Gość: R. IP: *.devs.futuro.pl 31.05.05, 15:44 a podobno w konsytucji zapisane jest że WSZYSCY są równi... chyba jednka są równi i równiejśi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sak Re: Rywin wyjdzie na WOLNOŚĆ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:48 To było wiadomo od początku - najpierw rzucili ochłap publice /tzw.opinii społecznej, zeby sie wyciszyła/ i go zapuszkowali. Teraz wypuszczają i juz tak zostanie - wszak przekupnych lekarzy ci u nas pod dostatkiem. Zresztą ci, którzy posłali Lwa do Michnika muszą odwdzięczyc mu sie za milczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant a skad ten news? 31.05.05, 15:49 Wiem, ze powiem za chwile rzecz niepopularna, ale wsadzanie Rywina do pierdla bylo farsa. Pomimo tego, ze popelnil przestepstwo, to jednak ma wielkie zaslugi dla kultury narodowej i wsadzanie do do celi z niebezpiecznymi opryszkami bylo zwykla gra, by zaspokoic ludowe poczucie sprawiedliwosci. Rywin powinien dostac zwykle zawiasy, albo pokazna grzywne, bo w wiezieniu sie zwyczajnie marnuje, a tak moglby zajac sie tym, na czym sie zna najlpeiej: byciu producentem. Poza tym podobno podupadl na zdrowiu. Nie widze powodow, by panstwo mialo go karmic i utrzymywac - sam to moze robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Rywina posadził sąd pod presją Pana o Złych Oczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 16:17 Również nie mogę zaakceptować wyroku bezwzględnego więzienia dla Rywina tyle , że z innego powodu. Nie widzę tu przestępstwa płatnej protekcji. Natomiast powoływanie się na dorobek dla kultury narodowej ...eeee. Cóż to za "typowo wybiórczy" i niedemokratyczny argument. Jeżeli ktoś ma zasługi dla kultury narodowej, dla opozycji demokratycznej to jedna bajka. Druga bajka to prawo, które jest jednakowe dla wszystkich nawet dla M. Jacksona i dla pewnego dyrygenta-pedofila pewnego chóru jak i dla Lwa Rywina. Zgadzam się co do ludowego poczucia sprawiedliwości ale wywołał to Człowiek o Złych oczach i jego gazeta. Oni wywołali to parcie na opinię publiczną oraz osobiście sądzę , że na sąd również. Człowiek o Złych Oczach nawet krzyczał na komisje sledczą jak i na sąd. Kto podnosi rękę na GW temu ta ręka .................. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Rywina posadził sąd pod presją Pana o Złych O 31.05.05, 16:20 Wychodzi z Ciebie lelninowska dialektyka na kazdym kroku. Szkoda szerzej komentowac. Ide na spacer. Dobranoc wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Dobranoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:37 Idż, idż na spacer . Możesz spokojnie bo w parku helikopter nie wyląduje. Dobranoc. PS Taki już jestem przesiąknięty leninizmem :-) Absztyfikancie. Przepraszam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rywin-arms Gang Rywina Olsena 31.05.05, 19:20 "Mam plan!"(Gang Olsena). "Prawdziwi bandyci chodzą po ulicach, a zamyka się porządnych ludzi"(Killerów 2-ch). Tak trochę filmowo kojarzy mi się farsa rozprawiania się polityków z najwiekszymi aferami 15 -lecia. Prawdziwi ich "udziałowcy" są bezkarni, a dobrano sie do Rywina, któremu można zarzucć tylko tyle, że "Miał plan!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Olsen-arms :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 20:43 Niby taki duński film a jak pasuje do naszej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś