciekawszego, to skomentujesz to. BO ten
      K. o ksywce „Kulfon” tego nie wart. „Tuła” jest przy nim wulkanem intelektu.
      Wiesz co? Mój szef uwielbia Twoje texty (ten z jedynym drapieżnikiem w okolicy
      nawet cytuje)i uważa, że tkwi w Tobie wielki potencjał. Serio. Gorzej, że
      kiedyś zapytał, czy coś nas łączy. Powiedziałem, że mieszkamy na jednej
      dzielnicy.
      • Gość: ciekawski Re: Proces gangu Zbigniewa F. "Goryla" IP: *.chello.pl 01.04.05, 13:33
        I tak w ten oto sposob dowiedzialem sie w koncu ze czarnamamba to ps."CZARNY", z tak zwanego gangu ps."OCZKO". Przy okazji okazalo sie ze swoje artykuly komentuje autor z bylym przestepca, co uwaza sie za inteligenta. Takiego co to gonil prochy w calym wojewodztwie, wymuszal i grabil. I to jest teraz autorytet, poparty opinia Adama Zadwornego. Dobre pytanie Twojego szefa: Co Was laczy? Tylko lokalizacja? Na pewno? Bo mi to wyglada na to ze Adam Z. ma udzial w wybielaniu bylego przestepcy. I to poglowka. Bo madry sie nie da zlapac:-) A wiec wnioski wyciagniete z tego wskazuja na promocje CZARNEGO przez Wyborcza. CZARNY jedyny sprawiedliwy wsrod szczecinskiego polswiatka.
        Wyborcza opamietajcie sie.
      • Gość: czarnamamba Re: Proces gangu Zbigniewa F. "Goryla" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:24
        Radość z odwołanych zeznań, wynika z niewiedzy i złudnego uczucia zwycięstwa
        nad "siłami zła" (wymiaru sprawiedliości). Przestępcy, podobnie jak cała reszta
        opinii publicznej, czerpią często wiedzę na temat prawa z amerykańskich filmów.
        Proces jak ten, przegrany jest na starcie- zbyt duża liczba przyznających się
        do winy i świadków, potwierdzających ich wersję.
        Jedynym ruchem mogącym zmienić, do pewnego stopnia, rozwój wydarzeń, jest
        hurtowe przyznawanie się do winny- zgodnie z tym co jest w aktach, a nie
        zgodnie z tym, co miało miejsce, bo prawda w sądzie jest jedynie obciążeniem-
        wykorzystaliby wtedy kruczek prawny zawarty w art. 60 par. 3. Zmuszając sąd do
        złagodzenia kary wszystkim oskarżonym, bez względu na zdanie prokuratora.
      • Gość: mm5 Re: Proces gangu Zbigniewa F. "Goryla" IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.05, 19:59
        Może i ten "Kulfon", "Wariat" etc. nie jest takim orłem jak czarnamamba i w to
        akurat nie watpię, ale na podstawie jego tylko i wyłącznie, nie popartych
        żadnym innym dowodem zeznań aresztowano i oskarzono sporo osób. Ot, taki
        etatowy sześćdziesiątnik...A skądinąd wiem, że do owej żony bardzo nieelgancko
        się zwracał przy okazji. Ale odzywać się ordynarnie do kobiet zdarza się
        również innym, w tym tzw. autorytetom lokalnym ostro promowanym przez lokalną
        wyborczą...
    • Gość: czarnamamba Re: Adam, przepraszam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:01
      Adam, nie wiem co mnie bardziej upokarza: stwierdzenie, iż mnie "wybielasz"
      czy informacja, że uważam się za "inteligenta". To drugie, chyba przez fakt
      noszenia zerówek; my przestępcy- półgłówki tak często....
      Ale "ciekawski" zaspokoił też moją próżność, mowa o "całym województwie",
      promocji przez "GW" (są z tego jakieś pieniądze?)- sam rozumiesz, człowiek
      patrzy w lustro i widzi niską formę życia, nieudacznika i głupka, a tu nagle
      ktoś stawia go obok największych autorytetów w tym kraju; ba!
      nazywa "autorytetem". Zaczynam podejrzewać, że to z okazji prima aprilis...
      • Gość: adam-zadworny Re: Adam, przepraszam... IP: *.szcz.gazeta.pl 01.04.05, 16:48
        Panie Ciekawski, Rafale
        Wymieniamy się tylko opiniami na tym forum. Jeśli ktoś wybielał Rafała, to na
        pewno nie ja. Muszę nadmienić, że nie roboił tego też Adam Michnik, choć on z
        byłym więźniem szybko znajdzie wspólny język.
        Dobrze jest mieć wiedzę na temat świata, o którym się pisze nie tylko od
        policyjnych piarowców.
        A zdemaskowanie Mamby to żaden wyczyn.
        • Gość: czarnamamba Re: Adam, przepraszam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:04
          Adam,
          "Ciekawskiemu" nie chodzi o moją osobę. Przecież to kliniczny przykład
          atakowania Twojego pisma bez powodu. Rozpoznaję tę chorobę bezbłędnie, w końcu
          wiem na co cierpię...
          Ale tak między nami, może faktycznie załatwiłbyś jakąś "laurkę"...
          Przynajmniej będziesz wiedział, dlaczego musisz udawadniać, że nie jesteś
          wielbłądem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka