Dodaj do ulubionych

Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta !

IP: *.comnet.krakow.pl 04.06.05, 13:06
z ramienia Partii Demokratycznej. Ta pani może troche zamieszać, mnie się ta
kandydatura podoba. Rzeczowa, obiektywna, bez obciążeń w życiorysie, a do
tego kobieta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 16:50
      Podaję link do kandydatury , która byłaby równie poważna , skuteczna i może
      nawet bardziej realna , niz Bochniarz.
      www.jenniferlopez.com/
      Rzeczowa, obiektywna, bez obciążeń w życiorysie, a do
      tego kobieta.
    • kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 16:56
      A języki zna? Obyta w świecie europejskiej polityki? Da radę przekonać do
      siebie takiego wygę jak Chirac, stanie w szranki z nie w ciemię bitą Angelą
      Merkel, która szykuje się na miejsce Schroedera? Żadna baba w stylu Merkel nie
      będzie ulegałą drugiej babie, zwłaszcza z Polski, a wręcz przeciwnie, atawizm
      płci zadziała. Dla stosunków polsko-niemieckich - Bochniarz jest nie do
      przełknięcia. A to nasz najgłówniejszy partner np. w wymianie handlowej,
      stosunkach politycznych i trzon UE.
      Ta kandydatura - jest w obecym stanie Europy - poroniona!!!
      Bochniarz nie przetarla się przez scenę europejska, to jej główny mankament.
      NIE JEST POLITYKIM o europejskim formacie - a takiego potrzeba w tej chwili nam
      prezydenta.
      Demokraci - wykazują kompletny brak politycznego wyrobienia! I robią sobie
      festiwal twarzy.
      Może ktoś w tym rankingu przedziwnych kandydatur zastanowi się co Polsce
      naprawdę jest potrzebne, jakie są polityczne realia zewnętrzne i jaka w tym
      jest pozycja Polski.
      Kwalifikacje p. Bochniarz - to kwalifikacje krajowe, a nie europejskie. Może
      sobie być np.premierem, ministrem goispodarki - i to jest pułap do którego może
      sięgać.
      • piotr33k2 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 17:01
        mnie się również pani bochniarz nie podoba z róznych wzgledów i nie będe
        napewno na nią głosował.pycha,buta ,aroganctwo ,zakłamanie i interes tylko
        jednej grupy to są dewizy i przymioty tej pani.
        • Gość: H56 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.comnet.krakow.pl 04.06.05, 18:07
          a Hubner nie podoba się SLD, czy też o niej zapomnieli ?
          Piotrze ,ale z tą Bochniarz to mnie troche zaskoczyłeś .
          • sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 18:11
            Szyszkowska-to je ono!!!!!!
            • kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 18:25
              A ty hipokryto co masz do gadania?
              Kilka postów obok walczysz o tolerancję dla Polaków-katolików a o prof.
              Szyszkowskiej - pogardliwie "ono"?!
              Zakłamany jesteś do szpiku kości, gęba pełna fałszywych haseł, choć oczywiście
              w jednym masz rację - prof.Szyszkowska na prezydenta RP - nie nadaje się.
              Ale to nie oznacza, że należy traktować ją z pogardą i to publicznie jak to
              robisz.
              Już ci napisałem, ewangelizację zacznij od siebie a potem pouczaj innych i
              umoralniaj świat. Bo jak na razie jesteś rynsztokowcem w białych rękawiczkach.
              Cham z ciebie - niebotyczny, choć nie klniesz i nie bluzgasz wulgarnymi
              epitetami.
              Istna Dulska i quit esencium kołtunerii z ciebie wyłazi.
              Niedobrze się robi na widok takich facetów, brrr....
              • sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 18:52
                Zluzuj Felek kurde.Nie znasz czeskiej reklamy pierwszego na świecie napoju
                chłodzącego?Nie bądz taki dosłowny,więcej luzu.Spotkaj się ze mną i powiedz mi
                w twarz te obelgi,a nie cwaniaczysz przed komputerem.Wtedy niedobrze ci się
                zrobi nie tylko od patrzenia.To ,że nie masz racji i miotasz się w swojej
                bezsilności,nie upoważnia cię do bezkarnego ubliżania innym.I nie nudz mnie bo
                komputer zarzygam.
                • sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 18:59
                  I widzisz do czego mnie doprowadziłeś?Musiałem zniżyć się do twojego poziomu,za
                  co chcę przeprosić wszystkich pozostałych uczestników forum.
                • Gość: zona buraka Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 04.06.05, 19:09
                  Załoze sie o moje wytarte kłaki (Szyszkowska wie które), ze ani jeden ani drugi
                  nie zdekonspiruje sie. I nie masz za co przepraszac, bo to falszywie brzmi
                  • kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 19:12
                    Żona Buraka,
                    Masz rację, nie zdekonspiruję się. Pozdrawiam najserdeczniej
                  • sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 22:53
                    Przyjmuję twój zakład,ale nie o kłaki.Proponuj.
                • kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 19:09
                  Jak na razie to ty ubliżasz wszystkim dookoła ustawiając się na piedestale
                  głównego moralizatora forum.
                  Jak ci wytykam hipokryzję - wołasz zaraz odwracajać kota ogonem - wyluzuj
                  Felek!
                  Jak wytykam - nielogiczności i niedorzecznosć - wyluzyj Felek! I czujesz się
                  bezkarnie ubliżonym.
                  Więc nie tylko hipokryta, kłamczuszek to na dodatek mimoza!
                  Bo jesteś takim zwolennikiem ple,ple,ple?! Byle pogadać, byle kogoś pouczyć, o
                  kimś rzec tak mimochodem pejoratywnie "ono", potem powalczyć
                  o "prześladowanych" Polaków-katolików?
                  Jeśli chodzi o rzyganie - nie mam nic przeciwko temu, jak masz taką potrzebę to
                  sobie rzygaj na klawiaturę.
                  Nie moje małpy, nie mój cyrk, nie mój komputer, nie moje wymioty, nie mój smród.
                  Poza tym - się nie miotam w bezsilności. Wobec kogo jestem bezsilny? Wobec
                  ciebie?
                  Przcież nie jesteś moim przeciwnikiem w niczym.
                  A tak a propos - w czym nie mam racji łaskawco?
                  • sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 22:29
                    Czuję się ubliżonym bo wyraziłeś się o mnie per cham, o innych obelgach nie
                    wspominając.Być może w twoim środowisku uznawane jest to za coś
                    neutralnego ,lub zbyt często do ciebie się w ten sposób zwracano i przywykłeś
                    do tego.Dla mnie jest to obelga,tym bardziej nieuzasadniona,że ja do ciebie tak
                    się nie zwracałem.O nikogo nie walczę misiu,co najwyżej dyskutuję , a to mi
                    chyba wolno.
                    • kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 23:18
                      Nie pisałem do ciebie - per cham, ale napisałem, że jesteś cham. A to różnica.
                      W kategorach - logiki.
                      W jezyku polskim - "ono" w kontekście, który użyłeś oznacza obojnakość,
                      pogardliwe "ono" może też być w tym kontekscie odnośnikiem do np. skłonności
                      homoseksualnych.
                      Cokolwiek z tych wariantów u ciebie kryje się za określeniem "ono" wobec prof.
                      Szyszkowskiej - jest publiczną obelgą. Zwłaszcza, że prof. Szyszkowska jest
                      czlowiekiem zangażowanym w obronę praw mniejszości, jest dosyć znanym
                      socjologiem i etykiem, nb. na tyle znanym w świecie, że rozważanym jako
                      kandydat do nagrody Nobla.
                      Mogą Ci się poglądy prof. Szyszkowskiej nie podobać, możesz mieć odmienne
                      zdanie - ale nie możesz publicznie z tego powodu nią gardzić i szragać jej
                      nazwiskiem.
                      Ponieważ uważam, że ocenianie w ten sposób ludzi, jak ty to zrobiłeś wobec
                      prof. Szyszkwskiej, jest pospolotym chamstwem i naruszanem norm
                      konstytucyjnych w naszym kraju - człowiek który tak czyni, a na dodatek szafuje
                      przy okazji "poziomami", etyką itp - jest po prostu chamem.
                      Chyba jasno ci to wyłożyłem?!
                      To że nie użyłeś epitetu "cham" wobec mnie - nie ma znaczenia.
                      Użyłem jednego, jednoznacznego i dobitnego pojęcia - za ściśle określone
                      działanie. Zrobiłeś coś, co było publicznym poniżeniem godności
                      prof.Szyszkowskiej. Na dodatek w sytuacji, gdy prof. Szyszkowska nie może
                      wystąpić we własnym imieniu. Taki strzał w plece. I nie udawaj, że nie wiesz o
                      co chodzi.
                      W moim środowisku - takie maniery, jakie pozwoliłeś sobie zaprezentować -
                      określa się mianem chamstwem, rynsztokiem obyczajowym, a ludzi, którzy tak
                      robią - chamami. Chamstwo ma też zawoalowane oblicze i nie mówi co trzeci wyraz
                      q..wa, bywa właśnie takie, jakie ty pokazałeś.
                      Jak będziesz szanował innych - ciebie też będą szanować.
                      I nie gadaj tu, że musisz ludzi przepraszać, że zniżyłeś się do mego poziomu.
                      Ty do mego poziomu - nie dorastasz.
                      PS.
                      Nie jesteś żadnym "misiem" dla ciebie kolego megalomanie.To określenie
                      zarezerwowane jest dla osoby mi bliskiej, zatem zechciej to zauważyć w dalszych
                      polemnikach.
                      • sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 05.06.05, 10:33
                        Aleś się misiu rozpisał.Wybacz,ale nie będziesz mi dyktował co i do kogo mam
                        mówić,a twoje żałosne poglądy mam w głębokim poważaniu.I kulaj się misiu w
                        drugą stronę ,bo to ty zanudzasz swoim moralizatorskim,wszechwiedzącym
                        tonem.Czasy,kiedy trzeba było być zgodnym w poglądach na szczęście minęły i
                        lepiej zaakceptuj różnorodność opinnii na pewne tematy.I nie deklamuj mi
                        napuszonych oracji o szacunku do innych,tylko zacznij porządki od siebie,a jest
                        w tym temacie wiele do zrobienia.I nie zanudzaj Felek kurde.
              • Gość: sea Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:04
                To je ono, to po czesku, "to jest to".
          • piotr33k2 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 23:09
            Gość portalu: H56 napisał(a):

> a Hubner nie podoba się SLD, czy też o niej zapomnieli ?
            > Piotrze ,ale z tą Bochniarz to mnie troche zaskoczyłeś .
            o bochniarz kilka razy wypowiadałem sie na forum z okazji róznych
            tematów ,zawsze raczej negatywnie, szczególnie denerwowała mnie jej hipokryzja
            jak towarzyszyła jej opinią na temat ciągłego nowelizowania prawa pracy zawsze
            szkodliwego dla tych najbardziej ponoszących koszty transformacji a efektów
            pozytywnych owego wiecznego manipulowania przy prawach pracowników najemnych
            jak nie było tak nie ma bo być nie mogło ,doszło do tego że człowiek niedosyć
            że mało zarabia to wiecej pracuje a pracodawca za to jakoś nie zwieksza liczby
            pracowników bo po co jak dotychczasowy zrobi więcej za te same pieniądze itd.
            itp. a tak miało byc pieknie mobilność itd. czysta perfidia korporacyjnych
            interesów kosztem "białych murzynów "
      • Gość: Antyknajak Bochniarz wygrała rywalizację z Jennifer w PeDe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:28
        kurde.felek napisał(a)
        >Kwalifikacje p. Bochniarz - to kwalifikacje krajowe, a nie europejskie. Może
        >sobie być np.premierem, ministrem goispodarki - i to jest pułap do którego
        >może sięgać.
        Po prostu TAK !
        • student1 Re: Bochniarz wygrała rywalizację z Jennifer w P 04.06.05, 23:05
          nie jestem zwolennikiem Bochniarz
          to jest umyślne rozwalanie prawicy
          będę głosował na Kaczyńskiego bo daje mi nadzieję
          natomiast argument o otrzaskaniu międzynarodowym jest niepoważny
          otrzaskany a właściwie wytarty na salonach europejskich jest np pan Liberadzki
          i niech w postaci wycieraczki tam pozostanie
          • kurde.felek Re: Bochniarz wygrała rywalizację z Jennifer w P 04.06.05, 23:27
            Studencie - to nie chodzi o salony i wycieranie tyłka po nich a la prof.
            Liberadzki, ale np. o sprostanie takim rozmowom, jakie w tej chwili przy
            kolacji w Brelinie prowadza Chirac i Schroeder. A to jest różnica. Mówimy o
            ewentualnym prezydencie kraju, który tkwi np. w Trójkącie Wyszehradzkim. O
            ewentualnym prezydencie który ma być zwierzchnikiem sił zbrojnych, musi
            reprezentować kraj np. na spotklaniach w NATO itp.
            Uwazam że p. Bochniarz do takich zadań - nie jest w żaden sposób przygotowana.
            • piotr33k2 Re: Bochniarz wygrała rywalizację z Jennifer w P 04.06.05, 23:33
              kurde.felek napisał:

> Studencie - to nie chodzi o salony i wycieranie tyłka po nich a la prof.
              > Liberadzki, ale np. o sprostanie takim rozmowom, jakie w tej chwili przy
              > kolacji w Brelinie prowadza Chirac i Schroeder. A to jest różnica. Mówimy o
              > ewentualnym prezydencie kraju, który tkwi np. w Trójkącie Wyszehradzkim. O
              > ewentualnym prezydencie który ma być zwierzchnikiem sił zbrojnych, musi
              > reprezentować kraj np. na spotklaniach w NATO itp.
              > Uwazam że p. Bochniarz do takich zadań - nie jest w żaden sposób przygotowana
              Pewnie że nie, jest za to przygotowana merytorycznie do lobbowania i
              wprowadzania w życie dzięwietnastowiecznych stosunków pracy!.
    • Gość: mamoniowa Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: 62.69.200.* 04.06.05, 21:31
      Ta pani może troche zamieszać

Obie panie i Bochniarz i Szyszkowska w niczym nie zamieszaja, skoncza z takim
      samym poparciem jak ta nieszczesna Gronkiewicz-Waltz.
      • sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 22:30
        Bo obie panie reprezentują bankrutów politycznych.
        • Gość: Antyknajak Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:36
          Tak . Po prostu Tak !!!
    • Gość: Longin Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:41
      H56, ale z ciebie dowcipas, chyba, że jesteś funkcyjnym z Unii Wolności.
      Bochniarz maże zamieszać...Buahaha, chyba łyżką w zupie. Cienka reklama, Zero
      punktów.
      • Gość: H56 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.comnet.krakow.pl 04.06.05, 22:49
        nie należałem, nie należę i nie będę należał do żadnej partii.
        • Gość: mamoniowa Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: 62.69.200.* 04.06.05, 22:52
          Ale z pewnoscia z jakas sympatyzujesz.
        • Gość: Antyknajak Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:52
          > nie należałem, nie należę i nie będę należał do żadnej partii.

No to jest jeszcze gorzej niż onże Longin pomyślał i napisał
          • Gość: H56 jak dla mnie ,to oni są wszyscy siebie warci IP: *.comnet.krakow.pl 04.06.05, 23:13
            gdzie oni byli przez całą kadencję ? oni dbaja tylko o swój interes. Im większy
            bajzel, tym więcej można ukraść. Mieli szanse rozwiazać Sejm, ale bali się
            utraty profitów. Jak narazie to tylko Komisja sejmowa d/s PZU pokazuje jak można
            wspólnie współpracować na rzecz państwa. Komisja d/s Orlenu to żenada. Jak
            patrzę na tych z lewej strony przewodniczącego to dostaję k..wicy, te ich
            zatroskanie miny,gesty, słownictwo. Pajace robią sobie kampanię do wyborów.
            Przebieg komisji powinny być transmitowane tylko przez radio.
    • felix_edmundowicz kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:06
      kolego antyknajak zauważyłeś że kandydaturę bochniarz atakują właśnie
      agresywnie kobiety?
      ah,dobrze że nie jestem kobietą ! żyję łagodniej.....
      • Gość: Antyknajak Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:09
        Ja tam podzielam opinię, że najlepszym "wykańczaczem ambitnych kobiet "
        są "ambitne kobiety"
        • felix_edmundowicz Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:12
          no właśnie zobacz jak ją flekują ,zamiast się cieszyć że jest równość!
          • sid15 Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:17
            Kobieta która bierze się za politykę musi być bardziej męska od mężczyzn i w
            tym momencie traci wszelkie atuty związane ze swoją kobiecością.
            • felix_edmundowicz Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:26
              hm, trudno mi odpowiedzieć !
              imponowała mi Teacher , a z torebką wyglądała jak dama i faceci ją słuchali i
              szanowali.
              Ale zapłaciła cenę ,bo chyba synalka nie tak wychowała.
              myślę że to kwestia talentu,zmysłu politycznego no i pewnego wieku.Ale ja nie
              mam nic przeciwko żeby rządziła kobieta facetami,ale musi być ok.
              ale faceci ( nie ja!) uważają że każdy z nich nadaję się do rządzenia i dlatego
              tak obnoszą te swoje pawie ogony.Ten wrzodak na ten przykład , jak się dzisiaj
              mądrzył , a przeciez to cymbał ! no ale takich popiera xyz !
      • kurde.felek Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:31
        Mamoniowa - agresywną kobietą! Chyba przesadzasz?!
        Poza tym rozmawiam o przyszłym prezydencie kraju w określonej sytuacji
        polityczne w uroopie, a nie kobitce,ktorej chcesie porządzi.
        Kurde Felek, nie przesadzaj.
        Zastanów się jak np.Bochniarz będzie rozmawiała o polityce z Rosją z Angelą
        Merkel w towarzystwie Chiraka. Albo w NATO o kontyngentach wojsk w Iraku?
        • Gość: Antyknajak Ja bym się zastanowił. link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:33
          www.whitehouse.gov/nsc/ricebio.html
          • kurde.felek Re: Ja bym się zastanowił. link 04.06.05, 23:41
            No właśnie. Popieram.
      • Gość: mamoniowa agresja??? IP: 62.69.200.* 05.06.05, 12:35
        A dlaczego uwazasz, ze opinia kobiety o innej kobiecie jest podszyta agresja ?
        Jestem realistka mistrzu.
    • felix_edmundowicz Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 23:43
      ANty - no tak zastanowiłem się i myślę że masz rację . natomiast co do naszych
      dam z forum,zamiast jej doradzać i wspierać - od razu gadka że z schroederem i
      chorackiem się nie dogadają ( i nie chodzi o język) a jak tam dojdzie do zmiany
      władzy? a nawet jak madame bochniarz nie wygra, to może pokazać mocniejszą
      stronę mocy kobiety.Kobiety ja jako egoistyczna szowinistyczna męska świnkaa,
      preferująca własny model orgazmu przed telewizorem podczas meczu futbolowego
      trzymający w rękach pilota i piwo, zamiast ster władzy i pierś ukochanej
      kobiety , to ja właśnie ta egoistyczna świnka twierdzę :łączcie się i
      wspomagajcie !
      • Gość: Antyknajak Patentowac takie sformułowania :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:49
        Uważam, że to Twoje sformułowanie powinno być opatentowane, a wukorzystanie
        odpłatne:
        >Kobieta ja jako egoistyczna szowinistyczna męska świnkaa,
        >preferująca własny model orgazmu przed telewizorem podczas meczu futbolowego
        >trzymający w rękach pilota i piwo,
        • felix_edmundowicz hm :) 04.06.05, 23:59
          ale czy jest akuratne,czy dowcipne,czy prawdziwe?
          a albert einstein to pracował w urzędzie patentowym!!!!
          żeby to stela marianowska albo xyz czytali !
          ale oni siedzą i kombinują jak tu jeszcze jeden zwrot w lewo zrobić !!!:)))
          biedni ci wyborcy lewicy
          ale dzięki antyknajak! z twojej klwaiatury takie wyrazy to duże uznanie !
      • kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 05.06.05, 00:10
        Felix, przy tym piwie i pilotem w garści masz nieco skrzywoną optykę, od kiedy
        to ja jestem ...kobietą forumową, choć czepiam się tej Bochniarz jak rzep
        psiego ogona i zastanawiam się o pogaduchach jej Chiraca i Schroedera?
        Jestem 100% męskim szwinistą i p.Bochniarz ni cholery nie widzę w roli
        prezydenta RP.
        I co, mam dla ciebie przebrać się w kieckę i ją wspomagać? A niby dlaczego?
        W poniedziałek babka daje spicz w Radissonie w kamuflowanej kampanii wyborczej
        w postaci konferencji "Głos Biznesu", potem 11-go w Warszawie mają baby cały
        spęd "Czas na kobiety"z p. Bochniarz w roli nadgłownej.
        To chyba wystarczy. Ja tego bajzlu w jej wykonaniu nawet nie myślę nawet w
        myślach wspierać.
        Wystarczy, że w poniedziałek zobaczę tabun moich samczych pobratyńców
        łaszących się i machających ogonkami do pani prezydent elekt in spe.
        • felix_edmundowicz a nie puls biznesu????? n/t 05.06.05, 00:13
          • kurde.felek Re: a nie puls biznesu????? n/t 05.06.05, 00:19
            mam napisane na zaproszeniu - głos, ale jaka to różnica?...
            • felix_edmundowicz Re: a nie puls biznesu????? n/t 05.06.05, 00:23
              no nie wiem ,dla mnie egoistycznej szowinistycznej świnki preferującej własny
              model orgazmu to jest różnica że mi napisali na etykiecie browara : beezzz(a fe)
              akoholowe czy np crlsberg tzn 10 w skali jakiegoś bufora
          • Gość: sak Re: a nie puls biznesu????? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 00:22
            Kandydaci typu Bochniarz, Giertych itp. robią wszystko by odebrać głosy tym politykom prawicy, którzy maja realne szanse na zwycięstwo /Tusk, Kaczyński/ i doprowadzic do pojedynku w drugiej turze Borowskiego z Lepperem.
            O tzw.Partii Demokratycznej - czyli Unii Wolnosci wzbogaconej o sld-owskich aparatczyków /Hausner i Belka - pisać nie warto. Stara kur.. z nowym makijażem...
            • felix_edmundowicz Re: a nie puls biznesu????? n/t 05.06.05, 00:24
              a gdzie ty widzisz makijaż?
              • felix_edmundowicz przecież.. 05.06.05, 00:28
                przecież to zwykły talk na pupie z powodu odleżyn na bocznicy ...
                ale ty się znasz na polityce.....
                • Gość: sak Re: przecież.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 02:42
                  ładne...
        • sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 05.06.05, 10:40
          Dlaczego o kobietach wyrażasz się per ,,baby''?Przecież to jest
          obraźliwe,obrońco dobrego smaku i kwintesencjo kultury
          osobistej.Prof.Szyszkowska nie byłaby zachwycona twoim sformułowaniem.Ale tobie
          wolno przecież obrażać innych.
          • kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 05.06.05, 12:30
            Bo jestem w 100% meskim szowinistą i baba jest dla mnie babą.Słownik nie
            okreśła tego miana jako obraźliwe. Pani prof.Szykowska czasami mówi - między
            nami babami..., jej wolno, a mnie nie?! Przywilej używania słowa"baby"
            wylacznie w babskim gronie?
            Nie przesadzaj.
            Nie masz innych zmartwień, niż moje maniery wobec kobiet? Ja ich od "onych" nie
            wyzywam.
    • felix_edmundowicz ale siara,kogo oni tam mają od PR ?? 05.06.05, 00:57
      Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokratycznej na prezydenta
      PAP, pi 04-06-2005, ostatnia aktualizacja 04-06-2005 20:32

Henryka Bochniarz, szefowa Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych
      Lewiatan, została kandydatką Partii Demokratycznej-demokraci.pl na prezydenta.
      Bochniarz - jak sama mówi - chce dać Polsce i Polakom szansę skorzystania z
      możliwości, które daje demokracja i gospodarka rynkowa.

Kandydaturę Bochniarz ogłosił na sobotnim spotkaniu Demokratów patronujący im
      b. premier Tadeusz Mazowiecki. Zarówno on, jak i szef partii Władysław
      Frasyniuk, podkreślali, że data ogłoszenia kandydata na prezydenta nie jest
      przypadkowa. 4 czerwca 1989 roku odbyły się demokratyczne wybory, w wyniku
      których powstał pierwszy niekomunistyczny rząd, na czele którego stanął
      Mazowiecki. Dla upamiętnienia tamtych wydarzeń, 4 czerwca Partia Demokratyczna
      obchodzi Dzień Demokracji.

Bochniarz: Moralny obowiązek

Bochniarz powiedziała, że najważniejszym argumentem, który skłonił ją do zgody
      na kandydowanie było poczucie "ogromnego obowiązku moralnego" wobec Tadeusza
      Mazowieckiego. Ciężko więc było - dodała - odmówić jego partii, gdy
      zaproponowała jej start w wyborach prezydenckich. Bochniarz powiedziała, że
      postawione przed nią zadanie jest chyba najtrudniejsze z tych, z którymi
      przyszło jej się zmierzyć.

"Ale czym to jest wobec zadania, przed jakim 16 lat temu stanął pan Tadeusz
      Mazowiecki, gdy został premierem pierwszego demokratycznego rządu III RP. I to
      zadanie wspaniale wypełnił" - podkreśliła.

Kandydatka Demokratów uważa, że jej różnorodne doświadczenia życiowe - jako
      pracownika naukowego, czy w sferze biznesu - dają jej szansę bycia skutecznym
      kandydatem w wyborach prezydenckich. "Nie gwarancję, ale szansę" - dodała. "Nie
      chodzi o gadanie, ale o robienie - w tym jestem niezła" - oświadczyła szefowa
      PKPP Lewiatan.

Frasyniuk: Bochniarz zmieni myślenie o polityce

Zdaniem Frasyniuka, Bochniarz zmieni polskie myślenie o polityce. Polityką -
      ocenił szef Demokratów - trzeba zarządzać jak gospodarką: skutecznie,
      efektywnie i z korzyścią dla nas wszystkich. "Uwierzmy w tę kandydaturę" -
      nawoływał. Według niego, kandydatura Bochniarz jest również szansą dla polskich
      kobiet, które - w jego opinii - zostały zepchnięte na margines życia
      politycznego.

Bochniarz zapytana, czy liczy na elektorat kobiecy odpowiedziała, że nie
      chciałaby, aby Polki głosowały na nią tylko dlatego, że jest kobietą, choć -
      dodała - uważa, że to przywilej. Chciałaby, by popierały ją dlatego, że
      reprezentuje "program i sposób działania, który kobietom jest bardzo bliski".

Mazowiecki: Osoba dialogu społecznego

Zdaniem Mazowieckiego, Bochniarz jest "osobą dialogu społecznego, która postawi
      na rozwój Polski i przyczyni się do zmiany polskiej sceny politycznej". Cechują
      ją - według Mazowieckiego - "wola rozmowy i pozytywnej pracy dla Polski, a nie
      zacietrzewienie i splątanie, z których Polska polityka nie może wyjść".

B. premier, nawiązując do 4 czerwca 1989 r., powiedział, że w efekcie
      pokojowych przemian, w Polsce dokonało się "coś bardzo ważnego i wielkiego" co
      zapoczątkowało też zmiany w całej Europie.

Mazowiecki podkreślił, że poprzedzający wybory Okrągły Stół, "nie był żadną
      zmową" ale otwarciem drogi do przemian w Polsce. "Polska jest dzisiaj
      bezpieczna, uczestniczy w wielkich wydarzeniach Europy, tworzy się w niej
      społeczeństwo obywatelskie" - podkreślił b. premier.

Przyznał, że cieniem na przemiany w Polsce kładzie się m.in. wysokie bezrobocie
      i niewydolność wymiaru sprawiedliwości. "Cieni jest wiele i trzeba je zmieniać,
      ale zmieniać nie niszcząc III Rzeczpospolitej. Polska nie jest żadnym
      Rywinlandem" - oświadczył Mazowiecki, nawiązując do słów lidera PiS Jarosława
      Kaczyńskiego, który niedawno określił III Rzeczpospolitą tym terminem.

Bochniarz oświadczyła, że jest gotowa do merytorycznej debaty z jej
      konkurentami do fotela prezydenckiego. Jednak - jak podkreśliła - jest
      zainteresowania dialogiem, a nie walką polityczną z nimi. Zapytana, czy nie
      obawia się, że podzieli los Hanny Gronkiewicz-Waltz z wyborów prezydenckich w
      1995 roku (uzyskała 2,76 proc. głosów), Bochniarz odpowiedziała: "Nie mam w
      zwyczaju startować w przedsięwzięciach, które się nie udają".

Kandydatka opowiedziała się za przeprowadzeniem jesienią referendum w sprawie
      konstytucji europejskiej. Jak powiedziała, zupełnie nie rozumie dlaczego, w
      takiej istotnej kwestii mielibyśmy decyzję oddawać innym. W jej opinii,
      referendum stałoby się okazją do przeprowadzenia głębokiej dyskusji o tym,
      jakiej Unii chcemy.

Bochniarz przyznała, że w związku z jej kandydowaniem w wyborach prezydenckich,
      problem ma jej mąż Zbigniew. Gdy powiedziała mu o swej decyzji spytał przede
      wszystkim, jak - w przypadku wygranej - będzie on nazywany, bo przecież nie
      pierwszą damą...

Pod apelem z poparciem dla kandydatury Bochniarz podpisali się m.in.: Magdalena
      Abakanowicz, Irena Eris, Julia Hartwig, Kora Jackowska, Joanna Olczak-Ronikier,
      Krystyna Janda, Krystyna Zachwatowicz, Jerzy Pilch, Piotr Bałtroczyk i Piotr
      Winczorek.

Bochniarz ma 57 lat. Jest absolwentką Wydziału Handlu Zagranicznego SGPiS,
      doktorem nauk ekonomicznych, nauczycielem akademickim, autorką wielu publikacji.

W 1991 r. w rządzie Jana Krzysztofa Bieleckiego była ministrem przemysłu i
      handlu. Od stycznia 1999 r. jest szefową PKPP Lewiatan. Działa też w
      międzynarodowych organizacjach - jest m.in. członkiem Enterprise Policy Group -
      powołanej w 2000 roku przez Komisję Europejską grupy doradczej ds. polityki
      gospodarczej Unii Europejskiej.

Bochniarz jest laureatką m.in. Nagrody Kisiela, którą otrzymała w 1998, w 2004
      r. otrzymała Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski. Ma dwoje dzieci: syna
      Pawła i córkę Joannę oraz siedmioro wnuków.

Według najnowszych sondaży, wystawiająca kandydaturę Bochniarz Partia
      Demokratyczna w wyborach parlamentarnych może liczyć na poparcie rzędu 3-4 proc.
      • felix_edmundowicz kiedy problemem staje się mąż.. 05.06.05, 01:02
        kiedy problemem staje się mąż Zbigniew który nie chce zostać pierwszą damą
        zawsze można zapytać szyszkowskiej o prawo do związku ewentualnie o eutanazję
        • kurde.felek Re: kiedy problemem staje się mąż.. 05.06.05, 13:25
          A nie prościej trzymać go na dystans, w szafie, w domku na wsi itp?
          Cholera, jest posada dla męża królowej pn.książe małżonek, są różne first lady,
          więc jak będzie z mężem pani prezydent?
          * małżonek prezydenta RP?
          * First Sir RP?
          * First Lord ?
          * First Mayor Domus RP?
          No i jaka działaność społeczna dla niego: walka z rakiem prostaty, AIDS, Ks.
          Nowak, kolorowe szpitale dla dzieci, fundacja dla uzdolnionej artystycznie i
          naukowo młodzieży i dzieci - to miała first lady Kwaśniewska.
          A co ma robić małżonek prezydenta RP, który co ma zostać przy żonie -
          prezydencie RP w roli męskiego ramienia i marynarki do szlochów.
          A co zrobić z wnuczętami pani prezydent, jest ich siódemka? A psy i inne
          zwierzęta domowe?
          Wprawdzie św.pamięci Saba i obecne dwa owczarki Kwaśniewskich nie mają jeszcze
          swoich rzeczników prasowych biur i obsługi, ani swoich stron internetowych, ale
          Polska jest wpatrzona w USA jak sroka w gnat i lada moment coś takiego także
          może być. Jak ma takie biura i strony Biały Dom, to dlaczego nie ma mieć Pałac
          Prezydencki?
          Ostatnio nawet dzika kaczka, która postanowiła wysiadywać jajka pod bramą
          siedziby służb federalnych dostała całodobową ochronę, miano Duck Chenney,
          bramki i płotki zabezpieczające gniazdo przed przechodniami oraz po wykluciu
          maleństw - kaczy domek z wygodami w ogrodach Białego Domu.
          Wszystko przed nami!
    • Gość: zmaila inna twarz pani Bochniarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:08
      Kandydatką z łapanki na prezydenta z ramienia demokratów.pl została Henryka
      Bochniarz. Na onecie piszą o niej jako biznesłumen i podobne pierdoły.
      W recenzowanej w "ZaPiS-ie" książce "Lewy czerwcowy"(i zwycięzcy pierwszej
      edycji plebiscytu na najlepszą ksiażkę) o Henryce Bochniarz wspomina Adam
      Glapiński, niegdyś wiceprezes PC i minister w rządach Bieleckiego i
      Olszewskiego a w stanie wojennym szef komisji zakładowej "S" w Szkole
      Głównej Planowania i Statystyki (obecna SGH). Według Glapińskiego Henryka
      Bochniarz byłą aktywistką PZPR a po 13 grudnia 1981 r. szefem komisji
      weryfikacyjnej w Instytucie Koniunktur i Cen. Dla młodszych - komisje
      weryfikacyjne w stanie wojennym wzywały na rozmowy osoby podejrzane o
      działalność opozycyjną i odpytywały ze stosunku do komunizmu i stanu
      wojennego. Tych co udzielali złych odpowiedzi (lub odmawiali ich udzielania)
      karano, nierzadko wyrzuceniem z pracy. Komisje także często odmawiały
      przyjęcia do pracy osoób powracających z internowania.
      • sid15 Re: inna twarz pani Bochniarz 05.06.05, 10:43
        Po prostu PD.
    • Gość: XXL Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.ksiazat.v.pl 05.06.05, 11:56
      Rzeczowa, obiektywna, bez obciążeń w życiorysie, a do
      > tego kobieta.
      i to "piękne" nazwisko Prezydent Polski Pani Henryka Bochniarz :)))) to tak
      prawie lub lepiej jak Caryca Katarzyna :))))
      • schutzengel1 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 06.06.05, 09:21
        Henryka przyprawia o ból głowy Marysię.
        • Gość: H56 a jednak oszołomstwo obawia się Henryki ! IP: *.comnet.krakow.pl 07.06.05, 09:15
          można to wywnioskować z nowo zakładanych wątków
          • Gość: Longin Re: a jednak oszołomstwo obawia się Henryki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:20
            Czy H56 to kolejne wcielenie J23?
            To by wiele wyjaśniało........
          • Gość: Longin Re: a jednak oszołomstwo obawia się Henryki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:28
            Drogi H56, zaręczam Ci, że oszołomstwo jest szczęśliwe, że Mędrcy wskazali
            panią HB jako idealnego kandydata na prezydenta. To najlepszy prezent jakie
            Towarzystwo Wzajemnej Adoracji mogło zrobić oszołomom. Słyszałem, że w kręgu
            oszołomów zastanawiają się nad ufudnowaniem nagrody dla tego kto pierwszy
            wyszedł z tym pomysłem. Jej przewidywany wynik - 2% i to w porywach. Z
            przyjemnością w imieniu oszołomstwa spotkam się z Tobą na tym forum dzień po
            pierwszej turze wyborów prezydenckich. A póki co gratuluję tak dobrego
            samopoczucia, co u skazanego na rychłą porażkę wyborczą jest rzeczą niezwykłą.
            • Gość: Antyknajak Re: a jednak oszołomstwo obawia się Henryki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:53
              Tak. To ciekawe któż to z wybitnych strategów i mędrców PeDe wmanewrował
              towarzystwo w kandydature pani Bochniarz.
              PiS, LPR i Samoobrona powinni zacierać ręce. Mędrcy zrobili im dobrze.
              Jak to dobrze, że oni (PeDe) nie będą już podejmowali decyzji państwowych. Uff.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka