Gość: gosc portalu IP: 62.206.21.* 27.05.05, 13:52 gratulacje dla pawla szynkaruka! on wyprowadzi pzm na prosta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: portalowiec Re: Powstaje PŻM-bis? IP: 62.206.21.* 27.05.05, 14:53 dlaczego nikt tego nie komentuje?? przeciez to taki wazny i kontrowersyjny temat. i dotyczy pewnie 3/4 mieszkancow naszego miasta. czyzby taki strach, takie zastraszenie? ludzie, napiszcie co o tym sadzicie, toz to wolne forum! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Powstaje PŻM-bis? 29.05.05, 14:47 Komentarz był ale cenzor z GW wyciął. Można policzyc wątki - jest o jeden mniej niz pokazuje na stronie głównej. Tak wiec uzupełniam: www.sdpl.zachodniopomorskie.pl/strona.php?artykul_id=106 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Re: Powstaje PŻM-bis? IP: 62.206.21.* 27.05.05, 15:12 to prawda. po co o tym w ogole mowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynarz Re: Powstaje PŻM-bis? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 16:33 czytam i sie boje. dobrze ze znam angielski i jestem mlody, zawsze dam sobie rade ale firmy zal mi bedzie jak ja przekreca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spokojny Ktos znow chce przeszkadzac Dyrektorowi PŻM? IP: 217.153.6.* 27.05.05, 16:42 Dopiero co nominowano P.Szynkaruka,a już zaczyna sie kolejna akcja przeciw?? Czy PŻM będzie kiedys mógł pracować w spokoju? Nawet taka troche archiwalna( ale i trochę pasująca do sytuacji) instytucja jak formuła przedsiębiorstwa państwowego nie jest w stanie obronic PŻM przed atakami z zewnatrz (bo wewnątrz to sobie dała rade w najtrudniejszych czasach to i teraz pewnie też się uda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Ktos znow chce przeszkadzac Dyrektorowi PŻM? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.05.05, 17:34 Tak trzymać, Ani tym szczurom z lewej ani tym z prawej nie dać się. Tym z środka też nie, bo pewnie oni są najpazerniejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijak z winy żony Re: Związki zawodowe będą rządzić zakładami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 18:07 Nie oddamy naszych fabryk i zakładów pracy w ręce jakichkolwiek kapitalistów. My robotnicy i związki zawodowe będziemy bronić naszego warsztatu pracy przed drapieżnymi szponami , pazernych kapitalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Związki zawodowe będą rządzić zakładami IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 18:16 i te szpony im wyrwiemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka bobek Re: Związki zawodowe będą rządzić zakładami IP: *.ksiazat.v.pl 27.05.05, 22:05 Gość portalu: grz napisał(a): > i te szpony im wyrwiemy... z d..y z korzeniami :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żeglugowiec Re: Już to było komentowane a nawet wyjasnione IP: *.arkonskie.v.pl 27.05.05, 20:48 Ładnie wyjasniała to niejaka Mycha i pare innych rzeczowych osob A ci -Romero & s-ka znów swoje Może Panie Maćku zamiast robic komus polityczna agitke poczytaj te duzo swieższe informacje,a nie wciskaj starych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Prywatne interesy zarządu PŻM 27.05.05, 22:15 Mycha robiła agitkę wiadomo komu. Natomiast scenariusz dla PŻM-u jest realizowany tak aby grupa członków zarządu przejęła jego majątek. I co potem? Kolejna komisja śledcza? Czy płacz nad rozlanym mlekiem? Zarząd PŻM to nie są święte krowy. Jako zarząd państwowj firmy podlegają ocenie obywateli i powinni dbać o interes firmy a nie tylko myśleć jak tu "się sprywatyzować". Zarząd mówi o niebiezpieczeństwie prywatyzacji a potem sam stara się ją sprywatyzować (teoretycznie w interesie pracowników) we własnym interesie (bez nadzoru). A co jeśli spółka (de facto jej zarząd) zażąda od udziałowców dziesięciokrotności wkładu? Czy większość akcji nie trafi zwyczajnie w ręce bogatszych akcjonariuszy (głównie zarządu który za bezcen skupi pracownicze akcje)? Tak więc żeglugowcu domyślić się nie trudno czyich (mało uczciwych) interesów tutaj bronisz. I nie są to na pewno interesy blisko 3000 zwykłych pracowników PŻM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeglugowiec Interesy PŻM musza byc chronione IP: *.arkonskie.v.pl 27.05.05, 23:45 Panie Macku, 1/ w PP (w tym PŻM) nie ma czegos takiego jak "Zarząd", jest natomoast Dyrektor Naczelny, Rada Pracownicza i Ogólne Zebranie Pracowników 2/ o ile sie orientuje to faktyczne zarobki netto DyrNacza to gdzies tak po jakis 300 innych pracownikach (morskich-kapitanach i starszych mechanikach,ewent chiefach)-wiec jesli chodzi o tych najbogarszych to rozumiem o nich piszesz 3/ czy chcialby ktos taka "prywatyzacje" jak w PLO,Transoceanie, Odrze,Gryfie itp gdzie nie zostalo nic lub prawie nic 4/ czy kupno choc czesci wypracowanego majatku przez spółke pracownicza to cos czemu nalezy sie przeciwstawiac? 5/ to nie jest panstwowy monopol typu TP SA, elektrownie czy nawet panstwowe banki,gdzie calosc kosztow bywała (i jest) przerzucana na krajowego klienta PŻM to jest firma,ktora dziala od parudziesieciu lat na rynku swiatowym i tam majaca zrodła swoich sukcesow (bo duza czesc problemow to wynika stad, niestety) 6/ czy te tysiace ludzi ,ktorzy przez lata pracowali a przez 6 lat totalnie zaciskali pasa-nie otrzymujac nawet przez 3 miesiace pensji nie zasluguja na to aby ta firma dalej trwala i mogliby w niej pracowac??? Czy tylko cwaniacy i krzykacze maja znow doprowadzic do ruiny lub sprzedazy komus z zagranicy (co w efekcie prowadzi do wyprzedazy statkow a zatem do ruiny pracownikow)?? Troche pomysl zanim znow zaczniesz agitke Z morskim pozdrowieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Interesy PŻM musza byc chronione IP: 81.210.107.* 27.05.05, 23:52 Ręce opadają.... A ci (już nawet "czerwoni" o nich mówić to głupio) dalej swoje... Pan Maciej P. (jęsli to on te posty pisze) już ograną melodie ponownie cytuje... Dalej WAM się marzą jakieś kawałki tego tortu??? NIEDOCZEKANIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Interesy PŻM musza byc chronione 28.05.05, 01:08 No tak. Jaka wspaniałomyslność i troska o pracowników. To jest właśnie stara śpiewka. Powinniście wypuścić spoty reklamowe w TV + bilbordy z zatroskaną twarzą swego guru. A tak na serio to byle przejąć firmę - a potem to już na nosie można grać i pracownikom i Skarbowi Państwa. I ciągle tylko słychać o "kawałkach tortu". W takich kategoriach postrzegacie PŻM? Tort do pokrojenia? Kilku cwaników wyjdzie na tym dobrze. I jeszcze a propo tytułu tego posta: "Interesy PŻM musza byc chronione". A co to państwo w państwie? Instytucja ponad prawem, ponad nadzorem? Ehhh, abym nie musiał powiedzieć za jakiś czas.... a nie mówiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Interesy PŻM musza byc chronione 28.05.05, 01:30 Skoro z Ciebie taki obrońca takich rozwiązań a nie innych może przedstawisz sie imienia, nazwiska i zajmowanej w firmie pozycji. Przyznaję, że dość zgrabnie mieszasz żeglugowcu odrobinę faktów z odrobiną złych przykładów. Na początku też próbujesz mnie zdyskredytować. No i ok. To ja przytoczę wątpliwość jakie przedstawiła Gazeta Wyborcza i proszę o ich rozwianie: Słabe punkty statutu PPŻ Osoby, które zdecydują się na zamrożenie swoich pieniędzy w spółce (każdy pracownik ma prawo do jednego udziału za 500 zł), powinny uważnie przeczytać statut PPŻ. Budzi on sporo wątpliwości. 1. Nie ma żadnych gwarancji, że spółka pracownicza rzeczywiście weźmie udział w prywatyzacji. Musi do niej przystąpić ponad 50 proc. zatrudnionych, a i tak MSP może wybrać inną drogę sprzedaży firmy. 2. Nie wiadomo, co właściwie chce prywatyzować rada pracownicza. W PŻM-ie praktycznie nie ma majątku, bo 75 z 80 statków należy do Żeglugi Polskiej i innych zależnych od niej spółek, a 22-piętrowym biurowcem i ekskluzywnym hotelem w centrum Szczecina administruje inna spółka - Pazim. 3. Zgodnie z § 11 statutu wspólnicy mogą być zobowiązani do dopłat do kapitału zakładowego w wysokości dziesięciokrotności wkładu. To znaczy, że w każdej chwili spółka może - oprócz pobranych na dzień dobry 500 zł - zażądać od każdego z udziałowców dodatkowo po 4,5 tys. zł. Teoretycznie spółka może próbować dochodzić tych roszczeń nawet przed sądem. 4. Nie wiadomo skąd PPŻ weźmie kapitał na wykupienie wartego kilkaset milionów dolarów majątku. Gdyby przystąpili do niej wszyscy pracownicy i każdy wpłacił po 5 tys. zł, to kapitał zakładowy będzie wynosił tylko 15 mln zł. Litkiewicz mówi, że można wziąć majątek w leasing pracowniczy i spłacać go w ratach, albo zaciągnąć kredyty. Ale jaki bank da wielkie pieniądze spółce, która nic nie ma bez zabezpieczeń? 5. Pracownicy PŻM-u byliby właścicielami firmy tylko czasowo i warunkowo. Każdy, kto zmieni pracę, zostanie zwolniony, przejdzie na emeryturę - będzie musiał oddać swój udział. Nie można go sprzedać ani przekazać w spadku. To znaczy, że tak naprawdę pracownicy niczego nie nabywają na własność, a zarobić (lub stracić) mogą tylko na zmianach wartości udziałów. 6. Rada nadzorcza ma w PPŻ uprzywilejowaną pozycję. Tylko ona powołuje i odwołuje członków zarządu spółki , a sama może być odwołana jedynie głosami 2/3 udziałowców, co przy tak rozdrobnionym akcjonariacie (każdy pracownik miałby zaledwie 0,03 proc. udziałów) czyni radę nadzorczą praktycznie wszechwładną. 7. Ponieważ większość pracowników PŻM-u pływa na statkach, o sprawach spółki decydowaliby na co dzień pracownicy lądowi, którzy w każdej chwili mogliby stawić się na walnym. Ktoś, kto by ich sobie podporządkował, miałby decydujący wpływ na spółkę. Oczywiście w odpowiedzi liczę na Twój podpis - z imienia i nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
mouse_m Re: Prywatne interesy zarządu PŻM 28.05.05, 01:33 Panie Maćku, partia niby poważna a Pan z plotami, jak ta baba z magla. Jaką ja agitkę i komu? Pewnie za pieniądze, które trzmam na tajnym koncie w szwajcarskim banku, które mi równie tajnie przez poufnie przelewał ex dyr. Bzrezicki wyprowadzając oczywiscie nielegalnie z PŻM i to tak genialnie że tabun kobntrolerów róznej maści od ABW po NIK i Izby Skarbowe znaleźć ich nie potrafi?! Chyba jeszcze ich tylko europol i interpol nie szukał! Nie mam zamiaru dyskutować na Forum, zapraszam na moje strony interenetowe, tam piszę o PŻM, publikuję dokumenty i osobiscie może sobie Pan skonfrontować swoją wiedzę z moją. A także zobaczyć jaką ja robię "agitkę" i komu. Strona jest pod moim pełnym imieniem i nazwiskiem www.sophico.blog.onet.pl. Nie mam nic przeciwko temu, by Pan zamieścił tam swoje komentarze równie rzeczowe, jak zawarte tam materiały. Z przyjemnością je tam zamieszczę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Prywatne interesy zarządu PŻM 28.05.05, 10:26 Dziekuję za zaproszenie na Pani www. Proszę nie zmieniać tematu przechodząc z prób przejęcia firmy do tematu mojej osoby. > Panie Maćku, partia niby poważna a Pan z plotami, jak ta baba z magla. O aferze Rywina czy mafii paliwowej też tak mówiono na początku (że to ploty). > Pewnie za pieniądze, które trzmam na tajnym koncie w szwajcarskim banku, które > mi równie tajnie przez poufnie przelewał ex dyr. Bzrezicki wyprowadzając > oczywiscie nielegalnie z PŻM i to tak genialnie że tabun kobntrolerów róznej > maści od ABW po NIK i Izby Skarbowe znaleźć ich nie potrafi?! A kto tutaj pisze o nielegalnych przelewach? Poza jedną "drobną nieprawidłowością" przez którą Skarb Państwa mógł "tylko" stracić kontrolę nad firmą - wszystko było zgodnie z prawem. A że firma warta drobne 700 milionów. "Drobiazg". Wszystko (przejęcie firmy) odbędzie się teraz zapewne zgodnie z prawem albo zgodnie z "lukami prawnymi". Tylko wtedy to już po "frytkach". Odpowiedz Link Zgłoś
mouse_m Re: Prywatne interesy zarządu PŻM 28.05.05, 11:19 "Mycha robiła agitkę wiadomo komu" - sorry, ale czyja to opinia? Nie Pańska kilka postów wyżej? Nie zmieniam tematu, ale stwierdzam, że zajmuje się Pan plotami. Na dodatek - firmując to logo partii Borowskiego. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Fakty 28.05.05, 13:01 > "Mycha robiła agitkę wiadomo komu" - sorry, ale czyja to opinia? Oczywiście że moja - i nie opinia tylko fakt. > Nie zmieniam tematu, ale stwierdzam, że zajmuje się Pan plotami. Ja nie zajmuję się plotami tylko faktami. Pani natomiast zajmuje się obroną człowieka który chciał w sposób przestępczy pozbawić Skarb Państwa nadzoru na wielką państwową firmą (chodzi o "złotą akcję"). I jest to fakt któremu nie da się zaprzeczyc, no chyba że w PŻM-ie jest jakaś inna równoległa rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
mouse_m Re: Fakty 28.05.05, 13:24 Fakty są takie - że jeśli wogóle czegoś bronię - to firmy czyli PŻM a nie personalnie kogokolwiek. Proszę wskazać jakikolwiek realny dowod, że zabawiam się w personalia. Jakikolwiek artykuł czy dokument mojego autorstwa. Stałam i stoję na stanowisku - że awantura między skarbem państwa a armatorem była żenująca i nie miala prawa zaistnieć. I nim przystąpi się do jakiegokolwiek działania, najpierw trzeba się do tego przygotować. Zwłaszcza od strony prawnej. Dotyczy to resoru skarbu państwa. Nigdy nie negowalam praw skarbu państwa do kontroli przedsiębiorstwa i pilnowania jego majątku. Powtarzam - rozsiewa Pan nieudokumentowane plotki firmując to szyldem partyjnym. Ponieważ podpisuje je Pan swoim nazwiskiem, pozowoli Pan, że przekaże je ze swoim komentarzem (i dowodami) Pańskiemu szefowi p. Markowi Borowskiemu. Nim cokolwiek Pan sformułuje publicznie pod moim adresem - radzę najpierw zapoznać się z dokumentami, przeczytać je ze zrozumieniem i przekonsultować z prawnikami a potem stwierdzać "fakty". Nadal stoję też na stanowisku - że od ferowania wyroków o przstępczych działaniach jest sąd lub państwowe organa kontrolne. Dlatego - ja wyroków nie feruję. I to są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Fakty 28.05.05, 15:46 Halo? Sprawa "złotej akcji" to było działanie zgodne z prawem? Chyba śnię? To czemu tak grzecznie została zwrócona ta gdzie powinna być. Niedługo Skarb Państwa chyba trzeba będzie postawić przed trybunał bo walczył o utrzymanie firmy w ryzach! Proszę sobie poczytać a jeśli to nieprawda - pozwać redaktorów do sądu: www.pomorzezachodnie.pl/?News=2749&Klient=290 www.szc.pl/prasa/PZM.html Albo materiał GW o którym jest ten wątek Pani Jelonek. Pani nie obraca kota ogonem. I prosze nie robić ze mnie jelenia. Prosze mnie nie straszyć Markiem Borowskim. Nie żyję z polityki więc prosze sobie pisać. Wasze metody uciszania przez naciski polityczne nie są wobec mnie skuteczne a w mojej partii nie są stosowane. Możecie mi najwyżej poderżnąć gardło w ciemnej uliczce :P Jak Panią tak boli szyld partyjny to go w sprawie PŻM używać nie będe. A sądem to raczej proszę postraszyć osobę która podpisuje sie jamrozy i pisze ze Szwecji. Już nieco przesadzil. Odpowiedz Link Zgłoś
mouse_m Re: Fakty 28.05.05, 16:43 Ja Pana Panie Popielarz nie straszę - ale to Pan sygnuje swoje nazwisko skrótem - SDPL. Jeśli ktoś występuje w imieniu partii - to proszę być konsekwentnym do końca i ponosić określone skutki swojego zachowania. Nikt tu Pana nie straszy, a co do nacisków politycznych - w pańskiej partii nie są stosowanych ponoć - to mam odmienne zdanie. I sam się pan przekona jak działa marszalek Borowski mając dowody głupoty członków SDPL ośmieszających jego formację. Dla mnie może sobie Pan podpisywać się jak chce - nawet Kaczor Donald albo Elżbieta Romero. Pańska prywatna sprawa - ale jeśli Pan sygnuje swoje nazwisko symbolem partyjnym - to albo jest to jawne nadużycie i robi Pan to bezprawnie, albo działa Pan w imieniu swojej organizacji ośmieszając ją totalnie. Żadna poważna formacja polityczna plotami się nie zajmuje. Poza polskimi, rzecz jasna - te żyją na plotce i plotką się posługują. W ośmieszaniu SDPL jest Pan mistrzem, co widać gołym okiem, zwłaszcza czytając takie Pańskie wypociny: "Wasze metody uciszania przez naciski polityczne nie są wobec mnie skuteczne a w mojej partii nie są stosowane. Możecie mi najwyżej poderżnąć gardło w ciemnej uliczce.Jak Panią tak boli szyld partyjny to go w sprawie PŻM używać nie będe" Pozostawiam ten fragment Pańskiej wypowiedzi bez komentarza.... *** Artykuły z "Rzeczpospolitej" znam. Opinie prawne, kilku kancelarii prawnych (obu stron tj czynione dla resortu skarbu państwa i dla PŻM)także. Powody naglej dymimisji wiceministra Dariusza Marca - również. Nie muszę się podpierać artykułami dziennikarzy w tej materii. Zwłaszcza portalu www.pomorzezachodnie.pl *** Pan wybaczy, dyskusja (jakakolwiek) z Panem nie ma sensu, bowiem poza posługiwaniem się cudzymi, starymi artkułami, tonem rozkazujacym - typu " wy mi tu Jelonkowa nie gadajcie" rodem z jakiegoś zapyziałaego Komitetu Powiatowego PZPR, nie ma Pan nic istotnego do powiedzenia ani też nie dysponuje Pan żadnymi dowodami do udowadniania swoich tez. Dyskusja z Panem jest bezprzedmiotowa, zatem ja kończę. Żadnej kolejnej polemiki z Panem nie podejmę. PS - to "wy, wasze metody" - to niby kto? Epoka komietów partyjnych chyba skończyła się jakieś kilkanaście lat temu, nie zauważył Pan tego jeszcze... Życzę miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Fakty 28.05.05, 22:29 Hym.... nie udało się zastraszyć to trzeba obrzucić błotem, wyśmiać, wymyślić powód do zakończenia dyskusji i uciec udając, że się ma rację... Przykre prosze Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Fakty IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 23:15 tak najprościej i najzręczniej... Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Fakty 29.05.05, 11:21 Hipokryzja do n-tej potegi! Dostaliście platformę do dyskusji? Dostaliscie. Napisła wam baba adres strony internetowej, gdzie możecie MERYTORYCZNIE nt. PŻM- u się wypowiedzieć? Napisała. Wlazłem na te strony, przeczytalem wszystko co tam o PŻM jest. I co? Zabraliście merytorycznie głos? Nie!!! I co? Dupa zimna... Zabrakło odwagi, hipokryto jeden z drugim, ot co! Pyskowanie bez sensu pod szyldem partyjnym - jedyne co potraficie. Żałosne politykierstwo, i nic więcej. *** Hipokryta, bo nie wiecie zapewno kto to taki - to obłudnik, człowiek falszywy, dwulicowy, faryzeusz, udawacz. Jak wątpliwości - zaglądnijcie do słowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicek Re: przesadzasz MYCHA!!! IP: *.16. / *.gryfnet.szczecin.pl 29.05.05, 12:21 ..co cie tak wkurzyło kurde, co? - przecie nie PŻM! Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: przesadzasz MYCHA!!! 29.05.05, 16:47 Nie dość, że mnie mylisz z jakimś gryzoniem, to chyba nie wiesz o co chodzi. Zaraz Ci to wyjaśnię, bo zainteresowani wiedzą dokładnie. Zresztą - reagują zgodnie z oczekiwaniami. Wcale się nie pieklę, bo niby o co. Czytam sobie posty i czegoś tu nie rozumiem: Jakiś facet pn. Popielarz koniecznie chce dysputy o PŻM. I kłóci się w dość prymityny sposób z jakaś forumowiczką. Ta odesyła go do bloga i do merytorycznej dysputy na argumenty z dowodami. Zaglądnęłem, przeczytalem bloga - a adwersarzy ani śladu, merytorycznych wypowiedzi też nie ma. A wg mojej oceny prawda jest dość prosta i nie taka trudna do odszyfrowania: Najpierw dekonspiracja: * mouse_m, vel mycha - to red. Jelonek * Popielarz - to nikt inny niż posłanka Romero lub jej alter ego, * Grz. - to kręgi - Liberadzki i spółka. Zdradziły dwie rzeczy: * Mouse - to nie problem, kobieta nie ukrywała się, blog pod pełnym nazwiskiem. * Popielarz - w pewnym momencie poleciał tekstami w stylu Romero, agresywnymi, nieco pieniackimi. Publikowała się już na tym forum pod pełnym nazwiskiem, nie trudno porównać.Poza tym nic innego nie robi jak wiesza na forum jej pytanie, interpelacje itp. Robi publicity przedwyborcze. Powinien płacić GW za reklamę wyborczą, gdyby traktował swoje polityczne powinności bardziej uczcziwie. Zresztą nie on jedne na tym forum. * Grz.- jak poszedł tekstem w stylu "jak nie wiadomo o co biega, to wiadomo o co biega" - to całkowita dekonspiracja. Zresztą są inne znaki po ktorych można łatwo rozpoznać kto jest za tym nikiem. To właśnie kręgi Romero i Liberadzkiego puszczają w obieg ploteczki, że red. Jelonek jest na utrzymaniu PŻM, że bierze pieniadze za agitkę, i tego typu "informacje". A to słyszałem już osobiście na własne uszy w tych kręgach. Więc mówię to z pełną odpowiedzialnością. Teraz meritum: Dlaczego twierdzę, że to co tu wypisują - to hipokryzja, że jest to politykierstwo pod falszywymi kreacjami ludzi ktorzy celowo podładują atmosferę wokół PŻM. Obie persony są, jak widać wyraźnie zainteresowane PŻM, z różnych zresztą powodów. I to co się wokół firmy obecnie dzieje - nie sprzyja ich planom. Mają swoje. Liberadzki przecież na łamach kuriera osobiście domagał się komisarza dla armatora, posłanka Romerom - wnosiła interpelacje i to co wypisuje tu pod szyldem "Popielarz" jest tego dalszym ciągiem. Swego czasu, gdyby Liberadzki był posłem do Sejmu i mieli współnie biura - to działanie było jeszcze bardziej spójne. Żona liberadzkiego nim została zmuszona do odejścia z resortu infrastruktury przez Millera, ostatnim rzutem na taśmę chciała zostać ...dyrektorem departamentu transportu morskiego w ministerstwie i automatycznie prezesem Chipolbrocku. Liberadzki wydeptywał ścieżki do dyrektora generalnego ministerstwa, u którego dowiedział się jednak, że ten nic nie wskóra, bowiem dyrektor nie przeskoczy decyzji premiera. To też nie żadna plotka. Znam sprawę z autopsji. Liberadzki jest nadal żywo zainteresowany sektorem żeglugowym. Onegdaj minister Żyndul rekomendował go nb. w PŻM -ie ...jako człowieka, który ma koordynować pracami nad polityką morską Unii. Traf chciał, że nieco wcześniej wybrano komisarza ds. morskich, niejakiego Joe Borga i to jemu Komisja Europejska powierzyła koordynowanie prac nad morską polityką w UE. Widać wg. Żyndula Liberadzki jest takim komisarzem cieniem, albo komisarzem- bis, tylko, ze nic o tym w KE jeszcze nie wiedzą. No, ale jakby się udało dzięki LPR i Sylwestrowi Chruszczowi na początku czerwca rozwalić Komisję Europejską, no to kto wie?... Tyle, że i tym razem raczej z obalania KE wyjdą nici, bo idea nie znalazła poklasku w europarlamencie. Liberadzki zresztą nie ukrywa też, że nie ceni obecnego rządu SLD, chociaż jest członkiem Sojuszu a nawet delegatem na konwencję. Ostatnio popisywał się takimi opiniami w tvp. Poprzedniego rząd pod premierem Millera też nie cierpiał, co jest oczywiste. Mówił o tym głośni, czy ktoś go chciał słuchać, czy nie. Miałem okoliczność słyszeć. I to nie raz. Decyzji resortu skarbu panstwa w stosunku do PŻM - też prawdopodonie - nie ceni. *** Nie mam zamiaru uczestniczyć w tej awanturze, wyraziłem swoje zdziwienie, że ludzie tak poważni (niby) jak posłanka i deputowany do PE - zabawiają się w idiotyczne dysputy na forum. Gdyby mniej zajmowali się plotkami, nie tkwili w układach, a bardziej rzeczowo tratowali sprawę i swoje poselskie powinności może i w PZM byłoby inaczej. W każdym razie na pewno byłoby mniej awantur i i byłyby bardziej merytoryczne działania skarbu państwa. I zaznaczam - nie jestem żadną stroną w tych awanturach na forum. Za to wiem jakie materiały Mouse_m przesłała kilka dni temu Liberadzkiemu. Po przeczytaniu bloga, nawiązałem z nią kontakt i wymieniłem kilka e-maili. Nie jestem zdziwiony żadnymi reakcjami na tym forum ani też formą i treścią artykułu zamieszczonego w GW. Wybacz, że nie podaję ci szczegółów, ale forum nie jest miejscem na takie rozmowy. A teraz daję sobie luzu - bo polecą gromy na moją głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicek Re: przesadzasz MYCHA!!! IP: *.16. / *.gryfnet.szczecin.pl 29.05.05, 20:18 ..przepraszam za pomyłkę, choć na tym forum nie jestem pierwszy kurde.felek w wskazaniu ciebie za mychę. ..wszystko przez te analizy transportowo-morskie które są wyjątkowo ciekawe, chociaż diagnozy nie zawsze do przyjęcia;- morze choć szerokie i głębokie i dużo ścierpi, a morskie gospodarowanie może być transparentne bo jest zawsze funkcją czegoś, jednak w naszym jest za dużo : zrelatywizowanego politykierstwa z jego grzechami głównymi, nepotyzmem międzypartyjnym jednym słowem chamstwem, korupcja itp. Krzyk o politykę morska państwa której od lat nie ma, jest rozumiany przez takich romerowców niestety liberackich i pomniejszych popielarzy -opacznie; wymądrzają się myląc politykę morską państwa od politykierstwa polityków. ..dla morza polityka rodzimych polityków jest trudna do strawienia - czasem może zadławiać..wtedy trza czekać na sztormy. .. to co napisałem powyżej to w opozycji do niektórych wniosków p.Redaktor a nie do ciebie kurde.felek. ..jeszcze jedno co mnie zmyliło;profesjonalne operowanie słowem, wielość faktów i argumentacja w temacie ..chyba takie porównanie to nie nie przykrość dla ciebie. .. mogę jednak dać swiadectwo; Jelonek nie jest na utrzymaniu PŻM i nie bierze pieniedzy za agitkę. wiem to na pewno. ..państwo posłowie i nie tylko oni, w agitce i próbie działania zawsze byli za udupieniem pżm bo od dawna widziano tę firmę jako synekurę dla skompromitowanych miejscowych 'działaczy partyjnych'. w euroafrice jest trochę ciasno, w porcie niby ok. lecz zawsze można nadziać się na 'zbuntowanych' portowców itp. ..tak sądzę; o PŻM jeszcze będzie słychać..trzeba być ostrożnym w ocenach co się stało i co się może z ta firmą stać.. chyba pżmowcy muszą odejść od uzależnień od polityków i personaliów.. mimo że firmie przydał by się spokój i zajęcie się odbudowywaniem floty - nie jestem spokojny, niestety to jeszcze nie koniec 'rozgrywek wielkich' dzisiaj trochę inaczej. pozdrawiam kurdefelka. p.s. wlazłem /zresztą nie pierwszy raz/na blog - ciekawy i brawo p.Zosiu chociaż o pżm nihil novi. brakuje mi tylko komentarza redakcyjnego p.Redaktor w sprawie - ot chociażby takiego na który kurdefelku się powołujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
znacznik Re: przesadzasz MYCHA!!! 29.05.05, 20:48 W porcie " niby ok" ...ale ty jestes optymista..:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZ Re: przesadzasz MYCHA!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 20:50 takiego smiesznego donosicielstwa dawno nie widziałem-jakby tu był pan Liberadzki to by się zkichał ze śmiechu...ktoś tam pod 6 nickami uważa że zwykły człowiek nie ma prawa napisać coś o PŻM bo wszędzie wietrzy spisek...pan Irek i pan Heniu gdyby to czytali to by się uśmiali...uprzejmie proszę dać spokój zwykłym ludziom którzy coś tam napiszą...nikt tu nie ma patentu na nieomylność a może wypowiedzieć się każdy...do spisku jeszcze daleko----żeby było śmieszniej to podam tytuł mojej pracy magisterskiej===Efektywność działania przedstawicieli zagranicznych na przykładzie PŻM...obroniłem u profesora Gronowskiego...znałem kiedyś psa pana Irka będąc u niego w domu. moja cicocia też miała psa..i co z tego wynika? że dziś gorąco jak cholera...a PŻM działa bez tych świetnych postów i doradców....a czy przetrwa w takiej czy innej formie to my na to nie mamy wpływu..co nie przeszkadza że podzielic się opiniami można..a co? nie można?p.s. nie mamy ZADNEGO wpływu...ale g o r ą c o ... Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: przesadzasz MYCHA!!! 30.05.05, 13:41 Rany Boskie, ale wczoraj upał dał po szarych komórkach niektórym! No i popatrz Panie Vicek - co za głupoty tu wypisują! A teraz do pana Grz. * kimże dla mnie ma być wymieniany przez Pana pan Irek i pan Heniu - szanowny panie Grz? * dlaczego ma mnie obchodzić jakiś pies jakiegoś pana Irka i co ma ten pies do mnie a zwłaszcza do PŻM oraz pańska ciocia i jej pies? * A już zupełnie nie rozumiem dlaczego mam interesować się pańską pracą magisterską. * dlaczego uważa pan za "śmieszne donosicielstwo" uwagi o nepotyżmie europosła Liberadzkiego? Jego nepotyzm jest tak słynny, że w intenetowej encyklopedii pod hasłem "Liberadzki" o tym jest napisane wręcz i bez niedomówień, każdy człowiek na całym świecie dzięki wyszukiwarce www.google. może o tym poczytać. Być moze takie publicity wg Pana jest zaszczytne dla europosła Liebradzkiego, dla mnie - raczej zaczytu nie przynoszą, wręcz - kompromitują. I to bardzo. To rzecz gustu szanownie Panie Grz. i poziomu kultury politycznej. Nota bene w czasie wędrówek od gabinetu do gabinetu za posadką dla żony Liberadzki nie wyglądał na "zkichanego ze śmiechu", wręcz przeciwnie. **** Przepraszam za szczerość - czy aby czuje się Pan dobrze? PS. Proszę przekazać przy okazji prof. Liberadzkiemu, że ma u mnie w souvenir'ze komplet husteczek do nosa. Z monogramem. Przecieżn ie może bluzgać glutami z nosa dookoła. Zwłaszcza w PE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel grz Re: przesadzasz MYCHA!!! IP: 217.153.5.* 30.05.05, 15:13 grz czuje sie dobrze ale skoro pani go podejrzewa że jest posłem to daje pani odpór w takim samym stylu...i tyle w tej sprawie ..tylko proszę bez spiskowej teorii dziejów bo znowu go pani z kimś połączy...jak zawsze z wyrazami szacunku...trzebna stąd spadać bo za dużo tu bredni... Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Do pana Grz. 30.05.05, 19:35 Niezmiernie mi przyjemnie, że niedyspocja pana Grz. była wyłącznie chwilowa. Z zadowoleniem przyjmuję informację, o "spadaniu", mam nadzieję, że dotyczy to tematyki poruszanej w tym wątku - tj. PŻM. I proszę mnie nie mylić, płeć od urodzenia mam niezmienną. Pozdrawiam PS. Znam jak do tej pory tylko jednego na świecie człowieka, który wpadłby na taki pomysł wyręczania się kimkolwiek w głupawej polemice. Panu - pozostawiam do domysłu jego nazwisko. ...I tylko bez spiskowej teorii dziejów... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz kosmici atakują termos :D 30.05.05, 00:35 No cóż... paranoja w twoim wypadku forumowiczu podpisujący się "kurde.felek" w mojej opini sięgnęła zenitu. Nawet zostałem w tej Twojej paranoii unicestwiony i wepchnięty w cudzą jestestość... Aha.... zapomniałeś o jednym przy dekonspiracji - Ministerstwo Skarbu to oczywiście ... kosmici .... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Fakty 29.05.05, 13:35 Przykry jest sposób jakim się posługujesz w obronie niesłusznych racji. Trochę ogłady by się przydało - mniej pieniactwa proponuję. Argumenty merytoryczne trzeba zbijać kontrargumentami a nie personalnymi atakami bez ładu i składu. Tymczasem jednak widać wielką desperację w Twoich wypowiedziach. Czyżby od tego zależało Twoje życie... (oczywiście napiszesz, że nie)? Co do Twoich inwektyw: najlepszą obroną jest atak - wiec atakujesz ale robisz to po amatorsku. Nie masz argumentów więc obrzucasz błotem innych. Nie krępuj się. Ja się krytyki nie boje bo mam czyste sumienie. Jesli to ma Ci ulżyć to nadstawiam drugi policzek - a tak po chrześcijańsku. :) Resztę pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Fakty IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 13:42 jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solidarność Re: Fakty IP: 212.244.66.* 31.05.05, 09:04 Hipokrytę - mamy wśród swoich,wypisz,wymaluj to kurdupelek - szef naszej solidarności - niedouczony Paweł Kowalski .Górol - wraca do gór bo tam za nasze pieniądze dom ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frg Re: Fakty IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:08 nie ma to jak kasa..a w PŻM jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Fakty IP: 81.210.107.* 29.05.05, 20:55 Pani Redaktor, Szkoda prądu który komputer zżera na dyskusje i odpowiedzi z Panem Popielarzem... To BETON.. a jak nie beton to na pewno DUPEK... Przepraszam za wyrażnie ale już słów i sił brak do tego Pana... Jeszcze raz przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz A co to za laurka??? 28.05.05, 01:32 > gratulacje dla pawla szynkaruka! on wyprowadzi pzm na prosta. A co to za laurka??? :D Jarząbek czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż pijaka Re: PŻM-bis już dawno powstał. IP: *.idea.pl 28.05.05, 10:47 >>>- To opinia jednej osoby - uważa prezes PPŻ Dariusz Litkiewicz, na co dzień pracownik działu ekonomicznego w pionie zarządzania PŻM-u (za prezesowanie w PPŻ nie bierze pieniędzy). - Nowa ekipa, która będzie rządzić po wyborach, może uznać inaczej.<<<< No i wsio jasno: "złota jedenastka" dogadała się już z nadchodzącą ekipą (vide: niedawne zabiegi niejakiego Sauka z PiS-u w celu utrącenia... PiSowskiego projektu ustawy o komercjalizacji i prywatyzacji PP), że - w imię walki z komuchem i za parę groszy na kampanię wyborczą - mają zielone światło na uwłaszczenie PŻM. Marynarze i lądowi zostaną wkrótce wydymani za swoje własne pięćset złotych, a na placu boju pozostanie znana ekipa Pawła B.+ dyspozycyjni "żeglugowcy". A Krzysiu Żyndul, za "wypracowanie konstruktywnego kompromisu" znów może liczyć na posadę szefa ochrony PAZIMu. Plan prosty i nie może się nie udać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port macierzysty Re: PŻM-bis już dawno powstał. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 11:45 Pracownicy mają prawo do części udziałów. W wczesnych latach 90tych dokonano podliczenia w firmie i wyszło, że udział Państwa w tworzeniu PŻM wyniósł coś około 30 procent. Do reszty majątku firma doszła sama. Tak też powinna być sprywatyzowana, ale z uwzględnieniem wszystkich tych którzy ja tworzyli, nie tylko obecnych pracowników. W latach 90 powstał nawet klucz, że każdy kto przepracował w firmie na umowę stałą ponad 5 lat miał mięc prawo do udziałów. czas na zgłoszenie swojej chęci zakupu miał wynieść ca 100 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: PŻM-bis już dawno powstał. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:35 Co to znaczy doszła sama. Ktoś dał kapitał na początek i firma zarobiła ale dla tego kto dał kapitał (w tym przypadku państwo). Jak ty byś założył zainwestował w firmę 10 tys zł i ta firma przez jakiś okres zarobiła by nastepne 10 tyz sł to wg twojego rozumowania te 10 tys już by nie było twoje. A tak swoją drogą to najlepsze jset w tym artykule zdanie, że ta spółka to oddolna inicjatywa. A odkąd to 21 piętro jest na dole. O tej spółce to słychać już od zeszłego roku jak tylko zaczęła się ta cała afera. Swoją drogą ciekawe, że prezesem tej spółki został Listkiweicz czy jak mu tam. W swoim czasie pracował w jednym pokoju z gościem, który ni z tego ni z owego został nagle prezesam UNity Line. Moim zdaniem ta cała spółka powinna się nazwywać Przekręt Sp z o.o. i obawiam się, że ci pracownicy którzy kupują udziały w głównej mierze w obawie o przyszłe miejsca pracy, stracą w najlepszym wypadku tylko te 500 zł. Zresztą w tym przedsiębiorstwie są same oddolne spontaniczne inicjatywy (patrz np "dobrowolne marsze i listy poparcia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PŻM-bis już dawno powstał. IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.05, 17:41 a czemu Przekręt sp. z .o.o.o.------chyba raczej z nieograniczoną nieodpowiedzialnością...a co ? mogą jedni to czemu nie drudzy... Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: PŻM-bis już dawno powstał. 28.05.05, 18:41 No, no za błyskotliwa riposta! Quit esencium. Który się obudził red.ex-tvp czy też euro-gościu u którego red.ex-tvp robi ostatnio za podnóżek? To się nazywa tendencyjne puszczanie bąków i podbijanie atmosferki kolego. ...Intryżki, intryżki, ach intryżki, mój żywiolik, tu szepniemy słówenki, tam rzucimy jakieś szkalowanko, tam powiemy niedorzeczność i tak uwierzą. Tu rzucimy skrotem ABW, szeptem, żeby była dynamika, tam słoweńko o współpracy z opozycją, nie ważne z jaką, tu dwa słowa o związkach i tak od afreki do aferki. ... Znamy, znamy tę - superspecjalnosć szanownego kolegi. Zaraz poszperam w wycinakch prasowych i poszukam genialne wypowiedzi a propos armatora. Z pełnym brzmieniem nazwiska i ówczesnej funkcji. O ile dobrze pamiętam to było coś o konieczności wprowadzenia komisarza, nieprawdaż?! szanowny specjalisto od spraw morskich wyręczający ponoć komisarza Borga w swoich powinnościach? - jak donosił niedawno wiceminister Krzysio Ż. W PŻM-imie, załodze, bo niezorientowana widać. Cóś lewoskrętnym ten PŻM kością w gardle stoi. Jak nie przebieraniec poselski z SDRP to jakieś ex'y się wypowiadają. Dupa tak swędzi, mózg lasuje, że nawet na werdykty przeróżnych komisji i kontroli w PŻM, decyzje prokuratorów, sędziów itp nie mogą poczekać. Interesiki, czy wrodzona inklinacja zrujnowania czego jeszcze nie udało się rozpiep...ć. Jezu, ale napalone te chłopaki, że aż strach, pewnie zaraz będzie jaki pożar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamroży Re: Powstaje PŻM-bis? IP: 212.130.109.* 28.05.05, 12:26 z ubolewaniem zapoznałem się z treścią i intencjami niektórych komentarzy (w szczególności ze środowiska Romero/euroafryka. jak sądzę powoduje nimi nie dająca się zapomnieć chęć zagarnięcia PŻM dla siebie. dobrze jeszcze jest pamoętany pomysł Polskiej Korporacji Żeglugowej z Euroafryką właśnie i BIG Bankiem Gdańskim na pozycjach decydentów i właścicieli.Lata doświadczeń PŻM i innych firm armatorskich dowiodły że zarówno rząd jak i wszelkiego rodzaju kręgi przemysłowe w Polsce nie są zainteresowane w rozwoju takich przedsiębiorstw, a jedynie w "odsysaniu" ich potencjału. Obecna awantura to nic innego jak medialnie wyrażona chęć ucięcia możliwości inwestycyjnych i przyszłości PŻM. Czas nie jest przypadkiem, ponieważ armator przeżywa obecnie niezwyle wysoką koniunkturę.Fakt, że do niej dożył jest zasługą Brzezickiego i stąd mamy do czynienia z atakiem na jego osobę. Awantura ze złotą akcją to przecież nic innego jak zapewnienie "schronu" dla majątku PŻM w czasie ataków komorniczych w złych czasach.Jedyną grupą ludzi, którzy są rzeczywiście zainteresowani przyszłością armatora są jego pracownicy. Wprowadzenie inwestora strategicznego, którym może być albo zagraniczny armator, albo polska lub zagraniczna stocznia, albo też jeden lub kilku klientów PŻM, spowoduje w krótkim upływie czasu albo przeniesienie miejsca zarządu i tożsamości do siedziby przejmującego inwestora (obcy armator) lub też odessanie PŻM poprzez zafundowanie mu za drogich statków (stocznie) bądż też obniżenie cen usług (klienci, firmy handlu zagranicznego itp.Podobnie stanie się w okresie pozostawania PŻM w stanie komercjalizacji. Kontrola przez MSP powodować będzie miotanie PŻM przez aktualnie będące w lepszej sytuacji "u dworu" ministerialnego lobby przemysłowe. taka sytuacja będzie korzystna jedynie dla polityków i urzędników ministerialnych ze słynnym p.Gryglasem na czele. Bardziej korupcjogenny układ jest już chyba niemożliwy.Z tych to powodów pracownicy PŻM chcą na warunkach komercyjnych odkupić firmę od ministra.Powtarzam odkupić a nie przejąć ani się uwłaszczyć.Dlatego też założyli spółkę prawa handlowego z zarządem, radą nadzorczą i kapitałem.Z tego co wiem Spółka ma również strategię finansową dokonania tak wielkiego wydatku. nie dziwi atak na tą ideę, aczkolwiek pan redaktor móglby się skoncentrować raczej na wadach i ryzykach dla PŻM i całej żeglugi gdyby taka Spółka nie powstała, ale nie chcę "strzępić języka".Trochę zalet oprócz tej w/wymienionej systemowej: - o podniesieniu kapitału musi zadecydować 51% udziałowców, a więc nikt nie będzie do niczego zmuszany, a podejmie decyzję sam - do spólki mogą przystapic jedynie pracownicy PŻM i każdy z nich niezależnie czy to dyrektor czy kapitan, czy "sprzątaczka" ma prawo do jednego udziału i jednego głosu - udziały nie mogą być zbywane, zastawiane, dziedziczone a jedynie odsprzedane spółce w celu ich dalszego udostępnienia następnym pracownikom. - cena odsprzedaży będzie ceną z aktualnej w momencie sprzedazy wyceny, a więc każdy z udziałowców prawdopodobnie zarobi o ile PŻM będzie dobrze prowadzić swoje interesy. ponadto niezwykle cieszy mnie i wielu kolegów z PŻM akcja medialna przeciwko spółce. Oznacza ona bowiem, że decyzja była prawidłowa, spólka ma realne szanse powodzenia i okaże się elementem przełamującym dotychczasową niemoc prywatyzacyjną umiejętnie sterowaną i naświetlaną przez MSP. Szanowny Panie Redaktorze: kto sieje nienawiść zbiera wojnę.z poważaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Prosze tutaj nie sciemniać 28.05.05, 12:46 Pierdu, pierdu. Najlepszą obroną jest atak. Najlepiej oskarżyć kogoś o to co samemu chce się zrobić. A wszystko okraszone retoryką ala Lepper albo jak jakaś sekta bełkocząca o końcu świata!!! Ale najlepsze jest to, że z tego przydługiego postu forumowicza jamrożego wynika dokładnie to o czym pisałem wyżej - firma stanie się prędzej czy później własnością kilku zainteresowanych "maklerów". Bo jak pracownik odchodząc z firmy będzie musiał odsprzedać swoje akcje a nowy nie zostanie ztrudniony to gdzie będą trafiać akcje? A co jak pracownik zostanie zwolniony? A co z marynarzami kontraktowymi którzy też mają swój udział w stworzeniu majątku PŻM? A takich pytań jest cała litania! Prosze tutaj nie sciemniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamrozy Re: Prosze tutaj nie sciemniać IP: 212.130.109.* 28.05.05, 13:32 szkoda sobie jezyka strzepic. pozdrawiaj pan pania romero od klientów spółdzielni delfin, którzy zostali z gołymi rękami po wydaniu oszczędności całego życia na wymarzony domek. jak rozumiem pieniążki te były potrzebne na sfinansowanie kampanii wyborzej pana szefowej.a to właśnie byli pracownicy PŻM. widać że się Państwo przyzwyczailiście do pezetemowskiej pomocy.gratuluje wytrwalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Prosze tutaj nie sciemniać 28.05.05, 15:12 Oho... a po ip można ciebie znaleźć forumowiczu jamroży i postawić przed sądem za zniesławienie. Więc radze nie pomawiać nikogo na forum. Zaraz się pewnie dowiem że i ja byłem w coś zamieszany. Masz fantazję to coś wymyślisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona buraka Re: Prosze tutaj nie sciemniać IP: 63.218.109.* 28.05.05, 16:53 A jeśli napiszę żebyś mnie pocałował w dup-e, tak - oficjalnie cie pomawiam! - to też pójdziesz z tym do prokuratury. Strasząc, wystawiasz się na pośmiewisko. Powię wręcz - maciej.popielarz i jego partyjka popaprańców to największe buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamrozy Re: Prosze tutaj nie sciemniać IP: 212.130.109.* 28.05.05, 17:42 "nie strasz, nie strasz bo ...." ale wybaczam, panscy koledzy ideologiczni zwykli poslugiwac sie naganem. no ale teraz sie troche panstwo ucywilizowaliscie. witam w demokracji. a ta zaklada wolnosc wypowiedzi rowniez nt pani romero.nie chce byc niemerytoryczny w zwiazku z tym pozostawiam panu dalsze ciagniecie tego wątku. pozdrowienia jamrozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. Miodek popielarz daj sobie spokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 00:55 czytam juz ktorys twoj komentarz czlowieku, ne dosc ze roi sie od bledow ortograficznych (i tak sie podciagnales ostatnio) to piszesz bzdury na kazdy temat ktorego sie tkniesz. nie dajesz szans nawet swojej partii by podniosla sie z kolan po waszych post SLDowskich rzadach. Idz ty chlopie gdzie twe i twej partii miejsce - do muzeum PRL, gdzies w lubelskim chyba jest. Papa Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz no faktycznie 29.05.05, 01:14 Bzdury? Czy raczej prawda w oczy kole? Lepiej zamiatać pod dywan i udawać, że nic się nie dzieje? Gdzie napisałem jakieś bzdury? Jak na razie to ty forumowiczu podszywający się pod znaną osobę nie masz nic ciekawego do powiedzenia :| Ani jednej rzeczowej wypowiedzi tylko o tym że ktoś zrobił gdzieś "błont" albo jakaś antylewicowa retoryka rodem z propagandówek znanych braci. Mam też jeszcze jedną uwagę. Skoro udzielasz mi rad to chociaż podpisz się a nie podszywaj pod kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: no faktycznie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.05.05, 07:46 Maciusiu, w dopisku zgubiłeś 'SDPL Szczecin' Albo Cie z tamtąd wyrzucili, albo zastawiłeś legitymację w lombardzie na kupno udziałów w PZM-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Popielarz Re: no faktycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:47 To jest wyjasnione wyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek do GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:02 Do cenzora tej strony. Skoro skasowałeś (ocenzurowałeś? tylko co tam takiego było?) jakiś mój post to skasuj już wszystkie. Bo teraz dyskusja cała nie ma logicznej ciągłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. Miodek do polityka od 7miu bolesci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:15 Teraz taki cwany jestes jak bledow nie porobiles tym razem? Nie pamietam w jakim artykule (komentujesz duzo i glupio) ale cala litanie ci wypisalem gdzie co masz zle w ortografii i skladni, to wtedy nie odpisales czemu masz braki w wyksztalceniu tchorzu. Naprawde stwierdzam, ze ci co nie nadaja sie do niczego zaczynaja bawic sie w polityke. Myslisz ze tym tutaj zablysniesz i zdobedziesz ciepla posadke po wyborach? Nie sloneczko twoje komentarze cie dyskredytuja w oczach wyborcow. Oczywiscie wybor partii tez chybiony, choc moze w innej cie nie chcieli? Wez sie chlopie za jakas uczciwa prace lepiej (jak umiesz) bo przeraza mnie, ze tacy slabo wyksztalceni ludzie jak ty wlasnie od 10 lat gnoja nam kraj. Jedyne co cie tlumaczy to to, ze konczyles woroszylowke. Pozdrawiam z Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Masz rację 29.05.05, 10:36 Masz w 104% rację forumowiczu podszywający się pod profesora Miodka. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. Miodek to ja wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:42 tylko gdzie odpowiedz na zarzuty, znow glowa w piasek forumowiczu udajacy polityka?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawicowiec Re: Prosze tutaj nie sciemniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 18:03 Nie bądź dumny z tego SLDRP, bo za kilka miesięcy tylko wspomnienie zostanie. Gdybyście mieli troche honoru to zrobilibyście jak Schroeder w Niemczech, wczesniejsze wybory i to o 2 lata. W Polsce posłom szkoda nawet 4 miesięcy. Za te 4 pensje poselskie przyjdzie jednak zapłacić dużo więcej. Wasza pazerność jest naszą wygrana i to na długo. Sie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: Prosze tutaj nie sciemniać 01.06.05, 20:41 A z której prawicy jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz prawica nie dla ludzi 02.06.05, 00:44 .... aha ... i o ile pamiętam to prawica najchętniej widziała by Polaków pracujących w marketach za 600-700 zł miesiecznie ... bo taki jest rynek A parawa pracownicze? Prawica o prawach coś milczy - widzi tylko obowiązki. Prezydent Jurczyk jest np. prawicowcem.... o takiej prawicy myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 321 Re: Prosze tutaj nie sciemniać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.05, 10:11 Panie Jamroży w "Wiśniowym Sadzie" który budowała s-ka Delfin i spółdzielnia o tej samej nazwie mieszkają Pańscy koledzy z PŻM-U i byli koledzy z Euroafriki.Założyli spółkę kiedy jeszcze z sobą współpracowali. Zarządzali nią chłopcy z Solidarności Pan Grunwald i Andzej Gajda. Jak można ubierać w własne przekręty posłankę Romero ! Ale widać dla grupy-11 każda metoda jest dobra aby zdyskredytować jedynego polityka który miał odwagę powiedzieć wam ,że jesteście oszustami , którzy chcą się uwłaszczyć na państowym majątku oszukując, zastraszając i wykorzystując pracowników. A tym którzy jesze im ufają proponuję znaleźć choć jedną spółkę pracowniczą , która nie stała się po roku - dwóch własnością zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Prosze tutaj nie sciemniać IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 10:47 ale wiśnie w cukrze..coraz więcej szczegółów... Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Prosze tutaj nie sciemniać 01.06.05, 12:43 Czy to ten sam Andrzej Gajda - który od niedawna jest wiceprezesem spółki 100% zarządu portu pn. Terminal Promowy ew Świnoujściu, były elektryk z PŻM -u a teraz elektryk-ektronik, ex wiceprezydent Szczecina,pieszczoch Artura Balazsa i facet powiązany ongiś z elekrownią wiatrową na Wolinie, towarzystwem elektrowni wiatrowych w którego władzach siedzą albo zasiadali (nie wiem jak jest dzisiaj) Marek Talasiewicz i prof.Liberadzki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 321 Re: Prosze tutaj nie sciemniać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.05, 23:20 Andrzej Gajda - on ci. Ostatni prezes "Delfina"- zanim s-ki nie opchnęli z długami i to głównie do budowlańców -podwykonawców którzy im te chałupy na "Wiśniowym Sadzie " budowali. Bidulki z PZM-u i Euroafryki - jedżcie i zobaczcie jak mieszkają pracownicy ladowi ! A Jamroży ubiera w ten przekręt posłankę Romero - trzeba mieć tupet i sporo niegodziwości ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Prosze tutaj nie sciemniać IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:31 przeciez pod mostem mieszkac nie będą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZ Re: Powstaje PŻM-bis? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 15:14 A EMERYTURY LUDZI MORZA NADAL BEĘDĄ TAKIE CIENKIE?w przeciwieństwie do pracowników lądowych...ktoś pewnie zaraz odpyskuje... Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Skończyć z rabowaniem narodu przez pracowników! 30.05.05, 12:27 Firmy trzeba prywatyzować uczciwie, tak aby właściciel czyli naród polski dostał maksymalną kwotę za sprzedaż swojego majątku. Wszelkie takie pracownicze przywileje jak akcje pracownicze czy pakiety socjalne są w istocie zalegalizowanym rabunkiem narodu polskiego nie mającym żadnego usprawiedliwienia moralnego i dlatego ten rabunek należy zdelegalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.rybak Re: Skończyć z rabowaniem narodu przez pracownikó IP: 63.218.109.* 30.05.05, 12:46 Firmy trzeba prywatyzować uczciwie, tak aby > właściciel czyli naród polski dostał > maksymalną kwotę Czy obywatela polskiego, pochodzenie zydowskiego, którego nikt, nigdy nie widział z kielnią, siecią, czy w kombinezonie roboczym - też nalezy uznac za polskiego wlasciciela PŻM. Któremu nalezy sie część jego majątku? Zydzi wszystkich krajów, łączcie sie!!. Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Obywatelstwo a narodowość 30.05.05, 14:59 Rzeczpospolita stąd ma swoją nazwę, że jest własnością wspólną wszystkich obywateli, niezależnie od narodowości, religii, czy pracują itd. Na tym polega równość ludzi w demokracji. W historii niektóre narody wolały np. nazistowskie rozwiązanie że żydzi byli podludźmi, ale te narody kiepsko na tym niesprawiedliwym rozwiązaniu wyszły - jak mówi przysłowie: kradzione nie tuczy. Odpowiedz Link Zgłoś
z.potocki Re: Powstaje PŻM-bis? 30.05.05, 13:34 Czy tam kogoś po...mileiło. PŻM jest spółką skarbu państwa czyli też w "kawałku" moją, i ten kto ma zamiar przejąć ją na własnosć musi zapłacic skarbowi panstwa czyli w "kawałku" mi godziwe pieniądze. Skarb Państwa w moim imieniu te pieniądze wykożysta być może na poprawę Służby zdrowia, a tak to co? jakieś osły chcą kupić armatora wartego 700 mln dolców za 15 mln pln to są jakieś jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Powstaje PŻM-bis? 30.05.05, 13:45 Polska Żegluga Morska - NIE JEST spółką skarbu państwa. Jest PRZEDSIĘBIORSTWEM PAŃSTWOWYM i działa na zupełnie innych zasadach niż spółki prawa handlowego. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz NIech chociaz jedni skorzystaja z prywatyzacji 30.05.05, 19:35 Wszystkich juz okradli, wiec niech chociaz Ci wytrwali PZM beda mieli cos dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v no to hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:27 jeszcze nie skonczone Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.popielarz Re: NIech chociaz jedni skorzystaja z prywatyzacj 07.06.05, 21:14 A może lepiej niech nie będzie żadnej prywatyzacji i niech nie będzie żadnego akcjonariatu pracowniczego. Dla załogi prawdopodobnie będzie to najzdrowsze! A moze powinno się jednak znaleźć inwestora dla grupy PŻM przed nadchodzącym niechybnie kryzysem? Jesli ministerstwo będzie działało w ścisłym porozumieniu z załogą o którą wszak chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maestro_xp Ludzie PB z czerwonymi chcą się uwłaszczyć 10.06.05, 10:40 to nagłe uspokojenie sytuacji po objęciu stołka przez prezunia Nafty i ta nagła uległość rady pracowniczej PŻM świadczą tylko o jednym: POZA KULISAMI PANOWIE ZAWARLI POROZUMIENIE POROZUMIENIE BEZ BARIER NA WYPROWADZENIE MAJĄTKU PŻM teraz tylko czekać na "prywatyzację" PŻM - wtedy położą na stół swoje akcje i udziały swoje, bo akcjonariat pracowniczy to czysta fikcja - ludzie kupują pod przymusem, często za ich pieniądze lub zaraza te udziały im zbywają. TAK W STOCZNI SZCZECIŃSKIEJ I TAK BĘDZIE W PŻM TEN SAM SCHEMAT - TEN SAM CEL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ludzie PB z czerwonymi chcą się uwłaszczyć IP: *.visp.energis.pl 10.06.05, 21:11 posty bez numetu IP pisane sa na serwerze GW! Odpowiedz Link Zgłoś