Dodaj do ulubionych

Co z tą pocztą?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:22
Czy wy też nie macie najlepszego zdania o jakości usług Poczty Polskiej, np.
priorytety, które "dochodzą" w kilka dni, a nie jak zapewnia poczta,
dzień "po". Szkoda słów na opisywanie, ile czasu, na miejsce przeznaczenia,
dociera "zwykły list", jesli oczywiście nie "zgubi się" po drodze!
Ciekawa jestem, jakie są wasze opinie na ten temat?!
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Co z tą pocztą? 07.04.05, 08:32
      Gość portalu: Nina napisał(a):

> Czy wy też nie macie najlepszego zdania o jakości usług Poczty Polskiej, np.
      > priorytety, które "dochodzą" w kilka dni, a nie jak zapewnia poczta,
      > dzień "po". Szkoda słów na opisywanie, ile czasu, na miejsce przeznaczenia,
      > dociera "zwykły list", jesli oczywiście nie "zgubi się" po drodze!
      > Ciekawa jestem, jakie są wasze opinie na ten temat?!

Bralem kiedys udzial w akcji testowania predkosci doreczania priorytetow. tak 95% dochodzilo planowo na drugi dzien (zwykle listy kopertowe). Naturalnie, jak jestes w tych 5% opoznionych - to mozna dostac szalu. na pocieche - jesli zareklamujesz (na kopercie w takich przypadkach sa dwie pieczatki z datami - widac w ktorym urzedzie jest opoznienie, mozesz zareklamowac toto na poczcie i dostac zwrot kosztow znaczka a komus w ktoryms urzedzie skopia tylek.
      • Gość: klient PP to złodzieje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:20
        giną mi co jakiś czas listy, a najczęściej książki, gdy są przysyłane zwykłą taryfą, myślę, że to jest mafia pracowników, wiedzą o tym i kryją się nawzajem
        • Gość: Nina Re: PP to złodzieje! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.04.05, 14:41
          ...a to ciekawe
          • Gość: życzliwy Re: PP to złodzieje! IP: 217.153.6.* 12.04.05, 18:49
            Złóż oficjalną reklamacje (adres, telefon znajdziesz na oficjalnej stronie
            Poczta SA). Po twojej skardze Poczta SA przeprowadzi wewnętrzną kontrolę i
            ustali gdzie, kto, kradnie a złodzieja wyrzucą z pracy. Polecam
    • Gość: Isk Re: Co z tą pocztą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:17
      List z jednej ulicy na drugą szedł 34 dni. To była ważna terminowa sprawa.
      Jak doszedł, było dawno po sprawie. Niewyobrażalne.
      Poza tym dużo zależy od samego urzędu pocztowego. Omijać ten na Wilczej!!!
      Bareja wziąłby to w całości. To skansen jakiś. Tam wszystko jest problemem.
      I wszystko jest możliwe. Nawet nie chce mi się pisać co, ale wierzcie mi,
      uciążliwość jest to duża. Wysłać coś można wszędzie, ale jak się mieszka
      w rejonie, to awiza tylko tam. I ZAWSZE coś.
    • Gość: loko dyslektyk Re: Co z tą pocztą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:19
      A na mojej Poczcie gdy przyje z awizo odebrać polecony to nie mogą go znaleźć i
      musze zasuwać kilka razy. Pozatym jest wieczna kolejka. Poczta wymaga reformy,
      tak jak Telekomunikacja, Orlen i inne polskie monopole, jak wejdą gruasy z uni
      będzie płacz i zwolnienia itd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka