Gość: H56 IP: *.comnet.krakow.pl 04.06.05, 13:06 z ramienia Partii Demokratycznej. Ta pani może troche zamieszać, mnie się ta kandydatura podoba. Rzeczowa, obiektywna, bez obciążeń w życiorysie, a do tego kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Antyknajak Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 16:50 Podaję link do kandydatury , która byłaby równie poważna , skuteczna i może nawet bardziej realna , niz Bochniarz. www.jenniferlopez.com/ Rzeczowa, obiektywna, bez obciążeń w życiorysie, a do tego kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 16:56 A języki zna? Obyta w świecie europejskiej polityki? Da radę przekonać do siebie takiego wygę jak Chirac, stanie w szranki z nie w ciemię bitą Angelą Merkel, która szykuje się na miejsce Schroedera? Żadna baba w stylu Merkel nie będzie ulegałą drugiej babie, zwłaszcza z Polski, a wręcz przeciwnie, atawizm płci zadziała. Dla stosunków polsko-niemieckich - Bochniarz jest nie do przełknięcia. A to nasz najgłówniejszy partner np. w wymianie handlowej, stosunkach politycznych i trzon UE. Ta kandydatura - jest w obecym stanie Europy - poroniona!!! Bochniarz nie przetarla się przez scenę europejska, to jej główny mankament. NIE JEST POLITYKIM o europejskim formacie - a takiego potrzeba w tej chwili nam prezydenta. Demokraci - wykazują kompletny brak politycznego wyrobienia! I robią sobie festiwal twarzy. Może ktoś w tym rankingu przedziwnych kandydatur zastanowi się co Polsce naprawdę jest potrzebne, jakie są polityczne realia zewnętrzne i jaka w tym jest pozycja Polski. Kwalifikacje p. Bochniarz - to kwalifikacje krajowe, a nie europejskie. Może sobie być np.premierem, ministrem goispodarki - i to jest pułap do którego może sięgać. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 17:01 mnie się również pani bochniarz nie podoba z róznych wzgledów i nie będe napewno na nią głosował.pycha,buta ,aroganctwo ,zakłamanie i interes tylko jednej grupy to są dewizy i przymioty tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.comnet.krakow.pl 04.06.05, 18:07 a Hubner nie podoba się SLD, czy też o niej zapomnieli ? Piotrze ,ale z tą Bochniarz to mnie troche zaskoczyłeś . Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 18:11 Szyszkowska-to je ono!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 18:25 A ty hipokryto co masz do gadania? Kilka postów obok walczysz o tolerancję dla Polaków-katolików a o prof. Szyszkowskiej - pogardliwie "ono"?! Zakłamany jesteś do szpiku kości, gęba pełna fałszywych haseł, choć oczywiście w jednym masz rację - prof.Szyszkowska na prezydenta RP - nie nadaje się. Ale to nie oznacza, że należy traktować ją z pogardą i to publicznie jak to robisz. Już ci napisałem, ewangelizację zacznij od siebie a potem pouczaj innych i umoralniaj świat. Bo jak na razie jesteś rynsztokowcem w białych rękawiczkach. Cham z ciebie - niebotyczny, choć nie klniesz i nie bluzgasz wulgarnymi epitetami. Istna Dulska i quit esencium kołtunerii z ciebie wyłazi. Niedobrze się robi na widok takich facetów, brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 18:52 Zluzuj Felek kurde.Nie znasz czeskiej reklamy pierwszego na świecie napoju chłodzącego?Nie bądz taki dosłowny,więcej luzu.Spotkaj się ze mną i powiedz mi w twarz te obelgi,a nie cwaniaczysz przed komputerem.Wtedy niedobrze ci się zrobi nie tylko od patrzenia.To ,że nie masz racji i miotasz się w swojej bezsilności,nie upoważnia cię do bezkarnego ubliżania innym.I nie nudz mnie bo komputer zarzygam. Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 18:59 I widzisz do czego mnie doprowadziłeś?Musiałem zniżyć się do twojego poziomu,za co chcę przeprosić wszystkich pozostałych uczestników forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona buraka Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 04.06.05, 19:09 Załoze sie o moje wytarte kłaki (Szyszkowska wie które), ze ani jeden ani drugi nie zdekonspiruje sie. I nie masz za co przepraszac, bo to falszywie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 19:12 Żona Buraka, Masz rację, nie zdekonspiruję się. Pozdrawiam najserdeczniej Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 22:53 Przyjmuję twój zakład,ale nie o kłaki.Proponuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 19:09 Jak na razie to ty ubliżasz wszystkim dookoła ustawiając się na piedestale głównego moralizatora forum. Jak ci wytykam hipokryzję - wołasz zaraz odwracajać kota ogonem - wyluzuj Felek! Jak wytykam - nielogiczności i niedorzecznosć - wyluzyj Felek! I czujesz się bezkarnie ubliżonym. Więc nie tylko hipokryta, kłamczuszek to na dodatek mimoza! Bo jesteś takim zwolennikiem ple,ple,ple?! Byle pogadać, byle kogoś pouczyć, o kimś rzec tak mimochodem pejoratywnie "ono", potem powalczyć o "prześladowanych" Polaków-katolików? Jeśli chodzi o rzyganie - nie mam nic przeciwko temu, jak masz taką potrzebę to sobie rzygaj na klawiaturę. Nie moje małpy, nie mój cyrk, nie mój komputer, nie moje wymioty, nie mój smród. Poza tym - się nie miotam w bezsilności. Wobec kogo jestem bezsilny? Wobec ciebie? Przcież nie jesteś moim przeciwnikiem w niczym. A tak a propos - w czym nie mam racji łaskawco? Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 22:29 Czuję się ubliżonym bo wyraziłeś się o mnie per cham, o innych obelgach nie wspominając.Być może w twoim środowisku uznawane jest to za coś neutralnego ,lub zbyt często do ciebie się w ten sposób zwracano i przywykłeś do tego.Dla mnie jest to obelga,tym bardziej nieuzasadniona,że ja do ciebie tak się nie zwracałem.O nikogo nie walczę misiu,co najwyżej dyskutuję , a to mi chyba wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 23:18 Nie pisałem do ciebie - per cham, ale napisałem, że jesteś cham. A to różnica. W kategorach - logiki. W jezyku polskim - "ono" w kontekście, który użyłeś oznacza obojnakość, pogardliwe "ono" może też być w tym kontekscie odnośnikiem do np. skłonności homoseksualnych. Cokolwiek z tych wariantów u ciebie kryje się za określeniem "ono" wobec prof. Szyszkowskiej - jest publiczną obelgą. Zwłaszcza, że prof. Szyszkowska jest czlowiekiem zangażowanym w obronę praw mniejszości, jest dosyć znanym socjologiem i etykiem, nb. na tyle znanym w świecie, że rozważanym jako kandydat do nagrody Nobla. Mogą Ci się poglądy prof. Szyszkowskiej nie podobać, możesz mieć odmienne zdanie - ale nie możesz publicznie z tego powodu nią gardzić i szragać jej nazwiskiem. Ponieważ uważam, że ocenianie w ten sposób ludzi, jak ty to zrobiłeś wobec prof. Szyszkwskiej, jest pospolotym chamstwem i naruszanem norm konstytucyjnych w naszym kraju - człowiek który tak czyni, a na dodatek szafuje przy okazji "poziomami", etyką itp - jest po prostu chamem. Chyba jasno ci to wyłożyłem?! To że nie użyłeś epitetu "cham" wobec mnie - nie ma znaczenia. Użyłem jednego, jednoznacznego i dobitnego pojęcia - za ściśle określone działanie. Zrobiłeś coś, co było publicznym poniżeniem godności prof.Szyszkowskiej. Na dodatek w sytuacji, gdy prof. Szyszkowska nie może wystąpić we własnym imieniu. Taki strzał w plece. I nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi. W moim środowisku - takie maniery, jakie pozwoliłeś sobie zaprezentować - określa się mianem chamstwem, rynsztokiem obyczajowym, a ludzi, którzy tak robią - chamami. Chamstwo ma też zawoalowane oblicze i nie mówi co trzeci wyraz q..wa, bywa właśnie takie, jakie ty pokazałeś. Jak będziesz szanował innych - ciebie też będą szanować. I nie gadaj tu, że musisz ludzi przepraszać, że zniżyłeś się do mego poziomu. Ty do mego poziomu - nie dorastasz. PS. Nie jesteś żadnym "misiem" dla ciebie kolego megalomanie.To określenie zarezerwowane jest dla osoby mi bliskiej, zatem zechciej to zauważyć w dalszych polemnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 05.06.05, 10:33 Aleś się misiu rozpisał.Wybacz,ale nie będziesz mi dyktował co i do kogo mam mówić,a twoje żałosne poglądy mam w głębokim poważaniu.I kulaj się misiu w drugą stronę ,bo to ty zanudzasz swoim moralizatorskim,wszechwiedzącym tonem.Czasy,kiedy trzeba było być zgodnym w poglądach na szczęście minęły i lepiej zaakceptuj różnorodność opinnii na pewne tematy.I nie deklamuj mi napuszonych oracji o szacunku do innych,tylko zacznij porządki od siebie,a jest w tym temacie wiele do zrobienia.I nie zanudzaj Felek kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sea Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:04 To je ono, to po czesku, "to jest to". Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 23:09 Gość portalu: H56 napisał(a): > a Hubner nie podoba się SLD, czy też o niej zapomnieli ? > Piotrze ,ale z tą Bochniarz to mnie troche zaskoczyłeś . o bochniarz kilka razy wypowiadałem sie na forum z okazji róznych tematów ,zawsze raczej negatywnie, szczególnie denerwowała mnie jej hipokryzja jak towarzyszyła jej opinią na temat ciągłego nowelizowania prawa pracy zawsze szkodliwego dla tych najbardziej ponoszących koszty transformacji a efektów pozytywnych owego wiecznego manipulowania przy prawach pracowników najemnych jak nie było tak nie ma bo być nie mogło ,doszło do tego że człowiek niedosyć że mało zarabia to wiecej pracuje a pracodawca za to jakoś nie zwieksza liczby pracowników bo po co jak dotychczasowy zrobi więcej za te same pieniądze itd. itp. a tak miało byc pieknie mobilność itd. czysta perfidia korporacyjnych interesów kosztem "białych murzynów " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Bochniarz wygrała rywalizację z Jennifer w PeDe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:28 kurde.felek napisał(a) >Kwalifikacje p. Bochniarz - to kwalifikacje krajowe, a nie europejskie. Może >sobie być np.premierem, ministrem goispodarki - i to jest pułap do którego >może sięgać. Po prostu TAK ! Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Bochniarz wygrała rywalizację z Jennifer w P 04.06.05, 23:05 nie jestem zwolennikiem Bochniarz to jest umyślne rozwalanie prawicy będę głosował na Kaczyńskiego bo daje mi nadzieję natomiast argument o otrzaskaniu międzynarodowym jest niepoważny otrzaskany a właściwie wytarty na salonach europejskich jest np pan Liberadzki i niech w postaci wycieraczki tam pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Bochniarz wygrała rywalizację z Jennifer w P 04.06.05, 23:27 Studencie - to nie chodzi o salony i wycieranie tyłka po nich a la prof. Liberadzki, ale np. o sprostanie takim rozmowom, jakie w tej chwili przy kolacji w Brelinie prowadza Chirac i Schroeder. A to jest różnica. Mówimy o ewentualnym prezydencie kraju, który tkwi np. w Trójkącie Wyszehradzkim. O ewentualnym prezydencie który ma być zwierzchnikiem sił zbrojnych, musi reprezentować kraj np. na spotklaniach w NATO itp. Uwazam że p. Bochniarz do takich zadań - nie jest w żaden sposób przygotowana. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Bochniarz wygrała rywalizację z Jennifer w P 04.06.05, 23:33 kurde.felek napisał: > Studencie - to nie chodzi o salony i wycieranie tyłka po nich a la prof. > Liberadzki, ale np. o sprostanie takim rozmowom, jakie w tej chwili przy > kolacji w Brelinie prowadza Chirac i Schroeder. A to jest różnica. Mówimy o > ewentualnym prezydencie kraju, który tkwi np. w Trójkącie Wyszehradzkim. O > ewentualnym prezydencie który ma być zwierzchnikiem sił zbrojnych, musi > reprezentować kraj np. na spotklaniach w NATO itp. > Uwazam że p. Bochniarz do takich zadań - nie jest w żaden sposób przygotowana Pewnie że nie, jest za to przygotowana merytorycznie do lobbowania i wprowadzania w życie dzięwietnastowiecznych stosunków pracy!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: 62.69.200.* 04.06.05, 21:31 Gość portalu: H56 napisał(a): Ta pani może troche zamieszać Obie panie i Bochniarz i Szyszkowska w niczym nie zamieszaja, skoncza z takim samym poparciem jak ta nieszczesna Gronkiewicz-Waltz. Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 22:30 Bo obie panie reprezentują bankrutów politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:36 Tak . Po prostu Tak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Longin Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:41 H56, ale z ciebie dowcipas, chyba, że jesteś funkcyjnym z Unii Wolności. Bochniarz maże zamieszać...Buahaha, chyba łyżką w zupie. Cienka reklama, Zero punktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.comnet.krakow.pl 04.06.05, 22:49 nie należałem, nie należę i nie będę należał do żadnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: 62.69.200.* 04.06.05, 22:52 Ale z pewnoscia z jakas sympatyzujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:52 > nie należałem, nie należę i nie będę należał do żadnej partii. No to jest jeszcze gorzej niż onże Longin pomyślał i napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 jak dla mnie ,to oni są wszyscy siebie warci IP: *.comnet.krakow.pl 04.06.05, 23:13 gdzie oni byli przez całą kadencję ? oni dbaja tylko o swój interes. Im większy bajzel, tym więcej można ukraść. Mieli szanse rozwiazać Sejm, ale bali się utraty profitów. Jak narazie to tylko Komisja sejmowa d/s PZU pokazuje jak można wspólnie współpracować na rzecz państwa. Komisja d/s Orlenu to żenada. Jak patrzę na tych z lewej strony przewodniczącego to dostaję k..wicy, te ich zatroskanie miny,gesty, słownictwo. Pajace robią sobie kampanię do wyborów. Przebieg komisji powinny być transmitowane tylko przez radio. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:06 kolego antyknajak zauważyłeś że kandydaturę bochniarz atakują właśnie agresywnie kobiety? ah,dobrze że nie jestem kobietą ! żyję łagodniej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:09 Ja tam podzielam opinię, że najlepszym "wykańczaczem ambitnych kobiet " są "ambitne kobiety" Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:12 no właśnie zobacz jak ją flekują ,zamiast się cieszyć że jest równość! Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:17 Kobieta która bierze się za politykę musi być bardziej męska od mężczyzn i w tym momencie traci wszelkie atuty związane ze swoją kobiecością. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:26 hm, trudno mi odpowiedzieć ! imponowała mi Teacher , a z torebką wyglądała jak dama i faceci ją słuchali i szanowali. Ale zapłaciła cenę ,bo chyba synalka nie tak wychowała. myślę że to kwestia talentu,zmysłu politycznego no i pewnego wieku.Ale ja nie mam nic przeciwko żeby rządziła kobieta facetami,ale musi być ok. ale faceci ( nie ja!) uważają że każdy z nich nadaję się do rządzenia i dlatego tak obnoszą te swoje pawie ogony.Ten wrzodak na ten przykład , jak się dzisiaj mądrzył , a przeciez to cymbał ! no ale takich popiera xyz ! Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: kobieta nie może być przyjacielem kobiety ! 04.06.05, 23:31 Mamoniowa - agresywną kobietą! Chyba przesadzasz?! Poza tym rozmawiam o przyszłym prezydencie kraju w określonej sytuacji polityczne w uroopie, a nie kobitce,ktorej chcesie porządzi. Kurde Felek, nie przesadzaj. Zastanów się jak np.Bochniarz będzie rozmawiała o polityce z Rosją z Angelą Merkel w towarzystwie Chiraka. Albo w NATO o kontyngentach wojsk w Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Ja bym się zastanowił. link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:33 www.whitehouse.gov/nsc/ricebio.html Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Ja bym się zastanowił. link 04.06.05, 23:41 No właśnie. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa agresja??? IP: 62.69.200.* 05.06.05, 12:35 A dlaczego uwazasz, ze opinia kobiety o innej kobiecie jest podszyta agresja ? Jestem realistka mistrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 04.06.05, 23:43 ANty - no tak zastanowiłem się i myślę że masz rację . natomiast co do naszych dam z forum,zamiast jej doradzać i wspierać - od razu gadka że z schroederem i chorackiem się nie dogadają ( i nie chodzi o język) a jak tam dojdzie do zmiany władzy? a nawet jak madame bochniarz nie wygra, to może pokazać mocniejszą stronę mocy kobiety.Kobiety ja jako egoistyczna szowinistyczna męska świnkaa, preferująca własny model orgazmu przed telewizorem podczas meczu futbolowego trzymający w rękach pilota i piwo, zamiast ster władzy i pierś ukochanej kobiety , to ja właśnie ta egoistyczna świnka twierdzę :łączcie się i wspomagajcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Patentowac takie sformułowania :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:49 Uważam, że to Twoje sformułowanie powinno być opatentowane, a wukorzystanie odpłatne: >Kobieta ja jako egoistyczna szowinistyczna męska świnkaa, >preferująca własny model orgazmu przed telewizorem podczas meczu futbolowego >trzymający w rękach pilota i piwo, Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz hm :) 04.06.05, 23:59 ale czy jest akuratne,czy dowcipne,czy prawdziwe? a albert einstein to pracował w urzędzie patentowym!!!! żeby to stela marianowska albo xyz czytali ! ale oni siedzą i kombinują jak tu jeszcze jeden zwrot w lewo zrobić !!!:))) biedni ci wyborcy lewicy ale dzięki antyknajak! z twojej klwaiatury takie wyrazy to duże uznanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 05.06.05, 00:10 Felix, przy tym piwie i pilotem w garści masz nieco skrzywoną optykę, od kiedy to ja jestem ...kobietą forumową, choć czepiam się tej Bochniarz jak rzep psiego ogona i zastanawiam się o pogaduchach jej Chiraca i Schroedera? Jestem 100% męskim szwinistą i p.Bochniarz ni cholery nie widzę w roli prezydenta RP. I co, mam dla ciebie przebrać się w kieckę i ją wspomagać? A niby dlaczego? W poniedziałek babka daje spicz w Radissonie w kamuflowanej kampanii wyborczej w postaci konferencji "Głos Biznesu", potem 11-go w Warszawie mają baby cały spęd "Czas na kobiety"z p. Bochniarz w roli nadgłownej. To chyba wystarczy. Ja tego bajzlu w jej wykonaniu nawet nie myślę nawet w myślach wspierać. Wystarczy, że w poniedziałek zobaczę tabun moich samczych pobratyńców łaszących się i machających ogonkami do pani prezydent elekt in spe. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: a nie puls biznesu????? n/t 05.06.05, 00:19 mam napisane na zaproszeniu - głos, ale jaka to różnica?... Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re: a nie puls biznesu????? n/t 05.06.05, 00:23 no nie wiem ,dla mnie egoistycznej szowinistycznej świnki preferującej własny model orgazmu to jest różnica że mi napisali na etykiecie browara : beezzz(a fe) akoholowe czy np crlsberg tzn 10 w skali jakiegoś bufora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sak Re: a nie puls biznesu????? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 00:22 Kandydaci typu Bochniarz, Giertych itp. robią wszystko by odebrać głosy tym politykom prawicy, którzy maja realne szanse na zwycięstwo /Tusk, Kaczyński/ i doprowadzic do pojedynku w drugiej turze Borowskiego z Lepperem. O tzw.Partii Demokratycznej - czyli Unii Wolnosci wzbogaconej o sld-owskich aparatczyków /Hausner i Belka - pisać nie warto. Stara kur.. z nowym makijażem... Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re: a nie puls biznesu????? n/t 05.06.05, 00:24 a gdzie ty widzisz makijaż? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz przecież.. 05.06.05, 00:28 przecież to zwykły talk na pupie z powodu odleżyn na bocznicy ... ale ty się znasz na polityce..... Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 05.06.05, 10:40 Dlaczego o kobietach wyrażasz się per ,,baby''?Przecież to jest obraźliwe,obrońco dobrego smaku i kwintesencjo kultury osobistej.Prof.Szyszkowska nie byłaby zachwycona twoim sformułowaniem.Ale tobie wolno przecież obrażać innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 05.06.05, 12:30 Bo jestem w 100% meskim szowinistą i baba jest dla mnie babą.Słownik nie okreśła tego miana jako obraźliwe. Pani prof.Szykowska czasami mówi - między nami babami..., jej wolno, a mnie nie?! Przywilej używania słowa"baby" wylacznie w babskim gronie? Nie przesadzaj. Nie masz innych zmartwień, niż moje maniery wobec kobiet? Ja ich od "onych" nie wyzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz ale siara,kogo oni tam mają od PR ?? 05.06.05, 00:57 Henryka Bochniarz kandydatką Partii Demokratycznej na prezydenta PAP, pi 04-06-2005, ostatnia aktualizacja 04-06-2005 20:32 Henryka Bochniarz, szefowa Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan, została kandydatką Partii Demokratycznej-demokraci.pl na prezydenta. Bochniarz - jak sama mówi - chce dać Polsce i Polakom szansę skorzystania z możliwości, które daje demokracja i gospodarka rynkowa. Kandydaturę Bochniarz ogłosił na sobotnim spotkaniu Demokratów patronujący im b. premier Tadeusz Mazowiecki. Zarówno on, jak i szef partii Władysław Frasyniuk, podkreślali, że data ogłoszenia kandydata na prezydenta nie jest przypadkowa. 4 czerwca 1989 roku odbyły się demokratyczne wybory, w wyniku których powstał pierwszy niekomunistyczny rząd, na czele którego stanął Mazowiecki. Dla upamiętnienia tamtych wydarzeń, 4 czerwca Partia Demokratyczna obchodzi Dzień Demokracji. Bochniarz: Moralny obowiązek Bochniarz powiedziała, że najważniejszym argumentem, który skłonił ją do zgody na kandydowanie było poczucie "ogromnego obowiązku moralnego" wobec Tadeusza Mazowieckiego. Ciężko więc było - dodała - odmówić jego partii, gdy zaproponowała jej start w wyborach prezydenckich. Bochniarz powiedziała, że postawione przed nią zadanie jest chyba najtrudniejsze z tych, z którymi przyszło jej się zmierzyć. "Ale czym to jest wobec zadania, przed jakim 16 lat temu stanął pan Tadeusz Mazowiecki, gdy został premierem pierwszego demokratycznego rządu III RP. I to zadanie wspaniale wypełnił" - podkreśliła. Kandydatka Demokratów uważa, że jej różnorodne doświadczenia życiowe - jako pracownika naukowego, czy w sferze biznesu - dają jej szansę bycia skutecznym kandydatem w wyborach prezydenckich. "Nie gwarancję, ale szansę" - dodała. "Nie chodzi o gadanie, ale o robienie - w tym jestem niezła" - oświadczyła szefowa PKPP Lewiatan. Frasyniuk: Bochniarz zmieni myślenie o polityce Zdaniem Frasyniuka, Bochniarz zmieni polskie myślenie o polityce. Polityką - ocenił szef Demokratów - trzeba zarządzać jak gospodarką: skutecznie, efektywnie i z korzyścią dla nas wszystkich. "Uwierzmy w tę kandydaturę" - nawoływał. Według niego, kandydatura Bochniarz jest również szansą dla polskich kobiet, które - w jego opinii - zostały zepchnięte na margines życia politycznego. Bochniarz zapytana, czy liczy na elektorat kobiecy odpowiedziała, że nie chciałaby, aby Polki głosowały na nią tylko dlatego, że jest kobietą, choć - dodała - uważa, że to przywilej. Chciałaby, by popierały ją dlatego, że reprezentuje "program i sposób działania, który kobietom jest bardzo bliski". Mazowiecki: Osoba dialogu społecznego Zdaniem Mazowieckiego, Bochniarz jest "osobą dialogu społecznego, która postawi na rozwój Polski i przyczyni się do zmiany polskiej sceny politycznej". Cechują ją - według Mazowieckiego - "wola rozmowy i pozytywnej pracy dla Polski, a nie zacietrzewienie i splątanie, z których Polska polityka nie może wyjść". B. premier, nawiązując do 4 czerwca 1989 r., powiedział, że w efekcie pokojowych przemian, w Polsce dokonało się "coś bardzo ważnego i wielkiego" co zapoczątkowało też zmiany w całej Europie. Mazowiecki podkreślił, że poprzedzający wybory Okrągły Stół, "nie był żadną zmową" ale otwarciem drogi do przemian w Polsce. "Polska jest dzisiaj bezpieczna, uczestniczy w wielkich wydarzeniach Europy, tworzy się w niej społeczeństwo obywatelskie" - podkreślił b. premier. Przyznał, że cieniem na przemiany w Polsce kładzie się m.in. wysokie bezrobocie i niewydolność wymiaru sprawiedliwości. "Cieni jest wiele i trzeba je zmieniać, ale zmieniać nie niszcząc III Rzeczpospolitej. Polska nie jest żadnym Rywinlandem" - oświadczył Mazowiecki, nawiązując do słów lidera PiS Jarosława Kaczyńskiego, który niedawno określił III Rzeczpospolitą tym terminem. Bochniarz oświadczyła, że jest gotowa do merytorycznej debaty z jej konkurentami do fotela prezydenckiego. Jednak - jak podkreśliła - jest zainteresowania dialogiem, a nie walką polityczną z nimi. Zapytana, czy nie obawia się, że podzieli los Hanny Gronkiewicz-Waltz z wyborów prezydenckich w 1995 roku (uzyskała 2,76 proc. głosów), Bochniarz odpowiedziała: "Nie mam w zwyczaju startować w przedsięwzięciach, które się nie udają". Kandydatka opowiedziała się za przeprowadzeniem jesienią referendum w sprawie konstytucji europejskiej. Jak powiedziała, zupełnie nie rozumie dlaczego, w takiej istotnej kwestii mielibyśmy decyzję oddawać innym. W jej opinii, referendum stałoby się okazją do przeprowadzenia głębokiej dyskusji o tym, jakiej Unii chcemy. Bochniarz przyznała, że w związku z jej kandydowaniem w wyborach prezydenckich, problem ma jej mąż Zbigniew. Gdy powiedziała mu o swej decyzji spytał przede wszystkim, jak - w przypadku wygranej - będzie on nazywany, bo przecież nie pierwszą damą... Pod apelem z poparciem dla kandydatury Bochniarz podpisali się m.in.: Magdalena Abakanowicz, Irena Eris, Julia Hartwig, Kora Jackowska, Joanna Olczak-Ronikier, Krystyna Janda, Krystyna Zachwatowicz, Jerzy Pilch, Piotr Bałtroczyk i Piotr Winczorek. Bochniarz ma 57 lat. Jest absolwentką Wydziału Handlu Zagranicznego SGPiS, doktorem nauk ekonomicznych, nauczycielem akademickim, autorką wielu publikacji. W 1991 r. w rządzie Jana Krzysztofa Bieleckiego była ministrem przemysłu i handlu. Od stycznia 1999 r. jest szefową PKPP Lewiatan. Działa też w międzynarodowych organizacjach - jest m.in. członkiem Enterprise Policy Group - powołanej w 2000 roku przez Komisję Europejską grupy doradczej ds. polityki gospodarczej Unii Europejskiej. Bochniarz jest laureatką m.in. Nagrody Kisiela, którą otrzymała w 1998, w 2004 r. otrzymała Krzyż Komandorski Orderu Odrodzenia Polski. Ma dwoje dzieci: syna Pawła i córkę Joannę oraz siedmioro wnuków. Według najnowszych sondaży, wystawiająca kandydaturę Bochniarz Partia Demokratyczna w wyborach parlamentarnych może liczyć na poparcie rzędu 3-4 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz kiedy problemem staje się mąż.. 05.06.05, 01:02 kiedy problemem staje się mąż Zbigniew który nie chce zostać pierwszą damą zawsze można zapytać szyszkowskiej o prawo do związku ewentualnie o eutanazję Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: kiedy problemem staje się mąż.. 05.06.05, 13:25 A nie prościej trzymać go na dystans, w szafie, w domku na wsi itp? Cholera, jest posada dla męża królowej pn.książe małżonek, są różne first lady, więc jak będzie z mężem pani prezydent? * małżonek prezydenta RP? * First Sir RP? * First Lord ? * First Mayor Domus RP? No i jaka działaność społeczna dla niego: walka z rakiem prostaty, AIDS, Ks. Nowak, kolorowe szpitale dla dzieci, fundacja dla uzdolnionej artystycznie i naukowo młodzieży i dzieci - to miała first lady Kwaśniewska. A co ma robić małżonek prezydenta RP, który co ma zostać przy żonie - prezydencie RP w roli męskiego ramienia i marynarki do szlochów. A co zrobić z wnuczętami pani prezydent, jest ich siódemka? A psy i inne zwierzęta domowe? Wprawdzie św.pamięci Saba i obecne dwa owczarki Kwaśniewskich nie mają jeszcze swoich rzeczników prasowych biur i obsługi, ani swoich stron internetowych, ale Polska jest wpatrzona w USA jak sroka w gnat i lada moment coś takiego także może być. Jak ma takie biura i strony Biały Dom, to dlaczego nie ma mieć Pałac Prezydencki? Ostatnio nawet dzika kaczka, która postanowiła wysiadywać jajka pod bramą siedziby służb federalnych dostała całodobową ochronę, miano Duck Chenney, bramki i płotki zabezpieczające gniazdo przed przechodniami oraz po wykluciu maleństw - kaczy domek z wygodami w ogrodach Białego Domu. Wszystko przed nami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmaila inna twarz pani Bochniarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 10:08 Kandydatką z łapanki na prezydenta z ramienia demokratów.pl została Henryka Bochniarz. Na onecie piszą o niej jako biznesłumen i podobne pierdoły. W recenzowanej w "ZaPiS-ie" książce "Lewy czerwcowy"(i zwycięzcy pierwszej edycji plebiscytu na najlepszą ksiażkę) o Henryce Bochniarz wspomina Adam Glapiński, niegdyś wiceprezes PC i minister w rządach Bieleckiego i Olszewskiego a w stanie wojennym szef komisji zakładowej "S" w Szkole Głównej Planowania i Statystyki (obecna SGH). Według Glapińskiego Henryka Bochniarz byłą aktywistką PZPR a po 13 grudnia 1981 r. szefem komisji weryfikacyjnej w Instytucie Koniunktur i Cen. Dla młodszych - komisje weryfikacyjne w stanie wojennym wzywały na rozmowy osoby podejrzane o działalność opozycyjną i odpytywały ze stosunku do komunizmu i stanu wojennego. Tych co udzielali złych odpowiedzi (lub odmawiali ich udzielania) karano, nierzadko wyrzuceniem z pracy. Komisje także często odmawiały przyjęcia do pracy osoób powracających z internowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! IP: *.ksiazat.v.pl 05.06.05, 11:56 Gość portalu: H56 napisał(a): Rzeczowa, obiektywna, bez obciążeń w życiorysie, a do > tego kobieta. i to "piękne" nazwisko Prezydent Polski Pani Henryka Bochniarz :)))) to tak prawie lub lepiej jak Caryca Katarzyna :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 Re: Henryka Bochniarz kandydatem na prezydenta ! 06.06.05, 09:21 Henryka przyprawia o ból głowy Marysię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 a jednak oszołomstwo obawia się Henryki ! IP: *.comnet.krakow.pl 07.06.05, 09:15 można to wywnioskować z nowo zakładanych wątków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Longin Re: a jednak oszołomstwo obawia się Henryki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:20 Czy H56 to kolejne wcielenie J23? To by wiele wyjaśniało........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Longin Re: a jednak oszołomstwo obawia się Henryki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:28 Drogi H56, zaręczam Ci, że oszołomstwo jest szczęśliwe, że Mędrcy wskazali panią HB jako idealnego kandydata na prezydenta. To najlepszy prezent jakie Towarzystwo Wzajemnej Adoracji mogło zrobić oszołomom. Słyszałem, że w kręgu oszołomów zastanawiają się nad ufudnowaniem nagrody dla tego kto pierwszy wyszedł z tym pomysłem. Jej przewidywany wynik - 2% i to w porywach. Z przyjemnością w imieniu oszołomstwa spotkam się z Tobą na tym forum dzień po pierwszej turze wyborów prezydenckich. A póki co gratuluję tak dobrego samopoczucia, co u skazanego na rychłą porażkę wyborczą jest rzeczą niezwykłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: a jednak oszołomstwo obawia się Henryki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:53 Tak. To ciekawe któż to z wybitnych strategów i mędrców PeDe wmanewrował towarzystwo w kandydature pani Bochniarz. PiS, LPR i Samoobrona powinni zacierać ręce. Mędrcy zrobili im dobrze. Jak to dobrze, że oni (PeDe) nie będą już podejmowali decyzji państwowych. Uff. Odpowiedz Link Zgłoś