Dodaj do ulubionych

Warszawa da sie lubic

IP: 2.4.STABLE* / 172.16.84.* 18.07.02, 10:31
Jestem na szkoleniu w W-wie i stwierdzam, ze w porownaniu z moim poprzednim
pobytem sprzed lat 10 troche zmiienilo sie na korzysc. Jako piwosz mam
glownie na mysli niebotyczne ilosci ogrodkow piwnych, a szczegolnie obszar
nad Wisla miedzy mostami Slasko-dabrowskim i Gdanskim. Odjazd.

Mike na pewno doceni rosnace jak grzyby po deszczu wiezowce i most
Swietokrzyski.

Jako ciekawostke obyczajowa podam ze widoczny na co drugiej plytce
chodnikowej napis s-studio jest reklama jednej z tysiecy agencji towarzyskich.

Bardzo mnie pozytywnie zdziwilo, ze kierowcy niekoniecznie rozjezdzaja
pieszych na przejsciach.

I jak do tej pory nie widzialem zadnej strzelaniny ;)
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Warszawa da sie lubic 18.07.02, 10:53
      wyraźnie wygląda na to, że dałeś się olśnić jak prawdziwy prowincjusz :)

ale pamiętaj, żeby ci te plusy nie przesłoniły niewątpliwych minusów, bo się
      ciebie wyrzekniemy :)))
      • Gość: Jazzek Re: Warszawa da sie lubic IP: 2.4.STABLE* / 172.16.84.* 18.07.02, 10:56
        Nie jestem Laufer1, zeby specjalnie szukac minusow ;)
    • Gość: ZetKa Re: Warszawa da sie lubic IP: *.net.com / 3.149.7.* 18.07.02, 11:01
      > Jestem na szkoleniu w W-wie i stwierdzam, ze w porownaniu z moim poprzednim
      > pobytem sprzed lat 10 troche zmiienilo sie na korzysc.
      Az wole nie myslec, jak tam bylo 10 lat temu ;>

> Mike na pewno doceni rosnace jak grzyby po deszczu wiezowce i most
      > Swietokrzyski.
      Most jest SUUUUUPPPPERR!!! Jeszcze zeby dali wejsc na chwile na sam srodek (bez
      rozjezdzania!) zeby zrobic zdjecie...
      no, na dluga chwile, bo zdjec to sie nie trzaska ot tak, hop siup...

> Bardzo mnie pozytywnie zdziwilo, ze kierowcy niekoniecznie rozjezdzaja
      > pieszych na przejsciach.
      Tak, za to nikt nie zna miasta, a policjanci zakladaja, ze ty wiesz, gdzie jest
      De Galla i jak tam dojechac (jak bym wiedzial, gdzie jest De Gala, to bym nie
      pytal glabow gdzie sa Lazienki)...
      • Gość: Jazzek Re: Warszawa da sie lubic IP: 2.4.STABLE* / 172.16.84.* 18.07.02, 11:09
        De Gaulla to drugi koniec mostu Poniatowskiego chyba... Na prawo Saska Kepa, na
        lewo stadion x-lecia.
        Ale gdzie sa Lazienki to chyba wiedzieli? ;)
        • Gość: ZetKa Re: Warszawa da sie lubic IP: *.net.com / 3.149.7.* 18.07.02, 11:24
          > Ale gdzie sa Lazienki to chyba wiedzieli? ;)
          ONI wiedzieli, gdzie De Gala tez...
          ale jak ich spytalem, jak trafic do Lazienek, to mi odpowiedzieli:
          Do de Gala i w prawo...

I po DUUUUZEJ ilosci pytan oskrzydlajacych dowiedzialem sie wreszcie, ze to w
          tym kierunku, ze lepiej nie isc na piechote tylko tramwajem, pozniej tez lepiej
          nie isc na piechote, tylko autobusem, a tak wogole, to najlepiej zebym im nie
          zawracal glowy.
          A i tak nie widzialem Lazienek, akurat sie pogoda popsula :<
      • skuter70 Re: Warszawa da sie lubic 22.07.02, 11:07
        Gość portalu: ZetKa napisał(a):
        >
        > De Galla i jak tam dojechac (jak bym wiedzial, gdzie jest De Gala, to bym nie
        > pytal glabow gdzie sa Lazienki)...

i ty stary turysta taaakie problemy?
        kompas i na azymut!

albo w dzisiejszej dobie GPSa
      • Gość: ship.er Re: Warszawa da sie lubic IP: *.devs.futuro.pl 22.07.02, 14:33
        Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> > Jestem na szkoleniu w W-wie i stwierdzam, ze w porownaniu z moim poprzedni
        > m
        > > pobytem sprzed lat 10 troche zmiienilo sie na korzysc.
        > Az wole nie myslec, jak tam bylo 10 lat temu ;>
        >
        > > Mike na pewno doceni rosnace jak grzyby po deszczu wiezowce i most
        > > Swietokrzyski.
        > Most jest SUUUUUPPPPERR!!! Jeszcze zeby dali wejsc na chwile na sam srodek
        (bez
        >
        > rozjezdzania!) zeby zrobic zdjecie...
        > no, na dluga chwile, bo zdjec to sie nie trzaska ot tak, hop siup...
        >
        > > Bardzo mnie pozytywnie zdziwilo, ze kierowcy niekoniecznie rozjezdzaja
        > > pieszych na przejsciach.
        > Tak, za to nikt nie zna miasta, a policjanci zakladaja, ze ty wiesz, gdzie
        jest
        >
        > De Galla i jak tam dojechac...

Swieta prawda! Nikt nie zna miasta,a jak ich zapytasz to odpowiadaja,ze to
        gdzies w okolicy tego lub tamtego.Te cwaniaki - nie ma cwaniaka nad
        warszawiaka ;-) - mysla ze jak powiedza saska kepa, ursynow, muranow czy owo
        rondo de GOLA;-) to zaraz bedziesz wiedziec w ktory autobus czy tramwaj wsiasc
        i napewno dojedziesz. jestem tam co dwa tygodnie i nizbyt mile wspominam
        pierwsze wedrowki po stolicy gdy pytalem tubylcow o droge.po prostu koszmar.
        • Gość: max Re: Warszawa da sie lubic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 15:07
          Gość portalu: ship.er napisał(a):

> Gość portalu: ZetKa napisał(a):
          >
          > > > Jestem na szkoleniu w W-wie i stwierdzam, ze w porownaniu z moim popr
          > zedni
          > > m
          > > > pobytem sprzed lat 10 troche zmiienilo sie na korzysc.
          > > Az wole nie myslec, jak tam bylo 10 lat temu ;>
          > >
          > > > Mike na pewno doceni rosnace jak grzyby po deszczu wiezowce i most
          > > > Swietokrzyski.
          > > Most jest SUUUUUPPPPERR!!! Jeszcze zeby dali wejsc na chwile na sam srodek
          >
          > (bez
          > >
          > > rozjezdzania!) zeby zrobic zdjecie...
          > > no, na dluga chwile, bo zdjec to sie nie trzaska ot tak, hop siup...
          > >
          > > > Bardzo mnie pozytywnie zdziwilo, ze kierowcy niekoniecznie rozjezdzaj
          > a
          > > > pieszych na przejsciach.
          > > Tak, za to nikt nie zna miasta, a policjanci zakladaja, ze ty wiesz, gdzie
          >
          > jest
          > >
          > > De Galla i jak tam dojechac...
          >
          > Swieta prawda! Nikt nie zna miasta,a jak ich zapytasz to odpowiadaja,ze to
          > gdzies w okolicy tego lub tamtego.Te cwaniaki - nie ma cwaniaka nad
          > warszawiaka ;-) - mysla ze jak powiedza saska kepa, ursynow, muranow czy owo
          > rondo de GOLA;-) to zaraz bedziesz wiedziec w ktory autobus czy tramwaj
          wsiasc
          > i napewno dojedziesz. jestem tam co dwa tygodnie i nizbyt mile wspominam
          > pierwsze wedrowki po stolicy gdy pytalem tubylcow o droge.po prostu koszmar.

tylko weź pod uwage ile w Warszawie jest osób spoza niej, na przykład mnie gdy
          sie przeprowadzałem do Wawy też na ulicach ludzie pytali o droge i też często
          nie potrafiłem powiedzieć, myśleli sobie Warszawiak i a nie zna miasta :))
    • milseog Warszawa da sie lubic... bo jest daleko:) [n/t] 18.07.02, 11:29
    • Gość: Alice Re: Warszawa da sie lubic IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.02, 21:24
      ............................................................
      Wawa to nic, wachock tam jest super..
      Zapraszam do nas. Nara

cul swoj**
    • Gość: optymista Re: Warszawa da sie lubic IP: 195.94.206.* 19.07.02, 12:02
      Warszawa tak zyskała bo proporcjonalnie mniej w niej rodowitych mieszkańców. Tu
      spotkasz "góry morze i mazury" ... .
      Pozdrawiam
      • Gość: greg Re: Warszawa da sie lubic IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 22:22
        Gość portalu: optymista napisał(a):

> Warszawa tak zyskała bo proporcjonalnie mniej w niej rodowitych mieszkańców.
        Tu
        >
        > spotkasz "góry morze i mazury" ... .
        > Pozdrawiam

No, no, bez takich tekstów proszę. Mogę Cię zapewnić, że cały czas,
        niezmiennie, w Warszawie dużą przewagę mają rodowici Warszawiacy i ich
        potomkowie. A pokaż mi duże miasto w Polsce, do którego nie przyjeżdża ludnośc
        z regionu. Myślisz, że do Szczecina nie sprowadzają się ludzie z całego Pomorza
        Zachodniego?
    • Gość: Jazzek Dodatkowe uwagi IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 22.07.02, 10:20
      Kolejna ciekawostka obyczajowa: 95% śmieci poniewierających się po trotuarach
      to reklamy panienek. Oczywiście nie polecam korzystanie ich usług, bo o wiele
      przyjemniej - i taniej ;) - nawiązywać kontakty w kawiarniach piwnych.

No i wyjaśnił się ten fenomen, że Wawa robi na mnie dobre wrażenie. Objaśnił
      mnie taksówkarz, że są wakacje (musiałem być nieźle przymulony, że sam nie
      zauważyłem), i w związku z tym ruch pieszy oraz kołowy jest zdecydowanie
      mniejszy. Jednym słowem, jeśli stolica, to tylko w wakacje.
    • Gość: Jazzek Mike, a widziałeś... IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 22.07.02, 10:25
      ... jak budują wieżowiec na pn-zach od PeKiNu? Pierwszy raz zobaczyłem taką
      technikę, że zamiast odlewać trzon w całości, to robią najpierw jedną ścianę.
      Osobliwy to widok, stercząca ot tak sobie kilkunastopiętrowej wysokości
      żelbetowa ścianka szerokości może 5m, grubości mniej niż 0,5.
      • Gość: max Re: Mike, a widziałeś... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 13:13
        Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> ... jak budują wieżowiec na pn-zach od PeKiNu? Pierwszy raz zobaczyłem taką
        > technikę, że zamiast odlewać trzon w całości, to robią najpierw jedną ścianę.
        > Osobliwy to widok, stercząca ot tak sobie kilkunastopiętrowej wysokości
        > żelbetowa ścianka szerokości może 5m, grubości mniej niż 0,5.

to nie tak Jazz :), to specyficzne konstrukcja dlatego tak Ciebie zmyliła, no
        sam spójrz
        www.muratorplus.pl/biznes/index.xml/_m=1/lang=PL/_a=2051/;303336-351669-90828

ps. czy są jakieś nowe wieści o Bramie Portowej, Hiszpanie planowali tam
        wybudować 27 pietrowy budynek ale od jakiegoś czasu zrobiło sie cicho
        • Gość: Jazzek Re: Mike, a widziałeś... IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 22.07.02, 14:37
          Dzięki... faktycznie to nie szyb windy tylko taka podpórka. W każdym razie
          przyznasz, że wygląda niesamowicie :)

Co do Bramy Portowej, to było chwilowe zamieszanie dotyczące tego czy Szczecin
          chce czy nie chce (takie i chciałabym, i boję się ;). Z tego co słyszałem, to
          jednak się w końcu dogadali, ale ze niedługo wybory samorządowe, to róźnie może
          być :(
          • Gość: max Re: Mike, a widziałeś... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 15:03

> Dzięki... faktycznie to nie szyb windy tylko taka podpórka. W każdym razie
            > przyznasz, że wygląda niesamowicie :)

w tej podpórce będą biegły różne przewody itp., rzeczywiście wygląda to bardzo
            fajnie, nie wiem dlaczego ale na projekcie ten budynek wygląda jakoś skromnie
            natomiast widok w rzeczywistości nie ma porównania, to prawie połowa a wydaje
            sie taki wysoki, a co do wind, widziałeś może na Jana Pawła, tam budują troche
            niższy hotel, ze 100m ale tam bedzie taka rura szklana w której będą sie
            poruszać panoramiczne windy, tam na ogrodzeniu jest zdjęcie
            >
            > Co do Bramy Portowej, to było chwilowe zamieszanie dotyczące tego czy
            Szczecin
            > chce czy nie chce (takie i chciałabym, i boję się ;). Z tego co słyszałem, to
            > jednak się w końcu dogadali, ale ze niedługo wybory samorządowe, to róźnie
            może
            >
            > być :(

strasznie mnie to wkurza, partyjniactowo, kolesie, radni, wszyscy maja gdzieś
            losy miasta, najważniejsze by sie dorobić, moze sposobem są wybory
            bezpośrednie, przydałaby sie grupa ludzi która chciałaby coś zrobić dla miasta
            bo do póki będą nami rządzili kretyni to dalej będą powstawały markety w samym
            centrum,obok Pazimu powinno powstać kilka wysokich budynków, a co oni tam
            pozwolili zbudować, pewnie zaraz znajdzie sie jakiś palant któremu nie spodoba
            sie taki wysoki budynek jak ten co Hiszpanie chą wybudować i sprawa będzie sie
            ciągnąć albo upadnie, licze jednak że sie wszystko uda
          • Gość: mike102 Re: Mike, a widziałeś... IP: *.bauboden.com, 22.07.02, 15:20

> Dzięki... faktycznie to nie szyb windy tylko taka podpórka. W każdym razie
            > przyznasz, że wygląda niesamowicie :)
            >
            juz max sie wypowiedzial nt. Intercontinentalu.
            ja dodam fotke:
            www.sky.s64.pl/home/Plany/ic05.htm
            a oto co mysla o tym mieszkancy:
            www.sky.s64.pl/home/Plany/ic.htm
            > Co do Bramy Portowej, to było chwilowe zamieszanie dotyczące tego czy
            Szczecin chce czy nie chce (takie i chciałabym, i boję się ;). Z tego co
            słyszałem, to jednak się w końcu dogadali, ale ze niedługo wybory samorządowe,
            to róźnie może być :(

dogadali sie co do zabudowy przy grzybku. o terenie naprzeciwko cisza.
            zobaczymy. mnie natomiast martwi calkowity zastoj przy budowei "termosiku" na
            ul.Matejki.
            • Gość: max Re: Mike, a widziałeś... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 15:34
              Gość portalu: mike102 napisał(a):

> Gość portalu: Jazzek napisał(a):
              >
              > > Dzięki... faktycznie to nie szyb windy tylko taka podpórka. W każdym razie
              >
              > > przyznasz, że wygląda niesamowicie :)
              > >
              > juz max sie wypowiedzial nt. Intercontinentalu.
              > ja dodam fotke:
              > <a
              href="http://www.sky.s64.pl/home/Plany/ic05.htm"target="_blank">www.sky.s64.
              > pl/home/Plany/ic05.htm</a>
              > a oto co mysla o tym mieszkancy:
              > <a
              href="http://www.sky.s64.pl/home/Plany/ic.htm"target="_blank">www.sky.s64.pl
              > /home/Plany/ic.htm</a>

no popatrz Mike jakie te ludzi głupie, czytałem z tydzień temu że nastroje tych
              ludzi są teraz odwrotne, ich mieszkania podrożały i wiele osób je sprzedało,
              dzinnkarz zastanawiał sie nad głupotą ludzką...

> > Co do Bramy Portowej, to było chwilowe zamieszanie dotyczące tego czy
              > Szczecin chce czy nie chce (takie i chciałabym, i boję się ;). Z tego co
              > słyszałem, to jednak się w końcu dogadali, ale ze niedługo wybory
              samorządowe,
              >
              > to róźnie może być :(
              >
              > dogadali sie co do zabudowy przy grzybku. o terenie naprzeciwko cisza.
              > zobaczymy. mnie natomiast martwi calkowity zastoj przy budowei "termosiku" na
              > ul.Matejki.

setki papierkowej roboty, pzwoleń, pewnie gdzieś utknęły jakieś papierki, tego
              nienawidze, urzędasów !!! :(
              • mike102 Re: Mike, a widziałeś... 22.07.02, 15:39
                Gość portalu: max napisał(a):

> Gość portalu: mike102 napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Jazzek napisał(a):
                > >
                > > > Dzięki... faktycznie to nie szyb windy tylko taka podpórka. W każdym
                > razie
                > >
                > > > przyznasz, że wygląda niesamowicie :)
                > > >
                > > juz max sie wypowiedzial nt. Intercontinentalu.
                > > ja dodam fotke:
                > > <a
                > href="http://www.sky.s64.pl/home/Plany/ic05.htm"target="_blank">www.sky.s64.
                > > pl/home/Plany/ic05.htm</a>
                > > a oto co mysla o tym mieszkancy:
                > > <a
                > href="http://www.sky.s64.pl/home/Plany/ic.htm"target="_blank">www.sky.s64.pl
                > > /home/Plany/ic.htm</a>
                >
                > no popatrz Mike jakie te ludzi głupie, czytałem z tydzień temu że nastroje
                tych
                > ludzi są teraz odwrotne, ich mieszkania podrożały i wiele osób je sprzedało,
                > dzinnkarz zastanawiał sie nad głupotą ludzką...

to co mozna powiedziec o tych, ktorzy nie zgadzaja sie na budowe teatru lalek
                przy pl.Zukowa? Plac ogromny, opanowany glownie przez pijaczkow, ale nagle sie
                ludkom zal "przestrzeni i zieleni" zrobilo (mieszkaja 500 metrow od ogromnego
                parku!). no po prostu kretynstwo najwyzszej proby... (a moze interes?)
                • Gość: max Re: Mike, a widziałeś... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 15:45
                  mike102 napisał:

> Gość portalu: max napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: mike102 napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: Jazzek napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Dzięki... faktycznie to nie szyb windy tylko taka podpórka. W ka
                  > żdym
                  > > razie
                  > > >
                  > > > > przyznasz, że wygląda niesamowicie :)
                  > > > >
                  > > > juz max sie wypowiedzial nt. Intercontinentalu.
                  > > > ja dodam fotke:
                  > > > <a
                  > > href="http://www.sky.s64.pl/home/Plany/ic05.htm"target="_blank">www.sky
                  > .s64.
                  > > > pl/home/Plany/ic05.htm</a>
                  > > > a oto co mysla o tym mieszkancy:
                  > > > <a
                  > > href="http://www.sky.s64.pl/home/Plany/ic.htm"target="_blank">www.sky.s
                  > 64.pl
                  > > > /home/Plany/ic.htm</a>
                  > >
                  > > no popatrz Mike jakie te ludzi głupie, czytałem z tydzień temu że nastroje
                  >
                  > tych
                  > > ludzi są teraz odwrotne, ich mieszkania podrożały i wiele osób je sprzedał
                  > o,
                  > > dzinnkarz zastanawiał sie nad głupotą ludzką...
                  >
                  > to co mozna powiedziec o tych, ktorzy nie zgadzaja sie na budowe teatru lalek
                  > przy pl.Zukowa? Plac ogromny, opanowany glownie przez pijaczkow, ale nagle
                  sie
                  > ludkom zal "przestrzeni i zieleni" zrobilo (mieszkaja 500 metrow od ogromnego
                  > parku!). no po prostu kretynstwo najwyzszej proby... (a moze interes?)

miasto nie powinno dać tak sie ponizać, co to ma być !!! wydają zgode na
                  inwestycje i tyle, jak zaprotestują w NSA to sąd powinien sie przede wszystkim
                  kierować zdrowym rozsądkiem i myśle że w tym przypadku odrzucili by wszelkie
                  protesty, takich głupich ludzi to tylko zapakować do pociągu i na Syberie, będą
                  mieli ogromną przestrzeń i zieleń
    • Gość: mike102 Re: Warszawa da sie lubic IP: *.bauboden.com, 22.07.02, 15:16

> Mike na pewno doceni rosnace jak grzyby po deszczu wiezowce i most
      > Swietokrzyski.

Bylem w kwietniu (stad w fotogalerii zdjecie Colleoniego ;-). Faktyczenie
      wiezowce rosna az milo. Tyle ze ta jakosc... No kurcze tych z czasow komuny sie
      nie czepiam ale te nowe? Juz ktos to okreslil - Dallas'70. Niestety ale cuda to
      to nie sa.
      Tak naprawde to sa 3 takie wysokiej proby - Daewoo/WTT, WFC i... (z oldtimerow)
      PKiN.
      Szkoda tez ze sa tak "rozstzrelone" ale widac ze centrum sie zageszcza wiec
      jest nadzieja.

Swietokrzyski = cacko. Z daleka widzialem tez Siekierkowski i tez sie zapowiada
      pieknie.

A co do samej Warszawy to mieszane uczucia.
      • Gość: max Re: forum a zdjęcia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 15:40
        szkoda że przy okazji zmiany wyglądu forum nie pomyslano żeby można było na nim
        zamieszczeć zdjęcia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka