Dodaj do ulubionych

Prosba o informacje

24.06.02, 11:27
Witam wszystkich,

Na razie jeszcze nietutejsza, ale niedlugo juz przeniose sie, mam nadzieje na
stale, do Szczecina. Mam w zwiazku z tym do was pytanie. Czy moglibyscie mi
podrzucic jakies namiary w sieci na developerow budujacych nowe mieszkania w
Szczecinie? Plus jakas informacja, gdzie warto inwestowac w mieszkanie, bo
przyznam szczerze nigdy nie bylam w Szczecinie, kompletnie nie znam miasta...

Z gory dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • mike102 Re: Prosba o informacje 24.06.02, 11:32
      ann.k napisał(a):

> Witam wszystkich,
      >
      > Na razie jeszcze nietutejsza, ale niedlugo juz przeniose sie, mam nadzieje na
      > stale, do Szczecina. Mam w zwiazku z tym do was pytanie. Czy moglibyscie mi
      > podrzucic jakies namiary w sieci na developerow budujacych nowe mieszkania w
      > Szczecinie? Plus jakas informacja, gdzie warto inwestowac w mieszkanie, bo
      > przyznam szczerze nigdy nie bylam w Szczecinie, kompletnie nie znam miasta...
      >
      > Z gory dzieki za pomoc

napisz cos wiecej - czy chcesz mieszkac w centrum, czy na obrzezach. jaka
      wielkosc mieszkania?
      • ann.k Re: Prosba o informacje 24.06.02, 11:44
        dwa pokoje i duza kuchnia - do 40-50 m2;
        co zas do lokazlizacji, chyba blizej centrum lepiej, ale jak mowie, kompletnie
        nie znam miasta, wiec nie wiem co by bylo lepsze; dobrze by bylo jakby bylo
        cicho w okolicy i jakas komunikacja miejska w poblizu;
        • Gość: naim Re: Prosba o informacje IP: *.telan.pl 24.06.02, 11:51
          Podaj jeszcze przedział cenowy za 1m2 i określ standart ( podłogi ,
          wyposażenie, media itd.)
          • ann.k Re: Prosba o informacje 24.06.02, 14:38
            przykro mi, ale nie jestem w stanie podac przedzialu cenowego; jedyny rynek
            nieruchomosci jaki znam to warszawski, wiec chyba nie musze mowic, ze srednia
            cena za metr mieszkania typu "gole sciany i podlogi" kosztuje 3000 PLN; w
            Szczecinie chyba za te pieniadze mozna kupic cos bardziej luksusowego, ale moze
            sie myle....

poza tym cena nie gra az takiej roli; bardziej interesuje mnie lokalizacja i
            metraz;
        • Gość: mike102 Re: Prosba o informacje IP: *.bauboden.com, 24.06.02, 13:06
          ann.k napisał(a):

> dwa pokoje i duza kuchnia - do 40-50 m2;
          > co zas do lokazlizacji, chyba blizej centrum lepiej, ale jak mowie, kompletnie
          > nie znam miasta, wiec nie wiem co by bylo lepsze; dobrze by bylo jakby bylo
          > cicho w okolicy i jakas komunikacja miejska w poblizu;

Aktualnie najciekawsze wg. mnie lokalizacje w centrum to pl.Batorego:
          www.echo.com.pl/index_pl.htm

Kwartal "przy Baszcie" - na odbudowawanym Podzamczu - zaraz naprzeciw Zamku:
          www.kielart.pl/

Kwartal na ul. Tkackiej (stare miasto) - buduja 2 firmy: Styl-Bud i jakas
          spoldzielnia.

Bardzo ladna lokalizacja na ul.Niedzialkowskiego - niedaleko TVP i Parku
          Kasprowicza - Mohehpolmo, podobnie przy Woj. Polskiego.

Na Lutnianej (zaraz przy parku):
          Budynek zrealiozowany przez wydzial developerski Euroafrici - Lutnianka

Na obrzezach to juz trudniej mi sie wypowiadac.
          Mapa Szczecina:
          www.pilot.pl/miasto/szczecin/
          inne:
          www.maplook.pl/Przyklady/Szczecin/
          • franekkk Re: Prosba o informacje 24.06.02, 14:51

centrum cicha ulica - tkacka docelowo zamkniety ruch zabudowa podzielona po
            polowie pomiedzy stylbud i sm widok z cenami juz sie uspokoili na zyczenie tzw
            pod klucz odrobine ponizej 3.000
            • mike102 Re: Prosba o informacje 25.06.02, 14:40
              franekkk napisał(a):

>
              > centrum cicha ulica - tkacka docelowo zamkniety ruch zabudowa podzielona po
              > polowie pomiedzy stylbud i sm widok z cenami juz sie uspokoili na zyczenie tzw
              > pod klucz odrobine ponizej 3.000

Ciekawa jest tez lokalizacja na ul.Jana z Kolna - apartamentowiec zaraz obok
              Dworca Morskiego i Walow Chrorego.

Galeria zdjec miasta:
              www.szczecin.pl/miasto/foto.htm
              • ann.k Re: Prosba o informacje 25.06.02, 15:45
                dzieki:) obejrzalam troche stron developerow, niektore oferty nawet fajne;
                powiedzcie mi tylko jescze jedno: jaka jest srednia cena za m2 mieszkania - pod
                klucz i nie pod klucz, w centrum i na obrzezach;
                • mike102 Re: Prosba o informacje 25.06.02, 15:52
                  ann.k napisał(a):

> dzieki:) obejrzalam troche stron developerow, niektore oferty nawet fajne;
                  > powiedzcie mi tylko jescze jedno: jaka jest srednia cena za m2 mieszkania - pod
                  > klucz i nie pod klucz, w centrum i na obrzezach;

Poza centrum to 2000-2200 ale golizna.
                  Ten najfajniejsze lokalizacje w centrum to blizej 2700-3000 ALE...
                  obecnie mieszkania im nie schodza wiec mozna dobrze potargowac. Ostatnio znajomi
                  wytargowali ok. 10% w dol, a inni garaz za darmo i sporo robot wykonczeniowych
                  wewnatrz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka